|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV
waga do tabelki: 58,8 kg
Bottega_brawo za te wszystkie kalorie spalone na rowerku, ale czy jesteś pewna, że to nie zaszkodzi w żaden sposób Twojemu zdrowiu? Trzymam kciuki, żeby się miejsce w szpitalu jak najszybciej znalazło no i żeby się to jakoś pozytywnie wyjaśniło. silvia_ a no widzisz, to jest właśnie to, o czym ja pisałam już wcześniej, jeśli chodzi o pracę to ja jestem już tak nakręcona, że po prostu nie jestem w stanie w żaden sposób się zrelaksować ani wypocząć. Zrobiłam sobie dzień wolnego od projektowania i zjadały mnie tylko bez przerwy wyrzuty sumienia. Pewnie się nadaję do psychologa. Pewnie, że masz rację, przy każdych źle wykonywanych ćwiczeniach można sobie zrobić krzywde, ale z brzuszkami sytuacja jest wyjątkowa. Mnóstwo młodych dziewczyn jak chce mieć płaskie brzuchy to pierwsze co słyszy to brzuszki. Ja miałam jakieś 13 lat, jak moja koleżanka zaraziła mnie takimi ćwiczeniami. Nikt mi nie pokazał jak je prawidłowo wykonywac i miałam spore problemy z kręgosłupem. Od tej pory sama już nie kombinuję. lineczka_a słyszałaś może o czymś podobnym, ale na xboxa? Będę kupowała w najbliższym czasie, ale chyba jednak nie ps tylko xboxa. A z brzuchem sytuacja nie jest wcale zła, po prostu został jeszcze ten ostatni tłuszczyk, którego najciężej zbić. I nie chcę się katować dłużej z dietą, tylko po to, żeby go stracić, bo niestety ale w takich przypadkach najczęściej ten tłuszcz schodzi z każdego miejsca oprócz właśnie oponek na brzuchu. Dlatego mam plan pozbyć się tych ostatnich 800 gram i nie przejmować się, że brzuszek trochę zostanie, bo załatwię go treningiem i siłownią. medzia_ ja dlatego zawsze sobie powtarzam, że gubienie kilogramów to nie jest najtrudniejsza rzecz. Najtrudniejszy i przede wszystkim najważniejszy etap to okres stabilizacji. Mam już plan jak to zrobić i na pewno tutaj wszystko szczegółowo opiszę, ale póki co nie chce zapeszać, bo jeszcze trochę wagi do pozbycia się zostało. Na pewno nie można z dnia na dzień zacząć jeść normalnie, bo to za duży szok dla organizmu i automatycznie zaczynało by wszystko wracać w tkankę tłuszczową. Ale też jak piszę "jeść normalnie" to nie mam na myśli tego, jak odżywiałam się przed dietą. Szczerze mówiąc ja na mojej diecie nie chodzę głodna, więc myślę, że ilościowo sporo więcej nie wyjdzie. Na pewno dorzucę węglowodanów, bo teraz, wiadomo, sa bardzo ograniczone. No i te wszystkie jogurty naturalne i mega dietetyczne rzeczy będzie można w końcu zastąpić moimi ulubionymi owocowymi activiami. I jeszcze sporo więcej reguł, wszystko tutaj będzie, to sobie przeczytasz i doradzisz mi Na razie trzymaj za mnie kciuki, żebym jakoś do końca diety dotrwała ![]() darialex_ mam dokładnie ten sam problem. U mnie to w ogóle genetyczna, moja mama męczy się tak samo. Co mnie pomaga to błonnik z chromem i ananasem, który możesz kupić w każdej aptece. Bierze się od 6 do 10 tabletek dziennie, to jest ok. 2 tabletek popitych szklanką wody przed każdym posiłkiem. W żaden sposób nie szkodzi, ale wiadomo - nie można przesadzac i na raz połykać dwadzieścia. Na mnie działa i nie mam zamiaru się go pozbywać, czy dieta czy nie dieta, nie ma to znaczenia, błonnik w jadłospisie zostaje. A z Twoją wagą nic nie jest nie tak, ona Ci po prostu wysyła komunikat: "weź się w garść kobieto, patrz jak Ci pomagam" martuszka_ gratulacje spadku Kochana ![]() soldus_ nie przejmuj się, zbijesz szybko co na plusie zostało. Teraz trzeba mobilizacji poszukać i będzie znowu do przodu ![]() czarna_ lecą kilogramy w dół, oj lecą, congrats ![]() agus_ super, że po imprezce nie ma nadwyżki. Napisz więcej jak się bawiłaś? Podziel się wrażeniami z koleżanka - nudziarą
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
helloyellow, a czemu tak mało białka?!
50g białeczka to za malusio, a widzę, że ćwiczysz ![]() skąd wiesz, że te proporcje są dobre dla ciebie mało/ok/dużo ? miss fajnie było, jedzoko pyszne, knajpa super, ale zespółdo d.y muza jak dla emerytów pierwszy utwor to "przetanczyc z toba chce" ![]() wiara na nich psioczyła i marudziła, nic sobie z tego nie robili ale było kilka fajnych piosenek zreszta jak se wiara popije to i tak tanczą :P wrzucę focię do K:P Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-11-12 o 13:26 |
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
No to jak pisałam na obiadek kotleciki z kaszy gryczanej, jeden kotlet ma około 60 kcal. A na podwieczorek taka mała słodkość, jogurt naturalny 0% z odrobiną mleka, zmiksowanym bananem, zmiksowaną pomarańczą i szczyptą kakao
-> oczywiście z tego wyszły mi 2 porcje na 2 dni, żeby nie było ![]() ![]() Baleronowa -haha jak przeczytałam "Niunia" to myślałam, że jakieś Twoje dziecko ![]() hello - Trzymam kciukasy za koło i koniecznie daj znać jak Ci poszło ![]() Este masz urodziny?!!! Czemu się nie chwalisz?! WSZYSTKIEGO NAAAAJLEPSZEGO ![]() Aa u mnie koszą trawę, cudny zapach Uwielbiam to! Przypomina mi się poranne wstawanie w lato, mmm, aa się rozmarzyłam
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-11-12 o 13:27 |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mozna dolaczyc do tego jakze zacnego grona??Posty probuje nadrobic
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
medzia-jeszcze raz dziękuję ci bardzo za miłe słowa
pracuję w restauracji w hotelu jako kelnerka.czarna-ja swojego czasu ważyłam już 78kg... no ale cóż, potoczyło się, jak potoczyło i teraz walczę znowu ![]() Bottega-3 dni intensywnego wysiłku? jezus maria, umarłabym chyba. potem będziesz się szlajać po Poznaniu obolała ![]() darialex-ja też raczej jestem taka roztrzepana, wszystko na ostatnią chwilę, zero planów. dieta trochę tego uczy z waga nie tak, na plus czy na minus? ![]() thenerd-fajny blog, można podpatrzeć pomysły i dania nie są jakieś wyszukane, to plus ![]() martuszka-ładna jajeczniczka ja, nie wiem dlaczego, ale mam jakiś problem i nie jem jajecznicy, nawet nie chce mi się jej robić. wolę juz ugotowane jajka, chociaż więcej z nimi czasu się marnuje...suzzi-o, to już niedługo ale naprawdę podziwiam się, że mimo twojego stanu pilnujesz się i dbasz o swoje ciało w sensie kilogramowym laski, brawo za spadki dziewczyny wykonujące ćwiczenia! czy widzicie jakieś efekty po tym. oprócz oczywiście tego, że jest mniej na wadze. mam namyśli jędrność, mniej widoczne rozstępy, mniejszy cellulit. bo podobno sport robi takie cuda. ja po bieganiu widziałam lekkie napięcie skóry, ale robiłam to przez miesiąc, więc w sumie nie wiem czy nie za krótko. u mnie dzisiaj tak: I 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyzki jogurtu truskawkowego, 3 łyżki płatków owsianych II jabłko III 2 gniazdka białego makaronu, pół małej cukinii, 4 pieczarki, małe udko z kurczaka, sałatka (sałata lodowa, pomidor, cebula, ogórek świeży, ocet, oliwa) IV w planie jakaś ciapka z twarogiem może twaróg, jogurt naturalny, miód, kiwiV wieśniak |
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Miss-dobra passa trwa
a jak długo jeszcze potrwa tego nie wiem![]() Silvia-jak to ślicznie wygląda na tym talerzyku Arsenalka-zwycięstwem jest to,aby się podnieść jak się upadło
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
czarna_ tylko Ty mi się masz w święta pilnowac jak już to 85 kg będzie, żeby nic nie przybyło. Ja tu będę każdego dnia Ci kazania zostawiała
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
anulciak - Witamy
Pewnie, że można Regulamin przeczytany? Opowiedz coś więcej o sobie.arsenal - Ja biegam od ponad 2 miesięcy i powiem Ci, że mimo, iż waga się nie zmieniała to zauważyłam, że uda robią mi się jędrniejsze to tyle. To trzeba naprawdę długo ćwiczyć, żeby zobaczyć większe efekty. czarna - Ja to amatorka jestem w gotowaniu ;p Próbuje coś robić, jak nie wychodzi to trudno ;p Jakoś nauczyć się trzeba ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- apropo świąt tak jak miss piszę, nie sztuka do świąt zgubić kg, ale chociaż utrzymać ją w święta Ja pamiętam jak jeszcze nie byłam rok temu na diecie to nic nie przytyłam Tak samo w Wielkanoc, bo się ograniczałam ;p ale jeszcze trochę czasu mamy, więc potem będziemy kombinowały ;p
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie zaszkodza bałam sie trochę o jelita, w końcu ruch niby przyspiesza metabolizm, więc i częstotliwość załatwiania się, ale u mnie na szczęście tak sie nie stało. Silvia, ja pisze z tel i nie bardzo widzę zdj. a jestem ciekawa z czym jadlas te kotlety? i w ogole jak one smakują?
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Wgl dzisiaj pół dnia spędziłam w kuchni
Trzeba trochę odpocząć i kurować się. Oficjalnie mogę stwierdzić, że nie mogłabym tak codziennie przy garach siedzieć! ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- bottega - z tej stronki przepis, tylko ja z tych jej składników zrobiłam połowę, bo za dużo by było dla mnie. Jak smakują? Jak kasza gryczana ;p
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Arsenalka Aby do stycznia i zleci jak z płatka.. Najbardziej boję się porodu,bo u nas personel jest taki jak w rzeźni więc powoli zaczynam na kopertę zbierać..
A co do ćwiczeń to wiesz jak ćwiczyłam regularnie to ja wdziałam efekty,zwłaszcza brzuch i uda,a teraz robię tylko pompki i podnoszę hantelki plus ćwiczenia na udziska.. To np ramiona nie są już takie flaczaste jak miałam wcześniej,nadal mam na nich nadmiar tej wiszącej skóry,bo ja ponad 20 kg przytyłam w 1 ciąży więc moje ciało wygląda strasznie,ale balsamy i ćwiczenia powolutku małymi krokami doprowadzają mnie do ładu i składu Więc myślę,że ćwiczyć warto nie ze względu na same spadki w kg a właśnie upiększenie ciała Takie jest moje zdanie
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Regulamin przeczytalam wlasnie ogladam jadlospisy.Cos o mnie: mam27 lat, 172 cm wzrostu, ostatnia najwyzsza waga jak w podpisie 103 kg, obecnie 92.8.Cele: I-90 i kolejne co 5kg. Ostateczny mysle ze narazie 75kg. Aktywnosc fizyczna narazie marna tj spacery i rowerek w domu bo jestem po wyrostku(operacja klasyczna) i jestem na L4 dlatego nie wrcam jeszcze na silownie. Trenowalam 4-5 razy w tygodniu po 3h. Jestem mama 7latka
|
|
|
|
#224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chwała Ci za to,że bedziesz mi kazania ciągle prawiła ![]() ![]() Ile ty tak w ogóle ważyłaś najwięcej?? Cytat:
![]() Anulciak-witamy
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
anulciak, witaj
życzę szybkiego zaklimatyzowania się w naszym wątku ![]() Czarna, ja to się boję świat, a najbardziej slodkiego (akurat mam urodziny, więc poza ciastami jest też tort). Ale być może w ogole święta się nie odbędą, tj. może pojedziemy gdzieś z mama i bratem, bo nie mam zamiaru składać sobie życzeń z ojcem ![]() ja właśnie zasuwam na rowerze. Jak na razie poszlo kolejne 70kcal ;p 200 zrobię na pewno, dalej zobaczę.
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia duze dziecko hehe
No gdziesz ja i dziecko w tym wieku a kysz!!! Najwczesniej planuje dopiero 27-28lat wmusilam w siebie po dwa plasterki szynki z kurczaka i sera zoltego Skonczylam robic zakupy online i dopiero jutro rano bede miala dostawe buuu, a mialam nadzieje, ze jeszcze sie wcisne na dostawe wieczorna. No nic do jutra wytrzymam. Zmykam z psem do potem
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę sobie wbijać do mózgownicy,że nie dam się pokusie...Ja mojej córce zawsze robię urodzinki 25 grudnia(urodziła się 18) i raczej tortu sobie nie odmówię Aaaa...!!!Zapomniałabym!M ój dzisiejszy jadłospis: Śń.jajecznica z 2 jaj z plasterkiem szynki+kromka razowca+pomidor 2Śń.Kiwi+jabłko(średnie) Ob.150gr.piersi pieczonej w foli+pół paczki ryżu brązowego+surówka z sałaty lodowej,ogórka,pomidora Pod.pół grejpfruta Kol.Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego light+kromka razowca+ogórek korniszony oczywiście dużo herbaty czerwonej...
96.4... Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-11-12 o 14:40 |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzymam białko ponad 100g, staram sie jak najwięcej, ale nie zawsze mi to wychodzi
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, uwielbiam tort, ktory mam zawsze na ur. tj. kajmakowy <3 rok temu świeta poszły mi nieźle, nawet miałam spadki, więc mam nadzieję że teraz też się uda
![]() Aaa!! ZROBIŁAM TO!!! Spaliłam kolejne 400kcal, łącznie mam dziś 1000 kalorii na minusie : ))) ale się cieszę!
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wszystkim za życzonka
![]() Anulciak witaj Przeszłam godzinne piekło. Mała śpi i nagle przez godzinę na przemian spała i krzyczała, płakała ale ogólnie cały czas spała, chwilami jakby się przebudzała nie wiem co jej bo jeszcze mi nie pokaże co ją boli, upadła dzisiaj jak się bawiła na głowę na pół godziny przed snem więc może główka, dałam jej syrop przeciwbólowy, usypiałam ją na chodząco, bujając, śpiewając co kilka minut ciszy znowu płaczliwy krzyk.... masakra. Dzięki Bogu teraz śpi, jestem ciekawa co to będzie jak się obudzi
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Bottega-ja ogólnie nie przepadam za tortami ani za innymi ciastami(oprócz sernika,jabłecznika i rafaello
Mam nadzieję,że i w tym roku nie będzie u Ciebie tragedii Este-moja mała jak jeszcze była mniejsza zawsze tak się budziła po szczepieniach Więc wiem co to za "przyjemność",ale nie powinnaś dawać jej lekarstwa tak samej z siebie
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
a jakis fajny przepisik??? to sa normalnie platki owsiane zalane mlekiem?? ile tych płatków??
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Wcisnelam w siebie jeszcze filizanke kuskusu z pomidorem i jajkiem. Zaliczylam 45min na Wii
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a próbowałaś na brzuch a6w??? ja kiedys cwiczylam, dotrwalam do konca i zrzucilam 8 cm w pasie i brzuszek zrobil sie płaski dziewczyny a co wy jecie na kolacje??? bo ja zawsze sie boje cokolwiek zjesc zeby nie przytyc a potem glodna chodze i na koncu pożeram wszystko
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadlam warzywa na patelnie z przyprawa wloska i piers na parze
|
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Czarna wiem, że nie powinnam ale jest mała i nie pokaże mi ani nie powie że coś ją boli, jak nas boli głowa czy coś to bierzemy Apap i przechodzi, nie wiem czy ją bolała głowa od wstrząsu, podejrzewam też że wychodzą jej zęby tylnie ale to by wkłądała sobie ręce do buzi, nic prócz głowy mi nie podchodzi, po leku uspokoiła się i zasnęła.... wiesz starsze dziecko powie co i jak i po sprawie a ona jeszcze nie
Albo coś jej się śniło ale tak przerażająco krzyczała, że nie wiem ani muzyka ani telewizor ani śpiewanie no nic nie pomagało, nosiłam bujałam a ona cały czas płakała, przez chwilę przeszło mi przez mysl aby jechać do szpitala ale jak sobie pomyślałam co ona tam przejdzie i że po samym czekaniu zdąży jej przejść... realia polski niestety ;/
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny prosze o pomoc. Czy wchodzac na forum moge wejsc w jakas opcje na swoim profilu żebym mnie przekierowało do ost mojego posta na tym watku??? nie wiem czy wiecie o co mi chodzi,bo za kazdym razem musze pamietac na ktorej str skonczylam pisac
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Bottega brawo za rowerek
![]() lineczka ja na kolację jem różnego rodzaju sałatki, ryby, twarożki, zupy. generalnie proszę dietetyczkę, aby na ten posiłek były "zapychające" potrawy aby mnie nie nosiło najlepiej u mnie sprawdzają się zupya żeby przejść do ostatniego posta musisz kliknąć na pomarańczowy kwadracik po lewej stronie przy temacie. mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi ![]() este mam nadzieję, że mała będzie już spokojna, bo bardzo jej szkoda Właśnie skończyłam robić mus, bo już nie miałam do owsianek, obiad zjedzony więc powinnam się brać za naukę...aj aj ale mi się nie chce... miłego popołudnia
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! aktualnie przejście na ustabilizowanie ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze
Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:43 |
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Heeej kochanee
![]() Ale męczący dzień dzisiaj.. padam. Oczy kleją mi się już... jakiś dziwny dzień... taki senny. Poruszałam się z godzinkę, jeszcze zamierzam porobić coś na ps move, moze fitness albo taniec Moze sobie zumbe kupię ! No jeszcze nie wiem.Dzisiaj nie za dobrze, bylam uzależniona odgórnie co będę jeśc na obiad...więc tak jakoś wyszło że ziemniaki wpadły. 1.Grahamka z serkiem szczypiorkowym + papryka 2. Jabłko 3.Gołąbki z indyka, ziemniaki, ogórek+papryka, małe jabłuszko 4.Nie wiem jeszcze... może zjem omlet Albo jajo na miękko. W sumie jadłam to w zeszłym tygodniu, ale to chyba nie zaszkodzi jak i dzis je zjem ![]() Este stooooooooooooooooo lat Bottega no nieźlee kobieto 1000 kcal ,po prostu WOW I cieszę się że tak ładnie waga pokazała lineczka ja niestety nie wiem. Zwykle wchodzę po stronach i kojarzę. Aaaa i mówiłaś że przerabiałaś A6W. To raczej na rzeźbę jest program, przynajmniej tak wszędzie piszą. Zdecydowanie lepsze są aeroby i interwały według mnie Anulciak witam suzzi jak ja Cię dawno nie widziałam ! Gratuuluję kochana przyszłego potomka Suzziaka Baleronowa a dlaczego w siebie wmuszasz dzisiaj jedzenie ? Jakiś brak apetytu czy co ?
|
#240 |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
anulciak no cześć
strasznie dużo ćwiczysz. brawooo! arsenal to ja się chyba wypowiem, bo ćwiczę regularnie i sporo od początku sierpnia, więc już trochę czasu. tak- efekty ćwiczeń są. pisałam już o tym jakiś czas temu, że dla mnie to sposób na pozbycie się cellulitu bo i tak już jest o wieeeele lepiej teraz rzuciłam się na aqua i zobaczymy jaki będzie efekt po tym Soldus ostatnio miałaś indywidualne mega serduszko ode mnie, więc mam nadzieję, że zgadzasz się na indywidualne MEGA lańsko po dupce!!!!!!! ![]() ![]() ![]() TAKA nadwyżka? ja rozumiem wszystko, ale TYLE? Solduś.... 0 aktywności fizycznej na Twym liczniku boli me serduszko niesamowicie. ja Cię bardzo proszę... zlituj się nade mną
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Na razie trzymaj za mnie kciuki, żebym jakoś do końca diety dotrwała 

pracuję w restauracji w hotelu jako kelnerka.
no ale cóż, potoczyło się, jak potoczyło i teraz walczę znowu
a jak długo jeszcze potrwa tego nie wiem

nie wiem co jej bo jeszcze mi nie pokaże co ją boli, upadła dzisiaj jak się bawiła na głowę na pół godziny przed snem więc może główka, dałam jej syrop przeciwbólowy, usypiałam ją na chodząco, bujając, śpiewając co kilka minut ciszy znowu płaczliwy krzyk.... masakra. Dzięki Bogu teraz śpi, jestem ciekawa co to będzie jak się obudzi
Więc wiem co to za "przyjemność",