![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
ja musze iść podciąć końcówki bo są już strasznie rozdwojone i zniszczone że same odpadają
![]() ![]()
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
można się dołączyć?
![]() no więc zapuszczam włosy od roku z takich do ucha. obecnie mam takie trochę za ramiona, falowane. Stosuję szampon z fitomedu, biowax do zniszczonych, oleje (najbardziej lubię jojoba i avocado) ampułki radical i skrzypovitę. Ola44444 - ile razy dziennie zażywasz/zażywałaś skrzypovite? |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Hej też się dołączam do tematu ; ))
Moje włosy rosną strasznie wolno , można powiedzieć ze wcale ... Próbowałam WAXu ale nie jestem zadowolona . ; // Na pewno nie przyspieszyl wzrostu ale włosy po nim były extra .. Próbuje teraz szampon + olejek rycynowy .. . ;// |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie, bo mam wrazenie ze od dluzszego czasu moje wlosy stoja w miejscu mimo pielegnqcji i podcinania raz na 2-3 miesiace o 1-1,5 cm. Slyszalam, ze kazdy z nas ma maksymalna dlugosc wlosow uwarunkowana genetycznie. czy to prawda? bo od " lat zapuszczam (od lopatek) i mam ledwo 10-15 cm dluzsze... mam wrazenie, ze nigdy do pasa nie beda
![]() Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2010-10-18 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. ciekawe .. nigdy o czymś takim nie słyszałam ; ))
A czy to prawda że jak się obcina włosy w czasie pełni to szybciej rosną ? ; DD |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozatym jak sie zobaczy ze końcówki są troszke zniszczone lepiej podciąć te 2cm niz czekać bo potem po prostu będzie trzeba ciachnąć niestety więcej bo juz dajmy na to nie 2cm tylko 7 ;p sama wiem po sobie ![]() szkoda mi było podcinac bo zapuszczałam ale co z tego poszłam do fryzjera i musiałam te 5-7cm zniszczonych obciąć a teraz mam dosłownie troche zniszczone więc 2cm mi ciachnie i będzie ok , niech rosną dalej ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie tez ciezko mi sobie to wyobrazic, ale czujesie, jakby moje wlosy osiagnely maximum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Moje tez bardzo wolno rosną bo nic nie widac
![]() Nigdy nie farbowałam włosów i po odrostach nie moge policzyc ile mi rosna ![]() Hehe może spróbuje je podcinac podczas pełni ; DD Ale znalazłam na Allegro fajny zestaw na porost włosów : szampon i balsam , było wszystko pokazane ile rosna i jak szybko ale cena mnie dośc zaskoczyla , najtansze to bylo od 90 zł : // wiec raczej sobie to odpuszcze ; // ; (( |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się do Was
![]() Ja również zapuszczam włosy już od półtora roki, kiedy to poszłam do fryzjerki która mnie nie lubiła i zamiast podciąć mi końcówki które miałam za zapięcie do stanika, wyciachała mnie całkowicie... wycieniowała tak, że najkrótsze miały ok 5 cm! a najdłuższe (te pod spodem) troszeczkę za ramiona. Z przodu też ucięła do brody, ogólnie strasznie to wyglądało :/ masakra jakaś. Teraz już podrosły, są prawie że równo obcięte, wszystkie do zapięcia od stanika, ale chce żeby urosły jakieś 10 cm. Polecam wax i olejek rycynowy- kosztuje zaledwie dwa zł, a włosy po nim są bardzo ładne. Jeśli chcecie, zeby nie były zniszczone i się nie kruszyły to radzę nie prostować i nie suszyć tylko dbać o nie w naturalny sposób ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- "A ja mam takie pytanie, bo mam wrazenie ze od dluzszego czasu moje wlosy stoja w miejscu mimo pielegnqcji i podcinania raz na 2-3 miesiace o 1-1,5 cm. Slyszalam, ze kazdy z nas ma maksymalna dlugosc wlosow uwarunkowana genetycznie. czy to prawda? bo od " lat zapuszczam (od lopatek) i mam ledwo 10-15 cm dluzsze... mam wrazenie, ze nigdy do pasa nie beda ![]() Nie masz czasem zbyt mało witamin? Uwarunkowany genetycznie może być rodzaj włosa ale długość rzadko... |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie ze one stoją w miejscu już chyba od kilku miesięcy ;/
A za kazdym razem kiedy podcinam końcówki to one rosną tylko do tego momentu w którym je podciełam , wiec za kazdym razem jestem w punkcie wyjścia ;/ Dlatego postanowiłam wiecej ich nie podcinac , od pol roku nie uzywam prostownicy i innych niszczacych wlosy sprzętow ![]() Uzywam serum na końcowki wiec sa troche ochronine .. ale to nic nie daje ![]() Chcialabym sobie kupic ten zestaw co przyspiesza wzrost wlosow ( tam pisze ze moga urosnąć w 4 miesiace tyle ile normalnie rosną w rok ; )) ale kurcze to jest dla mnie za drogie ; / ; ( |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Justyna1996 pierwsze 10 dni zażywałam rano i wieczorem jedną tabletkę, potem zaczęłam zażywać tylko wieczorem jedną tabletkę.
Agnieszka1201 słyszałam coś o zahamowaniu wzrostu. Po prostu włos ma trzy fazy. Na początku włos szybko rośnie, nie wiem ile to trwa, potem coraz wolniej, następnie przechodzi w stan spoczynku po czym wypada. Ja ci radzę, żebyś po prostu nie wydawała tyle pieniędzy na ten zestaw, i zakupiła sobie skrzypovitę, i dzięki niej będziesz miała gęstsze włosy i będzie więcej nowych włosów . Nie martw się, na pewno coś się da zaradzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
No wiem troche mi szkoda kasy na ten zestaw .. ;P
A co do wszelkich tabletek na porost włosów to mam wątpliwości hehe ; DD A czy po skrzypowicie rosną Ci szybciej włosy ? Czy ty nie bierzesz tych tabletek ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Ja na szybszy porost włosów polecam Seboradin Neril Lotion i szampon z tej samej serii. 2 razy w tygodniu maseczka (żółtko + olejek rycynowy + cytryna). Co do tabletek to brałam wszelkie możliwe, po wszystkich w sumie stan włosów sie poprawiał, ale jezeli chodzi o porost to najlepsy jak dla mnie jest Capivit piękne włosy.
Uzywałam też Neoptide Ducraya i sama nie wiem. Wydaje mi sie, że włosy rosły mi w normalnym tempie, może troche szybciej. Za to były super gęste i mocne. Słyszałam też, że dobra jest biostymina (ampułki na przeziębienie chyba, do kupienia w aptece na recepte, ale nie ma problemu z kupieniem bez). W sumie też byłam zadowolona. I chyba do niej wrócę. Co do Wax, ja kupiłam sobie polskiej produkcji. Włosy były po nim fajne, ale rewelacji co do szybkości wzrostu nie było. Ale mam zamiar kupić ten tradycyjny Wax produkcji angielskiej (czy amerykańskiej, nie pamietam). Podobno daje lepsze efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w aptece po Seboradin lotion i dupa .. ;/
Słyszałam że jak się początkowo używa Garnier Neril to wypadają włosy .. To prawda ? |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Konto usunięte
|
też o tym słyszałąm ale nie stosowałam nerilu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
No i dlatego boje sie go kupić ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Rzeczywiście ![]() W aptekach coraz trudniej dostać seboradin. W wiekszosci z tego co zauważylam mają niewielkie ilości tych produktów. Ale czasami zamawiają specjalnie. W aptece powiedzieli mi ostatnio żebym pytała w sklepach zielarskich. Zawsze warto sie przejsc do kilku aptek. Zawsze któraś ma ![]() Co do lotionu Seboradin Niger, nie kazdemu moze odpowiadać zapach. Właśnie dlatego kiedys zdradziłam go dla innych produktów, ale teraz do niego wrócilam bo chyba w moim przypadku dawał największe efekty :0 A i bym zapomniala. Niesamowicie skuteczny (kilka razy wypróbowałam) Seboradin w ampułkach (taka 14-dniowa kuracja). Polecam. No i herbatka z pokrzywy raz dziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zapach, to Seboradin ma trochę drażniący zapach, za to Neril duszący... dla mnie Neril bardziej śmierdzi ![]() Jeśli chcecie poczytać więcej o tych kosmetykach, to puszkajcie w wyszukiwarce, są całe wątki na ich temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Aha.. dzięki , poczytam coś o tym ; ]
Ale jak narazie na szybszy porost próbuje szampon + olejek rycynowy , nie musze się meczyc z nakładaniem maseczek z olejka rycynowego , tylko troche przetłuszcza mi włosy ... A efekty są nawet niezłe , jak jeszcze gdzieś kupie ten lotion to moze będą większe ; ]] |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
ja teraz na porost stosuję:
pokrzywę do picia skrzypovitę biowax do suchych olej (rycynowy, avocado, jojoba) wcierkę radicala |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Można się przyłączyć ?
![]() tak przeglądam forum i zauważyłam,że sporo z Was zażywa skrzypovitę. Czy ona na prawdę coś pomaga? Opłaca się kupić ? Jak na razie zapuszczam włosy już jakiś czas, rosną około 2 cm na miesiąc bez żadnych pomocy... ![]() I jeszcze to podcinanie końcówek jest straszne. Aż boję się pójść do fryzjera, ostatnio poprosiłam o podcieńcie końcówek a ona gdzieś 10 cm ścięła ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2284490 5]ja teraz na porost stosuję:
pokrzywę do picia skrzypovitę biowax do suchych olej (rycynowy, avocado, jojoba) wcierkę radicala[/QUOTE] I jak szybko ci rosną włoski ? ; ]] Jesli chodzi o moje sposoby too : -Wax (ostatnio jakoś przestałam go uzywac ale mam zamiar kupic 2 ; )) -Olejek rycynowy ( z szamponem albo maseczka i na koncowki nakladam ) -Serum na rozdwojone końcówki z Oriflame -Odżywka z Oriflame (hair X ta żółta ; )) -Taki spray na noc z oriflame też ta zólta seria ;]] -Maseczka Elseve Total repair -I ogólnie jeszcze tak dbam o włoski , dlugi masaz glowy i oczywiscie zero fryzjera ; DD ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ja tabletek na włosy nie biore,mam taki dziwne coś ze boje sie ze te tabletki zadzialają nie tylko na włosy na głowie xDD Do fryzjera nie chodze podcinac koncowek, a zeby tego unikac stosuj serum na koncowki ochroni je przed uszkodzeniami i rozdwajaniem ; ]] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Zapuszczanie włosów
ja obcięłam równo rok temu do super krótkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- hahhahah! Agnieszka1201 podoba mi się twoja odpowiedź! najlepsze dla włosów: zero fryzjera! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Zapuszczanie włosów
Hehe xD
No zero fryjera to jest b. dobre dla mnie bo jak mi podetnie koncowki to po prostu masakra , chce 1-2 cm a ta od razu 5 - 6 xD Nie no nie mam pytan xD A jeszcze jak podcinam to włosy odrastają mi tylko do tego momentu kiedy podcinalam .... xD Ja tez zaczelam od pewnego czasu bardzo dbac o wlosy kiedys codziennie prostowalam i moje wlosy wygladaly fatalnie ;// a teraz nie moge sobie wyobrazic prostowania wlosow ;D Ich wyglad sie polepszyl i szybciej rosną ;P No i zeby unikac tego fryzjera to dbam bardzo o koncowki i nie musze podcinac ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serum na końcówki ? znajdę to w aptece ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dlatego lepiej nie kupywac tych tabletek ; D
Serum na koncowki mozesz chyba znalesc w jakichs drogeriach albo sklepach , ja kupiłam w oriflame podobno jest tez w avonie ale po recenzjach na kwc radze ci kupic z oriflame ; ] chociaz mam watpliwosci czy bedzie w katalagu.. ale on jest chyba drogi ja kupilam go akurat na przecenie chyba 14 zl ; ]] Ale jesli wolisz cos tanszego to olejek rycynowy , tez jest chyba niezly ; ]] Co do serum to widzialam chyba z nivei jeszcze .. ; ] poszukaj na kwc moze cos sie znajdzie ; ]] Serum stosuj na suche koncowki , ochroni je przed rozdwajaniem i zniszczeniami ; ]] |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomożcie
![]() Ostatnio fryzjerka obcięła moje włosy ktore sięgały za łopatki na krótko! a zeby było gorzej to 1/3 włosów zostawiła bardzo długie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.