|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
U mnie prenatalne trwało też około 10min, z racji tego, że dzieciaczek spokojny.
Lekarz podał nam wymiary Dzidka i ryzyko wad. Wyjaśnił też na czym to wszystko polega, po co, dlaczego. Mi badanie odpowiadało. Zapłaciłam za wizytę wtedy 150zł, tak jak przy normalnej. Jednak TŻ stwierdził, że On w życiu nie zapłaciłby, prywatnie, dodatkowo, za taką robotę. ![]() No i dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
widzę że wszyscy oburzeni badaniami jaki miała Dearlie .. ja również nie popuściłabym tego bo tak nie można .. a właśnie dostałaś wyniki i pomiary dzieciątka ??
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Ale dziś ładnie słonko u mnie świeci ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja liczę na to , że jutro poznamy płeć ![]() Dearlie ja badań prenatalnych nie robiłam , ale co Ty tu piszesz to jakaś kpina... jak widać pieniądze były najważniejsze... jak w ogóle tak można potraktować kobietę ciężarną :/
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Hey, hi, hello
![]() Coś mam dzisiaj dobry humorek i czuje że wieczorem bedzie inaczej ![]() A może nie?? ![]() Dzisiaj mam w planach na obiadek bigosik to nie musze dumać co upichcić, a potem korzystając z okazji że słonko świeci (jeszcze) jade z mężem do garażu pokibicować mu w pracy. Kurcze stęskniłam sie za lakierowaniem aut ![]() Chłopek mnie nauczył i pomagałam mu zawsze przy tym i przy naprawianiu. Teraz moge mu tylko potowarzyszyć niestety, a chętnie bym chwyciła za pistolet lakierniczy i pośmigała znowu ![]() No pięknie, właśnie słonko zgasło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mówie dzień dobry ![]() ![]() I słoneczko świeci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anuś lepiej nie ciesz się za w czasu bo jak Iwcia się cieszyła to jej zgasło ![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
![]() U nas wszystko ok, ale na święta wyjechaliśmy, więc nie miałam możliwości się odzywać ![]() Życzę miłego dzionka i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie świeci ![]() No ja nie mam porównania z NFZ ale nie zamieniłabym swojej lekarki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Dearlie moje wczorajsze badanie trwało prawie 10 minut, więc szczerze nie zostawiaj tego tak tylko zwróć się do dyrektora szpitala ze skargą. I oczywiście nie wybieraj tego szpitala do porodu
![]() Wczoraj dostałam też od Pana doktora całą torbę gadżetów, jakieś buteleczki, gazety, kremiki ![]() ![]() Choco trzymam kciuki za wizyte ![]() A co do łóżeczka to ja mam jeszcze po sobie, drewniane ze szczebelkami i mój mężuś ma robione przez swojego pradziadka - ale tego jeszcze nie widziałam. Wybierzemy któreś z tych. A co do materaca to mój szwagier prowadzi sklep właśnie z materacami. Jakiś nam doradzi to wam powiem jaki warto ![]() Szczerze to trzeba postawić na materac a łóżeczko to piękne nie musi być ![]()
#220 |
Konto usunięte
|
Dziewczynki,właśnie wróciłam od gina i mojemu dzidkowi kutasek nie odpadł i jest chłopczykiem
![]() Chyab zostanie jakimś joginem bo znowu stał na główce ![]() 2 maja mam to usg połówkowe Dearlie Twoje badanie to jakaś kpina.1 minuta?Przez ten czas nie da sie nic zobaczyć.Moje trwało 1,5h i lekarz naoglądał się dzidka na wszystkie sposoby.Ja bym tak tego nie zostawiła |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dziewczyny jak u Was z malowaniem paznokci ???? mi na początku nie dało ... fujjj śmierdziało na kilometr nawet jak lakier był wyschnięty ... i teraz tez jakoś mi zalatuje bleeee ... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33462647]Dziewczynki,właśnie wróciłam od gina i mojemu dzidkowi kutasek nie odpadł i jest chłopczykiem ![]() Chyab zostanie jakimś joginem bo znowu stał na główce ![]() 2 maja mam to usg połówkowe [/QUOTE] ![]() mój mąż wczoraj zmienił imię dla córki ... jak tak dalej pójdzie nie będę miała prawa głosu w tym temacie bo przecież to jest decyzja na całe życie ![]()
#222 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Konczi a jakie wybrał Twój mąż? co do malowania paznokci to ja ostatnio malowałam w sylwestra i wtedy pare dni po jak zmywałam do mnie odrzucało od zapachu zmywacza ale korci mnie cos żeby isc cos z nimi zrobic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
tiaaaa ja tysz zapłąciłam 100 zł i badanie miałam z 15 minut wszystko pan doktorek pokazywał opowiadał gdzie co i dlaczego i dzidek bardzoi grzecznie leżał ze wszystkie pomiary bez problemowo dało się zrobić a panu doktorowi sie absolutnie nigdzie nie spieszyło
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- maluje paznokcie zawsze i wszędzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33462816]bedzie Leon,co prawda mój Tż nie jeste do końca przekonany,ale ja już go przekonam
![]() Konczi a jakie wybrał Twój mąż? co do malowania paznokci to ja ostatnio malowałam w sylwestra i wtedy pare dni po jak zmywałam do mnie odrzucało od zapachu zmywacza ale korci mnie cos żeby isc cos z nimi zrobic[/QUOTE] Choco nie mam pojęcia na czym stanie bo ostatnio miała być Adrianna ... a wczoraj Marcysia mu się wpelętała w myśli ... i jeszcze zuzia jest nie ? i chyba z 5 innych też ... dobrze że chłopiec jeden to nie będzie problemu ja chyba dzisiaj sobie coś z moimi zrobię szponkami ... w ostateczności małż będzie zmywał lakier hehe
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie ![]() ![]()
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33463208]ja dla dziewczynki to tez miałam dużo pomysłów ale dla chłopca od razu wiedziałam
![]() to jak u nas będzie synuś to nie będzie dylematów ![]() dziewczynki czy myślicie że w pokoju maluszka powinno być dodatkowe oświetlenie typu ściemniające światło ?
#229 |
Raczkowanie
|
Konczi... przydatna jest lampka taka nocna...do nocnego karmienia na przyklad...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
ja czytałam na jakimś blogu mamusiowym że taka nocna lampka np.do nocnego karmienia jest bardzo przydatna i dopisałam ją nawet do wyprawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli w sypialni muszę sobie taką sprawić ... zapiszę sobie ją dodatkowo tylko gdzie ja teraz dostanę do kompletu mojego żyrandola hehe no nic będę musiała poszukać ... i jeszcze zobaczyć czy na komodę najdzie jakiś porządny przewijak czy też komodę trzeba będzie zmieniać ...
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() ja chcialam tylko napisać jak to bylo z łóżeczkiem u nas córka miała drewniane ze szczebelkami - bok się nie wyjmował, dno było obnizane (3 możliwości) - takie dostałam od koleżanki i byłam zadowolona, materac kokosowy, a na wyjazdy i ewnetualnie spędzanie dnia np u babci było łóżeczko turystyczne. takie rozwiązanie się sprawdziło, więc tym razem też chcemy w ten sposób to zorganizować. Konczi - u nas w sypialni była nocna lampka (nie ściemniane światło) i korzytsaliśmy przy nocnym przewijaniu i karmieniu, żeby nie oślepiać nikogo w środku nocy żarówą z sufitu wracam do pracy - dobrego dnia ![]()
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-04-11 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię moje imię i często ludzie mówili mi że jest ładne ![]() Marcysia też baaaaardzo mi się podoba ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie łóżeczka z regulowaną wysokością są super i takie musi być ... drewniane ze szczebelkami wyjmowanymi (bok nie będzie jednak opuszczany bo wiele negatywnych komentarzy było ... ) i chcę by była szuflada i możliwość dołożenia biegunów o tak ![]() ![]() Kasiu miłego dnia życzę ![]() Cytat:
ehhh no zmienia ten mój mąż zdanie ... ciekawe czy przy wyborze żony też taki był niezdecydowany muszę podpytać dziada jednego ![]() ![]() My będziemy mieć łóżeczko w sypialni ale maluszek będzie miał swój pokoik ... na zabawki, ciuszki, wózek i wszystkie akcesoria ... tylko muszę z tego pokoju zabrać komputer ... jeszcze nie wiem gdzie go wsadzę ![]() Dobrze więc zdecydowanie lampka nocna jest potrzebna ![]()
![]() |
#235 | ||||
Zakorzenienie
|
Ha, jestem wyspanym człowiekiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W poniedziałek pójdę pierwszy raz na wizyte na nfz, ale do mojego doktorka. Sam mi zaproponował zmianę, że po co mam płacić. mam nadzieję że jakość usług i opieki będzie taka sama. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33462647]Dziewczynki,właśnie wróciłam od gina i mojemu dzidkowi kutasek nie odpadł i jest chłopczykiem
![]() Chyab zostanie jakimś joginem bo znowu stał na główce ![]() 2 maja mam to usg połówkowe [/QUOTE] Gratuluje chłopczyka - to tak jak u mnie, tylko ja cały czas sądziłam, że będzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka. Mój też stoi na głowie ![]() ![]() Połówkowe u mnie 4 maja ![]() A co do imienia to u mnie nie będzie wesoło. Przysiądziemy z mężem kiedyś i będziemy analizować i wybierać. Już się boje ![]() Dopiasałam do wyprawki lamkę nocną.
#237 |
Wtajemniczenie
|
ja nie myślałam o tym bo nie mam pokoju dla maluuszka bedzie w moim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana skoro to Twój dr prowadzący i prywatnie jest ok to myślę, że nie odczujesz różnicy ... moja niestety też na nfz przyjmuje ale w lutym już nie było zapisów do końca roku więc wyjścia nie miałam a chodzę do takiego patafiana że szok ale chce mieć szkołę rodzenia w tym ośrodku i wyjścia nie miałam ... nie biorę sobie tych wizyty do serca nawet bo trwają 3 minuty
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
W sumie to można ocenić to w ten sposób, że lekarzom nie zależy jak przyjmuje na NFZ. Czy oni się nie boją. Przecież lekarz powinien dbać o pacjenta. A jeśli już płacisz za to dodatokowo, a lekarz Cię olewa to już pełna kompromitacja. Do dentysty i ginekologa nie ma co nawet iść na NFZ.
Co za kraj, co za lekarze ... ![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
Konczi ja od samego początku używam takich lampek jednowatówek, które włączane są bezpośrednio do kontaktu (moje mają czujnik zmroku więc nie muszę pamiętać o włączaniu i wyłączaniu. I z mojego 5 letniego doświadczenia, sprawdzają się idealnie. Ale mała lampka nocna też się przyda, w przypadku gdybyś musiała maluszka przebrać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.