|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Cytat:
zrób jutro z porannego moczu i zobaczymy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
odnośnie egzaminów dla mnie zdanie prawka to trochę umiejętności ale też szczęscie , i to bardzo dużo
![]() ![]() ![]()
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli od pierwszego cyklu po odstawieniu tabletek kochaliście sie bez zabezpieczenia? Ja miałam dylemat, bo lekarze radzili odczekać 1,3 lub 6 miesięcy (co lekarz to opinia). Ostatnio lekarka powiedziała, że mam się nie przejmować i działać ![]() ![]() niby widać kreskę, ale czy ja wiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2012-07-08 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
ula_betula
teoria teorią nie to żebym chciała Cie straszyc, ale w praktyce to jest tak: jeśli będzie chciał Cie brzydko mówiac udupic i będzie sytuacja o która pytasz, to moim zdaniem jeśli poczekasz aż pieszy zejdzie całkowicie z pasów to Ci powie że tamujesz ruch a jeśli ruszysz jak będzie w połowie to powie że stworzyłaś zagrożenie czy coś takiego ![]() ![]() ![]() moje siostry robiły razem prawko u tego samego instruktora młodsza jeździła super a starsza gorzej i co starsza zdała za 1 razem a młodsza za 5 ![]()
#216 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Lublana;35170073]Cześć
![]() ![]() ![]() spodziewaj sie normalnie, tak jak miałaś przed braniem tabletek. Ja po odstawieniu tabsów dostałam teraz okres w 25 dniu cyklu (jako pierwszy dzien liczyłam to krwawienie, która miałam przy ostatnim opakowaniu tabletek) a normalnie mój cykl trwa 30-31 dni. Także teraz zaczął się nasz pierwszy cykl starań ![]() ![]() Czyli od pierwszego cyklu po odstawieniu tabletek kochaliście sie bez zabezpieczenia? Ja miałam dylemat, bo lekarze radzili odczekać 1,3 lub 6 miesięcy (co lekarz to opinia). Ostatnio lekarka powiedziała, że mam się nie przejmować i działać ![]() ![]() Lublana-My odczekaliśmy jeden cykl. Ja odstawiłam anty w połowie maja. W maju miałam wypalaną nadżerkę więc i tak nie mogliśmy współzyć. @ dostałam w 34 dc. Moja gin powiedziała że można od razu po tabletkach się starać ale jak nie chcemy mieć blizniaków to lepiej odczekać 1 cykl i my odczekaliśmy. Tak więc w pierwszym cyklu się nie staraliśmy. Teraz muszę chyba liczyć że @ przyjdzie też w 34 dc. Chociaż chciałabym oczywiście żeby nie przyszła wcale! ![]() My mamy utrudnione staranka bo mój tż pracuje za granica i jest w domu co 2 tyg w weekendy więc cięzko będzie trafić akurat w dni płodne, dlatego w tym cyklu współzyjąc w 11 i 13 dc mam nadzieję że się udało. A u Ciebie Lublana to drugi cykl? Będziecie już sie starać czy odczekujecie kilka cyklów? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Coś tam niby jest ale ja proponuje jutro rano na bete śmignąć i sprawa będzie jasna. A który masz dzień cyklu? W każdym razie zaciskam mocno kciuki za II kreskę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#219 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cały czas sie źle czuje,boli mnie w dole brzucha a od 2 dni dół kregosłupa,że nawet spać nie mogę.Nie mialam żadnych objawów przy pierwszej ciąży,więc nie wiem co o tym myśleć. Ja mieszkam na wsi,także musze poczekać do poniedziałku żeby kupić test,bo apteka w weekend zamknięta. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłby 33dc, nie biorąc pod uwagę ."okresu". Rano nie pojde na bete, dopiero po poludniu mogę, ale to chyba bez znaczenia czy robi się rano czy później?
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to ja pokciukuje :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaciskam za pozytywny wynik ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- SAUATKA co u Ciebie? Widziałam na pierwszej stronie że termin @ masz bardzo blisko mnie. Mam nadzieję że się jej nie doczekasz ![]()
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=anusia1808;35172106]Właśnie o to samo miałam zapytać po owu zauważyłam gęsty biały śluz i trwa to już kilka dni( grzybka na 100% wykluczam) i jak dowiedziałaś się już od czego to? Ja czytałam troszkę u doktora google ale nic ciekawego nie wyczytałam
![]() Ja wyczytałam że biały gęsty śluz może być oznaką ciąży ale zależy to od kobiety. Równie dobrze może to być śluz nie płodny. Ja równiez mam ten sluz po owulacji i grzybka równiez wykluczam. Poczekamy i zobaczymy a może .. może nam sie udało. Wcześniej nigdy nie miałam takiego śluzu dlatego jest to dla mnie zastanawiające. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie już chyba po owu, tzn. nie jestem pewna czy te bóle to było to, ale mam nadzieję, bo odkąd odstawiłam tabsy to tak mam ;p działamy dalej, ale bez spiny i nic na siłę, bo nie chce zwariować. oczywiście jak zwykle sobie już coś wkręcam, ale do póki nie ma 2krech to nie ma ciąży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
111kicia111, anusia1808
Nie wiem czy czytałyście wypowiedzi na innych wątkach, ale tam dziewczyny jak miały taki śluz to zawsze okazywało się, że to oznaka ciąży. Taki śluz występuje po owulacji i albo wygląda jak ten płodny albo jest biały no i jest go dużo. Zatem trzymam mocno kciuki bo coś czuję, że będą fasolki ![]() anusia1808 Dzięki za kciuki! Jeśli chodzi o zejście z pasów - obecny instruktor zabrania mi czekać do momentu aż pieszy całkowicie zejdzie z pasów. Powiedział, że nie ma tego w przepisach i nie mają prawa mnie za to uwalić. Na forach piszą, że nie trzeba czekać - ja już zupełnie zgłupiałam ![]() monriks A kojarzysz jakie to pytanie? Bo, że ustąpić jak ma już nogę na pasach to wiem, ale właśnie nigdzie nie ma zapisu czy czekać aż zejdzie z pasów czy jechać. sauatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Odstawilam tabletki w grudniu i właśnie zaczynam mój 7 cykl starań ::/ Troszkę to już trwa,i miałam już chwilę załamania,powoli tracę wiarę w to że kiedyś się uda ![]() Mam nadzieję że wspólnie podtrzymamy się na duchu w trakcie oczekiwania na dwie kreseczki ![]() Przy okazji moze któraś z Was miała tak po odstawieniu tabletek,bo już nie wiem co. się dzieje z moim cyklem:/ Pierwsze dwa po odstawieniu miałam normalne tzn .28dni i 3-4dni i@,kolejne cykle były 34dniowe,a@ trwał do 7 dni,a teraz miałam 30dni a @trwał tylko 2 dni:/ I nie wiem co się dzieje z tym moim cyklem,czy on się dopiero teraz reguluje? Miłego wieczoru Wam życzę ![]() Pozdrowionka ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-07-08 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Inna_Uk, witaj!
![]() Co do cykli, ja odstawiłam anty rok temu, teraz mam 12cykl bez i jest różnie. Miałam cykl 27dniowy, miałam 36 dniowy, okres też raz 3dni innym razem 5, czasami tydzień plamienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny i dzięki za miłe przyjęcie
![]() Widzę że Wy też już dość długo jesteście po odstawieniu tabletek,i powiem Wam że dobrze wiedziec że nie tylko ja mam takie dziwne cykle,mam nadzieję że to że teraz się skrócił będzie oznaczać że powoli wraca do normy,bo już mnie denerwuje to wachanie:/ Życzę i Wam i sobie szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek ![]() Miłego wieczoru ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja tez sie staram zafasolkowac od maja tego roku i poki co nic. Bralam tabsy okolo okolo 10 lat i konczac na Cilest. Pierwsza normalna @ przyszla po 28 dniach a kolejna po 22. Podejrzewam ze nie ma w ogole owulacji bo nie mam praktycznie zadnego zuwazalnego sluzu w ciagu calego miesiaca. Od chwili odstawienia tabsow nie robilam zadnego przerwy przed rozpoczeciem staran. Jedni mowia, ze dobrze jest zaczac od razu po bo wtedy najwieksza szansa na ciaze a inni ze warto poczekac 3-6 m-cy. Co lekarz i inna opinia. Czekam ze zniecierpliwieniem na 2 piekne kreseczki ![]() Czy ktoras tez brala Cilest i miala problemy z zajsciem w ciaze? |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Faktycznie macie utrudnione zadanie skoro mąż na co dzień poza domem, ale uda się, zwłaszcza jak masz takie nieregularne cykle ![]() Macie dziewczyny ubezpieczenie, z którego będziecie mieć wypłacone pieniążki po urodzeniu dziecka? Jeśli nie macie, polecam się zakręcić wokół tematu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||||
Rozeznanie
|
koronek kreska jest słabiutka ale jest, więc mozliwe, że miałas po prostu póxniej owu i dlatego po 1 test wyszedł dopiero teraz, a nie wcześniej, po drugie kreska jest słaba, bo betaHCG też jeszcze nie za duże jest
Moim zdaniem na 100% jesteś w ciąży ![]() Ja bym zrobiła jeszcze dzisiaj rano test z porannego sika i potem na betę... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() p.s. w pratykce bywa gorzej, bo ja zazwyczaj też nie czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Noooooo się ruch zrobił na forum, że hoho... ![]() Ja niestety w weekend byłam wyłączona ze świata... pokłóciłam się z TŻ do tego i generalnie ![]() Dzisiaj mam teoretycznie 15dc zrobiłam dzisiaj test owu i też dupa ledwo widoczna druga krecha... więc nie wiem czy cykl będzie bezowulacyjny, czy znowu mi się poprzestawiało wszystko... szkoda, bo poprzedni cykl książkowy był ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak podjeliście decyzje o staraniu to pędzicie do gina sie przebadać czy sie po prostu staracie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Lublana A jakie to ubezpieczenie dokładnie i gdzie je można wykupić?
Inna-Uk Witaj! ![]() Renessme1985 Nie martw się, może owu już była? Albo pojawi się później? Jeszcze nie wszystko stracone! Miłego dzionka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zauważyłam ze od owu cały czas pobolewa mnie brzuch tak jak na @ jejku tak bardzo nie chcę się nakręcać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje że dogadasz się z Tż ![]() A co to za ubezpieczenie i gdzie to kupić? KORONEK, MONRIKS jak testy? LUBLANA trzymam kciuki za kooejny test
![]() |
#239 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak już się dowiedziałam na tym forum a także na innych, zdrowa para może się starać nawet do 2 lat o dzidziusia i nie jest to coś czym trzeba się martwić, aczkolwiek wiadomo, że każda z nas chciałaby żeby to było od razu hop siup i nastawiamy się na do 3 raz sztuka, do pół roku, nie martw się i nie zadręczaj ![]() Co do tabletek to nie pomogę, odstawiłam 6 lat temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tych testów owu to może za wcześnie zrobiłaś, ja raz robiłam sobie takie coś i w czwartek wyliczyłam owu, zrobiłam test - drugiej kreski brak, więc później zrobiłam w sobotę, niedzielę i dopiero w poniedziałek wyszła druga wyraźna, mocna kreska, więc moje obliczenia co do owu były o d...e potłuc. Zrób jeszcze dzisiaj test i jutro - powinno wyjść ![]() Dam, dam na pewno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.