|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cześć
postanowiłam się do Was przyłączyć ![]() Od zawsze chciałam mieć długie włosy i... zawsze kiedy odrastały do ramion ścinałam na krótko Ale na razie całkiem dobrze się trzymam, sięgają już mniej więcej do połowy łopatki, więc muszę być dzielna jeśli chcę zapuścić do talii. Na szczęście szybko rosną. Z tym że mam z nimi straszny problem, a mianowicie bardzo szybko przetłuszczają się u nasady (muszę myć codziennie) a końce są przeraźliwie przesuszone (od farbowania i najgorszego na świecie balejażu ). Najważniejsze że jeszcze całkiem nie wypadły Pozdrawiam Włosomaniaczki
|
|
|
|
#212 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej animi92 ![]()
|
|
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, możecie polecić coś do włosów z filtrami UV? W rossmanie widziałam jakiś spray, ale miał na pierwszym miejscu alkohol
|
|
|
|
#214 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie też chciałam spytać o filtry. Jako że zaczyna świecić słoneczko ,a Martynka lubi słoneczko hihi
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie chciałam się o to spytać na forum! Szukam jakiegoś sprayu do włosów z filtrem, ale jak na razie wszystkie jakie widziałam są z alkoholem =(
|
|
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
Podobno Jantar dobrze chroni, w ogóle polecam zajrzeć na bloga Anweny, akurat dzisiaj dodała notkę o ochronie przed UV (jeśli jeszcze nie zajrzałyście
)
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z sylvi. Skrócenie ich z 5-10cm wyszło by Ci na dobre. Zdrowsze włosy lepiej rosną
Długość i tak masz przyzwoitą. Ach kiedy moje będą takie????
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak zrobiłam i jestesm zadowolona (chociaż chyba strasznie zniszczone nie były, ale o niebo lepiej się czułam |
|
|
|
|
#220 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cześć dziewczyny!
Przyłączam się do zapuszczaczek i intensywnej pielęgnacji włosów. ![]() Zacznę od kubka pokrzywy i olejowania na kilka h.
|
|
#221 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Wiem... ale tak sie boje..!
![]() ![]() :kwasny :Boje sie po 1 bo sie bardzo przyzwyczaiłam do takiej długości, a po drugie ja całe zycie mam ta długoś one po prostu stoja w miejscu!
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja zaczęłam znowu pić drożdże, biorę CP, jeszcze chyba kupie jakąś wcierkę i waxa Tylko nie wiem czy nie za dużo tego dobrego.. potem nie będę więdziała co dokładnie mi służy, ale kurcze, niecierpliwe babsko ze mnie, a włosy mam wrażenie mi się przerzedziły, chce więceej..
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zacząć o nie dbać, podciąć (chociaż ze 3 cm), nie niszczyć farbowaniem na długości, prostowaniem czy suszeniem I zobaczysz, że dojdziesz do momentu, kiedy włosy będą wymagały podcięcia raz na pół roku albo rzadziej
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje przestały się kruszyć po pół roku, zaczęły rosnąć, więc jestem już dobrej myśli![]() karoooooola obciąć to siano, niestety, i regularnie podcinaj, dbaj. Jak nie podetniesz nic nie wskórasz... Powodzonka
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-06-13 o 13:23 |
|
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki wielkie! ![]() Powiem Ci że znalazłam u jednej blogerki sposób żeby olejować już wcześniej włosy z olejem (ja daję kilka kropel zwykłego oleju spożywczego do jakiegoś naczynia z wodą) i tym właśnie polewam włosy, czekam aż troszkę przeschną i wtedy nakładam olej (Dabur Vatika) no i jestem bardzo zadowolona Ale tego sposobu z odżywką nie próbowałam, muszę wypróbować, może będzie jeszcze lepiej A co do odżywek to najbardziej lubię właśnie Crema Al Latte która właśnie mi się już skończyła i czekam na nową
Edytowane przez severalflames Czas edycji: 2012-06-13 o 13:37 |
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy
Jak olejuję z odżywką to często używam właśnie Joanny b/s, mieszam ją z olejem i na włosy taki mix.
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
karoooooola obciąć to siano, niestety, i regularnie podcinaj, dbaj. Jak nie podetniesz nic nie wskórasz... Powodzonka
[/QUOTE]O nie nie nie to nie czas na sianokosy! od kilku dni pije drozdze, olejuje olejkiem rycynowym i robie im co 2 dni saune z odzywka badz maska. Moze jak sie troche nabiora to wtedy cos pomysle.Zebyście wiedzialy co moje włosy przeszly.. co ja im fundowałam zanim zaczelam cos nie cos o nie dbac... One maja za soba 2 dekoloryzacje z czarnego na blond!! Niezły pet ze mnie..!
|
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Jaka ja byłam kiedyś głupia, prostowałam często włosy bez żadnego zabezpieczenia, podcinałam sama tępymi nożyczkami i nie byłam u fryzjera chyba 2 lata
I jeszcze do dziś mam przez to problemy z włosami ale już są coraz lepsze
|
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
karoooooola
Nie jestes sama. Witam w klubie.. Niestety dekoloryzacja to zamach na zycie wlosa. Minelo juz ponad poltora roku od mojej ostatniej ingerencji we wlosy i niestety mimo intensywnej pielegnacji klaczki nie sa takie jak dawniej...i nie beda do momentu kiedy ich(tych po dekoloryzacji) nie zetniesz . Musisz czekac az odrosna . Dopiero wtedy beda zdrowe i piekne. Bo niestety wlosy uszkodzone nie skleja sie nigdy i nic ich w cudowny sposob nie naprawi w 100%. Edytowane przez ewulkamala16 Czas edycji: 2012-06-13 o 20:33 |
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
ewulkamala16 wiem wiem dlatego uzbrajam sie w cierpliwosc
|
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dla zdrowych włosów i przede wszystkim końcówek - naprawdę warto. a włosy będziesz miała po 1-2 miesiącach
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

postanowiłam się do Was przyłączyć 
Ale na razie całkiem dobrze się trzymam, sięgają już mniej więcej do połowy łopatki, więc muszę być dzielna jeśli chcę zapuścić do talii. Na szczęście szybko rosną. Z tym że mam z nimi straszny problem, a mianowicie bardzo szybko przetłuszczają się u nasady (muszę myć codziennie) a końce są przeraźliwie przesuszone (od farbowania i najgorszego na świecie balejażu
). Najważniejsze że jeszcze całkiem nie wypadły

A jak na przykład (tak jak dziś) umyję wieczorem, to teraz już mam tłuste, dlatego wolę rano już umyć 

cel: do dooopy