|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
A propo mocy pozytywnego myślenia... Mi zawsze humor poprawia tańczenie do śmiesznej muzyki, np. disco polo
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno widziałam ten wątek na wizażu i co chwilę spoglądałam czy się przyłączyć ale ostatecznie rezygnowałam bo ja zawsze byłam pesymistką więc chyba do was nie pasuję
![]() Ale teraz nastał taki okres w moim życiu, że w zasadzie wszystko wali się na łeb na szyję: w tym tygodniu dowiedziałam się, że chłopak oszukiwał mnie ponad rok, będąc od 3 lat w związku z drugą dziewczyną. Przyjaciółka, która jest chora na ciężką chorobę nowotworową ma się coraz gorzej a jest to naprawdę bliska mi osoba. Studia mnie zaczynają przerastać teraz to wiadomo sesja ale tak ogólnie także. Poza tym zima też potęguje wszystko co złe. Zauważyłam, że coraz bardziej z tego wszystkiego zamykam się w domu, odgradzam od ludzi, wpadam w taki marazm. I myślę sobie, że chyba podstawą jest to, że ja zawsze uważałam, że wszystko będzie najgorzej. Może to była samospełniająca się przepowiednia. Chcę to jakoś zmienić a jak wiadomo w grupie raźniej więc mam nadzieję że ten wątek mnie zmotywuje a wy do siebie przyjmiecie
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, ze przyjmiemy
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie z pozytywnem mysleniem troche ciezko. Czuje się samotnie (zerwalam z chlopakiem niecały miesiac temu), brakuje mi kogoś wartościowego, kochającego, który przytuliłby mnie czule i sprawił, że poczułabym się wyjątkowo. Do tego cięzko mi się zoorganizować- mam za duzo czasu wolnego i ciągle odkladam naukę na później. W środę mam bardzo ważny, trudny egzamin, powoli zaczynam ruszać moją podświadomość pozytywnymi słowami, wizualizacją celu, ale musze jeszcze intensywniej do tego podejść. Chcialbym zaliczyc w pierwszym terminie uda mi się wierzę w to.Powodzenia dziewczyny
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Ja w ostatnim czasie w swoim życiu stoję na małym zakręcie- dzisiejszy dzień był pesymistyczny, ale wierzę że jutro będzie lepiej
) Nie ma leniuchowania, bierzemy się do pracy
|
|
|
|
|
#216 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
Zaliczyłam doktryny na 4!
Jeszcze jutro trzymajcie kciuki za wykroczenia!
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Patka , gratulacje
![]() Co do aktywności fizycznej to prawda, pomaga Ja mniej więcej od początku roku wzięłam się za siebie i chodzę 4-5 razy w tygodniu na rozmaite zajęcia sportowe, od basenu po fitness i lepiej się po tym czuję A poczuję się jeszcze lepiej, gdy nareszcie zobaczę jakieś rezultaty na ciele :PMimo sesji i nawału obowiązków, od których migam się jak mogę, chyba ściągnę sobie jakąś książkę o pm i poczytam coś, aby dodać sobie energii. Zauważyłam, że dużo w moim życiu zależy od pracy - jeśli idzie mi w miarę dobrze, przekłada się to na mój radosny nastrój i pozytywne nastawienie. Natomiast gdy trafi się gorszy dzień, to od razu tracę humor i włącza mi się czarnowidztwo. Niestety tych gorszych dni ostatnio coraz więcej i stąd takie wahania nastroju u mnie.
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho?
Co tam u Was i jak z pozytywnym myśleniem? U mnie wszystko w porządku, został mi jeszcze 1 egzamin, ale mam zamiar zacząć się do niego uczyć coś koło piątku Jak ja kocham długo spać!!! Dziś też mam zamiar się wyspać. Nareszcie!
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie z pozytywnym myśleniem bardzo dobrze, coraz więcej słońca i co z tego, że strasznie zimno ja tam widzę, że coraz bliżej wiosna . Jakoś ostatnio mam dobry humor, bo niby czemu miałby być zły?
|
|
|
#221 |
|
Dolce vita
|
A ja wolę nie mówić
chcę przewegetować zimę
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
hej, jestem po pierwszym egzaminie- na pewno zdany, poszło mi świetnie- alee bardzo mocno w to wierzyłam
![]() Zadzwiająca sprawa dla mnie- miałam jakiś czas temu koło z jednego głupiego przedmiotu, nie mialam już siły się uczyć, nawet nie zwróciłam uwagi na pozytywne myslenie bo mi sie nie chcialo- bylam pewna że poprawka czeka. Jednej częsci w ogóle nie zrobiłam, drugą w połowie dobrze.. Już w nastepne dni robiłam notatki do poprawy- patrzę a na wynikach "4" !! A ludzie którzy rozpisywali się na 2-3 strony dostali 2.. A ja nie napisałam z jednej częsci aniii słowa. Szok.. Mimo wszystko w głebi miałam nadzieje że coś tam mi się uda, chociaż to było mało realne- a spełniło się ! Teraz jako miesięczna singielka czuję się samotnie, ale staram się o tym nie myśleć. Chociaż liczę na piękną miłość, cudownego porządnego faceta.. Jestem w trakcie czytania "Faceci kochają zołzy", faktycznie warto poczytać z lekkim dystansem i zapamiętać niektóre rady. Zresztą co mam robić poza nauką w ciągu tygodnia, postanowiłam jako relaks zacząc sobie czytać rózne życiowe poradniki. Może w czymś pomogą, a wiecie.. zawsze rozszerzanie swojej psychologicznej wiedzy sprawia że czujesz się silniejsza. A w miejscach w których bywam weekendami ze znajomymi trafiają się zawsze faceci, którym tylko jedno w głowie
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojniejsza jestem, a i zaczyna sie cos w końcu z pracą dziać - póki co szkolenie z możliwością zostania tam i propozycja pracy dorywczej. Z TŻ-tem też wszystko sie fajnie układa.
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej.
U mnie dalej w kratkę, ale wygrzebywanie się z nostalgicznego nastroju idzie mi chyba trochę lepiej niż kiedyś. Nie wiem już sama, czy się chwaliłam - wszystkie przedmioty zaliczyłam więc jestem zadowolona. Teraz trzeba ten semestr zaliczyć jeszcze lepiej
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie, że dziś jest Dzień Pozytywnego Myślenia?
![]() Tak więc myślę pozytywnie, że jutro wszystko będzie dobrze.
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedzialam
u mnie tak sobie..
|
|
|
|
|
#227 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#230 |
|
Dolce vita
|
Ja chora. Grypa
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Biedna, zdrowiej szybko
Ja dziś się modlę żebym jakimś cudem zaliczyła jedną poprawkę, bo jak nie to są duże szansę, że będę zmuszona poprawiać rok, a tego nie chcę
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
U mnie jakoś kiepsko z pozytywnym myśleniem, wszystko szło dobrze do zeszłego weekendu, potem trzy wydarzenia i wszystko poleciało na łeb, na szyję, a już było tak dobrze...
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojeeej
Ja miesiąc temu byłam chora, więc mam nadzieję, że teraz już się do mnie nie przypałęta choróbsko... Zdrowia Kochana!!! Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;32145078]U mnie jakoś kiepsko z pozytywnym myśleniem, wszystko szło dobrze do zeszłego weekendu, potem trzy wydarzenia i wszystko poleciało na łeb, na szyję, a już było tak dobrze... [/QUOTE]Ja miałam w zeszły weekend jakiś taki dołek... Sama nie wiem, dopadło mnie jakieś zimowe przesilenie czy co, sama nie wiem... Ale póki co jest w porządku Nie wiem, ja czasem mam taką tendencję do rozmyślania i jak jest dobrze, to np. zaczynam się nakręcać co będzie jak coś tam itp.. zamiast cieszyć się tym co mam, ale staram się z tym walczyć. Generalnie u mnie bardzo dobrze. Trochę zaczynam się zastanawiać nad swoją przyszłością, tzn. co po studiach itp... Teraz tak ciężko o pracę... Czasem się zastanawiam jak będzie wyglądało moje życie np. za rok... |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jutro mam jeszcze jeden egzamin, ale go sobie odpuszczam, bo już nie mam sił na naukę (nie mogę już się na to patrzeć), coś tam umiem, ale będzie co będzie, w końcu to pierwszy termin dopiero, będą poprawki, wtedy się będę martwić. Poza tym mam tylko jedną poprawkę co szczerze strasznie mnie dziwi, bo nie wierzyłam, że tak dobrze mi pójdzie i strasznie się cieszę. Wracam dalej sobie wmawiać, że się uczę
|
|
|
#235 |
|
Dolce vita
|
Gratuluję zdania egzaminów
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
klaaa- wcale Ci się nie dziwię, że juz nie masz siły... Też na końcu czułam już takie "wypalenie", wiedza chyba 2 razy wolniej wchodziła do głowy... Ale co się dziwić, jak tu człowiek niedośpi, niedoje, jeszcze się nieźle nastresuje
Życzę powodzenia na tym egzaminie!!! |
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Poszłam wczoraj przerażona na egzamin, bo wiedziałam że za mało czasu na nauke do niego poświeciłam. Wczesniej rozmawiałam z kolezanka że marze o tym żeby nas z niego zwolnil i powiedział że za mało jest miejsc na sali, przychodzę, czekam na test, a profesor podchodzi i pyta czy te osoby ktore mają 5 z cwiczen (8 osób na 200) chca dostac 4,5 bez pisania egzaminu, a jesli chcą 5 to dostaną jeszcze pytanie teoretyczne, No i udało mi się odpowiedzieć i mam 5!
A wierzyłam w taką głupotę że nas zwolni, bo pare tygodni wczesniej powiedział że nikogo nie będzie zwalniac bo obowiązuje inny materiał na wykladach!
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym roku zostałam też zwolniona z jednego bardzo ciężkiego egzaminu... i wcale się nie zapowiadało, że tak będzie. Podejrzewam, że jakbym musiała go pisać to pewnie miałabym z tego poprawkę... Materiał kompletnie mi nie leżał i już. A tak to fajnie, cała sesja do przodu Biorę się w końcu za pisanie mojej nieszczęsnej mgr... Bo na nic to, ech...
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
0aguuu0 gratuluję, wyobrażam sobie jak takie coś cieszy.
A ja wreszcie mam ferie i planuję nareszcie nic nie robić i może wreszcie się kiedyś na łyżwy wybiorę .A jak na razie odpoczywam, mój mózg jest zdecydowanie przegrzany, dziś się załamałam tym, że kilkakrotnie nie byłam w stanie przypomnieć sobie podstawowych słów
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję zdanych egzaminów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

gratuluję!!!!!!! !