Zdrowe s³odycze, dietetyczne pyszno¶ci - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-10-01, 17:54   #211
diamentowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 570
Dot.: Zdrowe s³odycze, dietetyczne pyszno¶ci

Cytat:
Napisane przez gujana Poka¿ wiadomo¶æ
A ja tam przez te buraczki nabra³am ochotê na takie prawdziwe buraczki na ciep³o, kurcze, dawno nie jadlam
a ja akurat mam w lodówce najbardziej mi smakuj± z kasz± gryczan±
diamentowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-02, 07:59   #212
hihi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 255

Cytat:
Napisane przez Ather Poka¿ wiadomo¶æ
o kurczê
EPI, EKO, Piotr i Pawe³, Astra
je¶li ktory¶ z tych sklepów jest u Ciebie w okolicy to powinna¶ tam znale¼æ ten twaróg
A jak Ci powiem, ¿e ich u mnie w mie¶cie w ogóle nie ma, to co? Chyba musze pogodziæ siê z tym, ¿e nigdy nie zasmakujê tego cuda! Oj...

Jesli chodzi o buraki to... uwielbiam, ale jak pomy¶lê, ¿e muszê to ugotowaæ, pó¼niej obraæ (moje rêce, moje poznokcie...) to wybieram suszone... albo czekam a¿ Te¶æ zrobi
hihi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-02, 09:45   #213
gujana
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 682

Cytat:
Napisane przez hihi Poka¿ wiadomo¶æ
A jak Ci powiem, ¿e ich u mnie w mie¶cie w ogóle nie ma, to co? Chyba musze pogodziæ siê z tym, ¿e nigdy nie zasmakujê tego cuda! Oj...

Jesli chodzi o buraki to... uwielbiam, ale jak pomy¶lê, ¿e muszê to ugotowaæ, pó¼niej obraæ (moje rêce, moje poznokcie...) to wybieram suszone... albo czekam a¿ Te¶æ zrobi
oj zdecydowanie, ja sobie te¿ poczekam, a¿ rodzicie zrobi±

gujana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-19, 15:51   #214
roxi:*
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 152

GORZKA CZEKOLADA

Gorzka czekolada nie tylko nie psuje zdrowia, ale je poprawia – tak brzmi obecne, oficjalne stanowisko nauki. Dziêki wysokiej zawarto¶ci przeciwutleniaczy ma ona korzystny wp³yw na serce. Antyoksydanty, w które obfituje ziarno kakaowe, nautralizuj± wolne rodniki, zapobiegaj±c tym samym procesom starzenia siê organizmu, a tak¿e zapadaniu na choroby serca i nowotwory. Mas³o kakaowe ma znakomite oddzia³ywanie na cerê, dlatego na jego bazie powstaje coraz wiêcej produktów kosmetycznych. Czekoladowa tabliczka zawiera w sobie mnóstwo magnezu, ¿elaza i potasu, które s± bardzo wa¿ne dla zdrowia ka¿dej kobiety.
Gorzka czekolada ³agodzi ponadto niepokój, powoduje uczucie zadowolenia i rozja¶nia umys³, gdy¿ zwiêksza wydzielanie endorfin, zwanych popularnie hormonem szczê¶cia oraz serotoniny.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 18(1).jpg (39,7 KB, 22 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg chocolate3-2.jpg (88,0 KB, 18 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg group_14321_6e9247_huge.jpg (33,8 KB, 20 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (46,8 KB, 8 za³adowañ)
roxi:* jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-20, 21:05   #215
ricca166
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 430

Ja podjadam ,,Frutinê" na sucho.Sypie sobie do talerza i wcinam.Dziêki temu nie siêgam po te ,,ciê¿sze" s³odycze , bo ca³y czas co¶ chrupie
ricca166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-21, 08:13   #216
Ludowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 740

Cytat:
Napisane przez roxi:* Poka¿ wiadomo¶æ
GORZKA CZEKOLADA

Gorzka czekolada nie tylko nie psuje zdrowia, ale je poprawia – tak brzmi obecne, oficjalne stanowisko nauki. Dziêki wysokiej zawarto¶ci przeciwutleniaczy ma ona korzystny wp³yw na serce. Antyoksydanty, w które obfituje ziarno kakaowe, nautralizuj± wolne rodniki, zapobiegaj±c tym samym procesom starzenia siê organizmu, a tak¿e zapadaniu na choroby serca i nowotwory. Mas³o kakaowe ma znakomite oddzia³ywanie na cerê, dlatego na jego bazie powstaje coraz wiêcej produktów kosmetycznych. Czekoladowa tabliczka zawiera w sobie mnóstwo magnezu, ¿elaza i potasu, które s± bardzo wa¿ne dla zdrowia ka¿dej kobiety.
Gorzka czekolada ³agodzi ponadto niepokój, powoduje uczucie zadowolenia i rozja¶nia umys³, gdy¿ zwiêksza wydzielanie endorfin, zwanych popularnie hormonem szczê¶cia oraz serotoniny.
Cytat:
Napisane przez ricca166 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja podjadam ,,Frutinê" na sucho.Sypie sobie do talerza i wcinam.Dziêki temu nie siêgam po te ,,ciê¿sze" s³odycze , bo ca³y czas co¶ chrupie
Ani jedno, ani drugie nie jest dietetyczne. Na takich cudach jak "Frutina" mo¿na siê nie¼le przejechaæ... O czekoladzie nie wspominaj±c.

Ludowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-11-14, 20:02   #217
ricca166
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 430

Cieszê siê ,¿e nie jestem sama.
Buu...dlaczego to co kaloryczne smakuje najlepiej.A ju¿ jad³am tylko te niekaloryczne Petitki przez dwa tygodnie,ale nie ma ich ju¿ w moim sklepie,a nie zawsze mam czas ,¿eby i¶æ do innego.I znowu:Knopersy,Grze¶ki.Do brze chocia¿ ¿e wolê te ,,wafelkowate " batoniki , a nie np.Snickersy , Marsy czy 3-bity.
ricca166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 13:38   #218
Maianthemum
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 717

Cytat:
Napisane przez Ludowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ani jedno, ani drugie nie jest dietetyczne. Na takich cudach jak "Frutina" mo¿na siê nie¼le przejechaæ... O czekoladzie nie wspominaj±c.
Alez nikt nie mowi, zeby sie gorzka czekolada opychac i wcinac po tabliczce dziennie Moim zdaniem jest to wysmienita alternatywa w sytuacji kiedy ma sie ochote na cos slodkiego. Na pewno bedzie zdecydowanie lepszym wyborem niz kawalek ciasta czy jakies herbatniki albo innego typu ciastka :P

Z reszta, mialam kiedys zbyt niski cukier i lekarz mi zalecil wcinanie 1-2 kosteczki dziennie
Maianthemum jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-21, 15:20   #219
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maianthemum Poka¿ wiadomo¶æ
Alez nikt nie mowi, zeby sie gorzka czekolada opychac i wcinac po tabliczce dziennie Moim zdaniem jest to wysmienita alternatywa w sytuacji kiedy ma sie ochote na cos slodkiego. Na pewno bedzie zdecydowanie lepszym wyborem niz kawalek ciasta czy jakies herbatniki albo innego typu ciastka :P

Z reszta, mialam kiedys zbyt niski cukier i lekarz mi zalecil wcinanie 1-2 kosteczki dziennie
Ale posta wygrzeba³a¶

Nie twierdzê, ¿e czekolada (najlepiej o wysokiej zawarto¶ci kakao) w niewielkich ilo¶ciach jest niezdrowa. Po prostu na pewno nie jest dietetyczna A p³atki Frutina... Pyszne s±, ale nie nadaj± siê na dietê, a ju¿ na pewno nie mog± byæ wtedy podjadane miêdzy posi³kami.

Stary 2008-01-21, 16:54   #220
tamonita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 977

Cytat:
Ale posta wygrzeba³a¶

Nie twierdzê, ¿e czekolada (najlepiej o wysokiej zawarto¶ci kakao) w niewielkich ilo¶ciach jest niezdrowa. Po prostu na pewno nie jest dietetyczna A p³atki Frutina... Pyszne s±, ale nie nadaj± siê na dietê, a ju¿ na pewno nie mog± byæ wtedy podjadane miêdzy posi³kami.
Dlaczego ? Ze wzglêdu na cukier ?
Nasz Dzieñ: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech siê stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-21, 17:05   #221
Shayla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 478

Cytat:
A p³atki Frutina... Pyszne s±, ale nie nadaj± siê na dietê, a ju¿ na pewno nie mog± byæ wtedy podjadane miêdzy posi³kami.
Eee, no nie przesadzajmy z tymi ograniczeniami.
Po pierwsze w trakcie diety nie mo¿na podjadaæ niczego (no chyba ¿e marchew ), a po drugie p³atki Frutina s± chyba bardzo podobne do p³atków Fitness (tych pe³noziarnistych pyszno¶ci, dziêki którym do lata zmie¶cimy siê w wymarzon± sukienkê ), za którymi nawiasem mówi±c przepadam, a wersja z jogurtem to po prostu niebo w gêbie.
Jestem zdania, ¿e nie powinno siê wszystkiego eliminowaæ z jad³ospisu w trakcie diety, to niestety najprostsza droga do jo-jo.
Shayla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-21, 17:54   #222
Ather
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 129

Cytat:
Napisane przez Shayla Poka¿ wiadomo¶æ
Po pierwsze w trakcie diety nie mo¿na podjadaæ niczego (no chyba ¿e marchew ), a po drugie p³atki Frutina s± chyba bardzo podobne do p³atków Fitness (tych pe³noziarnistych pyszno¶ci, dziêki którym do lata zmie¶cimy siê w wymarzon± sukienkê ), za którymi nawiasem mówi±c przepadam, a wersja z jogurtem to po prostu niebo w gêbie.
Jestem zdania, ¿e nie powinno siê wszystkiego eliminowaæ z jad³ospisu w trakcie diety, to niestety najprostsza droga do jo-jo.
P³atki Fitness zawieraj± ogrom cukru i dla kogo¶ kto chce schudn±c - nie nadaj± siê do codziennej diety (podczas tego procesu).
Nie mo¿na wierzyæ slepo reklamom i temu co us³yszymy. Wystarczy spojrzeæ na sk³ad (pod warunkiem, ¿e mamy o tym jakie¶ pojêcie) - i wtedy wszystko jasne.
Ather jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-22, 05:55   #223
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Poka¿ wiadomo¶æ
Dlaczego ? Ze wzglêdu na cukier ?
Te¿, acz nie tylko. Suszone jab³ka, rodzynki...

Cytat:
S³uchaj, ja nie mówiê, ¿e kategorycznie nie wolno. Ka¿dy sam wybiera drogê odchudzania, wie, co mu mo¿e przeszkadzaæ, a co nie. Ja tylko przedstawiam ogólnie zalecane zasady.

Stary 2008-01-22, 08:26   #224
Shayla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 478

Cytat:
S³uchaj, ja nie mówiê, ¿e kategorycznie nie wolno. Ka¿dy sam wybiera drogê odchudzania, wie, co mu mo¿e przeszkadzaæ, a co nie. Ja tylko przedstawiam ogólnie zalecane zasady.
Tak, wiem. Moja wypowied¼ o p³atkach Fitness zawiera w sobie ironiê do reklamy, obiecuj±cej nam cuda niewidy. Zawsze dok³adnie czytam sk³ad danego produktu. Faktem jest, ¿e bardzo lubiê te p³atki, jednak to nie znaczy, ¿e siê nimi opycham. Jedna ma³a porcja (30 gram) 1-2 razy w tygodniu chyba nikomu nie jest w stanie zaszkodziæ. Traktujê je jako zamiennik s³odyczy. Mo¿e jak bêdê w lepszym nastroju, to wystarcz± mi same p³atki owsiane, jak wiadomo najzdrowsze.
Shayla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-22, 08:31   #225
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 901

