2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 09:57   #211
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!

Wersta zdjęłaś aparat ? co teraz nosisz i jak długo ?

u mnie w pon. wizyta, wybulę ponad 3stówy będzie mi zakłądać pierścien i podłączać ost. 8mkę do aparatu by zlikwidować dziurę po ubytku (wyrwana 6tka)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:03   #212
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Wersta zdjęłaś aparat ? co teraz nosisz i jak długo ?

u mnie w pon. wizyta, wybulę ponad 3stówy będzie mi zakłądać pierścien i podłączać ost. 8mkę do aparatu by zlikwidować dziurę po ubytku (wyrwana 6tka)
noszę ostatni tydz. w sobotę 24 ma zdjęcie i wyciski do koronek. nosiłam przez 2 miesiące expander do rozszerzenia podniebienia i teraz mam drut, który ma utrzymać przez mies. to co rozszerzył expander.
a to ustrojstwo, to metalowa sprężyna przez całe podniebienie, przy której się sepleni przez 1sze 2 tyg. musiała mi to założyć, bo wyciągi nie dawały rady przesunąć dolnej szczęki do przodu.
no i będę tydz. pomykać w tymczasowych koronkach

edit: a jakim cudem Ci usuwali 6tkę zamiast 8ki

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:06
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:06   #213
anka1900
Zakorzenienie

hejka

jeśli skręcone , a coś zostaje i mimo wszystko działa, to tylko podziwiać, widać pierwszy spec miał nadmiar inwencji na części

rany jak mnie mogą ciągle ludzie wk.... , szłam dziś chodnikiem , jakaś paniusia z psem wilczurem, pies puszczony samopas, ok strachliwa nie jestem, raptem w jednej chwili pies z mordem w głosie i oczach rzuca się w kierunku, gołębi i nas, proszę właścicielkę , żeby wzięła psa na smycz, w końcu to nie jakiś mini psiaczek, na to babsko na mnie jeszcze z gębą, że ona nie po to bierze psa na spacer, żeby go na smyczy prowadzać, mówie babie już mniej delikatniej, że jak prośby przechodniów (już kilka osób się skarżyło i podnosiło larum o tego psa) nie skutkują, to moę staż miejska by ja uświadomiła, jakie sa przepisy włascicieli, babsko jeszcze coś tam sie wydzierało, odchodząc w dal
Stary 2011-09-16, 10:11   #214
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość

edit: a jakim cudem Ci usuwali 6tkę zamiast 8ki
nieee do aparatu nie miałam żadnych zębów usuwanych. mam ubytki sprzed lat - dwie 6tki po jednej stronie.
Stary 2011-09-16, 10:13   #215
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
nieee do aparatu nie miałam żadnych zębów usuwanych. mam ubytki sprzed lat - dwie 6tki po jednej stronie.
aaa no to wsio jasne
ja już tylko liczę dni do zdjęcia jestem tak zmęczona tym dziadostwem, że chyba po wszystkim sprawię sobie w nagrodę jakiś prezent za doznane cierpienia

Anka mnie też nieziemsko wkurzają psy bez smyczy niektórzy właściciele to półgłowki

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:15
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:17   #216
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej. ja tylko na chwilę
wpadłam żeby napisać, że nic nie kupiłam wczoraj w ccc jakaś masakra - żadnych nowych kolekcji (przynajmniej w ccc w plazie ). wystawione same tenisówki/trampki, adidasy itp - z ubiegłorocznej kolekcji...np. te czarne adidasy co ma Maja, Iga i Ola
do hm nawet nie szłam bo tak mnie głowa nawalała, że miałam dość więc portki niekupione

od 12-tej jestem sama w pracy reszta jedzie na szkolenie, ja nie mogłam bo mam wycieczkę w przedszkolu od 14...ale też nie pojadę bo nie dostałam urlopu ale reszta może sobie jechać. więc dojedziemy z młodą na miejsce gdzieś po 15-tej (bo to blisko mojej miejscowości w leśniczówce). szkoda, bo fajne atrakcje ją ominą
Stary 2011-09-16, 11:49   #217
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna współczuję wszystkiego i bólu głowy, braku fajnych zakupów i niemożności dojechania wcześniej

Jowiszkowa dostałam piżamkę - cudeńko, faktycznie nieziemsko mięciutki ten polarek tylko piżamka pachnie mi jakoś nieprzyjemnie - nowością, ale jakiś taki dziwny zapach więc zapewne ją wypiorę. Metkę też odprułam na plecach bo gryzła

Ania całkowicie Cię popieram i gratuluję odwagi cywilnej bo to aż się prosi gębę otworzyć w takich sytuacjach. Ludzie (większość) mają sobie pieski i czują się jak święte krowy, ja też nie raz przechodzę obok kogoś ze spuszczonym psem ze smyczy, że nie wspomnę o współczesnej zmorze kloców chodnikowych. Ten sąsiad którego pies pogryzł dziewczynkę przy mnie - może pamiętacie to jeszcze, to też nie raz coś robi a brama otwarta, nie raz idzie z nim bez smyczy dobrą chwilę zanim go zapnie.

Ja już po tym co widziałam nie ufam żadnemu psu i będę się bała

Poza tym to dziś 5 lat po ślubie mi pyknęło

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 12:25   #218
taka sobie
Zakorzenienie

Kasiulka wszystkiego najlepszego

sprzatam ale tak mi sie nie chce ze szok przebrałam znowu ciuchy od Wiki, podzieliłam na 3 kupki : dla znajomej, do sprzedania i fajne ciuszki niepasujące do zadnej kupki ta znajoma to taka po prostu laska z pracy i dlatego niektórych ciuchów jej nie chce dac, wole zostawic dla jakiejs kuzynki czy lepszej kumpeli.

musze wieczorem wystawic pare rzeczy, choc teraz mam wystawionych 5 aukcji co sie za 4 dni konczą i pomór straszny

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:55   #219
Saga
Raczkowanie

Ja dziś od rana też się zabrałam za ciuchy Pauliny z zeszłego roku. Trochę wystawiłam na szafce, jedna spódniczka mi się od razu sprzedała - zarobiłam całe 10 zł
Nie chce mi się używanych wystawiać na All - zainteresowanie marne, a prowizję za wystawienie muszę płacić . No i ja mam kiepskie rozmiary, bo z zeszłego roku max 86 zimowe, a takie słabo schodzą.

Kasiulka wszystkiego najlepszego . Moja rocznica też się zbliża, 8.

Mała co za koszmar. Może chociaż po południu będzie fajnie.

Wersta współczuję. Też miałam rozszerzane podniebienie (przy aparacie orto) i któregoś dnia ten drut mi się wysunął i wbił w podniebienie . Dzwoniłam od razu do orto, ledwie mi się udało wydukać do recepcjonistki, że chcę się umówić i do kogo, a ona mi jeszcze inteligentne pytania zadawała, jak to się stało i czy mnie boli
Saga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:36   #220
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Maluśna współczuję wszystkiego i bólu głowy, braku fajnych zakupów i niemożności dojechania wcześniej

Jowiszkowa dostałam piżamkę - cudeńko, faktycznie nieziemsko mięciutki ten polarek tylko piżamka pachnie mi jakoś nieprzyjemnie - nowością, ale jakiś taki dziwny zapach więc zapewne ją wypiorę. Metkę też odprułam na plecach bo gryzła

Ania całkowicie Cię popieram i gratuluję odwagi cywilnej bo to aż się prosi gębę otworzyć w takich sytuacjach. Ludzie (większość) mają sobie pieski i czują się jak święte krowy, ja też nie raz przechodzę obok kogoś ze spuszczonym psem ze smyczy, że nie wspomnę o współczesnej zmorze kloców chodnikowych. Ten sąsiad którego pies pogryzł dziewczynkę przy mnie - może pamiętacie to jeszcze, to też nie raz coś robi a brama otwarta, nie raz idzie z nim bez smyczy dobrą chwilę zanim go zapnie.

Ja już po tym co widziałam nie ufam żadnemu psu i będę się bała

Poza tym to dziś 5 lat po ślubie mi pyknęło
Najlepszego!

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2012-02-02 o 12:50
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:45   #221
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dzięki babeczki kochane

Co do Allegro to faktycznie pomór aukcjowy straszny, szkoda tylko że nie tam gdzie ja chcę licytować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 16:06   #222
jowisz
Zakorzenienie

po powrocie ze spaceru sfociłam czapkę przy okazji kurtka z pepco i przedszkolak w pełnej krasie. dopiero na zdj. widzę,że włosy urosły miała równo do uszka

a w środę w przedszkolu będzie pogadanka ze strażą miejską. wychowawczyni Igi dostała me=andat i wykorzystała okazję by ich zaprosić. nie mam pytań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9018.jpg (44,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9019.jpg (42,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9030.jpg (41,3 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-09-16, 16:28   #223
Judi21_84
Zakorzenienie

dzisiaj dostałam w przedszkolu poszewki do prania, w każdy piątek będę dostawać., już się suszą
Pozatym Jowiszkowa Iga to śliczna blondyneczka: love:

Dzisiaj dzwoniła do mnei spanikowana kuzynka-ma termin porodu na 26 września. Wypytywała o klinikę w której ja rodziłam, bo nigdzie u niej (mysłowice) nie chcą jej zrobić cesarki. Jest tak spanikowana że aż mi jej żal. Nie wiem czy nie będzie jechać tu do nas, bo tu w klinice zrobią jej cesarkę na życzenie
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 18:39   #224
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa i Ty mówisz, że Igi nie stroisz! Cudnie wygląda

Judi to ja też współczuję Twojej kuzynce i życzę jej bezproblemowego rozwiązania (tzn. żeby szybko i bez "ale" zrobili jej cesarkę ).

Jowiszkowa a wiesz u nas dzieci jeszcze dziś na placu zabaw były w krótkim rękawku to tak odnośnie kurtki Igi, a moja córa miała dziś bluzę i zimne ręce momentami... ja za to w jeansach i swetrze wymarzłam na śmierć. W dzień było u nas 18 stopni i tak lodowaty wiatr że naprawdę brrrr, czuć jesień

Stary 2011-09-16, 18:58   #225
anka1900
Zakorzenienie

nie kumam cesarki na życzenie

u nas zimno, na ciepłą bluzę ,ja miałam też szal na moim dekolcie , bo mi wiatr hulał

w przedszkolu piżamka do prania co tydzień, pościel raz w m-cu

mama mi dziś podrzuciła reklamówkę ciuszków z secondu , tylko po co mi bluzeczki z krótkim rękawem na zimę czy rampersik , reszta ok, legginsy, czy kurteczki a to wiadomo założy Olka bo spasowane rozmiarowo
Stary 2011-09-16, 19:23   #226
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
nie kumam cesarki na życzenie

u nas zimno, na ciepłą bluzę ,ja miałam też szal na moim dekolcie , bo mi wiatr hulał

w przedszkolu piżamka do prania co tydzień, pościel raz w m-cu

mama mi dziś podrzuciła reklamówkę ciuszków z secondu , tylko po co mi bluzeczki z krótkim rękawem na zimę czy rampersik , reszta ok, legginsy, czy kurteczki a to wiadomo założy Olka bo spasowane rozmiarowo
Ania super jak ktoś ma rękę do lumpkowego kupowania to naprawdę super sprawa, w miejscowości mojego małża można super kąski upolować. U nAS to rzadko chodzę, ale jak bywam to nigdy dla dzieci nie widziałam czegoś super.

Stary 2011-09-16, 20:00   #227
ver_ona
Zakorzenienie

Bry.
Polozylam dzieciaki godzinke temu i mam juz wieeeczor.
Jak zwykle po calym dniu wrocilam dzis po 19 do domu
pojechalam dzis odebrac czesci do hurtowni i wpadlam na chwile do ccc. przymierzylam kilka par, bo chcialam jakies botki, ale nic mi sie nie podobalo. wychodzac spodobaly mi sie jedne, ale troche wysoki obcas mialy. przymierzylam i okazalo sie, ze sa mega wygodne i nawet moj hallux mi w nich nie przeszkadza. takze zamabylam je tylko sie zastanawiam, jak bede prowadzic auto chyba wrzuce sobie jakies plaskie do auta i bede zmieniac.
http://www.ccc.eu/#/pl/catalog/produ.../2220011740001

tez wystawilam kilka aukcji i mam nadzieje, ze sie pozbede rzeczy, bo mi wadza. pochowalam wczoraj letnie ciuchy i mam w koncu troche miejsca na polkach. chociaz dzis bylo znow 20st. i cieplo, a jutro ma byc nawet +24.
rano na 10 ide z B do kina na smerfy. tz zostaje pierwszy raz z A sam. ostatmo powiedzialam, zeby poszedl z dwojka na spacer, to powiedzial, ze sobie rady nie da ciekawe jak ja sobie daje?? i jeszcze z uciekajacym B na rowerze.
Stary 2011-09-16, 20:10   #228
anka1900
Zakorzenienie

jednak allegrowicze to niewdzięczne istoty
maleją mi gwiazdki jak taki jeden,czy drugi odejmuje za czas wysyłki i bredzi, że "dostawa przedmiotu trwała długo z winy Sprzedającego" , jak zwykle wysyłam tego samego dnia, lub następnego
ale kij z nimi
szukam teraz jednolitej czapki jesiennej dla Olki, wszędzie jakieś paski, bzdety , a mi potrzeba z niczym, bo kurteczki w groszki

a Veronka , u mojego tż podobnie, trwoga w oczach jak mówię, żeby wyszedł z dwójka na spacer, " ale Olka będzie zaraz mi płakać, to co ja zrobię "
wkurza mnie to, bo przynajmniej z pół godziny bym miała na luzie, mieszkanie ogarnąć, czy obiad bez nerwówki przygotować

a niestety nie looknę na botki, bo mam inny program, a adobe nie chce mi się uaktualniać
czemu robisz aukcje , z kup teraz różniące sie ciut tylko od ceny minimalnej ? albo wcale ? to dodatkowa opcja, więc bulisz za wystawienie więcej

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-09-16 o 20:18
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:16   #229
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

a niestety nie looknę na botki, bo mam inny program, a adobe nie chce mi się uaktualniać
mnie się strona główna otwiera.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 20:19   #230
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się strona główna otwiera.
Mnie również

Stary 2011-09-16, 20:30   #231
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
wkurza mnie to, bo przynajmniej z pół godziny bym miała na luzie, mieszkanie ogarnąć, czy obiad bez nerwówki przygotować

czemu robisz aukcje , z kup teraz różniące sie ciut tylko od ceny minimalnej ? albo wcale ? to dodatkowa opcja, więc bulisz za wystawienie więcej
wlasciwie to nie wiem czmu tak wystawiam, w zasadzie nie mam zadnej "techniki" hehe, ale kup teraz jest darmowe....chyba:confused :

buty wygladaja tak, chociaz w realu chyba mi sie bardziej podobaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BUTY.jpg (91,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-09-16, 20:31   #232
jowisz
Zakorzenienie

super botki.
Stary 2011-09-16, 20:34   #233
ver_ona
Zakorzenienie

Masakra, jak za sciana niemowle sie codziennie drze! kosmos normalnie. nie wiem czy on lezy i nikt sobie z tego nic nie robi? czy robia mleko do butelki i tyle to trwa. normalnie az tz wczoraj mowi, ze dziwnie, bo nasze dzieci nigdy tak nie plakaly

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
super botki.
dzieki
chyba Ty mialas wlasnie na koturnie z obcasem. jakos tak mi sie pamieta, ze dawalas kiedys fotke i mowilas, ze wygodne

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Kaska, padlam w ogrodzie!!:hahaha :

ale bym tak chciala :P
http://www.pudelek.pl/artykul/35104/...hudla_45_kilo/

tylko moze nie 45

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 20:35   #234
jowisz
Zakorzenienie

ja mam kozaki wysokie na koturnie, bardzo wygodne

aaa,botki czarne też mam, fakt

jak dobrze,że wybuliłam na kozaki rok temu i teraz tylko kurtkę kupię

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-09-16 o 20:36
Stary 2011-09-16, 20:40   #235
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam kozaki wysokie na koturnie, bardzo wygodne

aaa,botki czarne też mam, fakt

jak dobrze,że wybuliłam na kozaki rok temu i teraz tylko kurtkę kupię
myslalam o polbutach, chyba jakies jasne w tym roku kupowalas

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

kozakow mam chyba z 6 par ale nie mam jakis ulubionych...
tez wlasnie nie kupowalam w zeszlym roku kurtki z powodu brzucha, wiec zakup czeka mnie w tym roku.

Magda, jak ekspres?
Stary 2011-09-16, 20:40   #236
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
myslalam o polbutach, chyba jakies jasne w tym roku kupowalas
aaaaa,na wesele
bo ja lubię koturny

edit. ekspres działa, ale jednak trzeba coś całościowo wymienić. uszczelki wymienione więc na razie złożył,a w międzyczasie poszukamy.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-09-16 o 20:41
Stary 2011-09-16, 20:42   #237
anka1900
Zakorzenienie

oj podziwiam osoby które tak spektakularnie chudną
jak ta posłanka A.Kalata, jejku jakim pasztetem była , a teraz jaka laska
Stary 2011-09-16, 20:45   #238
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa,na wesele
bo ja lubię koturny

edit. ekspres działa, ale jednak trzeba coś całościowo wymienić. uszczelki wymienione więc na razie złożył,a w międzyczasie poszukamy.
no, ja chyba tez polubie.
ciekawe co tz powie, jak zobaczy mnie z takimi obcasami. ja raczej na sportowo sie nosze i plaskie buty
najlepsze, ze pracujemy razem i bede paradowac po warsztacie w takich obcasach: hahaha:

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
oj podziwiam osoby które tak spektakularnie chudną
jak ta posłanka A.Kalata, jejku jakim pasztetem była , a teraz jaka laska
masakra jaka roznica. inna kobieta, co?
Stary 2011-09-16, 20:57   #239
Sosnowa
Zakorzenienie

wiecie co....
bo moje dziecko pierwszy raz cherla... lekarka nie znalazła tam nic wymagającego antybiotyku, żadnego zapalenia oskrzeli czy czegoś takiego na szczęście, ale jest kaszląca.
No i tak się kurka trochę martwię o noc... chyba będę co pł godziny łaziła do niej, czy się tam tą wydzieliną nie dławi ????
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:02   #240
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
wiecie co....
bo moje dziecko pierwszy raz cherla... lekarka nie znalazła tam nic wymagającego antybiotyku, żadnego zapalenia oskrzeli czy czegoś takiego na szczęście, ale jest kaszląca.
No i tak się kurka trochę martwię o noc... chyba będę co pł godziny łaziła do niej, czy się tam tą wydzieliną nie dławi ????
oj nie zadławi się pisałam,że Iga jak w grudniu poszła do przedszkola to raz w mcu miała przez tydzień taki kaszel. zanim usnęła to kaszlała non stop czasem do godziny, jak lżejszy sen to tak samo - ale jak zaglądałam to raczej spała. choć to pewnie pół-sen był.

postaw obok łóżka wodę żeby nawilżyła gardło w nocy w razie potrzeby.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości