![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci , że może w głowie mi się nie kręci, ale czuje się również jak w innym świecie..nie mogę się na niczym skupic, myślę o przysłowiowych niebieskich migdałach ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Czyli to normalne .. uff .. Ogólnie żyję teraz w zupełnie innym świecie, cały świat mi się przewartościował .. wiem o tym że będę mieć dzidzię od tygodnia a dalej to do mnie nie może dotrzeć .. Nie planowałam tego a jednak się stało., teraz oczywiście jak każda przyszła mama jestem pełna obaw Cieszę się ale daleko mi do euforii . Bóle głowy, zawroty, mdłości, wrażliwe piersi nie pozwalają w pełni mi się cieszyć .. mam nadzieję że to przejdzie ..Witam was wszystkie przyszłe mamusie i mam nadzieję że chociaż troszkę będziecie uczestniczyć w moim życiu przez te 8 miesięcy .. ;**
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
DeKajka witamy w naszym gronie.
Marti gratuluje wspanialej tesciowej. Zauwazylam ze pierwsze dzieciaczki mamy rowniez w podobnym wieku (ur.2007) A ja przyszlam poczytac zeby nie miec pozniej za duzo do nadrabiania |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |||||
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() no - jestem spokojna ![]() beta: 1448,9 ( czyli 4-5 tydzień) na usg było widać dużą czarną kropkę w białej obwódce - podobno to dobrze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
heheh też ejstem strasznie rozkojarzona, wszytsko mi leci z rak, ide po co do kuchni zapominam po co, ide do apteki w aptrece patrze no tak nie mam portfela...
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Fajnie by było już się tak czuć jak te mamusie w filmach .. Pełne energii, buszują po sklepach kupują wyprawkę dla dzidzi ..
Ja jak narazie myślę co by tu zjeść i jak zrobić żeby dłużej pospać .. Straaaasznie zmęczona i senna ciągle chodzę ...i głooooooodna wiecznie ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Jak pokazałam przyszłemu tatusiowi 2 kreseczki to tylko zrobił wielkie oczy po czym poinformował wszystkich o tej nowinie i już wieczorem zrobił sobie ''pępkowe '' z bratem .. ehhh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ogólnie chyba zaliczę wszystkie "podręcznikowe" objawy ![]() Dodatkowo bardzo bardzo boli mnie brzuch i byłam dziś u lekarza, wizyta była przeokropna i niczego się nie dowiedziałam, tylko teraz jestem niepotrzebnie zła, że dałam się tak potraktować niepoważnie i boje się iść tam znów. Do tej pory powiedziałam tylko mojej przyjaciółce, moja męska połowa na razie nie wie bo nie wiem jak to oznajmić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
ja trafiłam tam z zupełnego przypadku, po prostu umówiłam się do losowego lekarza na najbliższy wolny termin.
Nie podobał mi się, na przykład fakt, że chcąc się dowiedzieć czegokolwiek - co powinnam robić, czy to normalne, że mnie boli, dostałam tylko skierowanie na usg i żadnych wyjaśnień co dalej. Jeszcze wzbudziłam falę westchnień gdy okazało się, że używałam hormonów więc nie wiem kiedy mogłam zajść w ciążę. a informacja o innych zażywanych lekach.. Ale jak już wspomniałam to była kompletnie awaryjna sytuacja, a wiadomo, że w pośpiechu tak właśnie wychodzi.. DeKajka nie martw się wizytą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
no, chyba juz wiem jak poprawnie wysylac wiadomosci na forum! normalnie blondynka...troche techniki i czlowiek sie gubi... ale moze przez ta ciaze mam przydymione rozumowanie z deczka
![]() Jesli chodzi o mojego meza to on by sie w zyciu nie domyslil... wiec kupilam male skarpetki i wreczylam mu przy kawie: "alez one sa na mnie za male" mowi moj maz; " kochanie, zaufaj mi wnet Ci sie przydadza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Hej!
Ale sie ciesze, ze w koncu moge byc w takim watku!!! ![]() Bede mamusia listopadowa! ![]() Pozdrawiam Wszystkie Nowe i Stare kolezanki z watku staraczkowego ;-) P.S. Niech mnie juz ten katar zostawi! Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-03-16 o 01:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
A moj dzień jednak nie był dobry
![]() Pod koniec w pracy dostałam brązowych blamień. Nie była to krew, raczej śluz czymś zabarwiony - może starą krwią. Popędziłam do przychodni ale nie było żadnego gin, panie z recepcji zadzwoniło do tej, która mnie prowadzi i ona załatwiła mi recepte na Douphaston, mam brać 3 x 1 tabl. Powiedziała, że gdyby krwawienia były obfite mam się zgłosić na pogotowie, no ale nie były. Dzis juz w ogóle nic nie ma. Brzuch mnie bolał leciutko, ale być może to z nerwów (na wszelki wypadek, a nie z potrzeby, wzięłam również No-Spę. Zryczałam sie wczoraj straszliwie i wymęczona padłam o 21-szej. I właśnie dlatego chciałam mówić o ciązy po I trymestrze, bo nigdy nic nie wiadomo... wyniki badań (estradiol, progesteron, prolaktyna) dobre, beta rosła pięknie, nic mi nie było i proszę... nie wiadomo, co się porobiło. Dopiero w czwartek za tydzień mam USG i wtedy sie dowiem, czy wszystko OK czy nie... Moja gin powiedziała, że na tak wczesnym etapie ciaży nie jesteśmy w stanie nic więcj zrobić, prócz brania Dophastonu i oszczędnego trybu życia - albo się utrzyma, albo nie. I w sumie ja też jestem tego zdania. Co nie oznacza, że dziś znów nie przeryczę po kątach całego dnia...
#225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny ! Siedzę sobie w pracy, popijam soczek pomidorowy i wszamałam bułeczkę serową więc mogę brać się do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że będziemy uczestniczyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może powinnaś zmienić lekarza..Skoro masz się bać następnej wizyty ja bym umówiła się do kogoś innego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Dzien Dobry, witajcie! i ja juz dolaczam ale chyba cos wysylanie wiadomosci mi nie idzie, jak na razie tlko jedna wiadomosc sie zapisala...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje serdecznie dziewczyny !!!
![]() Trzymajcie się dzielnie w tym pierwszym trymestrze ![]() ![]() Mama Maj 2012
#229 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie trochę z innej beczki - czy macie napady zimna?
Ja od pewnego czasu zaobserwowałam, że podczas snu dopada mnie taki przenikliwy chłód, że aż się budzę i muszę się dodatkowo opatulić, żeby chociaż względnie ciepło było.. potem rano budzę się spocona. Te napady zimna miałam już kilka razy i są dla mnie nowością. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z rańca i witam nowe mamuśki Dzień u mnie piękny a ja bardzo szczęśliwa. Brzuch mnie pobolewa i bardzo mnie to cieszy. Od kilku dni czuję sie jak na haju. Mogłabym fruwać nad ziemia i mam mega powera. Piersi mnie nie bolą(ale nie bolały ani w pierwszej ani w tej drugiej # ciąży). Staram się być spokojna. Ja dla odmiany zrobię bete dopiero w środe. To będzie 5 tydzień 3 dzień(chyba bo znowu się gubię). I jesli tym razem będzie dobrze u umawiam 3 wizyty ![]() A jak się czujecie dziś? I myślę nad witaminami. jest ich tyleeee Z Bartkiem brałam centrum matera dha. Ale późnije za szybko zarastało mi ciemiączko i to ponoc mogło być po nich. Także teraz już nie mam do nich zaufania.
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam doświadczenia i nie wiem jaki będzie miało wpływ, ale wolę brać witaminy niż nie brać. A te jeśli chodzi o skład mi bardzo odpowiadają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
a to nei wiedzialam ze witaminy tez brac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja czuje sie super i bardzo sie ciesze, że zaczyna sie weekend !!! ![]() ![]() ja mam ostatni listek kwasu foliowego, jak skończę go to kupię sobie jakieś witaminki dla I trymestru.. Zapytam jeszcze gina we wtorek jakie poleca, ale skoro mówicie o tej maternie to może na nią się skuszę ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
W pierwszej ciąży płaciłam a teraz poszłam po rozum do głowy ![]() Mi jest też ciągle zimno i ciągle jestem głodna i mam wrażanie że chudnę ![]() Co do centrum to skąłd ma niezły ale dha zawiera dużow wit D. Organizm matki to kumuluje i moze wpływac na dziecko. My mieliśmy mega stresa jak miał takie małe to ciemiączko, I pediatra zapytała-a jakie witaminy pani brała?I właśnie powiedziała że po tych ma dużo takich przypadków. Na pewno są dobre, ale jak straciło się zaufanie to już drugi raz nie da rady. Źle bym się z tym czuła.
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzia ja jeszcze słyszałam o Prenatalu ![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-03-16 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Przyszlam Dziendobry powiedziec i lece na zkupy
Co do witaminek to wiem ze lekarze zalecaja brac dopiero od 12 tyg, gdyz w niektorych jest zawarta wit A, ktorej powinnas wystrzegac sie w pierwszym trzymestrze, gdyz moze wywolac poronienie. Ja narazie biore folik i wit.D (tak mi lekarz powiedzial) a po wizycie w 12 tyg powiedzial ze zobaczymy wyniki badan i zastanowimy sie nad witaminkami. Oki uciekam, nadrobie jak wroce. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Ale z tą wit. A to prawda, trzeba sprawdzać sklad. Ale po co oni ją tam dają w takim razie ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
faktycznie wszedzie jest ta wit a i to chyba niemalo jej....dam sobie spokoj.jem duzo warzyw, owocow, a jakby co spytam lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edzia rzeczywiście fajnie, bo załapiemy lato a brzuchol nie będzie jeszcze aż taki duży. lato czyli dużo świeżego ciepłego powietrza i oczywiście witaminki w postaci warzyw i owoców.. Szkoda, ze listopad/grudzień to już zimne miesiące i trzeba będzie już się zaopatrzyć w ciepłe ciuszki dla dzidziusia. Spacerków chyba również nie można zbyt często robić na zimnie z maluszkiem?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.