Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-25, 07:13   #211
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja w tym roku nikomu nie złożyłam życzeń (prócz Tżtowi i rodzinie) nikomu nie odpisałam...

Mam nadzieję, że nie pójdę za to do piekła
Do piekła może nie ale do czyścia .... Ja po prostu zaczęlam się zastanawiać czy gdybym nie napisała pierwsza życzeń to czy tamci by je napisali do mnie, tym bardziej, że wiem, że oni także składają innym znajomym życzenia przez sms. Za bardzo analizuje, wiem.
Za to dziwi mnie moja mama. Kazała napisać listę co chce dostać. No i napisałam, nauczona doświadczeniem przy numerkach odcieni dopisałam jakie to kolory i zastrzegłam, że ma kupić tylko to co jest na liście, żadnej własnej twórczości. Tak tak rozumiem itp. Prosiłam o matowe brązy(cień), żeby mieć na dzienny makijaż. Kolor się zgadza, tylko ten brokat. Ale to i tak lepiej niż w tamtym roku, wtedy dostałam brokatowe fiolety. Po co była ta lista skoro i tak kupi to co ona chce?
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 09:46   #212
smerfetk_a
Żona Gargamel

A mi wisi czy dostane wierszyk czy po prostu "Wesołych świąt", uważam, że miło jest coś dostać/wysłać, szczególnie, że teraz już się raczej nie praktykuje wysyłania kartek. Takie marudzenie w stylu "aa znowu głupi wierszyk, zero inwencji" jest trochę nie fair, nie każdy ma czas, a tym bardziej smykałke do wymyślania życzeń. Ja wolę znaleźć ładny wierszyk i wysłać paru osobom niż sklecić jakiś nieciekawy banał. Podziwiam osoby, które fajne życzenia tworzą, ja nie umiem Ważna jest intencja, a wysłałam życzenia osobom, z którymi przez cały rok miałam kontakt.
Btw moi rodzice wczoraj pół dnia spędzili na rozkminaniu jak wysłać zbiorowy sms, jest tak co roku

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 10:41   #213
IzzieSt
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38277457]A mnie denerwuję, że na moje życzenia większość osób odpisała: dziekuje nawzajem. Tylko trzy osoby napisały coś więcej. Nie chodzi mi o jakieś wiersze czy wypracowanie ale o coś więcej niż takie olewactwo. Przysięgam w następnym roku od razu wyślę im tylko to Nawzajem[/QUOTE]

Ja odpisywałam dziękuję i nawzajem osobom, z którymi raczej kontaktu nie utrzymuję. Gadałam z kolesiem raz w życiu, ze 3 razy wymienieliśmy się smsem, a ten mi z życzeniami wyjeżdża. Bliższym osobom, z którymi mam coś wspólnego podziękowałam i złożyłam swoje życzenia, nie żadne wierszyki. Sama z siebie życzeń nie wysyłałam
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 12:30   #214
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dziewczyny, wy tu gadałyście o ślimaczeniu się, macankach w barach itp.
Wczoraj dwoje szczylów pobiło was wszystkie Miziali się w...kościele, prawie pod samym ołtarzem No łap nie mogli od siebie oderwać.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 12:32   #215
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wy tu gadałyście o ślimaczeniu się, macankach w barach itp.
Wczoraj dwoje szczylów pobiło was wszystkie Miziali się w...kościele, prawie pod samym ołtarzem No łap nie mogli od siebie oderwać.
Brak słów. Ktoś zwrócił im uwagę? Jeśli nie, to nie dziwię się, że młodzież się stacza.
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 12:39   #216
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość
Brak słów. Ktoś zwrócił im uwagę? Jeśli nie, to nie dziwię się, że młodzież się stacza.
ja poprzestałam na charczeniu na nich i rzucaniu spojrzeń mówiących wszystko, działało na krótko. Ale ktoś im musiał później zwrócić uwagę bo chyba wyszli.

Ja zresztą sama byłam pod ostrzałem, jakbym miała co najmniej 4 głowy i każda świeciła innym kolorem, a mam tylko czerwone włosy
Stary 2012-12-25, 12:56   #217
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
W sumie tak, ale co zrobić z towarem, który zostanie? Słodyczy świątecznych raczej nie kupuje się po świętach, więc się tylko przeterminują i do kosza. Lampki, bombki - niby można więcej sprowadzić, ale jeśli się nie sprzedadzą i miałyby czekać do następnego roku, to trzeba by było je gdzieś zmagazynować. Czyli potrzebne jest miejsce na to, co pociąga koszty. Sklepy tak kalkulują, żeby tylko wyjść na swoje, nie ma to tamto

Wiem, że są koszty magazynowania.
I mówiłam tylko o ozdobach, nie o słodyczach.
Ja akurat nie kupowałam, ale w sobotę widziałam tłumy chcące kupić to i owo i złe, że nie mogą.
Więc chociaż troszkę więcej z tych tańszych mogli rzucić

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 13:23   #218
201604200942
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38278970]Do piekła może nie ale do czyścia .... Ja po prostu zaczęlam się zastanawiać czy gdybym nie napisała pierwsza życzeń to czy tamci by je napisali do mnie, tym bardziej, że wiem, że oni także składają innym znajomym życzenia przez sms. Za bardzo analizuje, wiem.
Za to dziwi mnie moja mama. Kazała napisać listę co chce dostać. No i napisałam, nauczona doświadczeniem przy numerkach odcieni dopisałam jakie to kolory i zastrzegłam, że ma kupić tylko to co jest na liście, żadnej własnej twórczości. Tak tak rozumiem itp. Prosiłam o matowe brązy(cień), żeby mieć na dzienny makijaż. Kolor się zgadza, tylko ten brokat. Ale to i tak lepiej niż w tamtym roku, wtedy dostałam brokatowe fiolety. Po co była ta lista skoro i tak kupi to co ona chce?[/QUOTE]

Moja siostra zrobiła mi podobny prezent
zrobiłam jej listę, co chciałabym dostać, napisałam nawet tytuły książek, by jej było łatwiej znaleźć. No, żaden wysiłek, tym bardziej, ze korzysta z mojego konta na all, ale nie, ona kupiła coś spoza listy, co JEJ się podobało

Co mnie dziwi? Te wszystkie kolędy puszczane w radiu, które gwiazdki tak chętnie nagrywaja. Są tak beznadziejne, w ogóle nie mają pierwotnej melodii, a ja mam ochotę wyrzucić radio przez okno, żeby nie słyszeć ich "popisów". No ludzie, kolęda to kolęda, nie można jej zaśpiewać normalnie tylko trzeba się wydzierać?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 13:25   #219
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Btw moi rodzice wczoraj pół dnia spędzili na rozkminaniu jak wysłać zbiorowy sms, jest tak co roku
taaak, kocham te sms, bo mój telefon wyświetlał mi do kogo taki sms jeszcze poszedł
Stary 2012-12-25, 13:31   #220
IzzieSt
Zakorzenienie

Mnie dziwi 7-osobowa rodzina, której praktycznie nie znamy, a która zjeżdża się regularnie od 3 lat w każde wakacje na tydzień do nas. Mam dwupokojowe mieszkanie, nas jest 4 osoby w domu, rodzice pracują i oni wielce obrażeni, że nikt z nimi nie siedzi, nie podstawi obiadu pod nos itd. Najlepiej było te 3 lata temu gdy oni pierszy raz przyjechali, ja byłam sama w domu a oni radośnie zapukali i mi sie do mieszkania wpierdzielili, a ja nawet nie wiedziałam, że mam taką rodzinę
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 13:56   #221
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Ja zresztą sama byłam pod ostrzałem, jakbym miała co najmniej 4 głowy i każda świeciła innym kolorem, a mam tylko czerwone włosy
Takie, jak Twój avatar? Nie wiem, co w tym dziwnego. Biedny Gofr

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
taaak, kocham te sms, bo mój telefon wyświetlał mi do kogo taki sms jeszcze poszedł
Ale fajna opcja

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 14:03   #222
201604181004
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38278970]Do piekła może nie ale do czyścia .... Ja po prostu zaczęlam się zastanawiać czy gdybym nie napisała pierwsza życzeń to czy tamci by je napisali do mnie, tym bardziej, że wiem, że oni także składają innym znajomym życzenia przez sms. Za bardzo analizuje, wiem.
Za to dziwi mnie moja mama. Kazała napisać listę co chce dostać. No i napisałam, nauczona doświadczeniem przy numerkach odcieni dopisałam jakie to kolory i zastrzegłam, że ma kupić tylko to co jest na liście, żadnej własnej twórczości. Tak tak rozumiem itp. Prosiłam o matowe brązy(cień), żeby mieć na dzienny makijaż. Kolor się zgadza, tylko ten brokat. Ale to i tak lepiej niż w tamtym roku, wtedy dostałam brokatowe fiolety. Po co była ta lista skoro i tak kupi to co ona chce?[/QUOTE]

Ta też mam taką osobę w rodzinie. Koniecznie chciała mi kupić prezent, to mówię: eyeliner inglota, inglota. Koniecznie inglota i koniecznie w słoiczku bo tylko takiego używam bo mi wygodniej z pędzelkiem. Kupiła manhattanu w pisaku to po co się pyta o dokładną instrukcję jak dojść do stoiska inglota ... bzdura
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 14:04   #223
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Takie, jak Twój avatar? Nie wiem, co w tym dziwnego. Biedny Gofr
minimalna różnica w tym że ja mam bez różowego odcienia.

Ale nie ma się co dziwić że się gapią, bo wszystkie kobiety albo mysi blond albo mysi brązo-coś.
Stary 2012-12-25, 14:05   #224
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx
Co mnie dziwi? Te wszystkie kolędy puszczane w radiu, które gwiazdki tak chętnie nagrywaja. Są tak beznadziejne, w ogóle nie mają pierwotnej melodii, a ja mam ochotę wyrzucić radio przez okno, żeby nie słyszeć ich "popisów". No ludzie, kolęda to kolęda, nie można jej zaśpiewać normalnie tylko trzeba się wydzierać?
JeEeEeEeEeEeZuUuUuUuUUuUs maAaAaLuUuUuuUuUuuUuuUuSi EeEeEnKiIiIiiI
lEeEeEeEeEeEeEeEeŻyYyYYYy YyYyYY WŚrÓóÓóÓóD StAAaAaaAaJEeEeEnkiiIiIii I puaCzeEeeM s siMnAAaAa nIEdaaAaUaMuuuUu MaTULLaaaa SuKienkiIiI

tak tek kolędy brzmią. i lubię słowo 'niedauamu'
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 14:20   #225
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ta też mam taką osobę w rodzinie. Koniecznie chciała mi kupić prezent, to mówię: eyeliner inglota, inglota. Koniecznie inglota i koniecznie w słoiczku bo tylko takiego używam bo mi wygodniej z pędzelkiem. Kupiła manhattanu w pisaku to po co się pyta o dokładną instrukcję jak dojść do stoiska inglota ... bzdura
A ja sobie sama kliknęłam na aukcji co chcę, a mama tylko zapłaciła

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 14:56   #226
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Mnie dziwi 7-osobowa rodzina, której praktycznie nie znamy, a która zjeżdża się regularnie od 3 lat w każde wakacje na tydzień do nas. Mam dwupokojowe mieszkanie, nas jest 4 osoby w domu, rodzice pracują i oni wielce obrażeni, że nikt z nimi nie siedzi, nie podstawi obiadu pod nos itd. Najlepiej było te 3 lata temu gdy oni pierszy raz przyjechali, ja byłam sama w domu a oni radośnie zapukali i mi sie do mieszkania wpierdzielili, a ja nawet nie wiedziałam, że mam taką rodzinę
A mnie dziwi, że na to pozwalacie. Pozwoliłaś siedmiu obcym osobom wejść do swojego mieszkania? No gratuluję...

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 14:58   #227
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, że na to pozwalacie. Pozwoliłaś siedmiu obcym osobom wejść do swojego mieszkania? No gratuluję...
Ja bym na ich miejscu, jeśli przyszli by bez zapowiedzi powiedziała `przepraszam, ale zaraz muszę wyjść` i zamknęła drzwi przed nosem.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 15:21   #228
Marzena17
Rozeznanie

Właśnie zadziwia mnie, jak na jedynce śpiewają kolędy z playbacku...rozumiem, zimno, ciężko się śpiewa, ale nie róbmy wiochy
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 16:10   #229
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam jej listę, co chciałabym dostać, napisałam nawet tytuły książek, by jej było łatwiej znaleźć. No, żaden wysiłek, tym bardziej, ze korzysta z mojego konta na all, ale nie, ona kupiła coś spoza listy, co JEJ się podobało
skąd ja to znam...
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 17:01   #230
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
No nie? Też mnie to dziwi
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 19:36   #231
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 19:46   #232
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Może to ta historia znalazła szczęśliwy finał przed ołtarzem (nomen omen)?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 19:58   #233
zMoose
BAN stały

Cytat:

Uwierz mi, że się o to ostro dzisiaj z babcią pokłóciłam a akompaniowała nam Kasia Wilk na tvp
Stary 2012-12-25, 20:15   #234
Finlora
Zakorzenienie

Dziwi mnie coś takiego - http://bebzol.com/pl/Tak-wygladalby-stol.99597.html. Ciekawa jestem jak długo ten temat będzie wałkowany

Dziwi mnie jeszcze "moda" na noszenie pasków do niemal każdej bluzki czy sukienki. Żeby na siłę zaakcentować talię, której nie ma? Bo pasek jest np pod biustem?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 20:18   #235
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Dziwi mnie jeszcze "moda" na noszenie pasków do niemal każdej bluzki czy sukienki. Żeby na siłę zaakcentować talię, której nie ma? Bo pasek jest np pod biustem?
to ja się z takim czymś nawet nie spotkałam.
Stary 2012-12-25, 20:22   #236
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-12-25, 20:22   #237
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
to ja się z takim czymś nawet nie spotkałam.
Ja widuję dosyć często. Niektóre dziewczyny są tak ściśnięte paskami, że może i mają wcięcie w talii, ale równocześnie fałdkę nad i pod paskiem
Staram się nie krytykować, bo ubieram się tak, że wielokrotnie mogłabym trafić na wątek o modzie, która dziwi , ale to mnie autentycznie zdziwiło.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 20:27   #238
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Uważam, że obecnie ta moda osłabła. Gdy byłam w liceum to był hit. Co z tego, że wiele moich koleżanek tej talii nie miało, ale dłuższy obcisły sweterek i pasek między jedną a drugą oponką był obowiązkowy

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To chyba nawet wiem o którym wieszaku mówisz, pani wisior+pasek?
Ona by fajnie wyglądała bez paska
Stary 2012-12-25, 20:32   #239
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
JeEeEeEeEeEeZuUuUuUuUUuUs maAaAaLuUuUuuUuUuuUuuUuSi EeEeEnKiIiIiiI
lEeEeEeEeEeEeEeEeŻyYyYYYy YyYyYY WŚrÓóÓóÓóD StAAaAaaAaJEeEeEnkiiIiIii I puaCzeEeeM s siMnAAaAa nIEdaaAaUaMuuuUu MaTULLaaaa SuKienkiIiI

tak tek kolędy brzmią. i lubię słowo 'niedauamu'
Dlatego możecie się smiać, ale mnie się najbardziej podobają kolędy śpiewane przez braci Golec. Są takie jakie powinny być, nie znoszę jak wyje np. Natalia Kukulska.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 20:54   #240
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości