|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Żona Idealna :)
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
diety u mnie 0 (same fast foody, słodycze itp itd) od kiedy się rozstaliśmy, ćwiczeń też.. a waga spadła do 46 kg i to niecałych.. co prawda tłuszczyk jest, ale jak ogarnę się to do ćwiczeń wrócę..
ehh
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
Cytat:
Biedna, jedz coś konkretnego ćwiczenia poczekają |
|
|
|
|
|
#213 |
|
|
Macie pozdrowienia od Honey
ja zmykam postaram się odezwać kiedyś tam.. trzymajcie sie Dziewczyny
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Widzę, że u nas nastrój melancholijny....chyba pogoda tak nastraja bo ja też chodzę strasznie przygaszona, jedyne co mnie jakoś trzyma to sobotni koncert Linkin Park i Garbage OkoPani Duży bukiecik się uzbierał ? Oj to impreza ostra musiała być:P Ale czasem trzeba się odstresować![]() Ja uważam z alkoholem, bo mi się załącza faza nienawiści lub miłości i zawsze w stosunku do osób do których nie powinna Mysteriness Zazdroszczę wyjazdu I zarobisz i spędzisz czas w fajnym miejscu A jak u Ciebie z językiem? Ja ostatnio zaczęłam właśnie naukę włoskiego![]() A co do tatuażu, to nie miałam 100% pewności czy go zrobię bo załatwiłam go praktycznie z dnia na dzień, więc się nie chwaliłam by nie zapeszać. Ale jestem zadowolona, tylko trochę teraz swędzi...i jakiś czas jeszcze chowam go przed mamą ![]() heroine86 Pogoda okropna, u mnie tak samo:/ Mnie już katar i ból gardła łapią... kurcze zimą była pogodna pogoda Gratuluję konkursu aassiiaa1988 Trzymaj się dziewczyno http://www.youtube.com/watch?v=ui1tUS6Ho-c http://www.youtube.com/watch?v=xat1GVnl8-k&ob=av2e Zobacz to...mi te kawałki zawsze poprawiają humor i dodają energii ![]() U mnie dziś bez ćwiczeń, brak czasu i brak energii:/ Nienawidzę takiej pogody, chodzę jakaś przymulona. Ale reszta tygodnia zapowiada się różowo 3majcie się wszystkie ciepło ![]() ![]()
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
bmadzialena91 no pogoda nas nie rozpieszcza
gdzie to lato? dziękuję ![]() Dobranoc!
|
|
|
|
|
#217 |
|
|
co do Honey to napiszę w klubie - tak prosiła..
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Myss, Tż się śmiał ze mnie pod nosem całą niedzielę
fajnie, że się udało taką pracę złapać, i że na dodatek mama zadowolona co do "nie najlepiej", zaraz będzie na klubie... madzia, a dziś jak z energią? wczoraj byłam na spacerku rano, później po południu, a potem jeszcze chwilę na rolkach wieczorem (za dużo pewnie nie spaliłam, bo nadal nie umiem jeździć) dziś idę na kurs, jeszcze jutro i koniec.
|
|
#219 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
farmaceuta powiedział, że nie bierze odpowiedzialności za moje życie tu, w tym wątku;p a co o sobie? hmmm, Seksoholiczka, z miłością do słodkich rzeczy, niestety;/ W sumie to już wakacjuje i podniecam się faktem, że schudłam od1.5 kg do 2, nie pamiętam dokładnie Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to odpowiem Pozdrawiam!!
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
z pytaniami testowymi na egzamin to facet grubo przegiął
Wiekszość to było totalne strzelanie, z notatek z wykładów w sumie nic z tego co na teście nie było... Ale jak pozniej mówił dobre odpowiedzi to ustrzeliłam tak mniej więcej 18/26 dobrych, a od 14 zalicza, także zaliczyć chyba zaliczyłam a to najważniejsze![]() Asia, przytulam mocno Wgl jak mnie moja katedra na studiach wkurzyła Nie wiem czy zaryzykować czy iść na wrzesień od razu ... ja założyłam sobie cel na czerwiec: -3kg mniej Na razie powoli gramami waga schodzi w dół Mimo mojego słabego ruchu ze względu na kolano
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
wczoraj postanowiłam planować jadłospisy, aby wrócić na dobrą drogę i tak dzisiaj wyglądał mój dzień, rozpoczęty śniadaniem przed 11: Białka 106.28g Tłuszcze 49.30g Węglowodany 170.87g kcal 1561.88 - woda z octem; placki truskawkowe z musem - kasza jęczmienna zapiekana z wieśniakiem + pulpety z mielonego z indyka + surówka: kapusta, marchew, jabłko, cebula, majonez - 3 daktyle - placki twarogowo-wieśniakowe z rzodkiewką; 1 ciasteczko ziarniste; 100g truskawek Tak sobie myślę, że chyba przydałoby się z Wami pożegnać
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2012-06-06 o 21:07 |
|
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mnie chwilę nie było, bo wpadłam w wir pracy ![]() ale zdam relacje - było ładnie, nie przekraczałam 1500. raz tylko poszłam na dwa piwka, ale za to wysiadłam 1,5 km na przystanku wcześniej i przeszłam się na nogach i wtedy miałam na koncie 1600 więc i tak bez tragedii![]() dzisiaj trochę ponad 1400 kcal, a do tego 15 km na rowerku stacjonarnym (wg rowerka), no i też wg niego spaliłam 250 kcal natomiast endomondo coś szaleje bo pokazało mi ponad 600 ale w to nie wierzę;Pzważyłam się dziś, ale wieczorem;P po kolacji, bo dotarłam do rodziców na długi weekend. no i waga pokazała -1,6 dokładnie 78,2, a miałam ostatnio 79,8 zawsze coś. zobaczymy rano na czczo
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
uosobienie,
za ćwiczonka, bardzo ładnie Ci idzie ![]() Paula, jak to pożegnać? tak na stałe? ![]() ja byłam dziś na kursie, a wieczorem przez chwilę z Tż na rowerze. zjadłam kawałek ciasta po południu, ale to właśnie na kursie było bo jedna dziewczyna zrobiła na zakończenie.
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki,
same widzicie, jak rzadko tu zaglądam, a raczej jak mało się odzywam, bo wchodzę codziennie po kilka razy i czytam co piszecie, ale nie mam mocy, żeby Wam odpowiadać, co najwyżej wyspowiadać się...
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Pauluś, nie mam zamiaru przekonywać do zmiany zdania, ale myślę, że te powody są słabe
jeli jednak decydujesz się na nieodwołalne pożegnanie, to dziękuję Ci za wsparcie i rady, Twoje wskazówki zawsze były mi bardzo pomocne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
eh, w domu ciężej wytrzymać z dietą... wczoraj skusiłam się na 3 trufle... ale w sumie nie przekroczyłam 1500 kcal i jeszcze pojeździłam z siostrą na rolkach
jutro impreza mamy, więc pełno żarcia będzie, dziś od rana kroję wszelkie sałaatki itp. więc jutro trzeba będzie się ogarnąć i po małej łyżce wszystkiego... :P i już zero ciacha:P dzisiaj też ładnie, na tę chwilę mam ok. 600 kcal może pojadę do rodziców TŻta wieczorem, ale tam to napewno piwko, dwa będzie... więc może nie pojadę;P i tak wszyscy będą siedzieć przed meczem, to może lepiej posiedzieć w domu i pooglądać seriale;PCytat:
zaglądaj dalej rzadko po prostu
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Oko - Klub.
Nie widziałam w środę, abyś pisała na forum coś o klubie więc przepraszam, że dopiero teraz. I w ogóle to dzięki ![]() Dziewczynki, z moim odejściem chodzi o to, że ja po prostu nie mam ochoty wdawać się w dyskusje. Te co wiedzą, to dotyczy m.in. sprawy opisanej przeze mnie w klubie jakiś czas temu. Ja mogę tu "zostać", ale na zasadzie, że wypowiadam się tylko co do diety. A po prostu głupio mi jest nie odpisywać Wam na wiadomości spoza, jeśli któraś się czymś chwali albo żali... Jeśli Wam to odpowiada to w porządku, na takiej zasadzie chętnie zostanę i co jakiś czas się odezwę, ale spoza to raczej nie bardzo... ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Oko, przeglądając wieszaki znalazłam tatuaż w stylu, o którym myślałaś może Ci się przyda:https://wizaz.pl/szafa/pics/36012_5n.jpg
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, odp w klubie
dziękuję, że napisałaś ![]() tatuaż fajny pisz, kiedy będziesz miała ochotę i o czym będziesz miała ochotę wyobrażam sobie, że masz pewnie potrzebę odczekania. więc i my poczekamy najważniejsze, żebyś się czuła komfortowo wczoraj zaszalałam z żarciem, ale chodziłam prawie cały dzień, więc się rozgrzeszam. co tam u naszych nowych dziewuszek? Sharp, jak tam emocje
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
przepraszm ze tak zniknęłam ale laptop mi umarł teraz siedz ę na kompie siostry , ale kompletnie nie umiem pisa ć na tej klawiaturze i wgl boje się że jej coś popsuję, a wtedy byłaby masake\ra. W zwiazku z tym chyba przestan e wchodzić w\na neta prawie całkowicie, może mi to dobrze zrobi .Może jak wyjade do tych Włoch to zarobie na naprawę lapka lub kupię nowy. zobaczymy Trzymajcie si ę, do spisania znów kiedyś !
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyneczki
![]() ![]() ![]() Dawno mnie nie było, ale widzę że dużo tu nie napisałyście. Dietowo jest ok waga pokazała rano 2 kg w dół. Zajadam ostatnio głównie sałatki, uwielbiam każdy możliwy rodzaj A od roweru fajnie mi się uda i łydki "kształtują" ![]() Wczoraj kupiliśmy Zumbę na kinecta i wariujemy przed telewizorem Świetne, polecam wam, można sporo kalorii stracić i się dobrze bawić Niby około 50 cal na piosenkę. W weekend byliśmy w Warszawie na OWF Kocham Linkin Park i Garbage i było świetnie. Tylko droga powrotna pechowa... jadąc nową autostradą A2...wyskoczyła nam sarna:/Paula_M Nie mam pojęcia o co chodzi i cóż to ten klub... Ale strasznie przykro będzie jak nas zostawisz A jak czujesz się po tym occie? uosobienie_melancholii Gratuluję !!! I tak dalej, niech się te nasze wagi z dnia na dzień naprawiają![]() OkoPani O, też tatuaż planujesz? A gdzie i jak duży?
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
halo kochane
![]() madzia, za wszystko!! 2kg!!!! jestem dumna zumbę mam też, na wii, jakiś czas temu szalałam z tym ale mi się znudziło mój Tż Linkin Parku uwielbia tatuaże to już moje uzależnienie prawie, gdybym mieszkała w Pl to bym co pół roku robiła chyba, tu niestety za drogie ![]() do klubu nie masz dostępu, za krótko z nami jesteś ![]() Myss, kciuki za Włochy, to już pewnie? wiecie kiedy jedziecie? cieszę się ogromnie, że udało Ci się coś znaleźć ![]() wczoraj miałam masakryczny dzień jeśli chodzi o żarcie, ale o dziwo dziś spadek zamiast skoku, 58. na spacerze nie byłam, ale mam wytłumaczenie: wiało tak strasznie, że masakra, w pn mimo wiatru poszłam = wieczorem głowa mnie nawalała tak, że musiałam wziąć tabletkę... ale dziś już lepsza pogoda, więc może zrobię sobie nawet dwa, sernika został mi tylko kawałek dla Tż więc już mi nie zagraża
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-06-13 o 10:20 |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Oko, klub
![]() Madzia, ![]() trzymam kciuki dasz sobie radę A ja muszę znowu mocno zabrać się za siebie, bo ostatnio pogoda całkiem do dupy i nawet wrócić do biegania nie mogę - teraz chcę w godzinach wieczornych, bo mam wielki problem rano wstać, już nie mówiąc o bieganiu. Do tego muszę ogarnąć się pod względem jedzenia. Póki co zbijam wagę z 60kg... Żal mi dupe ściska jak myślę, że już było 57kg i już byłam coraz bliżej mety... Swoją drogą to ostatnio do mnie dotarło, że tak naprawdę ja całe życie będę się odchudzać, nawet jeśli schudnę. Mówię to na podstawie swoich obserwacji, ale jakoś chyba nie chce mi się tego rozwijać ![]() ![]() Dzisiaj może zaplanuję sobie jadłospis chociaż na kilka najbliższych dni, w którym ograniczę trochę węgle, bo sporo ich ostatnio u mnie wpada
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula,
![]() klub. mam to samo z dietą. no ale chyba takie jest właśnie założenie zdrowej diety, że to sposób na życie a nie dieta 2-tygodniowa, roczna czy 3letnia a później powrót do obżarstwa/ smażenia/ itd. to nasza przewaga, nie traktuj tego jak wyrok poza tym przecież "wieczna dieta" nas nie skazuje na jedzenie codziennie bez wyjątku jak trzeba. ja ostatnio regularnie grzeszę w soboty ![]() a jak mijają wakacje? co porabiasz?
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja staram się tak cały czas myśleć, ale jednak chciałoby się schudnąć w miesiąc i potem wrócić do starych nawyków utrzymując wagę ale nie ma tak dobrze. mi się zdarza grzeszyć, coraz częściej... ale staram się, żeby nie przedłużało się to na kilka dni, tylko max jeden wieczór i tyle. postanowiłam, że nie będę przekraczać 2200 kcal, bo takie jest moje zapotrzebowanie, przy wadze 65 kg, więc przy moim celu. to powinno pomóc mi utrzymać wagę później i też nie grzeszyć na maxa, czyli 5000 kcal:Pchyba znów pojadę na weekend do domu, więc może być ciężej, ale zważę się przynajmniej myślę też o tym, żeby kupić baterie do wagi w końcu, ale wiem, że wtedy będę się ważyć codziennie, a to też bez sensu. ;Pmyślę, że ten tydzień nie przyniósł spadku na wadze, niestety. i nie ćwiczyłam też;/
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Uosobienie, mi się wydaje jednak, że to 2200kcal to trochę dużo jeśli chcesz schudnąć... nie wiem na ile temu trzeba wierzyć, u mnie się w miarę sprawdzało kiedy liczyłam kalorie, ale żeby zrzucić 1kg, trzeba spalić ok 7000kcal. co oznacza przynajmniej 500kcal/dzień jeśli chcesz zdrowo chudnąć. a to wcale nie jest proste spalić 2700kcal. jeśli chcesz poobliczać dokładniej ile musiałabyś się narobić, ściągnij sobie "niezbędnik odchudzania" albo jakiś inny program, który oblicza spalone kcal (nawet przy czynnościach typu spanie, zmywanie naczyń itd). wiadomo, nie będzie się zgadzało co do kalorii, ale myślę, że warto spróbować.
co do codziennego ważenia się - osobiście nie uważam tego za jakiś wielki grzech, a jeśli jedziesz do domku się ważyć, ale przy okazji jesz tam więcej niż byś chciała, to już lepiej kup te baterie + łatwiej jest nie grzeszyć jeśli masz różnorodny jadłospis, pisz nam może co jesz? poznajduj jakieś ciekawe przepisy dietetyczne, to pomaga mi się wydaje, że kiedy na prawdę rozwiniesz trochę jadłospis, nie będzie Cię już tak ciągnęło do starych nawyków - ja teraz na kurczaka smażonego na tłuszczu patrzeć nie mogę, do czipsów w ogóle mnie nie ciągnie, jeśli ktoś mi ich pod nos nie podetknie ![]() a grzeszę w sobotę teraz głównie żeby związek ratować
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-06-14 o 19:45 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczę ten program, dzięki ![]() a co do kupna baterii do wagi, następnym razem jadę do domu za miesiąc, więc pewnie nie wytrzymam:P zobaczymy. ten tydzień był kiepski:P prawie bez ćwiczeń, 3 dni grzeszące, reszta ok. no cóż. a przykładowy jadłospis: ś: bułka żytnia z odrobiną masła, (sałatą-czasem), wędliną, cienkim plastrem sera, pomidorem, ogórkiem i czasem jajkiem - 350-450 kcal II ś: kaszka delicata z biedronki z sosem owocowym (170 kcal) i jakiś owoc ( ok.100kcal) + czasem (ale rzadko) kawa z mlekiem i łyżeczką cukru o: chude mięso, kurczak albo polędwica wieprzowa, do tego sałatka (ok. 400 kcal), albo np. spaghetti z mięsem mielonym drobiowym + makaron pełnoziarnisty (ok. 500 kcal) p: zwykle rzadko jem, bo II śniadanie w pracy ok. 13-14, a obiad koło 17... k: kanapka (ok 400 kcal) lub ryba wędzona (ok 300 kcal) czy jakaś chuda parówka (w 2 szt - 220 kcal) + kawałek chleba, żeby czasem przegryźć:P wychodzi ok. 1500 kcal, ale zwykle, jeśli jem np. bardziej kaloryczny obiad to mniej kaloryczną kolację
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
- 1 ptasie mleczko; płatki jęczmienne z jabłkiem, żurawiną, otrębami granulowanymi i cynamonem
- pół jabłka z Iśn, jogurt śliwkowy - kasza gryczana z papryką, wieśniakiem, cebulką i polędwicą + przyprawy - sałatka: wieśniak, polędwica, jajko, sałata, cebulka, ogórek małosolny + przyprawy (pychota, tak jak i obiad) 1 ptasie mleczko + 1h5' bardzo spokojnego rowerku (z mamą) jutro jadę na obiecaną sesję zdjęciową, ale wybieram się rowerem, to będzie w sumie ok. 35km; mam nadzieję, że nie spocę się jak mops i bez problemu doprowadzę się do ładu ![]() poza tym pogoda w końcu wraca i mam plan średnio 3x/tydzień wybrać się na dłuższą przejażdżkę rowerem + krótsze i spokojniejsza z mamą (możliwe, że codziennie), a do tego wplatać bieg bądź zamiennie z rowerem a propo, bo już dawno miałam to pisać, któraś mówiła o tym, ile spala w ciągu danej aktywności fizycznej i to były niskie współczynniki - za niskie! nie przejmować się tym, Internet bądź urządzonko oszukują! uosobienie, gratuluję wyniku rowerka -> 15km w 35min! superaśnie! szacuneczek
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2012-06-15 o 22:35 |
|
|
|
|
#239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
wątek nam umiera...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Biedna, jedz coś konkretnego
czemu nas nie odwiedza?
Oj to impreza ostra musiała być:P Ale czasem trzeba się odstresować

wiedziałam, że zdasz 
farmaceuta powiedział, że nie bierze odpowiedzialności za moje życie tu, w tym wątku;p a co o sobie? hmmm, Seksoholiczka, z miłością do słodkich rzeczy, niestety;/ W sumie to już wakacjuje i podniecam się faktem, że schudłam od1.5 kg do 2, nie pamiętam dokładnie
Wiekszość to było totalne strzelanie, z notatek z wykładów w sumie nic z tego co na teście nie było... Ale jak pozniej mówił dobre odpowiedzi to ustrzeliłam tak mniej więcej 18/26 dobrych, a od 14 zalicza, także zaliczyć chyba zaliczyłam