|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Melduję się w kolejnej części
![]() Ja jestem totalnie załamana... Wyprowadzamy się już jutro. Muszę wszystko popakować jeszcze, gdzieś to poupychać u rodziców, bo okazuje się że dostaniemy najmniejszy pokoik - wymiary 1,5m na 2m... praktycznie tylko łóżko tam jest i nic więcej. Nie wiem gdzie zmieszczę kołyskę, nie mówiąc o reszcie... Szafki nie dostaniemy, tzn dostaliśmy - dwie małe półki, to już w więzieniu mają więcej miejsca teraz siedzę w pustej sypialni na materacu z łóżka - łóżko porozkręcane i będziemy je lada chwila sprzedawać, tak jak i całą szafę ogromną, nacieszyłam się tym 3 miesiące a wytapetowanym przedpokojem dwa dni...M pojechał na nockę, spał dziś półtora godziny po nocce rozdaję co mogę, dzisiaj nawet daliśmy sąsiadowi garderobę z przedpokoju (też 3 miesiące się nią nacieszyłam). W niedzielę mam urodziny, to będą chyba najgorsze urodziny w moim życiu...Do tego brzuch nadal boli, dosłownie siedzę na torbie ze szpitala. Postaram się do jutra wytrzymać, a jak dalej będzie bolało tam u babci to bez zastanowienia pojadę do szpitala. Wolę szpital szczerze mówiąc - tam są większe szafki i lepsze łóżka niż będę miała u babci M. No i większe sale - nie będę czuła się jak w klatce dobrze, że przynajmniej internet tam jest... może tylko dzięki Wam nie zwariuję... |
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Landi jeśli nie doczytałam, to przepraszam, ale nie miałaś wrócić do swoich rodziców na razie? Babcia nie ma większego pokoju niż ta klaustrofobiczna klitka? Trzymaj się tam i staraj nie stresować dla dobra Kubusia
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i bede musiala gdzies oczyszczac mozg od brzydkich mysli
|
||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się i my z Bartusiem w nowym wątku
Gaduły ![]() Nie nadążam za Wami
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aga nie wiem czy jest on-line, ja na canal+ ogladalam,teraz tez leci od dzis codziennie o 20 powtorka sezonu. Taki dosc mocny kryminalny serial.
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia niestety nie ma niczego innego, ma 3 pokoje, ale mieszka tam ona z dziadkiem i brat mojego męża. A wiadomo - mieszkańcy mają większe prawo do wygody, my będziemy takimi "przyczepkami". I tak w sumie powinnam się cieszyć, że będę miała dach nad głową i co jeść... |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mnie tez boli brzuch , a jestem sama i sama bd na noc ;( i coraz bardziej dochodzi do mnie,że chyba nie jest mi pisana przyszlosc z tż i chyba coraz bardziej jej nawet nie chce.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-09-04 o 21:43 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
landi słooońce
nie wiem czy ktoras ma/miala do czynienia z ta serią? bo zastanawiam sie..sa od pierwszego dnia zycia niektore http://allegro.pl/listing/user.php?s...&us_id=4222926 |
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie was pooglądać na fejsie;-)))
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Landi
kochana ale dla lepszego jutra trzeba to przetrzymac-dacie rade!!!!!mowilas ze tylko pol roku! a co z tym wyjazdem za granice?? to nie byloby lepsze rozwiazanie??Agus pamietam pamietam-tymbardziej dla TŻ . super ze Tobie lzej
|
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Landi no wiadomo, zawsze to jakiś dach, ale dobrze, że to "chwilowe"
Z drugiej strony pozytywnie, że próbujecie ratować to Wasze wspólne "ja", oby Twój mąż zrozumiał swoje błędy.
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-04 o 21:45 |
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
ausente ja dziś też sama jak palec... M już pojechał na nockę i wróci koło 7 rano. Do tego nie ma telefonu, więc w razie czego będę musiała dzwonić do jego kolegów, żeby mi go dali do telefonu. Jestem totalnie załamana, a z tego bólu nie mogę ruszyć się znowu z "łóżka" (czytaj - materaca położonego na ziemi)
![]() marti - M miał jechać do anglii, miał nawet mieć wyrobione papiery tam. Ale podliczyliśmy wszystko i wyszło na to samo, co jest tutaj. Wyjedziemy na 100%, ale to jak urodzę i będziemy mieli pewność że będzie praca. Nie wiem, może moja siostra coś wymyśli - ona w norwegii zagrzała sobie miejsce, może i nam coś znajdzie...
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-09-04 o 21:46 |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) bedzie dobrze |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek do pracy normalnie pójść nie może, bo go nowy wątek ominie
Hehehe.. i jak ja mam nadrobić? Pozdrawiam dziewczynki.. idę poczytać co tam napisałyście dziś.
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś dacie radę, pomyśl sobie o przyszłości, pół roku to nie tak dużo - zobacz jak teraz szybko zleciało a jak będziesz miała maluszka przy sobie, to dni Ci jeszcze szybciej popłyną, a później znajdziecie coś dla siebie i będziecie mogli spokojnie żyć, już bez nerwów.głowa do góry!
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
a, no i z tego wszystkiego zapomniałam Wam jeszcze napisać, że byłam dziś u MOJEJ babci na chwilę, powiedzieć jej że nie odprawiam w tym roku urodzin bo jestem "bezdomna". I jeszcze bardziej się załamałam... Babcia ma podejrzenie raka skóry, wczoraj była na badaniach i 26-go ma wyniki
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj maz mi wczorj powiedzial ze jestem seksi ciezarowka w szlafroczku-bo do 14 chyba chodzilam w nim-i naprawde fajnie wyglada ten szlafrok.powiedzial ze zmienia zdanie co do aseksualnosci szlafrokow-zawsze nosilam te cieple frotowe w dodatku takie do ziemi(bo ja zmarzlun)ktorych on nienawidzil a ten jest taki mega kobiecy, delikatny bawelniany..chodzil i mnie podszczypywal od rana
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-09-04 o 21:50 |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja na nowym watku
Przede wszystkim to Dojotka witaj w domu No i czy mogę sie przyłączyć do tego procederu, którego chcesz dokonać na Marti ![]() ![]() Cytat:
Ja mam termin wg USG bliski twojego-29.11 i przytyłam dokładnie 8,7 kg także idziemy łeb w łeb![]() Mamajka, Proszę o zmianę mojego spodziewanego terminu porodu na 29.11.2012- moj gin twierdzi ze tego będziemy sie trzymac oraz o dopisanie imienia córci KAJA. Juz prosiłam kilka razy i normalnie olewają mnie laski My zaczęliśmy dzisiaj z Synem rok szkolny, wstalam o 6.30 i cały dzień latalam jak kot z pęcherzem ale was podczytywalam ![]() No i oglądałam dzisiaj porodówke ... I jak zwykle wyłam ![]() A i chciałam Wam powiedzieć ze na szkole rodzenia u mnie jest bardzo wesolo fajne ciezaroweczki tam chodzą
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam zamiar wyjechac,ale to za rok jak zdam licencjata.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#230 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to nam sie zbiorowka szykuje ) oj Marti nie wiem czy Cie Twoj M uratuje jak zaczniemy sie dobierac do Ciebie nie no, mi chyba faktycznie cos po tym szpitalu odbilo;] ale to chyba taka radosc ze wreszcie jestem w domu;] |
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Dojotka dobrze ze jestes!! na pewno przezylas straszne chwile
ale wszystkie trzymalysmy kciuki a jak wiadomo Nasze Wizazowe kciuki dzialaja cuda ! ![]() Landi..... bedziecie sie w malym pokoiku we 3 wieeeecznie przytulac!
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
justa - właśnie mężowi to powiedziałam zanim poszedł do pracy
teraz już nie będzie tak, że jak się pokłócimy to pójdzie spać do salonu nie no, pierwsze dni/tygodnie będą najgorsze, potem będzie z nami Kubuś i nie będzie czasu na użalanie się nad sobą. To nie jest koniec świata, a najważniejsze że trochę podratujemy nasz budżet. Może i ze szwagrem trochę się zżyjemy... Jakoś to przecież musi być! Równie dobrze moglibyśmy wylądować pod mostem. Mam nadzieję, że nie będziemy zmuszeni zostać tam dłużej niż do lutego - marca... |
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge gory przenosic;p (w sumie to dzwigac nie moge, ale dalabym rade jakas mala gorke przesunac)
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia.
Z ciekawych rzeczy to się dowiedziałam, że obecnie znieczulenie jest bezpłatne. Kiedyś było odpłatne, chyba, że były jakieś wskazania. Babka nie odradzała go. Nawet przeciwnie - powiedziała, że boli jak cholera i warto je wziąć, tym bardziej, że się nie płaci. Odnośnie cewnika przy sn - któraś pytała to podobno jest tak, że jeśli bodajże przez 6 h nie załatwimy się same to wtedy go dają. Dlatego trzeba pić dużo płynów po porodzie. Ale potwierdziła to, co już wcześniej przewijało się na forum, że witaminy powodują nienaturalny przyrost wagi, zwłaszcza Prenatal i Materna. Powiedziała, że jeśli jemy 3 razy w tygodniu mięso oraz na co dzień warzywa i owoce, mamy dobre wyniki to nie ma potrzeby ich brać. Nie dotyczy to oczywiście żelaza, ale to już lekarz decyduje. Powiedziała, że przy swojej pierwszej ciąży jej dziecko urodziło się dużo większe ( gdzie brała witaminy)- przez co jej poród był trudniejszy niż przy drugiej, gdzie zazwyczaj jest odwrotnie - to drugie dziecko jest większe. Podobno do porodu warto też wziąć ze sobą ręczniki jednorazowe, żeby nie wycierać po prysznicu tym samym ręcznikiem krocza, które się oczyszcza i piersi, którą karmimy dziecko. |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
a no i jeszcze z mężem podjęliśmy decyzję, że musi zmienić pracę. Jak się okazało, jednemu gościowi szef uciął 500zł z wypłaty za nic... Bo u nich dostaje sie podstawę na konto, a potem dodatki za godziny do koperty (od przepracowanych godzin odejmują podstawę i wychodzi taka niby premia). No i nikt nie udowodni szefowi, że kogoś oszukał.. bo to kaska w kopercie jest.
No i mąż postanowił złożyć CV do kopalni. Zarobki będą stałe, a do tego kartki żywnościowe itp. Jest elektrykiem maszyn górniczych (co prawda nie skończył tej szkoły ale praktyki miał) więc może się uda. Ryzyko spore, ale w sumie w każdej pracy jest jakieś ryzyko... |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Musze się wam wyżalic,bo mnie tesciowa dobija. Najpierw mi powiedziala,ze jej to imie Laura,to tak średnio leży. Mogłaby dla siebie takie informacje zachować,a nie mi przykrość robi.
Po drugie pisałam Wam,ze po cywilnym obiad robimy dla 13-14 osob,tylko rodzice +rodzenstwo z rodzinami i mówiła teściowa ,ze wszystko przygotuje, powiedziała,że potrzeba koło 500zł na taki obiad. Moi rodzice sie zadeklarowali,że nam dołożą kasę,a teściowa ugotuje. Już dziś wymysla,że trzeba menu zrobić. No to mówie jej: zupa pomidorowa+rosół do wyboru na drugie devolaje (nie wiem jak sie pisze) + schabowe +ziemiaki Teściowa: Cooooo? schabowe??? łeeee coś lepszego trzeba, ziemiaki też tak głupio. Jakieś przystawki na poczatek. No coś koło 1000zł trzeba mieć. Coś jeszcze pierniczyła o łososiu,ale już do mnie nie docierało, bo tak się zajeżyłam,że przestałam dyskutować i poszłam do pokoju. 1000zł !! i co jeszcze ,to będzie 19 godzina, mysle,że obiad z dwóch dań +dwa rodzaje ciast (szarlotka+sernik) +tort to świat i ludzie. To będzie najblizsza rodzina,miało byc skromnie,a ta juz ,że dwa dni będziemy gotować,że jej córka przyjedzie wcześniej nam pomóc,ze sałatki trzeba ze trzy zrobić. I co ku...wa jeszcze? Może królika,kawior i Dom Perignon. ehhh szkoda gadać, odechciewa mi się tego obiadu. Ufff wyżaliłam się
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

a wytapetowanym przedpokojem dwa dni...

widac szital zbytnio Cie nie zmienil 
i bede musiala gdzies oczyszczac mozg od brzydkich mysli 

dla TŻ . super ze Tobie lzej