Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kandydatki, studentki, absolwentki - część II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 16:32   #211
wronkowa
Raczkowanie

GG do wronkowa
Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kandydatki, studentki, absolwentki - cz

Kuuuuuuuuuuuuuu.......... ....!!!!!!!!!!!!1 przede mną około 60 osób dodatkowo na wetę się wpieprzyło!!!!!!!!!! To niesprawiedliwe, nie dopełnili warunków formalnych, na innych uczelniach nie byliby brani pod uwagę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
-psychikę;Di
2012
wronkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:35   #212
viva91
na przekór do celu

Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kandydatki, studentki, absolwentki - cz

Cytat:
Napisane przez wronkowa Pokaż wiadomość
na innych uczelniach nie byliby brani pod uwagę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
tego nie wiemy.
Stary 2012-07-12, 16:45   #213
Harmonija
Rozeznanie

Ja na prawdę nie rozumiem, jakim cudem tyle osób miało problem ze zrozumieniem tak banalnej rekrutacji No po prostu w pale mi się nie mieści

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:04   #214
zxccxz
Przyczajenie

Witam. Dzięki za pomoc wiele informacji waszych mi się przydało. Mam takie pytanie, zakładając, że oficjalnie miejsc na inżynierie i gospodarke wodną jest 56 na pierwszej liście przyjęli 81 osób, a dzisiaj 95 związku z tym jest nadmiar osób i jeśli ktoś jest na liście rezerwowej w pierwszej 20 to ma szanse się dostać? Czy wraz z rezygnacją osób liczba 95 przyjętch będzie się zmiejszać czy będzie stała i będą dobierać osoby z list rezerwowych. Proszę o pomoc. Pozdro

Edytowane przez zxccxz
Czas edycji: 2012-07-12 o 17:06
zxccxz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:06   #215
wronkowa
Raczkowanie

GG do wronkowa

Powinni tym, co się nie dostaną przez 'nowych', którzy teraz zapełnią miejsca tym osobom, co czytaniem ze zrozumieniem nie zawstydzili szanownej WKR -oddać opłatę rekrutacyjną.
-psychikę;Di
2012
wronkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:19   #216
kama935
Raczkowanie

Dla mnie top jest śmiech na sali. Takch rzeczy się nie robi, po prostu! Ludzie powinni odpowiadać za swoje błędy.
kama935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:32   #217
Tynula
Przyczajenie

Hej wszystkim A ja złożyłam papiery na biotechnologie. Widziałam, że w zeszłym roku prób był bardzo niski, więc liczyłam, że dostanę się bez problemu. W tym roku prób wzrósł o prawie 40 pkt. ;( i się nie dostanę, bo próg jest 64,84 a ja mam 55,8 ;( ogólnie to spadłam na jakąś 350 pozycję przez tych co doszli...
Najbardziej się wkurzyłam jak zobaczyłam, że na inne kierunki progi są o wiele niższe i tam na pewno bym się dostała;/ mogłam spoojnie skłądać na biologie, ale nie, bo mi się zachciało biotechnologii :/

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Żałuję, ze nie mogę teraz dołożyć sobie jakiegoś kierunku ;( albo że nie złożyłam na jeszcze jakiś już wcześniej..
Tynula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 17:34   #218
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez zxccxz Pokaż wiadomość
Witam. Dzięki za pomoc wiele informacji waszych mi się przydało. Mam takie pytanie, zakładając, że oficjalnie miejsc na inżynierie i gospodarke wodną jest 56 na pierwszej liście przyjęli 81 osób, a dzisiaj 95 związku z tym jest nadmiar osób i jeśli ktoś jest na liście rezerwowej w pierwszej 20 to ma szanse się dostać? Czy wraz z rezygnacją osób liczba 95 przyjętch będzie się zmiejszać czy będzie stała i będą dobierać osoby z list rezerwowych. Proszę o pomoc. Pozdro
w związku z zaistniałym zamieszaniem, chyba nikt nie jest w stanie na to odpowiedzieć...
Stary 2012-07-12, 17:37   #219
zxccxz
Przyczajenie

Dzwoniłem do działu rekrutacji na UP i też nie wiedzieli, jak będzie wyglądać dalsza rekrutacja, brak słów...
Stary 2012-07-12, 17:42   #220
usmiechnietaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tynula Pokaż wiadomość
Hej wszystkim A ja złożyłam papiery na biotechnologie. Widziałam, że w zeszłym roku prób był bardzo niski, więc liczyłam, że dostanę się bez problemu. W tym roku prób wzrósł o prawie 40 pkt. ;( i się nie dostanę, bo próg jest 64,84 a ja mam 55,8 ;( ogólnie to spadłam na jakąś 350 pozycję przez tych co doszli...
Najbardziej się wkurzyłam jak zobaczyłam, że na inne kierunki progi są o wiele niższe i tam na pewno bym się dostała;/ mogłam spoojnie skłądać na biologie, ale nie, bo mi się zachciało biotechnologii :/
Ja spadłam na miejsce 313. Progi, które widziałaś w zeszłym roku, to były progi po 3 liście, więc być może obecne jeszcze spadną.
usmiechnietaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:58   #221
kama935
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zxccxz Pokaż wiadomość
Dzwoniłem do działu rekrutacji na UP i też nie wiedzieli, jak będzie wyglądać dalsza rekrutacja, brak słów...
No to brawo dla nich! Mogli wcześniej pomyśleć, a nie teraz rozkładają bezradnie ręce! Takiego czegoś to nawet w cyrku nie znajdziecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 17:59   #222
zxccxz
Przyczajenie

Jeszcze jedno pytanie, które studia są bardziej atrakcyjne i jest więcej pracy po nich: Iś czy inżynieria i gospodarka wodna ?
Stary 2012-07-12, 17:59   #223
Tynula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez usmiechnietaa Pokaż wiadomość
Ja spadłam na miejsce 313. Progi, które widziałaś w zeszłym roku, to były progi po 3 liście, więc być może obecne jeszcze spadną.
no miałam nadzieję, że spadną, ale II lista jest bez zmian ;/ nie liczę za bardzo na to, żeby spadły aż tak nisko, za dużo ludzi przede mną :/
Tynula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:01   #224
zxccxz
Przyczajenie

a jeszcze jedno pytanie które studia są bardziej atrakcyjne IŚ czy Inżynieria i gospodarka wodna, chodzi mi też po któryym kierunku jest więcej pracy
Stary 2012-07-12, 18:06   #225
essence1
Przyczajenie

Witam, składałam na GiK oraz IŚ, po wynikach z matury już wiedziałam, że o GiK nie ma co myśleć, więc zadowolona "krzyczałam" IŚ, 9 lipca zawaliło się wszystko mianowicie: brakuje mi 1,84 Byłam na liście 224 teraz po tym co wyrabiają czyli : http://www.rekrutacja.up.wroc.pl/akt...780/uwaga.html spadłam 269, miałam nadzieję na 2 listę, poszło się (za przeproszeniem)wszystko je..., nie ma sprawiedliwości. :/ Nie zablokowali to ich problem i dlaczego inni mają cierpieć za ich głupotę?
essence1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:10   #226
viva91
na przekór do celu

tak sobie myślę - tamci nie zablokowali, zaczęli wydzwaniać i cel osiągnęli, uwzględniono ich w rekrutacji
wy możecie zrobić to samo, uwiesić się na telefonie, pytać się dlaczego, wyjaśnić, że to niesprawiedliwe i może też coś osiągniecie
Stary 2012-07-12, 18:15   #227
201605300922
Konto usunięte

Paranoja, co się na tym UP wyprawia, moja koleżanka też jest w takiej sytuacji, że była wysoko na liście rezerwowej i teraz spadła. Ja chyba na Waszym miejcu bym się odwoływała od decyzji w przypadku niedostania się, ze względu na złamanie procedur rekrutacyjnych. Kilka lat temu bodajże na psychologii w Krakowie, jeszcze w czasach, gdy były egzaminy wstępne, do testu ,,podłożono" zły klucz, przez co osoby, które pisały tak naprawdę prawie wszystko źle, dostawały się z pierwszych miejsc. Zostały przyjęte, po czym ktoś z osób nieprzyjętych zaczął się dochodzić i prawda wyszła na jaw. W tych okolicznościach dostali się i ci z pierwszej listy, i ci z drugiej, bo ludzie grozili uczelni sądem. Trzymam kciuki, że się wszystko po Waszej myśli ułoży, paranoja jakaś, naprawdę.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:23   #228
laza
Zakorzenienie

paranoja z ta rekrutacja, wyraźnie było napisane, każdy miał na poczcie na UP wiadomość:
Szanowny kandydacie/kandydatko na studia !

Prosimy pamiętać, że ostatnim krokiem w systemie powinno być dokonanie blokady
danych (zakładka dane osobowe). Należy to zrobić dopiero po upewnieniu się, że
wszystkie dane są prawidłowo wpisane. Po zrobieniu blokady nie będzie już możliwości
jakiejkolwiek zmiany danych w systemie. Nie będzie można również wpisywać wyników
matur ani wybierać dodatkowych kierunków studiów. Tylko kandydaci, którzy zablokują
swoje dane do 4 lipca do godziny 15.00 będą brani pod uwagę w procesie
rekrutacyjnym.

Żeby sprawdzić, czy blokada została prawidłowo założona należy przejść do zakładki
Kierunki studiów i sprawdzić w kolumnie STATUS, czy jest tam informacja, że
użytkownik zablokował swoje dane.

Rekrutacja

____
Wiecie może co z Technologią żywności i żywieniem człowieka? bo chyba tylko tam próg nie został aktualizowany...
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:27   #229
aska1415
Raczkowanie

http://www.rekrutacja.up.wroc.pl/akt...782/uwaga.html
aska1415 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:29   #230
laza
Zakorzenienie

a wiadomo jak z tym? mam wydrukować podanie na OŹEiGO i powiedzieć, że składam na ogrodnictwo? czy musze znowu placic 85 zł i deklarowac?
Stary 2012-07-12, 18:31   #231
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
a wiadomo jak z tym? mam wydrukować podanie na OŹEiGO i powiedzieć, że składam na ogrodnictwo? czy musze znowu placic 85 zł i deklarowac?
nie, płacić drugi raz na pewno nie musisz.
Stary 2012-07-12, 19:39   #232
Noodle Soup
Zadomowienie

Ale paranoja z tą rekrutacją Ale tak jest na UP, jeden wielki chaos i harmider...

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
Prosimy pamiętać, że ostatnim krokiem w systemie powinno być dokonanie blokady
danych (zakładka dane osobowe). Należy to zrobić dopiero po upewnieniu się, że
wszystkie dane są prawidłowo wpisane. Po zrobieniu blokady nie będzie już możliwości
jakiejkolwiek zmiany danych w systemie. Nie będzie można również wpisywać wyników
matur ani wybierać dodatkowych kierunków studiów. Tylko kandydaci, którzy zablokują
swoje dane do 4 lipca do godziny 15.00 będą brani pod uwagę w procesie
rekrutacyjnym.

Żeby sprawdzić, czy blokada została prawidłowo założona należy przejść do zakładki
Kierunki studiów i sprawdzić w kolumnie STATUS, czy jest tam informacja, że
użytkownik zablokował swoje dane.

Rekrutacja
UP powinno trzymać się zasad i zastosować do tego co napisali w tej wiadomości, nie zablokowałeś - twoja strata. A nie ludzie dzwonią i się użalają, chyba ktoś zapomniał, że studia to nie gimnazjum... Ale takie kwiatki czasem się zdarzają, że mama dzwoni do dziekanatu, bo synuś/córcia nie potrafią sami załatwić...
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:43   #233
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak jest na UP, jeden wielki chaos i harmider.
nie zgodzę się tym, po roku studiowania jeszcze nigdy nie miałam takich odczuć wiadomo, że nie jest idealnie, ale gdzie jest?

poza tym w sumie nic dziwnego, że przyjęli tych "czytających ze zrozumieniem", pewnie bali się, że przez to stracą osoby z dobrymi wynikami, ale to nie fair w stosunku do osób, które nastawiły się, że na kolejnej liście się dostaną, a pospadali niżej

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:46   #234
wiolet ka
Raczkowanie

Złożyłam podanie na IŚ i IiGW ale teraz już chyba nie mam szans :/ spadłam dzisiaj 52 miejsca w dół :/ Osoby które nie zablokowały danych pewnie nawet za bardzo nie interesowały się rekrutacją bo gdyby tak było przeczytałyby meila a nawet 2 na poczcie rekrutacji Ja sama je dostałam i zdążyłam wszystko zrobić. Strasznie zależało mi na IiGW ale jestem dopiero 122 :/ i brakuje mi 4.04 pkt
Powinni za to zrobić 4 listy czy coś :/ na maxa niesprawiedliwe to jest
Stary 2012-07-12, 19:54   #235
kama935
Raczkowanie

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.. Ludzie którzy nie zablokowali danych na pewno zapłacili kase za rekrutacje i myśle ze po prostu UP nie chce stracić tyle kasy.. Nawet na samym GP doszło 80 osób do listy.. No a 80x85..Spora suma.. Dla nich wybrali mniejsze zło- dla nas większe..
Stary 2012-07-12, 19:55   #236
laza
Zakorzenienie

w końcu aktualizowali próg na żywienie, w ogóle się nie zmienił a ja spadłam 60 miejsc w dół, fajnie...

Edytowane przez laza
Czas edycji: 2012-07-12 o 19:57
Stary 2012-07-12, 20:12   #237
Noodle Soup
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
nie zgodzę się tym, po roku studiowania jeszcze nigdy nie miałam takich odczuć wiadomo, że nie jest idealnie, ale gdzie jest?
Studiuję tu dwa lata, pracuję na uczelni od roku, studiował tu mój TŻ. Wiem, jak to wszystko działa wewnętrznie, widzę też to od strony studenta - na prawdę, czasem sobie nikt nie zdaje sprawy, jaka paranoja panuje na tej uczelni Mam też porównanie z UWr

Nie neguje jej, bo jednak nasz UP ma swoje plusy, ale często po prostu zaliczam klasycznego 'facepalma' jak dowiaduje się o niektórych kwiatkach :P

Edytowane przez Noodle Soup
Czas edycji: 2012-07-12 o 20:14
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:18   #238
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość
Ale paranoja z tą rekrutacją Ale tak jest na UP, jeden wielki chaos i harmider...
ja pierwszy raz czegoś takiego doświadczam, zwykle wszystko jest tak jak powinno, a w najgorszym wypadku znośnie. mam znajomych na UE i PWr i przy tym, o czym oni czasami opowiadają to zamieszanie na UP to pryszcz
Stary 2012-07-12, 20:19   #239
kasia392
Przyczajenie

Hej!
Taż jestem kandydatką na UP ale ta rekrutacja mnie osłabiła...
Mam 52 pkt i złożyłam papiery tylko na budownictwo i GiK, bo myślałam, że skoro było 44 (na bud) w tamtym roku to teraz też jakoś tak będzie i bez problemu się dostane, a teraz to kiepsko to widzę. Na GiK wiem, że nie mam szans ale jak myślicie, czy próg na budownictwie spadnie? Brakuje mi 2,5 pkt i jestem 28 na liście rezerwowej, czy mam jakieś szansę w trzeciej turze?
Poza tym wcześniej zakwalifikowali 125 os, a teraz 160, więc nie wiem czy w ogóle możliwe żeby próg spadł, czy po prostu będzie dalej 55 a osób mniej.
A po pierwszej turze byłam pewna, że się dostane, byłam 24 na liście rezerwowej, masakra
kasia392 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:28   #240
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość
Studiuję tu dwa lata, pracuję na uczelni od roku, studiował tu mój TŻ. Wiem, jak to wszystko działa wewnętrznie, widzę też to od strony studenta - na prawdę, czasem sobie nikt nie zdaje sprawy, jaka paranoja panuje na tej uczelni Mam też porównanie z UWr

Nie neguje jej, bo jednak nasz UP ma swoje plusy, ale często po prostu zaliczam klasycznego 'facepalma' jak dowiaduje się o niektórych kwiatkach :P
no tak, ale co to za różnica dla studenta jak to wygląda od środka? niech tworzą, co chcą jeśli dla mnie jest wygodnie np. mam już projekt planu na nowy rok

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości