![]() |
#211 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
narazie nie, nie będę brała nic na siłę, posłuchałam Waszych rad i pewnie kupie coś lepszego, jak już używanego na allegro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W mnie w miarę ok. Jestem po trochę cięzkim weekendzie. Pojechaliśmy jednak do tego Krakowa w sobotę. Pochodziliśmy po Ikei, kupiliśmy mamom prezenty na dzień matki ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jest ok. A dzisiaj brat Tżta ma bierzmowanie więc trzeba się wyszykować na 6stą na mszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Ciastek robie tak, podsmazam cebulke dodaje 1-2 lyzki maki tak jak zasmazke robisz, pozniej gdzies z 1.5 szlkanki wody, kostke rosolowa, do tego wrzucam ser, przewaznie wrzucam jednego kamemberta pokrojonego i do tego cheedar ale mozesz dac zwykly zolty, do tego smietane 12% i mieszkam az sie rozpusci
![]() A jak masz boczek to juz w ogole pycha podsmazasz go z cebulka. |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Witam, czy mogę się dołączyć??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Depoison ale ci zazdroszę powera, a ja leżę jak dętka
![]() asia tulę cię mocno mocno ![]() No racja, ale jednak wolałabym w ogóle nie leżeć w szpitalu. Ten szpital to jakaś masakra ![]() Dziewczyny , a jak brzuch często twardnieje to może wtedy szyjka się skracać? I pytanie jeszcze, bo ja swoją małą czuję tylko z jednej strony.. tzn, że rozpycha się tylko w lewy bok, czy wy też swoje maluszki czujecie tylko z jednej strony? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
nadalka ja przewaznie czuje z lewej strony , ale jak ma maraton to ze wszystkich stron sie yepycha po kolei
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
fajowa
![]() gotuję rosołek, potem wyjmuję z niego mięso i warzywa, wrzucam mieszankę chińską i tak chwilę gotuje. Podsmażam piersi kurczaka na patelni, doprawiam solą, pieprzem, sosem sojowym i curry, wrzucam je do zupy. Zupę doprawiam sosem sojowym, imbirem, słodką i ostrą papryką, pieprzem i curry (ja daję duuuuużo tych przypraw, bo lubię jak ta zupa ma wyrazisty smak). Serwuję z makaronem ryżowym Nadalka tak, twardnienia brzucha mogą powodować skracanie się szyjki. Ja małą czuję głównie czuję po lewej stronie brzuszka, czasem coś po prawej, ale to o wiele rzadziej.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-29 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Muminku, nadalka za tygodnie
![]() ![]() Asia dobrze, że już Cię wypuścili ![]() ![]() u mnie dzisiaj ogórkowa, właśnie się robi ![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-05-29 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Mała jest ułożona podłużnie główkowo i najmocniej czuję ją pod prawym żebrem i gdzieś w okolicach pępka. Czkawkę czuję w okolicach lewego biodra - tam rozpychania raczej nie czuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Pewnie , a skąd jesteś , w którym tygodniu itp napisz coś więcej o sobie
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
świetna!
![]() Cytat:
![]() a córcię czuję głównie z lewej strony |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
ooolllccciiiaaa świetne wieści
![]() ![]() agusiaaaa1234 dobrze, że z szyjką ok. To za 2 tygodznie możesz już rodzić? lentilka witaj ![]() hanjah odpoczywaj i dużo pij, mam nadzieję, że szybko przejdzie ewurka trzymam kciuki za przeprowadzkę. ![]() prince nie męcz się ze sprzątaniem, lepiej poodpoczywaj troche asia dobrze że już jesteś w domu, odpoczywaj dużo, jutro już pewnie będzie lepiej paulaaa23 witaj ![]() nadalka ja też czuję tylko z jednej strony, pewnie jest ułożona bokiem. Mi przy twardnieniach brzucha szyjka nic się nie skróciła. A twardnieje mi dość często.
#227 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanie.. Jestem w 32tc, do tej pory nie miałam żadnych skurczy, chyba że te bezbolesne, ale to ze 2 razy może się zdarzyło. Dzisiaj rano miałam kilka skurczy, ze 4-5, co 20minut, trwające około 10sekund i bolesnych jak bóle przy miesiączce. Czy to normalne??
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() To się przykleja do piersi bo jest silikonowe- troche jak te biustonosze samonośne i mleko leci do zbiorniczka zamiast na wkładkę którą pierzesz lub wyrzucasz, a ze zbiorniczka możesz dać dziecku ![]() Cytat:
![]() Nadalka- ja też czuję dzidziolka głównie po lewej stronie, z tego co mówił gin to tam ma rączki i nózki i tam mnie najczęściej boli jak sie rozpycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Pędzicie strasznie... a wizja tego, że w tym wątku już miałyby być pierwsze porody mnie przeraża, tyle jeszcze przygotowań przede mną! Więc bardzo proszę się ładnie wstrzymać
![]() KarolinaPW, Olcia -- gratulacje za wizyty! Ja się idę pokazać w czwartek lub piątek, bo od piątku chcę już iść na L4. W sumie wszystko fajnie, ale ciężko mi się siedzi przy biurku/ przed komputerem -- brzuch za duży, żeby się wygodnie przysunąć, na dodatek maluch ciągle wypycha różne części ciała i mnie ciągnie, mało to komfortowe. I tak jak pisałyście, to już nie są pojedyncze kopniaki czy obroty, ale co chwila gdzieś mi jakaś twarda część wyłazi. Nie wiem, czy to dziecko kiedykolwiek śpi, bo mam wrażenie, że rusza się non-stop. A jak czegokolwiek dotknę brzuchem -- biurka, poduszki do spania, męża ![]() Przy okazji, może się komuś przyda: w IKEA Katowice w tym tygodniu promocja na meble dziecięce: http://www.ikea.com/pl/pl/store/katowice/offers Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
ja mam w lodówce leczo i pierogi ruskie (musieliśmy się przenieść z dużej lodówki na małą) i nie zmieściło sie wszystko w zamrażarce
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
O matko ale Wy pędzicie.... już XI część i już tyle postów...MASAKRA
![]()
#232 |
Zakorzenienie
|
Bo od 3 dni mam takie bóle jak na @ i brzuch prawie cały czas twardy i strasznie spięty... Przedwczoraj lub wczoraj (nie pamiętam, przez ten upał jestem zakrecona jak słoik po ogórkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
My dziś na życzenie TŻ jemy naleśniki po meksykańsku, a wczoraj mieliśmy placki ziemniaczane z sosem. Ja teraz mogłabym jeść tylko placki ziemniaczane albo łazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a my jak się zdecydujemy na ten fotelik, to jeszcze od tego chłopaka leżaczek/bujaczek fisher price za 130zł odkupimy, opłaca się chyba? O taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...350714283.html
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Ja czuje swojego malucha dosłownie wszędzie, kopie, wariuje cały dzień i też mi się wydaje, że w ogóle nie sypia. Tyle, że ja jestem dopiero w 26 tygodniu więc ma jeszcze miejsce. W którym tygodniu przestałyście czuć kopniaki, a zaczęły się przeciągania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przepraszam, nie mam siły Was nadrabiać... Noc w miarę spokojna, za to rano było gorzej. Bolą mnie zęby i dziąsła... z językiem trochę lepiej, ale jedzenie dalej mi kiepsko idzie... wczoraj wieczorem zjadłam kisiel a dziś owsiankę... Za to teraz już normalnie piję i mocz ma normalny kolor-musiałam rano pobrać próbkę, bo za 2h idę do położnej. Za to tż poszedł w PL do lekarza i dostał antybiotyk na gardło ![]() Najlepiej mi jak leżę, ale najchętniej coś bym robiła-tzn. sprzątnęła mieszkanie bo mam niezły sajgon, szczególnie w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#238 | ||
Wtajemniczenie
|
super zdolniacha
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Paulaaa witaj ![]() nadalka ja czuje małego najwięcej po prawej stronie okopuje mi żebro ale wypycha też koło pępka z lewej i prawej strony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś na usg usłyszałam, że mała właśnie śpi - zdziwiłam się bardzo, bo się przecież ruszała nogami - i widziałam, i czułam! na co lekarz zadziwił się mojemu zdziwieniu: "no przecież przez sen się rusza, jak każdy człowiek" - odparł ![]() Cytat:
![]() ja mam w lodówce szparagi, mleko, margarynę i winogrona - nic, z czego dałoby się ukręcić obiad, więc znów muszę na zakupy ![]() /w zamrażalce też sam badziew: jakiś groszek, jakaś fasolka../ jak robisz ten makaron z brokułami? brzmi dobrze, dodałaby tylko pierś (oboje mięsni jesteśmy) i może miałabym pomysł na dzisiejszy obiad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak, że kopniaki stały się prawdziwą rzadkością, mam chyba od 32-33 tc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś po 30, 32tc zaczęłam mniej odczuwać kopniaki. Teraz zdarza się może tylko raz na dzień jak kopnie, przeważnie jest właśnie tylko wypinanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.