|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu Wszystkie musimy być dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Dzwoniłam dzisiaj do elektrowni bo 3 miesiące temu się przeprowadziliśmy i od 3 miesięcy nie ma rachunku za prąd... Pani mnie przeprosiła powiedziała, ze ich przeoczenie, a że odczyty będziemy mieli w listopadzie i w maju to żebyśmy już poczekali jeszcze ten miesiąc... Nawet nie chcę myśleć jaki rachunek przyjdzie za te 4 miesiące ![]() No ale ja tez mogłam się ocknąć wcześniej i dopytać
|
||
|
|
|
#212 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć od wczoraj trochę wrażliwsze są piersi.. ale to tak delikatnie ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=traviss;37432747] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z zakupów to chciałabym jedynie kupić książki i spodnie ciążowe bo boję się, że zaniedługo nie wejdę do moich aktualnych ciuchów. Ostatnio w ogóle przytyłam i jakoś wszystko ciasne jest ![]() A w ogóle odliczam już do wizyty...
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-11-05 o 16:34 |
|||||
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już nie mówię o zapasach przed ciążą, boję się ile jeszcze nazbieram przez te miesiące Jednak wizytę mam szybciej, na środę więc nie idę na betę bo i tak pani ginekolog mnie wyśle na badania. Już nie mogę się doczekać Ja "wcinam" tylko kwas foliowy, już to robiłam przed ciążą, zobaczę co mi przepisze lekarz
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
ja też chyba się niedługo wybiorę na jakieś zakupy dziecięce
ostatnio jak byłam w smyku po ubranka dla córci mojej to tak się do mnie uśmiechały te wszytkie małe śpioszki i body )
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
chyba jednak pójdę na to usg jutro.. nie wytrzymam musze zobaczyc co się dzieje z moim maleństwem
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Cześć ! Za mną dzień pełen nerwów, właśnie TŻ dzwonił z moimi dzisiejszymi wynikami Bety 1184 (22.10.12 było 61,3, a 25.10.12 409,5)... co o tym myślicie ? Wizytę mam w czwartek, gin kazał mi robić badanie krwi dwa dni przed wizytą, ale ja nie wytrzymałam już do wtorku
, zastanawiam się czy powtórzyć Betę w środę czy iść z tymi dzisiejszymi wynikami w czwartek... w sumie myślałam, że wynik powinien być większy, boję się, że jest za niski ![]() Wyniki dzisiejsze były robione w innym laboratorium, nie wiem czy to ma znaczenie ...
Moje kartki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=185040 Moja blogowa galeria: www.galeria-gps06.blogspot.com ZAPRASZAM !!! Edytowane przez gps06 Czas edycji: 2012-11-05 o 17:27 |
|
|
|
#218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z wynikami poszła bym tymi dzisiejszymi ![]() Cytat:
Ja też jutro idę |
|||
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
ta beta jest ładna więc tylko się uśmiechnij
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- a Ty Margosia kiedy miałaś OM? ja 23 września, modlę się żeby wreszcie coś zobaczył |
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do zakupów to nie kuście dziewczyny, bo ja od lumpków to uzależniona jestem a ciuszków dla maluchów pełno :P Edit: To mój Smerf ta mała plamka
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie. Ciąża potwierdzona
Na zdjęciu było widać pęcherzyk i małą kropeczkę To dopiero 5 tydzień od zapłodnienia. Za 2 tygodnie mam przyjść jeszcze raz i wtedy będzie widać akcje serce i dopiero wtedy na badania. Mam nadzieję, że jakoś te 2 tygodnie szybko zlecą. Oby tylko je przetrwać, bo potem już będzie mniejsze ryzyko, że coś może się wydarzyć. A Wy, w których tygodniach jesteście ?
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio to 8.09... 8t 2d
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-11-05 o 18:38 |
|
|
|
|
#223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także spokojnie Ja bym już bety nie powtarzała ![]() Cytat:
Bo tak się zastanawiam co na usg u mnie będzie widać w środę t0 będzie 5t4d.
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Tak z OM, którą miałam 24 września wynika, że to 7 tydzień.
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
To my tak prawie łeb w łeb idziemy, bo moja OM to 23.09.
U mnie juz przychodzi powoli czas spania, w końcu to 21 A jutro znowu do pracy.. Nie wiem jak wy, ale zauważyłam, że ostatnio bardzo szybko się męcze, nawet nie pracując jakoś ciężko..
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Ja OM też miałam 23.09
A owulacje miałam jakoś 15-16.10 Oj nic nie mów o męczeniu Ja ostatnio w szkole ledwo weszłam na 2 piętro. Dyszałam po prostu jak pies pluto;p No i nadal mam duszności więc jeszcze gorzej bo nawet jak z kimś rozmawiam (a mam tendencje do szybkiego mówienia) to dysze;p
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
My mieszkamy w domku. Rodzice na dole, ja z mężem na górze. Jesteśmy w trakcie remontu i korzystamy z kuchni i łazienki na dole u rodziców. Kiedy odwiedzę łazienkę dwa razy w dniu, to przy trzecim wchodzeniu po schodach dyszę straszliwie. Męczę się jakbym miała z 80 lat. A najgorsze jest to, że zasypiam już ok 21:00. Mąż zaczyna się zastanawiać czy nie symuluję z lenistwa ![]() ale ja naprawdę jestem wszystkim co robię, a co wymaga choć odrobiny wysiłku, po chwili strasznie zmęczona .
|
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny serdecznie Wam gratuluję
Łezka w oku się kręci na myśl,że rok temu przeżywałam dokładnie to samo co Wy,a dziś mój szkrab skończył 4 miesiące i ząbkuje .Piękny czas Was czeka ) to mogę rodzić dzieci z miłą chęcia![]() (ale się tu u Was rozpisałam, wybaczcie )Serdecznie pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy Mamusia lipcowa 2012
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
karolajn1987 a kiedy miałaś robione to usg?
ja jeszcze dzisiaj się wstrzymam, pojdę w środę albo w czwartek chcę jużm iec pewnosc |
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
karolajn1987 i strawberry162 to my prawie tak samo, u mnie tylko dzień różnicy. Macie jakieś objawy? Mnie już trzeci tydzień bolą piersi i częściej chodzę do ubikacji, i śpiąca jestem, ale ja zawsze byłam śpiochem, poza tym wszystko ok. Byłyście już u lekarza? Przeczytałam cały wątek, ale nie pamiętam
|
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koteczek2000- co do objawów- zasypiam już o 20-21, mam apetyt na słone, słodkich rzeczy wcale..ciągle muszę do wc i mocno bolą mnie piersi
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam właśnie wyniki z bety
3577,6 ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- karolajn1987 i koteczek2000 Ja kiedyś słodycze pożerałam razem z opakowaniem a teraz w ogóle nie mam ochoty. Po po pierwsze Po drugie piersi, urosły i mam baardzo wrażliwe i bolące sutki. Po trzecie okropnie szybko się męczę. Po czwarte zrobiłam się strasznie płaczliwa i w ogóle bardzo szybko zmienia mi się humor. I to jest wszystko takie jakby wyolbrzymione. Jak się cieszę to cieszę się tak jakbym była co najmniej umysłowo chora (nie urażając nikogo) a jak mi smutno to zaczynam płakać tak że nie mogę się uspokoić. Czy coś jeszcze? Hmm raczej nie. Nie są jakoś bardzo dokuczliwe te objawy. Cieszę się że nie mam mdłości A no i do wc też częściej chodzę Kurcze jednak co chwile coś mi się przypomina;p Nie wspomniałam jeszcze o bólu brzuch. Jest dokładnie taki sam ja przy miesiączce. Czasem boli mniej czasem bardziej i biorę wtedy nospę. I ostatni objaw;p Brak ochoty na seks. Wcześniej też nie byłam jakimś demonem seksu;p Przeważnie największą ochotę miałam w dni płodne a teraz;p No same wiecie;p Płodne na razie szybko nie będziemy;p Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-11-06 o 12:51 |
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe, również te przyszłe i teraźniejsze
Jestem nowa i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z otwartymi rękoma i że nie zanudzę Was Jestem w ok. 6 tyg. bardzo się cieszę a zarazem boję, różnie to bywa i się dzieje, tak więc kochane zrozumcie kiedy będę Was zasypywać milionami pytań i kiedy będę się chciała porostu wygadać Opisałam już swoje obawy we wcześniejszym wątku, więc nie będę powtarzać, ale gdyby się coś działo zajrzę tutaj od razu. W czwartek wizyta, mam nadzieję, że zobaczę fasolkę ![]() A tak w skrócie: Milena, lat 27, mężatka od ponad roku, pierwsza ciąża stracona w 10 tyg. - stąd ten strach;( Nerwus - okropny, czasem mąż ma mnie dość a paradoks taki, że mówi iż bardzo ładnie wyglądam, kiedy się złoszczę
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj, pytaj, pisz jak często i jak dużo chcesz A tak przy okazji, to słodziak ten twój mąż. Mój mi nie mówi, że ładnie wyglądam kiedy się złoszczę
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Witaj chcacaBiciaSerca, super, że jest nas coraz więcej
Razem będzie łatwiej przejść te 9 miesięcy. Ja też się cieszę, że nie mam nudności, mam nadzieję, że tak zostanie do końca, chyba, że jeszcze za wcześnie na to. A jak Wasi Tż ? Ja myślę o ciąży non stop, a po moim tż wcale tego nie widać.
|
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
chcacaBiciaSerca, A witamy witamy
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
hehe to u mnie tak samo, myślałam, że mój Tż jest jakiś dziwny i się nie cieszy.. Widocznie mężczyźni przeżywają to na swój sposób...
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też nie reaguje jakoś super entuzjastycznie. Cieszy się oczywiście, szczególnie na początku był dumny, bo udało się nam w 1 cyklu starań. Oczywiście całą zasługę przypisał sobie i swoim najlepszym na świecie żołnierzykom
![]() Teraz jest bardziej powściągliwy. Martwi się tą wodą w brzuchy, czy na pewno wszystko będzie ok, finansami. Faceci raczej podchodzą do tego tak, że teraz to trzeba zarobić żeby maluszkowi nic nie zabrakło i być jak najlepszym ojcem. My się po prostu cieszymy i kupujemy maleńkie buciki
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzieliśmy dziś serduszko I w ogóle wszystkie badania idealnie Reszte napisze jutro bo maż ma dziś wolne to muszę wykorzystać o!
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badania. Serduszko widziałaś A badania krwi? Robiłaś już? Czy teraz dopiero robisz? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Jeszcze wiele może się wydarzyć... No ale trzeba myśleć pozytywnie!
Musze rozplanować wydatki na najbliższy czas. W listopadzie i grudniu pewnie się nie uda nic kupić, bo i święta i samochód przed zimą trzeba zrobić, ale od stycznia i odkładam i coś co miesiąc kupuję 

KCIUKI DLA ADASIA

) to mogę rodzić dzieci z miłą chęcia

za badania. Serduszko widziałaś