![]() |
#211 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Cytat:
Tak jak wyżej - mamy taką samą wiedzę, do ocenienia szans na ciążę jak ty. A zarazem najzdolniejszy ginekolog nie jest w stanie na podstawie kilku zdań ocenić takiej szansy. Wyjściem jest tylko test.
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Nie chodzi mi o konkretne podanie szansy. Zastanawiam się tylko, czy to krwawienie może być objawem ciąży, gdyż czytałam, że w ciąży krwawienie występować może, jednakże pierwsze objawy są widoczne po ok. 2 tyg i się trochę w tym pogubiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie Panie
![]() Czytając wątek trochę się uspokoiłam.. @ spóźnia mi się 3 dni ale żadnych szczególnych objawów nie mam (jedynie skurcze jelit). @ zazwyczaj jest regularnie. Martwi mnie jednak pewien fakt : stosunek z mężem uprawiałam w 11 dniu cyklu, a w 17 pojawiło się niewielkie 4-dniowe plamienie. Dziś zrobiłam test - wynik negatywny. Umówiłam się do gina ale dopiero na przyszłą środę.. Dodam także, że nie mam nawet typowych objawów zbliżającego się @ (zawsze dotąd bolały mnie piersi i podbrzusze). I sama nie wiem co myśleć ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Nie masz objawów na nic, więc niczego nie wymyślaj. Ludzki organizm to nie zegarek, nie zawsze jest punktualny.
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Nie wymyślam, po prostu nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Po co właściwie jest to forum ? Żeby kogoś objechać ? To brawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Napisałaś, że nie wiesz co o tym myśleć to odpisałam, że nie ma co wymyślać czegokolwiek, bo za bardzo nie ma do tego podstaw, test dał już odpowiedź, wizytę u gina też już masz umówioną, więc tylko czekać na termin.
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Witam .. 2-3 dni po okresie kochałam się z moim mężczyzną. Stosunek był niezabezpieczony, wytrysk był w środku. Czy jest możliwość ciąży ? Dodam,że to były (prawdopodobnie, bo nigdy nie wiadomo na 100% ) dni niepłodne ....
#221 |
na przekór do celu
|
Możliwość jest, jak najbardziej. Dni płodne czy niepłodne, plemniki nie giną tak od razu, mogą trochę poczekać na pojawienie się komórki jajowej. Pytanie więc, czy w twoim przypadku dożyły pojawienia się komórki czy nie. Czy może nie musiały czekać, bo był to już dzień płodny.
![]() |
#222 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień niepłodny to taki, w którym można uprawiać seks bez obawy, że plemniki przetrwają do czasu pojawienia się komórki jajowej. A dzień płodny to nie tylko ten, w którym następuje owulacja, ale również każdy inny dzień, w którym po uprawianiu seksu plemniki mogłyby zostać w drogach rodnych kobiety i dożyć czasu owulacji ![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-10-13 o 14:44 Powód: dopisek; |
||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Hej, proszę uspokójcie mnie bo zaraz z nerwów wgryzę się w biurko...
Ostatnio miałam dwa cykle po 29 dni, teraz jest 28 i nic. Wiem, że to jeszcze nie jest spóźnienie ale bardzo się denerwuję. 6 dc i 16 dc doszło do moim zdanie dwóch możliwych ryzykownych sytuacji, nie był to seks, zrobiłam chłopakowi dobrze ręką i za pierwszym razem kiedy sperma była już chyba trochę wyschnięta poprawiłam majtki na pupie, a za drugim razem ew. mogło mi coś zostać pod paznokciami chociaż umyłam ręce dwa razy. Na spokojnie jak myślę to nie są sytuacje ryzykowne ale później pojawia się schiz 'a może jednak?' Miałam normalnie wysyp przed okresem ale teraz nie boli mnie brzuch tak jak zawsze przed. W tym tygodniu byłam przeziębiona ale nigdy takie sytuacje nie opóźniały mi okresu ![]() Kiedy mogę wykonać test? Proszę o odpowiedzi Wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
na przekór do celu
|
no to sama siebie zapytaj, po co się denerwujesz? to coś jak sytuacja, gdy matka wie, że dziecko ma wrócić o 15:00 ze szkoły, jest 14:00 a ona już panikuje. po co, skoro dziecko jeszcze siedzi w szkole na angielskim?
tak samo u Ciebie, nie stwarzaj problemów tam, gdzie ich nie ma. Cytat:
także spójrzmy na sytuacje realnie, a nie przez pryzmat wybujałej wyobraźni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 1. przeczytaj pierwszy post w tym wątku. Po 2. jakim możliwym cudem mogłaś zajść w ciążę, jak już plemników nigdzie nie było? Co miały same wskoczyć do pochwy i Cię zapłodnić? Terminatory czy co? Po 3. chyba jeszcze nie jest odpowiedni czas na seks, jak Twoja wiedza w kwestii seksu jest tak znikoma i sama nie wiesz, jak dochodzi do zapłodnienia. A co do wysypu przed okresem, to powinnaś wiedzieć, że wszystko ma wpływ na cykl. Przeziębienie, zmiana klimatu. Często mam bardzo bolesne okresy, a czasem nawet nie wiem, kiedy przychodzą. Test, ale po co? Doszło do stosunku z wytryskiem bez zabezpieczenia? Sama sobie odpowiedz na to pytanie.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Ciąża od poprawienia majtek na dupie?
![]() Ja wiem, że jestem niemiła, ale brak myślenia u niektórych mnie powala.
#229 |
Przyczajenie
|
Wiem, do tego trzeba dorosnąć i mieć osobę, której się ufa.
Muszę się ogarnąć i spokojnie czekać na okres. Więc nie ma sensu robić testu? Bo nie doszło do stosunku niezabezpieczonego, chłopak we mnie nie wchodził, no nie było takiej sytuacji żeby plemniki znalazły się w okolicach pochwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
Plemniki muszą się znaleźć W pochwie, a ty wiesz, że nawet podczas dni płodnych może nie dojść do zapłodnienia? poza tym skąd tyle paniki (zauważyłam, częsty temat na tym wątku), że "zostało pod paznokciami, na palcach, na majtkach, na ręczniku"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Wiem, że to jest śmieszne co piszę ale ja i tak panika tysiąclecia...
Pewnie tymi nerwami już opóźniam ![]() Jeszcze zaczynam myśleć 'a czy na pewno nie było seksu?' No paranoja jakaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
wiesz co musisz zrobić? doinformować się, w jakich sytuacjach możliwe jest zapłodnienie. polecam ten filmik: http://dzieci.pl/schoolAid,14416829,...kola_film.html - obrazuje ile trudności musi pokonać plemnik, żeby dostać się do celu. więc to wcale takie hop-siup nie jest.
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. to ma być przyjemność, a nie myślenie o tym czy zajdę. Zero przyjemność z seksu.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2012-10-14 o 14:50 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Wiem. Nie będzie już takich sytuacji bo do nich nie dorosłam najzwyczajniej co doskonale widać
![]() Teraz tylko czekam na okres... Pewnie jakbym sama sobie miała dać odpowiedź w tym wątku to uznałabym, że to nie możliwe ale nieee.... Ja siedzę i shizuję wymyślając różne absurdalne opcje typu, uprawiałam seks w nocy ale nie pamiętam bo byłam wtedy po dwóch piwach... |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Jest już wieczór, w ciągu dnia trochę pobolał mnie brzuch jak przed okresem ale dalej nic ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak ciąża z ręki! Nie masz powodu do zmartwień (jeśli chodzi o ciążę).
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Wiem
![]() Myślę czy nie zrobić jutro testu ale pewnie nawet po nim będę miała jazdy albo zacznę się dopatrywać nie wiadomo ilu kresek... |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa i przypadkiem nie rób tego testu, bo jeszcze wymyślisz, że jest tam blada druga kreska! ![]() Musiałabyś być wiatropylna albo musiało dojść do niepokalanego poczęcia!! ![]() Weź się ogarnij!
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2012-10-15 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
Nie wierzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.