|
|
#211 | ||||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Nasze domowe zwyczaje
Cytat:
![]() Mam identycznie Jak mam na 6 do pracy, a wstaję o 4 to pierwszy budzik jest na 3.00 w nocy, później 3.30 ( łał, jeszcze pół godziny !), kolejny 3.45 ( ja, jeszcze 15 minut! ) , 3. 50 i w końcu 4.00- wtedy dopada mnie największa ochota na spanie ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Znam to skądś... Mam tak zakodowane, że muszę mieć wyłączony monitor i głośniki, bo przecież przez te światełka spać nie mogę, bo mnie 'razi' Z książkami, ubraniami, a nawet kartkami identycznie: wszystko od najwiekszego do najmniejszego ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Leżę ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() Ja za to odwrotnie: tzn: jak gdzieś idę to oczywiście mam, ale jak tylko przychodzę do domu, jak np. dzisiaj ok. 15 z pracy, to mam wrażenie, że biustonosz wżera mi się w żebra ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
niesmialo ja tez dodam kilka moich
-zawsze przebeiram sie w ubranai podomowe = ostatnio rajstopy + czarny t-shirt taty (xxl) -gdy musze wyjść z domu i wiem ze nie bede musiala sie rozbierac (kościół, spermarket etc) to zarzucam na siebie tylko dlugi czarny plaszcz i kozaki. Ostatnia tata w samochodzie spytal sie mnei czy zapomnialam o spódnicy czy to taka nowa moda tylko bluzka + rajstopy -idac spac przewanie tylko zdejmuje rajstopy i zostaje w majtkach + bluzce taty która rano wrzucam do prania. Po powrocie do domu biore kolejny t-shirt i rano nastepnego dnia znouw wrzucam do prania. nieekonomicznie, wiem, ale tak lubie. -bardzo czesto mam dzien brudasa/lenia. uwielbiam byc nieumalowana, w domu, z nieumytymi włosami etc. -zabrzmi to glupio ale generalnie nie lubie czynnosci mycia sie. tzn samo stanie pod prysznicem jest ok, ale wchodzenie, wychodzenie, wycieranie recznikiem, ubieranie sie, mokre wlosyyyy - tego nienawidze. -nigdy nie susze wlosów suszarka, a mam je za ramiona. Zawsze choze po domu i czekam az same wyschna. Dodam ze rano wychodze przed 7 wiec czesto sa mokre wtedy wiążę je w kok i dopiero po powrocie do domu gdy je rozpuszcze po jakis 20 minutach wysychaja do konca. -mam manie sprzatania w lodówce. Wszytko musi byc na odpowiedniej półce, mieso z miesem, sery z serami, jogurty z jednej strony, serki wiejkie z innej, warzywa jeszcze w innym miejscu. Półki musza byc idealnie czyste. Tym sposobem sprzatam w lodówce po 3 razy dziennie bo zawsze ktos otwory jogurt i zabrudzi półke czy wypacka wszytko serem etc. -kocham rzeczy ładne. Wszytko musi byc ugotowane w nowych, slicznych garnkach (mamy 5 nowych super jakosci etc i 2 stare, ktore wczesniej uzywalismy). Potrafie gotowac owsianke w 5l garnku, byle nowym, gdy male czyste sa tylko te stare. -generalnie wszytko musi byc idealnie, gdy np. omlet mi sie przerwie przy przewracaniu oddaje go psu, a sobie robie kolejny. -zawsze sciele łózko, mam idealny porzadek w szafie, na biórku, w kuchni. -po powrocie do domu gdy jest nieodkurzone mimo głodu najpierw wysprzatam caly dom, umyje podlogi, wytre kurze, umyje kuchnie, a dopiero potem wezme cos do jedzenia. -a co do toalety to naprzeciwka kibelka mam okno dachowe z widokiem na sypialnie sasiadów. Zawsze zastanawiam sie czy akurat na mnie patrza ![]() Pozdrawiam, szczesliwego nowego roku !!! Edytowane przez wizjaa Czas edycji: 2011-12-31 o 21:34 |
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
a to moje zwyczaje
![]() - herbatę piję w kubku lub w filiżance - zawsze z cytryną i niesłodzona. Nigdy nie wyjmuję torebki z kubka. - jak niektóre z Was uwielbiam robić pranie (ale tylko w pralce ), ale nie znoszę wieszania. Dlatego nie raz się zdarzyło, że pranie w pralce leżało cały dzień lub dwa - wtedy muszę uprać jeszcze raz- w domu chodzę tylko w skarpetkach - śmiesznie czasami to wygląda, bo mam na sobie np. czarną króką spódniczkę i czarne cienkie rajstopy, a na to kremowe frotte skarpetki ![]() - jak smaruję kromkę chleba masłem i kładę na to wędlinkę czy ser, to tylko i wyłącznie po tej większej stronie kromki. Jak jest na mniejszej (bo czasami mąż tak mi zrobi) to muszę sobie odwrócić - inaczej nie zjem - ręczniki i pościel zmieniam raz w tygodniu i jak upiorę te rzeczy to zawsze prasuję - nie cierpię nieuprasowanych ręczników ![]() - zawsze muszę mieć zrobiony makijaż - nawet jak siedzę w domu i wiem, że nigdzie nie będę wychodzić - drzwi otwieram wszystkim - chyba mi się nie zdarzyło, żebym była w domu i nie otworzyła ![]() - nie czytam w toalecie - raz wzięłam sobie książkę, to nie mogłam się załatwić ![]() - codziennie ok godz. 9.15 oraz 13.30 odbieram telefon komórkowy - dzwoni moja mama - dzień kończę zawsze na wizażu - wkładając do zmywarki zawsze segreguję sztućce tzn. noże do jednej komory segregownika, łyżki do drugiej, łyżeczki do trzeciej itd. tyle pamiętam
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może troszkę ;P w pracy jedyna w okolicy mam porządek na biurku jak spod linijki a najlepsze jest to, że u nas na produkcji są takie szafki na dokumenty które widzę przez okno u siebie u biurze - ludzie mają tendencje do niedomykania ich - i wtedy stoi taki wielki długi rząd szaf z jednymi drzwiczkami uchylonymi :/ na szczęście często muszę tam się przechadzać to sobie to zamykam ;D z kolei mój kumpel z magazynu ma manię na ustawianie palet idealnie równo uwielbiam early grey ale niestety moja migrena się po niej odzywa
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
Moje domowe zwyczaje:
- zawsze się przebieram po przyjściu do domu w "domowe ciuchy". Szkoda mi tych ładniejszych. Kiedy chodziłam do LO przeważnie były to jakieś dresy. Teraz gdy się przeprowadziłam na studia i mieszkam z przyjaciółkami zaczęłam o wiele bardziej dbać o mój domowy wygląd i przeważnie zakładam jakieś starsze jeansy i przeróżne luźniejsze koszule, bluzki, których nie założyłabym np. na uczelnię. - maluję się dopiero wtedy gdy mam gdzieś wyjść. - gdy zaczynam naukę muszę mieć wszystko poukładane, posprzątane. Wszystkie niepotrzebne rzeczy wkładam do półek, szafek, pudełek. Nic, absolutnie nic nie może mnie rozpraszać. Nawet najdrobniejszy pyłek kurzu. - gdy robię sobie jedzenie to brudne naczynia staram się myć na bieżąco. Denerwuje mnie to, gdy ktoś gotuje i wszystkie garnki których już nie używa wrzuca bezmyślnie do zlewu a potem stoi np. nad palnikami i czeka jak się jedzenie robi. W tym czasie mógłby część tych rzeczy umyć! O wiele mniej roboty i wygląda to bardziej estetycznie. - zawsze gdy włączam laptopa to muszę sprawdzić kilka rzeczy - poczta, fb, demotywatory, mistrzowie.org, kwejk, forum mojego kierunku i niektóre serwisy informacyjne (gazeta.pl, wp.pl, onet.pl. tvn.pl). Inaczej nie zacznę niczego innego. - nie lubię chodzić do toalety gdy ktoś jest w pobliżu. Zawsze staram się to tak zorganizować bym była sama. I nigdy nie zrobię "tego" w toalecie w miejscu publicznym i u kogoś. To chyba tyle
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Jeszcze o herbacie. Ja piję rożne różniste, w tym czarnąa liściastą, którą zaparzam w dzbanku. Jest taka yunnan, brązowo-pomarańczowe opakowanie z rysunkiem filiżanki. Najlepsza jaką znam. Znów męża obsmaruję: ma on zwyczaj wycierania nosa w papier toaletowy, jak zapomni, że przecież jest coś takiego jak chusteczki higieniczne.
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do nieotwierania drzwi to mam podobnie jak niektóre z Was, kiedy nikogo się nie spodziewam nie odbieram domofonu (ale nie zawsze, tylko kiedy jest późno albo jestem wyjątkowo nieogarnięta) i dzwonię do tż czy to przypadkiem nie on, bo zdarzyło się że stał pod blokiem wkurzony. w ogóle nie znoszę kiedy ktoś przychodzi bez zapowiedzi i sama nigdy tak nie robię.
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
ale fajny wątek
moje zwyczaje: - uwielbiam pić herbatę w kubku (mam swój ulubiony) i jeżeli np. któreś z rodziców zrobi mi herbatę w szklance, to nie ma bata - ale muszę ją przelać, bo inaczej jej nie wypiję - kolekcjonuję naczynia na biurku... niestety zwłaszcza kubki i filiżanki po kawie. Tak samo jak biorę np. jakąś sałatkę czy jogurt na uczelnię, podbieram oczywiście domowe łyżeczki, o których istnieniu czasem zapominam później i zalegają w torbie :P- po domu chodzę w skarpetkach (potem ciężko je doprać ) i, jak to nazywam, "w stroju roboczym" = jakieś dresiwo, wyciągnięty t-shirt, stara bluza/polar/sweter, cokolwiek. byleby było wygodnie - jeśli wiem, że nie muszę wyjść z domu, nie maluję się wcale - nie noszę standardowych piżam najczęściej zakładam tylko spodnie od kompletu, a na górę t-shirt w rozmiarze XXL uwielbiam sypiać w dużych, cienkich bluzkach - nie znoszę zaduchu w pokoju, więc jak tylko jest mi za ciepło i w jakiś inny sposób niekomfortowo, otwieram okno na oścież tak np. na 15/20 min. zwłaszcza uwielbiam tak robić wieczorami/nocą, tuż przed snem i potem wskakiwać do takiego 'mroźnego' łóżka - w domu korzystam tylko z jednego kompletu widelców - drugi komplet mnie strasznie drażni, te widelce są jakieś długie i duże, niewygodne bardzo. omijam je szerokim łukiem - jak mi się nie chce, to czasami nie otwieram drzwi do domu, jeżeli wiem, że nikogo się nie spodziewałam. wychodzę z założenia, że jeśli to ktoś z domowników albo mój brat czy babcia, to mają klucze i sobie otworzą :P
|
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Moje domowe dziwactwo to m.in
wszelkie kubki z których piję muszą być przeźroczyste , do kawy oczywiście osobne ( mam takie do capuccino) i nie wyobrażam sobie w domu by wypić z czegoś innego...no chyba ta kawa by mi w gadle staneła ![]() Cytat:
Ja juz dobrych parę lat mieszkam na swoim ,gdzie mam raczej ..letnio ,wolę ubrać się w grubszy dres a mieć czym oddychać ![]() Gdy ostatnio byłam zmuszona z dzieckiem- z powodu malowania- pomieszkać u moich rodziców ,gdzie moja mama daje czadu i cały czas licznik na max bo jej wiecznie zimno ,to myslałam że umrę. Nie przesadzam -dusiałam się ,źle spałam ,miałam wrażenie ze jestem cała opuchnieta i katowałam męża telefonami by juz kończył malowanie
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa jeszcze mi się przypomniał0 - jak idę do toalety, zawsze muszę sobie wodę puścić, jak ktoś jest w domu. W pracy to samo. |
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja do tej gorącej wody dolewam... zimnej Mineralnej albo z Brity. Bo jak jest herbata gorąca to nie umiem się napić a jak czekam, żeby ostygła to stygnie jakoś krzywo i potem zawsze jest za zimna. Więc dolewam od razu zimnej wody i mam herbatę o temperaturze idealnej do picia <3 Herbata to napój bogów. Ogólnie na herbatę mam 5 kubków, jeden jest na dzień (ulubiony) a 4 na noc, bo na noc też muszę sobie zrobić herbatę żeby nie umrzeć z pragnienia rano. |
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze kilka pauz ![]() - nie znoszę odkurzać w związku z czym nie mam dywanu u siebie ( kiedy jeszcze był, prałam go przynajmniej raz na dwa miesiące bo ciągle wydawał się brudny) - średnio raz na dwa tygodnie ( zwykle we wtorek) mam dzień chodzenia w piżamie i obijania się przy ulubionych serialach - jak nie wychodzę z domu to się nie maluję. Nawet jak mam gości - zawsze po kąpieli wieszam ręcznik na kaloryferze inaczej mi się wydaje że się tam zarazki się rozmnażają - po domu chodzę w zbyt dużych t-shirtach i dresach, ale nie znoszę ciuchów z długim rękawem Cytat:
jak coś nie pachnie apetycznie to nawet nie próbuję
Edytowane przez prokrastynacja Czas edycji: 2012-01-01 o 14:25 |
||
|
|
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chusteczek używam tylko poza domem, w domu - rolka papieru co prawda nie takiego szarego i szorstkiego, zwykle Velvet biały, bo miękki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, u mnie też okno wiecznie otwarte nawet zimą
![]() jak jestem u tż to wytrzymać nie mogę u niego palą w piecu, jest mega gorąco, zamknięte okna i w ogóle
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to można podpiąć pod domowy zwyczaj, ale skoro jest o piciu, to i chyba jedzenie też się liczy.
![]() Otóż potrawy muszę mieć w określony sposób położone na talerzu. Jeżeli mam na obiad "sztukę mięsa" ziemniaki/ryż/kaszę i jakąś zieleninę to zawsze nakładam sobie tak, że mięso jest po lewej, surówka na górze a ziemniaki itp. po prawej. Inaczej niewygodnie mi się je i muszę sobie przełożyć.Mama już się nauczyła jak mi nakładać, ale jak tata przygotowuje obiad to zawsze się drze, żebym przyszła do kuchni, bo on nie wie jak mi nakładać i z której strony. Chyba nie muszę wspominać o tym, że żaden ze "składników" obiadu nie może się ze sobą stykać. ![]() Muszę sobie w końcu kupić talerz z podziałkami
|
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
dzięki, nie jestem sama, myślałam że to tylko ja mam takie dziwactwo!
![]() ze zwyczajów dot sprzątania to mam jeszcze jeden, który jest kompletnie różny od zwyczaju mojego męża i zawsze toczymy o to boje, a właściwie on nie rozumie dlaczego to ma dla mnie znaczenie, a mianowicie, ja jestem nauczona że zawsze najpierw ściera się kurze, blaty itp a dopiero potem odkurza no bo ostatecznie to wszystko i tak spada na podłogę co nie zostanie na ściereczce do kurzu. A jemu to wszystko jedno Największa zgroza dla mnie to było jak zobaczyłam u moich znajomych że oni odkurzają blaty w kuchni odkurzaczem... Nie jestem maniaczką czystości ale to chyba jest już poza moim pojęciem |
|
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny wątek, w końcu utwierdziłam się w przekonaniu, że jednak wszystko ze mną jest ok
A oto moje zwyczaje:- w moim pokoju nie może być żadnych zegarków, bo nie usnęłabym w nocy ![]() - zawsze chodzę w kapciach: mam ich 4 pary, każde na inną porę roku - koniecznie muszę mieć prześcieradło na łóżku - inaczej nie zasnę - codziennie wietrzę mieszkanie - podobnie jak większość z Was nie otwieram drzwi, gdy się nikogo nie spodziewam. A propo otwierania drzwi, dzisiaj po godz 10 miałam wizytę świadków Jehowy (wiem, bo sąsiadka otworzyła im drzwi i słyszałam jak się na nich drze ). Jak można być tak bezczelnym, żeby łazić po domach nie dość, że o 10 rano w niedzielę, to jeszcze 1 stycznia, kiedy większość odsypia szaleństwa sylwestrowej nocy ![]() - od kiedy teść poczęstował mnie grzańcem, zawsze noszę w torebce saszetkę herbaty i jak u kogoś goszczę, to proszę, żeby mi zrobił moją własną herbatę - dużo rzeczy tj. buty, suszarka, lokówka, prostownica trzymam w kartonach - nigdy nie zostawiam wszelkiego rodzaju wtyczek w kontaktach - na noc muszę mieć zasłonięte rolety lub zasłony, bo wydaje mi się, że jest za jasno i nie mogę usnąć ![]() - deska klozetowa w mojej łazience musi być koniecznie zamknięta, TŻ ma czasami za to ogromny opierdziel ![]() Jak coś sobie jeszcze przypomnę z moich "must have", to dopiszę
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zupełnie odwrotnie niż u mnie Mięso po prawej, ziemniaki na górze a zielenina po lewej ^^ Mogą się dotykać, czasem nawet to wskazane, kiedy jest na przykład mizeria (robię na słodko/słono) bo trzeba ziemniaki z jogurtem/śmietaną z mizerii wymiąchać
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-01-01 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kot siedzi w domu, nie wychodzi (przynajmniej mój) więc nie ma żadnych innych zarazków niż domowe! Prędzej ja mogę go czymś zarazić. Jakbym myła ręce po pogłaskaniu kota swojego, to skórę bym zdarła<hahaha> Prokrastynacja - a na grzejniku zarazki się nie rozmnażają? Jeszcze bardziej się mnożą, bo lubią ciepełko. Co do domowych ubrań dresów - nie rozumiem jak można ZIMĄ po domu chodzić w krótkich spodenkach, bo ogrzewanie jest na maksa . A jak będzie pożar i ewakuacja??:PJak można zostawiać jedzenie, wędlinę, jogurt otwarty, ser na stole a nie w lodówce masło to rozumiem, łatwiej się smaruje. Jeszcze jedna rzecz, w łazience nie trzymam kosmetyków, szczotki do zębów "na zewnątrz", wszystko poza mydłem jest pochowane. W łazience strasznie się kurzy, włosy, naskórek, z ubrań.
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zawsze przed snem muszę albo kominek zapachowy albo świeczkę zapachową zapalić na pół godziny, najlepiej kominek z olejkiem eukaliptusowym albo pichtowym
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
-Przed snem gaszę wszelkie możliwe rozpraszacze; tj. światełko od monitora, które razi, od głośników, od listwy, bo daje po oczach
-śpię w grubych skarpetach cały rok (w nocy nieświadomie je ściągam, ale do spania muszą być ubrane - wszyscy wiedzą, że herbatę zalewa mi się "do ucha" (reszta miejsca służy do dolewania zimnej wody), wtedy jest idealna do picia -Nie wypiję herbaty i kawy w białej, przezroczystej szklance -po domu najczęściej chodzę bez stanika. Chodzę też tak, żeby w każdej chwili móc gdzieś wyskoczyć, czyli jeansy itp. -mama mówi, że chodzę jak słoń. -Lubię nadgryzać rzeczy z lodówki ![]() -Jak jestem w kuchni, to muszę otworzyć lodówkę i zerknąć, nawet jak nic nie wezmę. -Budzę się w nocy często koło 2-3 w nocy i muszę przejść się na dół do kuchni, lubię wtedy otworzyć lodówkę, zerknąć, zajrzeć do spiżarki, jak nic nie ma, to idę z powrotem do łóżka. -trzymam szczoteczki do zębów w szafce -okno w sypialni mam otwarte praktycznie 24h/na dobę. Jak jest mróz, to trochę mniej . Ogólnie uwielbiam wietrzyć, ale uwielbiam też jak jest ciepło w domu.-Nie znoszę chodzić boso, bez skarpet ani bez kapci. -pościel zmieniam co 2 tygodnie a ręczniki do kąpieli codziennie biorę czyste, ew. co 2 dni. -Jem przed komputerem i to lubię ![]() Jak siebie poobserwuję, to dopiszę więcej
|
|
|
|
|
#234 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też wolę serek albo wędlinę po większej stronie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-01-01 o 15:57 |
|||||||
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha niektóre zwyczaje naprawdę dobre
*w "domowych ubraniach" nie lubię mieć dużego dekoltu *gdy wiem że nigdzie nie będę wychodziła nie maluję się i nie myję głowy *tak jak niektóre z Was uwielbiam robić pranie!!! *nie odbieram tel stacjonarnego bo nie mam wyświetlacza i nie wiem kto dzwoni *przed spaniem muszę przekopać internet *nie lubię kapci, nienawidzę jak mi je ktoś wciska jak jestem w gościach! *Zawsze mam tel przy sobie, nawet w wc, jak go gdzieś zgubię to panikuję!! *poduszka musi być IDEALNIE ułożona, a na niej kocyk ale zawsze po niebieskiej stronie haha ![]() *nie zamykam śmietnika *zawsze zmywam makijaż przed spaniem bo inaczej czuje się obklejona i brudna *dbam o porzadek w portfelu *mania podlewania kwiatów *nie lubię szklanek *drzemke w tel mam zawsze od 30min lub godzinę *szoruję wanne przed kąpielą, przed prysznicem nie *mania sprawdzania czystości sciereczek kuchennych *wietrze pokój po przebudzeniu się *nie lubię leżeć w ciągu dnia *chodzę po domu i gaszę światła po innych tyle pamiętam
Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2012-01-01 o 17:08 |
|
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
O, też śpię w skarpetach. Tylko jeśli jest baaaardzo upalne lato to zdejmuję. I nawet kiedy jest gorąco to muszę być czymś przykryta, może to nawet być cienkie prześcieradło czy najcieńszy kocyk ale 'coś' musi być.
Nie umiem nic zrobić w łazience, która nie jest nagrzana. Przepalenie się farelki to dla mnie tragedia i kataklizm więc od jakiegoś czasu zawsze jest zapasowa. Co więcej, jak siedzę na toalecie to ustawiam ją na nogi. Tak, współczuję swoim naczyniom ale muszę, inaczej umrę z zimna. |
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze po prysznicu czyszczę nos wlasnie papierem toaletowym![]() chusteczek nigdy nie mam ![]() własnie, macie w łazience kosz na smieci? W wielu domach nie ma i nei lubie tego np u teściow, glupiego wacika nie ma gdzie wyrzucić a łazić z tym to tak mi glupio
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

!), kolejny 3.45 ( ja, jeszcze 15 minut!
) , 3. 50 i w końcu 4.00- wtedy dopada mnie największa ochota na spanie

.
Myślałam, że to jakaś dzicz z mojej strony, a tu taka miła niespodzianka! 

u niego palą w piecu, jest mega gorąco, zamknięte okna i w ogóle 

. A jak będzie pożar i ewakuacja??:P
zawsze po prysznicu czyszczę nos wlasnie papierem toaletowym