|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Nie ma za co dziękować spoko pomogę pomogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ja własnie ubolewałam nad tym, że nie mogę sobie brzucha pod wodą schować... przelałabym wtedy wannę ![]() kurdek idę zrobić jeszcze te przysiady póki jestem jeszcze gorąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam stopy dzisiaj jak małe słoniątko ![]() Zadzwoniłam właśnie do szwagierki z pytaniami co ona miała dla dziecka do szpitala i wyszło mi, że chyba nawet torba w którą spakowałam się z Tż-tem na 2 tyg do Włoch mogłaby być za mała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Mamuśki!
Melduję się w nowym watku ![]() Do jutra jest jeszcze u nas teściowa, w sobotę rano ma lot powrotny także już od przyszłego tygodnia znów zostanę z Matyldą sama. Dzidziol skonczył wczoraj 5 tyg, widzę, że sporo się zmienił od czasu porodu. Jutro idziemy na ważenie, i okaże się jak z wagą, bo obawiałam się, ze mała się nie najada, wieczorami dużo płacze. Nie wiem, czy w końcu jest to spowodowane bólem brzuszka, czy może nie najada się, gdyż wisiała zawsze długo przy piersi...Karmię tylko piersią, bo jak dotąd udało mi się oprzeć sugestiom starszej częsci rodziny, ze może trzeba podać mieszaknę, nie podawałam także herbatek na bole brzuszka, co sugerowali dziadkowie. Choć mam je w zapasie, ale doszłam do wniosku, ze skoro ja piję już herbatki laktacyjne i one są na bazie melisy, kopru itp to juz te skladniki są w mleku... Od wczoraj podaję Mati kropelki infacol, i po nich malutka puszcza mnóstwo bączków, ale bez płaczu. Zresztą, najgorszą porą dnia pod wzgledem płaczu i spinania się jest wieczor i noc-choc generalnie w nocy Malutek ładnie spi. Sposob na płacz jest jeden niezawodny-dac cyca. Wtedy mała uspokaja sie, stad myslalam, ze moze mam malo pokarmu..Hm, sama juz nie wiem??? Generalnie, mokrych pieluszek jest duzo, oj duzo, siusiac to Matyldek potrafi, za to od 2 dni-zero kupki! Mialysmy tez problem z czerownym oczkiem, lecz po wizycie u lekarza, okazalo sie, ze to pekniete naczynko, i choc brzydko wyglada, to nie ma stanu zapalnego i powinno sie wchlonac w ciagu kilkunastu dni. Poza tym Matyldek nie lubi spac sama w lozeczki i najchetniej spi z nami w lozku...Czy ktoras z Was takze spi z dzidzia w lozku? My starmy sie odkladac do lozeczka, ale niestety nie zawsze sie udaje, wiec czseto konczy sie tak, ze Mała ląduje u nas i tak juz spi do rana... Buziam i lece na pyszne nalesniki Tesciowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kleszczami i vacum to nie wiem czy czasem i tak wola matki nie ma znaczenia, bo chyba czasem podejmują te działania jak już głowka jest mocno w kanale ![]() ![]() ![]() Może pogadaj z położną co i jak ![]() Ja mam dzisiaj też doła, ryczałam chyba z godzinę, dziecko mam niezaszczepione ![]() Poszłam na szczepienia i pediatra zobaczyła wyniki posiewu i uznała ,że to są złe wyniki i ona jej nie zaszczepi.Mała w posiewie miała e coli , ale w ogolnym było ok.Ten mega fachowiec urolog , u którego byliśmy widział te wyniki i uważa ,ze te bakterie od złego pobrania, bo on twierdzi,,ze u takich dzieci mocz pobiera się w warunkach szpitalnych ,żeby było sterylnie, a wyniki pozostałe pokazują ze zakazenia nie ma. No ale pediatra mówi,że ona się nie podejmie i widzi to tak,że nas do szpitala połozy i tam pobiorą i wlaczą leczenie ![]() Boję się ,że coś tam wyrośnie i będziemy musiały isć do szpitala jednak na leczenie, a wiecie jak szpital ![]() Trzymajcie kciuki,żeby mi się udało dobrze pobrać i żeby nic nie wyszło ![]() Zawile to napisałam ,ale są jeszcze we mnie emocje duże. Przepraszam,że tak Wam tu wyłuszczam wszystko, ale muszę to komuś powiedzieć ....przez takie gadanie, pisanie się oswajam z tym, że to w sumie nic takiego itd. Mala waży 5600 i ma nadal 57 cm ,dziwne że na długość nie rośnie , a ciuszki za małe . ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Dobrze,że idziesz do lekarza, ja za każdym razem kończyłam na antybiocie i silnych przeciwbolowych lekach,bo paracetamol nie dawał rady, oby Ci pomogli , bo ból jest okropny ![]() Lena no to wykrakałam wczoraj ,że mi to samopoczucie złe pachnie porodem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-12 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Niestety na wizaż czasu brak bo moja Wika w dzień zasypia głównie na spacerze dlatego wychodzę 2 a nawet 3 razy. Co do zapalenia piersi to łapało mnie już 3 razy, temp 38 pomógł apap i okłady z kapusty, masowanie, ściąganie pokarmu i częste przystawianie małej. W sumie nie wiem od czego. Mała niby wszystko ściąga, może mnie gdzieś przewiało |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj jak ja Cię rozumiem ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zdrowia dla Waszych Maluszków, bo to jest najważniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
O ja nie mogę jak moja mała się dzisiaj rozpycha a ja tak mocno zaciskam nogi do poniedziałku
![]() Mój Antek chyba zaczyna mieć jakieś zajawki że pojawi się siostra bo jak mu powiedziałam że idę do szpitala to on na to "znowu masz twardy brzuch" i jest jakiś taki smutny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli przysiady jednak pomagają chyba jak położna już Ci kazała robić ![]() Ja mam nadzieję że dzisiaj ta moja wizyta będzie ostatnią wizytą ![]() Idę się pomału szykować na wizytę :P muszę z włosami coś zrobić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba tak zlecil te badania bo te nogi mi tak puchly serduszko ładnie bije więc mam nadzieje że jest wszystko ok ![]() trzymam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Nikki trzymam kciuki za wizytę
![]() Sorki że nie popiszę dziś z Wami, ale jestem wogóle bez sił, apetytu i bez humoru....i spałam do 12 i ciągle chce mi się spać..nawet kawa i spacer nic nie pomogły...ech...ciezki dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was że macie siły robić przysiady jakbym zrobiła jeden przysiad to już zostałabym w takiej pozycji i bez dźwigu ani rusz
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Nie wiem właśnie...bo wszystko jest ok...to chyba z tego braku sił...może ciśnienie jakies lewe jest...kolezanka mi pozyczyła właśnie jakąś ksiazkę "Szkoła rodzenia" - mówi że fajne w niej porady jak sobie radzić ze skurczami itd...więc zaraz zjem obiadek i położę się do łóżeczka i poczytam...może wieczorem będzie lepiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę ubrać małego bo mi dzisiaj pospał jak dawno nie... 3 h ![]() jakąś zupę trzeba wtrącić i mam straszną ochotę na domowe frytki znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Przekazuję wieści od Leny:
"Dziewczyny jestem Mamą!Kajunia przyszła na świat siłami natury o godzi 14.03 waga 3020 g 53 cm dł. Zabrali Ją ogrzać i na obserwację bo miała troszkę duszności, martwię się. Dostała 9 pkt Czekam na Nią i już tęsknię za moją Kruszynką. O 16 będzie badana przez lekarza który zdecyduje co dalej. Dziękuję Wam za kciuki i smski. Ból był taki że nie dałam rady pisać. Ale bardzo pomogło mi Wasze wsparcie." Gratulacje Lena ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to chyba zaczął nam się kwietniowy wysyp jednak i nasze dzieciaczki w końcu będą z nami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Wczoraj pisałam Wam że tryskam energią i wogole...a dziś czuję się tak okropnie...ale tak jak piszecie to już końcóweczka
![]() Ale synus grzeczny...jutro premiera mojego filmu...doczekał...jadąc do kina zabiorę torby na wszelki wypadek, bo ze śmiechu to nie wiem czy coś się nie zacznie... ![]() I zapiszę sobie numer do którejś z Was na wszelki wypadek , bo miałam tylko do Lenki... Lenka gratulacje!!! w sumie to szybko Ci poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,aby szybko szwy zdjeli i ladnie brodka sie goila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odetchnelismy z ulgą, bo to byla najlepsza z mozliwych informacji jaka moglismy uslyszec, mam nadzieje,ze Młodzian nie bedzie pamiętal tych "rozwieraczy". Co do rzeczy do szpitala to jak masz w miare blisko to pamietaj,ze TZ moze zawsze dowiesc ![]() Cytat:
Nie mam doswiadczenia z herbatkami,ale mi mowiono,ze jak sie karmi piersia to sie niczym juz nie dopaja. Ja osobiscie poprzestalabym na tym,ze sama pije(notabene ja tez pije koper- calkiem to zielsko smaczne..troche jak siano ![]() Tak jak juz wielokrotnie bylo mowione,mysle,ze my-mamy powinnismy ufac swojej intuicji. Pewne rzeczy poprostu sie czuje,mimo,ze ciezo wytlumaczyc z czego ta wiedza sie bierze. Wydaje mi sie tez,ze wlasnie ważenie Malutkiej powinno rozwiac Twoje wątpliwosci. trzymam kciuki, aby bylo ok Cytat:
Oj konia ![]() Podejmujesz probe zeby pobrac raz jeszcze i super- moze tym razem wyjdzie OK i w ogole problem sie sam rozwiaze. tego Wam zycze z calego serducha Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ___________________ Wlasnie moje dziecko walczy w lozeczku- przeciagą się, jojczy,kwili..i zasadzil takiego bąka,ze zastanawiałam się, czy nie została dziura w materacu ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() A ja dziś padam na twarz...nie wiem co się dzieje z moim synkiem ale miał dziś mega zły dzień i ja przy okazji również ...wstał o 5...potem do 8 zasypiał na 30 min i się budził...zasnął potem jeszcze na jakąś godzinę i od tamtej pory czyli od rana do teraz nie spal...tzn zasypia na góra 10 min i się budzim ![]() ![]() ![]() karmiłam go dzisiaj już chyba z 30 razy! nie wyszłam z salonu dosłownie przez cały dzień... nic nie da się zrobić! Oj chyba taki dzień po prostu miał...mam nadzieję, że to chwilowe...jednorazowe, bo on często marudzi ale dziś to wyjątkowo! Teraz zasnął ...ciekawe ile pośpi??? **dziewczyny mam za tydzień szczepienie małego i boję się? Wiecie może jakie mogą być reakcje poszczepienne? i czy zawsze występują? No i nadal nie wiem czy szczepić na dodatkowe...pneumokoki i rotawirusy???
#231 | |||
Wtajemniczenie
|
Przypomniałaś mi, żeby zawitać do fryzjera w pon po ginekologu, bo po porodzie to nie wiem kiedy się zbiorę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I kciuki za zdrowie Kaji
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Lena witamy Kajunie na świecie i gratulujemy dumnym rodzicom
![]() Wszystko będzie dobrze, 9 apgar to bardzo dobry wynik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() cziqua dostałaś sms'a który miał iść do Lenki chyba ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-04-12 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Za nim zaczne nadrabiać i cokolwiek pisać chciałabym prosić o zmiane bo Michałek urodził się 04.04. ![]() ![]() Od dziś dopiero mam internet i nie wiem czy zdołam coś napisać bo maluch się budzi a ja jestem strasznie głodna - miałam gości i nie było czasu zbytnio zjeść coś konkretnego. Ale jak maluch wstanie i pójdzie spać postaram się wejść i popisać, a teraz poczytam na ile czas pozwoli ![]() Mam tyle pytań, że szok !! A ile do opowiadania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Lena gratulacje!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.