Wiosenne zmiany, czyli wspólne zrzucanie zbędnych kg :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 21:06   #211
monika13k
Raczkowanie

Dot.: Wiosenne zmiany, czyli wspólne zrzucanie zbędnych kg :)

Hej!

Ja dziś wzięłam się w końcu za dietę, szczerze mówiąc po świętach nie mogę patrzeć na jedzenie i wszystkie smakołyki, które zostały po świętach w ogóle na mnie już nie działają

Co do parówek to wiadomo, że to nic dobrego, ale myślę, że od czasu do czasu można je zjeść,tylko lepiej wybierać te drobiowe z dużą ilością mięsa a nie jakiś zapychaczy.

crucio myślę, że nawet jeśli nie udałoby się Ci spalić tych kalorii to ważne, że w ogóle się ruszałaś bo lepiej spalić połowę tego niż wcale

Moje menu dzisiejsze:
śniadanie: 2 jajka sadzone do tego mała kromka chleba razowego
II śniadanie: jabłko i zielona herbata
obiad: makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, czosnkiem i fetą
Kolacja: serek wiejski
monika13k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 21:23   #212
Ginger1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klebsiella Pokaż wiadomość
No nie są zbyt zdrowe, ale wiem, że nie jestem w stanie wyeliminować z diety czegokolwiek- tylko będzie mnie bardziej do tej rzeczy ciągnąć.
Mam zamiar jeść wszystko, ale po prostu mniej niż dotychczas i wprowadzić więcej zdrowych potraw do jadłospisu, ale bez odmawiania sobie jedzenia czegoś- bo po prostu nie dam rady wytrzymać.
Te parówki znalazły się w jadłospisie dlatego, że są w domu i szkoda nie spróbować- kiedy jestem u siebie oczywiście nie kupuję parówek.

Z innej beczki- czy któraś z was słyszała może o diecie dr dąbrowskiej? To dieta oczyszczająca i odtruwająca, do tego bardzo niskokaloryczna, ale ponoć świetnie się ją znosi. Moja ciocia schudła na niej 7kg przez 3 tygodnie, zastanawiam się, czy nie spróbować. Nawet nie żeby schudnąć, ale podobno super działa na cerę, a to jedna z moich bolączek

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Ginger1989 patrzyłam na twój podpis i jestem pod wielkim wrażeniem wyników w odchudzaniu- z 72kg na 57!!! Wow! Napisz ile czasu ci to zajęło? Jakąś szczególną dietę stosowałaś?
Zaczęłam dietę 1.1.2012, także trwa już czwarty miesiąc Pierwszy miesiąc jadłam 1400kcal, potem obniżałam stopniowo dawkę, teraz jestem na diecie 1000-1200 kcal. 5 razy w tygodniu od tamtej pory uprawiam sport, nie jem po 18, rano węglowodany, wieczorem białko - czyli standardowe zasady odchudzania Ważyłam się raz na miesiąc i tego się trzymam - wtedy z reguły jest miła niespodzianka, a mnie niestety tylko spore efekty są w stanie zmotywować. Mam zeszyt, w którym codziennie od pierwszego dnia notuję jadłospisy i formy ruchu danego dnia. Głównie będzie mi to potrzebne, jak już osiągnę docelową wagę i będę chciała ją utrzymac - będę wybierać przykładowe jadłospisy i dodawać do dziennej dawki 100-200kcal, kontrolując przy tym, czy waga stoi w miejscu - mam nadzieję, że to wypali

W tym momencie podejrzewam, że ważę już ok 55kg, ale nie jestem w stanie sprawdzić przed 17. kwietnia nie będę mieć dostępu do wagi.Ale czuję luz w spodniach, także 57 to to już na pewno nie jest
Na początku diety mój obwód brzucha mierzony przez pępek wynosił 93cm (!), w tej chwili: 72,5cm (dzisiaj mierzyłam).

Wszystko byłoby super, tylko straciłam okres - po pierwszym miesiacu diety jeszcze się pojawił (choć też z opóźnieniem), potem już nie - mimo że robiłam co mogłam, aby w diecie nie brakowało składników odzywczych. W tym momencie jestem na lekach, które mają pomóc, żeby wrócił, ale podejrzewam, że wróci dopiero jak już skończę dietę i przejdę na stabilizację (już raz tak miałam... zresztą odkąd pamiętam borykam się z nieregularnymi miesiączkami i obawiałam się tego, że zmiana w stylu odżywiania może mieć tego typu konsekwencje...mój organizm jest strasznie wrażliwy na takie rzeczy :/)).

Jeśli chodzi o dietę Dąbrowskiej : moja mama była 3 razy na wczasach zdrowotno-odchudzających w ośrodku w którym ta pani pracuje, rzeczywiście efekty są na pewno, ale po powrocie do domu raczej jojo jest i tak... aczkolwiek nie wiem, jak wygląda przeprowadzanie tej diety w domu, o tym przyznam, ze nie słyszałam. Ale pewnie spróbować warto

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013
1.08.2015 Nasz wielki dzień

Edytowane przez Ginger1989
Czas edycji: 2012-04-11 o 21:28
Ginger1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 21:35   #213
gossia089
Raczkowanie

GG do gossia089

Cytat:
Napisane przez Ginger1989 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o dietę Dąbrowskiej : moja mama była 3 razy na wczasach zdrowotno-odchudzających w ośrodku w którym ta pani pracuje, rzeczywiście efekty są na pewno, ale po powrocie do domu raczej jojo jest i tak... aczkolwiek nie wiem, jak wygląda przeprowadzanie tej diety w domu, o tym przyznam, ze nie słyszałam. Ale pewnie spróbować warto
Myśle że praktycznie po każdej diecie, gdy tylko wrócimy do wczesniejszych nawyków efekt jo-jo jest nieunikniony :/ A wiesz moze na czym ta dieta polega? Co sie na niej je? Bo jestem bardzo ciekawa

Moj dzisiejszy jadłospis:
śniadanko: serek wiejski
II śniadanie: pomarańcza
obiad: kawałek schabu(bez panierki) + kalafiorek
podwieczorek: serek wiejski
kolacja:grahamka z masełkiem

Niestety podjadłam jednego michałka i 2 kostki czekolady, a wieczorem skusilam sie na piwko :/
gossia089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 22:21   #214
Ginger1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gossia089 Pokaż wiadomość
Myśle że praktycznie po każdej diecie, gdy tylko wrócimy do wczesniejszych nawyków efekt jo-jo jest nieunikniony :/ A wiesz moze na czym ta dieta polega? Co sie na niej je? Bo jestem bardzo ciekawa

Moj dzisiejszy jadłospis:
śniadanko: serek wiejski
II śniadanie: pomarańcza
obiad: kawałek schabu(bez panierki) + kalafiorek
podwieczorek: serek wiejski
kolacja:grahamka z masełkiem

Niestety podjadłam jednego michałka i 2 kostki czekolady, a wieczorem skusilam sie na piwko :/

Myslę, że problem polega na tym, że je się z tego co wiem tylko owoce i warzywa, pije sok z kiszonej japusty i takie tam - tak moja mama opowiadała. Na tym polega to oczyszczanie organizmu. Także tutaj wybitnie jest jojo, bo wiadomo, że całe życie na owocach i warzywach nie da rady Więcej niestety nie jestem w stanie na ten temat powiedzieć... ale wiem że według pani Dąbrowskiej 90% rzeczy, które znajdziemy w sklepie spożywczym to śmieciowe jedzenie - właściwie to wszystko poza warzywami, owocami i zbożami....

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013

Stary 2012-04-12, 05:49   #215
DarkOBlack
Raczkowanie

Cytat:
Myśle że praktycznie po każdej diecie, gdy tylko wrócimy do wczesniejszych nawyków efekt jo-jo jest nieunikniony :/
\..nie jest jeżeli regularnie ćwiczysz ;-)

lipiec 2013 - 10km - 1h 3min październik 2013 - półmaraton 2h 18min
listopad 2013 - 10km - 57min 51 sec
...w planach: Aquathlon
DarkOBlack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 08:24   #216
strawberry_fruitella
Raczkowanie

Nawet regularne ćwiczenia nie dadzą rady chipsom, coli itp.
Jeśli ktoś jest na diecie po to żeby zmienić nawyki żywieniowe, bo np. ma predyspozycje do tycia, to żadne głodówki, ani diety oczyszczające nie będą miały długotrwałego efektu - niezależnie od ilości ćwiczeń.
Chyba większość dziewczyn chce tutaj schudnąć, zmienić swoje nawyki i trochę przy tym się poruszać - wiadomo, że jak się komuś zdarzy pizza/kebab to od razu się nie przytyje 100 kg, ale jest to także dla nas trening silnej woli
Dziewczyny, bądźcie twarde!!!

Ps. wracam dzisiaj po tygodniu na siłownię, już nie mogę się doczekać
strawberry_fruitella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 10:31   #217
pauli1721
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klebsiella Pokaż wiadomość
No nie są zbyt zdrowe, ale wiem, że nie jestem w stanie wyeliminować z diety czegokolwiek- tylko będzie mnie bardziej do tej rzeczy ciągnąć.
Mam zamiar jeść wszystko, ale po prostu mniej niż dotychczas i wprowadzić więcej zdrowych potraw do jadłospisu, ale bez odmawiania sobie jedzenia czegoś- bo po prostu nie dam rady wytrzymać.
Te parówki znalazły się w jadłospisie dlatego, że są w domu i szkoda nie spróbować- kiedy jestem u siebie oczywiście nie kupuję parówek.

Z innej beczki- czy któraś z was słyszała może o diecie dr dąbrowskiej? To dieta oczyszczająca i odtruwająca, do tego bardzo niskokaloryczna, ale ponoć świetnie się ją znosi. Moja ciocia schudła na niej 7kg przez 3 tygodnie, zastanawiam się, czy nie spróbować. Nawet nie żeby schudnąć, ale podobno super działa na cerę, a to jedna z moich bolączek

Nigdy nie słyszałam o tej diecie ale przyznam się że mnie bardzo zainteresowałaś teraz możesz coś więcej o niej powiedziec?

Sposób na płaski brzuch w 5 sek.? - Narysować sobie pępek na plecach.

63kg~~55kg~~52kg
pauli1721 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 12:27   #218
manuchao
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Ja dopiero dzisiaj wróciłam od rodziców. Na szczęście cała świąteczna kuchnia nie przeszkodziła mi w odchudzaniu i jak się ważyłam to jest już 71 kg może to nie jest jakiś wielki wyczyn ale i tak się cieszę, że jakoś idzie

Coco Channel

waga początkowa: 69 kg
waga obecna: 69 kg
cel końcowy: 58 kg
manuchao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 14:28   #219
Klebsiella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pauli1721 Pokaż wiadomość
Nigdy nie słyszałam o tej diecie ale przyznam się że mnie bardzo zainteresowałaś teraz możesz coś więcej o niej powiedziec?
Doczytałam trochę i wiem tyle, że jest to dieta oparta na jedzeniu warzyw (bez ziemniaków) i owoców (tylko jabłka cytryny i grejfruty) w dowolnych ilościach, i picia herbat zielonej, czerwonej i ziół. Bez białka i węglowodanów, dość uboga w składniki i monotonna, moja ciocia jadała głównie zupy, lecza i sałatki, a jako przekąski jabłka. Natomiast plusem jest to, że dość szybko się chudnie i ponoć po paru dniach nie czuje się potrzeby jedzenia. Pytałam też o osłabienie, ale samopoczucie podobno jest dobre ( z wyjątkiem pierwszych dni). Zastanawiam się czy mam ochotę męczyć się tak przez trzy tygodnie, wolę generalnie chudnąć wolno ale bez osłabienia i jedząc wszystko w małych ilościach, tylko nęci mnie to, że podobno oczyszcza organizm i poprawia kondycję skóry...
Cel III - 60kg
Cel IV - 57kg
Cel ostateczny- 55kg

Never give up!
Klebsiella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 15:56   #220
blue_cat
Rozeznanie

Mogę się przyłączyć?
blue_cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 16:18   #221
qwerty93
Przyczajenie

cześć dziewczyny,
chciałabym dołączyć, a także zapytac, czy da się jakos w łatwy sposób schudnąc także z twarzy? Problem w tym, ze ogolnie jestem bardzo szczupła. Czy z twarzy można schudnąć tyllko przy oogólnym zrzuceniu kilogramów z całego ciała ?
Pozdrawiam
qwerty93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 16:37   #222
Ginger1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qwerty93 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
chciałabym dołączyć, a także zapytac, czy da się jakos w łatwy sposób schudnąc także z twarzy? Problem w tym, ze ogolnie jestem bardzo szczupła. Czy z twarzy można schudnąć tyllko przy oogólnym zrzuceniu kilogramów z całego ciała ?
Pozdrawiam
wydaje mi się, że to Twój organizm "decyduje" sam, gdzie chudnie najpierw, w zależności od skłonności genetycznych... to na pewno bardzo indywidualna sprawa. U mnie strasznie schudły ręce, co jest mi wlaściwie do niczego niepotrzebne ale co zrobię nawet zegarek mi spada, a za to tłuszczyk się ostał trochę na brzuchu i udach, akurat stamtad trudno się go pozbyć. Może są jakieś ćwiczenia na schudnięcie na twarzy... chociaż osobiście nie słyszałam

Co do tej diety Dąbrowskiej - ja uważam, że to raczej bez sensu, ale to moje osobiste zdanie...Będziecie wygłodniałe jak nigdy i ryzyko, że rzucicie tą dietę w cholerę po paru dniach jest bardzo duże. Trzeba się za to wziąć małymi kroczkami.Radzę naprawdę zmniejszać dawkę kalorii stopniowo i stopniowo wprowadzać więcej ruchu. Ja na początku byłam ciągle głodna jedząc 1400-1500 kalorii, a teraz jem 1000 i głodu nie czuję - po prostu mój organizm się przyzwyczaił już, ale trwało to jakieś 1,5 miesiąca.

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013

Stary 2012-04-12, 16:48   #223
crucio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qwerty93 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
Pozdrawiam
To zależy od człowieka, raczej tylko przy ogólnym zrzuceniu kilogramów. Twarz przecież można wyszczuplić poprzez kosmetyki. Jeżeli nie używasz to zacznij używać bronzera, który podkreśli twoje kości policzkowe, przez co twarz automatycznie się wyszczupla.

W moim przypadku jest tak, że bardzo schudłam z twarzy z czego niekoniecznie jestem zadowolona. :d
Stary 2012-04-12, 17:11   #224
sasq
Raczkowanie

ja też schudłam z twarzy i rodzice mówią ze mam skończyć bo zaraz zniknę ( pomimo tego że mam tłuszcz na biodrach i brzuchu o.O)

Wczoraj krwiodastwo było dla mnie wymówką żeby zjeść czekoladę.. Jak ją jadłam to myślałam że trzeba jakoś nadrobić ubytek krwi, ale teraz myśle że lepiej byłoby zjeść kanapki z ciemnego chleba zamiast bezmyślnie objadać się czekoladą. Ale we wtorek i dzisiaj przestrzegałam diety, a na dodatek zaczęłam chodzić na basen. Podobno to świetny sposób na ogólne wyszczuplenie całego ciała a mi o to właśnie chodzi xD

-musli z jogurtem naturalnym+ zielona herbata
-kanapka z chudym twarogiem+ jabłko
-zupa ogórkowa (niestety mama dodała śmietany) + 2 ziemniaki, kotlet z kurczaka( bez panierki, dokładnie obtarty z tłuszczu) oraz odrobina kiszonej kapusty ;/
-dwa jabłka

wzrost: 174 cm
cel:60kg
moja droga: 74-70-68-67-65-64-63-62-64-65-66kg
sasq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 17:48   #225
DarkOBlack
Raczkowanie

u mnie dieta na +
no i jak zwykle biegałam

Stary 2012-04-12, 17:49   #226
crucio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_cat Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć?
e

Jasne! Każdy jest tu mile widziany. Napisz może ile masz lat, ile ważysz, ile chcesz ważyć i ile masz wzrostu
Stary 2012-04-12, 20:41   #227
kaska2810
Przyczajenie

hej pisałam wcześniej ale nie pokazuje mojego postu nie wiem dlaczego chciałabym sie do Was przyłączyć. Mam 22 lata 159cm i waze 66kg. Chciałabym schudnąć co najmniej 6kg, ale jak sie uda więcej to bedzie super Musze schudnąć cos do 30 czerwca no a juz wszystko do sierpnia. Nie chce sie katowac, ale jedzenie ogranicze (juz to zrobiłam,ale oczywiście święta zrobily swoje)+ 5 razy w tygodniu godzina siłowni i godzina rollmasazu. Pozdrawiam
kaska2810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 21:08   #228
Ginger1989
Raczkowanie

ja jestem dziś po 2 godzinach zumby i dniu sałatkowym

mój jadłospis:

Śniadanie: sałatka I : rzodkiewka, ogórek,papryka, pomidor, sałata, koperek, szczypiorek+ 2 jajka na twardo
II Śniadanie: sok wielowarzywny z chili
obiad: sałatka II: skład znowu taki sam, całość polana jogurtem naturalnym, do tego wkrojony gotowany kurczak
kolacja: sałatka III: skład jak powyżej, do tego wmieszałam serek wiejski

no to mój organizm sobie odpoczął od węglowodanów

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013

Edytowane przez Ginger1989
Czas edycji: 2012-04-12 o 21:10
Stary 2012-04-12, 21:13   #229
DarkOBlack
Raczkowanie

..ja sie musiałam rzucic na wage po swietach choc nie powinnam bo duzo ćwicze ..
ale o dziwo...72.0

..ciasto sie wypaliło

Stary 2012-04-12, 21:29   #230
pauli1721
Raczkowanie

Ja zaraz zabieram się za hula hop bo jakoś wcześniej nie miałam czasu narazie dietę dąbrowskiej sobie odpuszczę bo zostało mi tylko 2 kg do zrzucenia więc nie ma sensu jej zaczynać...
Dziś na śniadanie miałam kromkę chlebka wysoko błonnikowego z sałatą i twarożkiem light Obiad: kasza gryczana, szpinak gotowany i jajko gotowane. Podwieczorek: sok marchewkowy jednodniowy a na kolację jabłko

Byłam dzisiaj na zakupach więc humorek mi dopisuje :P Mój nowy nabytek to malinowe legginsy i trampki Żeby jeszcze tylko pogoda dopisała bo póki co to słabiutko

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[QUOTE=Ginger1989;33502492]ja jestem dziś po 2 godzinach zumby i dniu sałatkowym

mój jadłospis:

Śniadanie: sałatka I : rzodkiewka, ogórek,papryka, pomidor, sałata, koperek, szczypiorek+ 2 jajka na twardo
obiad: sałatka II: skład znowu taki sam, całość polana jogurtem naturalnym, do tego wkrojony gotowany kurczak

Super jadłospis! jestem fanką sałatek więc na pewno jakiś dzień wypróbuje taką kombinację połączenia kurczaka z warzywami jest najlepsze... wiesz może ile to wszystko miało kcal ?

63kg~~55kg~~52kg

Edytowane przez pauli1721
Czas edycji: 2012-04-12 o 21:30
Stary 2012-04-12, 21:36   #231
crucio
Raczkowanie

[QUOTE=pauli1721;33503085]Ja zaraz zabieram się za hula hop bo jakoś wcześniej nie miałam czasu narazie dietę dąbrowskiej sobie odpuszczę bo zostało mi tylko 2 kg do zrzucenia więc nie ma sensu jej zaczynać...
Dziś na śniadanie miałam kromkę chlebka wysoko błonnikowego z sałatą i twarożkiem light Obiad: kasza gryczana, szpinak gotowany i jajko gotowane. Podwieczorek: sok marchewkowy jednodniowy a na kolację jabłko

Byłam dzisiaj na zakupach więc humorek mi dopisuje :P Mój nowy nabytek to malinowe legginsy i trampki Żeby jeszcze tylko pogoda dopisała bo póki co to słabiutko

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

mój jadłospis:

Super jadłospis! jestem fanką sałatek więc na pewno jakiś dzień wypróbuje taką kombinację połączenia kurczaka z warzywami jest najlepsze... wiesz może ile to wszystko miało kcal ?
jabłko to nie posiłek! pamiętajcie o tym! owoc lub warzywo to nie posiłek! tak samo wafle ryżowe - to przekąska!
Stary 2012-04-12, 21:37   #232
sasq
Raczkowanie

ehh a ja właśnie wróciłam z basenu i jestem głodna jak wilk. Walcze ze soba żeby nie jeść na noc, dlatego zjadłam tylko jabłko, ale dalej jestem głodna więc ide jak najszybciej spać żeby zagłuszyć glód ;p

Stary 2012-04-12, 21:51   #233
pauli1721
Raczkowanie

[QUOTE=crucio;33503499]
Cytat:
Napisane przez pauli1721 Pokaż wiadomość
Ja zaraz zabieram się za hula hop bo jakoś wcześniej nie miałam czasu narazie dietę dąbrowskiej sobie odpuszczę bo zostało mi tylko 2 kg do zrzucenia więc nie ma sensu jej zaczynać...

jabłko to nie posiłek! pamiętajcie o tym! owoc lub warzywo to nie posiłek! tak samo wafle ryżowe - to przekąska!

To nawet lepiej bo wolę sobie zjeść coś lekkiego tym bardziej że nie byłam głodna

63kg~~55kg~~52kg
Stary 2012-04-12, 21:58   #234
Ginger1989
Raczkowanie

Cytat:

mój jadłospis:

Oceniam (tak na oko)że:

I sałatka ok300, sok=100, II sałatka=350/400, III sałatka=300 - pewnie troche z nadwyżką to policzyłam - z reguły tak robię zielenina nawet jeśli ma kalorie, to one się liczą w zupełnie innych kategoriach niż jak zjemy coś innego o podobnej wartości
Całość oceniam na niewiele ponad 1000kcal

Kiedyś nienawidziłam warzyw, teraz je uwielbiam! Zresztą zrozumiałam, że jak się z nimi nie zaprzyjaźnię w końcu to nigdy nie zrzucę skutecznie przeszkadzających mi kg

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013

Stary 2012-04-13, 05:57   #235
DarkOBlack
Raczkowanie

ja mam teraz za to jazde na buraczki - domowe oczywiście

Stary 2012-04-13, 07:27   #236
manuchao
Przyczajenie

hej, ja dzisiaj wstałam wcześnie wysprzątałam całe mieszkanie i pół godzinki na steperze. teraz tylko małe smaczne śniadanko (50 g sera feta-polecam ten z lidla jest twardszy i bardziej podobny do tej typowej greckiej, roszponka i papryczka ) i na uczelnie.
miłego dnia i trzymajcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (96,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002.jpg (108,3 KB, 10 załadowań)

Coco Channel

Stary 2012-04-13, 08:06   #237
gossia089
Raczkowanie

GG do gossia089

Cytat:
Napisane przez manuchao Pokaż wiadomość
hej, ja dzisiaj wstałam wcześnie wysprzątałam całe mieszkanie i pół godzinki na steperze. teraz tylko małe smaczne śniadanko (50 g sera feta-polecam ten z lidla jest twardszy i bardziej podobny do tej typowej greckiej, roszponka i papryczka ) i na uczelnie.
miłego dnia i trzymajcie się
Pysznie wygląda to twoje jedzonko

Ja dziś weszłam pierwszy raz na wagę odkąd zaczęłam moja dietę i muszę wam się pochwalić że jestem o kg lżejsza niby to nie dużo, ale niesamowicie mnie uszczęśliwił i dodał motywacji

Edytowane przez gossia089
Czas edycji: 2012-04-13 o 08:09
gossia089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-13, 12:14   #238
pauli1721
Raczkowanie

Mam takie pytanie do was... co myślicie o gotowanych brukselkach? bo czytałam trochę o tym i opinie są bardzo różne i jestem ciekawa co wy o nich myślicie? Można je jeść spokojnie czy raczej uważać i je czymś zastąpić?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

Ja dziś weszłam pierwszy raz na wagę odkąd zaczęłam moja dietę i muszę wam się pochwalić że jestem o kg lżejsza niby to nie dużo, ale niesamowicie mnie uszczęśliwił i dodał motywacji

Gratuluję! Każdy kilogram mniej to jest radość i coraz bliżej do sukcesu więc naprawdę masz się z czego cieszyć

63kg~~55kg~~52kg
Stary 2012-04-13, 12:54   #239
manuchao
Przyczajenie

Cytat:

Gratulacje i dzięki! Przygotowanie takiego śniadania to raptem 10 min a o ile przyjemniej jeść. Ponieważ dzisiaj "pracuję" w domu będę Was maltretowała zdjęciami moich posiłków
mała przekąska- jogurt z musli i jabłkiem
trzymajcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007.jpg (80,7 KB, 11 załadowań)

Coco Channel

Stary 2012-04-13, 13:17   #240
sasq
Raczkowanie

manuchao, gdy widzę twoje piękne jedzenie to od razu robię się głodna, a przecież przed chwila jadłam obiad xD
Niestety skusiłam się dzisiaj na rogalika ;/

Edytowane przez sasq
Czas edycji: 2012-04-13 o 13:19
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości