![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Witam jestem nowa i brakuje mi tutaj jednego działu
pazurki super
![]() ![]() płaszczyk fajny ale jak dla mnie za odważny ;-) ja tylko czerń ;-) szukam lakieru joko ?! genialny efekt a pokaż swoje? bo ja mam chwilowo ten holo golden rose, są przyjemne ale nie rzucają na kolana ;-)
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam, że też się dołączę, oczywiście jeżeli mogę
![]() Pisałyście o wadach i zaletach ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko proszę, "nie bijcie mnie" za to, że się tutaj pojawiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mogę wiedzieć jaki masz kolor ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze tak sobie pomyślałam,że mogłybyśmy chwalić się różnymi przepisami czy to na obiad deser czy na coś tajnego do picia. czymś co często robimy al o co uważamy za godne polecenia ją np ostatnio poznałam przepisy na dwie fajne sałatki jedną z kurczakiem a drugą z tuńczykiem wiadomo, że każda z nas może już dany przepis znać, ale równie dobrze może być tak że będzie to kolejna wersja danej potrawy. moją sałatkę z tunczyka robi się strasznie szybko z kurczaki trochę dłużej no bo trzeba go gotować, ale ogólnie są fajne na jakieś przyjęcia czy nawet na weekend w ramach zachcianki
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2011-11-25 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
No jasne, że wstaw
![]() ![]() Co do np. sałatek - jestem na tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Witajcie, troszkę mnie tu nie było ale mam nadzieję że nie zapomniałyście o mnie
![]() JA dzisiaj upichciłam placek po węgiersku. Niam wyszedł ![]() Za to pieczenie ciast ![]() jutro coś naskrobie, ide nynać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Joko ma/miało takie lakiery ? Wow... to można nazwać efektem holo
![]() ![]() U mnie czasami jest na odwrót ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
No właśnie problem w tym czy jeszcze ma bo na oficjalnej stronie nie znalazłam więc nadzieja w tym że w jakimś sklepie przeleżał sobie trochę czasu :-( jest podobno w zestawie z odżywka którą daje się pod lakier i stąd taki efekt a kosztuje / kosztował coś koło 20 zł
![]() |
#220 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cudowny ![]() Gdybyś znalazła to daj znać ! Nie wstawiłam zdjęć, bo nie mogę znaleźć aparatu po przeprowadzce, a z telefonu nic nie widać ![]() Cytat:
![]() Pieczenie ciast też za bardzo mi nie wychodzi, ale nie poddaję się ![]() Wybieracie się gdzieś na imprezkę dzisiaj ? ![]() Edytowane przez pyziuniaa Czas edycji: 2011-11-26 o 16:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A jak reszta z Was ? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
u nas byli znajomi tak sobie posiedzieć
![]() a teraz lekko zakręcona przyszłam do Was ![]() przepiszę sałatki i zmykam na jakiś czas ![]() Sałatka z tuńczyka: dwie puszki rozdrobnionego tuńczyka w oleju, 1 puszka kukurydzy, kapusta pekińska, cebula, sól, pieprz, majonez. Tuńczyka trzeba odcedzić, pokroić 3/4 kapusty, pokroić w małą kostę cebulę, dodać sól pieprz i majonez wg uznania i koniec ![]() Sałatka z kurczakiem: pierś z kurczaka (jeśli ktoś mało wycina wystarzy jedna - ja wycinam mnóstwo najdrobniejszych rzeczy więc ja biorę podwójną ![]() puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasolki, puszka ananasa, sól, pieprz, curry. Kurczaka ugotować i pokroić w kostkę, odcedzić kukurydzę fasolę i ananasa (zostawić około 5ciu łyżek soku z ananasa na później), pokroić ananasa wg uznania, wszystko wymieszać, dolać sok z ananasa i potem doprawić solą pieprzem i majonezem na końcu dodać curry aby sałatka nabrała odpowiedniego koloru i gotowe ![]() Czekam na Wasze przepisy i życzę udanego wieczoru ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
To i ja wrzucę przepis na sałatkę z prażonym słonecznikiem
![]() Potrzebujecie: 1 czerwoną paprykę 1 dużą cebulę (obojętne czy białą czy czerwoną) 1 słoik ogórków konserwowych 1 puszkę kukurydzy 30 dkg żółtego sera w kostce 1 podwójną pierś z kurczaka przyprawę do kurczaka lub do gyrosa ![]() 1 paczkę makaronu w kształcie takich jakby ziarenek ryżu :P ok. 200 - 250g słonecznika łuskanego... ja kupowałam takie paczki po 100 g majonez (ja używam Kieleckiego 310 ml) Kurczaka pokroić w taką średnią kostkę i smażyć, dodając do tego przyprawę (według uznania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przez ten makaron, sałatki wychodzi dosyć dużo ![]() ![]() ![]() Dorzucam fotoska ![]()
Jesteśmy jedno, jedno z betonu Co trzyma ciężko dach nieboskłonu, Jesteśmy jedno, jedno z kamienia, Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia. ♡ Edytowane przez 88_akwE Czas edycji: 2011-11-27 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Ale cisza
![]() Jak po weekendzie ? ![]() Mnie od 2 dni boli głowa nie mam siły na nic ![]() Zrobiłam murzynka. Właśnie siedzi sobie w piekarniku, zobaczymy co z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ten lakier to cuuudo ........ ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
wygląda na bardzo smaczną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam dzisiaj wolne a muszę jechać na chwilę do pracy ;(
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2011-11-28 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie weekend minął na uczelni. Ciężki był, ale jakoś dałam radę. Dzisiaj za to padam na twarz. Widzę, że pojawiły się ciekawe przepisy sałatek, smaka mi narobiłyście. Jak znajdę to wstawię swoje przepisy sałatek, które często robię.
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Tortelini:
Składniki: - 1 opakowanie makaronu tortelini (nadzienie bolognese albo szynka) - 1 ogórek zielony - 20 dag sera żółtego - 1 papryka czerwona - 1 kukurydza konserwowa - 1 fasola czerwona konserwowa - sos włoski i grecki do sałatek - szczypiorek - duży jogurt naturalny Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser, paprykę, ogórek kroimy w kostkę i szczypiorek. Wszystko mieszamy dodajemy odcedzoną kukurydzę, fasolę czerwoną. Sos: wymieszać w jogurcie naturalnym sosy, można do smaku dodać do sosu chrzanu oraz 2 łyżki majonezu. Smacznego ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Sałatka z kapusty pekińskiej z gyrosem - 1 kapusta pekońska - ogórki kiszone - przyprawa do gyrosa - podwójna pierś z kurczaka - 1 duży jogurt naturalny - majonez - keczup - pierś z kurczasa - 4 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięsko kroimy w kostkę, Posypujemy przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na patelni. Kapustę tniemy na paseczki. Kilka ogórków, zależy jakiej są wielkości, ja daje z 5-6 takich większych kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Sos: Trzemy czosnek na najmniejszej tarce i później ja jeszcze nożem na drobniejsze, no chyba że nie przeszkadza komuś to nie trzeba. Do dużego jogurtu dodajemy 3 łyżki majonezu, keczup (ilość według uznania), czosnek posiekamy, sól, pieprz do smaku. Wszystko mieszamy i gotowe. Smacznego. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Sałatka z kurczakiem wędzonym Składniki: - podwójna pierś wędzonego kurczaka - fasola czerwona - groszek konserwowy - kukurydza konserwowa - papryka czerwona - 0,5 pora - 2 woreczki ryżu - ananas w kostce Przygotowanie: Filety kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do miski. Sos: majonez, musztarda, chrzan, sól, pieprz Wszystko mieszamy. Smacznego ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ryżowa z tuńczykiem - 2 woreczki ryżu - fasola czerwona - papryka czerwona - tuńczyk w sosie własnym - gorszek konserowy - ananas z selerem w kostkach Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę. Pozostałe składniki dodajemy. Dodajemy majonez by sałatka się "skleiła", doprawiamy według uznania
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Też mam siostrę bliźniaczkę i brata starszego
![]() Czasami jednak wolałabym być jedynaczką :p Murzynek mi nie wyszedł ![]() Piekarnik mam bez termoobiegu więc może to przez to mi nie wychodzą te placki ? Nawet nie mam napisanych stopni na tym pokrętle i na wyczucie ustawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
ja jak pierwszy raz robiłam murzynka to wyszedł idealny a za drugim razem totalna klapa
![]() a dzisiaj odkryłam że na wizażu można pisać bloga, nie ma to jak refleks ![]() poza tym wzięłam wolny dzień aby dostać się do lekarza i okazało się, że w ten jedyny dzień lekarz nie przyjmuje ![]() ![]()
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2011-11-28 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dwie siostry i brata
![]() ![]() Szkoda... ja w sumie nigdy murzynka nie robiłam, więc się w jego kwestii nie wypowiem ![]() Też mam taką nadzieję, nie lubię chodzić do lekarza - zawsze się stresuję ![]()
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
objawy dla mnie są poważne bo w niektórych momentach nie mogę normalnie funkcjonować
![]() ![]() jaka ja głupia jestem ![]() ![]()
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2011-11-28 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mnie brzuch boli... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w ogóle był jakiś taki dziwny dzień... fizycznie czułam się bardzo dobrze, ale psychicznie już trochę gorzej - naszły mnie jakieś dziwne rozmyślania nt. przemijania świata i szybko uciekającego czasu
![]() Wydaje mi się, że im jestem starsza tym szybciej ucieka mi czas ![]()
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Mnie akurat nie przeszkadza szybko mijający czas
![]()
![]() |
#239 | |
Rozeznanie
|
niusiunia, sałatkę z tortelini i tego gyrosa robie często, dokładnie takie same. Pyszne są
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Ja bardzo często myślę o mijającym czasie, o śmierci i o tym co jest po niej. O Bogu itd. Mam tak odkąd urodziłam dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam że masz już maleństwo
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.