![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włoski kręcone- na codzień
Hmm.
Już sama nie wiem. :P Na razie wstrzymam się z obcinaniem, a spróbuję je nawilżyć i trochę o nie zadbać. A tak btw. to w naszej szkole na studniówkach dominują loki - wcale nie będę się wyróżniać, wręcz przeciwnie. Ale i tak jeszcze pomyślę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Invissible ale chyba lepiej regularnie troche podcinac, a nie aby same sie lamaly?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mam male pytanko ![]() Mam wlosy takie troche krecone troche falowane. Takie jakby to powiedziec rozwalone loki ![]() Wymyslilam sobie fryzurke i nie wiem czy bede dobrze w niej wygladac przy moich wlosach. Jest to fryzurka jak to nazywam 'na Amelie': dlugosc troszke powyzej brody, bez grzywki,wycieniowane zeby sie krecily. Czy ktoras z Was ma moze taka fryzurke i moze sie ze mna podzielic wrazeniami? Mam na mysli czy wlosy sie pusza bardzo przy takiej dlugosci i jak myslicie - czy to jest dobry pomysl??
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Lele, gwarantuje ci, że nie ma takiej drugiej, co podcina równie "regularnie", co ja.
![]() ![]() Mini, jeśli wycieniujesz, na pewno skręcą się lepiej, niż bez cieniowania, ale efekt końcowy zależy tylko i wyłącznie od podatnosci twoich włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
to dobrze, to juz tylko odzywianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Właśnie spróbuję się na tym skoncentrować. No i zobaczę, jak te moje włosiny wyglądają, bo od dość dawna je suszyłam i modelowałam na szczotce... :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Zwątpiłam dzisiaj. Moje włosy chyba postanwiły doprowadzić mnie do szału.
Nie kręcą się już wcale, ale wiem, wiem... moja wina, bo ich nie pocieniowałam. Ale oprócz tego, że się nie kręcą, utraciły puszystość, którą miały na początku i kiedy je prostowałam. Teraz tylko smętnie zwisają, zakręcone na końcach... Chyba niestety wrócę do suszarki, choć nie wyjdzie im to na zdrowie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny - jestem kolejną kręconą
![]() Też mam wieczny problem z układaniem... Oczywiście lata praktyki nauczyły mnie, żeby czesać na mokro po myciu, wmasować jakiś "nawilżacz" lub piankę i potem nawet się nie zbliżać z grzebieniem. Spanie też opanowałam, ale czasem mocniejsze jest zmęczenie i rezygnuję z leżenia na baczność, żeby się wyspać. Największy problem to niestety krótkotrwałe efekty właśnie po nocy. No i chyba stanęłam w miejscu jakieś 3 lata temu, i jestem kompletnie niedoinformowana co do kosmetyków. Sunsilki odpadają - po wyschnięciu włosy i tak się puszą, pianka welli też... doradźcie coś dobrego, co NAPRAWDĘ zapobiega puszeniu i nadaje elastyczny skręt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
mam włosy dośc długie, ale zastanawiam się czy ich nie pocieniować, żeby może coś na objętości uzyskać, może któraś podpowie jak je podciąc? może jakaś fotka czy coś? ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
White girl na to nie ma reguly, kazdy ma inne wlosy i po prostu musisz przejsc przez to co my wszystkie.... metoda prob i bledow... ja na przyklad praktycznie za kazdym razem mam inny szampon, bo zaden (jak na razie) nie spelnia moich wszystkich oczekiwan...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Dzieki Beczek - wiem o tym doskonale - niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Ehh, dziewczyny, nie wiem, jak Wy to robicie... U mnie po każdym użyciu szamponu lub/i odżywki do włosów kręconych następuje katastrofa. Klapnięte, zupełnie rozprostowane i szybko przetłuszczone włosy...
![]() Natomiast po szamponie "push up", jakiejś lekkiej odżywce typu jedwab Biosilku (ale tylko na koncówki!) i najzwyklejszym sprayu do podtrzymania skrętu, jest dużo lepiej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ostatnio przerzuciłam się na szampon do cienkich i oklapniętych włosów, a z odżywek tradycyjnych zrezygnowałam całkiem na rzecz jedwabiu i odżywki Avonu do końcówek... I muszę przyznać, ze jest poprawa. A poza tym, zdecydowałam się jednak na pocieniowanie włosów... Moze to coś pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
To może ja tez sie dołącze? Jestem "kreciołkiem" ,który sie zagubił. Po umyciu prostuje włosy (co 3 dni) juz przez 2 lata. Włosy od dziecka miałam kręcone lecz przechodziły jakies fazy. Jak mialam 2-3 lata mialam piekne spirale ktore sterczaly mi jak anteny :P Potem z długościa sie prostowaly w przedszkolu mialam wlosy o pasa raczej falowane. Podstawówka byla masakryczna wlosy mialam czesane wiec wielkie siano na głowie. Gimnazjum tez nie było specjalne eksperymenty z prostowaniem lecz w 3 klasie cos sie z nimi zaczelo dziac i znowu sie krecily. Używałam zwyklej pianki i jakos wygladały. W dotyku były suche, szorstkie.
Włosy mam gęste jest ich strasznie duzo ![]() Śmiesza mnie reakcje ludzi ![]() Szukam specyfiku ktory sobie z nimi poradzi. CZekam aż beda miekie w dotyku pełne blasku i takie zwiewne. Kupiłam pianke nivea do loków ale jest bardzo sucha. Moim patentem było maczanie recznika i ugniatanie włosow. Boje sie uzywac suszarki z dyfuzorem wyobraznia pracuje. Moze macie jakis plan jak powinno sie jej uzywac i z czym?? Te moje wypociny :P Ale mysle ze sie oddnajde bo beda wakacje i postanowilam nie prostowac wlosow tak czesto...prostowanie jest juz nudne...tez nie moge wlosow spiac bo mam odstajace uszka :P Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym polecam odżywki 2fazowe w spray'u Gliss Kura. Są naprawdę dobre. Odżywiają, nie obciążają i nadają się do rewitalizowania skrętu.
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Chatul dziekuje bardzo
![]() Musze poszukac dobrej odżywki ![]() ![]() ![]() Czesem jak pojde spac z mokra głową włosy mi sie pokręco, a czasem wstane z taka szopą :P ho ho Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Na drugi dzień wyprostuj i nie będzie problemu xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam dziś w sklepie ale nie znalazłam sunsilka do kreconych włosów był tylko wygładzający i wieksza objętość, poszukam w innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
ja też nie lubię dyfuzora, mam wrażenie, że robi sie po nim większa szopa, każdy włos w inną stronę. a tak suszarką z jonizacją suszę z włosem, nigdy pod włos i przynajmniej łatwiej jest mi to poskromić. generalnie polecam szuszarki z jonizacją!
![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Długo się zastanawiałam, ale postanowiłam tu napisać o co mi chodzi bo skzoda zakładać nowego wątku
![]() Otóż mam sianowate ale grube włosy, takie do połowy pleców. Chcialałam zapytać drogie wiżanki jak zrobic taką fryzurke jak na zdjęciu???Kurcze bardzo mi sie podoba ale nie wiem jak sie do niej zabrac.Myśle ze na codzien też jest dobra, do zwiewnej sukienki i do jeansow. Pomóżcie proszę: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Domowe sposoby na loczki :]
Hey
![]() mam takie pytanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na loczki :]
Ja mam dwa sposoby skręt i warkocz:P są bardzo dobre jeśli włosy są podatne na kręcenie.
Skręt czyli po prostu zawijamy włosy od czubka skręcając je przy głowie na końcu związujemy lub spinamy zostawiamy na noc lub na pare godzin oczywiscie jakas pianka musi być;p drugi sposób mniej skomplikowany to dobierany warkocz zrobiony niedbale;p po rozplątaniu mamy extra loki. Jeszczze przy suszeniu mozna je zbierac ręką na czóbku głowy i zgniatac jeśli zbierzemy wszsytki ptrzytrzymac dość mocno i suszyc suszyć;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Ja używam prostownicy
![]() ![]() ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=Ca3k1s...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
dzieki za rady dziewczyny, na pewno wyprobuje
![]() emilko92111, ta prostownica jakaś specjalna czy każda sie nada? przyznam, ze bardzo mnie zaintrygował ten filmik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Super.. a ja mam jeszcze lepszy.. troche czasochlonne ale jakie efekty sprobujcie na jednym pasemku..
Bierzecie wsówkę (zwykłą jak do koka) i małe pasemko włosów, rozszerzacie wsówkę i obkręcacie na niej pasemko w taką ósemkę (raz jeden ząbek raz drugi, pierwszy i drugi, pierwszy, drugi..) i tak do końca, potem żeby nam się nie rozplątało wsadzacie w tą wsówkę drugą ("do góry nogami" do tej, na której są włosy i bokiem) ok teraz bierzemy prostownicę i zaciskamy na włosach.. (wystarczy raz) teraz wyciągamy wsówki (nie powinno być problemów) i można rorzczesać, chociaż tak jest też śliczny lok, ale efekt będzie dopiero po rozczesaniu!.. pozdrawiam i miłych eksperymentów.. (efekt gwarantowany!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pantene Pro-V Spray Hydratant |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.