Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 17:52   #211
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
bo Twoja jest już "dorosła" i woli normalne jedzonko, co tam będzie mleko piła
ehh gdyby tylko jadł to mleko normalnie,nie na śpiocha
ehh biedny
moze z czasem polubi jedzenie inne niz mleko i zacznie jesc normalnie.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Moja to ani mleka ani obiadku. Przy 1/3 deserku już protestuje (oczywiście połowa słoiczka i z tego 1/3). Cofamy się dziewczyny
moze tyle jej wystarcza, wiesz zeby moze tez robia swoje.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:02   #212
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ehh biedny
moze z czasem polubi jedzenie inne niz mleko i zacznie jesc normalnie.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

moze tyle jej wystarcza, wiesz zeby moze tez robia swoje.
wcisnąć w nią 100ml to jest wyczyn... Przeważnie po 70ml już nie da rady więcej jej wcisnąć.
Stary 2013-01-09, 18:05   #213
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
wcisnąć w nią 100ml to jest wyczyn... Przeważnie po 70ml już nie da rady więcej jej wcisnąć.
wazne ze w ogole je, moze tyle jej wystarcza, albo jest na diecie razem z mama

Amelcia
Stary 2013-01-09, 18:08   #214
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Moja to ani mleka ani obiadku. Przy 1/3 deserku już protestuje (oczywiście połowa słoiczka i z tego 1/3). Cofamy się dziewczyny
Jeśli zachowuje się normalnie, to do kilku dni bym się tym aż tak bardzo nie przejmowała, ale poszła ją zważyć. Moja też miewa różny apetyt, ale dzisiaj znów udało jej się zrobić coś nowego, więc na pewno się nie cofa.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jestesmy po wizycie, maly zdrowy ufffff! I w 2 tygodnie pieknie przybral-350g wazy 7700g takze zmiana diety mu sluzy)
Super!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:11   #215
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Nadalka faktycznie Igunia mniej je. Był przecież taki czas że zjadała cały słoiczek a mleka po 120ml,nie? Może faktycznie ząbkia próbowałaś przez sen?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:13   #216
nel_a
Zakorzenienie

Nadalka a ile Igunia miała jak dałaś jej coś nowego? I jaka była jej reakcja? Mój póki co świetnie wypluwa

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:14   #217
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Nadalka a ile Igunia miała jak dałaś jej coś nowego? I jaka była jej reakcja? Mój póki co świetnie wypluwa
bo wypluwac tez sie trzeba nauczyc!

Amelcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 18:21   #218
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Najlepszego dla kochanego Zbaniusia

Pytanie za 100 punktów. Co oznacza słowo Maluda? Dopiero na wizażu na Mamie z klasą spotkałam się z tym pojęciem, u mnie to nie funkcjonuje. Jest tylko maruda

Dla mnie to normalne słowo, ale ja z wlkp. jestem
Maluda od "malutka". Dostanę 100 pkt?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:22   #219
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bo wypluwac tez sie trzeba nauczyc!

racja

Stary 2013-01-09, 18:24   #220
nadalka
Zakorzenienie

Ona w dzień i jadła i 150. Obiadki całe, deserki całe. Teraz tylko połowę obiadku je bo już krzyczy uderza. Na śpiocha jak jej dawałam w nocy to też zjadała tyle samo. Bo jak ona poczuje że już jest podjedzona to automatycznie się zrywa smoczek wypluwa i nie ma mowy o jedzeniu. W dzień jej na śpiocha nie daje bo jak śpi to nie można jej ruszać bo od razu się budzi. Jedyne co dobre z całego dnia. To to że po kąpieli na noc je 200ml. Nie wiem czy to po kąpieli jest taka głodna, czy najada się na noc bo w nocy nie wstaje.

Nela, ja pierwszy raz dałam idze jak miała 3,5mc kaszkę. Ale to dawałam może dwa razy w tyg. Jak skończyła 4mc to marchewkę itd. Miesiąc jej zajęło uczenie się jedzenia z łyżeczki.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

No szczególnie jej nie smakowało. Ale z czasem się przyzwyczaiła.
Stary 2013-01-09, 18:26   #221
depoison
Zadomowienie

No, popracowałam trochę, teraz czas na relaks

Wróciliśmy z bilansu.
Mała ze wszystkim (wzrost, waga, obwód głowy) jest na 45 centylu. Obłęd! Czyli właściwie można już powiedzieć, że żaden z niej okruszek, że nadrobiła
Zgłosiłam tę niechęć do brzucha, do przewracania się - lekarka (to z kolei niemiecka polityka ) nie sprawiała wrażenia przejętej. Uznała, że wszystko inne świetnie robi, więc widocznie tego brzucha nie lubi i tyle. Ale możemy ją zachęcać, kłaść, wygłupiać się, cuda pokazywać. Może się wreszcie przekona. Ale nawet jeśli nie, to wg pediatry nie jest to żaden problem neurologiczny.

W kwestii diety (poza glutenem), zdaje się na mnie, moje wyczucie i przeczucie (), do niczego nie wtrąca. Wysłuchała, co daję, pokiwała głową i spytała tylko czy chętnie je i ładnie się załatwia. Jak tak - to żadnych uwag.
Gardło sprawdziła, oskrzela sprawdziła - wszystko czyste, więc z katarem też nic (poza odciąganiem) mamy nie robić.
I jeśli dalej wszystko będzie ok, to kolejna wizyta dopiero na bilansie roczniaka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Coś w tym jest

Uwielbiam kawę ze Starbuck's, do tego zawsze biorę sernik I to jest jednorazowa przyjemność za ok. 5 funtów-czyli puszka takiej czekolady wychodzi taniej, bo dłużej się nią można cieszyć
no właśnie
Mam jeszcze jeden argument - nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie kawy czy herbaty nigdy się nie wyrzuca, zawsze zejdzie. Podczas gdy inne produkty niestety (nienawidzę tego, nienawidzę! ) dziesiątki razy lądują w śmietniku (męża mam dziwaka - jak coś jest otwarte, dajmy na to, od przedwczoraj, to on już się będzie bał to jeść ).
I choćby z tego względu na dobre napoje mi nie szkoda, bo zawsze zużyję

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dzień doberek po pracy

Najpierw na szybko pytanie do mamuś dzieciaczków z ząbkami : po jakim czasie od zobaczenie plamki pod dziąsłem ząb się wybił nad dziąsło?
ależ Ci zazdroszczę tej umiejętności pracowania rano!
Ja w najlepszym wypadku zaczynam po zapadnięciu zmroku, w najgorszym - jak Zosia pójdzie spać

Co do zębów, to też nie pomogę - u nas nie było żadnych białych plamek, żadnych rozpulchnień. Po prostu jednego dnia zęba nie było - następnego był

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
n
też bym obstawiała ciężki poród, ale co do hipotrofii nie jestem pewna. U nas była, a nie mieliśmy takich przebojów. Tylko biorę poprawkę na to, że Luśka mimo hipotrofii uznała, że pora wyłazić i to ona się na świat wypchała a nie ją wypychali
ja właśnie myślę, że może to wszystko razem. Oba czynniki złożyły się na taki efekt. No i u mnie rzeczywiście - przecież mała nie pchała się na świat ani trochę, wykopywali ją z tego brzucha jak mogli, a ta wciąż, mimo potężnych dawek misoprostolu, wyjść nie chciała
Ale jak już pisałam - powodu tych koszmarnych wrzasków pewnie nigdy do końca nie poznamy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dep piękne te smoczki i butelki, Ty to zawsze znajdziesz takie śliczności
Aż żałuję, ze nie mogę kupić.
sama nie znalazłam, one po prostu uśmiechały się do mnie w Rossmannie
Natomiast na necie jest znacznie większy wybór, jak to wszystko wczoraj obejrzałam, to zakochałam się w tym designie!

Cytat:
Ja też... Też nie wiem, jak ja to wytrzymałam... I nie wiem co było przyczyną. Może to ta słynna niedojrzałość układu nerwowego/pokarmowego. Chociaż objawów typowych kolek u nas nigdy nie było (takich jak wzdęty brzuszek). Raczej ogromna nerwowość, która skończyła się wraz z końcem 3 miesiaca.
czyli ja źle pamiętam? bo coś mi się kojarzy, że mała uspokoiła się, jak rozbujałaś laktację. I że wtedy doszłaś do wniosku, że krzyczała głównie z głodu.
pochrzaniłam?

Cytat:
Dep ja nie wiem jak ty zyjesz po tak krótkim snie, masakra, wspołczuje, a w weekendy chociaż odespisz to? co do ciuszków dobrze kombinujesz z rozmiarem my juz nosimy 80
po prostu LEDWO żyję
A w weekendy nie odeśpię, to dla mnie dzień jak co dzień, przecież pracuję w domu - więc wszystko jedno czy w poniedziałek o 8 rano, czy w sobotę o 22
Ale! małż mi 2 godziny temu padł. Zosia też. Czyli, jak mniemam, obudzą się wyspani. W związku z tym ja się chyba (chyba ) dziś wcześniej położę, a chłop niech po nocach bawi Zochulinka

bebe1987 - jeszcze raz wielkie gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie od wtorku juz bede w Niemczech to sie odezwę
czy ktoś za mną tęskni???
głupie pytanie
btw - jak sprawuje się aparat?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przed chwilą była u mnie HV, młody waży tylko 7150g. Przez 1,5 miesiąca przybrał na wadze tylko 1kg
wg niej to jest mało?!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 18:28   #222
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
O matko jak to wszystko przepysznie wygląda , zdolniacha z Ciebie mniam
dzięki, jaka tam zdolniacha , nie zamieszczam po prostu niewypałów
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:44   #223
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka karmie tak:
9.00-piers
Ok 11 kaszka ryzowa na 100ml mm
Ok 13 piers
Ok 14 pol sloiczka obiadku z miesem
Ok 15 piers
Ok 17 piers( ale tylko pipije troszke)
17.30 pol sloiczka jablka z lyzka manny
19 piers
I noc czasm 23 a czasem 2 w nocy i tyle powiem szzerze ze tozkrecil mu sie apetyt
bardzo fajnie, pierś/kaszka co 2 h, a "pomiędzy" mniejszy posiłek w postaci jabłuszka czy obiadku też mam taką wizję, tylko słabo mi idzie wdrażanie
super że Jaś sie rozkręcił

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

czyli ja źle pamiętam? bo coś mi się kojarzy, że mała uspokoiła się, jak rozbujałaś laktację. I że wtedy doszłaś do wniosku, że krzyczała głównie z głodu.
pochrzaniłam? :
Dep, gratuluję udanego bilansu! Niechęcią do brzuszka bym się nie przejmowała, skoro lekarz się nie martwi. A Zosia odwraca się sama na brzuszek?

Co tych wrzasków u nas, to M. darła się od 3 tygodnia życia do końca 3 miesiąca. A z laktacją i przyrostami był problem "tylko" w 3 miesiącu życia. W pierwszym i drugim było ok, przyrosty ok. A darła się. Jestem pewna, że w 1 i 2 miesiącu życia się najadała. I u nas - w przeciwieństwie do Was - szału z jedzeniem nadal nie ma. I nadal przyrosty na minimum, a mała zadowolona i radosna.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:46   #224
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdwao brawa dla Jasia za wagę i ładne jedzonko
mój też się rozkręcił z jedzeniem,zjada 3/4 słoiczka obiadowego a na śniadanie pół słoiczka deserku z kaszką polubił łyżeczkę,uff.z dnia na dzień niestety mleko nadal wyłącznie przez sen
to super
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, czy kiedyś o tej 11 była sama pierś i zamieniłaś mu ją na kaszke. Czy kaszkę wprowadziłaś pomiędzy karmieniami piersią.
Kurczę ja karmiłam zawsze na żądanie, i generalnie mogę powiedzieć że w tych godzinach była sama pierś, wszytskie te dodatekowe posiłki wprowdziłam między karmieniami, a nie zamiast, na szczęście młody ma cheć na piers po nich-może do popicia?
Cytat:

Wróciliśmy z bilansu.
Mała ze wszystkim (wzrost, waga, obwód głowy) jest na 45 centylu. Obłęd! Czyli właściwie można już powiedzieć, że żaden z niej okruszek, że nadrobiła
Zgłosiłam tę niechęć do brzucha, do przewracania się - lekarka (to z kolei niemiecka polityka ) nie sprawiała wrażenia przejętej. Uznała, że wszystko inne świetnie robi, więc widocznie tego brzucha nie lubi i tyle. Ale możemy ją zachęcać, kłaść, wygłupiać się, cuda pokazywać. Może się wreszcie przekona. Ale nawet jeśli nie, to wg pediatry nie jest to żaden problem neurologiczny.

W kwestii diety (poza glutenem), zdaje się na mnie, moje wyczucie i przeczucie (), do niczego nie wtrąca. Wysłuchała, co daję, pokiwała głową i spytała tylko czy chętnie je i ładnie się załatwia. Jak tak - to żadnych uwag.
Gardło sprawdziła, oskrzela sprawdziła - wszystko czyste, więc z katarem też nic (poza odciąganiem) mamy nie robić.
I jeśli dalej wszystko będzie ok, to kolejna wizyta dopiero na bilansie roczniaka

po prostu LEDWO żyję
A w weekendy nie odeśpię, to dla mnie dzień jak co dzień, przecież pracuję w domu - więc wszystko jedno czy w poniedziałek o 8 rano, czy w sobotę o 22
Ale! małż mi 2 godziny temu padł. Zosia też. Czyli, jak mniemam, obudzą się wyspani. W związku z tym ja się chyba (chyba ) dziś wcześniej położę, a chłop niech po nocach bawi Zochulinka
Brawa dla Zosieńki

połóż się dziś wcześniej, wypoczniesz
Cytat:
bardzo fajnie, pierś/kaszka co 2 h, a "pomiędzy" mniejszy posiłek w postaci jabłuszka czy obiadku też mam taką wizję, tylko słabo mi idzie wdrażanie
super że Jaś sie rozkręcił
bo dopiero zaczynasz, za miesiąc to juz się bardziej ustabilizuje
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:50   #225
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Mleka też?

Mamy półroczniaków - wprowadziłyście już mleko następne? Od Sylwestra zaczęłam je podawać na zmanę z początkowym i jadła je mniej chętnie, ale może to przypadek, bo już jest dobrze.
Cytat:
Wróciliśmy z bilansu.
Mała ze wszystkim (wzrost, waga, obwód głowy) jest na 45 centylu.
Gratuluję utuczenia córeczki!
No i całej reszty przyrostów oczywiście też.

Nas pod koniec miesiąca czeka ostatnie przed ukończeniem roku szczepienie, ale rozważam wykorzystanie tego półrocza na szczepienia "zalecane", tylko muszę jeszcze trochę poczytać i zdecydować, co faktycznie jest ważne.
Stary 2013-01-09, 18:52   #226
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Wróciliśmy z bilansu.

dla Zosi

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:53   #227
wvictoria
Wtajemniczenie

dla Jasia i Zosi

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:54   #228
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mamy półroczniaków - wprowadziłyście już mleko następne? Od Sylwestra zaczęłam je podawać na zmanę z początkowym i jadła je mniej chętnie, ale może to przypadek, bo już jest dobrze.

słyszałam, żeby mieszac mleko 1 z 2
Stary 2013-01-09, 18:56   #229
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Kurczę ja karmiłam zawsze na żądanie, i generalnie mogę powiedzieć że w tych godzinach była sama pierś, wszytskie te dodatekowe posiłki wprowdziłam między karmieniami, a nie zamiast, na szczęście młody ma cheć na piers po nich-może do popicia?
Pytam z ciekawości. Ja zaczynam dopiero i podaje Antkowi posiłek tak na oko pół godziny do godziny przed karmieniem piersią i zawsze potem proponuje mu pierś. Je bardzo chętni- znaczy pierś, bo z resztą- to zależy...(początek był niezły).

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 19:07   #230
prince_polo
Zakorzenienie

małej chyba ida kolejne zęby. heh...
Musze rano sprawdzic.

Ale mam dzis dzień. Dostałam spozniony prezent skórzane oficerki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:17   #231
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello Dzisiaj moja mała ma bardzo aktywny dzień i przez to w ogóle nie mam czasu na wizaż. Jestem bardzo niepocieszona. Ale mam nadzieję, że mała w miarę szybko pójdzie spać i wtedy poczytam. Chociaż ona ostatnio chadza spać po 22

Mam w domu album na zdjęcia. Kiedyś go dostałam i od kilku lat leży nie zagospodarowany. W sumie z tego względu, że robiłam fotoksiążki. Aż postanowiłam go wykorzystać - wywołałam zdjęcia małej. Muszę powiedzieć, że jednak co zdjęcie na papierze to na papierze. Wygląda super

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:22   #232
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Mleka też?

Ja o mleku właśnie mówiłam.

My od 5, jesteśmy całkowicie na 2.
Stary 2013-01-09, 19:23   #233
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hello Dzisiaj moja mała ma bardzo aktywny dzień i przez to w ogóle nie mam czasu na wizaż. Jestem bardzo niepocieszona. Ale mam nadzieję, że mała w miarę szybko pójdzie spać i wtedy poczytam. Chociaż ona ostatnio chadza spać po 22

Mam w domu album na zdjęcia. Kiedyś go dostałam i od kilku lat leży nie zagospodarowany. W sumie z tego względu, że robiłam fotoksiążki. Aż postanowiłam go wykorzystać - wywołałam zdjęcia małej. Muszę powiedzieć, że jednak co zdjęcie na papierze to na papierze. Wygląda super
zgadzam się ja regularnie wywołuję co miesiąc zdjęcia małego, mam ich już kilkaset no i dziś własnie wyslałam zmaowienie, musze tylko kupić album by je powklejać
Stary 2013-01-09, 19:23   #234
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam, żeby mieszac mleko 1 z 2
Też o tym słyszałam i nawet tak zaczęłam, ale szybko stwierdziłam, że skoro pije jedno i drugie (tylko "2" mniej chętnie", to mogę podawać na zmianę. Teraz dostaje głównie następne, ale okres przejściowy potrwa ok. 2 tygodni (bo następne otworzyłam razem z ostatnią puszką początkowego).
Stary 2013-01-09, 19:36   #235
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się ja regularnie wywołuję co miesiąc zdjęcia małego, mam ich już kilkaset no i dziś własnie wyslałam zmaowienie, musze tylko kupić album by je powklejać
Jej, gdzie Ty to będziesz trzymać? A teraz jak masz nowy aparat to dopiero poszalejesz z ilością fotek

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:41   #236
Linka25
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o mm i mleko drugie, to pamiętam ze szkoły rodzenia, ze zalecali je wprowadzać stopniowo i po 6 skończonym a nawet 7 miesiącu dopiero. Ale w temat sie nie wgryzałam bo mnie nie dotyczy.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:01   #237
chce_byc_mama
Zakorzenienie

za tydzien w piatek mam wyznaczone spotkanie w pracy.. dowiem sie co i jak i.. juz mi zoladek wykreca na sama mysl.... nie chce wracac do pracy

Amelcia
Stary 2013-01-09, 20:01   #238
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jej, gdzie Ty to będziesz trzymać? A teraz jak masz nowy aparat to dopiero poszalejesz z ilością fotek
na razie chowam w szufladzie, ale zamierzam najlepsze do albumu włożyc, a te mniej lepsze czy reszte w jakiec pudło i tyle ja nie mam za wiele fotek z dzieciństwa, to niech on chciaz ma
Stary 2013-01-09, 20:05   #239
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mleka też?

Nas pod koniec miesiąca czeka ostatnie przed ukończeniem roku szczepienie, ale rozważam wykorzystanie tego półrocza na szczepienia "zalecane", tylko muszę jeszcze trochę poczytać i zdecydować, co faktycznie jest ważne.
z tego co wiem to mleko 2 daje się po 6m

Stary 2013-01-09, 20:12   #240
mamanusi
Przyczajenie

Hej

Jestem zeszłoroczną mamą Lenki i z polecenia forumowej koleżanki Nadalki dotarłam do Was Drogie Panie jeszcze nie wiem co i jak ale jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona to z chęcią się wszystkiego nauczę. Jeśli jednak jestem "intruzem" to walcie śmiało Lenka urodziła się 4 lipca z wagą 3720g i długością 55cm przez cc.
mamanusi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości