Delektowanie się kawą to już "old school"? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 11:50   #211
marsselin
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Delektowanie się kawą to już "old school"?

A ja mam wrażenie, że np w Warszawie przestają już być modne "sieci" a zaczynają takie mniejsze lokale. Czasem nawet nie podpisują swoich kubków, dają w takich jednokolorowych...
Chyba chodzi właśnie o anty-lans i anty globalizm niemal ;p

A może warszawianki uważają inaczej?
marsselin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 16:31   #212
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez marsselin Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie, że np w Warszawie przestają już być modne "sieci" a zaczynają takie mniejsze lokale. Czasem nawet nie podpisują swoich kubków, dają w takich jednokolorowych...
Chyba chodzi właśnie o anty-lans i anty globalizm niemal ;p

A może warszawianki uważają inaczej?
Łał, bo hipster przecież nie pójdzie do sieciówki, która jest zbyt mainstreamowa. Hipster pójdzie tam gdzie będzie mógł się wozić jaki jest alternatywny i srać bursztynem.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 14:53   #213
marsselin

Pytanie jakie to są hipsterskie lokale? Każde które nie są made in USA i z dużej marki? Ja mam w Warszawie jeden do którego chodzę po drodze na Metro z pracy - Colombia - ale to nie jest siec... więc jest chyba ok? Ale hipsterski też raczej nie jest, bo są też drinki i lunche, a hipsterzy chyba nie jedzą takowych, bo niezbyt często pracują
Stary 2011-10-04, 15:36   #214
linaya
astro-loszka

O rany kota norweskiego leśnego, ale problem...

Piję kawę w papierowym kubku z sieciówki, jeśli np. rano się spieszę i nie mam czasu wypić kawy stacjonarnie. Albo np. przed podróżą. Generalnie jak mam wybór, wolę usiąść i się podelektować. Jestem retro? Truuudno, jakoś mnie to nie wzrusza
Stary 2011-10-05, 01:10   #215
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
O rany kota norweskiego leśnego, ale problem...
Moj kot norweski lesny kazal przekazac, ze czuje sie swietnie i dziekuje za pamiec

Z okazji zblizajacego sie Halloween pilam ostatnio starbucksowa pumpkin spice latte i byla pyyyyszna
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 15:17   #216
papug
Rozeznanie

Ej, ej, lansujący się z termokubkami hipsterzy !

Jakie kubki termiczne polecacie? Chodzi mi konkretnie o nazwę firmy, model, link do aukcji Wygląd jakikolwiek, byle tylko były superszczelne. Bo kupowałam już kilka i wszytskie zalewały mi torebki
Na razie lansuję się więc z mini termosem, ale wolałabym kubek. Bez kawy jestem nieżywa, a taka z automatu jest bardzo niedbobra, tak samo nie przepadam za Starbucksem, Coffeheaven Muszę mieć mocną, dobrą kawę, którą sama zmielę. Kubek znacznie poprawiłby moją jakość życia
Liczę na Waszą pomoc
papug jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 15:50   #217
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez papug Pokaż wiadomość
Ej, ej, lansujący się z termokubkami hipsterzy !

Jakie kubki termiczne polecacie? Chodzi mi konkretnie o nazwę firmy, model, link do aukcji Wygląd jakikolwiek, byle tylko były superszczelne. Bo kupowałam już kilka i wszytskie zalewały mi torebki
Na razie lansuję się więc z mini termosem, ale wolałabym kubek. Bez kawy jestem nieżywa, a taka z automatu jest bardzo niedbobra, tak samo nie przepadam za Starbucksem, Coffeheaven Muszę mieć mocną, dobrą kawę, którą sama zmielę. Kubek znacznie poprawiłby moją jakość życia
Liczę na Waszą pomoc
Jakie kubki mialas do tej pory? Ja mam kilka kubkow Starbucksa i sa naprawde swietne, nie przeciekaja i dlugo trzymaja cieplo. Wyglad rozny, wszystkie 'dzialaja' super.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 15:25   #218
papug
Rozeznanie

Nie wiem, jakie firmy, ale kupowałam w supermarketach i w różnych cenach były, najdroższy, który miałam kupiłam chyba za 100 zł i przeciekał

Sprawię sobie starbucksowy A można taki też dostać w starbucksie, czy tylko na allegro?
I wielkie dzięki za informację!
Stary 2011-10-12, 16:44   #219
Konto usunięte

W kazdym Starbucksie stoja na polkach w USA kosztuja ok. $20, pamietam ze jak rok temu patrzylam we Wroclawiu to kosztowaly ok. 80 zl, wiec wydaje mi sie ze nie za bardzo oplaca sie kupowac na allegro, bo dochodzi i tak przesylka. Czasem mozna kupic taniej kubki ze starszych kolekcji.
Stary 2011-10-12, 16:46   #220
papug
Rozeznanie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;29924118]W kazdym Starbucksie stoja na polkach w USA kosztuja ok. $20, pamietam ze jak rok temu patrzylam we Wroclawiu to kosztowaly ok. 80 zl, wiec wydaje mi sie ze nie za bardzo oplaca sie kupowac na allegro, bo dochodzi i tak przesylka. Czasem mozna kupic taniej kubki ze starszych kolekcji.[/QUOTE]

Bardzo Ci dziękuję To przejdę się do poznańskiego Starbucksa
Stary 2011-10-13, 19:25   #221
agata129
Przyczajenie

Ja też do Paryża jak masahiko!!! Możemy polecieć razem

Dziewczyny, a uważacie, że można zdrowo pić kawę - i czy w ogóle można tu mówić o jakimś zdrowiu?

Znalazłam coś takiego na necie: http://thebodynaturally.blogspot.com...-pic-kawe.html

Nie wiem co o tym myśleć, szczerze mówiąc.
agata129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 20:12   #222
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez agata129 Pokaż wiadomość
Ja też do Paryża jak masahiko!!! Możemy polecieć razem

Dziewczyny, a uważacie, że można zdrowo pić kawę - i czy w ogóle można tu mówić o jakimś zdrowiu?

Znalazłam coś takiego na necie: http://thebodynaturally.blogspot.com...-pic-kawe.html

Nie wiem co o tym myśleć, szczerze mówiąc.
Wysoka kaloryczność kawy??? Czarnej??? Mhmmm...

Owszem, nadmiar kawy szkodzi, zresztą wszystkiego nadmiar szkodzi. Ale wiele badań potwierdza jej korzystny wpływ.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 20:45   #223
hihi
Zakorzenienie

Jak ktoś kawę chleje jak wściekły litrami to jasne, że szkodzić może, jak wszystko w nadmiarze, ale rozsądna ilość raczej pomoże niż zaszkodzi, o czym także napisano w tym wpisie.

Kaloryczna to nie jest sama kawa, ale dodatki do niej, jakieś bite śmietany, syropy, śmietanki, łyżki cukru oraz pochłaniane przy kawce słodkości... więc to robienie halo z niczego, jakby na siłę szukanie problemu, żeby coś napisać...
Stary 2011-10-14, 08:12   #224
agata129
Przyczajenie

Piszę o tych moich obawach, bo za każdym razem kiedy pojawiam się wśród znajomych z moim kubkiem kawy, słyszę: "Nie lepiej gdybyś zaczęła pić zieloną herbatę?", "Kup sobie lepiej wodę"... Wiele osób nawet nie wiem, że picie kawy może być zdrowsze, np. odstawiając rozpuszczalną, a pijąc prawdziwą, parzoną lub z ekspresu.
agata129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 08:17   #225
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agata129 Pokaż wiadomość
Piszę o tych moich obawach, bo za każdym razem kiedy pojawiam się wśród znajomych z moim kubkiem kawy, słyszę: "Nie lepiej gdybyś zaczęła pić zieloną herbatę?", "Kup sobie lepiej wodę"... Wiele osób nawet nie wiem, że picie kawy może być zdrowsze, np. odstawiając rozpuszczalną, a pijąc prawdziwą, parzoną lub z ekspresu.
Wprost nie nawidzę kawy rozpuszczalnej
za to prawdziwa jest pyszotka
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 22:40   #226
marsselin

A lunch + kawa? Bardziej wam pasuje niż✂sama kawa? W dużej ilości lokali jest też coraz więcej jedzenie, a nie tylko sama kawa...
Stary 2011-10-18, 17:14   #227
gold-fish
Zakorzenienie

Ale jestem zacofana nigdy nie kupiłam kawy w modnej sieciówce po za McD, ale on przecież nie jest ,,modny" papierowy kubek , bleeee nie wiem jak strasznie musiałabym mieć ciśnienie na kawę, żeby wydać 10 zł za jedną kawę w galeri i to jeszcze w tekturce dziwi mnie to że najczęściej to włąśnie nastolatki kupują tam kawę

pisze to osoba uzależniona od kawy mniej więcej od 12 lat, która zaczyna dzień kawą
z rozpuszczalnych piję tylko Gevalię (sprowadzaną od sąsiadów ) , codziennie a parzoną z ekspresu w weekendy

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 20:55   #228
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
z rozpuszczalnych piję tylko Gevalię (sprowadzaną od sąsiadów ) , codziennie a parzoną z ekspresu w weekendy
A którą Gevalię? I jak tam kwasowość? (nie lubię kwaśnej kawy i mam właśnie kryzys kawowo-rozpuszczalny) Podrawiam!
Stary 2011-10-19, 12:30   #229
gold-fish
Zakorzenienie

http://www.herbatyszlachetne.pl/imag...0g%20sloik.jpg

piję chyba najbardziej tradycyjną gevalię. Płace 16 zł za torebkę uzupełniającą i mam przepyszną kawę i dobrej jakosci gorzej jak ide gdzieś i mnie częstują kawą rozpuszczalną z hipermarketu albo np. z biedronki oj jest różnica

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości