2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 13:30   #211
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
emigra jakie słodkie . Szczególnie te skarpetki

skarpetki śliczne

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:32   #212
prince_polo
Zakorzenienie

kurde juz tyle stron nowego watku! ehhhh, te przygotowania do ślubu nie pozwalaja mi byc aktywną na wizazu
Melduje sie i ja, i postaram zaglądac częsciej.

A prosze dopisac do mojegon terminu Kamila 24 lata i termin 7 kwiecien mam wg usg (na dzien dzisiejszy)

Dzis odebrałam wyniki na rózyczke ale do lekarza ide za tydzien moze bedziecie wiedziąły jak wyszły?
RUBELLA IGG 105,7

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:33   #213
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
kurde juz tyle stron nowego watku! ehhhh, te przygotowania do ślubu nie pozwalaja mi byc aktywną na wizazu
Melduje sie i ja, i postaram zaglądac częsciej.

A prosze dopisac do mojegon terminu Kamila 24 lata i termin 7 kwiecien mam wg usg (na dzien dzisiejszy)

Dzis odebrałam wyniki na rózyczke ale do lekarza ide za tydzien moze bedziecie wiedziąły jak wyszły?
RUBELLA IGG 105,7

widzę, że terminy mamy podobne, a w dodatku ślub w ten sam dzień

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 13:45   #214
tikki85
Zakorzenienie

Alguien (właścicielka klubu) odpisałam mi, że jak chętnie powysyła Wam zaproszenia, tylko czeka na PW od chętnych
Stary 2011-09-07, 13:51   #215
julliczka
Rozeznanie

Ale się produkujecie

emigra skarpeteczki są boskie, na jedną nóżkę kocham mamę, na drugą nóżkę kocham tatę

Wiecie co, kisielek i te ptysie (parzone ciasteczka z biedronki) super mi zrobiły, jakoś taką ulgę czuję, bo z rana miałam lekką zgagę.. No dobrze, a teraz kto mi zafunduje pomidorówkę kurczę, TŻ poleciał w trasę i dla samej siebie gotować jakoś mi się nie chce

A wracając do ciuszków to kupujecie już dla maluszków? Ja już bym nakupowała, ale się wstrzymuje, może jutro jakieś skarpeteczki czy bodzik jakiś kupię, żeby sobie popatrzeć
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:51   #216
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dokładnie

a mam pytanie do tych co brały - biorą duphaston czy jak to się tam pisze... czy biorąc lek lekarz zakazał Wam współżyć ?
Ja miałam zakaz współżycia Ale na szczęście już mi go cofnięto

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a
Widzę, że dziś króluje zupa pomidorowa
Ja miałam wczoraj pomidorówkę..

Cytat:
Ja z tego gadania o jedzeniu musiałam odgrzać sobie pierożki ruskie .
A dziś będę lepic pierogi ruskie tylko czekam na mamę

EMigra prześwietne zakupy : Ja jeszcze nie mam totalnie nic, jeszcze jakoś tak nie czuję weny do takich zakupów Czekam na płec to wtedy będę wiedziec czy mi brakuje dużo rzeczy i jeśli tak to jakich bo na dziewczynkę będę miała full wypas a na chłopca trzeba będzie pokupowac..

Prince to że masz Igg dodatnie to oznacza że masz przeciwciała różyczkowe czyli albo byłaś szczepiona albo przeszłaś różyczkę
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:52   #217
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Alguien (właścicielka klubu) odpisałam mi, że jak chętnie powysyła Wam zaproszenia, tylko czeka na PW od chętnych
niech wejdize na strone i sama sie rozejrzy :/ ja nawet nie wiem kto to jest ....
Stary 2011-09-07, 13:58   #218
anagat
Zadomowienie

Ooo mnie też nie ma.. I też proszę o dopisanie:
Anagat( Ania 28) - 9 kwietnia

A ja wróciłam po 31 godzinach dyżuru. W nocy miałam 3 ZOP-y ( znieczulenia do porodów) i jedną cesarkę , prócz tego przyjęcie do ICU. Jestem padnięta tak, że nawet nei mam siły się spać położyć.

Na śniadanie w szpitalnej kantynie zeżarłam UWAGA!
-jajecznicę
- grzybki gotowane (chyba , bo na smażone nie wyglądały)
-grzanki tłuste szt. 2
-3 plastry pyyysznego bekonu chrupiącego
Do tego pół tosta No i na razie nadal nei chce mi się jeść Bekon to było TO!

A poza tym mam pytanie. Które z Was będą się starały o znieczulenie do porodu? Pytam z ciekawości, bo jak już kiedyś pisałam jako anestezjolog sama robię te znieczulenia pacjentkom.
Jednak podczas mojego porodu wolałabym go nie brać.
Z kolei moi koledzy z pracy już robią zakłady , czy poproszę , czy nie
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:03   #219
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Ale się produkujecie

emigra skarpeteczki są boskie, na jedną nóżkę kocham mamę, na drugą nóżkę kocham tatę

Wiecie co, kisielek i te ptysie (parzone ciasteczka z biedronki) super mi zrobiły, jakoś taką ulgę czuję, bo z rana miałam lekką zgagę.. No dobrze, a teraz kto mi zafunduje pomidorówkę kurczę, TŻ poleciał w trasę i dla samej siebie gotować jakoś mi się nie chce

A wracając do ciuszków to kupujecie już dla maluszków? Ja już bym nakupowała, ale się wstrzymuje, może jutro jakieś skarpeteczki czy bodzik jakiś kupię, żeby sobie popatrzeć
tez myslalam zeby tak skombinowac (choc to sa dwie pary skarpeteczek dwie na tatusia i dwie na mamusie) ale jedna biala a jedna szara to tak dziwnie wyglada hehe

Ja tez sie wstrzymywalam zeby kupowac, ale ostatnio zamowilam na allegro pierwszy kombinezonik i dzisiaj jakos tak na zakupach nic dla siebie nie umialam znalezc to kupilam malenstwu mamy teraz dopiero polowe 14 tygodnia, ale ten najgrozniejszy pierwszy trymestr jest za nami wiec powoli zaczynam sie rozkrecac
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ooo mnie też nie ma.. I też proszę o dopisanie:
Anagat( Ania 28) - 9 kwietnia

A ja wróciłam po 31 godzinach dyżuru. W nocy miałam 3 ZOP-y ( znieczulenia do porodów) i jedną cesarkę , prócz tego przyjęcie do ICU. Jestem padnięta tak, że nawet nei mam siły się spać położyć.

Na śniadanie w szpitalnej kantynie zeżarłam UWAGA!
-jajecznicę
- grzybki gotowane (chyba , bo na smażone nie wyglądały)
-grzanki tłuste szt. 2
-3 plastry pyyysznego bekonu chrupiącego
Do tego pół tosta No i na razie nadal nei chce mi się jeść Bekon to było TO!

A poza tym mam pytanie. Które z Was będą się starały o znieczulenie do porodu? Pytam z ciekawości, bo jak już kiedyś pisałam jako anestezjolog sama robię te znieczulenia pacjentkom.
kochana, ja bym po takim dyzurze chyba padla na buzke, idz poodpoczywac !!

co do znieczulenia to nie myslalam o tym jeszcze - sie zobaczy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:05   #220
alamig
Zakorzenienie

Nie było mnie zaledwie 4 godziny, a tutaj 5 stron naprodukowałyście

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie martw sie torbiela. Mi przy pierwszym usg tez wyszlo ze mam torbiel 6 cm az i niestety ta torbiel splaszczala mi pecherzyk ciazowy, ale bralam luteine i torbiel zaczela sie wchlaniac a pecherzyk juz ma piekny ksztalt. Te torbiele w wiekszosci sa ciazowe i wchlaniaja sie samoistnie. Ja tez dostalam zdjecie maluszka i torbieli. Bedzie dobrze, zobaczysz
Dzięki U mnie to zapewne przyczyną tej torbieli jest moje PCO. Ale najważniejsze, że nie ma to wpływu na Maleństwo

Cytat:
Ja chyba raczej nie będę brała. Skoro kobiety rodzą bez i jakoś żyją, to ja chyba też dam radę
A czemu Ty nie chcesz brać znieczulenia?
Stary 2011-09-07, 14:07   #221
cziqua
Zadomowienie

a ja muszę się zmotywowac do zrobienia obiadu mam lenia
cholerka mam w domu sajgonki ale nie mam sosu sojowego chyba mężu będzie musiał do sklepu wstąpic

2 h drzemki i 3 strony postów szalejecie kochane

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 14:18   #222
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Ja póki co nie planuję znieczulenia. Poczytałam kilka książek o ciaży napisanych przez angielksie położne, i nabrałam przekonania do alternatywnych metod radzenia sobie z bólem. Mam tu na myśli gaz być może w połączeniu z urządzeniem TENS. W przyszły czwartek mam wizytę w szpitalu z położną, i wiem, że będą mnie już pytać, czy chciałąbym epidural(czyli ZZO). Jedna znajoma kategorycznie nie chciała, ale j ak przyszło do porodu to zmieniła zdanie, tak ją bolało. Inna, matka już dwójki dzieciaczków urodzonych w Ie, przy obu porodach wspomagała się jedynie gazem i jej pomagał. Jeszcze jedna koleżanka rodziła z epiduralem, i teraz mi powiedziała, że był to zły pomysł, bo czuła się po nim żle, a przez kilka następnych mieś. bolały ją po tym plecy! Na jeszcze jedną koleżankę znieczulenei średnio podziałało, czuła bóle nadal. A moja siostra rodziła 2 chłopców i za każdym razem bez znieczulenia, porody nie trwały dłużej niż 2 h od momentu przyjazdu na porodówkę. I tu też zupełnie odmiennie niż u naszej Mamy, która porody przechodzila ciężko i trwały one długo, więc nie wszystko się dziedziczy chyba. Ciąże moja Mama też przechodziła ciężko, wymioty, mdłości etc a ja i moja siostra lekko...No chyba, że ja dziedziczyłam po siostrze hehe
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 14:27   #223
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość

Ja chyba raczej nie będę brała. Skoro kobiety rodzą bez i jakoś żyją, to ja chyba też dam radę
A czemu Ty nie chcesz brać znieczulenia?
Heh no ja w sumie z tego samego powodu nie chcę brać.
Po drugie mam ochotę kiedyś stanąć przed tymi rodzącymi roztrzęsionymi i powiedzieć.. no a ja rodziłam BEZ
A po kolejne i w sumie ważne , to nie chcę ingerencji w naturę. Nie chcę niepotrzebnych niepożądanych efektów.

Napiszę Wam może jakie ryzyko ja przedstawiam każdej kobiecie , której robię epidural (ZOP). One muszą najpierw podpisać zgodę.

- czasem nie działa (nie wiadomo dlaczego) lub nie działa idealnie
- może spaść ciśnienie krwi (dziecka również) -trzeba dawać plyny i leczyć jeśli za bardzo spadnie
- po nakłuciu mozna cierpieć na zespół popunkcyjny- nie od razu a po kilkunastu godzinach ( silne bóle głowy) 1/100 kobiet, które czasem wymagają kolejnego epiduralu ze wstrzyknięciem krwi- jako takiej łatki z ang- blood patch ( jeśli ktoś chce jaśniejsze wyjaśnienia proszę pisać)
- zwiększa się ryzyko porodów kleszczowych / próżnociągowych ( polskie terminy są mi obce) oraz ryzyko cesarki
-zwiększa się ryzyko powstania duzego pęknięcia krocza (znowu nie mogę sobie przypomnieć fachowej polskiej nazwy z ang. perineal tear)
-jest ryzyko zrobienia pełnego popu- zneczulenia takiego jak do normalnej cesarki dużo większą igłą niż potrzeba.
- nadal jest niewielkie ryzyko uszkodzenia nerwu

To są podstawowe rzeczy , o których mówię pacjentkom.
Jeszcze nie zdarzyło mi się, że któraś po otrzymaniu tych info odmówiła.
I wszystkie są baaardzo wdzięczne jak środek zaczyna działać

Aleee u mnie ziiimno jest brrrr
Stary 2011-09-07, 14:36   #224
tikki85
Zakorzenienie

Anagat to podziel się ze mną temperaturą, bo u mnie w mieszkaniu 29 i ledwo wytrzymuję

Ja na dzisiejszy dzień nie wyobrażam sobie jak mogłabym rodzić bez znieczulenia. Chciałabym, żeby porody były dziedziczne, bo moja mama urodziła mnie bez pęknięcia .
Stary 2011-09-07, 14:45   #225
negila
Rozeznanie

witam was w nowej części rano jak wychodziłam patrzę 3 str, myślę jakoś nadrobię wracam 8

gratulacje dla wszystkich nowych mam

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
coś miedzy 10, a góra 15 minut, bo nie tylko małego ogladał lekarza, ale też jajniki i macicę i mierzył wszystkie rózne rózności
nasze badanie też koło 10 minut trwało, maluch się nie ruszał za bardzo to i nie robił problemu lekarzowi z pomiarami tylko serduszka nie dał posłuchać

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ponoc w pierwszej ciazy czuc ruchy pozniej - 19-20 tydzien, ale wiadomo ze kazda kobieta jest inna z tego co mi kolezanki opowiadaly to kolo 16-7 tc juz czuly takie laskotanie w brzuchu, czasem zauwazaly tez lekkie podskakiwanie (nie wiem jak to inaczej okreslic, o moze pulsowanie?) brzucha i byla to czkawka maluszka ja jak leze na brzuchu to widze jak on pulsuje, ale to raczej moje oddychanie, wiec czekam cierpliwie az poczuje naprawde maluszka jeszcze 4 tygodnie i zaczne wsluchiwac sie hihi teraz mamy 14 tc
ja już na brzuchu nie mogę leżeć jakoś mi nie wygodnie

kilka dni temu leżałam na plecach i trzymałam ręce na brzuchu i czułam jakby coś bardzo mocno mi napierało w miejscu gdzie jest maluch. trwało to może z 5-10 minut z przerwami małymi, ale to chyba niemożliwe żeby to były ruchy i tak wcześnie żebym je mogła poczuć?????

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no i wizyta u endokrynologa też jutro jak sobie pomyślę te kolejki
współczuję wam dziewczyny z tymi kolejkami moja lek pod tym względem to anioł bo sama mnie umawia na konkretne terminy i specjalnie dla mnie przyjeżdża te 15 minut wcześniej a przecież nie musi bo to nawet nie prywatne wizyty. mama mi zaproponowała żeby jej zanieść jakąś kawę czy cuś za jej pomoc ale kurczę ja chyba tak nie potrafię

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie ja od połowy października zaczynam polowanie na okazje jakieś
a ja jeszcze się chyba wstrzymam chociaż to nie jest łatwe najpierw się muszę zorientować co mamy a mieć będziemy sporo tyle że po dziewczynkach wiec jak babeczka to luz 3 kartony ciuszków a jak chłopak.. hmm będziemy wybierać. a że wszyscy(!!) się nastawiają na chłopaka to podejrzewam że będą zakupy w rodzinie na niebiesko
narazie zabrałam siostrze małe skarpeteczki z kubusiem puchatkiem i dostałam superancka kuteczkę dżinsową rozm 68

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no ja juz mam termin na 8 marca ;p haha bylo by siwetnie urodzic 8 ;] syna rodizlam 26 maj (dzien mamy)
mi też się przesunęło bo według usg 9 marca a daty to bardzo fajnie sie u ciebie ułożyły

A ja mam pytanie odnośnie toxo wyszło mi tak
IgG 0 (norma 0,0- 8,0)
IgM 0,03 (0-0,65)
i co to oznacza? to są wartości minusowe czy dodatnie?

negila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 15:00   #226
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym, żeby porody były dziedziczne, bo moja mama urodziła mnie bez pęknięcia .
Ja niestety nie wytrzymalam ostatniego partego skurczu i pekla mi pochwa i dodatkowo zostalam nacieta przez polozna (tzn nacieta w kroczu) i lekarz szyl mnie 40 minut. W srodku mialamrozpuszczalne szwy a te na kroczu byly sciagane po paru dniach.
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie toxo wyszło mi tak
IgG 0 (norma 0,0- 8,0)
IgM 0,03 (0-0,65)
i co to oznacza? to są wartości minusowe czy dodatnie?
niemasz p/cial zwiazanych z toksoplazmoza, czyli nie chorowalas i nie mialaskontaktu z ta choroba i to jest ten wynik IgG 0
a IgM 0,03 oznacza ze jestes teraz zdrowa bo norma jest od 0-0,65 (ta kreska to nie minus a przedzial)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:00   #227
cziqua
Zadomowienie

ajjj ale bym cos kwaśnego jakiś owoc kwaskowy albo coca cola z cytryną pomarańcza albo grapefruit a najlepiej pomelo

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:06   #228
negila
Rozeznanie

Cytat:
niemasz p/cial zwiazanych z toksoplazmoza, czyli nie chorowalas i nie mialaskontaktu z ta choroba i to jest ten wynik IgG 0
a IgM 0,03 oznacza ze jestes teraz zdrowa bo norma jest od 0-0,65 (ta kreska to nie minus a przedzial)
dziękuję a że to przedział to wiem tak tylko szybko napisałam czasem wyniki są już oznaczone (-) lub (+)
a powiedz mi jeszcze czy to badanie toxo to jest to samo co badanie immunoglobulin IgG i IgM (całkowitych/nieswoistych)???
ja się nie znam na tym kompletnie

Stary 2011-09-07, 15:13   #229
anagat
Zadomowienie

Tikki hehe , biorę od Ciebie 10 stopni Lepiej???

A co do pęknięcia. Ja się nie boję pęknięcia kontrolowanego , ja się boję dużego pęknięcia..brrr Więc mam nadzieję, że mnie natną, a potem ładnie zszyją

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 15:16   #230
negila
Rozeznanie

A i moja skleroza zapomniałam a chciałam się wam pochwalić naszym robaczkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie 1.jpg (75,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie2.jpg (82,0 KB, 38 załadowań)

Stary 2011-09-07, 15:17   #231
tikki85
Zakorzenienie

Anagat...o wiele lepiej .
Dodam, że ja okna mam na cień, więc na słońcu na zewnątrz jest pewnie ze 40 .

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Negila jaki słodziak
Stary 2011-09-07, 15:20   #232
anagat
Zadomowienie

Negila, cuuudnie

Tikki - cieszę się, że się przydałam.. Ale u mnie dalej deszcz wiatr... a te 10 stopni to farelka mi nagrzała hehe Ale suma sumarum ja i tak lubię irlandzką pogodę
Stary 2011-09-07, 15:36   #233
tikki85
Zakorzenienie

Mam ochotę na coś słodkiego...choćby nawet 1 kostka czekolady...ale u mnie są wszystkie sklepy zamknięte od 14-17 . MASAKRA!
Stary 2011-09-07, 15:52   #234
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję a że to przedział to wiem tak tylko szybko napisałam czasem wyniki są już oznaczone (-) lub (+)
a powiedz mi jeszcze czy to badanie toxo to jest to samo co badanie immunoglobulin IgG i IgM (całkowitych/nieswoistych)???
ja się nie znam na tym kompletnie
wiesz tak dokladnie to Ci nie powiem. Toxo to znaczy toksoplazmoza a immunoglobuliny IgG i IgM to inna dzialka.
Ale na toxo robi sie tylko toxo IgG i toxo IgG (jedno- IgG swiadczy o przebytym zakazeniu czyli obecnosc p/cial w krwi a drugie IgM o tym czy jest swieze zarazenie czyli czy w chwili obecnej chorujesz)
Cytat:
A i moja skleroza zapomniałam a chciałam się wam pochwalić naszym robaczkiem
piekne malenstwo

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

negila dodam jeszcze ze badanie IgG i IgM wykonuje sie nie tylko przy toksoplazmozie ale tez innych chorobach jak cytomegalia, rozyczka (jesli chodzi o ciaze). Chodzi glownie o stwierdzenie czy sa p/ciala we krwi zwiazane ze starym zakazeniem czy swiezym. Nie wiem jak to jeszcze mozna wytlumaczyc

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Mam ochotę na coś słodkiego...choćby nawet 1 kostka czekolady...ale u mnie są wszystkie sklepy zamknięte od 14-17 . MASAKRA!
czemu tam zamykaja sklepy w tych godzinach?
SZYMONEK

Stary 2011-09-07, 15:52   #235
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Alescie naprodukowaly moze wieczorem mi sie uda Was porzadnie nadrobic teraz wrocilam z zakupow (matulu jakie sliczne rzeczy nakupowalam dla maluszka ) i gotuje wlasnie warzywka na salatke warzywna mniam mniam - meza wczoraj naszlo i narobil mi ochoty to nie mam wyjscia musze zrobic i jeszcze zupke ogorkowa zaraz bede robic

Poza tym nalazilam sie dzisiaj sporo i troche pobolewa mnie brzuszek wiec biore chyba nospe i juz zwalniam tempo - najgorszy jest bol plecow i bioder od wczoraj no ale 10 h bylam w pracy a dzisiaj zamiast odpoczac to ja na wyprawy z kolezanka po sklepach sie wybralam ... ech.
emigra mojego TZ ostatnio naszło na sałatkę warzywną to napadłam na niego że nie ma mowy nie będę stała 3h w kuchni... po czym przemyślałam i stwierdziłam że w sumie to i ja bym zjadła, no i jest w moich planach bo jeszcze sie nie wzięłam za nią.
Co do bioder, mnie boli jedno juz od miesiąca, w dzień to jeszcze jakoś mniej, ale najgorzej jest w nocy, nie ma dobrej dla mnie pozycji, przekręcam się ze sto razy i budzę. Znam kilka dziewczyn które tak miały w ciąży... nie wiem czemu Może to biodra się poszerzają albo coś.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:52   #236
rumiankowa
Zadomowienie

przywołana do tablicy, chciałam się usprawiedliwić - ja po prostu za Wami nie nadążam pracuję, i nie mam możliwości w pracy czytać, a jak przychodze do domu i widzę 6 stron, to nie wiem od czego zacząć

ale pochwalę się dzidziolem, bo wczoraj byłam na USG, bejbik machał do mnie rączkami i nóżkami. i łapał się za głowę
generalnie wszystko dobrze, wyniki świetne i w ogóle tak trzymać
tyle że jestem tu jedną z wcześniejszych "porodówek", bo termin ciągle wychodzi mi pod koniec lutego. ale ja tam trzymam się marca
zaczęliśmy 16 tydzień
Cytat:

przy poprzednim porodzie nie prosiłam wolałabym, żeby teraz też tak było
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:55   #237
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
czemu tam zamykaja sklepy w tych godzinach?
Sjesta . Sklepy w tych godzinach mają przerwę obiadową. A ja właśnie jak mam ochotę wyjść na zakupy to jest tak 15, 16. Więc się wkurzam
Stary 2011-09-07, 15:57   #238
Kathi75
Zakorzenienie

Dobrze ze was znalazlam
Fajny tytulik mamy niepowtarzalny
U mnie stara bieda
Praktyka dom , obowiazki , püieczenie tortow
Padam na twarz ale oby do soboty

Gizmiatko wyslij PW do moderatorow o zamkniecie tamtego watku
szajajba w pierwszym poscie nie dzialaja linki te na dole

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2011-09-07 o 16:01
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:59   #239
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

weszłam na sekunde my już po obiadku jedliśmy ryż z piersią i warzywkami a teraz idziemy robić wspólnie gołąbki

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja miałam zakaz współżycia Ale na szczęście już mi go cofnięto

Acha

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

zmykam może później zajrzę...

miłego wieczorka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 16:19   #240
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
ale pochwalę się dzidziolem, bo wczoraj byłam na USG, bejbik machał do mnie rączkami i nóżkami. i łapał się za głowę
generalnie wszystko dobrze, wyniki świetne i w ogóle tak trzymać
tyle że jestem tu jedną z wcześniejszych "porodówek", bo termin ciągle wychodzi mi pod koniec lutego. ale ja tam trzymam się marca
zaczęliśmy 16 tydzień
rumiankowa ja Cie rozumiem z brakiem czasu, ja nie pracuje wiec wiadomo ze mam go wiecej ale przy dziecku jednym jest ciezko znalezc duzo czasu na posiedzenie sobie.
super ze z dzidzia wszystko w porzadku
Cytat:
Sjesta . Sklepy w tych godzinach mają przerwę obiadową. A ja właśnie jak mam ochotę wyjść na zakupy to jest tak 15, 16. Więc się wkurzam
no to Ty tez powinnas robic sobie wtedy sjeste
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości