![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie od 7 listopada :)
Ehh dołączam do wszystkich chipsoholiczek
![]() ![]() A tak poza tym kupiłam dzisiaj pyszną herbatę czerwoną z kawałkami grejpfruta ![]()
![]() |
#212 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
węglowodany powinny stanowić 55-75% całodziennej energii, Możesz przyjąć np. 65%. Tak dla przykładu: przy diecie 2000kcal węglowodany powinny dostarczać 1300kcal 100% - 2000kcal (energia ze wszystkich składników) 65% - x x=1300kcal (energia z węglowodanów) 1 gram węglowodanów daje 4 kcal, czyli 1300 kcal daje nam 325 g węglowodanów ![]() Ale beznadziejnie, rozpoczął się pierwszy dzień mojego odchudzania :/ ![]() Strułam się czymś i wcinam dzisiaj sucharki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czerwona herbatke tez lubie, ale na razie w szafce mam tylko zielona z cytryna i druga zielona z jablkiem i kaktusem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chipsiory, straszna rzecz. Ja na szczęście nie jestem uzależniona, ale jak przychodzi czas wieczorów filmowych z tż-em to wszystkie moje założenia idą w kąt. ![]() Dziewczyny, mam pomysł - zaczerpnięty z innych wątków zresztą. Może poprosimy autorkę - EsrnestyLdę o umieszczenie na pierwszej stronie wątku takiej tablelki (nie musi to być tabelka - wystarczy wzrost/waga/talia/brzuch itd.) z naszymi wagami, wymiarami i wzrostem - co tydzień lub dwa będziemy ją aktualizowały. Ze swojego doświadczenia wiem, że taka tabelka - nawet indywidualna - bardzo mobilizuje. ![]() Taki pomysł. ![]() ![]() Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2012-11-12 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
brukselka88 - dzięki wielkie kochana
![]() ![]() CzerwonaKokarda - jak dla mnie ok ![]() ![]()
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby te wszystkie "cudowne" specyfiki działały, to nie byłoby grubych ludzi na świecie ![]() ![]() Cytat:
![]() daje moje dzisiejsze podsumowanie ![]() I owsianka z jogurtem nat, brzoskwiniami(z puszki) i mandarynką II gołąbek III kromka ciemnego chleba z serem Brie i pomidorem; jabłko IV wieśnika + ok 1/3 papryki + ogórek kiszony 15min orbitreka + 15min na rowerku + 10min skakanki + 50 brzuszków jutro ( o ile nie zapomnę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Dla mnie tez ok, tylko ze na razie to nie mam ani metra ani wagi, wiec nic wam nie powiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny myślicie mniej więcej o czymś takim? https://docs.google.com/spreadsheet/...RQ2UwMkE#gid=0
Każda z Nas mogłaby sama ją aktualizować co tydzień ( oczywiście można pozmieniać kolejność itp według Waszych pomysłów) ![]()
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko mam problem z mierzeniem, zawsze mi sie wydaje, ze nie zmierze sie dokladnie w tym samym miejscu i wynik bedzie mylacy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cudowna tabelka. ![]() Tylko wytłumacz zacofańcowi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Hej !!
Czy mogę do was dołączyć ? ![]() Mam na imię Sandra, mam 20 lat 163 cm wz i o zgrozo aktualnie mam 73,5 kg waga z 8.11. Prawie 2,5 roku temu ważyłam 52 max 55 kg. No ale zaszłam w ciąże. Ciąża była zagrożona i mnóstwo problemów ( nadciśnienie, cukrzyca) więc musiałam sporo leżeć,(a i tak urodziłam 2 m-ce za wcześnie ![]() Obecnie stosuję MŻ-WR ![]()
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-11-12 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na pewno brak konkretnego obiadu. ![]() Cytat:
![]() moje podsumowanie: I - płatki fitness z mlekiem II - kromka chleba z serem i pomidorem + 1/3 Turka III - mała porcja wege-bigosu ![]() IV - 1/2 pomidora V - łosoś wędzony, jajko na miękko, 1/2 pomidora VI - kromka chleba z serem za dużo chleba wyszło ![]() kalorycznie ok .1300 kcal - az policzyłam z ciekawości ![]() tez popieram pomysł tabelki ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() witamy i powodzenia, w grupie raźniej ![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
witaj
![]() czy ja wiem czy mało. Głodna nie jestem, więc chyba w sam raz ![]() co do obiadu, to wiem, że tu mało, bo tylko ten 1gołąbek, no ale za ziemniakami nie przepadam,więc sobie odpuściłam, sałatki ani nic takiego do niego nie miałam, dlatego tak wyszło. Ale spory był i się nim w sumie najadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Szaruch, no młoda, ale nie żałuję
![]() ![]() ![]() Mój jadłospis dzisiejszy : I 1 jajko i pół łyż majonezu 1 kromka chleba II pół paczuszki ryżu z sosem i plastrem karkówki III jogurt IV pół jabłka V warzywa na patelnie i pół parówki (tż kusił parówkami ![]() + 3 szklanki zielonej herbaty i dużo wody A powiedzcie mi jak dokładnie obliczyć zjadane kalorie ??
![]() |
#226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć! ![]() ![]() Wydaje mi się, że jesz za mało warzyw - jedz dużo, bo odbije się to później. ![]() A co do obliczania kalorii i nie tylko to ja mogę polecić tę stronę: klik! Jeżeli ktoś oblicza kalorie to polecam serdecznie, bo można tu znaleźć konkretne produkty. ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Wpisałam się, ale wymiary dopiszę 15ego, bo może coś się zmieni przez te 3 dni. ![]() Może warto zamieścić link w pierwszym poście. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
ja jesli juz to uzywam www.ilewazy.pl : )
dziewczyny jak cos, to sprzedaje sweter z cwiekami na allegro, tu aukcji nie podam bo nie wolno, wiec jak któras zainteresowana to na priv ![]() mam nadzieje ze to co napisalam jest w ogole dozwolone ![]()
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie do CzerwonejKokardy przez ile byłaś na diecie Dukana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
CzerwonaKokarda, zapomniałam dopisać do obiadu pół paczki różyczek brokuły gotowanej w wodzie ze szczyptą soli
![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Hej!
Nie wiem jak to będzie dziś z moim jadłospisem, bo jestem strasznie zła. Tż nie ma jeszcze wyplaty, a nam są cholernie pieniądze potrzebne. Z nerwów nawet jeść mi sie nie chce ![]()
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
A jednak wcisnęłam w siebie pół szklanki płatków kukurydzianych i pół szklanki mleka 3,2, co daje 152 kcal według kalkulatora
![]()
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje wczorajsze podsumowanie -2 jajka na miękko, 2 grzanki chleba weight watchers, może z 5g masla - 2 kawałki kurczaka, zielona fasolka - 3 jabłka - 3 czekoladki z bombonierki - szklanka piwa - kawa na mieście 143 kcal Postanowiłam sobie, że nie będe sobie odmawiała wszystkich przyjemności, ale tę kawe w mieście mogłam sobie darowac. ![]()
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Dusia, mało warzywek wczoraj było. Ja też wczoraj z warzywami nie szalałam
![]() Na obiad będzie szklanka ewentualnie 2 rosołu na 4 skrzydełkach mnóstwo gotowanej marchewki z rosołu i pół szklanki makaronu zwykłego to będzie 294 kcal i się zastanawiam czy to nie za dużo na obiad ![]()
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sniadanie nawet do 400- 500 kcal obiad 300-400 kcal kolacja 100-200 razem daje Ci to pomiędzy 800- a 1100 kcal + dodatkowe owoce, przegryzki w ciągu dnia itp Więc sama widzisz że na obiad niecałe 300 kcal to nie jest dużo ![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z resztą wieczorem podlicze wszystko dokładnie i zobaczymy czy uda mi się zmieścić w 1500 kcal A tymczasem lecę jeść obiad, potem zamówić tort na roczek córy i na kawkę jestem umówiona ![]() Zajrzę do was wieczorkiem ![]()
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-11-13 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Można by umieścić tabelkę w pierwszym poście, żeby nie trzeba jej było szukać i każdy mógł aktualizować ![]() sandra1892 - witaj ![]() DusiaUK - ja jakbym miała sobie wszystkiego odmawiać to bym chyba zwariowała, byleby nie przesadzać ![]()
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja się dzisiaj zważyłam i się wkurzyłam i zdemotywowałam trochę ![]() tydz odchudzania a na wadzę tylko 0,3kg mniej ![]() a na początku zazwyczaj najszybciej spada ![]() ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() nie można ze wszystkiego rezygnować, dieta nie może być katorgą ![]() ![]() ![]() raz na jakiś czas można zaszaleć i pozwolić sobie na coś "zakazanego" byleby z umiarem i będzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli Cię to pocieszy to mnie waga też raczej nie spada. Wkurza mnie to, bo się pilnuje, ćwiczę i guzik. Już nie wspomnę o plusach w udach bo to jest totalna porażka. Mój dzisiejszy jadłospis jak na razie: I owsianka z jogurtem nat II kanapka z chudą wędliną III 4 pierożki, jabłko Nie wiem co na kolację ![]() II kanapka
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.