Ostatnio w LIDLU pojawi³a siê ca³a seria s³odyczy odt³uszczonych i w wersji sugar free, ca³kiem smaczne musze przynzaæ

Moja szczê¶liwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt porêczna w ¿yciu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-22, 16:04   #226
Baby14
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 206

Cytat:

Nie znajac sie na dietetyce tez wcinalam Fitnessy codziennie i schudlam bardzo duzo. Tylko ze nie wiem czy to bylo ich zasluga bo wlasciwie malo jadlam... Mysle ze schudnie sie gdy sie obetnie kalorie a nie wyrzekajac sie pewnych produktow...A Frutina o ile pamietam ma nawet dosc duzo blonnika w porownaniu z innymi platkami. I jest taaka pyszna
Baby14 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-22, 17:31   #227
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie znajac sie na dietetyce tez wcinalam Fitnessy codziennie i schudlam bardzo duzo. Tylko ze nie wiem czy to bylo ich zasluga bo wlasciwie malo jadlam... Mysle ze schudnie sie gdy sie obetnie kalorie a nie wyrzekajac sie pewnych produktow...A Frutina o ile pamietam ma nawet dosc duzo blonnika w porownaniu z innymi platkami. I jest taaka pyszna
Zamiast obcinaæ kalorie i wcinaæ co popadnie, lepiej przerzuciæ siê na zdrowszy tryb ¿ycia bez wiêkszego ciêcia kalorii. Wtedy zje siê wiêcej i zdrowiej To taka ogólna uwaga, nie dot. szczególnie p³atków.
Nie mówiê, ¿e Frutiny w ogóle nie mo¿na je¶æ, etc. - wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem i nale¿y urozmaicaæ posi³ki.
Stary 2008-01-22, 17:44   #228
tamonita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 977

Cytat:
Napisane przez Baby14 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie znajac sie na dietetyce tez wcinalam Fitnessy codziennie i schudlam bardzo duzo.
z tego wynika, ¿e czasem poprostu lepiej niektórych rzeczy nie wiedzieæ
Nasz Dzieñ: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech siê stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-22, 18:01   #229
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Poka¿ wiadomo¶æ
z tego wynika, ¿e czasem poprostu lepiej niektórych rzeczy nie wiedzieæ
zdecydowanie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 07:34   #230
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiê of topa, ale ludka od kiedy Ty jestes modk±? Taka jestem zacofana, ¿e nie zauwa¿y³am
Stary 2008-01-23, 10:44   #231
agatka-a
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 828

Cytat:
Ja robiê of topa, ale ludka od kiedy Ty jestes modk±? Taka jestem zacofana, ¿e nie zauwa¿y³am
chcesz bana? ;P (¿art)
od wtedy co ja i agness51, czyli od kilku dni
agatka-a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-23, 10:46   #232
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka-a Poka¿ wiadomo¶æ
chcesz bana? ;P (¿art)
od wtedy co ja i agness51, czyli od kilku dni
No w³a¶nie tak siê zastanawia³am By³y kole¿anka wiza¿anki, a teraz modki co to strach siê ich baæ

Ja taka zakrêcona, ¿e nie zauwa¿y³am kiedy to siê sta³o
Stary 2008-01-23, 10:50   #233
agatka-a
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 828

Cytat:
No w³a¶nie tak siê zastanawia³am By³y kole¿anka wiza¿anki, a teraz modki co to strach siê ich baæ

Ja taka zakrêcona, ¿e nie zauwa¿y³am kiedy to siê sta³o
dok³adnie Ja i Ludowa to ma³e potwory (prawda Ludzia? )
p.s. modki, ale dalej kole¿anki

¿eby nie by³o OT
Ather wrzuæ jaki¶ fajny przepis na jak±¶ dietetyczna s³odko¶æ, masz tyle pomys³ów i zmodyfikowanych przepisów a sie nie dzielisz (prócz tych w daniach dietetycznych )
agatka-a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-23, 10:52   #234
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
¿eby nie by³o OT
Ather wrzuæ jaki¶ fajny przepis na jak±¶ dietetyczna s³odko¶æ, masz tyle pomys³ów i zmodyfikowanych przepisów a sie nie dzielisz (prócz tych w daniach dietetycznych )
Co do dietetycznych s³odko¶ci to ja od jaki¶ 2 miesiêcy zabieram siê za pieczenie owsianych ciastek i zabraæ sie nie mogê

Jak leci reklama jakich¶ ciastek w TV to nawet Mój M±¿ mówi "No tak... i co z tymi obiecanymi ciastkami?"
Stary 2008-01-23, 13:23   #235
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
¿eby nie by³o OT
postaram siê nied³ugo cos wrzuciæ
Stary 2008-01-23, 14:11   #236
zooosia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 006

Cytat:
¿eby nie by³o OT
o tak, czekam z niecierpliwo¶ci±;d

zooosia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-23, 14:35   #237
Baby14
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 206

Cytat:
Napisane przez zooosia Poka¿ wiadomo¶æ
o tak, czekam z niecierpliwo¶ci±;d
ja tez
I tak jak pisa³yscie czasem lepiej czefos nie wiedziec
Baby14 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 16:14   #238
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz Ci powiem dok³adnie... Ju¿ mam, od 18 stycznia

Ale na ogólnej Dietetyce to nie bardzo moderujê, bywam raczej w charakterze plotkary A jako mod siedzê na Krzywym zwierciadle.

Cytat:
dok³adnie Ja i Ludowa to ma³e potwory (prawda Ludzia? )
Sk±±±±±d

Cytat:
Co do dietetycznych s³odko¶ci to ja od jaki¶ 2 miesiêcy zabieram siê za pieczenie owsianych ciastek i zabraæ sie nie mogê

Jak leci reklama jakich¶ ciastek w TV to nawet Mój M±¿ mówi "No tak... i co z tymi obiecanymi ciastkami?"
Ciastka owsiane Wieki ich nie robi³am!

Muszê siê wzi±æ i upiec... Ju¿ za 3 dni ferie, kuchnia moja!

Tylko ¿e ciastka owsiane by Ludowa nie s± ani trochê dietetyczne

Stary 2008-01-23, 16:59   #239
schism_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 604

Z gatunku zdrowszych s³odko¶ci mogê poleciæ ciasta/ciasteczka z BioPiekarni Ziarno. Ich produkty s± m.in. w GreenWayu, w np.Gdyni jest sklep z ich wyrobami (równie¿ pyszne chleby i bu³ki) DO wyboru s± serniki,pierniki,tarty,ci asta z powid³ami,orzechami et.c Przy cenie ;P podaj± te¿ sk³ad. Akurat zrobione s± z m±ki pe³noziarnistej,bez konserwantów/ulepszaczy, z dodatkiem ró¿nych zdrowych przysmaków (ziarna,orzechy)i co wa¿ne nie zawieraj± rafinowanego cukru, za to naturalny miód pszczeli/melassê lub cukier trzcinowy.
Przez to smak jest bardziej finezyjny, skoki cukru s± mniejsze ,a i (co wiem z autopsji )niezle reguluj± trawienie,perystaltykê jelit

Dzi¶ spróbowa³am ciastka na kszta³t sezamków na miodzie
schism_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-23, 19:30   #240
daniiella
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

bardzo podoba mi siê pomys³ na chipsy robione z jab³uszka i jak naturalnie,ale poszukuje jakiej przek±ski do podgryzania miedzy posi³kami...?
daniiella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.