Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 08:13   #211
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

Hej

cantara_007
dwa lata? My liczymy jakieś przynajmniej 5 lat
Chyba ze los sprawi nam niespodzianke i jakoś lepiej nam sie zacznie w końcu układać

Jak tam nocka?
Jakie plany na dziś
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 08:22   #212
agniesikk
Zakorzenienie

Ja dopiero co wstalam, w sumie to musze jakies sniadanie zrobic i pewnie za 1,5h wyjde z domu, ale paaaadaaa Wolalabym od razu pojechac na zakupy do C.H.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:46   #213
cantara_007
Raczkowanie

mart989, 5 lat to jakiś kosmos, baaaardzo Cie podziwiam, dzielna kobitka jesteś

U mnie noc fatalnie, nie mogłam spać z 'wrażenia'
Pogoda też do niczego, a wczoraj na Śląsku było 28 stopni, aż ciężko było uwierzyć, że to już połowa września Chociaż jesień i deszczowa pogoda też mają swój urok, to jakoś tym razem na dłużej zatrzymałabym lato

Ja dzisiaj wybieram się na darmowy seans w starym kinie pobliskiego domu kultury - 'Psychoza'

LegalnaBlondii, cieszę się, że pomysł z dzienniczkiem się spodobał Jak się trzymasz, kochana?
cantara_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:22   #214
Pia Gizela
Zadomowienie

a ja mam jakiś gorszy dzień i się poprztykałam z chłopem

posprzątam lepiej w pokoju i pójdę po drożdże

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:30   #215
confused women
Zakorzenienie

A ja dziś jakaś taka senna jestem, jakiś taki dzień śpiocha nastał.... Czy tylko ja tak mam?

A teraz zostalo mi jakieś 1,5h w pracy, mam wolną chwilę więc wcinam jabłka suszone i piję herbatkę W drodze do domu chcę jeszcze wskoczyć do kosmetyczki spróbować umówić się na pazurki na piątek lub poniedziałek, może mnie wcisną. A potem nauka, bo w przyszłą środę mam poprawkę z literatury
Stary 2012-09-12, 14:50   #216
Pia Gizela
Zadomowienie

confused, czym się zajmujesz w pracy i co studiujesz?

Stary 2012-09-12, 14:59   #217
xPoziomkax
Zakorzenienie

Dziś przyjeżdża do mnie mój TŻ
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 15:40   #218
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
confused, czym się zajmujesz w pracy i co studiujesz?
Pracuję w agencji bankowej, a studiuję filologię angielską.

No właśnie, gdzie pracują Dziewczyny z naszego wątku? Ewent. gdzie się uczą/studiują?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Poziomka, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę Kochana! Udanego spotkania
Stary 2012-09-12, 16:37   #219
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Poziomka, ale Ci zazdroszcze!!

Ja padam na mordkę.
Jak wyszłam koło 10 rano tak wróciłam o 14. U dentysty szybko zleciało, mały zniósł wszystko dzielnie, a później łaziłam po mieście. Wydałam kupe kasy a nic nie kupiłam :/ Jak ja tego nie lubię...
confused women też pół przytomna łażę... Łeb boli...

Ja niestety nie pracuje nigdzie, siedzę w domku z dzieckiem, ale mam nadzieje że się to w wkrótce zmieni...
Stary 2012-09-12, 17:01   #220
Pia Gizela
Zadomowienie

ja kończę inżynierię środowiska i aktualnie nie pracuję nigdzie

Stary 2012-09-12, 18:39   #221
cantara_007
Raczkowanie

Psychologia dorywcza praca w postaci udzielania dzieciakom korepetycji z angielskiego, z czego jestem bardzo dumna, mam 7 uczniów, większość usłyszała o mnie 'z polecenia' niestety, 'sezon' zaczyna się tak naprawdę pod koniec września, więc póki co przychody średnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 20:00   #222
agniesikk
Zakorzenienie

Ja jestem tegoroczna maturzystka, obecnie nigdzie nie studiuje, bo poprawiam mature, zeby zdac na farmacje
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 22:25   #223
Rareza
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, chyba dołączę do Waszego wątku - bo razem zawsze raźniej prawda?

Mój TŻ wyjechał kończyć studia za garnicą. Nie widzimy się już od prawie 1,5 miesiąca z racji tego, że chciał tam sobie dorobić. Razem rozpoczęliśmy studia w Polsce, ale on chciał też mieć zagraniczny dyplom więc cofnął się tam na 3. rok, a ja napisałam licencjat i teraz zaczynam magisterkę. Na szczęście w innym mieście, więc od października czeka mnie trochę nowości i będę czymś zajęta.

Muszę Wam powiedzieć, że właśnie przeżywam pierwszy kryzys. Mam zmienne nastroje, napierw umieram z tęsknoty, później jestem na niego zła, że wyjechał, denerwuje mnie to, że nie rozmawiamy ze sobą tak często jakbym tego chciała. Generalnie od paru dni mam chyba początki jesiennej chandry... Przez miesiąc całkiem nieźle się trzymałam,ale teraz byle błahostka potrafi mnie wyprowadzić z równowagi i zbiera mi się na płacz. Ehhh podziwiam niektóre z Was, że nie dajecie się rozłące tak jak ja.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 22:54   #224
cantara_007
Raczkowanie

Rareza, witaj, Kochana
Płacz, a zaraz potem zajmij się czymś zajmującym i... pamiętaj, że TŻ nie umarł, nie odszedł od Ciebie, po prostu nie ma go przez jakiś czas fizycznie przy Tobie, takie umniejszanie wagi rozłąki mi naprawdę pomaga

A kiedy się zobaczycie?
Jeszcze tylko trochę i wpadniesz w wir studenckich obowiązków złość na TŻ-ów z powodu ich wyjazdu zdarzała się już chyba każdej z nas, ale trzeba zrobić wszystko, żeby szybko minęła (zająć się czymś), bo to prowadzi tylko do niepotrzebnych spięć.
Stary 2012-09-12, 23:29   #225
Rareza
Rozeznanie

Jeśli dobrze pójdzie to zobaczymy się na przełomie października/listopada. Ale wiecie,nie chcę się za bardzo na to nastawiać, coś czuję, że to nie wypali z tego powodu, że sami musimy się trochę urządzić w nowych miastach, znaleźć pracę, nie zaniedbać studiów.... Póki co jedyny realny termin to Boże Narodzenie. A mam wrażenie, że do Bożego Narodzenia tysiąc lat .

Najgorsze jest to, że przez ostatni rok na studiach mieszkaliśmy razem i codziennie razem zasypialiśmy, spędzaliśmy czas i wystarczyło, że któreś z nas wyjechało na weekend do domu rodzinnego i już wielka tęsknota, a teraz...
Stary 2012-09-13, 08:19   #226
confused women
Zakorzenienie

No to już wiemy co nieco o sobie Dziewczyny

Rareza, witaj! Wiesz co Kochana, mniejsze i większe kryzysy się zdarzają, każda z nas w tym wątku je miewa. Ale już następnego dnia lub kilka dni później wszystko wraca do normy, więc i w Twoim przypadku tak będzie

cantara, jeśli można wiedzieć, ile godzin tygodniowo korepetycji udzielasz? Mnie coraz częściej pytają o korki, ale nie wiem czy ogarnę z czasem, bo praca od 9-17(przed 18 nigdy nie ma mnie w domu), studia zaoczne no i jeszcze jest mój A., dla którego też chcę mieć jak najwięcej czasu..
Stary 2012-09-13, 09:23   #227
cantara_007
Raczkowanie

confused, w zeszłym roku w zależności od 'zachorowalności' uczniów i pań z angielskiego, wycieczek i innych takich - ok 10 godzin tygodniowo
A Ty wiążesz swoją przyszłość z nauczaniem własnie, czy jakaś inna specjalizacja?

Jakie plany na dziś, Dziewczyny? agniesikk spotyka się z TŻ-em, szczęściara
Stary 2012-09-13, 10:27   #228
Pia Gizela
Zadomowienie

ja biegnę do fryzjera, może uda mi się wcisnąć na farbowanie (bo chcę się rozjaśnić )
potem małe zakupy (siemię lniane muszę kupić do włosów, jakieś bakalie do podgryzania, herbatkę na te wstrętne deszczowe wieczory) i siadam do pracy!

Stary 2012-09-13, 10:38   #229
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cantara_007 Pokaż wiadomość
confused, w zeszłym roku w zależności od 'zachorowalności' uczniów i pań z angielskiego, wycieczek i innych takich - ok 10 godzin tygodniowo
A Ty wiążesz swoją przyszłość z nauczaniem własnie, czy jakaś inna specjalizacja?
No właśnie jeszcze nie wiem co będę robić, teraz pracuję w zupełnie innej branży-w bankowości, ale myślę, że dokończę studia licencjackie(filologia angielska ogólna), potem może zrobię podyplomówkę z przygotowania pedagogicznego, bo myślę, że może się przydać. Studia magisterskie na razie mi nie w głowie, nie wiem czy się na nie zdecyduję. Chociaż TŻ jest już po magisterskich i namawia mnie, żebym też magistra zrobiła

Pia Gizela, udanego wypadu na miasto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 16:53   #230
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Hej, ale koszmarny dzień, pogoda paskudna... A mnie przy deszczu łamią nogi ;(
Mały też marudny...
Stary 2012-09-13, 17:40   #231
Pia Gizela
Zadomowienie

confused, dzięęęki kupiłam jeszcze płatki owsiane na śniadanka a jutro w samo południe farbowanie które zasponsoruje mi chłop..

pogoda u mnie też paskudna, idealna na niewychodzenie spod kocyka

Stary 2012-09-13, 20:12   #232
cantara_007
Raczkowanie

Z tą pogodą to rzeczywiście coś strasznego nawet odpuściłam dziś bieganie, bo to pierwszy taki duuużo chłodniejszy dzień i wolę nie ryzykować przeziębienia, calutki dzień mi zimno

Herbatka z miodem i cytryną, rozmowa z TŻ-em i książka
A Wam jak mija ten paskudny wieczór?
Stary 2012-09-13, 20:30   #233
Rareza
Rozeznanie

Powiem wam szczerze, że ja nawet lubię czasem takie wieczory. Wskakuję wtedy pod kołdrę, popijam kakao i czytam jakąś fajną książkę.

Hmmm Dziewczyny mojego kryzysu ciąg dalszy. I tak zastanawiam się. Też macie czasem wątpliwości co do tego czy Wasz związek na odległość przetrwa? Bo u mnie jest ten problem, że mimo iż na żywo dobrze się z moim chłopakiem dogaduję to praktycznie od zawsze kiedy się kontaktowaliśmy internetowo czy tam telefonicznie to odczuwałam taki trochę hmmm dystans. Po prostu żadne z nas nie przepada za rozmowami telefonicznymi, a dodatkowo mój luby zwyczajnie nie jest zbyt wylewny, zwłaszcza przez internet... No i tak się obawiam czy przypadkiem przez ten okres rozłąki ja nie będę się czuła taka odrzucona, opuszczona, czy nie będę odnosiła wrażenia, że nasze stosunki są takie chłodne, no i czy to ostatecznie nie spowoduje rozpadku związku. Jesteśmy ze sobą ponad 2 lata więc w sumie mamy twarde podstawy... Ale ja tak jestem przyzwyczajona do czułości. A na odległość jakoś tak ciężej nam to okazywać (zwłaszcza jemu).

Ale Wam smęcę, możecie mnie zlać
Stary 2012-09-13, 20:31   #234
Pia Gizela
Zadomowienie

ja zamiast pisać pracę, robię sobie listy i piszę list do chłopa

a listy rzeczy do kupienia do mieszkania, kosmetyków, ubrań itd. ach uwielbiam listy wszelkie robić

Rareza - jak nie miałam swoich zajęć to odczuwałam rozłąkę tymczasową jakbyśmy się rozstali na zawsze. i byłam zła na niego że pojechał. to były dni kiedy tak naprawdę robiłam wszystko tak aby być na necie wtedy kiedy on. a jak poszedł gdzieś czy spać czy cokolwiek to byłam mega wściekła i faktycznie było tak że cały czas 'czekałam' na niego. ale potem poszłam po rozum do głowy i najzwyczajniej w świecie mam swoje zajęcia. są nawet wieczory że popiszę z nim na gg dosłownie chwilę bo coś robię albo wychodzę. czasami nie mam ochoty - najgorsze są dni kiedy mamy non stop kontakt bo te rozmowy całodzienne są taaakie jałowe najczęściej. dlatego już nie dopuszczam do tego typu sytuacji teraz np się ukrywam bo po prostu nie jestem w nastroju.

Edytowane przez Pia Gizela
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:37
Stary 2012-09-13, 20:52   #235
cantara_007
Raczkowanie

Rareza, rozumiem o co Ci chodzi Mój TŻ też nie jest wybitnie wylewny i uczuciowy w wersji internetowej, a ja bardzo potrzebuję czułości i codziennie walczę z tym, żeby nie popaść w paranoję i nie czuć się niepotrzebnie odrzucona. Po wielu rozmowach na ten temat z samym zainteresowanym stwierdzam, że faceci po prostu inaczej okazują uczucie na odległość. Ciężko im przychodzi mówienie do nas czule, kiedy nie mogą nas jednocześnie dotknąć, przytulić. Chyba nie potrafią 'włączyć' takiego trybu bez fizycznej obecności partnerki A wiesz w jaki sposób okazują nam, że jesteśmy dla nich ważne? ROZMAWIANIEM. Mój M. czasami przez 20 minut opowiada mi o swoim dniu, a później stwierdza, że w ciągu całego dnia tyle się nie nagadał, co w ciągu paru chwil ze mną
Co do dystansu - myślę, że zdarza Ci się na zmianę z tęsknotą, czyli jest po prostu jakąś 'obroną' przed trudami rozłąki.
Kontakt internetowy nie przypomina nawet w 50% tego, co mieliście 'na żywo'. Ale oboje o tym wiecie i to, że chwilowo nie ma szans na to, żeby relacja była 'pełnowartościowa', nie znaczy, że zapomnicie o tym, jak cudownie wygląda kiedy taką właśnie jest
Stary 2012-09-13, 20:54   #236
Rareza
Rozeznanie

Pia Gizela, Ty paskudo.

Powiem Ci, że ja teraz też bym ciągle czekała i irytuje mnie to strasznie, że on teraz ma inne zajęcia niż czekanie na mnie. Ale on jest w trochę innej sytuacji, parę dni temu przeniósł się do "swojego" miasta i ma etap poznawania (wcześniej mieszkał kątem u znajomych w innym mieście i tam pracował). Dodatkowo dołączyła do niego ekipa kolegów więc nie ma czasu się nudzić.

Wiem, że ja za 2-3 tygodnie jak już się przeniosę nad morze, do nowego miasta to też będę miała dużo więcej zajęć niż teraz. I podejrzewam, że wtedy to on będzie w gorszym humorze, no bo zacznę poznawać nowych ludzi itp. I role mogą się trochę odwrócić. Nie żebym się cieszyła z takiego obrotu sprawy, ale odetchnę z ulgą jak już nie będę myślała tylko o tym żeby z nim w końcu "porozmawiać" tylko zajmę się też sobą...

Dziewczyny jesteście niezastąpione. Ciągle Wam tak marudzę, bo jesteście w podobnej sytuacji, a ludziom w moim otoczeniu nie chcę o tym truć, bo i tak do końca nie wiedzą o co mi chodzi.

Edytowane przez Rareza
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:58
Stary 2012-09-13, 21:03   #237
cantara_007
Raczkowanie

Pia Gizela, olewanie facetów od czasu do czasu 'bo teraz jestem zajęta tylko i wyłącznie sobą' jest najlepszą metodą, żeby z nimi nie zwariować
I najzdrowszą, przy okazji

W temacie robienia list - jeszcze parę lat temu nałogowo przeglądałam sklepy internetowe (księgarnie, z ciuszkami, kosmetykami) i tworzyłam seeeetki zakładek w przeglądarce z rzeczami, które sobie kupię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 06:25   #238
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez Rareza Pokaż wiadomość
Powiem wam szczerze, że ja nawet lubię czasem takie wieczory. Wskakuję wtedy pod kołdrę, popijam kakao i czytam jakąś fajną książkę.

Hmmm Dziewczyny mojego kryzysu ciąg dalszy. I tak zastanawiam się. Też macie czasem wątpliwości co do tego czy Wasz związek na odległość przetrwa? Bo u mnie jest ten problem, że mimo iż na żywo dobrze się z moim chłopakiem dogaduję to praktycznie od zawsze kiedy się kontaktowaliśmy internetowo czy tam telefonicznie to odczuwałam taki trochę hmmm dystans. Po prostu żadne z nas nie przepada za rozmowami telefonicznymi, a dodatkowo mój luby zwyczajnie nie jest zbyt wylewny, zwłaszcza przez internet... No i tak się obawiam czy przypadkiem przez ten okres rozłąki ja nie będę się czuła taka odrzucona, opuszczona, czy nie będę odnosiła wrażenia, że nasze stosunki są takie chłodne, no i czy to ostatecznie nie spowoduje rozpadku związku. Jesteśmy ze sobą ponad 2 lata więc w sumie mamy twarde podstawy... Ale ja tak jestem przyzwyczajona do czułości. A na odległość jakoś tak ciężej nam to okazywać (zwłaszcza jemu).

Ale Wam smęcę, możecie mnie zlać
Ja nie miałam takiego kryzysu, że jestem zła że wyjechał, może dlatego, że wiem, że musiał to zrobić bo inaczej nie dalbyśmy rady się utrzymać. Może też tak sobie przetłumacz, że musiał wyjechać, zeby w przyszłości wam łatwiej było?
A co do rozmów przez internet to na początku mój Tż też tak jakoś dziwnie rozmawiał, ale teraz, kiedy się przyzwyczailśmy, rozmawiamy normalnie, tak jak w domu, tak że czuje że kocha bez słów. Na początku ograniczaliśmy się no bo współpracownicy w pokoju, a teraz? teraz choć ich nie znam nie raz z nimi przez skypa żartem rzucimy. I choć rozmawiamy 10-15 min wystarcza
Hmmm jeszcze miałąm coś napisać i zapomniałam...

Jak nocka? U nas super, mały pierwszy raz od urodzenia przespał całą nocke!!!! Jeszcze gdyby pospał dłużej niż do 6:30 to było by genialnie
Stary 2012-09-14, 10:04   #239
Pia Gizela
Zadomowienie

cantara, nie olewanie tylko nie rzucanie wszystkiego bo Misio napisał na gg

Biegnę do fryzjera zaraz. mam nadzieję, że pięknie wyjdzie a potem co, sprzątanie łazienki i oczywiście pisanie pracy ale pewnie jeszcze odwiedzę koleżankę na kawkę i wybierzemy się do drogerii bo się czaję na cienie z my secret - swoją drogą, bardzo je polecam. zwłaszcza double wear teraz kupię chyba sypkie dwa. albo trzy no w każdym razie, trzymajcie dziewczyny kciuki żebym nie wróciła z płaczem

Stary 2012-09-14, 16:24   #240
cantara_007
Raczkowanie

Pia Gizela, pochwal się koniecznie jak wyszło!

Przyszedł mi dzisiaj zamówiony drążek rozporowy - za szeroki na wszystkie drzwi w domu... Jestem na siebie zła, że zaufałam bratu i nie sprawdziłam minimalnego wymiaru, tylko w ciemno kupiłam to co mi podesłał

A tak to za niedługo uciekam na aerobik, a Wam jak mija dziś dzień?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości