![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne postanowienia, grupa wsparcia- część II- rok 2012
ja juz sie podsumowac moge dzis, jutro 1wszy a nic sie u mnie nie zmieni wiem to
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- niestety moje cele sa powiazane jeden z drugim, wiem ze poki jednego nie spelnie to nie spel ie reszty a ten podstawowoy moze mi 6-9mies zajac wiec niestety bede miala czerwone NIE dlugo w min tych dwoch miejscach ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Kachaaaaaa ale to nie chodzi o ilość tylko jakość, nawet jedno sukcesywnie spełniane postanowienie jest bezcenne w swej wartości, nie patrz na to
![]() powodzenia ja nadal w łóżku, a jutro zdejmują mi szwy ![]()
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
ja do pracy sie szykuje za godzine wychodze jakos :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
słuchajcie, a nie miałybyście nic przeciwko jakbym się dzisiaj podsumowała? Bo jutro z samego rana wyjeżdżam na parę dni i neta nie będę miała
![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
ja tez sie podsumowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ja też się już podsumowałam
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Marnie to wygląda ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Dziękuje! Niesamowicie szybko minął ten rok, aż ciężko w to uwierzyć!!
Co do egzaminu... mam mieszane uczucia. Zdać na pewno zdam, ale na ile? No i czy takie zdanie egzaminu z pomocą osób trzecich [:P] to rzeczywiście zdanie? Mam dylemat. Cytat:
![]() Idę patrzeć co tam narobiłyście ^^
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Mam 4 tak, więc nie jest tak źle, szczególnie, że to czas sesji
![]() ![]()
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
U mnie tez marnie ale to postanowienia na cały rok a nie styczeń spoko
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pozwoliłam sobie nieco zmienić zasady kolorowania żeby czerwony i zielony ostro kontrastowały. Pozmieniałam też Wasze kolorystyki, mam nadzieję, że to nie problem.
Generalnie piszemy na czarno, a kolorujemy na mocną czerwień i mocną zieleń - daje po oczach, ale efekt będzie genialny za 2-3 miesiące ^^ A ogólnie to i tak nam świetnie idzie. Ja co prawda mam już jedno na niebiesko, bo jedno postanowienie zakończyłam, ale wymyślę na jego miejsce jakieś następne, więć spokojnie ^^
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
to ja podsumuję tutaj tak dłużej
- odchudzanie - nadal in progres - -2cm w udach ![]() zadbać o zdrowie po operacji: to przede wszystkim uzupełnianie wapna, zmiana diety na tę prorybną no i jem głównie same ryby w różnych postaciach, piję rumianek, głównie zioła dużo ziół no i więcej odpoczynku siłownia albo joga - no tutaj wielkie NIE ale na to nie mam na razie wpływu, blizna jeszcze się nie zagoiła szwy ciągną a nie chcę mieć rozklapiochy na szyi ![]() praca nad językami - pracuję ![]() ![]() znaleźć pracę w Norwegii - założyłam sobie kilka profili na stronach Norweskich, taką pewną pracę już teoretycznie mam ale ciągle szukam czegoś lepszego ![]() zadbać o rozwój duchowy - tutaj zaznaczyłam NIE bo na razie rzuciłam w kąt książki, chcę najpierw pojechać na taką mega traumatyczną spowiedź do Pallotynów i od tego zacząć swoje TAK bo potem na bank będzie już z górki ![]()
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje podsumowanie albo dzisiaj wieczorem albo jutro. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
nie no nie rygorystyczna, bo coś słabo chudnę :P
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Ej w tabeli odchudzanie nie mogę wpisać swoich danych
![]() A co do tabelek ogólnie bardzo genialny pomysł! U mnie z zdaniem prawka będzie taka banda że muszę czekać do czerwca ![]() A tak to wszędzie czerwono mi! ![]() ![]() ale jedno niebieskie! zerwałam z TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
BTW jak się czujesz po tym zerwaniu? Chyba ulżyło, co? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
A co do ryb, mi szybko sie nudzą i przestaja smakowac. Rybami się u mnie najłatwiej idzie przejść, a szkoda, bo naprawdę zdrowe. Generalnie ja muszę coś zrobić ze swoim chudnięciem, bo teoretycznie to ie jest dieta [tylko jem mniej i jem zdrowo], może to troche przypominać dietę 100 kcal, ale może najwyraźniej powinnam przejść na jakąś, bo za wolno chudnę w moim przekonaniu. Z drugiej strony w ten sposób nie ryzykuję raczej efektu yo-yo... No nie wiem ..
Nie piję: 20 dni [sic!] Waga: ![]() ![]() Edytowane przez jolkah Czas edycji: 2012-01-31 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak stanowczo ulżyło ![]() tydzień po zerwaniu a ja całowałam się z innym. teraz mija dwa tygodnie a ja o tamtym kompletnie nie pamiętam, a z nowym się baaardzo rozwija. Teraz jestem zupełnie pewna że to była dobra decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
ja schudłam dużo na początku (nie kilogramowo tylko cm) bo spadły mi 2 rozmiary w ciągu niecałego miesiąca ale teraz stoję... brakuje mi do ideału jednego rozmiaru słownie kilku cm i no nic... ani drgnie... nie wiem co robię źle.
Na Ryby trzeba mieć patent, albo wiedzieć gdzie kupić, ja np. uwielbiam halibuta (jest tłusty ale w połączeniu z samymi warzywami nie robi figurze krzywdy), łososia, tołpygę, dorsza ostatnio jadłam też dobry, makrela grillowana jest super no i jestem MANIAKIEM krewetek ![]() ![]()
![]() |
#229 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
widocznie to nie bylo to ![]() ja jade do TŻ jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Już dwunasta! Dziś pewnie nie znajdę czasu, to tak akurat, podsumowanie z wytłumaczeniem, a tabelkę uzupełnię niebawem
![]() Cytat:
-Aparat kupiony, postępy w nauce jego obsługi -> stale się uczę. Na razie nikomu fotek nie pstrykałam, ćwiczę na przedmiotach ![]() Kupno aparatu - ZROBIONE! Zgłębianie tajnik fotografii - stawiam notę NIE, bo ciągle mało! -Jazda konna - uczyła mnie koleżanka, ogarnięta w fachu, niestety odpadł jeden z koni, więc na razie poszukuję jakiejś sensownej stadniny - na NIE, bo stoi w miejscu! -Czytać więcej książek - w trakcie trzeciej w tym roku, na TAK -Więcej muzyki - z tym to zawsze było najlepiej ![]() -Tatuaż - brak wzoru! szukam! na NIE -Bieganie - od wiosny! ![]() -Biżu - zdecydowanie na NIE;( -Uwolnić się od toksycznych znajomości - ciągle się staram, bardzo bym chciała, ale czasem sama się gubię, z wieloma sprawami już dałam sobie spokój, ale jedna gryzie bardzo;( - Trochę TAK, trochę NIE -Nie wątpić w moc uczuć - na razie o tym nie myślę, tak szczerze - w uczucia w ogóle - wierzę, mocno! w uczucia w moim życiu - czasem powątpiewam, ale na szczęście rzadko ![]() -Walczę, walczę, muszę, bo mi przecież zależy ![]() -Uśmiecham się, nawet do obcych, patrzą na mnie jakoś dziwnie czasem, ale co tam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Lux Mundi
|
Hello
![]() ![]() I ja się dopisałam do tabelki, więc widać jak na dłoni, gdzie postępy, a gdzie dałam ciała ![]() Z tym, że np. kurs na PUM-ie będzie dopiero w czerwcu, więc chociaż ta jedna rubryczka mi tak bardzo nie przeszkadza ![]() Najgorzej z ćwiczeniami ;/ Nie mogę się kompletnie zmobilizować, a i dieta- raz pamiętam, raz coś zjem z przegięciem, na szczęście jakoś to idzie ![]() jolkah- gratulacjone z okazji roku bez dymku ![]() girlonthebridge- szybkiego powrotu do formy ![]() ![]() A teraz czas na sen [ na głowie dwa rodzaje olejów, dobrze, że chociaż ten element pielęgnacji 'robi się' sam ![]() ![]() Branoc Vsiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak widzę w Twoim przypadku to wynika z połączenia kilku rzeczy - więc pozwoliłam sobie je rozdzielić na osobne podmioty, a wiadomość zostawiam NA PRZYSZŁOŚĆ dla innych ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- A teraz się zbieram powoli na kolejny egzamin. Przeraża mnie to, że na każdy następny umiem o wiele mniej, bo coraz bardziej się nie uczę. Serio już nie mam siły i jestem na skraju wyczerpania organizmu... :/
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT Szersze posumowanie tutaj ![]() 1) schudnąć (10 kg) - jest 2,5 kg mniej ![]() 2) przezwyciężyć lenistwo - raz lepiej, raz gorzej. Ogólnie daję na nie, bo jednak ciężko mi się zabrać od razu do pracy. Ooo np. teraz powinnam się uczyć. -,- 3) nie odkładać nic na później - zdecydowanie na nie. Znajduję sobie tysiące innych zajęć. 4) zdać obie sesje - na razie daję nie, ale tak naprawdę ocenić siebie w tej kwestii będę mogła dopiero pod koniec czerwca. Na razie oprócz matematyki jestem z wszystkim do przodu. 5) postarać się o zwolnienie z mikroekonomii - zrealizowane w 100% bo mam 5 z ćwiczeń, a więc też 5 z egzaminu. ![]() 6) mieć czas dla znajomych - daję tak. To już nie moja wina, że znajomi nie mają czasu dla mnie. ![]() 7) żyć pełnią życia... hmm ogólnie daję na nie, bo przeważają gorsze dni... 8) uczyć się systematycznie matematyki - coś tam robię, ale nauką to tego nie można jeszcze nazwać, więc daję na nie, żeby się bardziej zmotywować. ![]() 9) rozwiązywać zadania z matematyki - robię, robię. ![]() Btw coś się poprzestawiało w tych naszych postanowieniach ? Czy tylko ja tak to widzę. Zaczyna się od jolkah... Edytowane przez GirlOfDeath Czas edycji: 2012-02-01 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
weszłam dzisiaj na tabelkę i coś się mocno poprzesuwała z tego co widzę.
![]() |
#235 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Tak jak widzisz- wartościuje vsio ok, jeno rozdzielenie było potrzebne, bo to jednak różne rzeczy są ![]() I tak się zastanawiam jeszcze nad językami - niestety nie da się [ przynajmniej w moim przypadku] zawsze ogarniać wszystkich ![]() Dlatego może rozbicie na poszczególne języki też byłoby niegłupie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojego egzaminy trwają do 8.02 ![]() No plus do niedzieli oddać pracę zaliczeniową jedną... Eh. Umieram ![]() ![]() Coś miałam dodac.... AAAA! Schudłaś już 2,5 kg?! OMG super!!! Ja mam wrażenie, że mi waga stoi w miejscu, ale w sumie od grudnia z 80kg zeszłam do 73,5 kg więc chyba nie jest tak źle jak myślę ^^ No i widzę, że ciało się zmienia ![]() Cytat:
Nie piję: 20 dni [sic!] Waga: ![]() ![]() Edytowane przez jolkah Czas edycji: 2012-02-01 o 13:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty mi się dziwisz, że w miesiąc schudłam 2,5 kg, a sama w dwa zrzuciłaś 6,5 kg o___O ![]() A propos - moja waga teraz też stoi w miejscu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do chudnięcia. Generalnie od grudnia chodzę na siłownię, a od stycznia fitness i dużo ćwiczeń. Robię też od kilku dni Aerobiczną 6 Weidera. No i przede wszystkim jem zdrowo. Nie stosuję żadnej diety właściwie, ale porzuciłam wszelkie fast foody i słodycze [chociaz nie w całości, raz na tydzień coś maleńkiego zjem] - no bo właśnie, nie chciałam eliminowac jakichkolwiek produktów, tylko ograniczyć część, część owszem, porzucić [typu tłuste mięso, mąka, tłuste sery itp.], ale wszelkie wartości, w tym i cukry organizmowi dostarczać. Jem małe porcje, ale 5 razy dziennie, prowadzę taki za☠☠☠isty zeszyt dietetyczny gdzie wszystko zapisuję - kupiłam w Emipku - to był zeszyt do książki Dieta Kliniki Mayo, nie wiem co to za dieta, ale zeszyt sobie kupiłam- uczy mnie jeść o określonych porach, wszystko racjonalnie planować i liczyć kalorie. No po prostu rewelacja ![]() No, ale generalnie myślę, że to kwestia tych ćwiczeń - fitness daje za☠☠☠isty wycisk, a w połączeniu z cardio efekty są widoczne. Zażywam też suplementy - Asystor Slim, który faktycznie [po 3 paczkach] hamuje nieco głód. AAAA no i nie piję alkoholu od 26 dni ![]() Kupiłam sobie i właśnie zaczynam brac od dzisiaj Olimp Thermospeed extreme. Jakieś takie suplementy na spalanie tłuszczu - powinnam się bardziej pocić na cardio i ćwiczeniach - zobaczymy ![]() To chyba wsio :P Rozpisałam się, ale uwielbiam temat odchudzania!! Naprawdę robię to z głową, nie chcę powtórzyć swojego błędu z dietą Dukana :/ Btw, co do moich postanowień - nie idzie mi dbanie o włosy, paznkocie i skórę. HELP ME! Co polecacie na po 1 wypadające włosy [garściami], po 2 na wzmocnienie paznokci,bo obgryzam ale też są mega miękkie i po 3 na skórę ciała, bo jest cucha jak... bardzo sucha, no :P Zaznaczam, że zażywam skrzyp od 2 miesięcy i używam szamponu na wypadanie włosów [nie łamanie się, ale wypadanie stricte] i nie wiele to pomogło. jakies odżywki, płukanki?! Cokolwiek?
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chudnięcia - mi właściwie tak na poważnie wyszło tylko raz - kiedy schudłam 9 kg. Potem waga wróciła spowrotem i strasznie tego żałuję. A powiedz mi - dlaczego uważasz, że dieta Dukana jest zła ? A jakiego szamponu używałaś na wypadanie włosów ? Bo mi w sumie pomagał Seboradin Niger, a potem zwykły szampon z rzepy z Joanny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
diety mają to do siebie, że zawsze mają efekt jojo bo się przerywa i tyle z tego wychodzi. Ponadto każda dieta ma minusy. Mi na Ducanie wypadają włosy, na Kopenhaskiej mdleje. Ja polecam dietę nie-łączenia w sensie śniadanie szynka z warzywami sałatkami kiełkami bez pieczywa chcesz wszamać pieczywo to tylko z chudym serem, obiad mięsko + warzywa bez fasoli, ziemniaków i innych węglowodanowych rzeczy, masz ochotę na brązowy ryż czy razowy makaron tylko z sosem warzywnym (bez mięsa), chude kolacje, na przegryzienie owoce albo orzechy czy inne nasionka (mają dużo kcal ale poprawiają przemianę materii) dużo wody mineralnej i ziołowych herbatek. + Ćwiczenia (których ja na razie nie mogę robić
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.