Włoski kręcone- na codzień - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-30, 10:23   #211
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible
Dot.: Włoski kręcone- na codzień

Hmm.
Już sama nie wiem. :P Na razie wstrzymam się z obcinaniem, a spróbuję je nawilżyć i trochę o nie zadbać.

A tak btw. to w naszej szkole na studniówkach dominują loki - wcale nie będę się wyróżniać, wręcz przeciwnie. Ale i tak jeszcze pomyślę.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 10:27   #212
lele
Zakorzenienie

Invissible ale chyba lepiej regularnie troche podcinac, a nie aby same sie lamaly?
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 17:14   #213
mini8700
Zadomowienie

Witam
Mam male pytanko
Mam wlosy takie troche krecone troche falowane. Takie jakby to powiedziec rozwalone loki
Wymyslilam sobie fryzurke i nie wiem czy bede dobrze w niej wygladac przy moich wlosach. Jest to fryzurka jak to nazywam 'na Amelie': dlugosc troszke powyzej brody, bez grzywki,wycieniowane zeby sie krecily.
Czy ktoras z Was ma moze taka fryzurke i moze sie ze mna podzielic wrazeniami?
Mam na mysli czy wlosy sie pusza bardzo przy takiej dlugosci i jak myslicie - czy to jest dobry pomysl??

obrona 8 lipca

mini8700 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 20:00   #214
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Lele, gwarantuje ci, że nie ma takiej drugiej, co podcina równie "regularnie", co ja. Jestem świeżo po fryzjerze, dlatego m.in. cieniowanie na razie odpada. Nie bardzo miałabym z czego skracać.

Mini, jeśli wycieniujesz, na pewno skręcą się lepiej, niż bez cieniowania, ale efekt końcowy zależy tylko i wyłącznie od podatnosci twoich włosów.
Stary 2008-03-30, 20:10   #215
lele
Zakorzenienie

to dobrze, to juz tylko odzywianie
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 20:47   #216
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Właśnie spróbuję się na tym skoncentrować. No i zobaczę, jak te moje włosiny wyglądają, bo od dość dawna je suszyłam i modelowałam na szczotce... :P
Stary 2008-04-24, 12:51   #217
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Zwątpiłam dzisiaj. Moje włosy chyba postanwiły doprowadzić mnie do szału.
Nie kręcą się już wcale, ale wiem, wiem... moja wina, bo ich nie pocieniowałam. Ale oprócz tego, że się nie kręcą, utraciły puszystość, którą miały na początku i kiedy je prostowałam. Teraz tylko smętnie zwisają, zakręcone na końcach...
Chyba niestety wrócę do suszarki, choć nie wyjdzie im to na zdrowie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 13:14   #218
white girl
Raczkowanie

Hej dziewczyny - jestem kolejną kręconą
Też mam wieczny problem z układaniem... Oczywiście lata praktyki nauczyły mnie, żeby czesać na mokro po myciu, wmasować jakiś "nawilżacz" lub piankę i potem nawet się nie zbliżać z grzebieniem. Spanie też opanowałam, ale czasem mocniejsze jest zmęczenie i rezygnuję z leżenia na baczność, żeby się wyspać. Największy problem to niestety krótkotrwałe efekty właśnie po nocy.

No i chyba stanęłam w miejscu jakieś 3 lata temu, i jestem kompletnie niedoinformowana co do kosmetyków. Sunsilki odpadają - po wyschnięciu włosy i tak się puszą, pianka welli też... doradźcie coś dobrego, co NAPRAWDĘ zapobiega puszeniu i nadaje elastyczny skręt.
white girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-24, 18:09   #219
evaeva
Raczkowanie

mam włosy dośc długie, ale zastanawiam się czy ich nie pocieniować, żeby może coś na objętości uzyskać, może któraś podpowie jak je podciąc? może jakaś fotka czy coś? ;p
evaeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 14:05   #220
Beczek
Przyczajenie

White girl na to nie ma reguly, kazdy ma inne wlosy i po prostu musisz przejsc przez to co my wszystkie.... metoda prob i bledow... ja na przyklad praktycznie za kazdym razem mam inny szampon, bo zaden (jak na razie) nie spelnia moich wszystkich oczekiwan...
Beczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 08:12   #221
white girl
Raczkowanie

Dzieki Beczek - wiem o tym doskonale - niestety . A co do szamponów- - mam to samo, i ostatnio przez przypadek mam szampon i dożywkę Nivea Beaty Care - elastyczność i blask, i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Włosy już podczas mycia są wyczuwalnie gładsze, a po odżywce jest w ogóle super
white girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-27, 12:54   #222
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ehh, dziewczyny, nie wiem, jak Wy to robicie... U mnie po każdym użyciu szamponu lub/i odżywki do włosów kręconych następuje katastrofa. Klapnięte, zupełnie rozprostowane i szybko przetłuszczone włosy...
Natomiast po szamponie "push up", jakiejś lekkiej odżywce typu jedwab Biosilku (ale tylko na koncówki!) i najzwyklejszym sprayu do podtrzymania skrętu, jest dużo lepiej... Dziwne. Ale moze to dlatego, ze mam cienkie włosy...
Stary 2008-04-27, 19:03   #223
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Ehh, dziewczyny, nie wiem, jak Wy to robicie... U mnie po każdym użyciu szamponu lub/i odżywki do włosów kręconych następuje katastrofa. Klapnięte, zupełnie rozprostowane i szybko przetłuszczone włosy...
Natomiast po szamponie "push up", jakiejś lekkiej odżywce typu jedwab Biosilku (ale tylko na koncówki!) i najzwyklejszym sprayu do podtrzymania skrętu, jest dużo lepiej... Dziwne. Ale moze to dlatego, ze mam cienkie włosy...
Mam dokładnie tak samo.A jaki szampon "push up" masz na myśli?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 19:12   #224
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Jakich szamponow uzywasz? Skoro wlosy sa oklapniete, tzn ze je przeciazylas. Zamiast szamponow regeneracyjnych czy nawilzajacych lub silikonowych kup sobie jakis wzmacniajacy. Do tego jakas odzywka do splukiwania, moze byc nawilzajaca ale bez silikonow - np. maska Gloria(na allegro za 5,50zl...). No i zastanow sie nad stylizacja. Moze jest Ci potrzebna pianka na objetosc? Jesli wgnieciesz ja w mokre wlosy po wyjsciu spod prysznica, w pozycji z glowa w dol to wieksze szanse,ze efekt burzy wlosow utrzyma sie dluzej...
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 18:39   #225
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Właśnie ostatnio przerzuciłam się na szampon do cienkich i oklapniętych włosów, a z odżywek tradycyjnych zrezygnowałam całkiem na rzecz jedwabiu i odżywki Avonu do końcówek... I muszę przyznać, ze jest poprawa. A poza tym, zdecydowałam się jednak na pocieniowanie włosów... Moze to coś pomoze.
Stary 2008-05-23, 20:07   #226
Justylka
Raczkowanie

To może ja tez sie dołącze? Jestem "kreciołkiem" ,który sie zagubił. Po umyciu prostuje włosy (co 3 dni) juz przez 2 lata. Włosy od dziecka miałam kręcone lecz przechodziły jakies fazy. Jak mialam 2-3 lata mialam piekne spirale ktore sterczaly mi jak anteny :P Potem z długościa sie prostowaly w przedszkolu mialam wlosy o pasa raczej falowane. Podstawówka byla masakryczna wlosy mialam czesane wiec wielkie siano na głowie. Gimnazjum tez nie było specjalne eksperymenty z prostowaniem lecz w 3 klasie cos sie z nimi zaczelo dziac i znowu sie krecily. Używałam zwyklej pianki i jakos wygladały. W dotyku były suche, szorstkie.
Włosy mam gęste jest ich strasznie duzo
Śmiesza mnie reakcje ludzi Mówia: "Ale ładnie dziś sobie pokreciłaś włosy" Jak odpowiadm ze to sa moje naturalne nie moga sie nadziwic. Mówia ,że tak wyglądam lepiej i że mam nie prostowac, ale kurcze łatwo im mówić jak włosy po 1 dniu sa beznadziejne.
Szukam specyfiku ktory sobie z nimi poradzi. CZekam aż beda miekie w dotyku pełne blasku i takie zwiewne. Kupiłam pianke nivea do loków ale jest bardzo sucha.
Moim patentem było maczanie recznika i ugniatanie włosow. Boje sie uzywac suszarki z dyfuzorem wyobraznia pracuje. Moze macie jakis plan jak powinno sie jej uzywac i z czym??
Te moje wypociny :P Ale mysle ze sie oddnajde bo beda wakacje i postanowilam nie prostowac wlosow tak czesto...prostowanie jest juz nudne...tez nie moge wlosow spiac bo mam odstajace uszka :P Pozdrawiam
Justylka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-23, 23:40   #227
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Justylka Pokaż wiadomość
To może ja tez sie dołącze? Jestem "kreciołkiem" ,który sie zagubił. Po umyciu prostuje włosy (co 3 dni) juz przez 2 lata. Włosy od dziecka miałam kręcone lecz przechodziły jakies fazy. Jak mialam 2-3 lata mialam piekne spirale ktore sterczaly mi jak anteny :P Potem z długościa sie prostowaly w przedszkolu mialam wlosy o pasa raczej falowane. Podstawówka byla masakryczna wlosy mialam czesane wiec wielkie siano na głowie. Gimnazjum tez nie było specjalne eksperymenty z prostowaniem lecz w 3 klasie cos sie z nimi zaczelo dziac i znowu sie krecily. Używałam zwyklej pianki i jakos wygladały. W dotyku były suche, szorstkie.
Śmiesza mnie reakcje ludzi Mówia: "Ale ładnie dziś sobie pokreciłaś włosy" Jak odpowiadm ze to sa moje naturalne nie moga sie nadziwic. Mówia ,że tak wyglądam lepiej i że mam nie prostowac, ale kurcze łatwo im mówić jak włosy po 1 dniu sa beznadziejne.
Szukam specyfiku ktory sobie z nimi poradzi. CZekam aż beda miekie w dotyku pełne blasku i takie zwiewne. Kupiłam pianke nivea do loków ale jest bardzo sucha.
Moim patentem było maczanie recznika i ugniatanie włosow. Boje sie uzywac suszarki z dyfuzorem wyobraznia pracuje. Moze macie jakis plan jak powinno sie jej uzywac i z czym??
Te moje wypociny :P Ale mysle ze sie oddnajde bo beda wakacje i postanowilam nie prostowac wlosow tak czesto...prostowanie jest juz nudne...tez nie moge wlosow spiac bo mam odstajace uszka :P Pozdrawiam
Kup sobie dobrą odżywkę. Po każdym myciu nakladaj ją na glowę, owijaj łepek czepkiem lub torbą foliową a potem ręcznikiem. I tak grzej łepetynkę przynajmniej godzinę.
Poza tym polecam odżywki 2fazowe w spray'u Gliss Kura. Są naprawdę dobre. Odżywiają, nie obciążają i nadają się do rewitalizowania skrętu.
Stary 2008-05-24, 13:42   #228
Justylka
Raczkowanie

Chatul dziekuje bardzo
Musze poszukac dobrej odżywki Mysle ,że wtedy moje włoski beda znacznie lepsze Narazie kreca się dośc dziwnie :P Jedna strona (prawa) jest bardziej pokrecona a lewa na ktorej mam mniej włosow pokrecona jest mniej Moze dlatego bo od spodu mam mniej pokrecone włoski:P Zobaczymy....
Czesem jak pojde spac z mokra głową włosy mi sie pokręco, a czasem wstane z taka szopą :P ho ho
Pozdrawiam
Stary 2008-05-24, 16:09   #229
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justylka Pokaż wiadomość
Dlaczego boisz się używać suszarki z dyfuzorem? Chodzi o zniszczenie włosów czy cos innego? Wczoraj zakupiłam dyfuzor i jestem całkiem zadowolona z efektu, ładne loczki mi się zrobiły. We włosy wtarłam odżywkę panteen prov bez spłukiwania do kręconych i piankę nievea - fajnie pachnie.

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-24, 16:16   #230
significant
Rozeznanie

Na drugi dzień wyprostuj i nie będzie problemu xD
significant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 11:53   #231
Justylka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Dlaczego boisz się używać suszarki z dyfuzorem? Chodzi o zniszczenie włosów czy cos innego? Wczoraj zakupiłam dyfuzor i jestem całkiem zadowolona z efektu, ładne loczki mi się zrobiły. We włosy wtarłam odżywkę panteen prov bez spłukiwania do kręconych i piankę nievea - fajnie pachnie.
Obawiam sie efektu szopy na głowie...wiadomo ,że suszarka niszczy włosy jak wszystko. Jak czasem wysusze włosy zamiast delikatnych lejacych sie włosów mam każdy w inna strone i sa strasznie szorstkie.
Byłam dziś w sklepie ale nie znalazłam sunsilka do kreconych włosów był tylko wygładzający i wieksza objętość, poszukam w innym.
Stary 2008-05-25, 13:29   #232
palema
Zadomowienie

ja też nie lubię dyfuzora, mam wrażenie, że robi sie po nim większa szopa, każdy włos w inną stronę. a tak suszarką z jonizacją suszę z włosem, nigdy pod włos i przynajmniej łatwiej jest mi to poskromić. generalnie polecam szuszarki z jonizacją!

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 13:41   #233
Zadumana
Rozeznanie

Długo się zastanawiałam, ale postanowiłam tu napisać o co mi chodzi bo skzoda zakładać nowego wątku

Otóż mam sianowate ale grube włosy, takie do połowy pleców. Chcialałam zapytać drogie wiżanki jak zrobic taką fryzurke jak na zdjęciu???Kurcze bardzo mi sie podoba ale nie wiem jak sie do niej zabrac.Myśle ze na codzien też jest dobra, do zwiewnej sukienki i do jeansow.

Pomóżcie proszę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3559_4360_Thurman-Uma-03-4x.jpg (35,2 KB, 46 załadowań)
Zadumana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 23:34   #234
rebel123456
Raczkowanie

Domowe sposoby na loczki :]

Hey
mam takie pytanko moze któraś z Was zna jakieś domowe sposoby na podkrecenie skretu włosów? moze zawijanie włosow w 'turban' sie sprawdza?
rebel123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 09:06   #235
ewcik1990
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na loczki :]

Ja mam dwa sposoby skręt i warkocz:P są bardzo dobre jeśli włosy są podatne na kręcenie.
Skręt czyli po prostu zawijamy włosy od czubka skręcając je przy głowie na końcu związujemy lub spinamy zostawiamy na noc lub na pare godzin oczywiscie jakas pianka musi być;p drugi sposób mniej skomplikowany to dobierany warkocz zrobiony niedbale;p po rozplątaniu mamy extra loki. Jeszczze przy suszeniu mozna je zbierac ręką na czóbku głowy i zgniatac jeśli zbierzemy wszsytki ptrzytrzymac dość mocno i suszyc suszyć;p
ewcik1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 11:59   #236
emilka92111
Raczkowanie

GG do emilka92111

Ja używam prostownicy Szybki i nieskomplikowany sposób na piękne loki Tutaj jest pokazane jak to robić
http://pl.youtube.com/watch?v=Ca3k1s...eature=related
emilka92111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 20:37   #237
rebel123456
Raczkowanie

dzieki za rady dziewczyny, na pewno wyprobuje

emilko92111, ta prostownica jakaś specjalna czy każda sie nada?
przyznam, ze bardzo mnie zaintrygował ten filmik
rebel123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 22:30   #238
dorkac5
Raczkowanie

GG do dorkac5

Super.. a ja mam jeszcze lepszy.. troche czasochlonne ale jakie efekty sprobujcie na jednym pasemku..
Bierzecie wsówkę (zwykłą jak do koka) i małe pasemko włosów, rozszerzacie wsówkę i obkręcacie na niej pasemko w taką ósemkę (raz jeden ząbek raz drugi, pierwszy i drugi, pierwszy, drugi..) i tak do końca, potem żeby nam się nie rozplątało wsadzacie w tą wsówkę drugą ("do góry nogami" do tej, na której są włosy i bokiem) ok teraz bierzemy prostownicę i zaciskamy na włosach.. (wystarczy raz) teraz wyciągamy wsówki (nie powinno być problemów) i można rorzczesać, chociaż tak jest też śliczny lok, ale efekt będzie dopiero po rozczesaniu!.. pozdrawiam i miłych eksperymentów.. (efekt gwarantowany!)
dorkac5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 15:52   #239
emilka92111
Raczkowanie

GG do emilka92111

Cytat:
Napisane przez rebel123456 Pokaż wiadomość
dzieki za rady dziewczyny, na pewno wyprobuje

emilko92111, ta prostownica jakaś specjalna czy każda sie nada?
przyznam, ze bardzo mnie zaintrygował ten filmik
Zwykla prostowtownica i nic wiecej. Oczywiscie nie obedzie sie bez jakiejś pianki i lakieru.
emilka92111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 08:40   #240
the_Witch
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
ms.Julcia - ja też chwalę sobie te dwa Pantene. Spray również jest znakomity, ale niestety niezwykle trudno dostępny w Polsce (nie wiem dlaczego(?)). Dostałam jedną flaszkę zagraniczną i zakochałam się w produkcie. Spryskanie wilgotnych po myciu włosów kończy cały proces stylingu. Loki są elastyczne i ładnie skręcone, bez toporności, przesuszenia i siana po wyschnięciu, które niestety pojawia się u mnie po sprayach Loreal studio Hot Curl oraz Welli. Pomyślałam, że gdzieś u nas w kraju można go nabyć dlatego poruszyłam sprawę na naszym znakomicie poinformowanym forum i czekam na wieści. Pozdrawiam
jest na Allegro teraz!! mam ten spray, jest świetny
Pantene Pro-V Spray Hydratant
the_Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości