|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ale pyszota..... |
|
|
|
|
#212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
grunt ze znalazlas swojego
Cytat:
Cytat:
'w oczekiwaniu na dziecko' to teraz lektura dla Ciebie. ONLY. kocham Wasze dzieciaczki. serio. lyzka bym jadla Cytat:
wow. piekne tempo!!! ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36101676] Zara, kultowy sklep Nie dziwię Ci się, że miałaś takie myśli w tym miejscu [/QUOTE] no wlasnie. a ja z worem kasy ![]() nie wiedzialam, ze mam cos wspolnego z Kasia Tusk. tylko spodnice z Zary na mnie wchodza. mam chyba z 6 identycznych modeli - czarne, granatowe i grafit od S do XL moj chlop zarowy. idealna dlugosc spodni. jego ukochane taliowane koszule alez zlecialo.... szoken. uwielbiam zegarki kolorowe. mam turkusowy a drugi klasyczny ale na czerwonej bransoletce. w mojej raczej ciemnej garderobie - cos wesolego. Twoj jest slodzizna ![]() Nikt mnie nie namowi na spacery. po dzisiejszej 'wyprawie' znow plamilam, sluz z krwawymi nitkami. nie rusze sie z lozka na krok. malo zawalu nie dostalam - czysto, czysto i znow koszmar ![]() ![]()
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
tż pojechał, Julek śpi, Pesta śpi a ja mam wolną chatę i nie wiem w co ręce włożyć... Miałam dziś małą przygodę, popsuł mi się samochód, wycieka olej (może o coś zahaczyłam i dziura się zrobiła). Masakra. Byłam na zakupach i w drodze powrotnej zaczęła się palić kontrolka. Zatrzymałam się a tam cieknie. Dobrze, że był parking w pobliżu i teść mógł przyjechać mi pomóc. Julek głodny, ja zła. Popsuło mi to wszystkie plany weekendowe pięknie Cytat:
Już w poniedziałek ![]() Cookie co się dzieje? Maksiu zalotnik, super. Odwiedzisz kiedyś Bydgoszcz? eee, nie wiem co miałam. Aaa, Kocoorku zazdroszczę wyjazdu. Perse do połowy wrześnie jeszcze kupa czasu. Dasz radę? |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to się kiedyś skończy? współczuję przeżyć. Ale strachu musiałaś się najeść
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36102196] Od połowy września trochę odpocznę, planuję urlop, jedziemy na koncert, potem pomyślimy o staraniach już, wszystko jakoś się ułoży. [/QUOTE]tak, tak, tak! bedzie dobrze kochana!!!
Cytat:
noga chodzi a wyniki mam ok. lekko leukocyty podwyzszone w moczu, ale to chyba dlatego ze nie trafilam w srodkowy strumien )
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucy Emi jest przesłodka |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leż i odpoczywaj, masz do tego prawo, jesteś na zwolnieniu, nic nie musisz robić
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja sie czuje jak pasozyt. czuje sie dobrze. mam jakies lekkie bole, nie smak w ustach - ale to jest pikus... wszyscy skacza kolo mnie. opowiesci o pracy do 9 miesiaca... nie wstane. jak mi lekarz nie da w poniedzialek l4 to ogladajcie Teleekspress zrobie dym ![]() Monika, nie czas na masochizm. ![]() ![]() Asiu, toz to synowka. jak mialaby byc nie slodka
|
|
|
#219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W takim razie musisz leżeć do odwołania Cytat:
za wyniki.Lucy - prawa nóżka Emi rządzi - cudnie ! inutil - to złośliwość rzeczy martwych - co poprawi Ci humor??? Inny sok odpada.
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Na chwilkę się odwróciłam a tu nie dość że nowy wątek to już 8 stron!!
Melduję się niniejszym ![]() Ciężko was było nadrobić - takie tempo... Tesiek co do zabiegu jak zaczęłam krwawić pojechałam do szpitala, tam lekarz stwierdził że w macicy nic nie ma (?) ale HCG było 333, więc jednak chciał mnie zostawić do rana na zabieg, ale ja się nie zgodziłam i wyszłam na własne żądanie. Krwawienie trwało 4 godziny (tylko) Następnego dnia pojechałam do swojej gin, która po badaniu USG powiedziała że w macicy nic nie ma i żebym sobie tylko po 7 dniach zrobiła kontrolne HCG - jak będzie jakiś dodatni wynik to potem będziemy się łyżeczkować, na szczęście po tygodniu HCG było 0. Ponoć nie łyżeczkuje się kobiet jeżeli jeszcze nie rodziły, bo może to mieć negatywne skutki na szyjkę przy ciąży, no chyba że mus, na szczęście mnie to ominęło... |
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny kolorek. ty masz wąską rękę w nadgarstku? bo ja bardzo i czesto takie tarcze są dla mnie za duże
szukasz już pracy? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36102196] Berbie dziękuję za troskę ale to raczej chwilowe. Jestem naprawdę wycieńczona przez pracę. Wszystko się nakłada na siebie. Od połowy września trochę odpocznę, planuję urlop, jedziemy na koncert, potem pomyślimy o staraniach już, wszystko jakoś się ułoży. Po prostu na razie jest... [nieparlamentarne słowo ] kijowo [/QUOTE]wiesz pytam o psychologa bo sama coraz częściej się nad tym zastanawiam... o czym to?
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :roll eyes: to byłoby coś ![]() mam spokojną głowę co do Ciebie i małego kropka Monika Pani dobrze pisze, nie czas na dołowanie. Cytat:
Mogę się zadowolić twarożkiem wiejskim. ale jak bym colę wypiła albo coś słodkiego zjadła wyrzuty sumienia bym miała Zastanawia mnie to siedzenie. bo Julek też nie siada jeszcze. Jak się go posadzi to czasem trzyma pion, a czasem jak bańka-wstańka. I cały czas wydaje mi się, że to ok. Dzieci w różnym tempie się rozwijają i wydawało mi się, że nie ma co się martwić. Zresztą koleżanki córka ma 10 miesięcy na tydzień a dopiero od tygodnia/dwóch raczkuje. A miesiąc temu zaczęła siadać... w poniedziałek idę zważyć Julka to może wbiję się do pediatry i zapytam (o ile będzie ta normalna) |
||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak popatrzyłam jak wyglądały moje ostatnie dni, że ledwo zwlekałam się z łóżka i po ogarnięciu się znowu nie miałam na nic siły to nie wiem jak wrócę do pracy, choćby na te kilka dni, na które muszę wrócić.. zwłaszcza, że na prawdę się teraz oszczędzam, a jednak 8 godzin w pracy będzie teraz wysiłkiem. może nie czas na masochizm, ale i tak myślę i będę myśleć o tym co było, nie wiem czy książka jest w stanie bardziej mnie dobić ale jeszcze jej nie mam, więc może dojdę do wniosku, że jej nie potrzebuję.
|
|
|
|
|
#224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam papiery które musiałam podpisać godząc się na to to przerażały mnie bardzo. Powikłania kończyły się na wycięciu macicy... Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
myślę, że jest w stanie, dlatego nie kupuj |
|||
|
|
|
#225 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kunegunda.bis;3609
ja tez dostalam w szpitalu tabletki dowcipnie na oczyszczenie, potem mialam wizyte po 1@ aby zobaczyc czy macica cala i dokladnie sie oczyscila - i cale szczescie nie trzeba bylo robic zabiegu...[/QUOTE] Ja tej pierwszej tabletki wcale dowcipnie nie dostałam ![]() Widziałam że Dasti już Ci odpowiedziała że po zelazie są zaparcia i od tego może boleć brzuch ja tak miałam Cytat:
![]() normalnie aż sie pomacałam wszystko czuje Dziewczynki miałam to samo Cytat:
Cytat:
Witam ![]() Tyle sie nacytowałam i nawet połowy mi nie zaznaczyło A ja nie pamietam co komu pisać Oczywiscie Wasze dzieciaki Dzieki że o nas pytacie Krystianek już chodzi i wszedzie go pełno
|
|||
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Julek na pewno nadgoni. Kazdy ma swoje tempo. czy maly czy duzy. no kolo mnie tez tylko chlop. znajomych nie chce za bardzo, bo mi wstyd tak lezec rodzice ardzo daleko mieszkaja, 'tesciowa' tez. ale mam wsparcie. potezne.ale konkubent jest nieziemski. cierliwy, kochany, czyta w moich myslach. nie znalam go z tej strony... a szkoda mi go. praca, domowe obowiazki, moje smaczki ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- superrr ![]()
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo słodkie, piwo i cola to nie taki wielki rozrzut ![]() a serek wiejski czeka na jeszcze gorsze czasy ![]() chyba idę spać, sprzątać będę jutro |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wyprawiony do pracy. Emi śpi. Inutil, mam colę, piwo i Laysy cebulowe - wpadasz?
![]() Dziewczyny, wczoraj tak fajnie radziłyście Zeberce, dziś ja potrzebuję pomocy |
|
|
|
#229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zuch chłopak
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się w nowym wątku
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Julek chyba nie byłby zadowolony gdybym go teraz z wyra wyciągnęła. Może aniołek na szczęście, jakiś radosny? My dostaliśmy właśnie takiego drewnianego, wysłanego pocztą. bardzo miło mi się zrobiło Cytat:
Ale dobra pediatra, bo nie bagatelizuje. |
||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
ciągle myślę o psychologu... brak mi odwagi
Lucy może Atlas świata z dedykacją "Cały świat należy do was" pani zazdroszczę postawy tż-ta lecę spać...
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z rozwojem dzieci nie schizujcie
mojej siostry syn dwa miesiące młodszy od Sylwia po skończonych 10miesiącach nie siedział jeszcze , pełzał , nie raczkował w dwa miesiące nadrobił raczkowanie , siedzenie i wstaje juz na dwie nogi chodzić ma czas jeszcze nie stresujcie się |
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam wyjścia, muszę.
Rozumiem. Ja jakoś niespecjalnie mam zaufanie. Poza tym jestem taką osobą - że Wam tu mogę pisać, co mnie gryzie, z TŻem o tym pogadam, ale już z nikim więcej. |
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię ci się, ja się zastanawiałam czy bym potrafiła skorzystać z takiej pomocy. Nie wiem. Ale wiem z doświadczenia (kilku moich znajomych), że dobry psycholog może bardzo, bardzo pomóc. I nie powinno się mieć oporów przed skorzystaniem z tej pomocy. |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodki
Pięknie. Jak Daria szybko załapała ![]() Pani to odpoczywaj jak najwięcej ![]() Lucy ale Emi super nóżką wywija co do prezentu, my dostaliśmy taki komplet łyżeczek i widelczyków do ciasta, nie pamiętam od kogo, ale mi się to podoba bardzo
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

'w oczekiwaniu na dziecko' to teraz lektura dla Ciebie. ONLY. 

[/QUOTE]
no wlasnie. a ja z worem kasy 

ale to raczej chwilowe. Jestem naprawdę wycieńczona przez pracę. Wszystko się nakłada na siebie. Od połowy września trochę odpocznę, planuję urlop, jedziemy na koncert, potem pomyślimy o staraniach już, wszystko jakoś się ułoży. Po prostu na razie jest... [nieparlamentarne słowo

ale jeszcze jej nie mam, więc może dojdę do wniosku, że jej nie potrzebuję.