![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzeczne tendencje w podejściu kobiet do kwestii związanych z seksem
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się skąd pomysł, że tych norm nie ma
![]() To, że ktoś ma znajomego geja, znajomą, która uprawia przygodny seks, przyjaciela, który akceptuje bujną przeszłość seksualną kobiet, znajomą parę, która lubi swingować, niestety nie oznacza, że społeczeństwo jest tak 'kolorowe' i 'wielobarwne'. Oznacza to, że istnieją jednostki, które nie wpasowują się w normy i takie jednostki powinny szukać partnerów w swoich grupach, zamiast zbawiać świat ideą rzekomej różnorodności i subiektywizmu... i wmuszać w innych tolerancję. (oczywiście co do homoseksualistów nic nie mam - orientacja seksualna nie jest kwestią wolnego wyboru. Upobanie do częstej zmiany partnerów jest zależne od woli - dlatego tak nie lubię mieszania w to pojęcia tolerancji) Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2012-11-11 o 23:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
BAN stały
|
Każdy może swoje zdanie wypowiedzieć. Ja kobieta również uważam, że kobieta/facet którzy mieli w wieku 20 lat mieli 10 parterów seksualnych nie uważam za wyzwolonym tylko zwyczajne bardzo lekko traktują sprawy seksu żeby nie napisać gorzej. Ja bym takiego faceta nawet kijem nie dotknęła. Nie trudno obliczyć ile będą mieć partnerów w wieku 40 lat. Fuuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A to że ktoś ma znajomego prawiczka z problemem medycznym, nie znaczy że społeczeństwo składa się z prawiczków z problemami medycznymi.
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Dobra, to ja tak walnę od strony technicznej
![]() Wiadomo, dla faceta to żaden problem, a kobieta musi się nauczyć m. in. odczuwania orgazmu. No chyba że takie, które znają swoje ciało (masturbują się), oglądają filmiki itd. nie zaliczają się do porządnych normalnych i statystycznych kobiet, więc wtedy mają przechlapane. A każdy samiec, który chce kobiety, co miała jednego czy dwóch partnerów, łudzi się, że będzie mógł taką kobietę kontrolować. Bo to tylko moje, nie miała zbyt wiele doświadczenia z innymi, ja będę najlepszy. Mówię tylko o takich, co uparcie o tym gadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałem raczej jak takie kobiety traktują - i jeśli się szanują, to nie będą korzystać z 'okazji'. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dojrzałość często łączy się z wysoką samoocną i na tej podstawie ludzie próbują to czego nie robili będą wstydliwymi i zakompleksionymi nastolatkami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Tomcio najwyrazniej z TmargoT mamy podobna wizje normalnego faceta
![]() ![]() Nussbeisser sama jakbym uslyszala ze ktos w wieku dwudziestu lat mial 10 partnerow bym do tego sceptycznie podeszla bo nie jestem ogolnie za wczesnym zaczynaniem seksu ale jesli ktos ma te dwadziescia kilka lat i tych 10 partnerow w ciagu roku czy dwoch lat czy obojetnie jakim czasie to nie znaczy ze do czterdziestki bedzie mial za soba 1020 przypadkowych stosunkow. Rownie dobrze moze byc tak ze po tych 10partnerach spotka takiego ktorego pokocha i bedzie z nim czy z nia kolejnych 5 albo 50 lat. Nie ma reguly. Sa tez tacy ktorzy sie chca " wyszalec " przez te kilka lat studiow a potem chca czegos powaznego. Sama znam faceta ktory kiedy jest wolny malo ktorej przepusci ale kiedy sie zakochiwal byl wierny poki zwiazek trwal a trwaly wiecej niz dwa miesiace ![]()
![]() |
#220 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Ja się spotkałam raz z mężczyzną bardzo dociekliwym i czepiającym się mojej przeszłości seksualnej, chcącym wiedzieć wszystko i rozliczać mnie z każdego. Po czasie okazało się że był prawiczkiem ze sporą niedoskonałością w spodniach. Z tego co rozmawiałam z koleżankami, to mają podobne doświadczenia, największą ciekawość i pretensje wykazują ci, którzy sami nie mają porównań i którzy boją się, że wypadną gorzej od poprzedników. Bardzo rzadko mężczyźni z większym doświadczeniem seksualnym mają pretensje do kobiet o te sprawy. No, chyba że są burakami, którzy uważają że im wolno a kobietom nie. Tak jest w moich okolicach, w mojej społeczności. I to mi wystarczy, bo właśnie tutaj żyję. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#221 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym, czy kobiety doświadczone lubią prawiczków? Albo takich, którzy mieli tylko jedną partnerkę i nic nie potrafią w łóżku? Z tego, co zauważyłem to nie. Ciekawe dlaczego, pewnie dlatego, że są takie zakompleksione, mają niską samoocenę i dopadł je fanatyzm ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyzby erotoman gawędziarz,a może psychoterapeuta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dajmy takiego bobera. często powtarza,że tylko maly penis go hamuje ,aby uprawiac seks.zaożę się,że gdyby spotkał wróżkę i spełniłaby jego marzenia to nie byłby zahukanym prawiczkiem (o czym wspominał) ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jasne. Gorzej jak ten jeden partner nie wykazał się wyobraźnią, chęciami i otwartością. Ja tak miałam, mój pierwszy partner, który był prawiczkiem, myślał tylko o sobie i zależało mu tylko na sobie, w dupie miał moje potrzeby. Gdybym z nim była do dziś, to bym uważała że seks jest przykrym obowiązkiem, pańszczyzną którą trzeba odbębnić, żeby pan był zadowolony.
![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz ja tez nie chcialam.sie zwiazac na powaznie z facetem ktory nie mial za bardzo doswiadczen w zwiazku. Seks z nim byl swietny, a ja sie z nim dobrze bawilam ale po moim paroletnim zwiazku wiedzialam juz czego chce, czego wymagam od partnera a jego musialabym wszystkiego uczyc bo nie wiedzial jak sie powinien zachowywac w zwiazku, czego od niego wymagam itp. Fajnie jest jak dwie osoby sie wzajemnie ucza siebie, nowych rzeczy itp ale kiedy jedna uczy druga wszystkiego do tego trafi na kogos zamknietego, niesmialego to sie nie dziwie ze komus sie na to nie chce tracic ebergii.
![]() |
![]() |
#226 |
BAN stały
|
Ja tam twierdzę, że facet, który zawzięcie szuka niedoswiadczonej, a najlepiej dziewicy - boi się porównań...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze porównań, po drugie - jak już o tym pisałam - boi się tego, że kobieta będzie go czegoś w seksie uczyć, inicjować nowe zabawy, wprowadzać w nieznane dotąd rejony, że będzie bezpruderyjna i odważniejsza erotycznie, a to przecież wchodzenie w tradycyjnie typowo męską rolę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
inicjacja w seksie nie musi wywodzić sie z doświadczenia,ale preferencji seksulnej. ja choć mam za sobą różne doświadczenia rzadko wychodzę ze swoimi zachciankami.lubię kiedy to facet steruje seksem i jemu oddaję rządzenie w łóżku. nigdy nie wyjawiam swojej przeszłości,a moje zachowanie może być mylące dla niejednego mężczny,dlatego panowie możecie nigdy się nie dowiedzieć ,którym z kolei jesteście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#230 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem reagujecie na brak akceptacji przeszłości tylko w przypadku mężczyzn. W tamtym wątku jakoś nie widzę takiej batalii o to, że może jednak autorka wątku ma kompleksy i boi się porównań. Cytat:
![]() Cytat:
Po tym doświadczeniu zdałem sobie sprawę z jednej rzeczy - zawsze jesteśmy tylko KOLEJNYM facetem, który uprawia seks z tą kobietą, zawsze jesteśmy KOLEJNYM mężczyzną, któremu ona mówi, że kocha. Wystarczy zachwianie w życiu i już 'miłość na całe życie' jest wyrzucana do kosza. Panna ma teraz nowego faceta, pewnie mówi mu to samo, co mówiła mnie. Oto dlaczego nie chcę być z taką kobietą - nie chcę się czuć jak kolejny ruchacz (któryś z rzędu)- chcę być dla kogoś wyjątkowy, czuć się wyjątkowo z powodu pójścia z ukochaną osobą do łóżka i chcę czuć to prawdziwie. Po tych doświadczeniach dopiero teraz zaczynam się otwierać na moją nową partnerkę i czuję się tak, jak chcę się czuć przy kobiecie. Dopiero teraz zaczynam wierzyć słowom. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przeszłości nie tylko byłych partnerów,ale i ewentualnie ciebie. opisujesz faceta jako kolejnego ruchacza,który przechodzi do przeszłości,a swój związek opisujesz jako teraźniejszość.nikt jednak nie zagwarantuje ci,że to miłość do końca świata (tego ci jednak życzę),a ty możesz stać sie tylko przeszłością.będziesz kolejnym doświadczeniem dla tej kobiety,a ona dla ciebie. ciekawe co wtedy powiesz,czy opiszesz siebie jako kolejnego ruchacza? ![]() edit- zażądałeś już zaświadczenia o dziewictwie?a skąd wiesz,czy nie uprawiała pettingu,lub seksu oralnego o analnym juz nie wspomnę? Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-11-12 o 21:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Eeee czy ty przypadkiem dopamine nie mowiles ze nie sypiales z nikim i nie tworzyles zwiazku? Z kims tam probowales sie przespac ale nie wyszlo? Bo czegos nie kumam, wcielenia ci sie pomylily?
Co do miniecia zauroczenia i znudzenia seksem-jakbys go uprawial to bys wiedzial ze z wlasciwa osoba nie moze sie znudzic ![]() ![]() Co do rzekomej hipokryzji to wedlug mnie dziewcxyny maja problem z akceptacja przeszlosci partnera bo sporo z nas ma w glowie ten ideal z bajek i basni. One sa ksiezniczkami ktore czekaly na swojego ksiecia wiec i on powinien byl czekac na nie cale zycie, zeby mogli razem tworzyc swoja romantyczna historie o dwoch polowkach jablka ![]() Notabene ja tam.swojemu obecnemu nie opowiadam i nie porownuje. Kiedys kiedy traktowalam go jak kumpla cos opowiadalam w formie 'anegdot' ale porownywac cokolwiek?ty mnie dotykasz tak a tamten dotykal tak. Co go to obchodzi niby? ![]()
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Temat rzeka
![]() Mój obecny partner jest drugim, mam 21 lat, trzymam normę, nie? ![]() A tak serio, to znam ludzi, dla których nawet to, że miałam wcześniej jednego partnera byłoby problemem, choć fakt faktem częściej słyszałam to od zakompleksionych osób. W pewnym wieku normalnym jest, że zazwyczaj ma się jakieś doświadczenia. Ja wychodzę z założenia, że nawet, gdybym miała ich więcej [tzn nie dwóch partnerów tak jak teraz], to i tak nie miałabym czego się wstydzić. To bez sensu zaglądać komuś do sypialni. Mój facet miał mniejsze doświadczenie, tzn dawno jedną przygodę, więc poniekąd czuł się prawiczkiem, ja miałam partnera 2 lata i nie powiem chyba jakiś czas go to bolało, bo wiedział, że ja tu więcej przeżyłam, może bał się, był nieco zazdrosny, ale zrozumiał ![]() ![]() ![]() Dopamine, to już wiemy co ukształtowało Twoje przekonania. Ja tylko od siebie powiem Ci, że jedna kobieta nie świadczy o całym rodzie damskim. No bo możesz mieć nawet partnerkę, która nie miaa nikogo, ale co z tego, jak będzie tęsknie patrzyć na innych, a możesz też taką, która może i miała kilku partnerów, dla Ciebie sporo, ale nie będzie tworzyła głupich porównań. To tylko przykład, bo różni są ludzie, ale nie tlylko tacy jak dziewczyna, którą poznałeś. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-11-13 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Dla mnie kobieta która miała kilu partnerów nie jest niczym złym - o ile coś do nich czuła a nie był to tylko seks dla zaspokojenia. Tak samo w przypadku facetów, jeśli szukają łatwych dziewczyn na jedną noc, dla mnie jest czymś niezrozumiałym. Nie oceniam nikogo, ale czy tak luźne podejście do sprawy seksu jest czymś normalnym?
Ja osobiście muszę czuć jakąś więź z kobietą abym mógł z nią pójść do łóżka. Czymś innym jest seks z miłości, a czymś innym oddawanie się obcej osobie tylko w celu rozrywki. Dziwi mnie i zarazem śmieszy stwierdzenie że facet może mieć dużo dziewczyn bo wtedy jest macho, a jeśli kobieta się oddała kilku to jest dzi*ką, działa to w obie strony, tylko podejście facetów i kobiet w tym temacie jest różne. Kobieta wyzwolona? - jak słysze to stwierdzenie to przypomina mi się odcinek Cejrowskiego z frytką ![]() Każdy może mieć na ten temat swoje zdanie, dla mnie seks- przygody z nieznajomymi kobietami nie są czymś normalnym. Nigdy się nie zdarzyło i myśle że nie będzie takiej sytuacji. Bez żadnego uczucia to nie prawdziwy seks tylko zwykłe zaspokojenie pragnień które uważam za nieodpowiednie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcale nie masz luźnego podejścia. Jesteś ograniczony. Przygody z nieznajomymi są dla ciebie nienormalnego bo nigdy takiej nie miałeś. Gdybyś miewał to by były normalne. "Prawdziwe miłości" to bajki romantyków, którzy nigdy nie zaznali cipki. Myślą, że kobieta jest nieskazitelną boginią i wgl idealną a to zwykłe stworzenie, nawigowane instynktem jak każde inne. Mówisz, że musisz poczuć więź, no spoko zgadzam się, ale poczujesz bardzo silną więź jak pacjentka pokaże ci cycki i wtedy twoje marzenia legną w gruzach ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy jestem ograniczony, ale dla mnie akt seksualny to nie tylko zaspokojenie potrzeb ale potrzeba bliskości i uczucia. Nie twierdzę że kobieta to bogini, nigdy tak o tym nie myślałem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
No może. Ale mimo, że to coś znaczy dla ciebie to nie musi znaczyć dla innych. W związku jest fajniej, ale to nie znaczy, że poza związkiem nie jest fajnie ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Konto usunięte
|
Jeśli facet nic dla mnie nie znaczy, ale go pożądam i idę do łóżka (i nie kocham się tylko po bożemu) to jestem do skreślenia? Proooszę was...
![]() A gdy nic nie znaczy, tak jest najłatwiej. Raz dwa i się zapomni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Może nie od razu do skreślenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma zwykłych i niezwykłych ruchaczy. Ruchasz albo nie. Wóz albo przewóz. Nie podobają ci się faceci, którzy łatwo zdobywają kobiety i śpią z nimi bo jesteś zazdrosny :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.