Muszę wkońcu schudnąć !!! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 17:09   #211
Siejusia
Zadomowienie

Dot.: Muszę wkońcu schudnąć !!!

Ojej, coś forum nam zdycha
Piszcie dziewczyny co u Was?
Ja jestem w dobrym nastroju, bo zrzuciłam kolejne 2 kg przy minimalnym wysiłku.
Stary 2012-08-09, 21:27   #212
evittka
Przyczajenie

hej Dziewczyny! ja jestem najlepszym przykładem na to, że jeśli zmieni się swoje myślenie bo to prawda, że odchudzanie podobnie jak seks u ko biety zaczyna się w głowie to można wszystko !! Od kwietnia zrzuciłam 13 kg!! Co jest dla mnie mega osiągnięciem, gdyż w swoim toksycznym związku bardzo się zaniedbałam i przy wzroście 170cm dobiłam do 86kg, co było dla mnie traumą Ale postanowiłam wziąć się za siebie, i pierwsze co zrobiłam to odstawiłam słodycze, słodzenie napojów, pieczywo, ziemniaki. Przerzuciłam się na dietę 5-6 posiłków dziennie, bo nie można chodzić głodnym spać, a jak się wstaje o 7 rano i chodzi spać o 24 to tyle posiłków trzeba zjeść! Przede wszystkim dużo białka, ale do tego warzywa w dużej ilości plus 2 owoce dziennie, herbata czerwona. Przykładowy jadłospis: śniadanie; 150ml mleka 0.5%, 3 łyżki płatków owsianych, garść rodzynekl
śniadanie II; 3 łyżki serka białego, pół pomidora, pół ogórka, pół papryki, 2 plasterki białej szynki
obiad; 130g kurczaka gotowanego lub obsmażanego na patelni teflonowej bez tłuszczu, 150g gotowanej fasolki z pomidorem i czosnkiem
podwieczorek: 100g jogurtu nat 1.5% 100g jogurtu owocowego, 2 łyzki otrąb owsianych, garść rodzynek
kolacja; pół pomidora, pół ogórka, rzodkiewka, 120g ryby wędzonej

Do tego 2-3 razy siłownia po 1.15h i raz w tygodniu basen 45min )
Naprawdę da się bez głodzenia!! Gdy bardzo burczy mi w brzuchu to zajadam jabłko luib marchewkę i nigdy nie wychodzę z domu bez przygotowanego posiłku, lub jogurtu bo na mieście zawsze czają się pokusy, tak samo codziennie wieczorem poświęcam 20min na przygotowanie sobie posiłków do pracy, to najlepszy sposób na regularne jedzenie, trzymanie małych porcji bez podjadania słodyczy, do których mam ogromną słabość dlatego raz na 2 tyg robię sobie dzień dziecka i pozwalam sobie na kawałek ciasta lub lody ) Teraz ważę 73 kg ale mam zamiar zrzucić jeszcze 8kg, i wiem, że się uda!! Życzę powodzenia!! I w załączniku przesyłam kolaż jak zmieniało się moje ciało podczas diety; 1. zdjęcie 86kg 2. zdjęcie 80kg 3.zdjęcie 73kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odchudzanie '12.jpg (51,7 KB, 46 załadowań)
evittka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:57   #213
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evittka Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny! I w załączniku przesyłam kolaż jak zmieniało się moje ciało podczas diety; 1. zdjęcie 86kg 2. zdjęcie 80kg 3.zdjęcie 73kg
gratuluję wytrwałości

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 21:08   #214
emily96
Przyczajenie

mam 17 lat i waże 55 kilo, jestem dosyć niska, 1.60 w kapeluszu... muszę schudnąc tak z 5 kg... czułabym się wtedy świetnie! a tak to jestem niska i gruba... pomożcie! zacznam ćwiczyć, nie jem słodyczy, zdrowo się odżywiam, nie jem po 18, aż tu nagle przychodzi taka sobota i jem tyle słodyczy... i wgl odbiegam w kółko od tego co zaplanowałam... brak mi już mobilizacji... nie wiem co ćwiczyć bo też nie mam tyle czasu na to, szperam po internecie i tyle tego jest że już nie wiem co mam myśleć
emily96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 18:52   #215
rudy_motylek
Raczkowanie

witajcie
ja tez musze schudnąc...
zawsze miałam coś do zrzucenia, raz więcej, raz mniej, ale teraz więcej
168 i 66-67 kg
chce zrzucic 10 kg
pol roku temu urodzilam dziecko i czas zabrac sie za siebie
mam nadzieje ze mi sie uda
rudy_motylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości