|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
kurde juz tyle stron nowego watku! ehhhh, te przygotowania do ślubu nie pozwalaja mi byc aktywną na wizazu
![]() Melduje sie i ja, i postaram zaglądac częsciej. A prosze dopisac do mojegon terminu Kamila 24 lata i termin 7 kwiecien mam wg usg (na dzien dzisiejszy ![]() Dzis odebrałam wyniki na rózyczke ale do lekarza ide za tydzien moze bedziecie wiedziąły jak wyszły? RUBELLA IGG 105,7
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że terminy mamy podobne, a w dodatku ślub w ten sam dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Ale się produkujecie
![]() emigra skarpeteczki są boskie, na jedną nóżkę kocham mamę, na drugą nóżkę kocham tatę ![]() Wiecie co, kisielek i te ptysie (parzone ciasteczka z biedronki) super mi zrobiły, jakoś taką ulgę czuję, bo z rana miałam lekką zgagę.. No dobrze, a teraz kto mi zafunduje pomidorówkę ![]() ![]() A wracając do ciuszków to kupujecie już dla maluszków? Ja już bym nakupowała, ale się wstrzymuje, może jutro jakieś skarpeteczki czy bodzik jakiś kupię, żeby sobie popatrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam wczoraj pomidorówkę.. A dziś będę lepic pierogi ruskie ![]() ![]() ![]() ![]() EMigra prześwietne zakupy : ![]() ![]() Prince to że masz Igg dodatnie to oznacza że masz przeciwciała różyczkowe czyli albo byłaś szczepiona albo przeszłaś różyczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Ooo mnie też nie ma.. I też proszę o dopisanie:
Anagat( Ania 28) - 9 kwietnia A ja wróciłam po 31 godzinach dyżuru. W nocy miałam 3 ZOP-y ( znieczulenia do porodów) i jedną cesarkę , prócz tego przyjęcie do ICU. Jestem padnięta tak, że nawet nei mam siły się spać położyć. Na śniadanie w szpitalnej kantynie zeżarłam UWAGA! -jajecznicę - grzybki gotowane (chyba , bo na smażone nie wyglądały) -grzanki tłuste szt. 2 -3 plastry pyyysznego bekonu chrupiącego ![]() ![]() Do tego pół tosta ![]() ![]() A poza tym mam pytanie. Które z Was będą się starały o znieczulenie do porodu? Pytam z ciekawości, bo jak już kiedyś pisałam jako anestezjolog sama robię te znieczulenia pacjentkom. Jednak podczas mojego porodu wolałabym go nie brać. Z kolei moi koledzy z pracy już robią zakłady , czy poproszę , czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie wstrzymywalam zeby kupowac, ale ostatnio zamowilam na allegro pierwszy kombinezonik i dzisiaj jakos tak na zakupach nic dla siebie nie umialam znalezc to kupilam malenstwu ![]() ![]() Cytat:
co do znieczulenia to nie myslalam o tym jeszcze - sie zobaczy ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Nie było mnie zaledwie 4 godziny, a tutaj 5 stron naprodukowałyście
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A czemu Ty nie chcesz brać znieczulenia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
a ja muszę się zmotywowac do zrobienia obiadu
![]() ![]() cholerka mam w domu sajgonki ale nie mam sosu sojowego chyba mężu będzie musiał do sklepu wstąpic ![]() 2 h drzemki i 3 strony postów szalejecie kochane ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie mam ochotę kiedyś stanąć przed tymi rodzącymi roztrzęsionymi i powiedzieć.. no a ja rodziłam BEZ ![]() ![]() A po kolejne i w sumie ważne , to nie chcę ingerencji w naturę. Nie chcę niepotrzebnych niepożądanych efektów. Napiszę Wam może jakie ryzyko ja przedstawiam każdej kobiecie , której robię epidural (ZOP). One muszą najpierw podpisać zgodę. - czasem nie działa (nie wiadomo dlaczego) lub nie działa idealnie - może spaść ciśnienie krwi (dziecka również) -trzeba dawać plyny i leczyć jeśli za bardzo spadnie - po nakłuciu mozna cierpieć na zespół popunkcyjny- nie od razu a po kilkunastu godzinach ( silne bóle głowy) 1/100 kobiet, które czasem wymagają kolejnego epiduralu ze wstrzyknięciem krwi- jako takiej łatki z ang- blood patch ( jeśli ktoś chce jaśniejsze wyjaśnienia proszę pisać) - zwiększa się ryzyko porodów kleszczowych / próżnociągowych ( polskie terminy są mi obce) ![]() -zwiększa się ryzyko powstania duzego pęknięcia krocza (znowu nie mogę sobie przypomnieć fachowej polskiej nazwy z ang. perineal tear) -jest ryzyko zrobienia pełnego popu- zneczulenia takiego jak do normalnej cesarki dużo większą igłą niż potrzeba. - nadal jest niewielkie ryzyko uszkodzenia nerwu To są podstawowe rzeczy , o których mówię pacjentkom. Jeszcze nie zdarzyło mi się, że któraś po otrzymaniu tych info odmówiła. I wszystkie są baaardzo wdzięczne jak środek zaczyna działać ![]() Aleee u mnie ziiimno jest brrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Anagat to podziel się ze mną temperaturą, bo u mnie w mieszkaniu 29 i ledwo wytrzymuję
![]() Ja na dzisiejszy dzień nie wyobrażam sobie jak mogłabym rodzić bez znieczulenia. Chciałabym, żeby porody były dziedziczne, bo moja mama urodziła mnie bez pęknięcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||||
Rozeznanie
|
witam was w nowej części
![]() ![]() ![]() gratulacje dla wszystkich nowych mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kilka dni temu leżałam na plecach i trzymałam ręce na brzuchu i czułam jakby coś bardzo mocno mi napierało w miejscu gdzie jest maluch. trwało to może z 5-10 minut z przerwami małymi, ale to chyba niemożliwe żeby to były ruchy i tak wcześnie żebym je mogła poczuć????? współczuję wam dziewczyny z tymi kolejkami moja lek pod tym względem to anioł bo sama mnie umawia na konkretne terminy i specjalnie dla mnie przyjeżdża te 15 minut wcześniej a przecież nie musi bo to nawet nie prywatne wizyty. mama mi zaproponowała żeby jej zanieść jakąś kawę czy cuś za jej pomoc ale kurczę ja chyba tak nie potrafię ![]() Cytat:
![]() ![]() narazie zabrałam siostrze małe skarpeteczki z kubusiem puchatkiem i dostałam superancka kuteczkę dżinsową rozm 68 Cytat:
![]() ![]() A ja mam pytanie odnośnie toxo wyszło mi tak IgG 0 (norma 0,0- 8,0) IgM 0,03 (0-0,65) i co to oznacza? to są wartości minusowe czy dodatnie? |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a IgM 0,03 oznacza ze jestes teraz zdrowa bo norma jest od 0-0,65 (ta kreska to nie minus a przedzial)
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
ajjj ale bym cos kwaśnego jakiś owoc kwaskowy albo coca cola z cytryną pomarańcza albo grapefruit a najlepiej pomelo
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi jeszcze czy to badanie toxo to jest to samo co badanie immunoglobulin IgG i IgM (całkowitych/nieswoistych)??? ja się nie znam na tym kompletnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Tikki hehe , biorę od Ciebie 10 stopni
![]() ![]() A co do pęknięcia. Ja się nie boję pęknięcia kontrolowanego , ja się boję dużego pęknięcia..brrr Więc mam nadzieję, że mnie natną, a potem ładnie zszyją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
A i moja skleroza zapomniałam a chciałam się wam pochwalić naszym robaczkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Anagat...o wiele lepiej
![]() Dodam, że ja okna mam na cień, więc na słońcu na zewnątrz jest pewnie ze 40 ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Negila jaki słodziak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Negila, cuuudnie
![]() Tikki - cieszę się, że się przydałam.. Ale u mnie dalej deszcz wiatr... a te 10 stopni to farelka mi nagrzała hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na coś słodkiego...choćby nawet 1 kostka czekolady...ale u mnie są wszystkie sklepy zamknięte od 14-17
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na toxo robi sie tylko toxo IgG i toxo IgG (jedno- IgG swiadczy o przebytym zakazeniu czyli obecnosc p/cial w krwi a drugie IgM o tym czy jest swieze zarazenie czyli czy w chwili obecnej chorujesz) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- negila dodam jeszcze ze badanie IgG i IgM wykonuje sie nie tylko przy toksoplazmozie ale tez innych chorobach jak cytomegalia, rozyczka (jesli chodzi o ciaze). Chodzi glownie o stwierdzenie czy sa p/ciala we krwi zwiazane ze starym zakazeniem czy swiezym. Nie wiem jak to jeszcze mozna wytlumaczyc ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bioder, mnie boli jedno juz od miesiąca, w dzień to jeszcze jakoś mniej, ale najgorzej jest w nocy, nie ma dobrej dla mnie pozycji, przekręcam się ze sto razy i budzę. Znam kilka dziewczyn które tak miały w ciąży... nie wiem czemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
przywołana do tablicy, chciałam się usprawiedliwić - ja po prostu za Wami nie nadążam
![]() ale pochwalę się dzidziolem, bo wczoraj byłam na USG, bejbik machał do mnie rączkami i nóżkami. i łapał się za głowę ![]() generalnie wszystko dobrze, wyniki świetne i w ogóle tak trzymać ![]() tyle że jestem tu jedną z wcześniejszych "porodówek", bo termin ciągle wychodzi mi pod koniec lutego. ale ja tam trzymam się marca ![]() zaczęliśmy 16 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Sjesta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze was znalazlam
Fajny tytulik mamy niepowtarzalny ![]() U mnie stara bieda Praktyka dom , obowiazki , püieczenie tortow Padam na twarz ale oby do soboty Gizmiatko wyslij PW do moderatorow o zamkniecie tamtego watku szajajba w pierwszym poscie nie dzialaja linki te na dole ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2011-09-07 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
weszłam na sekunde
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Acha ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- zmykam ![]() ![]() miłego wieczorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze z dzidzia wszystko w porzadku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.