The Voice of Poland - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 21:54   #211
201801022117
Konto usunięte

Dot.: The Voice of Poland

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dzisiaj podobał mi się ten chłopak z początku pierwszego odcinka, który wybrał Nergala Chłopak ma kawał głosu stworzony do ostrzejszego grania. Był wyrazisty. Ma osobowość i widać, że dobrze czuje się na scenie.

Ta ruda, Ewa Szlachcic miała kawał głosu i naprawdę potrafi nim operować. Nie była jakoś zestresowana na scenie. Być może pomógł jej w tym wcześniejszy udział w "Tak to leciało".

Z drugiej części spodobała mi się ta pierwsza dziewczyna śpiewająca taką pozytywną piosenkę. Wiecie może jaki był jej tytuł? Wybrała Nergala. Naprawdę przyjemnie się jej słuchało, potrafi poprawić humor

Ta ładna dziewczyna w czarnej skórzanej kurtce była naprawdę niezła, myślałam, ze wszyscy jurorzy się odwrócą, a tu tylko panie.

Dziewczyna od Duffy dość przeciętna, ale może się rozkręci. Zwłaszcza że mówiła o rockowych upodobaniach. Swoją drogą mogła coś bardziej rockowego wybrać i się wykazać.
Dziewczyna od "Za późno"miała fajną barwę, ale wybrała jak dla mnie dramatyczną piosenkę...Swoją drogą nigdy nie pojmę, jak Kayah z takim głosem i z takim tekstem, mogła zgodzić się na tak tandetny podkład muzyczny.
Ta brunetka z pierwszego odcinka od piosenki Kayah była naprawdę utalentowana, ale całość dla mnie była dość smętna.
Ten gość od reklamy i 5-letniej córeczki moim zdaniem śpiewał dość sztucznie... Chyba nawet Ania Dąbrowska się tym zainteresowała, na ile sposób śpiewu jest przez niego wykreowany.
Przystojniak nauczyciel od rock`n`rolla ma taki męski głos
Dziewczyna uszlachetniła Paparazzi Lady Gagi, po raz pierwszy dobrnęłam do końca tej piosenki. Szkoda, że nie przeszła, miała bardzo mocny, wyrazisty głos. Zauważyłam, że niemal żaden juror nie wybiera osób o wysokim głosie w stylu Tarji Turunen.
Ta piosenka to "Lucky", Jason Mraz z Colbie Caillat to wykonują.

Mnie się bardzo podobała ta Ewa Cybulska, warto sobie na necie poczytac o tej pani, i posłuchać... Ma kilka płyt na koncie.
Dziewczyna od Paparazzi mi się podobała, ale miałam wrażenie że totalnie nie rozumie tekstu, i dla mnie, i tak nic nie przebije akustycznego wykonania samej Lady Gagi. Ciężko podrobić tę charyzmę.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 22:01   #212
Sondrina
BAN stały

Ewa Cybulska to ta blond pani w świecącej bluzce, taka starsza, która śpiewała Adele? Jeśli masz na myśli ją, to ma talent, ale moim zdaniem zły repertuar sobie dobrała, bo nie miała jak wykazać swojej oryginalności. Trudno przebić tak charakterystyczne pierwotne wykonanie. Choć nie słucham Adele, bo to nie moje klimaty, to uważam tę artystkę za bardzo oryginalną i trudno jest wykonać jej piosenki dobrze i pozostać sobą. Bo albo się śpiewa tak jak ona albo... trzeba być geniuszem, by zrobić to dobrze, ale inaczej.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 22:24   #213
farfala
Rozeznanie

Dzisiaj doszłam do wniosku, że uczestnicy chyba musieli mieć jakąś listę piosenek do wyboru, bo to w sumie dziwne, że kilka piosenek się powtórzyło w ciągu zaledwie kilku odcinków.
Stary 2011-09-24, 22:26   #214
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farfala Pokaż wiadomość
Dzisiaj doszłam do wniosku, że uczestnicy chyba musieli mieć jakąś listę piosenek do wyboru, bo to w sumie dziwne, że kilka piosenek się powtórzyło w ciągu zaledwie kilku odcinków.
Całkiem możliwe
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 22:27   #215
spititout
Raczkowanie

Damian od Kings of Leon ale i tak najlepszy był tekst Nergala "widzę grubą murzynkę"

Żałuję, że nie wzięli dziewczyny od Paparazzi... i wybieranie piosenek Kayah też mnie denerwowało. Ewa Cybulska też nie trafiła z repertuarem. W ogóle dobór piosenek to chyba kluczowy problem... jedni wybierają coś co kompletnie nie pokazuje ich możliwości i wychodzi trochę zachowawczo i przeciętnie, inni biorą za trudne piosenki i albo są sztuczni, albo wychodzą wszystkie niedoskonałości w ich głosach.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Też o tym pomyślałam
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 22:32   #216
kaja_92
Wtajemniczenie

Tylko, że jeżeli mają do wyboru kilka piosenek, to może być tak, że żadna im nie pasuje. Nie są w stanie w żadnej z nich pokazać swojego głosu.

Myślałam, że dziewczyna od festiwali i poezji śpiewanej weźmie Piaska= jeszcze oglądam i myślę sobie "ale będzie śmiesznie jak weźmie Nergla" i jego wybrała;p

I tematycznie do Nergala:
http://kwejk.pl/obrazek/505237/list,do,nergala.html
Stary 2011-09-24, 22:37   #217
farfala
Rozeznanie

Co do dziewczyny od Paparazzi, to fakt miała ładny głos, ale jeśli chodzi o tę piosenkę, to moim zdaniem troszeczkę ją "zabiła". Śpiewała trochę za smętnie.
W wykonaniu Lady Gagi czuć tę determinację, chociaż to może nie najlepsze słowo. W każdym razie może będziecie wiedziały o co mi chodzi. I mówię nie tylko o wersji oficjalnej, ale i akustycznej. A ona śpiewała za delikatnie w stosunku do tekstu. Moim zdaniem oczywiście.
Co nie zmienia faktu, że wolałabym ją, niż tę dziewczynę od Mercy na przykład, bo tamta to mnie nawet głosem nie powaliła.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 22:41   #218
ta_iwona
Rozeznanie

Racja. Ta od Lady Gagi była lepsza niż ta od Duffy Fajniejszy głos
Stary 2011-09-24, 23:53   #219
Sondrina
BAN stały

Ja jestem niemal pewna istnienia listy. Kiedyś jeden uczestnik powiedział coś w stylu, że ma własny repertuar, bo gra w jakimś zespole, ale musiał wybrać i dlatego zdecydował się na to. Nie wiem, czy to powiedziała babka czy facet, ale coś takiego mam w głowie. Zapadło mi to w pamięć i dlatego nie zdziwiłam się, że dziewczyna od Mothernight nie zaśpiewała własnego kawałka

A wykonanie Paparazzi było moim zdaniem lepsze od oryginału, szkoda tylko że dziewczyna nie wybrała czegoś innego, bo ma fantastyczne warunki wokalne, a tu nie miała okazji pokazać wszystkiego.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 00:17   #220
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Co do dziewczyny od Paparazzi, to fakt miała ładny głos, ale jeśli chodzi o tę piosenkę, to moim zdaniem troszeczkę ją "zabiła". Śpiewała trochę za smętnie.
W wykonaniu Lady Gagi czuć tę determinację, chociaż to może nie najlepsze słowo. W każdym razie może będziecie wiedziały o co mi chodzi. I mówię nie tylko o wersji oficjalnej, ale i akustycznej. A ona śpiewała za delikatnie w stosunku do tekstu. Moim zdaniem oczywiście.
Co nie zmienia faktu, że wolałabym ją, niż tę dziewczynę od Mercy na przykład, bo tamta to mnie nawet głosem nie powaliła.
http://www.youtube.com/watch?v=oP8SrlbpJ5A
Wykonanie Gagi jest arcydzielem
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 06:54   #221
farfala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=oP8SrlbpJ5A
Wykonanie Gagi jest arcydzielem
No właśnie o tym wykonaniu myślałam, pisząc poprzedni post. A ta dziewczyna za bardzo uśpiła tę piosenkę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 08:31   #222
awia
Zakorzenienie

Mnie tez wlasnie strasznie irytuje wybieranie piosenek Kayah i Piaska. Toz to czyste podlizywanie sie.

Jakos Nergala piosenek nikt nie spiewa

A ze Adele uwielbiam kocham i ogołe ubóstwiam od jakiegos czasu, zanim radio zaczeło zarzynać Rolling in the Deep, to strasznie mnie męczenie jej piosenek drażni,
Jej piosenki są trudne techniczne, wymagaj bardzo duzego glosu.
Tymczasem w programie pojawiły sie juz conajmniej jej 3 piosenki, i żadne wykonanie nie bylo dobre...
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 09:01   #223
201801022117
Konto usunięte

Lady Gaga wie o czym jest piosenka. To nie jest żadne paparapa, tylko tekst który ma sens, i ogólnie jestem za tym, aby rozumieć tekst śpiewanego tekstu.

Sondrina
, tak to ta pani od Adele. Mnie się jej głos podobał bardzo, miała taką fajna energię.

Co do listy piosenek, to jest napewno.
Stary 2011-09-25, 09:07   #224
mircia14
Zakorzenienie

dziewczyny, ile będzie jeszcze odcinków castingowych?
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 09:17   #225
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile będzie jeszcze odcinków castingowych?
Podejrzewam, że za tydzień będą już ostatnie dwa.
Stary 2011-09-25, 09:41   #226
Eroll
Wtajemniczenie

Piosenek Ani też nikt nie wybiera...
Musi być jakaś lista, bo utwory dość często się powtarzają.

Podobał mi się Bartek Grzanek. Zaśpiewał tak fajnie, spokojnie. Jak dla mnie głos ma mega. Przyznaję się - nie znam się na śpiewie, nie wiem czy dał z siebie wszystko, ale do mnie trafił
Kasia Klimczyk wystąpiła świetnie. Dziewczyna ma to coś
Mariusz Kozak - zabawny koleś, ale chyba śpiew trochę kuleje.

Założę się, że zaskakująca ilość uczestników będzie w późniejszych odcinkach brała ludzi na litość. Dziwi mnie to publiczne obnażanie się z prywatnych spraw "nie mam ojca, matki, moje dziecko jest chore, dzieci w podstawówce się ze mnie śmiały".

Czekam na bitwy
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 10:34   #227
flavooour
Raczkowanie

Mnie najbardziej zirytowala dziewczyna w czerwonej sukience która opowiadała że nie ma rodziców, to było kilka odc temu. Pomyliła się w całym tekście w zasadzie to śpiewała tylko I love you... bo reszty zapomniała a mimo to się dostała. I ja się pytam DLACZEGO?? nic szczególnego w niej nie było...

wczorajszy odcinek był nudny, nie było nikogo konkretnego. Dziewczyna śpiewająca Duffy-pomyłka. Nie wniesie nic konkretnego do swojej drużyny, ot taki przeciętny głos do chórków
flavooour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 11:50   #228
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flavooour Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej zirytowala dziewczyna w czerwonej sukience która opowiadała że nie ma rodziców, to było kilka odc temu. Pomyliła się w całym tekście w zasadzie to śpiewała tylko I love you... bo reszty zapomniała a mimo to się dostała. I ja się pytam DLACZEGO?? nic szczególnego w niej nie było...

wczorajszy odcinek był nudny, nie było nikogo konkretnego. Dziewczyna śpiewająca Duffy-pomyłka. Nie wniesie nic konkretnego do swojej drużyny, ot taki przeciętny głos do chórków
Mi ta dziewczyna od I love you się podobała Tzn. śmiesznie trochę, że zapomniała ale podobał mi się jej głos. Nie jest taki bardzo przeciętny. Na pewno bardziej jej się należy niż tej od Duffy.
Ale wiecie co- to jest program the voice of poland a nie the repertuar of poland dlatego myślę, że jeśli ktoś słuchać że ma super głos a po prostu średnio dobrał piosenkę to powinien dostać szanse. Jeśli nie wybrali dziewczyny od Paparazzi tylko dlatego, że wolą wykonanie Gagi no to kiepsko. Bo słychać, że dziewczyna ma kawał głosu. Od tego są trenerzy by w późniejszym etapie pomóc dobra czy zinterpretować jakiś utwór.
Ja od zawsze kocham wesję akustyczną Paparazzi wykonywaną przez LG ( uważam, że śpiewa to najlepiej) ale na prawdę podobała mi sie skala i moc głosu tej dziewczyny.
Stary 2011-09-25, 12:28   #229
Dracy
Zadomowienie

Oglądałam wczoraj The Voice of Poland w przerwach między Mam Talent. Podoba mi się to, że jury nie jest chamskie, zawsze znajdą jakieś plusy każdego występu nawet, gdy nikt się nie odwróci i oceniają wszystko konstruktywnie. iii... Nergal mi się wydaje mi się naprawdę fajnym facetem.
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 13:07   #230
sweetish
Zakorzenienie

A wiecie co mi z kolei się nie podoba?
to, ze naciskają guzik na danym występie a później, gdy okazuje sie, ze tylko oni nacisnęli , komentują to w ten sposob-no cóż, jakos bedziemy sie musieli ze sobą męczyć. Tak było w przypadku tego kolesia, który ma chorą córkę. I don't like it!

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 13:13   #231
makeupnotwar
Wtajemniczenie

tak, tam jest lista do wyboru, ok 40-60 kawałków z tego co pamiętam

mnie drażni że prawie nikt nie dba tam o to, żeby śpiewać bez akcentu. nie jestem specjalistką od muzyki, ale znam się na fonetyce i dlatego będę kibicowała Piotrkowi Niesłuchowskiemu z 1 odcinka trafia mnie jak ludzie mają dobre głosy, a słyszę (jak u dziewczyny która wylądowała u Nergala) śpiew AJM TOKING BAŁT NIUŁ JORK... każdy, kto chce mieć chociażby cień szansy na karierę musi się nauczyć poprawnie śpiewać po angielsku, bez akcentu. Albo niech śpiewa po polsku

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 13:28   #232
ta_iwona
Rozeznanie

Bo ten Piotrek jest chyba po anglistyce
Stary 2011-09-25, 13:44   #233
makeupnotwar
Wtajemniczenie

ale to nie jest takie trudne (jest po anglistyce, to fakt ) - wystarczy kurs... nawet takie gwiazdy jak Celine Dion musiały się poprawnej wymowy nauczyć, by odnieść sukces. też jestem po anglistyce i mnie to draaażni, nic na to nie poradzę

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 13:45   #234
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
tak, tam jest lista do wyboru, ok 40-60 kawałków z tego co pamiętam

mnie drażni że prawie nikt nie dba tam o to, żeby śpiewać bez akcentu. nie jestem specjalistką od muzyki, ale znam się na fonetyce i dlatego będę kibicowała Piotrkowi Niesłuchowskiemu z 1 odcinka trafia mnie jak ludzie mają dobre głosy, a słyszę (jak u dziewczyny która wylądowała u Nergala) śpiew AJM TOKING BAŁT NIUŁ JORK... każdy, kto chce mieć chociażby cień szansy na karierę musi się nauczyć poprawnie śpiewać po angielsku, bez akcentu. Albo niech śpiewa po polsku
Dokładnie. Ja strasznie zwracam uwagę na akcent, nie znoszę kiedy ktoś śpiewa ponglish, to jest żenujące, i potrafi mi totalnie zepsuć występ. Dlatego tak bardzo podobała mi się Ewa Cybulska, pięknie śpiewała po angielsku, nie z jakimś śmiesznym akcentem.
Stary 2011-09-27, 14:38   #235
201801022117
Konto usunięte

Tajemnica rozwiązana: http://www.pudelek.pl/artykul/35327/...zmienia_ubran/
Stary 2011-09-27, 15:04   #236
Eroll
Wtajemniczenie

Chodzi o to, by widzowie nie skupiali się na tym, jak wyglądają jurorzy, tylko na głosach uczestników.
To im nie wyszło, bo widzowie teraz zastanawiają się czemu oni się nie przebierają

A ja byłam pewna tego, że ten cały casting trwa jeden dzień i dlatego się nie przebierają.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 17:07   #237
Ashaai
Zakorzenienie

Trochę nie chce mi się wierzyć w to co napisał Pudelek
Przecież oni wyglądają identyko za każdym razem. Te same ubrania, fryzury...
Stary 2011-09-27, 20:29   #238
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Trochę nie chce mi się wierzyć w to co napisał Pudelek
Przecież oni wyglądają identyko za każdym razem. Te same ubrania, fryzury...
wiecie co, a mi się wydaje że może i coś w tym jest, że nie zmieniają ciuchów na inne - ja z kolei się zastanawiałam wcześniej, jak oni wytrzymaliby takie dłuuuuuuuuuuuuuuuuugie przesłuchaniaw ciągu jednego dnia Zauważcie, że przesłuchania jednak trochę trwają, były już 3 odcinki, 6 województw. To, że nagrywają w studiu w Warszawie wszystko to jest wg mnie jak najbardziej możliwe, ale że wszystko trwa jednego dnia to raczej wątpliwe
maddd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 23:18   #239
sweetish
Zakorzenienie

Nie wierze w to.
Gdyby to byla prawda to jak wytlumaczyc te same (takie same) fryzury?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 08:25   #240
ta_iwona
Rozeznanie

Eee przesłuchania na pewno są jednego dnia. Ciuchy ciuchami, ale oni w ogóle wyglądają cały czas tak samo A tych występów aż tak dużo chyba nie ma... W końcu zaproszeni są już tylko wybrańcy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości