![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe farby Syoss i nowe odcienie Casting Creme Gloss
Właśnie nałożyłam na włosy "jasny blond" syoss (8-6). Za 23 min. zmywam
![]() edit: po przeczytaniu niektórych komentarzy miałam sporo obaw co do tej farby - niepotrzebnie. Kolor jest śliczny! Nakładałam na bardzo jasny blond, wyszedł jasny, ciepły, o miodowych refleksach, a odrostów ogóle nie widać. Włosy są miękkie i lśniące. Odżywka ma bardzo ładny zapach. Polecam ![]() Edytowane przez b l o n d Czas edycji: 2011-08-22 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kupiłam farbe syoss miodowy blond, niestety po awarii nie ma zdjęc tych osób ktore malowały na ten odcień i boje się że wyjdzie żółty lub jeszcze inny. Zostało mi jeszcze pół farby karmelowa czekolada z weelatonu i nie wiem czy nie zmieszac razem?
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieszaj roznych farb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wsumie gdybym miała zmieszac to musialabym dwa różne mleczka rozwijające połączyć Wcześniej malowałam bursztynowym blondem teraz się wypłukał i taki troszke żółtawy się robi
Często szuka się sensu życia przy pomocy bezsensownych metod ![]() Edytowane przez bez_sensowna Czas edycji: 2011-09-22 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie: moje włosy już przeszły wiele, że za dużo opowiadać, ale do rzeczy..jakiś czas temu pofarbowałam włosy na jasny brąz syoss- wyszły ciemniejsze niż na opakowaniu, ale spoko, w wakacje się ładnie spłukały i teraz jest taki jasny brąz. Teraz chciałabym zafarbować odrosty ( mysi ciemny blond), ale po ostatnich doświadczeniach bałam się, że wyjdą ciemniejsze niż reszta włosów i kupiłam ciemny blond. Zastanawiam się teraz jak je ufarbować tzn. czy one mają rozjaśniacz czy jak? Bo nie chciałabym żeby moje naturalne odrosty się rozjaśniły bardziej niż reszta włosów. Czy ktoś może poradzić jak mam pofarbować żeby było dobrze? Czy ktoś miał podobne doświadczenia?? to pilne!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Hej, wiecie może ile % ma oxydant w SYOSS Mixing Colors (chodzi mi o kolor mix purpury i czerwieni). Z góry dziękuję
![]()
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Marzy mi się Bardzo jasny blond Syossa, ale wiem, że gdybym miała osiągnąć kolor z opakowania musiałabym użyć trwałej farby a amoniak = jeszcze bardziej zniszczone włosy... Jestem w kropce nie wiem co zrobić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mam pytanie odnośnie farby Syoss średni blond. Nie wiecie może, czy ma on jakąś domieszkę czerwonego barwnika? Pytam, ponieważ ostatnio pomalowałam włosy Wellatonem w piance, kolor średni popielaty blond (nawiasem mówiąc zdecydowanie nie polecam tej farby) i wyszły mi takie zielonkawo-szare włosy w miejscach, gdzie miałam jaśniutkie pasemka. Na szczęście poszorowałam szamponem przeciwłupieżowym i sytuacja została opanowana, jednak ten kolor nie za bardzo mi się podoba. Słyszałam, że czerwony barwnik niweluje zieleń. Zastanawiam się, czy za jakieś 2-3 tygodnie będę mgła bezpiecznie pomalować Syossem średni blond bez ryzyka zielonego odcienia? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
syoss miodowy, sredni bądź orzechowy blond ? wrzucajcie fotki ; )
Czy któraś z was farbowała sobie włoski syossem odcieniem miodowy,średni bądź orzechowy blond ?
![]() Zastanawiam się czy kolor wyszedł by podobny do koloru wlosów dziewczyny na zdjęciu .? http://www.google.pl/imgres?q=ORZECH...P9934Dw&zoom=1 , http://www.google.pl/imgres?q=ORZECH...AbB69wT&zoom=1 ,http://polskieziolaikosmetyki.com/s/...RZECHOWY-BLOND jesli któras z was robila sobie którykolwiek z tych odcieni to proszę wrzucajcie zdjęcia,i jesli wiecie jaka farba moze dactaki efekt to proszę o pomoc ![]() ![]() Edytowane przez Juuras Czas edycji: 2011-12-28 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Dot.: syoss miodowy, sredni bądź orzechowy blond ? wrzucajcie fotki ; )
Farbowałam miodowym blondem z Syoss, moim naturalnym kolorem był średni chłodny blond. Efekt był w porządku, chociaż od razu mówię,że jeśli masz dłuższe włosy niż do brody to musisz kupić dwa opakowania farby. Ja się nacięłam i kupiłam na początku jedną, a potem dopiero doczytałam to w ulotce...a było małymi literkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Aha , no moje włosy są prawie do łopatek ; ) więc jesli się zdecyduję to kupie 2 . A co do koloru to nie był on jakiś rudawy albo dziwnie żółty ? kolezanka robiłą sobe miodowy blond dawno dawno temu ,nie wiem nawet jaka farba i miała brzydki żółtawy kolor ..i własnie tego się boję
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- A moze znacie jakeis dobre szamponetki które na pewno mniej zniszczą mi włosy niz normalna farba.. i przynajmniej zobaczyła bym czy w tym kolorze w ogóle będzie mi ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Zapytam się od razu, prosto z mostu
![]() Jeśli zafarbuję włosy farbą Syoss - Złocysty Ciemny Blond a moim "wyjściowym" kolorem będzie Czekoladowy Brąz, również Syossa, to jaki kolor mi wyjdzie? ^^ W ogóle patrzę na paletę barw i doszłam do wniosku, że nie ma zwykłego, jasnego brązu : O http://i.pinger.pl/pgr178/a84a60950002702549f9f9d5 czegoś takiego pokroju, a nawet jeszcze odrobinkę jaśniejszego o.O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
syoss miodowy blond, kładziony na sprany jasny rudy...myślałam, że będzie jaśniejszy, siostra kładła na kolor blond taki średni, kolor wyszedł dużoooo jaśniejszy niż mój
![]() |
#224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ech no własnie...kolor ładny ale dla mnie za ciemny, może tak mocno chwycił dlatego, ze miałam wcześniej rozjaśniane włosy
![]() |
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
![]()
Na początku przepraszam że długie, ale myślę że warto przeczytać. Opisalam wszystko dokladnie.
Właśnie jestem po farbowaniu farbą 9-5 mroźny perłowy z SYOSS'a.. Powiem tak, od paru tygodni śledziłam wątek tych farb na forum, i byłam bardzo sceptycznie do nich nastawione, jednak żadna z opisanych sytuacji nie przypominała tego co chcialam osiagnąć na moich włosach. Moje włosy ogólnie są bardzo ciemnego blondu, wpadaja niemalże w jasny brąz. Od 2 lat moje włosy były rozjaśniane u fryzjera (pasemka) Od 4 miesiacy nie farbowałam ich w ogóle gdyż takie wizyty są dość drogie ( nie mieszkam w Polsce ) i troche szkoda mi było kasy, wolałam wydać na coś innego ![]() ale do rzeczy.. kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy o tych 'super' farbach ktore sa proste w uzyciu, pomyślalam wiec ze zamiast pasemek zrobie sobie jasny blond na calej glowie. No i tak.. 3 dni temu mama mi przywiozła z Polski 2 farby Syoss'a 9-5, i pozatym kilka dni temu kupiłam sobie L'Oreal Sublime Mousse z nr 1000. Czytałam baaardzo dużo o jednym i drugim produkcie, opinie zazwyczaj były negatywne, ale tak jak mówiłam nikt nie miał włosów podobnych do moich, wiec postanowilam zaryzykowac. Farbe nr 9-5 najpierw nałozyłam na odrosty ktore byly dosc duze [ ok 7cm ] i trzymałam to na włosach przez 30min i po tym czasie nalozylam reszte produktu na reszte wlosow i trzymałam to jeszcze przez 5 min. Ogólnie po 25 min zauważyłam że farba na moich włosach wyglada podejrzanie RUDO ;o ale nie chcialam sie na zapas martwic, jednak gdy juz wlosy spłukałam byłam w szoku, włosy rude, ale to nic. Nastawiałam się ze rezultat moze byc nie satysfakcjonujacy. Umyłam głowe szamponem i odrazu zrobiłam plukanke do wlosow. Po wysuszeniu wlosów bylam BARDZO MILE ZASKOCZONA, gdyz wlosy wygladaly zupelnie inaczej, niz na mokro, i w rzeczywistosci nie byly wcale az tak rude. Fakt, przyznam ze w miejscu odrostu ale to tylko na obszarze 2cm sa one leciutko rudawe, ale ogolnie cale włosy cudo. jestem bardzo zadowolona. Jak mówilam mialam wczesniej rozjasniane pasemka, i ta farba nadala mym wlosa cudownych refleksow. Wlosy wygladaja naturalnie, sa delikatne, i mi nie wypadaja ![]() Mysle że przy nastepnym uzyciu [ zrobie to dopiero gdy pojawi mi sie minimalny odrost ] wlosy wyjda wlasnie takiego koloru jaki chcialam. Moja rada, jezeli farbujecie ciemny blond ta farba, radze wam zaraz po umyciu uzyc plukanki srebrnej, wtedy to wyplucze ten rudawy kolor ![]() Jestem jak najbardziej na TAK ! ![]()
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
syoss mix
Hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Dot.: syoss mix
hej
ja wlasnie dziś farbowalam syossem mix ale czerwien z fioletem i wyszło niemal czarne z poświatą czerwoną. Ale poczytaj opinie na KWC tam pisaly dziewczyny duzo ![]()
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
A mnie interesuje 8-15 szampan i biale zloto
![]() Jezeli ktoras z Was farbowala prosze o zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Hej, czy któraś z Was farbowała już włoski tymi nowymi Syosskami Pro Nature?
Mnie intryguje odcień 8-52 (chłodny jasny blond), tylko ciekawe, jaką mają wodę: 6% czy raczej 9%? Załączam fotki kolorów. Edytowane przez Vea Czas edycji: 2012-02-28 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
![]()
POMOCY!!!!!Dziewczyny polozylam na rozjasnione wlosy sredni blond schwarzkopfa i wyszly mi zielonkawo-glonowate wlosy.
Kusi mnie zeby polozyc na to wlasnie SYOSS SREDNI BLOND bo czytalam ze dziewczyna polozyla na rozjasnione wlosy wlasnie syoss 7-6 i nie miala zielonych. Niech ktos da znac czy to podziala?! Boze!!!nie chce wracac do ciemnych wlosow!!! P.S Ciezko byc blondynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe farby Syoss i nowe odcienbie Casting Creme Gloss
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Przyczajenie
|
![]()
Hey . Farbowała któraś z Was włosy mixem karmelowo nugatowym? Jak to wychodzi?
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
No na rozjaśnione włosy nigdy nie kładzie się blondów ciemniejszych bo zawsze będą zielone ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Syoss - złocisty ciemny blond! :)
Witam, Wizażanki!
![]() Mój wymarzony kolor włosów, jest taki: http://www.google.pl/imgres?q=z%C5%8...1t:429,r:0,s:0 w tej chwili mam bardzo jasny blond, coś przypominającego taki: http://www.google.pl/imgres?q=blond+...1t:429,r:4,s:0 Która z Was farbowała tą farbą włosy i mogłaby mi pokazać efekty jakie wychodzą na takich włosach jak moje... Jeśli to nie kłopot prosiłabym o załączanie zdjęć... a może, proponujecie mi inne farby, lepsze i wypróbowane? byłabym wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Moderator
|
Dot.: Syoss - złocisty ciemny blond! :)
Cytat:
![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Dot.: Farba Syoss
Fatalna sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Farbowałam tą farbą (kawa-brąz, nr nie pamiętam) nie dwa tygodnie temu. A zaznaczam ze przed koloryzacją włosy odrastały ok 3 miesięcy. I dupa totalna z tą farbą. Zmywa się za każdym razem kiedy myję włosy, zwyczajnie jak szamponetka. Kolor ciemny pozostał tylko na kilku pasmach a wyjściowy miałam dość sprany brąz może nawet średni. Mimo wszystko chciałam przyciemnić a w gruncie rzeczy pobawiłam się w zniszczenie włosów, suche nie rozczesują się i źle piorą no koszmar. Skusiłam się tylko ze względu na naturalną paletę ale widać w o ogóle to nie miało najmniejszego sensu. NIE Polecam, nie polecam. A na marginesie to od kiedy "szwarckopf " jest profesjonalną firmą fryzjerska?? Zrozumiałabym tańszą "welle" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Vea Czas edycji: 2012-04-13 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.