obowiązek sprzątania w domu TŻ... - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 15:21   #211
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: obowiązek sprzątania w domu TŻ...

powiem tak.. książki kucharskie uwielbiam. mój mąż kupuje je mi namiętnie, bo uwielbiamy jeść, gotować i wyprawiać przyjęcia.

natomiast książka o usuwaniu plam, stosowaniu octu do szyb, prasowaniu itd. obraża moją inteligencję. w sklepie jest spray do szyb, spray do drewna, dwa płyny do podłóg i wystarczy. chyba każdy, kto ma 30+ wie jak sprzątać ja uważam, że trzeba szanować innych ludzi, a dawanie takich książek, to jak komunikat - mam Cię za idiotkę.

uważam, że jak kogoś nie znamy na tyle, żeby dostosować prezent, to należy kupić neutralny. np. krem. książkę o podróżach. poza tym pięknie oprawiona książka kucharska zawsze jest wspaniałym prezentem. james olivier, sushi.

to tak jak licealiści nie czytają książek dla przedszkolaków.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:07   #212
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
uważam, że jak kogoś nie znamy na tyle, żeby dostosować prezent, to należy kupić neutralny. np. krem. książkę o podróżach.
Nawet taki krem może nie być neutralny Serio
Ale to mniejsza z tym. Moim zdaniem chodzi po prostu o intencje. Tutaj ewidentnie teściowa sobie zakpiła z dziewczyny. Najpierw powiedziała, że ma dla niej prezent, a potem okazało się, że prezentem jest mop, którym dziewczyna ma myć dom teściowej. I jeszcze komentarz teściowej, że przecież dziewczyna lubi myć schody.
No wspaniale
Stary 2011-11-20, 17:15   #213
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
powiem tak.. książki kucharskie uwielbiam. mój mąż kupuje je mi namiętnie, bo uwielbiamy jeść, gotować i wyprawiać przyjęcia.

natomiast książka o usuwaniu plam, stosowaniu octu do szyb, prasowaniu itd. obraża moją inteligencję. w sklepie jest spray do szyb, spray do drewna, dwa płyny do podłóg i wystarczy. chyba każdy, kto ma 30+ wie jak sprzątać ja uważam, że trzeba szanować innych ludzi, a dawanie takich książek, to jak komunikat - mam Cię za idiotkę.

uważam, że jak kogoś nie znamy na tyle, żeby dostosować prezent, to należy kupić neutralny. np. krem. książkę o podróżach. poza tym pięknie oprawiona książka kucharska zawsze jest wspaniałym prezentem. james olivier, sushi.

to tak jak licealiści nie czytają książek dla przedszkolaków.

Masz całkowitą rację, lecz no wiesz, nie każdy tak myśli i kupi np Ci taką książkę, a nie chce Ciebie obrazić. Weź to pod uwagę i nie dąsaj się już. Nie będziesz tego czytać, to trudno. Lepiej się nie kłócić.
Teściowa mogła naprawdę pomyśleć, że Ci się przyda, bo w końcu może jesteście świeżym małżeństwem i uznała, że to będzie dobry prezent. Nie odbieraj tego tak personalnie.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:19   #214
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Masz całkowitą rację, lecz no wiesz, nie każdy tak myśli i kupi np Ci taką książkę, a nie chce Ciebie obrazić. Weź to pod uwagę i nie dąsaj się już. Nie będziesz tego czytać, to trudno. Lepiej się nie kłócić.
Teściowa mogła naprawdę pomyśleć, że Ci się przyda, bo w końcu może jesteście świeżym małżeństwem i uznała, że to będzie dobry prezent. Nie odbieraj tego tak personalnie.
Dokładnie.
Layla79 Zachowujesz się jak rozkapryszone dziecko,które nie dostało takiej zabawki jaką chciało.
Trochę dystansu i szacunku jednak do matki swojego męża.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:39   #215
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Nie mieszka ze mną praktycznie. To po pierwsze. Jak poproszę go o pomoc przy sprzątaniu, czy sam zaproponuje że pomoże- to bardzo proszę, oczywiście wtedy mi pomaga. Ale chodziło mi o to, że nie mam dla niego grafiku, że skoro przebywa tu to jego obowiązkiem jest sprzątać. BO nie ma takiego obowiązku. To ja go goszczę i nie pozwalam by moi goście mi pucowali podłogi bo po nich chodzą.

Rozumiesz co znaczy chęć pomocy a przymus do sprzątania?
No dla mnie to on z Tobą praktycznie mieszka, dla Ciebie to jest gościna.
Jeśli chodzi o wątek, to przytaczane tu przez autorkę przykłady są w najlepszym razie abstrakcyjne, ale faktycznie hardcorowe, natomiast odpowiadając na pytanie Twoje - ja z kolei uważam, że jeśli ktoś przesiaduje u kogoś całymi dniami a w łikendy to już w ogóle, wersja z nocowaniem, to nie robi żadnej łaski wieszając się na odkurzaczu np. I że taka osoba sama powinna o tym wiedzieć i się zaoferować, a nie czekać na grafik.

Cytat:
poza tym pięknie oprawiona książka kucharska zawsze jest wspaniałym prezentem
ja się z tym nie zgadzam, bo ja np. nie gotuję, unikam jak mogę.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:40   #216
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Niby prezent ok. Tylko czemu go synusiowi nie wreczyła?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:52   #217
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Niby prezent ok. Tylko czemu go synusiowi nie wreczyła?
Bo o synusia ktoś musi zadbać, sam przecież nie może...
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:55   #218
keira2008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
I że taka osoba sama powinna o tym wiedzieć i się zaoferować

Cytuję swoją wypowiedź:
" Jak poproszę go o pomoc przy sprzątaniu, czy sam zaproponuje że pomoże- to bardzo proszę, oczywiście wtedy mi pomaga."

Edytowane przez keira2008
Czas edycji: 2011-11-20 o 22:02
keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:58   #219
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Pokaż wiadomość
Bo o synusia ktoś musi zadbać, sam przecież nie może...
Tak, tylko zażartowałam. Wiadomo,że facet nie będzie się głupotami babskimi zajmował (pranie, gotowanie). Stworzony jest przecie do wyższych celów
A teraz wybaczcie drogie Panie, ale muszę chłopu skarpety zacerować
Stary 2011-11-20, 22:52   #220
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Cytuję swoją wypowiedź:
" Jak poproszę go o pomoc przy sprzątaniu, czy sam zaproponuje że pomoże- to bardzo proszę, oczywiście wtedy mi pomaga."
własnie pikuś byłby w tym, co nazywasz pomaganiem, bo dla mnie okreslenie pomaganie w obowiązkach domowych to pułapka dla kobiety (uwielbiam to hasło, czytaj: kobiety w domach sprzątają a faceci im ''pomagają'' - dla jasności, dla mnie takie wyrażenie nie ma racji bytowania bo obowiązki domowe są obowiązkami obu stron). Ty gościsz faceta całymi dniami i tygodniami ale dla Ciebie to jest gościna własnie, dla mnie to jest normalna forma pomieszkiwania ze sobą i nie wyobrażam sobie, że np. jedna osoba jako, jak to nazwać, zameldowana, jeździ na szczocie i myje podłogi hbo np. przychodzi sobota a druga tnie na kompie czy lezy na kanapie ewentualnie aż łaskawie wyniesie śmieci, bo ''nie jest u siebie''.

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Akurat to co autorka opisała w tym wątku to nie wiadomo, czy smiać się, czy śmiać się ciszej, ale odwracając nieco sytuację, to dla mnie to jest normalna sprawa, że np. młodzi korzystają z jednej z łazienek najczęsciej (bo tak się zdarza, gdy dom jest niemały) i mają obowiązek sami ją sprzątać, i ten obowiązek dotyczy także jakoś regularnie przebywającej w tym domu dziewczyny chłopaka (i tu już oni pomiędzy powinni się jakoś ze sobą w tym temacie dogadać, a jeśli ze względu na rodzeństwo parek jest więcej - to tym bardziej).
Więc jak tak czytam w co drugim poście ''ha ha ha, sprzątanie u ''teściówki'' to się zastanawiam, czy to jest taka normalna dla spoleczeństwa jako takiego sprawa zwalać się komuś regularnie na głowę i jeszcze uważać, że się ma same prawa, obowiązków zero i jak ktoś by śmiał oczekiwać sprzątania chociażby po sobie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-11-20 o 22:54
Stary 2011-11-20, 22:58   #221
keira2008
Rozeznanie

Cytat:
własnie pikuś byłby w tym, co nazywasz pomaganiem, bo dla mnie okreslenie pomaganie w obowiązkach domowych to pułapka dla kobiety (uwielbiam to hasło, czytaj: kobiety w domach sprzątają a faceci im ''pomagają'' - dla jasności, dla mnie takie wyrażenie nie ma racji bytowania bo obowiązki domowe są obowiązkami obu stron). Ty gościsz faceta całymi dniami i tygodniami ale dla Ciebie to jest gościna własnie, dla mnie to jest normalna forma pomieszkiwania ze sobą i nie wyobrażam sobie, że np. jedna osoba jako, jak to nazwać, zameldowana, jeździ na szczocie i myje podłogi hbo np. przychodzi sobota a druga tnie na kompie czy lezy na kanapie ewentualnie aż łaskawie wyniesie śmieci, bo ''nie jest u siebie''.

Już mi się nie chce z toba dyskutować bo ja swoje a ty swoje.
Na tym kończe.

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-20, 23:09   #222
Hultaj
BAN stały

No tak, bo to Twój chłopak wg tego co napisałaś jest u Ciebie codziennie w domu od południa do samiuśkiego wieczora plus sypianie w łikendy, jada kolacje i czasem obiady i to Ty nie wyobrażasz sobie, żeby np. sprzątał korytarz po którym stąpa, i to jeszcze z jakąś częstotliwością może. Ale ja rozumiem, goście mniej brudzą niż domownicy.
A ja tylko mowię mniej więcej to, co od początku - gdybym była matką trzech chłopaków i kazdy by mi sprowadzał do domu swą zacną połowicę na pomieszkiwanko i nocowanko, to wysoce prawdopodobne, że bardzo szybko by mi się nie chciało musieć krzątać się jeszcze przy trzech osobach (trzy osóbki to tak jakby nowa rodzina jeśli chodzi o liczebność).
Również pozdrawiam.
Stary 2011-11-20, 23:10   #223
Candy_lips
Zakorzenienie

Hultaj, pomoc jest normalna, ale Ty nie widzisz, że tę dziewczynę jawnie wykorzystują?
A teksty, żeby wpadła wcześniej niż w sobotę, bo ma zrobić obiad? To pokazuje, że chyba tylko po to jest tam potrzebna.
Ja rozumiem jakieś zwrócenie uwagi, że mogłaby trochę pomóc, bo ja też bym tak do gościa mogła powiedzieć, ale wręczanie mopa i jeszcze mówienie, że ma przyjechać, by zrobić obiad, no to sorry, ale to przesada.
No i jeszcze to ,że jak ona tam wpada, to taki syf, jakby specjalnie myśleli, że ona wpadnie to posprząta...
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:16   #224
Hultaj
BAN stały

No pewnie, że ją jawnie wykorzystują i to chyba widać na kilometr, że coś jest nie tak, skoro dziewczyna sobie w sobotę licencjatu nie mogła popisać i zajechac do boja na sobotę wieczór gdy tenże wolny wreszcie, tylko narzucił jej, delikatnie mówiąc, dziwaczny obyczaj przebywania w swoim domu od piątku wieczór i jeżdżenia na mopach, ale patrząc też na to z drugiej strony, naprawdę się aż tak dziwicie tej teściowej, że nie ma zamiaru jeszcze zajmować się ''nowymi domownikami''? Bo ja się jej nie dziwię nic a nic, zabawa w tym, że wcale dziewczyna nie musiała tam jeździć i wątpliwie się gościć. Z 3ej strony, gdyby ja była facetem i budowała tak zwanie dla swojej kobiety dom (trudno, żebym nie mając slubu i nie biorąc wkładu finansowego od narzeczonej zaczynała myslenie od statusu prawnego połowicy względem schedy) to też bym chciała, żeby ona jakoś sie do tego dzieła przykładała, np. odciążając mnie w domowych obowiązkach w tym czasie, gdy ja latam z wiadrami betonu po stropie , a nie siedziała w swoim domciu i piłowała paznokietki. Może dziewczyna niech firanki dzierga, i będzie się nazywało, że coś robi. Albo może niech lepiej odłożą budowę na ''po ślubie'', prawdaż.
Bo ona teraz schodów w tym domu nie umyje, on to ma zrobić sam, ale dom wybudować to też musi sam. I ona to się będzie mogła za parę lat sprowadzić na gotowe. Tylko to całe gotowe to też ktoś musiał przygotować, nie. Chyba, że ja o czymś nie doczytałam i tych braci finansuje ze swojej kieszeni także narzeczona.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-11-20 o 23:19
Stary 2011-11-20, 23:34   #225
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Akurat to co autorka opisała w tym wątku to nie wiadomo, czy smiać się, czy śmiać się ciszej, ale odwracając nieco sytuację, to dla mnie to jest normalna sprawa, że np. młodzi korzystają z jednej z łazienek najczęsciej (bo tak się zdarza, gdy dom jest niemały) i mają obowiązek sami ją sprzątać, i ten obowiązek dotyczy także jakoś regularnie przebywającej w tym domu dziewczyny chłopaka (i tu już oni pomiędzy powinni się jakoś ze sobą w tym temacie dogadać, a jeśli ze względu na rodzeństwo parek jest więcej - to tym bardziej).
Więc jak tak czytam w co drugim poście ''ha ha ha, sprzątanie u ''teściówki'' to się zastanawiam, czy to jest taka normalna dla spoleczeństwa jako takiego sprawa zwalać się komuś regularnie na głowę i jeszcze uważać, że się ma same prawa, obowiązków zero i jak ktoś by śmiał oczekiwać sprzątania chociażby po sobie.

Wow, zgadzam się z Tobą Gdzieś to sobie zapiszę ^^

Mój jest ze mną u mnie od rana do wieczora. Je u nas i ogólnie spędza całe dnie (nie liczymy czasu kiedy jest na uczelni, bo też nie jest tam codziennie). I tak od kilku lat. Sam z siebie przejął pewne nasze obowiązki, czy to moje opróżnianie zmywarki czy wynoszenie śmieci ojca. Również odkurza i w razie potrzeby wyprowadzi psa.
Na większe sprzątanie ja sama mu nie pozwalam bo zwyczajnie coś mi przestawi, schowa i będzie ryk
Proszę go o zrobienie czegoś (prosiłam, teraz nie muszę) ale nie wyobrażam sobie dania mu grafiku z wypisanymi jego obowiązkami

Autorka jest wykorzystywana, bo mogłaby przyjeżdżać tylko na jeden dzień (no, 1,5 dnia) a przyjeżdża na więcej właśnie po to, żeby sprzątać i gotować.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:37   #226
Hultaj
BAN stały

A juz pomijam, ze tesciowa moze nie lubic "synowej" i z przyjemnoscia pracowac nad rozpadem relacji np. dzialajac dziewczynie chlopaka solidnie na nerwy.
Stary 2011-11-20, 23:49   #227
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie niby zgadzam - rozumiem,że jak jestem u kogoś to sprzatne. Ale sorry, ona tam jest wzywana własnie do sprzatania
I rozumiem, sama łapię za mopa, myje talerze gdy jestem u kogoś, to jest jasne, ale nie po to mnie zapraszają
swoja drogą - umyć wc -ok, ale co to za rodzina, która nwet wymiocin nie potrafi po sobie sprzątnać - nawet nie wiem jak to ująć Po prostu patologia

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
A juz pomijam, ze tesciowa moze nie lubic "synowej" i z przyjemnoscia pracowac nad rozpadem relacji np. dzialajac dziewczynie chlopaka solidnie na nerwy.
tam zaraz na nerwy Przecież dziewczyna chętnie jeździ, zostawia matkę byleby kibel umyć...

Stary 2011-11-21, 06:27   #228
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zależy. Bo mnie by ucieszył tego typu prezent. Nie dlatego, że to "mój obowiązek", tylko dlatego, że lubie takie rzeczy czasem poczytać, a czasem nawet wykorzystać. Jesli chodzi o przybory kuchenne to ciągle męczę rodzinę o jakies drobiazgi, bo mam hopla na ich punkcie. Więc tym lepiej. ALE to zależy od osoby i takie prezenty można dawać tylko jeśli dobrze znamy obdarowywanego i wiemy, że go to ucieszy. I mlo też nie palnąć gafy, dając tego typu prezent, bo moja mama od swojej tesciowej dostała książkę kucharską "nastolatki gotują" [a miała 23/4 lata i byla po ślubie] z dedykacją, "żeby dobrze gotowała syneczkowi".

A danie komuś książki "jak wywabiać plamy" a danie testu ciążowego to zupełnie co innego...
Jeżeli ktoś Cię zna od podszewki, jest Ci bliski i wie co lubisz, to może Ci dawać takie prezenty. Natomiast dawanie tego osobie, której aż tak nie znamy, o której niewiele pod tym względem wiemy, która nie jest nam bliska i to w kontekście sugerującym "tu jest Twoje miejsce w związku / w życiu" to wiesz - dla mnie jest to jakieś grube nieporozumienie i brak kultury, pomyślunku - nie wiem jak to nazwać.

Tu nie chodziło o poradnik "jak wywabiać plamy", czy "jak myć samochód, aby nie zniszczyć karoserii", ale o "poradnik" w stylu pani domu z lat 50-tych, czyli "Twoje powinności wobec męża to...". Różnica zasadnicza, dziwię się, że tego nie czujesz.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 07:49   #229
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie chodziło o poradnik "jak wywabiać plamy", czy "jak myć samochód, aby nie zniszczyć karoserii", ale o "poradnik" w stylu pani domu z lat 50-tych, czyli "Twoje powinności wobec męża to...". Różnica zasadnicza, dziwię się, że tego nie czujesz.
To już chyba "lekka" nadinterpretacja...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 13:36   #230
lovely_xd
Raczkowanie

miałam to napisać na początku, ale jakoś mi umknęło... ja co drugi weekend studiuje, więc nie ma mnie prawie całe dnie u TŻ... studiuje dziennie, ale niektóre zajęcia mam w weekendy (te z specjalności, nie utworzono mojej wybranej specjalności na studiach dziennych).. wcześniej miałam zajęcia np po 5 h dziennie, teraz będę mieć po ok 8-10 h w weekendy więc rodzinka TŻ będzie mnie "utrzymywać" co drugi weekend...
co do jedzenia u nich, to staram się często kupować sama sobie cos i tam podgrzać, niestety nie zawsze to się udaje
głupio mi strasznie tyle tam przesiadywac, zdaje sobie z tego sprawe, że utrzymawanie takiej kolejnej osoby kosztuje... na szczęście teraz będzie mnie tam mniej

wczoraj mamie TŻ przy obiedzie kluski się rozlatywały i powiedziała, ze jakbym została w domu w sobotę a nie uciekła na działkę z moim TŻ to by były dobre kluski ;P (robię lepsze niż ona, zawsze w sobote na niedziele).. nie wiem, może to miał być komplement,.. ;P

teściowa dała nam do spróbowania capuccino czekoladowe, którym się podobno dziennie delektuje z A. .. powiedziała, że jak chcemy więcej to mamy sobie kupić, bo drogie było ;D

mój TŻ się spytał wczoraj swojej mamy czy jest coś słodkiego a ona, że jak chce to ma sobie kupić... potem wyciągła jakieś ciasteczka itp., bo miała przyjechać jedna z jej synowych ;P tylko, że mój TŻ też nieraz kupi jakieś ciasto, daje na życie itd...
Stary 2011-11-21, 13:56   #231
platekrozy
Zakorzenienie

Jesteś strasznie dziwną osobą...
Mówisz,że się nie spotkasz,a potem i tak jedziesz...Wolałabym zapłacić i nocować w akademiku niż mieć Tż nieszanującego mnie.
Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Stary 2011-11-21, 13:58   #232
Monian
Zakorzenienie

czyli wszystko w porządku sielanka, raj, szczęście... do następnego wątku . Powodzenia
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 14:02   #233
201706190936
Konto usunięte

Mam wrażenie że do ciebie nic autorko nie trafiło ale... twoja sprawa.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 14:06   #234
201607110949
Konto usunięte

Jak grochem o ścianę. Już nie mam dla Ciebie współczucia, bo tak jawnej głupocie nie współczuję.
Życzę Ci w prezencie pod choinkę profesjonalnego wałka do robienia ciasta na kluski od teściowej, na to dzięki swojej postawie zasługujesz.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 14:08   #235
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Jak grochem o ścianę. Już nie mam dla Ciebie współczucia, bo tak jawnej głupocie nie współczuję.
Życzę Ci w prezencie pod choinkę profesjonalnego wałka do robienia ciasta na kluski od teściowej, na to dzięki swojej postawie zasługujesz.
Lepiej tego nie życz, bo jeszcze powstanie wątek: dostałam od tż wałek do klusek, czy on mnie szanuje i kocha??

201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 14:11   #236
platekrozy
Zakorzenienie

Z tego całego wątku to mam ochotę na kluski

Stary 2011-11-21, 14:12   #237
elane
Rozeznanie

Powodzenia pozdrów od nas teściów

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 14:13   #238
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Lepiej tego nie życz, bo jeszcze powstanie wątek: dostałam od tż wałek do klusek, czy on mnie szanuje i kocha??

albo " Tż każe mi przyjeżdżać już w czwartki, gdyż jego bratowa urodziła i musi dojść do siebie, a dzieckiem trzeba się zająć i dom ogarnąć, a jego mama ma już za dużo pracy"
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 14:48   #239
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez lovely_xd Pokaż wiadomość
miałam to napisać na początku, ale jakoś mi umknęło... ja co drugi weekend studiuje, więc nie ma mnie prawie całe dnie u TŻ... studiuje dziennie, ale niektóre zajęcia mam w weekendy (te z specjalności, nie utworzono mojej wybranej specjalności na studiach dziennych).. wcześniej miałam zajęcia np po 5 h dziennie, teraz będę mieć po ok 8-10 h w weekendy więc rodzinka TŻ będzie mnie "utrzymywać" co drugi weekend...
co do jedzenia u nich, to staram się często kupować sama sobie cos i tam podgrzać, niestety nie zawsze to się udaje
głupio mi strasznie tyle tam przesiadywac, zdaje sobie z tego sprawe, że utrzymawanie takiej kolejnej osoby kosztuje... na szczęście teraz będzie mnie tam mniej

wczoraj mamie TŻ przy obiedzie kluski się rozlatywały i powiedziała, ze jakbym została w domu w sobotę a nie uciekła na działkę z moim TŻ to by były dobre kluski ;P (robię lepsze niż ona, zawsze w sobote na niedziele).. nie wiem, może to miał być komplement,.. ;P

teściowa dała nam do spróbowania capuccino czekoladowe, którym się podobno dziennie delektuje z A. .. powiedziała, że jak chcemy więcej to mamy sobie kupić, bo drogie było ;D

mój TŻ się spytał wczoraj swojej mamy czy jest coś słodkiego a ona, że jak chce to ma sobie kupić... potem wyciągła jakieś ciasteczka itp., bo miała przyjechać jedna z jej synowych ;P tylko, że mój TŻ też nieraz kupi jakieś ciasto, daje na życie itd...
Chwalisz się czy żalisz? Mimo postanowienia nadal dajesz się traktować jak popychadło. No ale cóż, Twoja sprawa
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 15:01   #240
Rajni
Zadomowienie

Brak słów. Nie masz własnego zdania, że musisz w każdy wolny weekend jeździć do narzeczonego do domu? Żeby nie jechać potrzebna ci jest wymówka w postaci zajęć na studiach?

Ja bym tam nie jeździła gdyby teściowa tak mnie traktowała. Do robienia klusek się nadajesz, ale żeby poczęstować cię kawą czy ciastkiem to już nie.

Za grosz honoru dziewczyno nie masz. Nie wiem co ty tam jeszcze robisz.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości