![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólna walka o pragnione ciało !
Jejku dziewczyny pomocy!!!!!!
Mam teraz strasznie dużo stresów i wpierniczam słodkie, prawie miesiąc się trzymałam. Dzisiaj postanowiłam walkę i cały dzień dobrze, a teraz zjadłam 5 cukierków. Co z tego jak wczoraj 4o min na rowerku, jak pewnie nawet tego nie zgubiłam i tak jest od kilku dni. Z 4 kg zgubionych już 0,5 wróciło ![]()
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Ala sluchaj, jak masz tak, ze co jakis czas pekasz i wcinasz slodkie, to ustal sobie z gory, skoro wiesz ze bez slodyczy jednak sie nie da, ustal sobie jeden dzien w tygodniu, w ktorym mozesz zjesc cos (ale nie duzo) slodkiego i traktuj to jako nagrode za udany tydzien bez slodyczy. moze to byc dzien, w ktorym uprawiasz troche sportu. wierz mi az tak ci nie zaszkodzi, a nie bedzie cie sumienie gryzlo
![]()
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Blue_oleander, ja mam np tak, ze lepiej jak w ogole nie ruszam slodkiego - jak juz dotknę jednej czekoladki, to ani się nie obejrze a czyszcze całą bombonierkę, nie ma na mnie mocnych.
Ala667 - stracilas juz tak duzo, wez sie w garsc! stresy to nie powód, żeby dorwac sie do slodkiego- pomysl, zrzuciłaś juz 4 kg, kosztowalo Cię to pewnie troche wyrzeczeń, a teraz wystarczy kilka chwil, znów przytyjesz, a to ywgeneruje nowe stresy. Nie wiem co tam się u Ciebie dzieje, czy to kwestia miłości, kłopotów w pracy, czy czegokolwiek innego (trzymam kciuki, aaby się rozwiązało i bylo dobrze) - niezaleznie od powodu, pomysl o tym, czy chcesz się dodatkowo dołować i stresować tym ze znow przytylas i stracić wiarę w siebie. Uwierz mi, ze 50% to nastawienie - kopnij się w tyłek sama, bo inaczej te 4 kg albo i więcej Ciebie kopnie i zanim się zorientujesz, będziesz w błędnym kole. Jeszcze raz trzymam kciuki, zeby Ci się ukladało, a teraz wara od słodkosci!! ![]() ![]() Uf, ale napisalam ![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
ja tez zajadam niestety stres czym sie da. stres smutek i irytacje. ale oduczylam sie tego. najpierw myslalam, co zrobie skoro nie moge w tych sytuacjach juz jesc, ale jakos nie jadlam, bo mam ten cel przed soba,
W weekend zladlam slodkie ![]() Sluchajcie waga mi w koncu drgnela!!! pol kilo ale w koncu sie ruszyla (78,5) i motywuje mnie to do dalszej dietki. z cwiczeniami sie rozleniwilam, ale zaraz nadrobie, dzisiaj 8 minutek cwiczen a jutro aerobik. a w weekend widze sie z moim Tz, wiec przypuszczam ze bez jedzenia sie obejdzie zupelnie ![]() ![]() Na szczescie na studiach duzo stresu nie mam (jeszcze, sesja jeszcze daleko) wiec atmosfera sprzyja odchudzaniu. Co u was? u mnie dzisiaj na sniadanko chlebek chrupki z bialym serkiem i czarna herbata. Do tego wcinam ten ocet jablkowy z zielona herbata i musze powiedziec ze chyba mi sluzy, bo zmniejszyl mi widocznie apetyt a i lzej sie czuje. uff, ja tez sie rozpisalam ![]()
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Dzięki za kopniaki, jeszcze sama muszę sobie dać.
Może z tym słodkim przy niedzieli to dobry pomysł ![]() Stres mam taki, że otwieram kawiarnię i jak wiadomo każdy się boi przed taką inwestycją, jak to będzie czy się uda itd. Ja niestety jestem z tych stresujących się i jedzących w tym czasie. Fakt miesiąc pracy na te 4 kg. W poniedziałek jadę na kontrole do dietetyka, mam nadzieję, że trochę tłuszczyku ubyło.
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Otwierasz kawiarnię - motywuj się tym, że ludzie chcą przebywać w miejscu, w którym są ludzie atrakcyjni, plus, jesli bedziesz miala kogoś "pod sobą" pamietaj o tym, że większy posłuch mają ludzie szczupli
![]() ja dziś I: 2 jajka na miękko, ciemna kromka z masłem ![]() II: jablko III:2 kawałki tosta ciemnego z jajkiem i łososiem, kawa z mlekiem IV: jogurt z muesli V: szczerze mówiąc nie jestem głodna, ale wiem, ze jeszcze dzis trochę posiedzę nad ksiązkami - problem w tym, ze w lodówce mam jedną parówkę, goude - chyba wcignę po prostu kromkę z plasterkiem sera i parówką, chociaz wiem, że to srednio dietetyczne :/ Plus planuję intensywny worout na dzis ![]() blue_oleander, gratuluje ![]() swoją drogą, co to za ocet jabłkowy wcinasz?
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To sa takie kapsulki ocet jablkowy i zielona herbata. nazywa sie cidrex plus, kupilam 80 kapsulek za 30 zl. Polecila mi je mama mojej kolezanki ktora jest lekarzem. ale mowila, zeby nie brac tak jak jest napisane ( 2 razy dziennie po jednej tabletce przed posilkiem) tylko jedna kapsulke przed obiadem a druga przed spaniem, to przyspiesza metabolizm w nocy. Biore juz poltora tygodnia codziennie i naprawde mam mniejszy apetyt.
poczatek 01.10.2012 : 79,3 kg ![]() Obecnie: 77,3 kg Cel 01.03.2012 : 60 kg ![]() motywacja: silna, Dam rade!!! ![]() Edytowane przez blue_oleander Czas edycji: 2011-11-30 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Oo spróbuje je zatem gdzieś dorwac
![]() Ja nie mam totalnie motywacji do ćwiczeń, nic mi się nie chce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
pipson - dasz radę
![]() Ja też chcę się pozbyć boczków oraz tłuszczu z pleców i brzucha. Nie zależy mi na wadze, tylko na szczupłej sylwetce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
ja potrafię nie jeść słodyczy, tylko po trzech tygodniach jak się dopadnę to nie ma końca niestety.
Najbardziej się trzymam zasady jedzenie do 19-tej i już później mi się nie chce. Kiedyś to po słodyczach mój największy problem to jedzenie późnym wieczorem i nocą, czyli potrafiłam zjeść o północy i iść spać, teraz na szczęście mam to za sobą. Może jak na te słodycze opracuję metodę to też pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- [QUOTE=pipson;30818556]Otwierasz kawiarnię - motywuj się tym, że ludzie chcą przebywać w miejscu, w którym są ludzie atrakcyjni, plus, jesli bedziesz miala kogoś "pod sobą" pamietaj o tym, że większy posłuch mają ludzie szczupli ![]() ja dziś tak otwieram kawiarnie. Mówisz, że atrakcyjni, właśnie nikt mi nie daje tyle kilogramów co mam. Już dawno stwierdziłam, że grunt to się umieć ubrać i może po tym tak sądzą. Jedynie jak ja widzę siebie i wiem, że tyle ważę to mi to przeszkadza. Jakoś ten cel nie zawsze mi wychodzi i podziwiam osoby co są wytrwali w odchudzaniu, ale pnę do tego abym i ja nareszcie dopieła swego. Dlatego był ten dietetyku mnie.
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Droga Alu
ja miałam to samo , jak czytam Twoje słowa to tak jakbym czytała o sobie ![]() także możemy podać sobie rękę najlepiej jadło się na wieczór , np. sałatką zagryzało się ogórka konserwowego , do tego kanapki , i słodycze , nie jeden batonik a najlepiej 3 , do tego pepsi lub coś gazowanego i jazda ! wiesz jaki znalazłam sposób na to cholerstwo ? (za przeproszeniem) kopnęłam się w tyłek i powiedziałam do siebie : co Ty robisz ? od 110 dni nie jem słodkiego (marzę aby dojść do 1000dni , he, he) w zamian oferuję sobie : herbatkę zieloną którą polubiłam dzięki wizażankom a dosładzam ją 1/2 łyżeczki miodu , jest pyszna ! to chyba po trosze kompensuje mi brak słodyczy w organizmie i nieprawda że nie mam ochoty na sport , zabawę z dziećmi , itp... mam energii sporo (w sumie od zawsze taka byłam) do tego nie wcinam żarełka na noc , nauczyłam się mimowolnie i stopniowo - nic na siłę / pomału - nie jeść późno.... teraz to max 18-19h brak słodyczy rekompensuję sobie kupnem gazetki : viva,party,życie na gorąco,angora... to nic że niektóre z nich są śmieciowe , tak już mam ! wolę kupić gazetkę za 2-5 zł aniżeli batoniki poza tym jakiś lakier do paznokci,błyszczyk,kremik ,płyn miceralny ... i oby do przodu ! pozdrawiam wszystkie które się zmagają razem ze mną ps. dziś mam bojowy humor (problemy w pracy) więc przepraszam za niektóre brzydkie i niestosowne słowa , już będę grzeczna ! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-12-01 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
a ja mam dziewczyny takie pytanie troche nie z tej beczki.
Glupio mi o cos takiego pytac, nie smiejcie sie ![]() Bo mi juz zlecialo 3,5 kilo. niby nie duzo, ale na nogach juz zauwazylam ze "skora" troszke luzniejsza, taka troszke w niektorych miejscach wiszaca troszke.. mam na calych nogach straszny celulit. no tak jak przy mojej wadze moge sie pochwalic proporcjonalna sylwetka, tak nogi mam straszne, takie sloniowate i mowie, kupa celulitu i faldek. I juz mi sie spodnie duzo luzniejsze zrobily i skora dziwnie zaczyna wisiec czy to sie zmieni? w sensie czy przy chudnieciu powierzchnia skory tez sie zmniejsza? czy zostana mi na nogach takie falujace namioty z celulitem? jak o to zadbac? Pliss nie smiac sie ![]() ![]() Za rady bede bardzo wdzieczna ![]()
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
blue_oleander , nie ma się z czego smiac, ja tez się z tym zmagałąm
![]() To, co mogę Ci polecić, to masło do ciałą (brzucha, ud i posladkow) ziaja, taka w czarnym sloiczku, zresztą, znalazlam je na kwc na wizazu - mogę z ręką na sercu polecic ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie - na opakowaniu tego cidrexu jest napisane, aby go popijać przegotowaną wodą - zwykła niegazowana woda może byc? ![]() kumat, też myslę, ze lepiej zrezygnowac z dwoch czy trzech paczek zelkow czy czekolad, i kupić np lakier do paznokci, tak sobię tez czesto próbuję tlumaczyc, jak mnie lapie ochota na slodkie ![]() Ja dziś: 2 kromki chleba grahama z serkiem wiejskim activia penne carbonara ![]() zielona herbata, jogurt naturalny i otręby pojutrze wazenie, trochę się obawiam, bo jakos rano i wieczorem trzymam się diety, ale w ciągu dnia wciągam jak jakiś makaron w knajpie ![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
tak niegazowana tez moze byc. i jesli chcesz stosuj tak, jak ja, tak mi mama kolezanki polecila. ja sobie go naprawde chwale bo zmniejszym mi apetyt i przede wszystkim nie chce mi sie juz slodkiego
![]() ![]() hmm kupilam sobie serum antycelulitowe. ale musze sie rozejrzec za tymi co napisalas Pipsonie ![]() Dzieki ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- PS: wlasnie wrocilam z aerobiku i jestem padnieta ![]() a jutro jade daleko daaaleko, do mojego Tz, i przy okazji pozwiedzac najpiekniejsza niemiecka bozonarodzeniowa tradycje czyli ... Weihnachtsmarkt wiec weekend mija mi odprezajaco, no a jak odprezajaco to malo jedzonka. W weekend wcinam tylko sushi ![]() ![]()
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Hej
Dzisiaj odbyłam 6 trening p. Chodakowskiej. Jest lepiej co do kondycji, nie mam już takich problemów w dotrwaniu do końca ![]() ![]() Moim problemem na pewno nie są słodycze, niedawno nawet karpatka przed nosem stała a ja ochoty na nią nie miałam. Ja ciągle podjadam przykład wyżej ![]() Boje się tego ważenia w sobotę, coś czuje, że nie będzie żadnych rezultatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
![]()
Aga, a ja zamierzam kupic skakanke
![]() ![]() Blue, planuję wlasnie stosowac je jak Ty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
pipson ta druga tabletke biore po kolacji, ale tak 2 godzinki przed snem. wiec jak jesz kolacje ok 18, to ocet bierzesz sobie kolo 20 i idziesz spac o 22. tak mniej wiecej. Mam nadzieje ze ci pomoze
![]() zwarzylam sie dzisiaj (znowu, po paru dniach), bo w weekend nie moge i waga pokazala mi 78! w koncu sie ruszyla! do uslyszenia po weekendzie laseczki ![]()
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Jest mi smutno
![]() Waga pokazała dziś 58,1 kg ![]() Myślałam, że po upływie 2 tygodni niemal bez żadnych grzeszków będzie lepiej - spadło tylko 0,3 kg. Poza tym zajęcia fitness dziś są odwołane, a taką miałam ochotę na nie ![]() Ale marudzę... coś nie mam humoru ostatnio. Pozdrawiam
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
oKilla91 nie jesteś sama
![]() trochę to dołujące |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj z dietą na bakier, ale przynajmniej 42 min na rowerku, jutro na kijki z rana. A w poniedziałek do dietetyka, mam nadzieję, że nie będzie tak źle ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Jak dalej będę tak grzeszyć to nie wiem czy mi się uda na sylwka ważyć 75, chyba marne szanse. Niby 4 tygodnie, ale święta po drodze ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
A ja jutro się zważe, az sie boje...
u mnie ostatnio zero motywacji do cwiczen, troche to olewam tak mowiac szczerze... Ale juz dzis się zbieram i cwicze pilnie ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
5kg w miesiąc to nie za dużo? Lepiej nie przesadzac
![]() Przez te 2 tyg mało ćwiczyłam i jadłam chyba za dużo produktów mącznych - naleśniki, makarony ![]() A, sprawę mam. Zastanawiam się nad kupnem hula hop z masażerem. Czy miała któraś z was z tym do czynienia? Czytam na internecie różne opinie. Wszyscy są zgodni - hula hop kształtuje talie, ale część pisze, że straszne siniaki są po nim. Do tego cena:/ Lecę na siłownię. Miłego dnia dziewczyny !!!
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kręcę hula hopem, mam taki z auchana z igłami. Efekty są świetne, samo kręcenie przyjemne dla mnie. Nie mierzę się, ale po ciuchach widać bardzo, że brzuch mi zeszczuplał, nogi też. Swój hula hop kupiłam za 20 złotych, a jest ciężkie i z masażem. Więc nie różni się niczym od tych za 70 na przykład. Tyle że jeszcze takiego nie widziałam na internecie. Siniaki na początku są, ale szybko znikają. I jak boli, to można kręcić w bluzie, a w miare upływu czasu robić ` striptiz ` . Ja jestem bardzo na tak, kiedyś kręciłam i schudłam bardzo i teraz znów się za to wzięłam.
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
martysia2701 dziękuję baaardzo za odpowiedź. Ostatecznie mnie przekonałaś. W tygodniu zajadę do auchana i sprawdzę, czy jeszcze mają takie hula hop. 20 zł to dobra cena. Oponkę zgubić czas ;D
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
no właśnie 5 kg w miesiąc to dużo, ale jak będzie 75,9 też się zadowolę
![]()
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
U mnie z dietą słabo, ale za to do ćwiczeń mam motywację, bo bardzo lubię się ruszać
![]() Zaczęłam ćwiczenia Ewy chodakowskiej wczoraj, naprawde dają w kość, choć wyglądają tak niepozornie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja się ostatnio opuściłam, cały tydzien się obijałam ale wracam do żywych, trzymajcie kciuki i wpadajcie się chwalić częściej ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie tez przymierzam się do tego hula hop. Myslalam najpierw o takim zwyklym, ale chyba faktycznie z igielkami jest lepsze
![]() ![]() Zaraz cwiczenia, a dietka calkiem calkiem idzie dzisiaj ![]() Co u was kobietki?
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Dietetyk mi odwołał wizytę więc jadę w środę do niego.
Dzisiaj z dietką dobrze, nic słodkiego ![]() Byłam dzisiaj u znajomej którą widziałam w lipcu ostatni raz i powiedziała, że super wyglądam, że mam świetnie wymodelowaną sylwetkę. Dla takich chwil warto się pomęczyć ![]() Moja znajoma miałam też hola hop z wypustkami i pokręciłam sobie trochę, nieźle boli za pierwszym razem. Chyba też się skuszę na nie.
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() co do hula hop to ja je mam! Mam takie fajne z masażerem i baaardzo polecam. Czuję się szczuplejsza, robi mi się talia osy(tylko że wystaje mi ciągle jeszcze brzuch od przodu ![]() ![]() Dziewczyny, czy zażywanie tabletek antykoncepcyjnych może mi utrudniać odchudzanie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.