Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 09:56   #211
00anulka00
Zadomowienie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość

Jeżeli pieszy jest na pasach i ustępuję mu pierwszeństwa będąc na prawym pasie to czy mogę ruszyć jak minął połowę jezdni (i mogę przejechać bez szwanku) czy też mam czekać aż zupełnie zejdzie?
na 99% pieszy musi zejść całkowicie z pasow

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Hmmm na teście jest napisane, że najlepiej z pierwszego porannego jest robić, może poczekaj do jutra jednak?
zrób jutro z porannego moczu i zobaczymy
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:11   #212
agi_82
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

odnośnie egzaminów dla mnie zdanie prawka to trochę umiejętności ale też szczęscie , i to bardzo dużo jestem zdania, że jak egzaminator będzie chciał oblac to obleje ja zdawałam 2 razy i za 1 jechałam sto razy lepiej niż za drgim więc o co chodzi? jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase hehe

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:23   #213
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
odnośnie egzaminów dla mnie zdanie prawka to trochę umiejętności ale też szczęscie , i to bardzo dużo jestem zdania, że jak egzaminator będzie chciał oblac to obleje ja zdawałam 2 razy i za 1 jechałam sto razy lepiej niż za drgim więc o co chodzi? jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase hehe
Też tak do tego podchodzę Cieszę się, że trafiłam na tego instruktora bo jakbym nie wzięła tych doszkalających to nigdy bym nie zdała, takie błędy robiłam
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:37   #214
Lublana
Zadomowienie

CześćDostałam wczoraj okres, więc mam drugi dzień cyklu, wprawdzie spodziewam się, że nieźle mogę mieć cykl pogmatwany, ale może drugi cykl po odstawieniu tabsów normalnie będzie miał owulację w połowie a nie co drugi dzieńZobaczymy

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak mam liczyć swój cykl. Po odstawieniu tabletek dostałam @ w 34 dc. Czy teraz jest możliwe że będę miała takie długie cykle bo zawsze miałam 28 dniowe cykle, ale to było dawno temu około 8 lat (przed braniem anty).
W tym miesiącu kochaliśmy się w 11 i 13 dc. Przy cyklach 28 dniowych jest szansa na ciążę ale juz przy 34 dniowych chyba nie. Nie zabardzo wiem kiedy się spodziewać lub nie spodziewać kolejnej @.
spodziewaj sie normalnie, tak jak miałaś przed braniem tabletek. Ja po odstawieniu tabsów dostałam teraz okres w 25 dniu cyklu (jako pierwszy dzien liczyłam to krwawienie, która miałam przy ostatnim opakowaniu tabletek) a normalnie mój cykl trwa 30-31 dni. Także teraz zaczął się nasz pierwszy cykl starańAle najpierw niech skończy mi się okres

Czyli od pierwszego cyklu po odstawieniu tabletek kochaliście sie bez zabezpieczenia? Ja miałam dylemat, bo lekarze radzili odczekać 1,3 lub 6 miesięcy (co lekarz to opinia). Ostatnio lekarka powiedziała, że mam się nie przejmować i działaćAle jakby coś to pierwszy cykl po dstawieniu jeszcze się zabezpieczaliśmy

Cytat:
Ok wklejam do oceny, to jest 1 i ten sam test tak w razie co
niby widać kreskę, ale czy ja wiemOby to było toZrób jak radzą dziewczyny

Cytat:
Wkuwam teraz na egzamin z prawka i mam jedną wątpliwość:

Jeżeli pieszy jest na pasach i ustępuję mu pierwszeństwa będąc na prawym pasie to czy mogę ruszyć jak minął połowę jezdni (i mogę przejechać bez szwanku) czy też mam czekać aż zupełnie zejdzie?
niech całkowicie zejdzie, lepiej poczekać niż byc udupionym na egzaminie z takiego powoduW prawdziwym życiu czekasz aż zejdzie z Twojej połowy, chyba, że jest starsza osobą albo kobietą z wózkiem/dzieckiem to ja osobiście zawsze czekam aż całkowicie zejdzie, żeby nie stresować

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2012-07-08 o 10:38
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:38   #215
agi_82
Wtajemniczenie

ula_betula
teoria teorią nie to żebym chciała Cie straszyc, ale w praktyce to jest tak: jeśli będzie chciał Cie brzydko mówiac udupic i będzie sytuacja o która pytasz, to moim zdaniem jeśli poczekasz aż pieszy zejdzie całkowicie z pasów to Ci powie że tamujesz ruch a jeśli ruszysz jak będzie w połowie to powie że stworzyłaś zagrożenie czy coś takiego więc bądź tu mądry i pisz wiersze ale głowa do góry, trzymam kciuki
moje siostry robiły razem prawko u tego samego instruktora młodsza jeździła super a starsza gorzej i co starsza zdała za 1 razem a młodsza za 5 więc to kolejne potwierdzenie na łud szczęscia na egzaminie...

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:38   #216
111kicia111
Raczkowanie

[QUOTE=Lublana;35170073]CześćDostałam wczoraj okres, więc mam drugi dzień cyklu, wprawdzie spodziewam się, że nieźle mogę mieć cykl pogmatwany, ale może drugi cykl po odstawieniu tabsów normalnie będzie miał owulację w połowie a nie co drugi dzieńZobaczymy

spodziewaj sie normalnie, tak jak miałaś przed braniem tabletek. Ja po odstawieniu tabsów dostałam teraz okres w 25 dniu cyklu (jako pierwszy dzien liczyłam to krwawienie, która miałam przy ostatnim opakowaniu tabletek) a normalnie mój cykl trwa 30-31 dni. Także teraz zaczął się nasz pierwszy cykl starańAle najpierw niech skończy mi się okres

Czyli od pierwszego cyklu po odstawieniu tabletek kochaliście sie bez zabezpieczenia? Ja miałam dylemat, bo lekarze radzili odczekać 1,3 lub 6 miesięcy (co lekarz to opinia). Ostatnio lekarka powiedziała, że mam się nie przejmować i działaćAle jakby coś to pierwszy cykl po dstawieniu jeszcze się zabezpieczaliśmy

Lublana-My odczekaliśmy jeden cykl. Ja odstawiłam anty w połowie maja. W maju miałam wypalaną nadżerkę więc i tak nie mogliśmy współzyć. @ dostałam w 34 dc. Moja gin powiedziała że można od razu po tabletkach się starać ale jak nie chcemy mieć blizniaków to lepiej odczekać 1 cykl i my odczekaliśmy.
Tak więc w pierwszym cyklu się nie staraliśmy.

Teraz muszę chyba liczyć że @ przyjdzie też w 34 dc.
Chociaż chciałabym oczywiście żeby nie przyszła wcale!
My mamy utrudnione staranka bo mój tż pracuje za granica i jest w domu co 2 tyg w weekendy więc cięzko będzie trafić akurat w dni płodne, dlatego w tym cyklu współzyjąc w 11 i 13 dc mam nadzieję że się udało.

A u Ciebie Lublana to drugi cykl? Będziecie już sie starać czy odczekujecie kilka cyklów?
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:39   #217
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
zdania, że jak egzaminator będzie chciał oblac to obleje ja zdawałam 2 razy i za 1 jechałam sto razy lepiej niż za drgim więc o co chodzi? jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase hehe
niestety podzielam, co z tego ze kamery, jak sie uprze to wiadomo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 12:35   #218
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie bardzo dużo gęstego białego śluzu. Nigdy tak nie miałam. Już zaczęłam sie nakręcać że taki sluz może byc oznaką ciąży. Co myślicie?
Właśnie o to samo miałam zapytać po owu zauważyłam gęsty biały śluz i trwa to już kilka dni( grzybka na 100% wykluczam) i jak dowiedziałaś się już od czego to? Ja czytałam troszkę u doktora google ale nic ciekawego nie wyczytałam

Cytat:
Coś tam niby jest ale ja proponuje jutro rano na bete śmignąć i sprawa będzie jasna. A który masz dzień cyklu?
W każdym razie zaciskam mocno kciuki za II kreskę

Cytat:

Wkuwam teraz na egzamin z prawka i mam wątpliwość:

Z pewnością musi zejść całkiem z pasów, miałam kiedyś to na kursie i powiedział mi instruktor że nigdy nie masz pewności że się nie zachwieje i upadnie albo poprostu cofnie bo będzie nawiany. Zawsze czekam nawet teraz jak mam prawko kilka lat

Cytat:
koronek
Właściwie to nie mam żadnych objawów piersi nie bolą, nic nie kłuje... Chyba poczekam do 25tego na kolejny okres.

Moja pierwsza instruktorka mówiła inaczej, ten instruktor mówi inaczej. Ale on był 10 lat egzaminatorem. Podobno mogę się odwoływać jakby mnie egzaminator oblał jak nie poczekam żeby pieszy zszedł.

Egzamin mam za tydzień - 14 lipca, teoretyczny i praktyczny jednego dnia. Ale będzie mi raźniej bo zdajemy razem z TŻ w tym samym terminie
Trzymam kciuki za zdanie

Cytat:
Całkowicie się zgadzam z AGI_82

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 12:40   #219
monriks
Przyczajenie

Cytat:
witajcie dziewczyny
koronek
dawaj zdjęcie teściku ocenimy czy tż am racje choc ja byłabym skłonna twierdzic że druga kreska to druga kreska moja koleżanka do 5 miesiąca ciąży krwawiła tylko że słabiej niż podczas @
kicia
moja gwiazda to obrażona chodzi bo moje siostry jak i rodzeństwo tż maja po 2 dzieciaczków i jak są jakieś imprezki to moja Marcela chodzi taka smutna że aż mi jej szkoda normalnie więc myśle ze jak dobrze się podejdzie i wytłumaczy to będzie jednak radosc ze strony córci
niunia
więc testujemy razem?? może przec też będziemy razem
a odnośnie urlopu wydaje mi się że jeśli macie wczasy zamóione i zapłacone to tż powinien dostac urlop bez żadnego ale choc przepisy to jedno a praktyka drugie

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

a kiedy robiłas 1 test po przegapiłam ten fakt??
Pierwszy raz robiłam we wtorek,ale był jakis dziwny bo nagle caly pasek zrobił sie czerwony a dopiero pozniej wyskoczyla jedna kreseczka.
Cały czas sie źle czuje,boli mnie w dole brzucha a od 2 dni dół kregosłupa,że nawet spać nie mogę.Nie mialam żadnych objawów przy pierwszej ciąży,więc nie wiem co o tym myśleć.
Ja mieszkam na wsi,także musze poczekać do poniedziałku żeby kupić test,bo apteka w weekend zamknięta.

Cytat:
koronek Ja widzę drugą kreskę Ale baaardzo słabiutką. Idź na betę!
Mój okres trwał też dwa dni właściwie, ale był obfity i bolało. Może miałam cykl bezowulacyjny i to dlatego?

Wkuwam teraz na egzamin z prawka i mam jedną wątpliwość:

Też zdaje prawko i mnie uczyli że trzeba ustąpić,nawet w testach masz tam takie pytanie,że musisz zaczekać aż zejdzie
monriks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 12:54   #220
Koronek
Raczkowanie

Dzisiaj byłby 33dc, nie biorąc pod uwagę ."okresu". Rano nie pojde na bete, dopiero po poludniu mogę, ale to chyba bez znaczenia czy robi się rano czy później?
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 12:58   #221
sauatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monriks Pokaż wiadomość
Pierwszy raz robiłam we wtorek,ale był jakis dziwny bo nagle caly pasek zrobił sie czerwony a dopiero pozniej wyskoczyla jedna kreseczka.
nie był dziwny tylko normalny ;p tzn. najpierw całe tło robi się różowe, a później dopiero pojawia się kreska/ki

Cytat:
Dzisiaj byłby 33dc, nie biorąc pod uwagę ."okresu". Rano nie pojde na bete, dopiero po poludniu mogę
to ja pokciukuje :P
sauatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 13:09   #222
monriks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sauatka Pokaż wiadomość
nie był dziwny tylko normalny ;p tzn. najpierw całe tło robi się różowe, a później dopiero pojawia się kreska/ki

to ja pokciukuje :P
Poważnie? No to pierwszy raz mialam taki test bo zwykle to szło pod spodem i pojawialy sie kreseczki,a tu był intesywny róż że myślałam że się rozlał
Stary 2012-07-08, 13:16   #223
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj byłby 33dc, nie biorąc pod uwagę ."okresu". Rano nie pojde na bete, dopiero po poludniu mogę, ale to chyba bez znaczenia czy robi się rano czy później?
Jeśli chodzi o bete to nie m znaczenia kiedy zrobisz czy rano czy w południe
Zaciskam za pozytywny wynik

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

SAUATKA co u Ciebie?
Widziałam na pierwszej stronie że termin @ masz bardzo blisko mnie.
Mam nadzieję że się jej nie doczekasz

Ugo Foscolo
Stary 2012-07-08, 13:56   #224
111kicia111
Raczkowanie

[QUOTE=anusia1808;35172106]Właśnie o to samo miałam zapytać po owu zauważyłam gęsty biały śluz i trwa to już kilka dni( grzybka na 100% wykluczam) i jak dowiedziałaś się już od czego to? Ja czytałam troszkę u doktora google ale nic ciekawego nie wyczytałam

Ja wyczytałam że biały gęsty śluz może być oznaką ciąży ale zależy to od kobiety. Równie dobrze może to być śluz nie płodny. Ja równiez mam ten sluz po owulacji i grzybka równiez wykluczam. Poczekamy i zobaczymy a może .. może nam sie udało.

Wcześniej nigdy nie miałam takiego śluzu dlatego jest to dla mnie zastanawiające.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 14:12   #225
sauatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
SAUATKA co u Ciebie?
Widziałam na pierwszej stronie że termin @ masz bardzo blisko mnie.
Mam nadzieję że się jej nie doczekasz
dzięki
u mnie już chyba po owu, tzn. nie jestem pewna czy te bóle to było to, ale mam nadzieję, bo odkąd odstawiłam tabsy to tak mam ;p
działamy dalej, ale bez spiny i nic na siłę, bo nie chce zwariować.
oczywiście jak zwykle sobie już coś wkręcam, ale do póki nie ma 2krech to nie ma ciąży (mój mąż absolutnie w tym nie pomaga i ciągle mówi, że musimy 'podlać fasolkę' )
Stary 2012-07-08, 15:02   #226
monriks
Przyczajenie

Cytat:
To trzymam kciuki żeby się udało
Stary 2012-07-08, 15:38   #227
ula_betula
Zadomowienie

111kicia111, anusia1808

Nie wiem czy czytałyście wypowiedzi na innych wątkach, ale tam dziewczyny jak miały taki śluz to zawsze okazywało się, że to oznaka ciąży. Taki śluz występuje po owulacji i albo wygląda jak ten płodny albo jest biały no i jest go dużo.
Zatem trzymam mocno kciuki bo coś czuję, że będą fasolki

anusia1808

Dzięki za kciuki! Jeśli chodzi o zejście z pasów - obecny instruktor zabrania mi czekać do momentu aż pieszy całkowicie zejdzie z pasów. Powiedział, że nie ma tego w przepisach i nie mają prawa mnie za to uwalić. Na forach piszą, że nie trzeba czekać - ja już zupełnie zgłupiałam Co ma być to będzie, i tak nie jestem w stanie przewidzieć co zrobi ze mną stres na egzaminie, heh.

monriks A kojarzysz jakie to pytanie? Bo, że ustąpić jak ma już nogę na pasach to wiem, ale właśnie nigdzie nie ma zapisu czy czekać aż zejdzie z pasów czy jechać.

sauatka
Stary 2012-07-08, 19:24   #228
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witam Chętnie do Was dołącze jeśli nie macie nic przeciwko
Odstawilam tabletki w grudniu i właśnie zaczynam mój 7 cykl starań ::/
Troszkę to już trwa,i miałam już chwilę załamania,powoli tracę wiarę w to że kiedyś się uda
Mam nadzieję że wspólnie podtrzymamy się na duchu w trakcie oczekiwania na dwie kreseczki
Przy okazji moze któraś z Was miała tak po odstawieniu tabletek,bo już nie wiem co. się dzieje z moim cyklem:/
Pierwsze dwa po odstawieniu miałam normalne tzn .28dni i 3-4dni i@,kolejne cykle były 34dniowe,a@ trwał do 7 dni,a teraz miałam 30dni a @trwał tylko 2 dni:/
I nie wiem co się dzieje z tym moim cyklem,czy on się dopiero teraz reguluje?

Miłego wieczoru Wam życzę
Pozdrowionka
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-07-08 o 19:26
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 19:56   #229
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Troszkę to już trwa,i miałam już chwilę załamania,powoli tracę wiarę w to że kiedyś się uda
Mam nadzieję że wspólnie podtrzymamy się na duchu w trakcie oczekiwania na dwie kreseczki
Przy okazji moze któraś z Was miała tak po odstawieniu tabletek,bo już nie wiem co. się dzieje z moim cyklem:/
Pierwsze dwa po odstawieniu miałam normalne tzn .28dni i 3-4dni i@,kolejne cykle były 34dniowe,a@ trwał do 7 dni,a teraz miałam 30dni a @trwał tylko 2 dni:/

Pozdrowionka
witaj ja też mam różne cykle po odstawieniu tabletek z tym że 4 cykle były książkowe 28 dniowe a potem tak się rozregulowały że w kolejności miałam 24 dni 31; 39; 30; 26; 22; 26; 32; 27 i teraz zobaczymy ... a @ trwa od 5 do 7 dni...
Stary 2012-07-08, 20:03   #230
sauatka
Raczkowanie

Inna_Uk, witaj! mam nadzieję, że szybko zobaczysz upragnione 2krechy.

Co do cykli, ja odstawiłam anty rok temu, teraz mam 12cykl bez i jest różnie. Miałam cykl 27dniowy, miałam 36 dniowy, okres też raz 3dni innym razem 5, czasami tydzień plamienia.
Stary 2012-07-08, 20:37   #231
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie dziewczyny i dzięki za miłe przyjęcie
Widzę że Wy też już dość długo jesteście po odstawieniu tabletek,i powiem Wam że dobrze wiedziec że nie tylko ja mam takie dziwne cykle,mam nadzieję że to że teraz się skrócił będzie oznaczać że powoli wraca do normy,bo już mnie denerwuje to wachanie:/
Życzę i Wam i sobie szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek
Miłego wieczoru
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 20:52   #232
lemonkaa
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Ja tez sie staram zafasolkowac od maja tego roku i poki co nic. Bralam tabsy okolo okolo 10 lat i konczac na Cilest. Pierwsza normalna @ przyszla po 28 dniach a kolejna po 22. Podejrzewam ze nie ma w ogole owulacji bo nie mam praktycznie zadnego zuwazalnego sluzu w ciagu calego miesiaca. Od chwili odstawienia tabsow nie robilam zadnego przerwy przed rozpoczeciem staran. Jedni mowia, ze dobrze jest zaczac od razu po bo wtedy najwieksza szansa na ciaze a inni ze warto poczekac 3-6 m-cy. Co lekarz i inna opinia.
Czekam ze zniecierpliwieniem na 2 piekne kreseczki
Czy ktoras tez brala Cilest i miala problemy z zajsciem w ciaze?
lemonkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 20:58   #233
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A u Ciebie Lublana to drugi cykl? Będziecie już sie starać czy odczekujecie kilka cyklów?
U mnie drugi cykl i już nie będziemy się zabezpieczaćNie sądzę, że trafimy za pierwszym razem, bo nie zamierzamy celować tylko po prostu kochać się jak będziemy mieli ochotę. I w sumie nie byłabym taka smutna, bo zaświtał nam na horyzoncie wyjazd nurkowy w sierpniu a jak będę w ciąży nici z nurkowaniaChoci aż z drugiej strony możemy pojechać na wakacje bez nurkowania a odbiję sobie po urodzeniu dziecka i skończeniu karmieniaNie wieeem sama, lepiej niech przyjdzie dzidziuśJeszcze się w życiu nanurkuję

Faktycznie macie utrudnione zadanie skoro mąż na co dzień poza domem, ale uda się, zwłaszcza jak masz takie nieregularne cykle

Macie dziewczyny ubezpieczenie, z którego będziecie mieć wypłacone pieniążki po urodzeniu dziecka? Jeśli nie macie, polecam się zakręcić wokół tematuMy z mężem mamy takie ubezpieczenie i z tego tytułu po narodzinach wpadnie nam 2x2 tys. zł a 4 tysie piechotą nie chodząZwłaszcza, że z tego co czytałam na becikowe nie mamy co liczyć.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 06:45   #234
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
koronek kreska jest słabiutka ale jest, więc mozliwe, że miałas po prostu póxniej owu i dlatego po 1 test wyszedł dopiero teraz, a nie wcześniej, po drugie kreska jest słaba, bo betaHCG też jeszcze nie za duże jest

Moim zdaniem na 100% jesteś w ciąży

Ja bym zrobiła jeszcze dzisiaj rano test z porannego sika i potem na betę...

Cytat:
ula_betula ja również jestem zdania, że na 99% trzeba czekać, aż pieszy zejdzie z pasów prawko mam jakieś 10 albo i więcej lat
p.s. w pratykce bywa gorzej, bo ja zazwyczaj też nie czekam

Cytat:
koronek przy badaniu bety nie mam znaczenia o której godzinie ją zrobisz i czy będziesz naczczo czy nie...

Cytat:
Witajcie dziewczyny i dzięki za miłe przyjęcie
Widzę że Wy też już dość długo jesteście po odstawieniu tabletek,i powiem Wam że dobrze wiedziec że nie tylko ja mam takie dziwne cykle,mam nadzieję że to że teraz się skrócił będzie oznaczać że powoli wraca do normy,bo już mnie denerwuje to wachanie:/
Życzę i Wam i sobie szybkiego zobaczenia dwóch kreseczek
Miłego wieczoru
inna_uk witaj na forum ja po odstawieniu to miałam kompletny misz-masz cyklowy i wiem na pewno z własnego doświadczenia, że pigułki nie są takie całkiem bez wpływu na nasz organizm... niestety ale wydaje mi się, że robią bardzo dużo szkód i musi minąc jednak jakiś odstep czasu, żeby wszystko się wyregulowało... u mnie trwało to ok roku

Noooooo się ruch zrobił na forum, że hoho...
Ja niestety w weekend byłam wyłączona ze świata... pokłóciłam się z TŻ do tego i generalnie

Dzisiaj mam teoretycznie 15dc zrobiłam dzisiaj test owu i też dupa ledwo widoczna druga krecha... więc nie wiem czy cykl będzie bezowulacyjny, czy znowu mi się poprzestawiało wszystko... szkoda, bo poprzedni cykl książkowy był Coś czuje, że ten cykl niestety nie przyniesie rezultatów, no bo niby jak bez owu

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Macie dziewczyny ubezpieczenie, z którego będziecie mieć wypłacone pieniążki po urodzeniu dziecka? Jeśli nie macie, polecam się zakręcić wokół tematuMy z mężem mamy takie ubezpieczenie i z tego tytułu po narodzinach wpadnie nam 2x2 tys. zł a 4 tysie piechotą nie chodząZwłaszcza, że z tego co czytałam na becikowe nie mamy co liczyć.
My z TŻ mamy takie ubezpieczenie i skorzystaliśmy z niego już dwa razy... pierwszy raz przy # wypłacili Nam podwójną stawkę i potem przy porodzie drugi raz

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 06:46   #235
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
daj znać co wyszło

Cytat:
U mnie drugi cykl i już nie będziemy się zabezpieczaćNie sądzę, że trafimy za pierwszym razem, bo nie zamierzamy celować tylko po prostu kochać się jak będziemy mieli ochotę.
też tak podchodzę do tego

Cytat:
my mamy takie ubezpieczenie

jak podjeliście decyzje o staraniu to pędzicie do gina sie przebadać czy sie po prostu staracie?
Stary 2012-07-09, 07:35   #236
ula_betula
Zadomowienie

Lublana A jakie to ubezpieczenie dokładnie i gdzie je można wykupić?

Inna-Uk Witaj! Ja Ci niestety z regularnością cykli po tabletkach nie pomogę bo nigdy nie brałam.... Trzymam kciuki, żeby się unormowało wszystko w miarę szybko!

Renessme1985 Nie martw się, może owu już była? Albo pojawi się później? Jeszcze nie wszystko stracone!

Miłego dzionka!
Stary 2012-07-09, 07:57   #237
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Lublana A jakie to ubezpieczenie dokładnie i gdzie je można wykupić?
ja mam w zakładzie pracy
Stary 2012-07-09, 08:04   #238
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:

Ja wyczytałam że biały gęsty śluz może być oznaką ciąży ale zależy to od kobiety. Równie dobrze może to być śluz nie płodny. Ja równiez mam ten sluz po owulacji i grzybka równiez wykluczam. Poczekamy i zobaczymy a może .. może nam sie udało.
Ja się nie nastawiam bo wiem jak gorzko smakuje rozczarowanie.
Ale zauważyłam ze od owu cały czas pobolewa mnie brzuch tak jak na @ jejku tak bardzo nie chcę się nakręcać

Cytat:
Napisane przez sauatka Pokaż wiadomość
dzięki
u mnie już chyba po owu, tzn. nie jestem pewna czy te bóle to było to, ale mam nadzieję, bo odkąd odstawiłam tabsy to tak mam ;p
działamy dalej, ale bez spiny i nic na siłę, bo nie chce zwariować.
oczywiście jak zwykle sobie już coś wkręcam, ale do póki nie ma 2krech to nie ma ciąży (mój mąż absolutnie w tym nie pomaga i ciągle mówi, że musimy 'podlać fasolkę' )
Trzymam kciuki

Cytat:
111kicia111, anusia1808

Nie wiem czy czytałyście wypowiedzi na innych wątkach, ale tam dziewczyny jak miały taki śluz to zawsze okazywało się, że to oznaka ciąży. Taki śluz występuje po owulacji i albo wygląda jak ten płodny albo jest biały no i jest go dużo.
Zatem trzymam mocno kciuki bo coś czuję, że będą fasolki
oby to była prawda

Cytat:

Pozdrowionka
Witamy

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

Ja niestety w weekend byłam wyłączona ze świata... pokłóciłam się z TŻ do tego i generalnie

Dzisiaj mam teoretycznie 15dc zrobiłam dzisiaj test owu i też dupa ledwo widoczna druga krecha... więc nie wiem czy cykl będzie bezowulacyjny, czy znowu mi się poprzestawiało wszystko... szkoda, bo poprzedni cykl książkowy był Coś czuje, że ten cykl niestety nie przyniesie rezultatów, no bo niby jak bez owu

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

My z TŻ mamy takie ubezpieczenie i skorzystaliśmy z niego już dwa razy... pierwszy raz przy # wypłacili Nam podwójną stawkę i potem przy porodzie drugi raz
Nie poddawaj się moze zrób jeszcze test owu dzisiaj moze cos ci się przesuneło

Mam nadzieje że dogadasz się z Tż

A co to za ubezpieczenie i gdzie to kupić?

KORONEK, MONRIKS jak testy?

LUBLANA trzymam kciuki za kooejny test

Ugo Foscolo
Stary 2012-07-09, 08:11   #239
Koronek
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrowionka
Witaj

Jak już się dowiedziałam na tym forum a także na innych, zdrowa para może się starać nawet do 2 lat o dzidziusia i nie jest to coś czym trzeba się martwić, aczkolwiek wiadomo, że każda z nas chciałaby żeby to było od razu hop siup i nastawiamy się na do 3 raz sztuka, do pół roku, nie martw się i nie zadręczaj na pewno Wam się uda!

Co do tabletek to nie pomogę, odstawiłam 6 lat temu

Cytat:

Tak tak ja też mam takie ubezpieczenie z pracy!

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
koronek kreska jest słabiutka ale jest, więc mozliwe, że miałas po prostu póxniej owu i dlatego po 1 test wyszedł dopiero teraz, a nie wcześniej, po drugie kreska jest słaba, bo betaHCG też jeszcze nie za duże jest

Moim zdaniem na 100% jesteś w ciąży

Ja bym zrobiła jeszcze dzisiaj rano test z porannego sika i potem na betę...

koronek przy badaniu bety nie mam znaczenia o której godzinie ją zrobisz i czy będziesz naczczo czy nie...

Hehehe OPTYMISTKA no nic rozwieje wszelkie wątpliwości po godz. 15.00, poszłam jednak rano na bete i będę miała po południu wyniki - nie nastawiam się absolutnie, co będzie to będzie

Co do tych testów owu to może za wcześnie zrobiłaś, ja raz robiłam sobie takie coś i w czwartek wyliczyłam owu, zrobiłam test - drugiej kreski brak, więc później zrobiłam w sobotę, niedzielę i dopiero w poniedziałek wyszła druga wyraźna, mocna kreska, więc moje obliczenia co do owu były o d...e potłuc. Zrób jeszcze dzisiaj test i jutro - powinno wyjść aaa i ważne jest żeby przed testem nie pić za dużo, ok2h przed.

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
daj znać co wyszło
Dam, dam na pewno oczekujcie inf. po 15.00
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:14   #240
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

Dam, dam na pewno oczekujcie inf. po 15.00
bede czekać, bo jeszcze w pracy będę.

na takie badanie idzie sie na czczo? nie potrzeba skierowania?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości