Nail Tek-i jak Wam pasuje? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-21, 21:14   #211
urania
Przyczajenie

Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

Hej Annfas, ja też myslałam o identycznym zestawie. Zastanawiałam się jeszcze nad tym Nail Tekiem Xtra, ale boję się, że co za duzo to niezrowo i przesadzę w drugą stronę i pewnego dnia obudzę się z wypalonymi od nadmiaru chemii pazurkami :/
Berlinka nastraszyła mnie tymi podróbkami, myślisz że ten sklepik pewniejszy od aukcji allegro?
urania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 21:16   #212
annfas
Zakorzenienie

mam nadzieje ze tak, ceny sa troszeczke wyzsze ( co z reszta o niczym nie swiadczy) a linka do tej hurtowni znalazlam wlasnie na wizazu, no a na allegro nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi....

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 22:27   #213
Berlinka
Raczkowanie

Znowu przepraszam że tk póżno...
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi dotyczące tego tematu i myśle że połącznie Nali Tek II i nail Tek Foundation będzie chyba najlepszym rozwiązaniem...
Nie moge powiedzieć tego z doświadczenia bo dopiero kupiłam Nail Tek Foundation, ale jeszcze nie "doszedł". Nie polecam natomiast (jeśli moge) Nail Tek Xtra, bo jak pisała jedna z forumowiczek, jest to bardzo silny koncentrat i z jakiś powodów zaczęły kruszyć się jej paznokcie...
Może "uranio" wypróbuj najpierw te dwie...Sposób aplikacji obu odżywek został opisany na drugiej albo trzeciej stronie na tym forum...
Jeśli chodzi o sprzedawców, to moje dwie odżywki zamawiałam u dwóch różnych sprzedawców. Jeśli bardzo chcesz to moge podać Ci namiary, ale wolałabym na maila.
Nie mam w tym interesu, a niechciałabym żeby ktoś mnie posądził o jakąś sztuczną reklame...
Pozdrawiam...
Berlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 22:31   #214
Berlinka
Raczkowanie

Swoją drogą

czy ktoś może polecić mi jakiś dobry i w miare nie szkodliwy zmywacz to paznokci... Dzisiaj byłam w Douglasie i moałam zamiar kupić zmywacz Sally Hansen ( cena 25 zł), ale jak go powąchałam i zaśmierdziało mi acetonem, prawie mnie powaliło , to zrezygnowałam... I dalej nie mam zmywacza...
Berlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 07:52   #215
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Berlinkoja polecam najzwyklejszy zmywacz z gabka Sa super moj kosztowal 3 zl ijest bardzo dobry-jestem zadowolona

A co do odzywki Nail Tek: Ja jakis czas temu kupilam nail tekII intensive therapy, a jakis czas poznije nail tek foundation II i chociaz jescze piluje paznokcie na krotko(dalej je wzmacniam)to juz sie nie rozdwajaja(odpukac) Polecam te odzywki. coprawda troche kosztuja ale jakby zliczyc ile kasy wydajemy na te tanse to wyjdzie na jedno

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 20:02   #216
Misia.m
Wtajemniczenie

GG do Misia.m

Mialam pazury oslabione po akrylu.
Naturalnie są slabe i bez akrylu i lakierów.

Nail tek mnie pozytywnie zszokował,po dwóch tygodniach juz zauważyłam ,ze pazury'grubieja",są jakby bardziej wytrzymałe.
ponad miesiąc używałam,ale zmywalam i nakladalam nową warstwę po 3-4 dniach czyli wczesniej niż kazala mi manikiurzystka.

Najpierw się bałam ,ze przeginam ,ale zaczęlam wreszcie malować pazury kolorowymi lakierami,a po 4 dniach walenia w klawiaturę nie chciałam straszyć odpryskami lakieru klientów.

Teraz nakladam go jako bazę pod lakier co drugie malowanie pazurków,żeby nie przedobrzyć.

Dla mnie ta odżywka zdziałała cuda, normalnie po jednym zaczepieniu o szufladę w pracy miałam juz złamany do krwi paznokieć, moglam marzyc tylko o posiadaniu długich.

teraz zaczepie z parę razy w starym stylu o coś, zerkam niepewnie, a pazurek- jaby nic się nie działo-Cały!!!
Misia.m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 21:18   #217
annfas
Zakorzenienie

czyli ten zestaw ktory podalam wyzej powinien byc dobry???? a co na ten temat nasze paznokciowe specjalistki????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-25, 10:47   #218
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka

hej Dziewczyny,tym niezdecydowanym jescze,polecam Nail Tek II- mialam najpierw intensive therapy,odzywka juz po 9 dniach przynosila super niespodziewane rezultaty,tyle,ze mi jakos nie udalo sie nakladac je warstwowo,bo po 4dniach wszystko schodzilo:-( dolly pisala ,ze u niej odzywka trzyma sie 7dni bez zarzutu,przeczytalam forum raz jeszcze i doszlam,ze dolly uzywa Nail Tek II FOUNDATION-tej mlecznej odzywki wyrownujacej plytke paznokcia,w zeszlym tyg nabylam ja-tym razem nie dalam jednak zarobic paniom kosmetyczkom (ktore notabene na 1buteleczce zarabiaja 80zl!!!)w sklepach kosm.Nail Tek kosztuje 130zl,ja kupilam na allegro za 50zl, odzywka prosto z USA (w stanach kosztuja one po 10$...)moge powiedziec NA PEWNO,ze nie jest to podrobka,bo porownywalam z opoakowaniem orygnialnym (te1sze kupione w salonie).mleczna baza jest super!!!trzyma sie 7dni BEZ ZARZUTU,wsiaka w pklytke pazn.wyglada tak matowo,gladko.na razie stosuje tylko sama FOUNDATION II po 7dniach zmyje i na nowo, pozniej bede uzywac jej jako lakier podkladowy,a na koniec NAil Tek II intensive therapy-mama jeszcze polowe buteleczki-odzywki sa mega wydajne polecam z czystym sercem. aha i jesli rozwazacie kupno odzywki Alessandro xtra,bo jest tansza(50zl) niz nail tek,odradzam-w moim wypadku wyrzucone pieniadze,lepiej zainwestowac w NT.wiem co mowie,tez namietnie stosowalam rozne odzywki Sally Hansen-jak tu ktoras wizazanka stwierdzila,moze te produkowane na polski rynek sa slabsze-na mnie nie dzialaly niestety...
pozdrawiam wszystkie dziewczyny dbajace o swoje naturalne pazurki
Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 22:24   #219
lokie
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

pytanie do dziewczyn stosujacych nail tek II foundation:
czy kiedykolwiek zaraz po pomalowaniu mialyscie uczucie palacego bolu promieniujacego od paznokci?? Czy moze byc to objaw uczulenia na ktorys ze skladnikow odzywki??prosze o odpowiedz bo zastanawiam sie czy moge nadal uzywac NTII...a nie chcialabym sobie zaszkodzic...
lokie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 08:59   #220
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Smile Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

Lokie, odkad stosuje NT II Foundation nie czulam w paznokciach zadnego bolu...ale wydaje mi sie,ze ktoras z dziewczyn pisala wczesniej,ze czul;a pieczenie/bol jak stosowala NT II Intensive therapy...moze mialas wczesniej sciagane tipsy albo pazn.zelowe? bo wtedy paznokciec naturalny jest b.zniszczony i wrazliwy.

Stary 2005-09-28, 09:16   #221
boniulka
Zadomowienie

GG do boniulka

Witam

Ja kupiłam kilka dni temu Nail tek Xtra,dzisiaj jest drugi dzień jak ją nakładam na pazurki,zapłaciłamm za nią 50zł i napewno jest oryginalna,osoba od której ją kupiłam sprzedaje akcesoria do przedłużania i stylizacji paznokci,więc zródło przynajmniej dla mnie jest pewniejsze Nie moge się wypowiedzieć o jej działaniu,zobaczymy za jakiś czas.Pozdrawiam
boniulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 15:14   #222
lokie
Przyczajenie

Chomiczka!
nie mialam zadnych tipsow, wiec byc moze moje paznokcie sa az tak slabe ze NT jest dla nich zbyt mocno dzialajaca odzywka...Zauwazylam rowniez ze malujac paznokcie uwazniej, tzn zwracajac uwage by odzywka nie "rozlala" sie w kierunku skorek bol zmienia sie z piekacego na ledwo wyczuwalny. Moze po prostu powinnam malowac same paznokcie bez hmm skorek, co mi sie przez nieuwage czest zdarza:P
Stary 2005-09-28, 15:24   #223
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lokie
Chomiczka!
nie mialam zadnych tipsow, wiec byc moze moje paznokcie sa az tak slabe ze NT jest dla nich zbyt mocno dzialajaca odzywka...Zauwazylam rowniez ze malujac paznokcie uwazniej, tzn zwracajac uwage by odzywka nie "rozlala" sie w kierunku skorek bol zmienia sie z piekacego na ledwo wyczuwalny. Moze po prostu powinnam malowac same paznokcie bez hmm skorek, co mi sie przez nieuwage czest zdarza:P

Dziewczyny NIE WOLNO malowac skórek, trzeba na to naprawde uważać, bo zamiast sobie pomóc, jeszcze zrobicie krzywdę.

Wazne jest tez, co podkreśla sam producent, aby przy nieustepującej nadwrazliwości odstawic preparat. O ile pamiętam podaje tez na ulotce wskazówkę, żeby przy wrażliwszych paznokciach nie malowac ich cąłych a od momentu w którym zaczyna się tzw. księżyc, czyli biała część paznokcia tuż pod skórkami, nie kazdy tak ma, ale jesli u Ciebie tak wyglada paznokieć, to na poczatku nie maluj tej białej plamki, tylko zaczynaj poniżej jej, to tez powinno zniwelowac pieczenie czy ból, jesli i to nie pomoże, to zrezygnuj z Nail Tek
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 20:44   #224
lokie
Przyczajenie

Madlaine: dzieki za rade, teraz bede uwazac i oszczedzac moje biedne skorki
Stary 2005-10-02, 14:35   #225
Barbara99
Przyczajenie

Proszę napiszcie gdzie można kupić w Polsce Nail Tek, oprócz Allegro, jest może w Sephora?
Barbara99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-02, 15:58   #226
annfas
Zakorzenienie

ja kiedys widzialam w jankach, ale popytaj sie w salonach, tylko ze tam sa trzy razy droższe, wiec nie weim czy to ma jakis sens, ta co ja widzialam kosztowala cos okolo 140 zl a na allegro sa srednio po 50

Stary 2005-10-03, 10:05   #227
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Smile Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

Dziewczyny,nie radze kupowac NT w salonach kosm. kosmetyczki na kazdej buteleczce tej cud-odzywki maja...80zl(!!!) prowizji. lepiej na allegro, choc trzeba uwazac,bo ponoc chodza podrobki-ja kupilam na szczesci oryginalna (50zl)

Stary 2005-10-04, 15:52   #228
yuk-ka
Raczkowanie

Ja kupiłam w Denique w Jankach za 135 zł i nawet wolę się nie zastanawiac ile przepłaciłam. Grunt, że efekt piorunujący. A możecie polecić kogoś pewnego z Allegro? Ewentualnie jakieś inne tańsze żródło?
Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy
yuk-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 11:45   #229
opolanka
Rozeznanie

Hej, czy mogłabym prosic dziewczyny, które kupiły Nail Teka na Allego o namiary na zaufanego sprzedawcę??
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 20:36   #230
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez opolanka
Hej, czy mogłabym prosic dziewczyny, które kupiły Nail Teka na Allego o namiary na zaufanego sprzedawcę??
Ja tez
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 19:55   #231
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Wink Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

Ja przed chwiląc kupiłam na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66272255
,sprzedawca wygląda wiarygodnie,zdam relacja jak paczuszka do mnie dojdzie.Założyłam ten wątek jakiś czas temu,ale dopiero teraz wreszcie Nail Tek`a kupiłam...W między czasie byłam znów u dermatologa smarowałam jakimś paskudztwem i nic.Mam nadzieję ,że Nail Tek poskutkuje bo jak nie to pozostanie mi tylko utwardzenie pazurków u stylistki.Trzymajcie kciuki za efekt
Stary 2005-10-07, 09:06   #232
gosiek1500
Rozeznanie

burn-it-up zrobię wszystko, by potwierdzić Twoją opinię o mnie

pozdrawiam serdecznie
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 19:44   #233
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Talking Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

Cytat:
Napisane przez gosiek1500
burn-it-up zrobię wszystko, by potwierdzić Twoją opinię o mnie

pozdrawiam serdecznie
He he co za spodkanie Mam nadzieję,że transakcja przebiegnie w najlepszym porządku (moj nick a właściwie nick wspólny z moją mamą to fasola2003)
pozdrawiam serdecznie
Stary 2005-10-07, 20:47   #234
annfas
Zakorzenienie

ja tez wlasnie zakupilam nail teka u gosiek1500 teraz czekam tylko na potwierdzenie no i na przesylke a potem wam powiem jak dziala na moich paznokciach

Stary 2005-10-10, 20:06   #235
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Dziś mojego Nail Teka dostałam i nałożyłam pierwszą warstwę
Stary 2005-10-14, 22:11   #236
lokie
Przyczajenie

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66764505
ja kupila, qmpela kupila i wszystko w porzadku. I to wcale nie jest kryptoreklama:P
pozdrawiam/lokie
Stary 2005-10-14, 22:13   #237
lokie
Przyczajenie

ja kali nie byc, mialo byc "ja kupilam"
Stary 2005-10-15, 13:00   #238
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lokie
ja kali nie byc, mialo byc "ja kupilam"
Z prawej strony przy 'Cytat' i 'Odpow.' jest przycisk 'edytuj' z nożyczkami. W każdej chwili mozesz poprawić swoją wypowiedź

Też kupiłam i potwierdzam oryginalność.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 09:47   #239
lumiaa
Rozeznanie

Mam i ja od razu cały zestaw Foundation II i Intensive Therapy II + oliwkę Renev ... dostałam całkiem fajną zniżkę i gratisik- kupowałam na Allegro u wspomnianej tez tu Asi - kto kupował to wie. Używam dopiero od tygodnia, zgodnie ze wszelkimi wskazówkami i jestem w zupełnym szoku. Przede wszystkim mleczna baza czyli Foundation wysycha na matowo i staje sie zupełnie niewidoczna ! Mialam mieszane odczucia, gdy przeczytałam na ulotce,że kuracja będzie znacznie skuteczniejsza jeśli położymy na bazę 2 warstwy kolorowego lakieru (pisza że tylko przy kolorowym lakierze widać ewentualne odpryski i uszkodzenia i można szybciej interweniować) a potem jeszcze 2 warstwy odżywki. I co dzień kolejna warstwę. No bo jak to TYLE warstw? Jakim cudem to w ogólema sie trzymać gdy na moich paznokciach żaden lakier nie trzymał sie jeszcze dłużej niż 4 dni z utwardzaczem. O wyglądzie nie wspomnę...
No i stał sie CUD, lakier po prostu jakby sie przykleił do paznokcia. Poraz pierwszy od wielu wielu lat doświadczyłam takiego uczucia,że bardzo chcialabym zmyć lakier i nałożyc nowy bo ten co mam najzwyczajniej mi sie znudził...zwykle było to po prostu smutna konieczność. Odżywka dodatkowo ma śliczny połysk,a paznokcie wyglądają jak świeżo pomalowane. No i wysycha błyskawicznie.
Wczoraj po 6 dniach już nie wytrzymalam z ciekawości jak to tez będą wyglądać moje pazurki po zmyciu tego wszystkiego- I wiecie co? Wyglądają bardzo zachęcająco. Wyrażnie sie wzmocniły. Akurat mam porównanie do SH i Alessandro i musze przyznać że Nail Tek zostawia je w tyle. Znacząco. Kupując na Allegro ceny są tylko nieznacznie wyższe. Gdyby nie Wizaż tkwiłałbym w pzekonaniu, że nie ma nic lepszego niż produkty SH a skoro mi nie pomagały pewnie w końcu załamana założyłabym sobie (o zgrozo) jakieś sztuczne wynalazki.
ps mam kłopot wyłącznie z oceną oliwki, jest taka jakaś "tępa", prawie wcale nie wsiąka w paznokieć jak inne tego typu produkty,które mialam. Jest za to bardzo tłusta. Nakładam ja na koniec na skórki i w podstawę pazurka wmasowując delikatnie. Stan skórek owszem poprawił sie ale jakas ta konzystencja taka mało komfortowa.Może tylko jamam takie odczucia nie wiem sama. Miała któras z Was ten preparat?
lumiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 06:47   #240
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez lumiaa
Mialam mieszane odczucia, gdy przeczytałam na ulotce,że kuracja będzie znacznie skuteczniejsza jeśli położymy na bazę 2 warstwy kolorowego lakieru (pisza że tylko przy kolorowym lakierze widać ewentualne odpryski i uszkodzenia i można szybciej interweniować) a potem jeszcze 2 warstwy odżywki. I co dzień kolejna warstwę.
Trochę tego nie rozumiem, jak to jest z tym nakładaniem Najpierw kladziemy warstwę mlecznej, na to 2 warstwy lakieru kolorowego i potem jeszcze na to 2 warstwy bezbarwnego. I teraz codziennie dokładamy po warstwie tej bezbarwnej tak? Po siedmiu dnich zmywamy wszystko i od nowa. Dobrze zrozumiałam?
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Paznokcie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości