|
|
#211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wzięłam N3 i C4 - muszę dojść do porozumienia z mamą, która bierze który nałożyłam C4 i ku mojemu zaskoczeniu wcale nie jest taki ciemny, tzn. na początku trochę jest, ale świetnie się wtopił i teraz rewelacja faktycznie zainteresowanie tymi podkładami jest duże, ale nie ma co się dziwić, w końcu to pół ceny no i mam teraz 3 podkłady: Vitalumiere Aqua, kompakt Shiseido i Lumi Magique, chyba przytłacza mnie ta ilość - tym bardziej że strasznie wolno zużywam
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o owocach a mi podchodzą jedynie truskawki, których powoli mam dość.
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem nim zachwycona, jakbym go dostała w opakowaniu bez etykietek, to byłabym w stu procentach przekonana, że to podkład z górnej półki! Używam właśnie C4 i on pięknie stapia się z cerą, nie robi się różowy i skóra wygląda naprawdę mega promiennie. Przez moment zastanawiałam się, czy nie wziąć dwóch, ale również bardzo wolno zużywam podkłady, a kto wie, jakie nowości pojawią się w okresie zimowym. ![]() Z podkładów mam jeszcze Lingerie De Peau w kompakcie, ale nie polubiłam się z nim tak bardzo jak z fluidem z tej samej linii. Mam wrażenie, że daje jakiś "płaski" efekt, nawet jak go wykończę meteorytami... Nie wiem, może lepiej sprawdzi się jesienią... Z Vitalumiere Aqua miałam próbki, ale w ogóle mi nie podszedł |
||
|
|
|
#214 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A ten odcień C4 nie jest chłodny?
Ja mam N1 z Allegro, ostatnio go znowu próbowałam użyć, ale teraz jest za jasny... I chciałam N3 żeby je mieszać, ale boję się że ten odcień jest najbardziej rozchwytywany. ![]() W ogóle to mam nadzieję, że nie będzie padać, bo zapowiada mi się maraton rossmannowski chyba. Ja mam 4 podkłady. I chcę kolejne, w sumie nie wiem po co.
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że mnie podkłady nie kręcą. Nie używam w ogóle odkąd się znów namiętnie filtruję
![]() Za to bym chciała jakieś nowe perfumy, ale chyba się muszę wstrzymać. W domu się nie będę psikać nimi przecież ![]() Dzwonił kurier, to chyba przesyłka z wygranym kremem Vichy ![]()
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam nadzieję, że nie będzie padać, bo chciałam w końcu pójść pooglądać lakiery Essie i oprócz tego mam kilka innych spraw do załatwienia. Nie chce mi się chodzić w deszczu, ale strasznie chcę zobaczyć w koncu Watermelona ![]() A jakie masz podkłady? Z któregoś jesteś szczególnie zadowolona/niezadowolona? |
|
|
|
|
#217 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Poza Lumi Magique z podkładów mam:
L'oreal True Match - długo go już używam, kiedyś był moim number 1, potem przestał mi leżeć, teraz znowu go bardzo lubię Revlon Colorstay do skóry suchej/normalnej - w stosowaniu to mój ulubieniec, ale kolor Buff który mam jest ziemisty i dlatego rzadko go ostatnio używam Bell Miner Anti-Age - ten jest taki kremowy, treściwy, bardziej przypomina krem tonujący ale jest dość ciężki
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
VA jest moim ulubieńcem, ale lubi znikać w ciągu dnia ![]() bałam się C4, bo to niby Rose Beige, ale moja skóra wybija żółte tony i też nie ma ani grama różowości Cytat:
mi na taki nie wygląda, przynajmniej na mnie wyszedł przyjemny, ciepły żółty ![]() a N3 u mnie było pełno, więc może i w Krakowie nie cieszy się taką popularnością
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Karo z L'Oreala mam Mythic Carpet, Magic Croisett i jeszcze jakiś jasnoniebieski, ale nie pamiętam nazwy.
tutaj można zobaczyć dwa pierwsze, ale kolory są przekłamane, zwłaszcza tego różowego, mam go teraz na paznokciach i wygląda zupełnie inaczej http://www.flutterandsparkle.com/201...by-loreal.html Byłam w Rossmannie w sobotę, żeby kupić dezodoranty Gillette i rozeszły się w sekundę ciekawe czy trafię dzisiaj na podkład L'Oreala, jeśli uda mi się dobrać jakiś odcień to może kupię
|
|
#220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Revlona nigdy nic nie miałam, w ogóle mnie nie ciągnie do tej firmy, sama nie wiem dlaczego. Cytat:
Cytat:
Lingerie, zarówno płynny jak i w kompakcie, wybrałam 02, chociaż przyznaję, że Lumi ma ładniejszy odcień. Cytat:
|
||||
|
|
|
#221 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Mam nadzieję, że półki nie będą puste jak wyjdę z pracy.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
TM jest fajny, ale ja ogólnie lubię podkłady L'oreal. Chyba wszystkie które miałam do tej pory mi pasowały. Ogólnie o ile chodzi o podkłady to łatwiej mi znaleźć coś na półce średniej niż z kosmetyków selektywnych, dużo testowałam przed ślubem i absolutnie nic mnie nie powaliło. Ciekawe w sumie czemu, bo np. z tuszami czy błyszczykami mam zupełnie odwrotnie.
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta kolekcja chyba była niedawno do wygrania w makijażowym konkursie na wizażu, więc powinna być
|
|
#224 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Trzeba będzie się rozejrzeć.
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam właśnie moją przesyłkę z Wizażu. Krem Idealia ślicznie pachnie
![]()
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Essie Watermelon już jest mój
Pytanie do tych z Was, które mają większe doświadczenie z tą marką - niektóre lakiery miały buteleczki tylko z wytłoczonym w szkle "Essie", a niektóre oprócz tego miały przezroczystą naklejkę z nazwą na kolejnej ściance. Czy to są jakieś różne serie? Któraś jest np. starsza? Wśród Watermelonów dwa miały opakowania bez naklejki, a dwa z - ja wzięłam ten drugi, z tego względu, że jako jedyny wyglądał na nieotwierany. Kolor Tart Deco miał wszystkie buteleczki z naklejkami, a z kolei Cute As a Button żadnej ![]() Isa, miałam próbki Idealii i odniosłam bardzo pozytywne wrażenia ![]() Miłego testowania i gratuluję wygranej ![]() Co do moich manii, oprócz lakierowej jest obecnie jeszcze jedna. Na szminki też nie powinnam patrzeć - jeszcze rok temu nie lubiłam ich używać, a teraz prawie w ogóle nie maluję ust błyszczykami, za to szminki
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-06-25 o 18:58 |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Watermelon górą
![]() Ice ta seria jest już dostepna, ale szminka nie jest koralowa a pomarańczowa ![]() Byłam w Rossamnnie, podkłady były, ale brakowało oczywiście odcienia N3; C2 i N4 na mojej dłoni wyglądały różowo i pomarańczowo, ten pierwszy był za jasny, a drugi za ciemny. Nina zrobiłabyś mi odlewkę N3? Bo nie wiem, czy żałować i próbować kupić na Allegro, czy sobie odpuścić
|
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odkad mieszkamy razem to prawie nie jem na mieście w ciągu tygodnia i wychodzi mi to naprawdę na dobre.Cytat:
Cytat:
Chyba zakupię coś z wit. C dopiero na jesień.Idealię też mam w próbkach, ciekawa jestem , jak działa. Odnośnie podkładów - też się wahałam nad tym Lumi Magique, ale odkąd odkryłam Shiseido Sun, to pozbyłam się wszystkich innych podkładów
|
|
#229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj. to niefajnie aczkolwiek reczywiście nie najgorzej w tym kontekście. Ja mogę jeść wszystko. Tylko nie umiem ograniczyć ilości ![]() A po ile te lakierki? Ostatnio mnie ciekawi ta marka ale póki co cenowo jest poza zasięgiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja lubie wszelkie niebieskości i turkusy na stopach U mnie weekend minął imprezowo znów. I znów w morzu alkoholu ![]() Cytat:
Właśnie pożarłam garnek borówek- uwielbiam ![]() Ja mam aktualnie 5 chociaż w sumie to 4 bo najjasniejszego Biodetoxa oddałam do wspólnego użytku siostrom jako korektor. A jestem teraz zauroczona też burżujem- 123, napisałam pean na wątku ze zbiorami ![]() W ogóle to lubię poniedziałki, o
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję ile przytyję jak będę siedzieć na bezrobociu. Mam w planach co prawda żeby codziennie trochę poćwiczyć i nie jeść zbyt wiele, ale jak znam siebie pewnie i tak ciągle będę zaglądać do lodówki O kurczę! Myślałam, że da się załatwić wszystko od razu w jednym miejscu A ta druga kolejka to po co, że tyle się czeka? Ja chcę być właśnie wcześnie rano tam.PS. Ale mówisz o tym PUP na Mazowieckiej? Bo ja tam muszę iść. Co do podkładów to ja mam w sumie 3 resztki, których i tak prawie nie używam. No może czasem w niedzielę, gdy chcę mieć jakiś ładniejszy makeup a nie tylko filtr+puder LU Kurczę wciągnęłam się chyba w to całe Euro. Wczoraj nie było meczu i nie miałam co oglądać
|
|
#231 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Cytat:
wtedy zapasy urosłyby chyba o kolejne pół roku Muszę je przejrzeć, może częsci się pozbędę, bo w końcu się przeterminują.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- W ostatnie dni wykończyłam mnóstwo kosmetyków! To dobrze, w końcu ruszę moje ogromne zapasy żal mi tylko, że to było ostateczne pożegnanie z sypkim pudrem Chanel 50, bo go wycofali ice udało Ci się kupić Lumi?
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-06-26 o 09:30 |
|||||
|
|
|
#232 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Ja myślałam że dzisiaj wrócę do domu z nowym lakierem ale TŻ wybiera się ze mną po dowód i może nie przejść. ![]() Cytat:
Szminki są za mocne w kolorze jak dla mnie, ale lakiery ładne. ![]() Cytat:
Revlon mogę przemyśleć, a ten INM nie brzmi zachęcająco.Rzyrafka chyba o Wąwozowej czy jak tam się ta ulica na końcu świata nazywa... ![]() Podkładu Loreal nie kupiłam - byłam w dwóch Rossmannach i w pierwszym nie było ani jednej buteleczki, w drugim były tylko kolory C2 i DW6, do trzeciego nie dotarłam bo TŻ zadzwonił że fotograf ma nam przynieść zdjęcia (swoją drogą są super Generalnie doszłam do wniosku że bez sensu ta pormocja, bo jak człowiek nie stanie o 9 rano przed szafą to nie ma szans nic kupić.
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On i tak nie zrozumie, po co mi kolejny, więc po co ma się denerwować. ![]() Cytat:
Jestem bardzo ciekawa, jak wyglądałaś, na pewno przepięknie. Co do Rossmanna, to zrobili świetne ceny i mnie udało się kupić to, co chciałam, ale tylko dlatego, że mam możliwość pójść na zakupy od razu po otwarciu. Chyba nie do końca przemyśleli swoją strategię. Zresztą jestem już zmęczona tym pilnowaniem dni promocyjnych i cieszę się, że kolejna gazetka jest już "normalna".
|
||
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo sobie wykupię jakiś Polsat Sport czy coś i będę Ligę Mistrzów oglądać ![]() Gratuluję zużyć! Cytat:
O masz już zdjęcia? Hehe, kolejki do Rossmanna jak za PRL
|
|
#235 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Przynajmniej w kwestii zakupów kosmetycznych. A ja też nie mam ochoty słuchać ile to ja mam lakierów i po co mi kolejne. ![]() Cytat:
Obiecałam się pochwalić dziewczynom zdjęciami, jak chcesz to mogę również Tobie podesłać. ![]() Tylko najpierw muszę się z nimi sama ogarnąć. ![]() Już to chyba nie jest dobre słowo minął miesiąc i tydzień od ślubu to już czas najwyższy.
|
|
|
#236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię, jak mi się kończy kilka kosmetyków na raz, mam wtedy większe poczucie zużywania ![]() Co do sportu, to mój TŻ ogląda wszystko co wymieniłaś + czasami NBA po nocach (ale akurat sezon już się skończył). Czasami i ja zerknę jednym okiem, chociaż za F1 nie przepadam, a Ligę Mistrzów oglądam na poważnie tylko jak grają już sami najlepsi. Za to bardzo lubię oglądać tenisa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-06-26 o 10:18 |
|||
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ice ja też chciałabym zobaczyć zdjęcia
![]() Przejrzałam moje lakiery Essie: - naklejka na całej ściance - stary, polski dystrybutor - naklejka pod lakierem - amerykańskie - naklejka na nakrętce - najnowsze, odkąd L'Oreal ich przejął
|
|
#238 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Spokojnie, spokojnie zdjęcia będą, ale najpierw sama muszę je obejrzeć.
|
|
#239 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A w piłce nożnej najbardziej lubię patrzeć jak niektórzy symulują faule, ileż się muszą "nacierpieć" Cytat:
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cały dzień boli mnie dziś głowa, w dodatku jest zimno, pochmurno i strasznie wieje. Pogoda zdecydowanie jesienna... chyba przez to ciągle dziś czuję się głodna!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Tylko nie wiem, czy z tej wiosny czy poprzedniej ale na pewno lakier sezonowy
więc pewnie go nie ma w SP...
) i całą łubiankę jagód

I chcę kolejne, w sumie nie wiem po co.

Dowiadywałam się za to w PUP co potrzeba do zarejestrowania się i właśnie za tydzień od razu lecę to załatwić. Mam nadzieję, że w urzędzie nie będzie dużych kolejek, bo z racji tego, że będzie mi przysługiwał zasiłek muszę się zarejestrować w PUP dla powiatu krakowskiego w Krakowie a nie w tym, gdzie rejestrowałam się wcześniej w mojej gminie (tam rejestrują tylko osoby bez zasiłków).
A ta druga kolejka to po co, że tyle się czeka? 
Przynajmniej w kwestii zakupów kosmetycznych. A ja też nie mam ochoty słuchać ile to ja mam lakierów i po co mi kolejne.