Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 20:25   #211
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć,
ja zamilknę na pewien czas. Idę do szpitala, bo nie jest dobrze. Mam rozwarcie i krótką szyjkę, będą mi zakładać szew. Boję się strasznie...
3mam kciuki, wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja zmykam powoli.
Jutro mam wizytę w poradni diabetologicznej, zobaczymy co mi powiedzą boję się jak cholerka
jakby tego bylo malo odbieram też wyniki toxo, oby chociaż to było ok
Trzymajcie się, papapapa!
Też kciuki już przygotowane. Będzie dobrze

Aga, fajny wózek, ale to tylko spacerówka jest, czy z gondolą???

Hosenka, jak byłam młodsza, to też chciałam mieć pierwszą córeczkę, ale jak zaczęłam się opiekować synkiem koleżanki (jako niania), a potem sis urodziła synka, to po prostu się zakochałam w chłopcach Teraz mam przeczucie na chłopca, ale will see co tam w środku siedzi
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:35   #212
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Cześć,

ja zamilknę na pewien czas. Idę do szpitala, bo nie jest dobrze. Mam rozwarcie i krótką szyjkę, będą mi zakładać szew. Boję się strasznie...
Dużo zdrówka życzę, bądź silna dla Was i wierz, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Jak myślicie dziewczyny co jutro zobaczę miedzy nóżkami mojej dzidzi na usg połówkowym większość rodzinki chce chłopczyka a ja z moja bratanicą chcę dziewczynkę. Dobrze, że nie nastawiam się na konkretną płeć bo jutro tak samo byście mnie pocieszały jak dzisiaj Hosenkę Ważne aby dzidzi była zdrowa mam nadzieję że jutro rano już wszystko będę wiedziała i nie będę się tak stresować
Są trzy możliwości, możesz zobaczyć: chłopca, dziewczynkę albo np. pupę dzidzi jak się źle ustawi. Tak jak ja
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:37   #213
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36795375]Aga, świetnie wygląda ten wózek

Hosenko, nie chrzań, że nie będziesz umiała będziesz będziesz, ja widzę po koleżankach że praktyczne te same zabawy lecą.[/QUOTE]

Dzięki Powiem, że w szoku jeszcze jestem, bo pojechaliśmy tylko zrobić rekonesans w wózkach. I babka nam ten zaczęła wychwalać, i powiem Wam że jest naprawdę lekki. gondola leciutka, a np. w x landerze jest ciężka jak dla mnie. Wzięliśmy ten kolor czerwono- szary, on jest bardziej malinowy niż czerwony. Cena 1600zł, 3 w 1+ adaptery do fotelika, do tego moskitiera, folia przeciwdeszczowa, torba , termo opakowanie na butelkę, mata żeby dziecko przewinąć. I szybko się zdecydowaliśmy. Dobrze, że mąż ma neta w telefonie, to na szybko poczytaliśmy opinie, i stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać, w każdym wózku zawsze będzie jakiś minus. W ogóle tego modelu już nie będzie, bo wprowadzają jakiś inny, ten nowy nie będzie miał na pewno pasków odblaskowych.

Mam nadzieje, że rzeczywiście dobry wózek wybraliśmy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:37   #214
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam taki krem ale na krosty po goleniu i jest napisane ze nie wolno w ciąży.

Melduję się i ja w nowym wątku.
Przeleciałam Was tylko bo jakoś nie mam siły i humoru, jakoś mam za dużo spraw na głowie teraz. Przeprowadzkę w weekend, szkołę, problemy finansowe i jeszcze mam wrażenie że jestem tłusta jak świnia
Przytyłam już jakies 8 kg od początku ciąży, uda mi spuchły, cellulit jak u starej baby i brzuch jak w 9 miesiącu ciązy. Boję się że tego nie zrzucę
Wiem że może przesadzam i najważniejsze że Blanka zdrowa , ale jakiś taki dół mam;/

Gratuluję ujawnionych płci i zdrowych maluchów
Przepraszam że nie odniosę się do Was wszystkich ale na prawdę zamulam
Zrobiłaś to tak szybko że nawet nie poczułam
Ja też sporo już przytyłam i też mam takie obawy że będzie ciężko to zrzucić ale na razie staram się o tym nie myśleć bo teraz dzidziuś jest najważniejszy a swoim ciałem będę się martwić dopiero po porodzie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:38   #215
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Aga, fajny wózek, ale to tylko spacerówka jest, czy z gondolą???
3 w 1
Stary 2012-09-27, 20:42   #216
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Melduję się i ja w nowym wątku.
Przeleciałam Was tylko bo jakoś nie mam siły i humoru, jakoś mam za dużo spraw na głowie teraz. Przeprowadzkę w weekend, szkołę, problemy finansowe i jeszcze mam wrażenie że jestem tłusta jak świnia
Przytyłam już jakies 8 kg od początku ciąży, uda mi spuchły, cellulit jak u starej baby i brzuch jak w 9 miesiącu ciązy. Boję się że tego nie zrzucę
Wiem że może przesadzam i najważniejsze że Blanka zdrowa , ale jakiś taki dół mam;/

Gratuluję ujawnionych płci i zdrowych maluchów
Przepraszam że nie odniosę się do Was wszystkich ale na prawdę zamulam
Ech... też tak mam kochana, ale to hormony na pewno, te kilogramy na pewno zrzucimy... ja juz pewnie mam z plus 12
nie ma co się dołować ;* Twoje zdrówko <herbatka>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:42   #217
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzięki Powiem, że w szoku jeszcze jestem, bo pojechaliśmy tylko zrobić rekonesans w wózkach. I babka nam ten zaczęła wychwalać, i powiem Wam że jest naprawdę lekki. gondola leciutka, a np. w x landerze jest ciężka jak dla mnie. Wzięliśmy ten kolor czerwono- szary, on jest bardziej malinowy niż czerwony. Cena 1600zł, 3 w 1+ adaptery do fotelika, do tego moskitiera, folia przeciwdeszczowa, torba , termo opakowanie na butelkę, mata żeby dziecko przewinąć. I szybko się zdecydowaliśmy. Dobrze, że mąż ma neta w telefonie, to na szybko poczytaliśmy opinie, i stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać, w każdym wózku zawsze będzie jakiś minus. W ogóle tego modelu już nie będzie, bo wprowadzają jakiś inny, ten nowy nie będzie miał na pewno pasków odblaskowych.

Mam nadzieje, że rzeczywiście dobry wózek wybraliśmy
Gratuluję szybkiego i trafnego wyboru ważne że wam odpowiada bo każdy ma inne gusta i co innego jest dla niego ważne. Więc czasami trzeba zaufać sobie i to jest najlepszy wybór
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-09-27, 20:43   #218
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,

Zaopiekują się Tobą i będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny jaki ja dziś miałam okropny sen
śniło mi się że miałąm wypadek To było na drodzę którą jadę do lekarza, wjechało w nas auto od prawej strony (od tej gdzie mam fotelik :/) , obróciło nas i uderzyliśmy w drzewo. WOjtusiowi się nic nie stało ale go zatrzymali na obserwacji a mnie musieli operować i wyciągać Ewcie
Normalnie bałam się ponownie zasnąć
Współczuję, teraz w ciąży sny są baaardzo realistyczne.

Wózek bardzo ładnie się prezentuje wizualnie Trochę go wymacaj bardziej i napiszesz nam opinię

A co do tego skąd mamy wiedzieć co ile ma białek itd. to na produktach ze sklepu zawsze są podane wartości a reszta rzeczy-na pewno w internecie. Wystarczy sobie pododawać te gramy i zobaczyć ile jemy czy dobrze, czy za mało
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:47   #219
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

no więc dziewczynki własnie wróciłam ze szpitala. pojechałam najpierw z Tż do przychodni tam lekarz powiedział "zapalenie oskrzeli" i tak pani świszczy- bał się cokolwiek mi wypisać...skierował do szpitala w Międzylesiu..tam od 17.20 do 20.00.... i dożylnie corhydron i wziewnie coś tam..oraz przepisał mi augmentin...antybiotyk..j est mi juz lepiej..mogę normalnie oddychać..ale antybiotyku nie biorę...boję się..jutro rano zadzwonię do gina i zapytam...powiem Wam...miałam dziś trochę stracha...a mój TŻ....oj on bardzo ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:58   #220
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Augmentin podaje się maluszkom nawet. Natomiast to taki upierdliwy antybiol, że weźmiesz raz, drugi, trzeci a za kolejnym pirzepisanym razem może uczulić miałam po porodzie tak, wysypka mi wyskoczyła i przyszedł do mnie neonatolog na badanie od niego to wiem, na wszelki wypadek izolatkę mi zrobili.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:03   #221
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36796343]Augmentin podaje się maluszkom nawet. Natomiast to taki upierdliwy antybiol, że weźmiesz raz, drugi, trzeci a za kolejnym pirzepisanym razem może uczulić miałam po porodzie tak, wysypka mi wyskoczyła i przyszedł do mnie neonatolog na badanie od niego to wiem, na wszelki wypadek izolatkę mi zrobili.[/QUOTE]

ooo dokładnie. Teściowa zażywała latami a kilka miesięcy temu po zażyciu dostała wysypki takimi plackami czerwonymi całe ciało wywaliło, zaczęła nam puchnąć. Na IP podali jej zastrzyk.
A propo Augmentin jak został wprowadzony dopiero, mój Tz jako bąbel mały dostał go od wiejskiej pani doktor. w szpitalu wylądował z podobnym uczuleniem

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 21:04   #222
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wózek bardzo ładnie się prezentuje wizualnie Trochę go wymacaj bardziej i napiszesz nam opinię

Tak naprawdę to dopiero jak zacznę użytkować, to będzie można coś napisać
wydaje się być w porządku,
to co dla mnie najważniejsze to to że jest lekki !! patrzyliśmy na x landery, tako, coneco no i ciężkie takie jak dla mnie. A w tym wydaje mi się, że jest szansa że sama go wniosę na 4 piętro
Materiał taki jest, że wydaje mi się, że nawet będzie można ściereczką przetrzeć, i nie będzie śladu.
A reszta to w użytkowaniu wyjdzie.
Czytałam dużo opinii w necie o innych wózkach, i każdy ma plusy i minusy , więc ten pewnie też. Ale nie ma co kupiliśmy i musi teraz już byc

edit: no i stelaż po złożeniu zajmuje mało miejsca, co jest ważne w naszym przypadku, bo bagażnik takiej sobie wielkości :P

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-09-27 o 21:07
Stary 2012-09-27, 21:04   #223
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Myslisz, ze nie wolno go stosowac przez obecnosc mocznika w skladzie?
Nie pasuje mi to, zreszta w tym artykule: http://www.nazdrowie.pl/artykul/kosm...kobiet-w-ciazy nawet zachecaja do stosowania mocznika.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:07   #224
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no więc dziewczynki własnie wróciłam ze szpitala. pojechałam najpierw z Tż do przychodni tam lekarz powiedział "zapalenie oskrzeli" i tak pani świszczy- bał się cokolwiek mi wypisać...skierował do szpitala w Międzylesiu..tam od 17.20 do 20.00.... i dożylnie corhydron i wziewnie coś tam..oraz przepisał mi augmentin...antybiotyk..j est mi juz lepiej..mogę normalnie oddychać..ale antybiotyku nie biorę...boję się..jutro rano zadzwonię do gina i zapytam...powiem Wam...miałam dziś trochę stracha...a mój TŻ....oj on bardzo ..
No to mieliście nie lada wyprawę i nerwy, ważne że lekarstwo pomogło i mam nadzieję że jutro będzie już dużo lepiej
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-09-27, 22:12   #225
mala_19kw
Zakorzenienie

Już sobie smacznie spałam,przebudziłam się spocona z okropnym pieczeniem w żołądku i przełyku,myślałam ze puszczę pawia- tak mi od tej zgagi niedobrze się zrobiło. Wyszłam z łóżka i boje się do niego wracać bo chyba mi wcale lepiej nie jest czuje się tak strasznie ociężale jak słoń jakiś wszyscy smacznie śpią a Ja chyba spedze noc siedząc na fotelu w obawie ze się zerzygam strasznie dołujące te dolegliwości ciążowe,ostatnio w ogóle nie czuje się komfortowo w swoim ciele,z reszta jak wiele z was... Humor też mnie opuscił przez to DOBREJ NOCY KOBIETKI,DO JUTRA
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:36   #226
nafiyqa
Zakorzenienie

Wszystkie juz spia?
A potem wstaja jak ranne ptaszki

Mnie jutro tez czeka wstawanie, musze jechac na drugi koniec miasta do laboratorium zrobic wyniki dla endo :/

Dobranoc

Stary 2012-09-27, 22:52   #227
aska27adopcje
Zadomowienie

Dobranoc dziewczynki
Ja troszke sie dzis przerazilam, gadalam z kolezanka, ktora 2 tyg temu urodzila, miala byc coreczka, nawet wyslalam mala paczuszke dla Milenki ... I co urodzil sie chlopczyk ... Ginekolog cala ciaze ja przekonywal ze bedzie dziewczyna, miala 2x robione usg w 3d i co .... chlopak .... zastanaiwam sie czy nie isc do innego ginekologa na potwierdzenie plci ... Bo cieszyc sie bede z obu tak samo, czy chlopak czy dziewczyna, ale wyoprawke caly czas kompletuje, wiec potem nie chcialabym niespodzianek ... 90% rzeczy rozowych jest i nadal szukam okazji ...

czy wiecie jak to jest z tym usg, mozna go robic niezliczona ilosc i nie jest to szkodliwe dla maluszka ... nastepne mam 15 pzadziernika .... w sumie nie tak dlugo .... mimo wszystko chyba wolalabym zeby mi 2 lekarz na 100 plec potwierdzil ze Blaneczka to Blaneczka
Stary 2012-09-27, 23:00   #228
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Raz w miesiącu? Strasznie często. Ja teraz chodzę raz na 4 miesiące. Na szczęście nic ode mnie chcą na razie prócz podpisu Ale i tak ich nie lubię.
No niestety, do tego spotkania w klubie pracy. A teraz koleżanka mi opowiadała, że dołożyli jeszcze obowiązkowe spotkania z doradcą zawodowym, który po prostu przegląda oferty na necie Także raz na 4 miesiące to luksus, ale nie dziwię się, że ich nie lubisz

Cytat:
Cześć,

Jejciu, jak dobrze, że w porę to wykryli. Teraz już wszystko na dobrej drodze bo w szpitalu pomogą Trzymaj się ciepło i wracaj szybko!

Cytat:
Ja zmykam powoli.
Jutro mam wizytę w poradni diabetologicznej, zobaczymy co mi powiedzą boję się jak cholerka
jakby tego bylo malo odbieram też wyniki toxo, oby chociaż to było ok
Trzymajcie się, papapapa!
Trzymam kciuki i koniecznie daj znać jak poszło!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Już sobie smacznie spałam,przebudziłam się spocona z okropnym pieczeniem w żołądku i przełyku,myślałam ze puszczę pawia- tak mi od tej zgagi niedobrze się zrobiło. Wyszłam z łóżka i boje się do niego wracać bo chyba mi wcale lepiej nie jest czuje się tak strasznie ociężale jak słoń jakiś wszyscy smacznie śpią a Ja chyba spedze noc siedząc na fotelu w obawie ze się zerzygam strasznie dołujące te dolegliwości ciążowe,ostatnio w ogóle nie czuje się komfortowo w swoim ciele,z reszta jak wiele z was... Humor też mnie opuscił przez to DOBREJ NOCY KOBIETKI,DO JUTRA
Kup sobie syrop Gaviscon, on naprawdę pomaga, a ja jestem zaprawiona w zgagowych bojach. I jest bezpieczny w ciąży, wiadomo, że tego się nie pije litrami, tak więc nie ma sensu się męczyć

Cytat:
No to dobrze, że jednak pojechaliście do tego lekarza. To teraz już pójdzie z górki i za parę dni będziesz śmigać zdrowiutka

Dobranoc mamuśki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 23:32   #229
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczynki
Ja troszke sie dzis przerazilam, gadalam z kolezanka, ktora 2 tyg temu urodzila, miala byc coreczka, nawet wyslalam mala paczuszke dla Milenki ... I co urodzil sie chlopczyk ... Ginekolog cala ciaze ja przekonywal ze bedzie dziewczyna, miala 2x robione usg w 3d i co .... chlopak .... zastanaiwam sie czy nie isc do innego ginekologa na potwierdzenie plci ... Bo cieszyc sie bede z obu tak samo, czy chlopak czy dziewczyna, ale wyoprawke caly czas kompletuje, wiec potem nie chcialabym niespodzianek ... 90% rzeczy rozowych jest i nadal szukam okazji ...

czy wiecie jak to jest z tym usg, mozna go robic niezliczona ilosc i nie jest to szkodliwe dla maluszka ... nastepne mam 15 pzadziernika .... w sumie nie tak dlugo .... mimo wszystko chyba wolalabym zeby mi 2 lekarz na 100 plec potwierdzil ze Blaneczka to Blaneczka
Usg nie wykonuje się codziennie więc powiedzmy ten raz na miesiąc nie zaszkodzi maluchowi. Z reszta wpisz sobie w google usg to ci wyskoczy cala litania na ten temat i nigdzie nie jest napisane ze szkodzi. Z tego co pamiętam jak kiedyś czytałam nie jest to komfortowe badanie dla dziecka, usg odbija obraz,ale z medycznego punktu widzenia nie znaleziono szkodliwego wpływu na dziecko. SZKLANKA- dziękuję ci Kochana,jutro wysle męża niech mi kupi bo jak jutro mam przechodzić to samo to ja dziękuję. Już ta godzina a moje dziecko właśnie wierci się jak pijany zając w kapuście towarzyszy mi kochany szkrab dobra wracam do łóżka,nie mogę patrzeć jak mąż pochrapuje a ja się tu mecze. Pa pa
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 02:52   #230
aniazlublina
Raczkowanie

Dziewczyny, witam sie w nowym watku. Piszecie jak na wyscigi- wpadam co pare dni i ledwo ledwo nadrabiam Widze ze dizewczynki gora- u mnie tez bedzie coraczka. Tylko mamy problem z imieniem, bo oboje bylismy przekonani ze bedzie chlopak... No nic, trzymajcie sie, do uslyszenia!
aniazlublina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 06:45   #231
ilkas
BAN stały

Cześć kochane.

Wszystkie jeszcze śpią? Jadę dzisiaj do gina na 14. Wczoraj plamienie całkiem przeszło, ból brzucha też, dzidzia czułam jak się rusza, więc nie byłam ostatecznie na IP. Ale nie mam zamiaru czekać do środy do wizyty, więc jadę dzisiaj. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko będzie ok. I trzymajcie kciuki mocno żebym w końcu poznała płeć, bo już dłużej nie wytrzymam tej niewiedzy

Wczoraj wreszcie wybrałam sobie staniki u teściowej w sklepie i wreszcie nic mnie nie ciśnie i nie wypływa Tylko rozmiar mnie przeraził! Jeden stanik jest 70 E a drugi 65 F!!! Mąż jak zobaczył miseczki to mówi "ooo matko jakie wielkie" Ja mam nadzieję, że one już nie będą aż tak rosły
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 06:50   #232
Lubcia
Zadomowienie

Hej kobitki
Ładny dzionek się u nas zapowiada słoneczko nawet wychodzi Ja o tej porze bywam tu bardzo rzadko ponieważ jestem w pracy ale dziś idę na późniejszą godzinę bo za raz jadę na usg połówkowe mam nadzieję, że dziś już dowiem się co tam w brzuszku siedzi Trzymajcie kciuki jak wrócę popołudniu z pracy to od razu będę się chwalić nowinkami Miłego dzionka dla wszystkich pa
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-09-28, 07:04   #233
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć,

trzymaj się tam mocno jesteśmy z Tobą Nie martw się, będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Witam z rana
wzięło mnie wczoraj na sprzątanie, a wieczorem się ruszyć nie mogłam...
Chyba się dziś wybiorę na jakieś zakupy do miasta (mam 18 km)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 07:12   #234
misia1505
Rozeznanie

zoffka trzymam kciuki. jak już pisałam wcześniej moja siostra niedawno miała zakładany krążek z tego samego powodu, malutka już się ułożyła do wyjścia. to był 28 tc. obecnie brakuje jej 3 tyg do donoszenia ale umówła się z lekarzem że przyjdzie do szpitala w ten czwartek co będzie (już z wyprawką). więc głowa do góry, będzie dobrze, musi być!
Stary 2012-09-28, 07:12   #235
nafiyqa
Zakorzenienie

Lubcia, czekamy na dobre wiesci

Ja lece na badania.

Stary 2012-09-28, 07:19   #236
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki za wizytę i wyniki

Dziewczyny, co myślicie o takim zestawie: http://allegro.pl/17el-lozeczko-szuf...643498328.html ?
Pościel w brązowe paseczki
ja się zauroczyłam w tej pościeli, mam ją w zakładkach więc jestem zaaaaa. dla mnie oczywiście ten kolor z różem, główne zdjęcie
Stary 2012-09-28, 07:31   #237
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pisałam Wam niedawno, że od marca mieszkamy w naszym wymarzonym domku. W związku z tym jeden pokój jest w kolorze zielonym (rajskie jabłuszko dokładnie) i przeznaczyliśmy go na pokój dla dziecka.
Mi też bardzo podoba się taka kolorystyka i uwazam że dla maluszka będzie ok.
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam w nowej części

Wczoraj wybił mój 20 tydzień

Dzisiaj jadę na USG połówkowe
Dopiero na 18.45 wiec wrócę późno ale jutro wam wszystko streszczę .
Wczoraj mój TŻ przerósł samego siebie.
Powiedział że chce sobie kupić buggy (samochodzik na pilota) za 500 zł
Ja mu na to że cała wyprawka przed nami bo narazie mamy tylko ubranka i to jeszcze nie komplet.
A gdzie wózek, łóżeczko,pościel,kosmetyk i itd
Nie wspominając o remoncie łazienki.
On mi na to żebym się nie martwiła bo on na to wszystko zarobi .
A u mnie dzisiaj 20 tydzień i tez mam nadzieję że płeć sie nie zmieni bo pokupowałam już dużo typowo dziewczęcych ciuszków.
Mój Tż też chce buggy ale takie dużego żeby nim w zimie odsnieżać
Cytat:
meduzza Ja już temat telewizora przerobiłam.
Też mamy z tych nowoczesnych i duży ale....teraz jest 3D a nasz nie ma
.
U mnie to samo tylko chodzi po slepach i ogląda nowe, żeby był większy fajniejszy i wogóle, a staremu przeciez na razie nic nie brakuje.
Cytat:
dziewczyny co polecacie... ))) no bo chciałabym zamówic.. )) jak na razie ciuszki nie to chociaż to..
http://najlepszedladziecka.blogspot....ka-tommee.html

a smoczki ...na jakie patrzycie?
Na warsztatach strasznie reklamowali NUK i w sumie to samo mówili o smoczkach co na tej stronie pisze: ze anatomiczne, miękkie itp no i ja poważnie się zastanawiam nad NUKiem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:41   #238
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczynki

Moja siostra cioteczna tez miała mieć córkę a na porodówce niespodzianka ciuszki przeważnie różowe. ma prawie pótora roku i w domy jeszcze można go spotkać w bluzeczce w kwiatuszki

Ja mam za każdym razem usg, na początku co 3 tyg teraz co miesiąc. dodatkowo na chwilkę 3-4 D.
We wtorek jak byłam na wizycie już myślałam że będzie tylko KTG, bo gin mówi: najpierw badanko (pierwszy raz, wcześniej miałam macicę badaną przez USG) a potem posłuchamy serduszka. myślę sobie tż będzie niezadowolony, bo oczywiście nie opuści żadnej wizyty ale nie normalne usg, do tego buźka w 3-4 D. Tż zachwycony.
Stary 2012-09-28, 07:43   #239
marsi11
Zakorzenienie

hej,
wróciłam właśnie z przychodni, wypiłam glukozę i czekam 2h, zaraz chyba padnę z głodu

byłam wczoraj na shoppingu, kupiłam malutkiemu śliczne maluteńkie adidaski,spodenki i koszulkę, wkleję jak znajdę baterie do aparatu bo mi synek zakosił

no i TZ dziś wraca z delegacji i mam dla niego niespodziankę- wychodzimy dziś z paczką znajomych na kolacje do restauracji a potem może na kręgle
ale się cieszę w końcu troszkę odreagujemy

Cytat:
meduzza Ja już temat telewizora przerobiłam.
Też mamy z tych nowoczesnych i duży ale....teraz jest 3D a nasz nie ma
ten temat jest mi dość bliski jeśli chodzi o elektornikę- powiem jedno, w testach wyszło ostatnio że telewizor 3D to najbardziej zbędny gadżet,
już lepiej kupić po prostu matrycę o większej przekątnej i np led.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kurde, aż mi głupio ... zamiast się cieszyć, ze dziecko zdrowe, to mi łzy lecą, że chłopak a nie dziewczynka i brzuch mnie rozbolał i niedobrze mi
Hosenko, wiem co czujesz bo miałam to samo
poczułam po prostu zawód, było mi wstyd za siebie ale myślę,że minę miałam straszną jak mi gin powiedział,że armata będzie

teraz tak się cieszę na drugiego chłopaka,że już sobie nie wyobrażam,że mogło być inaczej, Tobie też tego życzę

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Widziałam gdzieś szufelkę i zmiotkę w groszki i nie wiem w którym sklepie Rzuciło się w oczy któreś z Was?
zobacz do TK MAXX widziałam kiedyś w groszki, zebry, panterke

Cytat:
Wszystko ładnie pięknie ale skąd ja mam wiedzieć ile gram ma to co jem?
to jest w ogóle możliwe?
ile gram to ciężko,musiałabyś ważyć ale orientacyjnie możesz wiedzieć jaki produkt jakie ma wartości odżywcze
http://www.dobradieta.pl/tabele.php

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

wczoraj byliśmy z mężem w leroy merlin... od 17 i wyszliśmy jako ostatni już po zamknięciu sklepu! byłam strasznie zmęczona, ale zrobiliśmy dość duże zakupy, kupiliśmy płytki do łazienki, drzwi na całe piętro, płyty kartonowo-gipsowe i tysiąc różnych rzeczy poza tym, że wydaliśmy dwumiesięczną pensję męża a i tak jest to kropla w morzu potrzeb to wszystko spoko
o rany ja też w sobotę jadę po płyty i kafelki,drzwi zamóiliśmy przez internet
armaturę też zamówię przez net bo chyba nie chce mi się za kiblami latać
a tak wogóle to bardzo lubię Leroya

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi przed chwilą wyskoczył z tekstem: damy mu na drugie Milenka

Cytat:
Cześć,

zoffka, trzymam kciuki, nic się nie martw to się często przytrafia, założa Ci szew i będzie gitara
trzymaj się maleńka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:45   #240
zoffka
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny Właśnie czekam na tel. od lekarza czy mnie dzisiaj przyjmą, bo to zależy czy miejsce będzie... Nockę miałam straszną, prawie nie spałam. Zosię musimy do babci wywieźć, bo mąż nie bardzo może zwolnienie z pracy wziąć.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości