|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
LaMibra trzymaj się! ja walczę
pokażę Wam fajne smoki ale jak któreś z Waszych to fajny bajer ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...category=99451 Bruno budzi się co 15 min bosko!
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko...
![]() Kurczę te Nasze dzieciaki chyba się zmówiły co do ząbkowania,ja chyba kolejną noc będę miała zarwaną Dziękuje Wam kochane za troszkę wsparcia (wirtualnego) i pocieszenia.Resztę napiszę jutro,teraz lecę wykorzystać chwilę spokoju choć pewnie nie potrwa długooooo.Dobrej nocki
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
O Lala w miare spokojnej nocki życzę
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jeśli chodzi o mojego tż to nie mogę narzekać, chociaż czasami mam dość jego pasji (gry komputerowe - co najmniej jakby miał 10 lat - no ale z dwojga złego wolę taki nałóg niż inny.....zawsze mogę pokręcić się przed tv w ramach odwetu hihihi). Ale mogę go zostawić z małą i wiem, że się nią zajmie. Nie wiem jak wy macie, ale ostatnio jak zostawiamy małą z dziadkami to później ją ciężko okiełznać. Ostatnio jak wróciliśmy do domu to nie zjadła i tylko "biegała" przy sofie jakby motorek w tyłku miała ![]() Natalka uwielbia owoce...o 12 dostaje mus: 1 banan, pół brzoskwini, pół nektarynki, małe jabłko, kilka malin i borówki am....i zje to wszystko...ale jak ma wypić 180 mleka to czasami tragedia jest Ja przed spaniem daję jej gęstą kaszkę. Jeśli przebudzi się w nocy to podaję wodę....Ostatnio mała mnie oszczędza i nie budzi się...dopiero na butelkę o 5-6 rano, a później dalej śpi do 8. Jak słyszę, że koniec drzemki to przebieram pieluszkę i wrzucam zabawki do łóżeczka...potrafi się tak bawić jeszcze z godzinkę....fajne to jest w sobotę/ niedzielę - możemy sobie poleżeć z tż w łóżeczku Dziewczyny, które nie mogą liczyć na pomoc - SZACUN. Ja mogę zadzwonić po ciocię to mi zostanie na godzinkę z małą, albo rodzice mogą przyjechać po pracy.... |
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
la'Mbria, pozazdrościć TŻ. U nas ja piorę, gotuję, zmywam, prasuję, płacę rachunki, TŻ sprząta generalnie całe mieszkanko raz na tydzień, ale i tak robi to z łaską. Ciągle tłumaczy mi, że on siedzi w pracy 10 godz dziennie, a ja 4-5, więc mam więcej czasu (tylko chyba zapomniał, że ja po pracy zajmuję się dzieckiem). Ma bardzo ciężki charakter i nie da się czasami go do niczego przekonać. Dziewczyny,spokojnej nocki. Przytulam wirtualnie i nie zazdroszczę. U nas zawsze nocki były spokojne, przespane, nawet przy ząbkowaniu. Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-09-26 o 22:04 |
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
magda-lenka*, chciałam kupić do własnego użytku. Wydawało mi się, że to dobry pomysł skoro w nocy musimy latać i szykować małemu picie, ale jak mówisz, że trzeba wodę dolewać to trochę lipa.
katz, zazdroszczę kochana! Już nie pamiętam kiedy z TŻem mogliśmy się swobodnie poprzytulać Życie intymne u nas zanika - niedobrze,oj niedobrze O La La, jak po nocce? U nas było kilka pobudek, bo smok wylatywał i jedna na piciu, ale ogólnie noc była straszna, bo mój braciszek wieczorem otworzył drzwi od domu na oścież i zapalił światło w korytarzu; efekt był taki, że o mały włos komary nie zjadły nas żywcem
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziewczyny, jakie polecacie krzesełka do karmienia? Zastanawiam się nad Chicco, jeszcze nie wiem, jaki model, ale np. Polly kosztuje w niektórych sklepach ok. 600 zł Przepraszam, że tak wpadam i nie komentuję - teraz jestem w pracy i cichaczem do Was zajrzałam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
a mój synek???
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, napisałam Ci na starym wątku - wyślij do StalowejMagnolii PW z danymi odnośnie Twojego synka i porodu
|
|
|
|
#220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(nie chcę zapeszać,ale przespana cała,do 7:15 ! także odpukać może dzisiejsza też będzie spokojna![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
przypadła mi ta firm do gustu bardzo![]() ![]() Ja nie wypowiem się co do kupna krzesełka,ale nie wiem co powiedzą dziewczyny które je mają,ja mogę powiedzieć tak: rzecz przydatna,ale zależy dużo od dziecka czy się spodoba czy nie,ja np. chciałam krzesełko jak najszybciej bo będzie wygodniej karmić bo to bo tamto,teraz stwierdzam tak: Igor nie lubi raczej w nim siedzieć,strasznie się kręci do tego stopnia że muszę go cały czas poprawiać żeby nie wyleciał dołem ( nie mogę Go przypiąć szelkami,bo się denerwuję),wszystko jest gorzej wymazane w jedzeniu niż kiedy karmię Go poza krzesełkiem. Hihi...Nie wiem być może u mnie taka sytuacja stanowi wyjątek,ale ogólnie to nie przepadam karmić Go w tym krzesełku,oczywiście sadzam Go zeby nie było ale myślę że krzesełko będzie spełniało dopiero swoją rolę jak Mały będzie jadł już samodzielnie
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie karmiłam w leżaczku, ale już mi to nie wychodzi za bardzo
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk ja mam ikeoske jestem bardzo zadowolona (drugoe dzidź w nim się karmi) mam także chicco ale dla mnie to kolubryna i porysowała mi podłogę
![]() http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...833237020.html http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40051021/ odnośnie mężów mój jest świetny odnośnie obowiązków sobie radzę, bo na razie jestem w domu i to moja praca ... a potem mamy podział
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mały nie gada nic tylko baabaaa. I niestety nauczyła się już chwytać paluszkami małe przedmioty a że raczkuje po całym domu to muszę uważać co jest na podłodze
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fakt że trzeba trochę przy "nim" robić,bo dolewać wodę -a ona bardzo szybko znika .Ja jakoś nie mam przekonania do mikrofalówek,ok, sama korzystam,ale dziecku raczej bym nic nie dała podgrzanego z mikrofalówki-Nie wiem czy to znów coś "przesadzonego",ale od wielu osób słyszałam to ze raczej by nie dały...
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam jeszcze dodać że podgrzewacz przydaje się w podróży
Ja swój dostałam w prezencie,gdybym miała kupować nie wiem czy bym kupiła,ale jeśli ktoś nie jest pewny czy chcę czy nie to najlepiej kupić jak najtańszy żeby w razie co później nie żałować wydanych pieniążków
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitki
Udało mi się właśnie nadrobić zaległości po wczorajszej nieobecności. Musiałam jechać do dziekanatu coś podpisać i cały dzień zleciał. Jestem zaskoczona ile Wasze maluchy piją. Ja próbowałam podtykać herbatki i soczki ale odpycha mnie i gryzie smoczek zamiast pić. Jedynym jego napojem jest MM. No czasami zdarzy mu się wypić 20 ml ale rzadko. O La La szczerze współczuję sytuacji. Myślę że jedynym rozwiązaniem jest próba poznania kogoś tak jak dziewczyny pisały np. na forum, albo nie wiem chociazby w polskim sklepie. Musisz się jakoś otworzyć na ludzi bo zwariujesz tak sama :/ Ja przeprowadziłam się do Tżta ponad pół roku temu i do tej pory nie mam żadnej koleżanki, z którą mogłabym sobie chociaż poplotkować od czasu do czasu. Tylko teściowa i siostra Tżta która jest jak teściowa. Brakuje mi czasami jakiejś bratniej duszy, no ale całe szczęście chce gdzieś wyjść to teściowa chętnie zajmuje się Małym. Ja mniej chętnie jej go zostawiam, no ale to już inna bajka... Gratuluję wszystkich nowych ząbków ![]() ![]() klask i: i współczuję nieprzespanych nocy.. My czekamy na drugą jedynkę..la-Mbria ale synkowi się udało :P zazdroszcze mamom gadających. A. jak do tej pory mało gada, tylko robi yyyy eeee i troche piszczy. A i jeszcze dźwięk darcia gardła jakby był w zespole rockowym :P na początku czerwca wyrwało mu się mama parę razy ale jakoś przestał. Trochę mnie to martwi że żadne sylaby mu nie wychodzą, ale czekam... może to od smoczka ?? stalowamagnolia ja używam podrzewacza "happyfamily". Dostaliśmy w prezencie, sama bym pewnie nie kupiła, ale przydaje się kiedy w nocy Małemu zechce się pić, bo do kuchni mamy trochę daleko. Trzeba czekać jakieś 5-7 żeby się nagrzało , ale nie mogę na niego narzekać. Mieliśmy ostatnio przygodę z tym podgrzewaczem właśnie. Mianowicie Adaś zrzucił go sobie na głowę. Mówię Wam do trzydziestki ja osiwieję na pewno asiuk polecam krzesełko Baby design Pepe dreams czy jakoś tak. Mam je i ja i siostra i naprawdę fajne ![]() Idę robić przemeblowanie bo uparłam się po akcji kablowej że przestawiam łóżeczko w bezpieczniejsze miejsce ![]()
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh...rośnie łamacz niewieścich serc
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały to też podrywacz,tak śmiesznie to robi,patrzy się się na jakieś laski jak one się spojrzą to się uśmiecha,a jak któraś do niego podejdzie to zaczepia nóżką![]() Ach te chłopaki Nasze...
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Karolek ma właśnie popołudniowa drzemkę ![]() co do podgrzewacza, ja mam z tommee tippee ![]() krzesełko super sprawa, bąbel uwielbia w nim siedzieć, mam o takie http://www.bebeconfort.com/~/media/p...bc=transparent z BebeConfort, prezent od chrzestnego sama bym takiego drogiego nie kupiła, no ale cóż są tańsze podróbki na all i prawie niczym się nie różniąmój dzióbek obudził się dzisiaj o 4 rano jej córa przestała w pewnym momencie pić mleka na noc ale później już piła.ja nie wiem gdzie to jedzenie Karolkowi się mieści, zjadł całą miseczkę kaszki a później jeszcze 150ml mleka wypił ale jak to ma skutkować to niech je ile chce
|
#231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie można przy nim nic zjeść,bo od razu wsadza rączki do talerza i zabiera i je sam jak nie chcę mu dać to się denerwuje.
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
oj z tą wagą ... Bruno na szczęście przestał tyć
waży nadal 9 kg ![]() Bruno właśnie dziś zjadł 200 ml sinlacu, a potem o 19 jeszcze dopił piersią w szoku byłam ![]() ciekawe czy dziś też taka koszmarna nocka będzie ![]() mój antybiotyk działa i wracam powolutku do żywych miłej nocki
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() A moja mała dziś na kolację zjadła 210 kaszki....po czym wszystko wylądowało na mnie i podłodze ![]() Chciałam dać jej mleko na śpiocha (na szczęście zasnęła) ale wypiła jakieś 20 i więcej nie chciała....spróbuję jeszcze później.. Jeśli chodzi o podgrzewacz to ja kupiłam i jestem zadowolona...podgrzewam zupki i obiadki w słoiczkach....na początku była to zbędna rzecz bo karmiłam piersią, ale teraz się przydaje... Krzesełko do karmienia mam upatrzone z "klupsia" (model agnieszka miś z gwiazdkami) W tym tyg wybieram się go kupić...czy któraś z Was go posiada? |
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
no Karol śpi i ja zaraz też idę lulać
![]() mam pytanie, kupiłybyście używany fotelik samochodowy?? ja mam nowy ale przydałby mi się kolejny do drugiego auta ba Karol już nie mieści się w nosidełku tylko nie wiem czy używany to dobry pomysł... jak myślicie???![]() mówię ładnie dobranoc i jutro do Was wrócę buuuuuuuuuzzzziiiiiiii buuuuuuuuuzzzziiiiiiii
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczy!!!
Pare dni się nie odzywałam, ale jakoś brak czasu, weekend zabiegany, w niedziele chrzciny itd.... ale wszystko przeczytałam i jestem na bierząco ![]() [QUOTE=maaadi;29655565]Hej kobitki Jestem zaskoczona ile Wasze maluchy piją. Ja próbowałam podtykać herbatki i soczki ale odpycha mnie i gryzie smoczek zamiast pić. Jedynym jego napojem jest MM. No czasami zdarzy mu się wypić 20 ml ale rzadko. U mnie Kubuś nie akceptuje butelki więc daję mu pić z niekapka ale też bez sukcesów 20 - 30 ml dziennie tylko do obiadu. Niedługo chce odstawic Kubusia od piersi a on nie chce wogole "słyszeć" o mleku modyfikowanym (bebilon pepti) ze wzgledu ze jest alergikiem i tak się zastanawiam w jaki sposób go do tego przekonać. Jakieś pomysły? Cytat:
DOBRANOC, ściskam.... Edytowane przez monis 1 Czas edycji: 2011-09-27 o 21:59 |
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Dość późno, ale melduję się i ja
Marcel, 3400, 53 cm, SN, 27.01.2011My właśnie przeszliśmy trzydniówkę |
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszymy się że jesteś
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
nenia witaj i buziaki dla trzydniówkowca
Ja kupiłam używany, ale nie od handlarza co ma x fotelików na sprzedaż tylko po 1 dziecku od takiej osoby prywatnej czy jestem pewna raczej tak mój maluch dziś kończy za kilka min 7 miesięcy
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- nenia6 Witaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

ale jak któreś z Waszych to fajny bajer 

i pocieszenia.

Zmorzył Go ten nasz smerfny taniec 

klask i: i współczuję nieprzespanych nocy.. My czekamy na drugą jedynkę..