MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 19:30   #211
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
oj policzymy sie zaraz

a i poki pamietam prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.

oj tam oj tam .... boje się Strasznie
co do Egzaminu - i oby Cie oświeciło w odpowiednim momencie

pani22ka
no to dobrze ze dobrze - oczywiście dla Ciebie także będą

i jeśli Ja to tez bym prosiła ... na 9-30 ide do lekarza ... i bez badania dowcipnego - nie wychodzę .... - ale powiem wam ze depilacja zakończona sukcesem to nic ze od stania w rozkroku myslalm ze mi pachwina pęknie no ale coś za coś - nikt nie mówił ze będzie Gładko

ja po mału zbieram sie do spania ... taaaa przed 21 ahaha jak nigdy ... mam nadzieje ze Aga z Krzysiem nie będą drugiego filmu oglądać ... bo wszystko słychać

no nic to jakby mnie już nie było
to buziole słodkich snów
i miłego Poniedziałku jutro

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:34   #212
maria28
Kniaginia

Ze SR:
poradnik darmowy z Internetu polecany przez położną:

I jeśli chodzi o pielęgnację brodawek - nie wiem, czy była już o tym tu mowa - to Bepanthen owszem jest dobry, ale przed karmieniem trzeba go zmyć, żeby dziecko nie zlizywało, bo jest niejadalny dla niego. Natomiast maści z Musteli lub Medeli nie trzeba zmywać. Podała nazwę, ale nie chcę tu reklamy robić.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:44   #213
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
oj policzymy sie zaraz

lece

no strippi sto lat dla córeczki

a i poki pamietam prosze o kciuki jutro mam egzamin. caly dzien dzisiaj skracam notatki. eh. robie skrot skrotu. heh.
Beda trzymane, zdasz, jak juz mówiłam co 2 głowy to nie jedna!!

pisalam juz, ze mam nowe rozstepy? na udach, w okolicach pachwin... Nic to czas do łóżka, a w tv jak zwykle czarna DU**
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:53   #214
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i jeśli Ja to tez bym prosiła ... na 9-30 ide do lekarza ... i bez badania dowcipnego - nie wychodzę ....

ja po mału zbieram sie do spania ... taaaa przed 21 ahaha jak nigdy ... mam nadzieje ze Aga z Krzysiem nie będą drugiego filmu oglądać ... bo wszystko słychać

no nic to jakby mnie już nie było
to buziole słodkich snów
i miłego Poniedziałku jutro
prosze za jutrzejszą wizytę,
ja tez pomału zmykam do łóżeczka
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:55   #215
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Demeter i Moderna ja też stwierdziłam niby że niania nie potrzebna tż mówi że kiedyś nie było i jakoś wszystko dobrze było. Ale jednak stwierdziłam że kupię nianie tą ANGELCARE znalazłam taniej tą nową 3 w jednym monitor oddechu, niania, i kamerka fakt nawet tam gdzie znalazłam tanio i tak kupę kasy kosztuje ale kupię a kasa pójdzie z ubezpieczenia z tytulu urodzenia należy nam się z tż po 1000 zł więc jakby nie było 2000zł dodatkowo do rozdysponowania na maleństwo.
Naczytałam się opinii i jestem jak najbardziej za. Wcześniej myślałam o niani z TT ale jak ostatnio pilnowałam tego maluszka oni mają tą nianie z ANGELCARE tylko starszy model tz ten niebieski (co kosztuje ok 500 zł) mają ja po pierwszym dziecku. I faktycznie rewelacja mogłam się przekonać mały spał na górze za 2 parami zamkniętych drzwi jak się przebudził było słychać wyraźnie jak oddycha jak zaczyna płakać.
Ale z drugiej strony nawet jakbyście chciały iść się wykąpać jak położycie maleństwo spać nie wiem czym bym usłyszała jak mała płacze mając nianię przy sobie ustawioną odpowiednio głośno usłyszę.
Nie wiem takie moje zdanie jeśli można sobie pozwolić na taki zakup to czemu nie, w końcu to jest po to by nam ułatwić życie.
My mieszkamy w domku to inna sprawa bo czy będę chciała śmieci wynieść to nie będę się stresować jak głupek, czy pranie rozwiesić na dworze.

Ale niech wypowiedzą się doświadczone mamusie czy faktycznie to takie niezbędne.
aaa i czytajcie opinie rodziców bardzo wiele niań szumi, zagłusza i jest niedokładnych

Moderna, Demeter i pozostałe Mamusie proszę podaję linka do sklepu który znalazłam z nianiami i ceny są niższe niż w innych sklepach tak mi się wydaje jak pobieżnie przejrzałam Może się przyda
Dzięki wielkie za info No ta AngelCare jest bardzo fajna, ładnie wygląda też, a ja szukam na allegro i tam są za 380 zł - monitor + niania.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny ależ mi ból wlazł w lewy bok tak w okolice nerki - masakra nawet na lewą nogę nie moge normalnie stanąć tak kuje , nie mówiąc juz o przekręceniu się na łóżku!
w morde jeża zaczynam się czuć jak stara baba - tu boli tu szczyka
a i na dodatek mnie suszy
Ja też tak mam Boli mnie jak staję na lewej nodze, jak chodzę, cięzko się przekręcić na łóżku. Lekarz kazał mi leżakować codziennie po trochu i malo łazić...

Co do gojenia pępka ja kupię zwykły spirytus, bo koleżanka mówila, ze pępek jej córeczki dlugo nie chciał odpaść po octenisept. Przyszła polozna i powiedziała jej, żeby kupili zwykły spirytus, rozrobili i szybko wtedy poszło.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:56   #216
anika_s
Wtajemniczenie

Klementyna ja też mam kilka pięknych na lewym udzie...
oby na tym się zakończyło
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:56   #217
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no ale coś za coś - nikt nie mówił ze będzie Gładko

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Natomiast maści z Musteli lub Medeli nie trzeba zmywać. Podała nazwę, ale nie chcę tu reklamy robić.
z Ziajki podobno też.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a ja jak baleron
nie wierzę. nic a nic

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 20:00   #218
czarny flamaster
Zadomowienie

Własnie wróciliśmy ze "zwiedzania" porodówki. Dziwne jeśli powiem, że bardzo mi się podobało? Jesli tak to trudno, ale podobało mi się
Położna oprowadziła nas po wszystkich pomieszczeniach, w których będziemy, a nawet pokazała salę do cc. Mogłam położyć się na łóżku do rodzenia, a także sprawdzić krzesło do rodzenia. Jeszcze nie zdecydowałam jak chciałabym rodzić, ale to krzesło nie jest tak złe jak się wydawało na zdjęciach. W ogóle, to miałam takie niesamowite poczucie intymnosci na tym oddziale, chyba, że jest to zasługa pory wieczornej. Jedna kobieta była na sali porodowej i spacerowała sobie spokojnie )

No to teraz tylko czekamy )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 20:06   #219
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
pochwalę się swoimi nowymi nabytkami właśnie wróciłam z pepco i upolowałam 2 bodziaki i 3 pary skarpetek...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi widzę że Julka ma dzisiaj urodziny - najlepszego dla Niej!
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

strippi wszystkiego najlepszego dla Julci i taty z okazji urodzin
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Sto lat
Cytat:

no strippi sto lat dla córeczki
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Strippi, sto lat dla córci!

dzięki kochane

Julka dostała od nas http://usmiechmalucha.com.pl/22795.html i powiem wam - nie ma dziecka oraz ojca DDD choć sama przyznam, że super zabawka

Dragusia -

Uciekam do wyrka bo cały dzień poza domem, a jutro na 10:00 mam być u koleżanki na kawce
Stary 2013-02-03, 20:32   #220
megi-megi
Zakorzenienie

Witam po weekendzie.
Wracam - a tu nowy wątek - ale chyba nie spóźniłam się na pierwszy poród? Drausia, Liwka, Leonikowa - jesteście?

Rano nadrobię - teraz padam na twarz i inne części.
Dobrych snów mamusie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 20:38   #221
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

z Ziajki podobno też.

nie wierzę. nic a nic
nogi - bo reszta to nawet ujdzie. ale naprawdę jak zobaczyłam wczoraj to dziś grzecznie nózki na krzesełko mąż mi nawet buty rozwiązywał

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

pytanko dla Warszawianek.
koleżanka jest w ciąży ma pakiet w lux medzie. kogo byście poleciły do prowadzenia ciąży. Może być info na priv. Najlepiej babeczka

dziękuję

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Własnie wróciliśmy ze "zwiedzania" porodówki. Dziwne jeśli powiem, że bardzo mi się podobało? Jesli tak to trudno, ale podobało mi się
Położna oprowadziła nas po wszystkich pomieszczeniach, w których będziemy, a nawet pokazała salę do cc. Mogłam położyć się na łóżku do rodzenia, a także sprawdzić krzesło do rodzenia. Jeszcze nie zdecydowałam jak chciałabym rodzić, ale to krzesło nie jest tak złe jak się wydawało na zdjęciach. W ogóle, to miałam takie niesamowite poczucie intymnosci na tym oddziale, chyba, że jest to zasługa pory wieczornej. Jedna kobieta była na sali porodowej i spacerowała sobie spokojnie )

No to teraz tylko czekamy )
ja dziś też zwiedzałam szpital na siemiradzkiego. ale jutro napisze bo póki co mam mega mieszane uczucia które z czasem przechodzą jak zaczynam na spokojnie myślec :P i gadać z siostrą i innymi
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 20:49   #222
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
I jeśli chodzi o pielęgnację brodawek - nie wiem, czy była już o tym tu mowa - to Bepanthen owszem jest dobry, ale przed karmieniem trzeba go zmyć, żeby dziecko nie zlizywało, bo jest niejadalny dla niego. Natomiast maści z Musteli lub Medeli nie trzeba zmywać. Podała nazwę, ale nie chcę tu reklamy robić.
nie trzeba zmywać też maści z ziaji i palmersa.

powiedzcie mi, tylko tak łopatologicznie jak ubiera się dziecko? pod śpioszki to wiem, że bluzeczka/kaftanik/body. a pod pajaca? tak samo? próbuję dojść do ładu z ciuszkami jakie mam i ewentualnie coś dokupić póki te promocje w smyku, ale nie do końca wiem co do czego i co mi się przyda, co jest najbardziej potrzebne/niezbędne/uniwersalne?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 21:01   #223
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie trzeba zmywać też maści z ziaji i palmersa.

powiedzcie mi, tylko tak łopatologicznie jak ubiera się dziecko? pod śpioszki to wiem, że bluzeczka/kaftanik/body. a pod pajaca? tak samo? próbuję dojść do ładu z ciuszkami jakie mam i ewentualnie coś dokupić póki te promocje w smyku, ale nie do końca wiem co do czego i co mi się przyda, co jest najbardziej potrzebne/niezbędne/uniwersalne?
podpinam się pod pytanko
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 21:03   #224
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie.
Wracam - a tu nowy wątek - ale chyba nie spóźniłam się na pierwszy poród? Drausia, Liwka, Leonikowa - jesteście?
ha ha ha jestesmy

dobra skróciłam z 40 str do 20 teraz by sie dzien na nauke tego przydal

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 21:16   #225
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ah dziewczyny, dzisiaj caly dzien martwie sie o maluszka.. niby sie cos tam rusza, ale tak baaardzo delikatnie, prawie go nie czuje.. od dwoch dni taki marudny, ruchy odczuwam w sumie tylko od srodka.. moze sie jakos inaczej obrocil?

no i ten brzuch tez twardnieje od czasu do czasu.. a wczoraj to normalnie jak skala
.... może wie ,że jest weekend i leniuchuje..... mój też czasami odpoczywa i tylko czuję lekkie "smyranie".
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

moj maz tez wlasnie mowi, ze to bzdura.. a ja bede caly dzien sama.. tez mam psa i drzwi bede chciala przymknac, jak maly bedzie spal.
Nawet nie wiem, jakich argumentow uzyc, by go przekonac..
u mnie działa "bo ja tak chce"
Cytat:

Cytat:
i jeśli Ja to tez bym prosiła ... na 9-30 ide do lekarza ... i bez badania dowcipnego - nie wychodzę .... - ale powiem wam ze depilacja zakończona sukcesem to nic ze od stania w rozkroku myslalm ze mi pachwina pęknie no ale coś za coś - nikt nie mówił ze będzie Gładko

co do elektronicznej niani to kiedyś pisałam ,że ja mam tą angel cośtam.... kupiłam 7 lat temu jak ur.kubusia .niania z dedektorem oddechu... dla mnie okazała się zbędna , ponieważ pewniej się czuję jak mam dziecko w pobliżu .....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 22:04   #226
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
może jakiś koniaczek???
to pewnie ten koniaczek byśmy dostali z powrotem na jakieś urodziny czy imieniny, jak już ze dwa razy się zdarzyło
Kupiliśmy szlafrok

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
wczoraj nie miałam siły już do Was zajrzeć bo zakupy w ikei i markecie mnie wykończyły ale mamy na szczęście już łóżeczko i przewijak jeśli chodzi o wanienkę to pani mówiła, że mamy zaglądać na str. bo możliwe, że się pojawią w przyszłym tygodniu no nic zaczekamy jeszcze
za chwilkę po raz drugi będę dzwonić do położnej bo mamy jechać zobaczyć porodówkę, rano jak dzwoniłam to było fulll babek
pochwal się zakupami
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a i mam pytanie, kupujecie ten spray do pępuszka oscy-coś tam? Bo ja chyba zakupie aa octenisept

Haha Mokka specjalnie pisałam do Ciebie bo myślałam że nikomu nie powiesz
Co do konkubenta to ja tak musiałam podać tydzien przed slubem w opiece społecznej i TŻ nie mógł przeżyć żę tak go nazwałam
a mi się słowo konkubent kojarzy z takim co żyje z jakąś babą i jej dziećmi, leje ją, chleje i maltretuje dzieciaki
Tylko Paniki konkubent kojarzy mi się z fajnym chłopem bo się przyzwyczaiłam a no i nic nie wspominała o siniakach
1. ja mam zakupiony
2. o ja niedomyślna...
3. ja mam identyczne skojarzenia... Bo zawsze w wiadomościach ja mówią o jakiejś patologii, to padają określenia konkubent czy konkubina
4. Pani może nic nie mówi, bo czym tu się chwalić...
Stary 2013-02-03, 23:05   #227
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
31 tyg

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A czy któraś zdecydowała się na sesję ciążową?
Ja mam we wtorek i powiem szczerze że trochę mam stresa..ale fotograf luźny, już robił nam foty, więc myślę, że będzie okej.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
pochwalę się swoimi nowymi nabytkami właśnie wróciłam z pepco i upolowałam 2 bodziaki i 3 pary skarpetek...
te z oczami fajne

Cytat:
z Ziajki podobno też.
Zakupiłam właśnie ziajkę, jak to się mówi..."tak w razie W"...

Dziś wkońcu poskładaliśmy łóżeczko Jestem z niego b.zadowolona
W pokoju zrobiło nam się tak ciasno, że przy naszym rozłożonym łożu można się tylko obrócić i już się stoi koło łóżeczka.
No cóż...będzie trzeba się przyzwyczaić do codziennego składania naszego łoża, bo dotychczas pokój był tylko sypialnią (nie było chętnych do codziennego składania łóżka), ale mały człowieczek zmieni i pokój i dotychczasowe leniwe przyzwyczajenia
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 06:28   #228
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry znów nie śpię od 5 także czytam na telefonie bo Tz nie chce budzić . Jutro jedzie do Niemiec także mogę się pożegnać na 3 tygodnie ze snem

Trzymam kciuki za wizyty!

Ja do biustu kupuje maltan też nie trzeba zmywac

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 06:28   #229
oldzinx
Raczkowanie

Witam się z rana. Mrozno u nas za oknem. Siedzę i oglądam stare odcinki m jak miłość. Ciekawsze niż te nowe. I zastanawiam się co na śniadanie zjeść, chyba zjem jogurt z paszą dla kurcząt jak to TZ określa moje pyszne otręby pszenne
A zapomniała bym, witam się w rozpoczętym 29 tygodniu . Jeszcze tylko tydzień i już prawie wszystkie będziemy po 30tce

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-02-04 o 06:37
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 06:48   #230
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Cytat:
Dragusia

Strippi, sto lat dla córci!

Cytat:
i jeśli Ja to tez bym prosiła ... na 9-30 ide do lekarza ... i bez badania dowcipnego - nie wychodzę .... -

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja mam we wtorek i powiem szczerze że trochę mam stresa..ale fotograf luźny, już robił nam foty, więc myślę, że będzie okej.
Ooo to czekamy na fotki

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko tydzień i już prawie wszystkie będziemy po 30tce
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:02   #231
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
mato z córa - ale pędzicie!!!

Mała (prawdopodobnie Alicja ) po piątkowej wizycie:
- waży już 2 250g
- wszystko idealnie się rozwija
- serduszko pracuje prężnie
- nóżki, kości, kręgosłup, stópki, oczy, wargi, podniebienia itd. wszystko ok
- ułożyła się główką w dół i jak to lekarz określił 'zaczyna wyczajać że nie długo nadejdzie 'ten' moment
- szyjka ok
- łożysko 'starzeje się w normalnie'
- w poczekalni czekaliśmy 3h!!! ale było warto... to jest nasz nowy lekarz, którego musieliśmy zmienić bo poprzedniczka odeszła... nie żałuje, moje zwykłe usg było bardziej dokładnie niż połówkowe
nie wspomnę o tym, że lekarz piekielnie przystojny taki tym wysokiego bruneta z lekkim zarostem, amant pełna gębą nieskromnie przyznam się że mąż dokładnie taki sam tyle, że wyższy ale poza wyglądem profesjonalista w każdym calu - oby więcej takich lekarzy... mogę czekać nawet i po 4h jeśli tylko każda wizyta będzie tak wyglądać

aaaaaaaaaaa.... i najważniejsze!!!
jesteśmy w 31tc 4dniu a lekarz zapewnia, że Ala jest o tydzień starsza (wedle wszystkich pomiarów) a komputer wedle wagi i wzrostu mówi że to już 33 tc więc bardzo prawdopodobny termin przed świętami lub idealnie w święta ehhhh.... wszystko jedno byle by już z nami była ...
wczoraj przeleżeliśmy CAŁĄ niedziele - dosłownie przeleżeliśmy przed tv, ja sobie kimłam chyba z 3 razy hihihi... ale odpoczęły mi plecy i Mała taaaaaaaak kopała, że aż się zastanawialiśmy czy wszystko jest ok

u mnie bilans +9kg... brak rozstępów ale pojawiły sie małe naczynka krwionośne ...

szwagierka w 7 tyg ciąży termin na 19.09.20313
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:02   #232
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Pani może nic nie mówi, bo czym tu się chwalić...

podczas całego naszego wspólnego bytowania dwa razy widziałam go w "akcji". Raz jak się pokłóciłam z jakimś kibicem podczas meczu (nie wiem jakich argumentów chłop użył na stronie, ale mój oponent cały wieczór potem stawiał mi drinki ); drugi raz na jakimś weselu włożył palec w oko kolesiowi-lotnikowi, który za dużo ze mną tańczył ("Kasia, to nie było nie specjalnie").
Także bicie to chyba szybciej ja w tym konkubinacie (choć jeszcze nie było ale ja histeryczka jestem, więc to realne).

Za to patologiczne picie odchodzi często

Cytat:
W pokoju zrobiło nam się tak ciasno, że przy naszym rozłożonym łożu można się tylko obrócić i już się stoi koło łóżeczka.
obawiam się, że u nas będzie to samo... w ogóle nasze wielgaśne łoże nie daje specjalnie pola manewru

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Ja do biustu kupuje maltan też nie trzeba zmywac
też tę mam. nawet nie wiedziałam

Cytat:
Siedzę i oglądam stare odcinki m jak miłość. Ciekawsze niż te nowe.
z tym mi się ta ciąża kojarzy. ze starymi odciankami "M jak miłość" o poranku. Od pierwszego odcinka oglądam, chłop na napisach do pracy wstaje

Cytat:
Jeszcze tylko tydzień i już prawie wszystkie będziemy po 30tce

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:18   #233
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ale dziś miałam noc. Nie dlatego, że mi brzuch przeszkadzał, ale jakiś idiota przed 4 nad ranem zaczął się dobijać do bloku - najpierw walił w furtkę, potem jakoś przez nią przeszedł i zaczął walić w drzwi wejściowe, które my mamy jakieś 1,5 metra od sypialni
Nie wpuszczała go jakaś Monika, a on widocznie nie znał nr mieszkania, bo domofonu nie używał. Po 20 min zadzwoniłam na policję, pierwszy raz w życiu - ale się zestresowałam. Po 15 min przyjechali i dali mu do niej zadzwonić ze swojego telefonu, więc dziewczyna mu otworzyła. Jak wszedł na klatkę, to znów zaczął się drzeć, ale na szczęście krótko. Mieliśmy z Mężem noc z głowy - zasnęliśmy dopiero po kilku godz.
Jak to Mąż skwitował w chwilach naszej bezsenności: "A awanturnik pewnie już sobie słodko śpi..."
Ależ Policja ma dobre serce

Cytat:

a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp....
wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic.

oczywiście atak paniki - odjęło mi nogi od połowy ud, przeczyściło mnie na wszystkie strony. On jest jeszcze za mały na takie akcje , poza tym jestem zaszyta i zdycham ze strachu
próbuję się do lekarza dodzwonić ....
Na pewno wszystko dobrze! trzymam kciuki!

Cytat:

zobaczcie co znalazłam - cezik wymiata
http://demotywatory.pl/4039271/Te-gl...nicznej-muzyki
haha uwielbiam go!!!!

Cytat:

1- aaaa to ja zaraz szykuje sie do Teleportacji !!!!
2 - haha w sumie zalezy w jakim tempie bedziemy posty walic ost watek byl prawie na caly miesiac ... no ale ja nadal licze ze Liwka_O i Dragusia bankowo przed 20 Lutym urodza sasasasaa
hiehie się okaże...:P

Cytat:
Ze SR:
poradnik darmowy z Internetu polecany przez położną:

hmmm a nam mówiła w SR, że Bepanthenu też nie trzeba zmywać.

Cytat:
Witam po weekendzie.

Rano nadrobię - teraz padam na twarz i inne części.
Dobrych snów mamusie
Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 07:25   #234
czarny flamaster
Zadomowienie

45 days to go

Pobudka z bólem gardła, noc znów nieprzespana i jeszcze nowa fala smutku.... Buuuu.....
Muszę jakoś się ogarnąć, bo nie będzie ze mnie pożytku żadnego. Wczoraj dobiłam w końcu 'Język Niemowląt". Muszę przyznać- jestem pod dużym wrażeniem. Po przeczytaniu mam poczucie, że nic mi nie jest straszne, ze wszystkim sobie poradzę i maluszka wychowam z palcem w nosie Oczywiście- życie zweryfikuje. Już zapowiedziałam mężowi, że mały nie będzie spał z nami w łóżku. "Będziesz do niego wstawać? Ciekawe czy Ci się będzie chciało!"
A będę! Moja mama też spała z moim bratem i gdy chciała by spał osobno, on był tego nienauczony i musiała z nim nieźle walczyć.
Teraz biorę się za "Mamo, tato- co Ty na to", ale po przeczytaniu Języka jakoś wiele informacji mi się powtarza więc chwilowo przerzucam kartki.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:27   #235
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie
O Boziu...
Chyba czas uciekać.
A Ty już z nospą nie szalej - na porodówkę jedź
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:30   #236
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
za 38t toż Ty już możesz rodzić
coś czuję, że dobrze typowałam

A i ktoś tu miał torbę pokazać ?

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
hmmm a nam mówiła w SR, że Bepanthenu też nie trzeba zmywać.
Też mi się tak wydawało, że położna ta która była u mnie właśnie dlatego polecała Bepanthen że nie trzeba zmywać...
Muszę poszukać gdzieś informacji, bo jak by trzeba było zmywać to kupię Maltan a Bepanthen będzie do pupy maluszka.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:34   #237
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam sie w poniedzialek z rana. Dopinam gorzka herbate - bleee, i lece do lekarza.

A pozniej na zakupy wiec wozeczek ze soba biorem, nie beda takich ciezarow we rekach taszczyc

Nio dam znac jak wroce - buuuziole

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:37   #238
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze to mówię jak już uciekam z autobusu albo z kolejki Więc w tym momencie jest tylko konsternacja A co potem, to nie wiem... ale mam nadzieję, że takiej osobie jest glupio, bo jednak inni ludzie którzy stoją obok tez mój komentarz słyszą

scarlet, ja jednej rzeczy nie mogę zrozumiec Ciągniesz się dalej za nami jak taki rzep... tylko po co? Przeciez ewidentnie ani Twoje posty niczego do tego wątku wg nas nie wnoszą - ani prawdopodobnie nasze posty w niczym Ci pomocne nie są. Nie zauważyłas jeszcze, że ten wątek przeznaczony jest dla mamuś, które z radością dowiedziały się o swojej ciąży i z utęsknieniem czekają na swoje Skarby? Więc zważywaszy na Twoje powyższe podejście - wątek ewidentnie nie jest dla Ciebie i chyba z korzyścią dla obu stron byloby gdybyś poszukała czegos bardziej stosownego - jakiegos wątku o niechcianych ciążach/niekochanych dzieciach/ rzyganiu, itp Nie ma takiego wątku? To może załóż? Na pewno znajdą się inne takie mamusie jak Ty
To w końcu forum jest, można pisać w jakim wątku się chce. Och to dobrze, że mnie oświeciłaś, bo ja Myślałam, że to wątek dla tych co mają t.p. na marzec i kwiecień, a jednak nie - ale innego z taką datą nie widzę jakoś, a i tytuł mówi co innego. Temat niechcianej ciąży mnie nie dotyczy, bo swoją planował am, niekochanego dziecka też nie,bo dzieci nie mam, wątek o rzyganiu całą ciążę owszem istnieje i biorę w nim udział.

Cytat:
i ja się witam ...niewyspana .....

dzięki dziewczyny ....
no cóż dzisiaj sama sobie kupię -najbardziej czekoladowe z czekoladowych....
ale tak w sumie to mi przeszło tylko nie lubie jak ktoś decyduje za mnie ...

pewnie byłaby sama na wątku - katarzyny w. i inne z będzina nie maja dostępu do netu chyba ....

A może tam powygłaszasz swoje mądrości?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Z poprzedniego: Leonikowa, Klemetyna - brawo za wizyty

Akurat w tej dziedzinie chyba nikt tutaj cię nie przebije. Czytając twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie że spotkały cię wszystkie nieszczęścia tego świata, i wręcz wyczuwam jakbyś miała z tego powodu, że ci tak źle jakąś dziką satysfakcję. Naprawdę trudno odnosić się z sympatią do osoby, która daje z siebie same negatywne emocje...

fajnie że wyjazd się udał

no nie mogę , pisałaś że jesteś kompaktowa, ale nie sądziłam że aż tak

a jednak

o rany

ale tak na serio to jakiś lekarz z d.py wyjety :/

uwielbiam sorbety

niezła akcja z tym czajnikiem

a opisy czytam i prawie ryczę...

wow! zdrowa kobita
moja położna na SR mówiła ostatnio że dzieciaka 5,5 kg przyjmowała, w jej 20letniej karierze też rekord

A, te zabaweczki lamaze śliczne są!

Miłego popołudnia
Jasne, naprawdę bardzo się cieszę, że mam powikłania ciążę i czeka mnie po niej wiele miesięcy rehabilitacji, żebym w ogóle mogla normalnie chodzić. To było naprawdę spełnienie marzeń jak się o tym do wiedziałam. Tez byś pewnie kipiała od pozytywnych emocji.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:42   #239
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:

no patrz, a mnie położna mówiła, że bepanthenu wystarczy zetrzeć...

Cytat:
hehe

Cytat:
my też mamy ciasno, a łóżka się złożyć nie da to dopiero wyzwanie

Cytat:
zjem jogurt z paszą dla kurcząt jak to TZ określa moje pyszne otręby pszenne
fajne określenie... i w sumie jakby nie patrzeć trafne
ja po śniadaniu - jogurt+mussli+morele

no i brawo za 29!!!

Cytat:
O MATKO!!!! już 38? może 28?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-02-04 o 07:45
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 07:52   #240
Malpka
Zakorzenienie

cześć
ja miałam dziś kiepską noc co się przebudziłam to tak mnie brzuch bolał że nie mogłam usnąć z bólu

Cytat:
a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp....
wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic.

oczywiście atak paniki - odjęło mi nogi od połowy ud, przeczyściło mnie na wszystkie strony. On jest jeszcze za mały na takie akcje , poza tym jestem zaszyta i zdycham ze strachu
próbuję się do lekarza dodzwonić ....
jeju mam nadzieje ze nic się nie dzieje rozumiem że dziś lekarz to trzymam kciuki

Cytat:

A co do smsów... to do mnie za to często pisze wróżka Luna Nasza Lunka może dorabia na boku
:

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

No i jeszcze muszę sobie zakląć: FUCK! Spaliła mi się szarlotka - pikacz nie zapikał, a ja się zaczytałam...
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości