|
|
#211 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
۞ "W epoce wczesnohistorycznej bogactwo człowieka mierzono wielkością jego stada wołów i owiec" ۞
Joseph Murphy - "Potęga podświadomości" |
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co czytasz? - zabawa
Opodal skraju lasu siedział w trawie Sam.
J.R.R.Tolkien "Władca Pierścieni - Drużyna Pierścienia" |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
"Od pradziejów letnie i zimowe przesilenia oznaczały ważne zmiany w porach roku, czasy siewu i zbiorów, czas świąt i rytuałów."
"Bramy Templariuszy" Javier Sierra |
|
|
|
|
#214 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
"Czy wiesz jak długo trwa życie?" - "Wywiad z wampirem", kwestia Lestata
![]() Kociebazyli - mój kot ma na imię Bazyli i jest rudy
|
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
"Marta czuła, że wbrew własnej woli ,usta rozciągają jej się w grymasie obrzydzenia."
Irena Matuszkiewicz "Agencja złamanych serc" |
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
" linie długie stosowane w technice impulsowej to głównie odcinki gietkiego kabla wsółosiowego..."
Linia długa |
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
"Ich kauf mir nie selbst etwas, sondern schicke meine Freundin los, um fur mich etwas zu besorgen"
Beuckenkurs |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
"Gdy Zuzanna postawiła przed nią tort z płonącymi świeczkami, ciotka Mary Maria żechnęła się."
"Ania ze Złotego Brzegu" Lucy Maud Montgomery
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
" - Chwileczkę - powiedziała młoda kobieta w pierwszym rzędzie. - Studiowałam biologię i nigdy nie widziałam w przyrodzie tej boskiej proporcji" ![]() Dan Brown "Kod Leonarda da Vinci"
|
|
|
#220 | ||
|
Rozeznanie
|
'Upadek powstania styczniowego wywołał ogromny kryzys w społeczeństwie polskim' (HISTORIA "Od Kongresu Wiedeńskiego do I Wojny Światowej",R. Śniegocki)
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
str 123, zdanie 5:
"W 1987 r. sklep warzywny w Bostonie otrzymał poufną informację, że ktoś zatruł puszki ze sprzedawanym tam sokiem pomidorowym Campbella" Ricky W. Griffin "Podstawy zarządzania organizacjami" ...właśnie się uczę, jutro zaliczenie....
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
"Uśmiechnąłem się, bo pomyślałem, że ciemność bywa dogodna, w niewidzeniu można zbliżyć się, podejść, dotknąć, ująć, objąć i kochać się do obłąkania, ale cóż, nie chciało mi się, nic mi się nie chciało, ja miałem egzemę, byłem chory, nic, nic, napluć tylko, napluć jej w usta i nic"
Witold Gombrowicz, "Kosmos" |
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
"Zaprawdę!strasznym nieszczęściem jest wielka reputacja" Bolesław Prus, "Lalka"
|
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
"art.468 par.1. o złożeniu przedmiotu świadczenia do depozytu sądowego dłużnik powinien niezwłocznie zawiadomić wierzyciela, chyba ż ezawiadomienie napotyka trudne do przezwyciężenia przeszkody"
kodeks cywilny
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
"Przykro mi to powiedzieć w twojej obecności, bo jesteś mężczyzną ale faceci to dupki, kazdy po kolei i to sie nigdy nie zmieni."
Elisabeth Berg "Dom otwarty"
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
"Na komendę Królika : "No, dalej!-każdy wrzucał swój patyczek do wody,a potem wszyscy pędzili na drugą stronę mostka i przechyleni przez poręcz patrzyli, czyj patyczek wypłynie pierwszy."
To oczywiście "Chatka Puchatka" - komputer mam w pokoju synka! |
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
"... Chciałabym opisać mojego wybawcę, lecz potrafię to zrobić tylko w jeden sposób - wspomnając o pewnym drzewie, które kiedyś rosło nad brzegiem morza w Yoroido."
"Wyznania Gejszy" - Arthur Golden. |
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
"Diabli wiedzą, co to za jedna"
"Mistrz i Małgorzta" M. Bułhakow |
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
"... Nigdy nie pójdę przeciwko Ojcu Chrzestnemu. ..."
"Ojciec Crzestny" Mario Puzo |
|
|
|
|
#230 |
|
Podróżniczka
|
"Podróże morskie regulują postanowienia Konwencji Ateńskiej z 1974 r. o przewozie pasażerow i ich bagażu drogą morską....." notatki z wykladow programowanie i obsługa ruchu turystycznego. prof. Głowacki
|
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
Patrzyła ku ciemnemu korytarzowi, przewracając oczami, jaskrawo umalowane usta poruszały się jak coś niezależnego,obdarzonego własnym życiem, i w swoim pomieszaniu Oliveria miał wrażenie, że znowu widzi ręce Magi, usiłujące włożyc czopek Rocamadourowi, który krzycząc wykręca się i ściska pośladki, a to Berthe Trepat wykrzywiała usta raz w jedną, raz w drugą stronę, wbijała oczy w audytorium niewidzialne w ciemnej sieni, jej absurdalne uczesanie poruszało sie w takt coraz gwałtowniejszych ruchów głowy.
Julio Cortazar - "Gra w klasy" |
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopernik obserwowal w nocy slonce przez mikroskop.
"Humor zeszytow szkolnych"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Ester zawsze podkreślała, że mężczyzna- mówiła o nim tylko Michaił- bardzo wiele dla niej znaczy, ale nigdy nie wyjawiła, czy dla niej jako dziennikarki, czy jako kobiety.
"zahir" Paulo Coelho
![]() Edytowane przez Alvi Czas edycji: 2006-01-18 o 08:04 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
,,Dumbledore przywołał Harry'ego na sam skraj skały, gdzie postrzępione załomki skalne tworzyły strome stopnie prowadzące na wielkie głazy, częściowo już zanurzone w morzu. Było to zdradzieckie zejście i Dumbledore
z powodu niesprawnej ręki, poruszał się bardzo powoli " "Harry Potter i Półkrwi Książe" J.K Rowling
Wish upon a star Believe in will The realm of the king of fantasy The master of the tale-like lore The way to kingdom I adore Where the warrior's heart is pure Where the stories will come true Nightwish, "Fantasmic"
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
- z jakimi rezultatami??-
usmiech małolata, praca zbiorowa )
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
"Ciekawe,co jest w trumnie?
Spróchniałe unieś wieko... Spoczywa tu Dracula, co pije krew,nie mleko!" "Upiorny zamek"-książeczka dla dzieci
|
|
|
#237 |
|
Podróżniczka
|
"I prezzi degli alberghi includo le tasse ma normalmente la prima colazione ... " zasady zakwaterowania we Włoskich hotelach - notatki
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Str. 123 , 5 zdanie.
"Jeśli zawiedziesz narazisz na wstyd wobec jego ludzi." Fern Michaels - Dziki Miód.
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Strona 123,zdanie 5.
''Spróbuj rozszyfrować to kodowanie''.-Książka do matematyki
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
nie zdanie ale wers
"Ich naleganiom żarliwym posłuszny" Szekspir "Król Ryszard III"
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)