![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Dziewczyny Mustella jest najlepsza. Ja ją stosowałam już po porodzie jak dostałam nawał mleka i porobiły mi się rozstępy. Wystarczyło pół buteleczki i nie mam ani jednego rozstępu
![]() W ciąży używałam Perfecta Mama na dzień a na noc oliwką dziecięcą się smarowałam i nie miałam rozstępów. Tym razem jakaś bardziej leniwa jestem i jakoś nie mogę się jakoś do pielęgnacji zebrać. Wogóle żeby jakoś ładniej się ubrać to mi się nie chce! Koszmar!
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Nie potrafię ci określić jak z wydajnością. Smarowałam 2x dziennie przez miesiąc piersi po zewnętrznej stronie całe, a duże były ze względu na karmienie. Zużyłam pól buteleczki takiej małej. Bo jeszcze używałam taką długą wąską buteleczkę na wciągnięcie się brzucha po ciąży i też był super. Kurcze 4 lata minęły poszukam i wam pokażę bo zapomniałam dokładnie jak się nazywał.
Edit: To na brzuch: http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...t-accouchement A tego na rozstępy to widzę, ze nie ma w takiej buteleczce dostępnego. Widać zmienili na wyciskany. Wtedy miałam z taką pompką.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2012-12-26 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
witajcie znów mnie parę dni nie było
święta spędziłam tylko z mężem i teściową nie mogłam jechać do rodziców bo są chorzy na antybiotykach nie chciałam zaszkodzić maleństwu... jeszcze jakby tego było mało to w czwartek znów zaczęłam plamić znów szpital strach o fasolkę... ale jest ok. mam źle umiejscowioną kosmówkę i stąd te plamienia... dzisiaj jest 11 tydzień i 1 dzień i 3 kg mniej niż przed ciążą... wymioty mnie wykończą...brzuszek już fajnie widać ...
#215 |
Zakorzenienie
|
U mnie wiele sie dzieje.
Powiedzielismy w Wigilie rodzicom- sa przeszczesliwi. Pomysl z koperta ze zdjecism usg byl super ![]() Niestety radosc trwala do kolejnego dnia, kiedy nagle w poludnie zobaczylam na wkladce plamienie. Szybko pojechalam do szpitala z mezem i kuzynka polozna. Na szczescie na usg bylo wszystko w porzadku- serduszko bilo i dziecko pieknie akurat ruszalo raczkami ![]() Nigdy w zyciu nie poczulam takiej ulgi, bo myslalam juz o najgorszym. Mam lezec przez najblizszy czas i brac duphaston. Teraz leze w domku u mamy pod kroplowka- dobrze miec polozna w rodzinie ![]() Ps. Przepraszam ze brak polskich znakow, ale pisze z telefonu.
#216 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propo's szkoły rodzenia - kiedy najlepiej rozpoczac? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie czeka jutro urządzenie przyjecia urodzinowego męża ![]()
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! No i praktycznie po świętach. Tyle dni przygotowania trwały, a to tak szybko zleciało. Ale zadowolona jestem bo dostałam bardzo fajne prezenty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objadłam się strasznie, ale nie mogłam się powstrzymać od tych pyszności. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kiedy Wam zaczęły brzuki rosnąć? Tak mnie nurtuje ta kwestia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Fajnie się czyta te wszystkie rzeczy o których piszecie
![]() tysia222---mi osobiście brzuszek zaczął rosnąć jakieś 2tyg.temu ![]() Jest taki zaokrąglony ale jak założe bluze to jeszcze go nie widać ale jak dopasowane rzeczy to już przykuwa uwagę ![]() A co do mustelli - to napewno się w nią zaopatrzę ![]() Święta przejadłam jak nie wiem ;D o dziwo od 3 dni nie miewam nudności ![]() Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2012-12-26 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Oczywiście jak najbardziej rozmawiamy już o chrzcinach maluszka itp. ale ciężko mi go wyciagać do kościoła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj sie kochana,leż grzecznie.Mnie podczas kiepskiej pierszej wizyty lekarz przepisał Luteinke dopochwową i mój obecny lekarz którego juz wybrałam kazał kontynuować jej branie bo nie można juz tego przerwac.Może później zamieni mi ją na Duphaston.Ja bym sie cieszyła bo dowcipna Luteina do przyjemności nie nalezy ale czegóż sie nie robi dla maluszka? ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Ja tez omijam szerokim łukiem chore osoby ale czasem nie da sie tego uniknąc :/ Wychodze z przeziębienia ale dalej kaszle a dziś boli mnie głowa całe popołudnie.Na szczęście dzis jesteśmy w domu cały dzien.Tylko rano byłam w kościele a tak to sie wyleguje w ciepełku.Brzuszke tez mnie pobolewa :/ Jutro mam usg z nfz nma które czekam ponad miesiąc wiec mam nadzieje ze sie po nim uspokoje.A potem czas juz do 4.01 do wizytki i prenatalnych zleci ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Hehe pocieszyłaś mnie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ogólnie przed zajśćiem w ciąży też paliłam, ale od razu mnie odrzuciło niesttey mój tż nadal pali, na szczęście na balkonie lub w kibelku (nigdy w innych miejscach w mieszkaniu się u nas nie paliło). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#225 |
Zakorzenienie
|
Witamy serdecznie
![]() Ja mam PCO, więc u mnie zajście w ciążę to też wyzwanie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik: witamy witamy!!
fajnie się czyta wieści z forntu - że rodzin ka już wie... że prezenty fajne! a tu święta się kończa.... tak je lubie... ale co zrobic, wszystko co dobre szybko się konczy...
#228 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
a ja od dwoch dni zabiegana jestem. swieta spedzialam w sumie w pracy, bo codziennie rpacowalam, a jak wracalam do z rodzinka bylam. takze padam na morde, ze tak powiem. dzis dopisalam do listy te dziewczyny, ktore mi napisaly na prv. a te ktore mi nie napisaly na prv, to nie dopisalam, bo w gąszczu tych wszystkich wiadomości tutaj nie będę szukać czy któras coś mi podała czy nie. także jesli ktoś by coś chciał zmienić/ dopisać na liście to proszę na prv. inaczej po prostu nie jestem ogarnac tych wszystkich wiadomosci, wybaczcie |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
a co do kremow i oliwek ja polecam BIO OIL.
sama dostalam na swieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
witam po dłuższej przerwie
![]() dobrze, że zwolniłyście tempo ![]() ![]() co do smarowania się to nie wszystkie produkty można używać w I trymestrze, np. ja dostałam na Święta krem do biustu, ale dopiero od 4 miesiąca. Na razie Używałam oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna, ma bardzo dobry skład. domciątko moja koleżanka używała bio oil i niestety rozstępy wylazły ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam Paracetamol,Cerutin i piłam syrop z cebuli i prawoślazowy.Nie chciałam brac antybiotyku bo az tak ze mną źle nie było..... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- A ja na razie smaruje sie oliwką z Ziołoleku ,,Linuś". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
A ja musiałam założyć już spodnie ciążowe.
I tak, jak w poprzedniej ciąży musiałam je zebrać fastrygą z tyłu i tak chyba do 20 tc je nosiłam, tak teraz żadnej fastrygi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Co do smarowidel to ja na razie jade na oliwce i balsamie baby dream z rossmana (cena cudo i sklad swietny). Tak za miesiac pewnie przejde na mustele.
#234 |
Zakorzenienie
|
Dziweczyny mam napisac cos o sobie .
Mam 27 lat i to jest moja 2 ciaza a raczej 3 mam dziecko w wieku 7 lat i pobad 4 lata temu bylam w ciazy ale nie chce o tym pisac. Teraz jestem w 7tc. O dziecko staralismy sie z Tz rok czasu .. W listopadzie zaczelam pic ziola Ojca Grzegorza Sroki mieszanke nr 3 i odrazu nam sie udalo. Kolejna wizyta u lekarza 11.01 wiec dopiero wtedy napisze zebt mnie wciagnac na liste. Mam nadzieje ze te nasze '' 9 miesiecy " uplynie nam spokojnie .
#235 |
Zakorzenienie
|
Witam po świętach
![]() Rodzice i nasi przyjaciele już wiedzą o naszym Lolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyjaciele nasi też przeszczęśliwi..zwłaszcza , że jednym dziecko urodzi się luty/marzec, wiec nasze pierwsze dzieci rocznikowo będą w tym samym wieku ![]() ![]() ![]() Co do smarowania ciała, to moja przyjaciółka kosmetyczka poleciła mi zwykły olejek kokosowy, jest naturalniejszy niż oliwka, a bardzo mocno nawilża i uelastycznia skórę. Co do wzrostu ciążowego brzusia, to też jestem ciekawa kiedy można powiedzieć, że to ciążowy, a nie wzdęciowy ![]() No i o dziwo ostatnio mdłosci się zmniejszyły..popołudnia i wieczory są mi łaskawsze ![]() Witam nowe Mamusie ![]() ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-27 o 05:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
ja jestem w 11 tc i mam duzy brzuch, bardzo duzy, definitywnie ciazowy
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 powodzenia na wizytach!! ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
nie pamiętam kiedy ostatni raz mnie bolało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
witam się Mamusie z wami po świętach
![]() Muszę przyznać,że wyjątkowo się nie objadłam ![]() ![]() Co do brzucha to ja mam 13tc i ewidentnie mam ciążowy, nie mieszczę się w żadne spodnie, noszę już ciążowe z pasem. Nawet gin tydzień temu i powiedziała,że skoro już mi wyszedł taki brzuszek to spokojnie możemy usg robić przez brzuch i pięknie było widać. Ja od 8 w pracy...nie chce mi się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
![]() Witam po świętach ![]() U nas było trochę biegania, tak więc nie było zbytnio czasu na wizaz... Wigilia nie była dla mnie tak łaskawa, od rana ![]() ![]() dopiero pierwszy dzień Świąt zjadłam śniadanie, ale też było ciężko, za to wczoraj najadłam się za wszystkie dni ![]() ![]() A dziś coś mie na kichanie wzięło grrrrr.... Paulinkkka88, AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 ![]() ![]()
#239 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnie 9 tc i mam ważenie że już zaczyna się lekko brzuszek wypychać, czy to możliwe???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.