JAK kombinujecie kasę????:D - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-19, 10:20   #211
havana
Zadomowienie

Dot.: Kasa...

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
ahahahahahahahahahahhaha a to sie usmialam PANIOM Z AVONU I ORIFLEJMU DZIEKUJEMY!

taaa wlasnie identycznym tekstem probowala mnie namowic konsultantka zebym zostala konsultantka.. kochana.. mam nadzieje ze masz troche oleju w glowie..bo ja przez jakies 3 lata comiesiac panicznie szukalam 70zl zeby doplacic do kazdego zamowienia.
Jeśli na codzień odnosisz się do ludzi w podobnym tonie, to się nie dziwię że nie zarabiałaś. Tak w ogóle, ktoś Ciebie zmuszał, byś przez 3 lata dopłacała do interesu? Z tego co wiem można zrezygnować w każdej chwili.
havana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 10:32   #212
de em
Zadomowienie

jeśli nie allegro, to można sprzedawać ciuchy na szafa.pl
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
71,5 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65
de em jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 11:58   #213
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
oczywiście że sprawdzają.
mnie kazali wysłać kopię dowodu osobistego.
kiedyś nie sprawdzali, ale jak widać-robią z tym porządek. i bardzo dobrze
No nie wiem, jakby mi tak kazali, to byłabym udupiona Mam konto na allegro, choć jestem niepełnoletnia- ale jakiś lewactw nie robię. Więcej kupuję, sprzedałam tylko jedną rzecz.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 13:31   #214
Niucha3107
BAN stały

GG do Niucha3107

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
ahahahahahahahahahahhaha a to sie usmialam PANIOM Z AVONU I ORIFLEJMU DZIEKUJEMY!

taaa wlasnie identycznym tekstem probowala mnie namowic konsultantka zebym zostala konsultantka.. kochana.. mam nadzieje ze masz troche oleju w glowie..bo ja przez jakies 3 lata comiesiac panicznie szukalam 70zl zeby doplacic do kazdego zamowienia.

Praca.. wbrew pozorom to wlasnie na wsi masz wieksze szanse.. W sezonie mozesz zatrudnic sie do pomocy na polu, w sadach. Mlodzi ludzie z miast jezdza na wies zeby dorobic.

jezeli chodiz o allegro to popros kogos o pomoc.. np brata, zeby na siebie zalozyl konto. Da sie zarobic.. nie musisz odrazu sprzedawac swojej szafy. Moze np masz jakies zdolnosci manualne? Mozesz malowac obrazki, robic wyroby ceramiczne. tylko wez pod uwage ze od kazdej aukcji jest prowizja! Zeby sie nie okazalo ze nic nie sprzedasz a przyjdzie ci rachunek na kilkadziesiat zl do zaplaty

Ja bedac nieletnia np sprzatalam mamy biuro..i zarabialam na jakies minimalne wydatki. Tak naprawde.. to najlepiej zrobic uklad z rodzicami.. np ze bedziesz sie dobrze uczyc.. sprzatac a w zamian prosisz ich o jakas pomoc finansowa. Zaargumentuj ze chcesz nauczyc sie planowac wydatki, moc kupic sobie rzeczy, ktore bys chciala miec a ktorych oni ci sami z siebie nie kupia.

Odradzam wszelakie czytanie internetowe reklam na mailu..skrecanie dlugopisow czy adresowanie kopert.. bo wiecej sie nameczysz niz zarobisz. Majac lat nascie nie da sie zarabiac konkretnej kasy.... chyba ze jest sie bardzo kreatywnym

Z drugiej strony troche mnie zabila wasza wypowiedz..... przepraszam....ale jakie wydatki ma 14 latka? Chodzisz glodna? w podartych ciuchach? Bo nie sadze... a ani kosmetykow, ani komorek za 900zl kupowac sobie co miesiac nie musisz a nie wierze zeby rodzice nie kupowali ci przynajmniej podstawowych rzeczy. Na wszystko przychodzi swoj czas... Jak bedziecie miec "dziescia" lat to zobaczycie jak to jest wstawac codziennie o 7 rano i leciec na drugi koniec miasta zeby przez 10 godzin zarobic tyle co kot naplakal.
3zl za 3 strony... hyh.... 10zl za godzine = rok wczesniej zylaki :/ wiec ne wiem czy to taka straszna opcja...

Nie, nie chodzę ani głodna, ani w podartych ciuchach. 14 latka ma swoje wydatki I oczywiście nie są to komórki ani kosmetyki za 900zł. Tak, tak ja rówież rozumie, że mogło Tobie się nie udać w byciu konsultantką ale nie znaczy to, że będzie takza mną. Korzystając z rady mam zamiar inwestować w uczciwych ludzi. Tzn Ci których będę pewna. No i jestem pewna, że nie będe musiała dopłacać żadnych pieniędzy.
Aggie125- nie, nie wybrzydzam. Ja poprostu stwierdzam, że to jest zbyt mało. Mam szkołę, naukę... Więc marnowałabym czas na to ;(
Dziękuje Wam za wszystkie rady. Bardzo mi pomogły. Dostałam więcej propozycjiiii ale wybrałam jedną A mianowicie postanowiłam zostać konsultantką ORIFLEJM.
Jeszcze raz dziękuje
Niucha3107 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 06:25   #215
Ruffian
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Zawsze konto na allegro mozesz zalozyc dla rodzica, starszego rodzenstwa...
Nie może, bo to niezgodne z regulaminem.
Konto można mieć tylko na siebie (za wyjątkiem firm).

Wymienię ubrania damskie i męskie, buty, różności:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=87205770
Ruffian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 08:38   #216
Antilia
Uzależnienie

A nie możesz poprosić rodziców o pieniądze na drobne wydatki w zamian za zrobienie czegoś w domu co jest ponad Twoje obowiązki?

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 10:08   #217
de em
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
A nie możesz poprosić rodziców o pieniądze na drobne wydatki w zamian za zrobienie czegoś w domu co jest ponad Twoje obowiązki?
ja myślę że to bez sensu
mi płacili za takie coś jak byłam mała. a autorka tego wątku ma już tyle lat, że w domu może pomagać za darmo. jak będzie mieć swoją rodzinę to też będzie mówiła do np. męża : kochanie, umyję podłogę ale daj mi na nowe kosmetyki, perfumy Kenzo i dorzuć jeszcze dwie stówki na spa. ?
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-03-20, 12:47   #218
gryzelda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ruffian Pokaż wiadomość
Nie może, bo to niezgodne z regulaminem.
Konto można mieć tylko na siebie (za wyjątkiem firm).
Przyznam ze nie wiem o tym, ale czy uwazasz ze faktycznie wyrzadzi komus krzywde, bedzie to wielke przestepstwo jezeli za zgoda mamy korzystala by z tego konta? mysle ze wiele osob tak postepuje i nie ma wtym nic zlego...

Cytat:
Napisane przez de em
ja myślę że to bez sensu
mi płacili za takie coś jak byłam mała. a autorka tego wątku ma już tyle lat, że w domu może pomagać za darmo. jak będzie mieć swoją rodzinę to też będzie mówiła do np. męża : kochanie, umyję podłogę ale daj mi na nowe kosmetyki, perfumy Kenzo i dorzuć jeszcze dwie stówki na spa. ?
Zgadzam sie pieniadze to nie jest dobra motywacja dla dziecka. Puzniej wyrosnie na kogos kto nigdy nikomu nie zrobi przyslugi poniewaz nie zostanie tego nauczone, tylko zawsze cos za cos...
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 13:06   #219
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez de em Pokaż wiadomość
ja myślę że to bez sensu
Akurat bez sensu dla mnie porównanie. Miałam na myśli coś ekstra a nie zwykłe obowiązki. czasem jak brakuje na coś, nie ma możliwości iśc do normalnej pracy to się sprawdza.

Cytat:
Przyznam ze nie wiem o tym, ale czy uwazasz ze faktycznie wyrzadzi komus krzywde, bedzie to wielke przestepstwo jezeli za zgoda mamy korzystala by z tego konta? mysle ze wiele osob tak postepuje i nie ma wtym nic zlego...

Zgadzam sie pieniadze to nie jest dobra motywacja dla dziecka. Puzniej wyrosnie na kogos kto nigdy nikomu nie zrobi przyslugi poniewaz nie zostanie tego nauczone, tylko zawsze cos za cos...
Co innego jak dziecko dostaje kase za pościelenie łóżka a co innego jak o czymś marzy - rodzice mogliby mu dać ot tak ale zamiast tego proponują, że może na to zapracować? Moim zdaniem to uczy, że nie ma nic bez wysiłku.

Bridezilla
Stary 2009-03-20, 13:10   #220
gryzelda
Zadomowienie

Można tez patrzyc na to z Twojej strony nigdy nic nie wiadomo co komu na dobre wyjdzie... ale ja bede sie upierac przy tym iz placa dziecku za umycie podlogi, dobre oceny nie jest dobrym pomyslem ale zeby bylo jasne szanuje Wasze odmnienne zdanie

Edytowane przez gryzelda
Czas edycji: 2009-03-20 o 13:15
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 13:20   #221
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niucha3107
Jest coś co mnie dręczy Mianowicie to, że brakuje mi kasy na drobne wydatki. Od rodziców kieszonkowego nie otrzymuje. Nie chce ich ciągle prosić o kase na moje drobiazgi. Przyznam, że jest to trudne, gdyż ja nie mogę jeszcze pracować, bo mam zamało lat. Macie może jakieś rady.? Jak mogę zarobić trochę kasy.?
+ jest to naprawde dla mnie ciężkasprawa, komplikuje to jeszcze to, że mieszkam na wsi. Jakieś rady mimo to.?
Zdaje sobie spraw z tego, że ciężko jest mi coś poradzić ale prosze o wyrozumiałość.
Tutaj cały dłuuugi wątek na ten sam temat Może coś stąd znajdziecie?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nujecie+kas%EA

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-03-20 o 13:21 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 13:21   #222
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Można tez patrzyc na to z Twojej strony nigdy nic nie wiadomo co komu na dobre wyjdzie... ale ja bede sie upierac przy tym iz placa dziecku za umycie podlogi, dobre oceny nie jest dobrym pomyslem ale zeby bylo jasne szanuje Wasze odmnienne zdanie

Ale ja też uważam, że nie należy płacić za takie rzeczy dziecku

Bridezilla
Stary 2009-03-20, 13:23   #223
de em
Zadomowienie

Antilia, tak, to zależy też od tego za co będą płacić i jaki stosunek dziecko do tego będzie miało. ale i tak myślę że nie powinno się płacić za obowiązki domowe - mieszka w domu, rodzice ją wychowują, wszystko co jest niezbędne kupują i mają płacić jeszcze za pomoc? ale dobra, każdy ma swoje zdanie
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-03-20, 13:24   #224
de em
Zadomowienie

Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D

up
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-03-20, 15:10   #225
Exentia
Przyczajenie

Najlepiej jako hostessa, na promocjach, udzielając korków, albo grając w totka, czy biorąc udział w konkursach. Ja jak wygram jakąś książkę, czy płytę, to sprzedaję na allegro. Teraz startuję o 5 tys.na marzymy.pl, bo co miesiac mozna wygrac Aha, czasami też dorabiam jako statystka w teleturniejach
Exentia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 16:22   #226
Lucka91
Wtajemniczenie

Tyris przesadzilas. Wyobraz sobie ze kazdy ma wydatki. NAWET 10-latka potrzebuje 4 zł żeby kupić sobie coś słodkiego w sklepiku szkolnym.

I moim skromnym zdaniem to bardzo dobrze swiadczy o autorce wątku, że zamierza zapracować na pieniadze, bo młodzież i dzieci maja aktualnie w większości skłonności do RZĄDANIA pieniedzy od swoich rodziców.
Dlatego szanuję np nastoletnich ulotkarzy, nawet jeśli nie mają zbyt zachęcającej miny wykonując swoją pracę...

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez de em Pokaż wiadomość
Antilia, tak, to zależy też od tego za co będą płacić i jaki stosunek dziecko do tego będzie miało. ale i tak myślę że nie powinno się płacić za obowiązki domowe - mieszka w domu, rodzice ją wychowują, wszystko co jest niezbędne kupują i mają płacić jeszcze za pomoc? ale dobra, każdy ma swoje zdanie
wiesz, za zmycie po sobie naczyn czy za umycie podłogi dzieciom się płacić nie powinno, ale np za umycie samochodu tata kiedyś mi płacił jakieś grosze, a ja byłam przeszczęśliwa że mam własne pieniądze, i natychmiast biegłam do sklepu ;p
Stary 2009-03-26, 18:19   #227
shane00
Zadomowienie

Może przez internet.? XxxXXxxxXXxx

________________.

Mój <3 Kotek ; *

Dążę do celów

shane00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 21:21   #228
efcik5
Przyczajenie

http://**************/?t=35859115
efcik5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości