![]() |
#211 | |
Konto usunięte
|
Dot.: The Voice of Poland
Cytat:
![]() Mnie się bardzo podobała ta Ewa Cybulska, warto sobie na necie poczytac o tej pani, i posłuchać... Ma kilka płyt na koncie. Dziewczyna od Paparazzi mi się podobała, ale miałam wrażenie że totalnie nie rozumie tekstu, i dla mnie, i tak nic nie przebije akustycznego wykonania samej Lady Gagi. Ciężko podrobić tę charyzmę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
BAN stały
|
Ewa Cybulska to ta blond pani w świecącej bluzce, taka starsza, która śpiewała Adele? Jeśli masz na myśli ją, to ma talent, ale moim zdaniem zły repertuar sobie dobrała, bo nie miała jak wykazać swojej oryginalności. Trudno przebić tak charakterystyczne pierwotne wykonanie. Choć nie słucham Adele, bo to nie moje klimaty, to uważam tę artystkę za bardzo oryginalną i trudno jest wykonać jej piosenki dobrze i pozostać sobą. Bo albo się śpiewa tak jak ona albo... trzeba być geniuszem, by zrobić to dobrze, ale inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj doszłam do wniosku, że uczestnicy chyba musieli mieć jakąś listę piosenek do wyboru, bo to w sumie dziwne, że kilka piosenek się powtórzyło w ciągu zaledwie kilku odcinków.
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Damian od Kings of Leon
![]() ![]() Żałuję, że nie wzięli dziewczyny od Paparazzi... i wybieranie piosenek Kayah też mnie denerwowało. Ewa Cybulska też nie trafiła z repertuarem. W ogóle dobór piosenek to chyba kluczowy problem... jedni wybierają coś co kompletnie nie pokazuje ich możliwości i wychodzi trochę zachowawczo i przeciętnie, inni biorą za trudne piosenki i albo są sztuczni, albo wychodzą wszystkie niedoskonałości w ich głosach. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Tylko, że jeżeli mają do wyboru kilka piosenek, to może być tak, że żadna im nie pasuje. Nie są w stanie w żadnej z nich pokazać swojego głosu.
Myślałam, że dziewczyna od festiwali i poezji śpiewanej weźmie Piaska= jeszcze oglądam i myślę sobie "ale będzie śmiesznie jak weźmie Nergla" i jego wybrała;p I tematycznie do Nergala: http://kwejk.pl/obrazek/505237/list,do,nergala.html ![]()
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Co do dziewczyny od Paparazzi, to fakt miała ładny głos, ale jeśli chodzi o tę piosenkę, to moim zdaniem troszeczkę ją "zabiła". Śpiewała trochę za smętnie.
W wykonaniu Lady Gagi czuć tę determinację, chociaż to może nie najlepsze słowo. W każdym razie może będziecie wiedziały o co mi chodzi ![]() Co nie zmienia faktu, że wolałabym ją, niż tę dziewczynę od Mercy na przykład, bo tamta to mnie nawet głosem nie powaliła.
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Racja. Ta od Lady Gagi była lepsza niż ta od Duffy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
BAN stały
|
Ja jestem niemal pewna istnienia listy. Kiedyś jeden uczestnik powiedział coś w stylu, że ma własny repertuar, bo gra w jakimś zespole, ale musiał wybrać i dlatego zdecydował się na to. Nie wiem, czy to powiedziała babka czy facet, ale coś takiego mam w głowie. Zapadło mi to w pamięć i dlatego nie zdziwiłam się, że dziewczyna od Mothernight nie zaśpiewała własnego kawałka
![]() A wykonanie Paparazzi było moim zdaniem lepsze od oryginału, szkoda tylko że dziewczyna nie wybrała czegoś innego, bo ma fantastyczne warunki wokalne, a tu nie miała okazji pokazać wszystkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wykonanie Gagi jest arcydzielem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez wlasnie strasznie irytuje wybieranie piosenek Kayah i Piaska. Toz to czyste podlizywanie sie.
Jakos Nergala piosenek nikt nie spiewa ![]() A ze Adele uwielbiam kocham i ogołe ubóstwiam od jakiegos czasu, zanim radio zaczeło zarzynać Rolling in the Deep, to strasznie mnie męczenie jej piosenek drażni, Jej piosenki są trudne techniczne, wymagaj bardzo duzego glosu. Tymczasem w programie pojawiły sie juz conajmniej jej 3 piosenki, i żadne wykonanie nie bylo dobre...
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
Lady Gaga wie o czym jest piosenka.
![]() Sondrina, tak to ta pani od Adele. Mnie się jej głos podobał bardzo, miała taką fajna energię. Co do listy piosenek, to jest napewno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ile będzie jeszcze odcinków castingowych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Piosenek Ani też nikt nie wybiera...
![]() Musi być jakaś lista, bo utwory dość często się powtarzają. Podobał mi się Bartek Grzanek. Zaśpiewał tak fajnie, spokojnie. Jak dla mnie głos ma mega. Przyznaję się - nie znam się na śpiewie, nie wiem czy dał z siebie wszystko, ale do mnie trafił ![]() Kasia Klimczyk wystąpiła świetnie. Dziewczyna ma to coś ![]() Mariusz Kozak - zabawny koleś, ale chyba śpiew trochę kuleje. Założę się, że zaskakująca ilość uczestników będzie w późniejszych odcinkach brała ludzi na litość. Dziwi mnie to publiczne obnażanie się z prywatnych spraw "nie mam ojca, matki, moje dziecko jest chore, dzieci w podstawówce się ze mnie śmiały". Czekam na bitwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej zirytowala dziewczyna w czerwonej sukience która opowiadała że nie ma rodziców, to było kilka odc temu. Pomyliła się w całym tekście w zasadzie to śpiewała tylko I love you... bo reszty zapomniała a mimo to się dostała. I ja się pytam DLACZEGO?? nic szczególnego w niej nie było...
wczorajszy odcinek był nudny, nie było nikogo konkretnego. Dziewczyna śpiewająca Duffy-pomyłka. Nie wniesie nic konkretnego do swojej drużyny, ot taki przeciętny głos do chórków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie co- to jest program the voice of poland a nie the repertuar of poland ![]() ![]() Ja od zawsze kocham wesję akustyczną Paparazzi wykonywaną przez LG ( uważam, że śpiewa to najlepiej) ale na prawdę podobała mi sie skala i moc głosu tej dziewczyny.
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Oglądałam wczoraj The Voice of Poland w przerwach między Mam Talent. Podoba mi się to, że jury nie jest chamskie, zawsze znajdą jakieś plusy każdego występu nawet, gdy nikt się nie odwróci i oceniają wszystko konstruktywnie. iii... Nergal mi się wydaje mi się naprawdę fajnym facetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
A wiecie co mi z kolei się nie podoba?
to, ze naciskają guzik na danym występie a później, gdy okazuje sie, ze tylko oni nacisnęli , komentują to w ten sposob-no cóż, jakos bedziemy sie musieli ze sobą męczyć. Tak było w przypadku tego kolesia, który ma chorą córkę. I don't like it! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
tak, tam jest lista do wyboru, ok 40-60 kawałków z tego co pamiętam
![]() mnie drażni że prawie nikt nie dba tam o to, żeby śpiewać bez akcentu. nie jestem specjalistką od muzyki, ale znam się na fonetyce i dlatego będę kibicowała Piotrkowi Niesłuchowskiemu z 1 odcinka ![]() ![]()
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
Bo ten Piotrek jest chyba po anglistyce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
ale to nie jest takie trudne (jest po anglistyce, to fakt
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Tajemnica rozwiązana: http://www.pudelek.pl/artykul/35327/...zmienia_ubran/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi o to, by widzowie nie skupiali się na tym, jak wyglądają jurorzy, tylko na głosach uczestników.
To im nie wyszło, bo widzowie teraz zastanawiają się czemu oni się nie przebierają ![]() A ja byłam pewna tego, że ten cały casting trwa jeden dzień i dlatego się nie przebierają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Trochę nie chce mi się wierzyć w to co napisał Pudelek
![]() Przecież oni wyglądają identyko za każdym razem. Te same ubrania, fryzury...
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Nie wierze w to.
Gdyby to byla prawda to jak wytlumaczyc te same (takie same) fryzury? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Eee przesłuchania na pewno są jednego dnia. Ciuchy ciuchami, ale oni w ogóle wyglądają cały czas tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.