|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Wersta zdjęłaś aparat ? co teraz nosisz i jak długo ?
u mnie w pon. wizyta, wybulę ponad 3stówy będzie mi zakłądać pierścien i podłączać ost. 8mkę do aparatu by zlikwidować dziurę po ubytku (wyrwana 6tka)
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ustrojstwo, to metalowa sprężyna przez całe podniebienie, przy której się sepleni przez 1sze 2 tyg. musiała mi to założyć, bo wyciągi nie dawały rady przesunąć dolnej szczęki do przodu.no i będę tydz. pomykać w tymczasowych koronkach edit: a jakim cudem Ci usuwali 6tkę zamiast 8ki
Edytowane przez wersta Czas edycji: 2011-09-16 o 11:06 |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
jeśli skręcone , a coś zostaje i mimo wszystko działa, to tylko podziwiać, widać pierwszy spec miał nadmiar inwencji na części rany jak mnie mogą ciągle ludzie wk.... , szłam dziś chodnikiem , jakaś paniusia z psem wilczurem, pies puszczony samopas, ok strachliwa nie jestem, raptem w jednej chwili pies z mordem w głosie i oczach rzuca się w kierunku, gołębi i nas, proszę właścicielkę , żeby wzięła psa na smycz, w końcu to nie jakiś mini psiaczek, na to babsko na mnie jeszcze z gębą, że ona nie po to bierze psa na spacer, żeby go na smyczy prowadzać, mówie babie już mniej delikatniej, że jak prośby przechodniów (już kilka osób się skarżyło i podnosiło larum o tego psa) nie skutkują, to moę staż miejska by ja uświadomiła, jakie sa przepisy włascicieli, babsko jeszcze coś tam sie wydzierało, odchodząc w dal ![]()
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już tylko liczę dni do zdjęcia Anka mnie też nieziemsko wkurzają psy bez smyczy niektórzy właściciele to półgłowki
Edytowane przez wersta Czas edycji: 2011-09-16 o 11:15 |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ja tylko na chwilę
![]() wpadłam żeby napisać, że nic nie kupiłam wczoraj w ccc jakaś masakra - żadnych nowych kolekcji (przynajmniej w ccc w plazie ). wystawione same tenisówki/trampki, adidasy itp - z ubiegłorocznej kolekcji...np. te czarne adidasy co ma Maja, Iga i Ola ![]() do hm nawet nie szłam bo tak mnie głowa nawalała, że miałam dość ![]() od 12-tej jestem sama w pracy reszta jedzie na szkolenie, ja nie mogłam bo mam wycieczkę w przedszkolu od 14...ale też nie pojadę bo nie dostałam urlopu ale reszta może sobie jechać. więc dojedziemy z młodą na miejsce gdzieś po 15-tej (bo to blisko mojej miejscowości w leśniczówce). szkoda, bo fajne atrakcje ją ominą
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna współczuję
Jowiszkowa dostałam piżamkę - cudeńko, faktycznie nieziemsko mięciutki ten polarek tylko piżamka pachnie mi jakoś nieprzyjemnie - nowością, ale jakiś taki dziwny zapach więc zapewne ją wypiorę. Metkę też odprułam na plecach bo gryzła Ania całkowicie Cię popieram i gratuluję odwagi cywilnej bo to aż się prosi gębę otworzyć w takich sytuacjach. Ludzie (większość) mają sobie pieski i czują się jak święte krowy, ja też nie raz przechodzę obok kogoś ze spuszczonym psem ze smyczy, że nie wspomnę o współczesnej zmorze kloców chodnikowych. Ten sąsiad którego pies pogryzł dziewczynkę przy mnie - może pamiętacie to jeszcze, to też nie raz coś robi a brama otwarta, nie raz idzie z nim bez smyczy dobrą chwilę zanim go zapnie. Ja już po tym co widziałam nie ufam żadnemu psu i będę się bała Poza tym to dziś 5 lat po ślubie mi pyknęło
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka wszystkiego najlepszego
sprzatam ale tak mi sie nie chce ze szok przebrałam znowu ciuchy od Wiki, podzieliłam na 3 kupki : dla znajomej, do sprzedania i fajne ciuszki niepasujące do zadnej kupki ta znajoma to taka po prostu laska z pracy i dlatego niektórych ciuchów jej nie chce dac, wole zostawic dla jakiejs kuzynki czy lepszej kumpeli. musze wieczorem wystawic pare rzeczy, choc teraz mam wystawionych 5 aukcji co sie za 4 dni konczą i pomór straszny
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś od rana też się zabrałam za ciuchy Pauliny z zeszłego roku. Trochę wystawiłam na szafce, jedna spódniczka mi się od razu sprzedała - zarobiłam całe 10 zł
![]() Nie chce mi się używanych wystawiać na All - zainteresowanie marne, a prowizję za wystawienie muszę płacić . No i ja mam kiepskie rozmiary, bo z zeszłego roku max 86 zimowe, a takie słabo schodzą.Kasiulka wszystkiego najlepszego . Moja rocznica też się zbliża, 8.Mała co za koszmar. Może chociaż po południu będzie fajnie. Wersta współczuję. Też miałam rozszerzane podniebienie (przy aparacie orto) i któregoś dnia ten drut mi się wysunął i wbił w podniebienie . Dzwoniłam od razu do orto, ledwie mi się udało wydukać do recepcjonistki, że chcę się umówić i do kogo, a ona mi jeszcze inteligentne pytania zadawała, jak to się stało i czy mnie boli
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2012-02-02 o 13:50 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki babeczki kochane
Co do Allegro to faktycznie pomór aukcjowy straszny, szkoda tylko że nie tam gdzie ja chcę licytować
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
po powrocie ze spaceru sfociłam czapkę
przy okazji kurtka z pepco i przedszkolak w pełnej krasie. dopiero na zdj. widzę,że włosy urosły miała równo do uszka ![]() a w środę w przedszkolu będzie pogadanka ze strażą miejską. wychowawczyni Igi dostała me=andat i wykorzystała okazję by ich zaprosić. nie mam pytań |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dostałam w przedszkolu poszewki do prania, w każdy piątek będę dostawać., już się suszą
![]() Pozatym Jowiszkowa Iga to śliczna blondyneczka Dzisiaj dzwoniła do mnei spanikowana kuzynka-ma termin porodu na 26 września. Wypytywała o klinikę w której ja rodziłam, bo nigdzie u niej (mysłowice) nie chcą jej zrobić cesarki. Jest tak spanikowana że aż mi jej żal. Nie wiem czy nie będzie jechać tu do nas, bo tu w klinice zrobią jej cesarkę na życzenie |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa i Ty mówisz, że Igi nie stroisz! Cudnie wygląda
Judi to ja też współczuję Twojej kuzynce Jowiszkowa a wiesz u nas dzieci jeszcze dziś na placu zabaw były w krótkim rękawku
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
nie kumam cesarki na życzenie
u nas zimno, na ciepłą bluzę ,ja miałam też szal na moim dekolcie , bo mi wiatr hulał ![]() w przedszkolu piżamka do prania co tydzień, pościel raz w m-cu mama mi dziś podrzuciła reklamówkę ciuszków z secondu , tylko po co mi bluzeczki z krótkim rękawem na zimę czy rampersik , reszta ok, legginsy, czy kurteczki a to wiadomo założy Olka bo spasowane rozmiarowo |
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktoś ma rękę do lumpkowego kupowania to naprawdę super sprawa, w miejscowości mojego małża można super kąski upolować. U nAS to rzadko chodzę, ale jak bywam to nigdy dla dzieci nie widziałam czegoś super.
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Polozylam dzieciaki godzinke temu i mam juz wieeeczor. Jak zwykle po calym dniu wrocilam dzis po 19 do domu pojechalam dzis odebrac czesci do hurtowni i wpadlam na chwile do ccc. przymierzylam kilka par, bo chcialam jakies botki, ale nic mi sie nie podobalo. wychodzac spodobaly mi sie jedne, ale troche wysoki obcas mialy. przymierzylam i okazalo sie, ze sa mega wygodne i nawet moj hallux mi w nich nie przeszkadza. takze zamabylam je chyba wrzuce sobie jakies plaskie do auta i bede zmieniac.http://www.ccc.eu/#/pl/catalog/produ.../2220011740001 tez wystawilam kilka aukcji i mam nadzieje, ze sie pozbede rzeczy, bo mi wadza. pochowalam wczoraj letnie ciuchy i mam w koncu troche miejsca na polkach. chociaz dzis bylo znow 20st. i cieplo, a jutro ma byc nawet +24. rano na 10 ide z B do kina na smerfy. tz zostaje pierwszy raz z A sam. ostatmo powiedzialam, zeby poszedl z dwojka na spacer, to powiedzial, ze sobie rady nie da |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
jednak allegrowicze to niewdzięczne istoty
![]() maleją mi gwiazdki jak taki jeden,czy drugi odejmuje za czas wysyłki i bredzi, że "dostawa przedmiotu trwała długo z winy Sprzedającego" , jak zwykle wysyłam tego samego dnia, lub następnego ![]() ale kij z nimi szukam teraz jednolitej czapki jesiennej dla Olki, wszędzie jakieś paski, bzdety , a mi potrzeba z niczym, bo kurteczki w groszki ![]() a Veronka , u mojego tż podobnie, trwoga w oczach jak mówię, żeby wyszedł z dwójka na spacer, " ale Olka będzie zaraz mi płakać, to co ja zrobię " wkurza mnie to, bo przynajmniej z pół godziny bym miała na luzie, mieszkanie ogarnąć, czy obiad bez nerwówki przygotować a niestety nie looknę na botki, bo mam inny program, a adobe nie chce mi się uaktualniać ![]() czemu robisz aukcje , z kup teraz różniące sie ciut tylko od ceny minimalnej ? albo wcale ? to dodatkowa opcja, więc bulisz za wystawienie więcej
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-09-16 o 21:18 |
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty wygladaja tak, chociaz w realu chyba mi sie bardziej podobaja |
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
super botki.
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, jak za sciana niemowle sie codziennie drze! kosmos normalnie. nie wiem czy on lezy i nikt sobie z tego nic nie robi? czy robia mleko do butelki i tyle to trwa. normalnie az tz wczoraj mowi, ze dziwnie, bo nasze dzieci nigdy tak nie plakaly
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- dzieki chyba Ty mialas wlasnie na koturnie z obcasem. jakos tak mi sie pamieta, ze dawalas kiedys fotke i mowilas, ze wygodne ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Kaska, padlam w ogrodzie!! ale bym tak chciala :P http://www.pudelek.pl/artykul/35104/...hudla_45_kilo/ tylko moze nie 45 |
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kozaki wysokie na koturnie, bardzo wygodne
aaa,botki czarne też mam, fakt ![]() jak dobrze,że wybuliłam na kozaki rok temu i teraz tylko kurtkę kupię
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-09-16 o 21:36 |
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- kozakow mam chyba z 6 par ale nie mam jakis ulubionych...tez wlasnie nie kupowalam w zeszlym roku kurtki z powodu brzucha, wiec zakup czeka mnie w tym roku. Magda, jak ekspres? |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa,na wesele
bo ja lubię koturny ![]() edit. ekspres działa, ale jednak trzeba coś całościowo wymienić. uszczelki wymienione więc na razie złożył,a w międzyczasie poszukamy. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-09-16 o 21:41 |
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co tz powie, jak zobaczy mnie z takimi obcasami. ja raczej na sportowo sie nosze i plaskie buty najlepsze, ze pracujemy razem i bede paradowac po warsztacie w takich obcasach ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- masakra jaka roznica. inna kobieta, co? |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co....
bo moje dziecko pierwszy raz cherla... lekarka nie znalazła tam nic wymagającego antybiotyku, żadnego zapalenia oskrzeli czy czegoś takiego na szczęście, ale jest kaszląca. No i tak się kurka trochę martwię o noc... chyba będę co pł godziny łaziła do niej, czy się tam tą wydzieliną nie dławi ????
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaw obok łóżka wodę żeby nawilżyła gardło w nocy w razie potrzeby. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

będzie mi zakłądać pierścien i podłączać ost. 8mkę do aparatu by zlikwidować dziurę po ubytku (wyrwana 6tka)

musiała mi to założyć, bo wyciągi nie dawały rady przesunąć dolnej szczęki do przodu.

do aparatu nie miałam żadnych zębów usuwanych. mam ubytki sprzed lat - dwie 6tki po jednej stronie.
niektórzy właściciele to półgłowki

w ccc jakaś masakra - żadnych nowych kolekcji (przynajmniej w ccc w plazie
tylko piżamka pachnie mi jakoś nieprzyjemnie - nowością, ale jakiś taki dziwny zapach więc zapewne ją wypiorę. Metkę też odprułam na plecach bo gryzła 

. No i ja mam kiepskie rozmiary, bo z zeszłego roku max 86 zimowe, a takie słabo schodzą.
. Moja rocznica też się zbliża, 8.

, reszta ok, legginsy, czy kurteczki a to wiadomo założy Olka bo spasowane rozmiarowo
jak ktoś ma rękę do lumpkowego kupowania to naprawdę super sprawa, w miejscowości mojego małża można super kąski upolować. U nAS to rzadko chodzę, ale jak bywam to nigdy dla dzieci nie widziałam czegoś super.

????