Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 09:44   #211
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Dziewczyny Mustella jest najlepsza. Ja ją stosowałam już po porodzie jak dostałam nawał mleka i porobiły mi się rozstępy. Wystarczyło pół buteleczki i nie mam ani jednego rozstępu
W ciąży używałam Perfecta Mama na dzień a na noc oliwką dziecięcą się smarowałam i nie miałam rozstępów. Tym razem jakaś bardziej leniwa jestem i jakoś nie mogę się jakoś do pielęgnacji zebrać. Wogóle żeby jakoś ładniej się ubrać to mi się nie chce! Koszmar!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:49   #212
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Mustella jest najlepsza. Ja ją stosowałam już po porodzie jak dostałam nawał mleka i porobiły mi się rozstępy. Wystarczyło pół buteleczki i nie mam ani jednego rozstępu
W ciąży używałam Perfecta Mama na dzień a na noc oliwką dziecięcą się smarowałam i nie miałam rozstępów. Tym razem jakaś bardziej leniwa jestem i jakoś nie mogę się jakoś do pielęgnacji zebrać. Wogóle żeby jakoś ładniej się ubrać to mi się nie chce! Koszmar!
a jak z wydajnością tego kremu?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:06   #213
mela1234
Zakorzenienie

Nie potrafię ci określić jak z wydajnością. Smarowałam 2x dziennie przez miesiąc piersi po zewnętrznej stronie całe, a duże były ze względu na karmienie. Zużyłam pól buteleczki takiej małej. Bo jeszcze używałam taką długą wąską buteleczkę na wciągnięcie się brzucha po ciąży i też był super. Kurcze 4 lata minęły poszukam i wam pokażę bo zapomniałam dokładnie jak się nazywał.

Edit: To na brzuch: http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...t-accouchement

A tego na rozstępy to widzę, ze nie ma w takiej buteleczce dostępnego. Widać zmienili na wyciskany. Wtedy miałam z taką pompką.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2012-12-26 o 10:09
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:31   #214
Niunia20
Rozeznanie

witajcie znów mnie parę dni nie było
święta spędziłam tylko z mężem i teściową nie mogłam jechać do rodziców bo są chorzy na antybiotykach nie chciałam zaszkodzić maleństwu... jeszcze jakby tego było mało to w czwartek znów zaczęłam plamić znów szpital strach o fasolkę... ale jest ok. mam źle umiejscowioną kosmówkę i stąd te plamienia... dzisiaj jest 11 tydzień i 1 dzień i 3 kg mniej niż przed ciążą... wymioty mnie wykończą...brzuszek już fajnie widać ...
Stary 2012-12-26, 11:36   #215
lachryma
Zakorzenienie

U mnie wiele sie dzieje.
Powiedzielismy w Wigilie rodzicom- sa przeszczesliwi. Pomysl z koperta ze zdjecism usg byl super
Niestety radosc trwala do kolejnego dnia, kiedy nagle w poludnie zobaczylam na wkladce plamienie. Szybko pojechalam do szpitala z mezem i kuzynka polozna. Na szczescie na usg bylo wszystko w porzadku- serduszko bilo i dziecko pieknie akurat ruszalo raczkami lekarka nawet nie mogla mi powiedziec skad bylo to plamienie. Mam nadzieje, ze to bylo po raz pierwszy i ostatni.

Nigdy w zyciu nie poczulam takiej ulgi, bo myslalam juz o najgorszym.
Mam lezec przez najblizszy czas i brac duphaston. Teraz leze w domku u mamy pod kroplowka- dobrze miec polozna w rodzinie niby skonczylo sie tylko na strachu, ale jednak to ciagle siedzi w glowie. Jutro bede dzwonila do mojego gin i poprosze o szybkie przyjecie mnie na wizyte. Chce powtorzyc usg i niech on decyduje jak dalej z tymi tabletkami...

Ps. Przepraszam ze brak polskich znakow, ale pisze z telefonu.
Stary 2012-12-26, 12:57   #216
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Z tymi plecami jest tak, że jak już dziecko jest większe, to leżąc na plecach uciska się żyłę główną którą krew powraca do serca. Zmniejsza się krążenie i dlatego to źle bo można stracić przytomność.
Szkoła rodzenia jest dobra bo można się nauczyć jak oddychać, a to bardzo pomaga przy porodzie zmniejszyć ból. Wiem z doświadczenia
O jedzeniu mi nie mówcie bo ja dziś jestem na kanapkach z szynką ew. z dżemem wiśniowym. Teraz drożdżowca z jabłkami podjadam. Ale nic więcej.
Dzięki Mela odzwyczai się od spania na plecach nie mogę, chociaż dzisiaj jakoś lepiej poszło....:P
A propo's szkoły rodzenia - kiedy najlepiej rozpoczac?

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ja po wizycie lezec bo mam krwiaka /
z kropka wsio dobrze ale mam lezec w razie w za 2 tyg kolejna wizyta a na teraz zyczenia wam spokojnej dalszej czesci swuat
Odpoczywaj odpoczywaj!!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie

U nas już prawie po Świętach Znowu mam spięcie z TŻ Ja jestem praktykującą katoliczką i nie wyobrażam sobie nie pójść do Kościoła w Święta. Jego rodzina "niby" katolicy, a Kościół widzieli na naszym ślubie po 20 latach... Niestety często dochodzi na tym punkcie do spięć między nami W niedzielę TŻ poszedł ze mną nawet do spowiedzi, wczoraj byliśmy na Mszy, a dzisiaj, że przesadzam tak często tam latać... Ech...

Witam nowe mamusie Czujcie się dobrze wśród nas

A jeszcze odnośnie tego palenia. Niestety nie jest u mnie z tym dobrze. Ja ani mój TŻ nie palimy, ale palą nasi rodzice. Na co dzień mieszkamy z moimi, więc dym papierosowy jest w domu obecny. Rodzice co prawda starają się przy mnie nie palić i wychodzą z pokoju jak tam jestem. Ale czasami się im zapomina jeszcze Wtedy ja wychodzę, ale i mi się zdarza nie zauważyć tego, że zapalili
Moj mąż do kościoła w święta się ze mna nie wybrał ani razu, ale na szczeście nie marudzi jak ja idę. Tzn ja tez nie należę do osób, które co niedziele są w kościele, ale w świeta to koniecznie.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
święta spędziłam tylko z mężem i teściową nie mogłam jechać do rodziców bo są chorzy na antybiotykach nie chciałam zaszkodzić maleństwu... jeszcze jakby tego było mało to w czwartek znów zaczęłam plamić znów szpital strach o fasolkę... ale jest ok. mam źle umiejscowioną kosmówkę i stąd te plamienia... dzisiaj jest 11 tydzień i 1 dzień i 3 kg mniej niż przed ciążą... wymioty mnie wykończą...brzuszek już fajnie widać ...
Oj ja CI współczuję z tymi wymiotami! 3maj sie cieplutko.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
U mnie wiele sie dzieje.
Powiedzielismy w Wigilie rodzicom- sa przeszczesliwi. Pomysl z koperta ze zdjecism usg byl super
Niestety radosc trwala do kolejnego dnia, kiedy nagle w poludnie zobaczylam na wkladce plamienie. Szybko pojechalam do szpitala z mezem i kuzynka polozna. Na szczescie na usg bylo wszystko w porzadku- serduszko bilo i dziecko pieknie akurat ruszalo raczkami lekarka nawet nie mogla mi powiedziec skad bylo to plamienie. Mam nadzieje, ze to bylo po raz pierwszy i ostatni.

Mam lezec przez najblizszy czas i brac duphaston. Teraz leze w domku u mamy pod kroplowka- dobrze miec polozna w rodzinie niby skonczylo sie tylko na strachu, ale jednak to ciagle siedzi w glowie. Jutro bede dzwonila do mojego gin i poprosze o szybkie przyjecie mnie na wizyte. Chce powtorzyc usg i niech on decyduje jak dalej z tymi tabletkami...

cieszę sie ze rodzinka się ucieszyła i fajnie zaregowała. A z plamieiem to uważaj, nie myśł o tym za dużo. Odpoczywaj i dbaj o siebie.

Mnie czeka jutro urządzenie przyjecia urodzinowego męża Tesciowa prawie wydała już niespodziankę;P konspiracyjnie wołajac mnie z siostra meża - "Musimy koniecznie porozmawiac i ustalic pewne kwestie... a ty Wojtus nie mozesz byc przy tym":P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 14:29   #217
malinka0525
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! No i praktycznie po świętach. Tyle dni przygotowania trwały, a to tak szybko zleciało. Ale zadowolona jestem bo dostałam bardzo fajne prezenty Od moich rodziców sukienkę taką sweterkowatą specjalnie na rosnący brzuszek od TŻ torebkę i jeansy ciążowe a od siostry i szwagra album "Nasz Dzidziuś" Jestem bardzo zadowolona z wszystkich prezentów. A spodnie ciążowe są jak dla mnie idealne. Już nie mogę się doczekać kiedy je założę
Objadłam się strasznie, ale nie mogłam się powstrzymać od tych pyszności.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie

U nas już prawie po Świętach Znowu mam spięcie z TŻ Ja jestem praktykującą katoliczką i nie wyobrażam sobie nie pójść do Kościoła w Święta. Jego rodzina "niby" katolicy, a Kościół widzieli na naszym ślubie po 20 latach... Niestety często dochodzi na tym punkcie do spięć między nami W niedzielę TŻ poszedł ze mną nawet do spowiedzi, wczoraj byliśmy na Mszy, a dzisiaj, że przesadzam tak często tam latać... Ech...
To Ty z moim Tż dobralibyście się idealnie bo on też praktykujący bardzo. Zawsze co niedzielę do kościoła mnie ciągnie, nie wyobraża sobie żeby nie przyjąć komunii św. w święta, że o pójściu do kościoła w święta nie wspomnę. Ale ja się cieszę, że mam takiego pobożnego tż-ta. Lubię z nim chodzić do kościoła i mam nadzieję, że nasze dziecko też polubi bo zamierzamy od początku przyzwyczajać je chodzenia do kościoła, itp.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 15:33   #218
Neni1984
Zakorzenienie

Hej Wróciłam!! Ale co widzę - nowy wątek, bardzo fajnie, ale nie ma mnie na pierwszej stronie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 15:37   #219
tysia222
Raczkowanie

Dziewczyny kiedy Wam zaczęły brzuki rosnąć? Tak mnie nurtuje ta kwestia
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 16:09   #220
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej Wróciłam!! Ale co widzę - nowy wątek, bardzo fajnie, ale nie ma mnie na pierwszej stronie
wyślij do domciatko na priva swoje dane i będziesz

tysia222 ja jeszcze nie mam, chyba że dużo zjem. teraz mam 8tc
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 16:21   #221
4mypassion
Raczkowanie

Fajnie się czyta te wszystkie rzeczy o których piszecie )
tysia222---mi osobiście brzuszek zaczął rosnąć jakieś 2tyg.temu
Jest taki zaokrąglony ale jak założe bluze to jeszcze go nie widać ale jak dopasowane rzeczy to już przykuwa uwagę ))
A co do mustelli - to napewno się w nią zaopatrzę -mam po tamtej ciąży pare pręgów ;/ ale wtedy miałam komplikacje - nie dało się ich nie uniknąć choć już ich nie widać raczej ;]
Święta przejadłam jak nie wiem ;D o dziwo od 3 dni nie miewam nudności

Edytowane przez 4mypassion
Czas edycji: 2012-12-26 o 16:23
4mypassion jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 17:25   #222
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy Wam zaczęły brzuki rosnąć? Tak mnie nurtuje ta kwestia
Ok. 9,10 tc. A jestem w 13 i widać już <3

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
To Ty z moim Tż dobralibyście się idealnie bo on też praktykujący bardzo. Zawsze co niedzielę do kościoła mnie ciągnie, nie wyobraża sobie żeby nie przyjąć komunii św. w święta, że o pójściu do kościoła w święta nie wspomnę. Ale ja się cieszę, że mam takiego pobożnego tż-ta. Lubię z nim chodzić do kościoła i mam nadzieję, że nasze dziecko też polubi bo zamierzamy od początku przyzwyczajać je chodzenia do kościoła, itp.
Mój Tż jest wierzący ale nie praktykujący a ja odwrotnie.Z wielkim bólem zawióz.ł mnie dziś do kościoła i przyjechał po mnie ale nie dał sie namówic na msze.I tak jest odkąd pamiętam.W kościele bywa sporadycznie-przy wiekszych okazjach typu ślub,chrzciny.Slub mamy kościelny-innego oboje nie uznajemy.
Oczywiście jak najbardziej rozmawiamy już o chrzcinach maluszka itp. ale ciężko mi go wyciagać do kościoła Mam nadzieje ze jak juz bedzie nas troje to to ulegnie zmianie

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
U mnie wiele sie dzieje.

U nas wie juz cała rodzina.Powiedzieliśmy przed Świętami dwóm osobom a wieść rozeszła się lotem błyskawicy Ale wszyscy sie cieszą Że w końcu powiększamy rodzinke
Trzymaj sie kochana,leż grzecznie.Mnie podczas kiepskiej pierszej wizyty lekarz przepisał Luteinke dopochwową i mój obecny lekarz którego juz wybrałam kazał kontynuować jej branie bo nie można juz tego przerwac.Może później zamieni mi ją na Duphaston.Ja bym sie cieszyła bo dowcipna Luteina do przyjemności nie nalezy ale czegóż sie nie robi dla maluszka?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

Ja tez omijam szerokim łukiem chore osoby ale czasem nie da sie tego uniknąc :/ Wychodze z przeziębienia ale dalej kaszle a dziś boli mnie głowa całe popołudnie.Na szczęście dzis jesteśmy w domu cały dzien.Tylko rano byłam w kościele a tak to sie wyleguje w ciepełku.Brzuszke tez mnie pobolewa :/
Jutro mam usg z nfz nma które czekam ponad miesiąc wiec mam nadzieje ze sie po nim uspokoje.A potem czas juz do 4.01 do wizytki i prenatalnych zleci

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Moje objawy zniknęły z dnia na dzień, wszystkie na raz... też się martwiłam, wręcz panikowałam! Ale wszystko jest ok

I połowa stresu i zamartwiania się za nią ale z drugiej strony jaki szok

Ja jestem w 16t i co jakiś czas brzuch pobolewa
Po usg na pewno się uspokoisz Ale tylko na chwilę bo zaraz znów znajdziesz powód do niepokoju- to wiem z autopsjii
Ja juz objawów tez nie mam-czasem tylko zmeczona i senna jestem no i mam siatke żyłek na piersiach

Hehe pocieszyłaś mnie Ja zawsze mam jakiś powód do niepokoju ale to tak jak piszesz-normalne u ciężarówek
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 17:41   #223
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No co Ty? jakoś strasznie intensywnie nie pachnie wg mnie. kojarzy mi się z zapachem niemowlaka;-) może jeszcze nie teraz, ale za jakiś czas bedziesz mogła go używać?
najlepiej prosić w aptekach o próbki kosmetyków (to rada dla tych, które jeszcze stoją przed wyborem)
dobranoc!
Na początku też miał dla mnie przyjemny zapach, a teraz nie mogę go znieść. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo od razu zaopatrzyłam się w 2 buteleczki

Cytat:
U mnie wiele sie dzieje.

Nie masz się co martwić, ja też krwawiłąm i brałam duphaston. Przez 6 dni brałam 3x dziennie, a potem po 1 do zakończenia opakowania. Mam zwolnienie jeszcze do 9 stycznia i mam się wylegiwać

Ja ogólnie przed zajśćiem w ciąży też paliłam, ale od razu mnie odrzuciło niesttey mój tż nadal pali, na szczęście na balkonie lub w kibelku (nigdy w innych miejscach w mieszkaniu się u nas nie paliło).
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 18:35   #224
czerwony_balonik
Zadomowienie

Witam wszystkich Czy można do was dołączyć? Parę tygodni temu dowiedziałam się,że będę mamą, planowy termin porodu - pierwsza połowa lipca 2013 Nadal jestem w lekkim szoku, bo mam problemy z hormonami, nieregularne cykle i byłam pewna że zajście w ciążę to w moim przypadku prawie niemożliwe- jak ostatnio mi endo-gin powiedziała "cuda się zdarzają" Nie mam jeszcze lekarza prowadzącego, ale jak narazie jest wszystko w porządku z małym/małą, jest silny/a, przetrwał/a mój ostatni pobyt w szpitalu (byłam tydzień i na antybiotykach, b.wysoka gorączka i infekcja), nie przeszkadzał mu/jej nawet mój problem z progesteronem (Duphaston na wywołanie każdej miesiączki przez ost.rok), tak więc jestem dobrej myśli, bo jak narazie dzidzia sobie dobrze radzi, a na ostatnim usg widać było jak skacze mi w brzuchu,co było prześmiesznym widokiem Z niecierpliwością czekamy, aby się dowiedzieć jaka to płeć Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie
Stary 2012-12-26, 18:48   #225
surka
Zakorzenienie

Witamy serdecznie

Ja mam PCO, więc u mnie zajście w ciążę to też wyzwanie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 19:00   #226
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Ja tez omijam szerokim łukiem chore osoby ale czasem nie da sie tego uniknąc :/ Wychodze z przeziębienia ale dalej kaszle a dziś boli mnie głowa całe popołudnie.Na szczęście dzis jesteśmy w domu cały dzien.Tylko rano byłam w kościele a tak to sie wyleguje w ciepełku.Brzuszke tez mnie pobolewa :/
Jutro mam usg z nfz nma które czekam ponad miesiąc wiec mam nadzieje ze sie po nim uspokoje.A potem czas juz do 4.01 do wizytki i prenatalnych zleci
a brałaś jakieś leki tabletki syropy czy czekałaś aż samo przejdzie...??
Stary 2012-12-26, 19:17   #227
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

czerwony_balonik: witamy witamy!!

fajnie się czyta wieści z forntu - że rodzin ka już wie... że prezenty fajne! a tu święta się kończa.... tak je lubie... ale co zrobic, wszystko co dobre szybko się konczy...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 20:21   #228
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny.
a ja od dwoch dni zabiegana jestem.
swieta spedzialam w sumie w pracy, bo codziennie rpacowalam, a jak wracalam do z rodzinka bylam.

takze padam na morde, ze tak powiem.

dzis dopisalam do listy te dziewczyny, ktore mi napisaly na prv.
a te ktore mi nie napisaly na prv, to nie dopisalam, bo w gąszczu tych wszystkich wiadomości tutaj nie będę szukać czy któras coś mi podała czy nie.
także jesli ktoś by coś chciał zmienić/ dopisać na liście to proszę na prv.
inaczej po prostu nie jestem ogarnac tych wszystkich wiadomosci, wybaczcie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 20:43   #229
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a co do kremow i oliwek ja polecam BIO OIL.
sama dostalam na swieta)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bio-Oil_Bottle.jpg (106,2 KB, 5 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 21:31   #230
Sofina
Raczkowanie

witam po dłuższej przerwie

dobrze, że zwolniłyście tempo bo nigdy bym Was nie nadrobiła

co do smarowania się to nie wszystkie produkty można używać w I trymestrze, np. ja dostałam na Święta krem do biustu, ale dopiero od 4 miesiąca. Na razie Używałam oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna, ma bardzo dobry skład.

domciątko moja koleżanka używała bio oil i niestety rozstępy wylazły on z tego co pamiętam ma wysoko w składzie parafinę, do mnie za taką cenę nie przemawiaoby tylko na Tobie się sprawdził
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 21:39   #231
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a brałaś jakieś leki tabletki syropy czy czekałaś aż samo przejdzie...??

Brałam Paracetamol,Cerutin i piłam syrop z cebuli i prawoślazowy.Nie chciałam brac antybiotyku bo az tak ze mną źle nie było.....

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A ja na razie smaruje sie oliwką z Ziołoleku ,,Linuś".
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 21:53   #232
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja musiałam założyć już spodnie ciążowe.
I tak, jak w poprzedniej ciąży musiałam je zebrać fastrygą z tyłu i tak chyba do 20 tc je nosiłam, tak teraz żadnej fastrygi Niewygodnie mi już w innych...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 22:14   #233
lachryma
Zakorzenienie

Co do smarowidel to ja na razie jade na oliwce i balsamie baby dream z rossmana (cena cudo i sklad swietny). Tak za miesiac pewnie przejde na mustele.
Stary 2012-12-26, 23:08   #234
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Dziweczyny mam napisac cos o sobie .
Mam 27 lat i to jest moja 2 ciaza a raczej 3 mam dziecko w wieku 7 lat i pobad 4 lata temu bylam w ciazy ale nie chce o tym pisac.
Teraz jestem w 7tc. O dziecko staralismy sie z Tz rok czasu .. W listopadzie zaczelam pic ziola Ojca Grzegorza Sroki mieszanke nr 3 i odrazu nam sie udalo.
Kolejna wizyta u lekarza 11.01 wiec dopiero wtedy napisze zebt mnie wciagnac na liste. Mam nadzieje ze te nasze '' 9 miesiecy " uplynie nam spokojnie .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 05:39   #235
dzoan
Zakorzenienie

Witam po świętach
Rodzice i nasi przyjaciele już wiedzą o naszym Lolu Wszyscy bardzo się ucieszyli aż mnie wzruszenie ogarnęło Poderwali się do uściskania nas, aż kapcie z nóg leciały Dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuk/wnuczka, młodsza siostra już planuje niańczyć nasze dziecko i wprowadzić się na wakacje A najlepsze, że brat mojego męża też będzie miał dziecko miesiąc przed nami..teście będą podwójnymi dziadkami
Przyjaciele nasi też przeszczęśliwi..zwłaszcza , że jednym dziecko urodzi się luty/marzec, wiec nasze pierwsze dzieci rocznikowo będą w tym samym wieku Jejku jak to dobrze, że już wszyscy wiedza i nie musimy trzymać dłużej w tajemnicy Tylko jeszcze w pracy pomilczę miesiąc

Co do smarowania ciała, to moja przyjaciółka kosmetyczka poleciła mi zwykły olejek kokosowy, jest naturalniejszy niż oliwka, a bardzo mocno nawilża i uelastycznia skórę.

Co do wzrostu ciążowego brzusia, to też jestem ciekawa kiedy można powiedzieć, że to ciążowy, a nie wzdęciowy U mnie 9tc i widzę na tunikach, że mi centralnie wystaje..aż się zastanawiam czy uda mi się go ukryć w pracy do miesiąca.
No i o dziwo ostatnio mdłosci się zmniejszyły..popołudnia i wieczory są mi łaskawsze I już od dłuższego czasu nie czułam żadnego skórczu, który zwiastowałby postępujące rozciąganie się macicy. Czy to normalne, żeby te bóle tak szybko ustały??

Witam nowe Mamusie

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2012-12-27 o 05:40
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 07:09   #236
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja jestem w 11 tc i mam duzy brzuch, bardzo duzy, definitywnie ciazowy

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 powodzenia na wizytach!!

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No i o dziwo ostatnio mdłosci się zmniejszyły..popołudnia i wieczory są mi łaskawsze I już od dłuższego czasu nie czułam żadnego skórczu, który zwiastowałby postępujące rozciąganie się macicy. Czy to normalne, żeby te bóle tak szybko ustały??

Witam nowe Mamusie
mi też bóle brzucha ustały około 9-10 tygodnia.
nie pamiętam kiedy ostatni raz mnie bolało

Stary 2012-12-27, 07:15   #237
karolajn1987
Wtajemniczenie

witam się Mamusie z wami po świętach
Muszę przyznać,że wyjątkowo się nie objadłam jakoś z umiarem potrafiłam
Co do brzucha to ja mam 13tc i ewidentnie mam ciążowy, nie mieszczę się w żadne spodnie, noszę już ciążowe z pasem. Nawet gin tydzień temu i powiedziała,że skoro już mi wyszedł taki brzuszek to spokojnie możemy usg robić przez brzuch i pięknie było widać.

Ja od 8 w pracy...nie chce mi się
Stary 2012-12-27, 07:42   #238
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam po świętach
U nas było trochę biegania, tak więc nie było zbytnio czasu na wizaz...
Wigilia nie była dla mnie tak łaskawa, od rana nic prawie nie zjadłam (uszka z barszczu wyjadłam)
dopiero pierwszy dzień Świąt zjadłam śniadanie, ale też było ciężko, za to wczoraj najadłam się za wszystkie dni myślałam że pękne

A dziś coś mie na kichanie wzięło grrrrr....

Paulinkkka88, AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 za wizytę

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 07:53   #239
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja jestem w 11 tc i mam duzy brzuch, bardzo duzy, definitywnie ciazowy

mi też bóle brzucha ustały około 9-10 tygodnia.
nie pamiętam kiedy ostatni raz mnie bolało
No to mnie uspokoiłaś..bo już się zaczęłam zastanawiać jak to możliwe, ze mi się wszystko tak szybko porozciągało, jak ja taka szczupła w biodrach

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
witam się Mamusie z wami po świętach
Muszę przyznać,że wyjątkowo się nie objadłam jakoś z umiarem potrafiłam
Co do brzucha to ja mam 13tc i ewidentnie mam ciążowy, nie mieszczę się w żadne spodnie, noszę już ciążowe z pasem. Nawet gin tydzień temu i powiedziała,że skoro już mi wyszedł taki brzuszek to spokojnie możemy usg robić przez brzuch i pięknie było widać.

Ja od 8 w pracy...nie chce mi się
Ja do gina też mam się zgłosić ok 13tc i mam nadzieję, że usg będzie można wykonać przez brzuch zwłaszcza, że młodsza siostra bardzo chce iść z nami, by zobaczyć jak na monitorku wygląda nasz Lol

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witam po świętach
U nas było trochę biegania, tak więc nie było zbytnio czasu na wizaz...
Wigilia nie była dla mnie tak łaskawa, od rana nic prawie nie zjadłam (uszka z barszczu wyjadłam)
dopiero pierwszy dzień Świąt zjadłam śniadanie, ale też było ciężko, za to wczoraj najadłam się za wszystkie dni myślałam że pękne

A dziś coś mie na kichanie wzięło grrrrr....

Paulinkkka88, AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 za wizytę
oj biedna... tyle pysznego żarełka, a Ty nie mogłaś sobie pojeść..dobrze, że w 2 dzień świąt mogłaś sobie to odbić
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 08:06   #240
Guuusiaa
Zadomowienie

Dziewczyny u mnie 9 tc i mam ważenie że już zaczyna się lekko brzuszek wypychać, czy to możliwe???

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości