|
|
#211 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Delektowanie się kawą to już "old school"?
A ja mam wrażenie, że np w Warszawie przestają już być modne "sieci" a zaczynają takie mniejsze lokale. Czasem nawet nie podpisują swoich kubków, dają w takich jednokolorowych...
Chyba chodzi właśnie o anty-lans i anty globalizm niemal ;p A może warszawianki uważają inaczej?
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
|
Pytanie jakie to są hipsterskie lokale? Każde które nie są made in USA i z dużej marki? Ja mam w Warszawie jeden do którego chodzę po drodze na Metro z pracy - Colombia - ale to nie jest siec... więc jest chyba ok?
Ale hipsterski też raczej nie jest, bo są też drinki i lunche, a hipsterzy chyba nie jedzą takowych, bo niezbyt często pracują
|
|
|
|
|
#214 |
|
astro-loszka
|
O rany kota norweskiego leśnego, ale problem...
Piję kawę w papierowym kubku z sieciówki, jeśli np. rano się spieszę i nie mam czasu wypić kawy stacjonarnie. Albo np. przed podróżą. Generalnie jak mam wybór, wolę usiąść i się podelektować. Jestem retro? Truuudno, jakoś mnie to nie wzrusza
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Ej, ej, lansujący się z termokubkami hipsterzy
!Jakie kubki termiczne polecacie? Chodzi mi konkretnie o nazwę firmy, model, link do aukcji Wygląd jakikolwiek, byle tylko były superszczelne. Bo kupowałam już kilka i wszytskie zalewały mi torebki![]() Na razie lansuję się więc z mini termosem , ale wolałabym kubek. Bez kawy jestem nieżywa, a taka z automatu jest bardzo niedbobra, tak samo nie przepadam za Starbucksem, Coffeheaven Muszę mieć mocną, dobrą kawę, którą sama zmielę. Kubek znacznie poprawiłby moją jakość życia![]() Liczę na Waszą pomoc
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, jakie firmy, ale kupowałam w supermarketach
i w różnych cenach były, najdroższy, który miałam kupiłam chyba za 100 zł i przeciekał ![]() Sprawię sobie starbucksowy A można taki też dostać w starbucksie, czy tylko na allegro? I wielkie dzięki za informację!
|
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
W kazdym Starbucksie stoja na polkach
|
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;29924118]W kazdym Starbucksie stoja na polkach
Bardzo Ci dziękuję
|
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Ja też do Paryża jak masahiko!!! Możemy polecieć razem
![]() Dziewczyny, a uważacie, że można zdrowo pić kawę - i czy w ogóle można tu mówić o jakimś zdrowiu? Znalazłam coś takiego na necie: http://thebodynaturally.blogspot.com...-pic-kawe.html Nie wiem co o tym myśleć, szczerze mówiąc. |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, nadmiar kawy szkodzi, zresztą wszystkiego nadmiar szkodzi. Ale wiele badań potwierdza jej korzystny wpływ. |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś kawę chleje jak wściekły litrami to jasne, że szkodzić może, jak wszystko w nadmiarze, ale rozsądna ilość raczej pomoże niż zaszkodzi, o czym także napisano w tym wpisie.
Kaloryczna to nie jest sama kawa, ale dodatki do niej, jakieś bite śmietany, syropy, śmietanki, łyżki cukru oraz pochłaniane przy kawce słodkości... więc to robienie halo z niczego, jakby na siłę szukanie problemu, żeby coś napisać...
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
Piszę o tych moich obawach, bo za każdym razem kiedy pojawiam się wśród znajomych z moim kubkiem kawy, słyszę: "Nie lepiej gdybyś zaczęła pić zieloną herbatę?", "Kup sobie lepiej wodę"...
Wiele osób nawet nie wiem, że picie kawy może być zdrowsze, np. odstawiając rozpuszczalną, a pijąc prawdziwą, parzoną lub z ekspresu.
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za to prawdziwa jest pyszotka
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
|
A lunch + kawa? Bardziej wam pasuje niż✂sama kawa? W dużej ilości lokali jest też coraz więcej jedzenie, a nie tylko sama kawa...
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zacofana
papierowy kubek , bleeee nie wiem jak strasznie musiałabym mieć ciśnienie na kawę, żeby wydać 10 zł za jedną kawę w galeri i to jeszcze w tekturce dziwi mnie to że najczęściej to włąśnie nastolatki kupują tam kawę ![]() pisze to osoba uzależniona od kawy mniej więcej od 12 lat, która zaczyna dzień kawą ![]() z rozpuszczalnych piję tylko Gevalię (sprowadzaną od sąsiadów ) , codziennie a parzoną z ekspresu w weekendy |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.herbatyszlachetne.pl/imag...0g%20sloik.jpg
piję chyba najbardziej tradycyjną gevalię. Płace 16 zł za torebkę uzupełniającą i mam przepyszną kawę i dobrej jakosci oj jest różnica
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

, ale wolałabym kubek. Bez kawy jestem nieżywa, a taka z automatu jest bardzo niedbobra, tak samo nie przepadam za Starbucksem, Coffeheaven
Muszę mieć mocną, dobrą kawę, którą sama zmielę. Kubek znacznie poprawiłby moją jakość życia

Wiele osób nawet nie wiem, że picie kawy może być zdrowsze, np. odstawiając rozpuszczalną, a pijąc prawdziwą, parzoną lub z ekspresu.

dziwi mnie to że najczęściej to włąśnie nastolatki kupują tam kawę