![]() |
#211 |
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Hm, ale ja podczas obrony też miałam dodatkowe pytania z przedmiotów z lat ubiegłych. To tak jakby mieć egzamin, nie?
![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Ja w tej chwili dalej walczę z lekturami. Nienawidzę historii literatury. Nienawidzę. [*]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po studiach na pewno przeczytam wszystkie książki z programu studiów, bo literatura rosyjska jest tak inna i ciekawa. Ale studia oczywiście muszą skutecznie wszystko, co ma jakąś wartość, zmarnować i uprzykrzyć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
A daj spokój ja już zapomniałam co to znaczy czytać dla przyjemności i jak mam wolne to marnuję czas na debilizmy żeby odpocząć chociaż trochę. Ostatnio nawet musiałam sobie czytnik ebooków kupić - byłam wręcz do tego zmuszona i mi lektury uszami wychodzę ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pociesza mnie myśli, że (oby!) to już ostatni rok z historią literatury. Moja droga to gramatyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
A co czytałaś na trzeci rok?
Ja się 500 razy zabieram do 50 twarzy Greya żeby móc pełnoprawnie mieszać z błotem to dzieło, ale nigdy się nie składa na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało mi się na wakacjach przeczytać "Dwanaście krzeseł" "Cichy Don" "Moskwa-Pietruszki" "Pojedynek" "Pożegnanie z Matiorą" "Opowieść o 7 powieszonych" i jakieś tam małe badziewie. W pierwszych miesiącach na uczelni przeczytałam też "Matkę" Gorkiego, cośtam Bunina, Zoszczenko, Błoka, Majakowskiego i "Życie człowieka" Andriejewa. A teraz, a w zasadzie od czasu przed świętami, nie tknęłam zupełnie nic... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Konto usunięte
|
Ja nawet przekartkować nie mogę! Tyle rzeczy na mnie czeka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
A daj spokój ja od dwóch lat staram się poznownie przeczytać Lolitę Nabokova, nie mówiąc o Dzieciach Arabatu które mi zalegają albo o Kuracji Głębskiego.
Odpalę south park i się poodmóżdżam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
heh ja jechalam dzisiaj autobusem 6 godzin - na komputerze ściągnieta ksiązka 70 stron. i co przeczytana? guzik a nie przeczytana
![]() ![]() ale jutro też pisze licencjat.
![]() |
#223 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sama miałam dziś pisać jakiś beznadziejny esej na 800 słów (do oddania na wczoraj), napisałam 190 i skapitulowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
Tru story bro, a dodatkowo dochodzi fakt że jesteś postrzegany jako kretyn bo nie zauwazyłeś że na 254 stronie 891 powieści bohater mówi że nosi czarną koszulkę co pewnie oznacza że ma głęboką osobowość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ja zawsze czytałam książki. Na zajęcia też. Mam ich mnóstwo, bardzo je lubię.
Mamy listę lektur na poszczególne zajęcia. Ok. Ja często czytam z dużym wyprzedzeniem te książki, żeby zdążyć na zajęcia. Prowadzący jednak, tydzień przed opracowaniem książki, podaje nam zagadnienia, problemy, jakich mamy w tej książce szukać. I co? Może mam czytać jeszcze raz, żeby to co sobie prowadzący zażyczył znaleźć? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez seductivee Czas edycji: 2013-03-24 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
właśnie czytam lekturę.
ale pewnie bedzie jak zawsze. nie przeczytałam --> siedze cicho., bo nie wiem co mówic. przeczytam lekturę --> i tak siedze cicho bo nie zwróciłam uwagi na to, co prowadzący chciał ![]()
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
plusy sa o dupe potłuc u mnie. bo i tak nie rzutują na ocenę. liczy się ocena z kolokwium ze znajomości lektur.
![]() |
#230 | |
Konto usunięte
|
Linka_12 Czyzby UŚ, język rosyjski program: język biznesu? <3 Wita koleżanka z II roku tłumaczeniówki. Nim zobaczyłam, skąd jesteś, przeczytałam Twoje żale i pomyślałam, że mamy podobne odczucia co do uczelni. Jak widać, UŚ jest jedyny w swoim rodzaju.
A teraz oficjalne powitanie, witam serdecznie wszystkie panie filolog, kłania się studentka języka rosyjskiego programu tłumaczeniowego z najbardziej olewczego uniwersytetu, jakim jest UŚ. Biję się w pierś do tej pory i coraz mocniej, dlaczego wybrałam akurat filologię, akurat tu. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39989477]
![]() Ja ostatnio nie przeczytałam streszczenia, i postanowiłam zrobić to w trakcie zajęć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem, maruda ze mnie paskudna, a nie byłam taka. Na początku podchodziłam do tego kierunku z szalonym entuzjazmem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze nawet jak wiem, to siedzę cicho, bo się boję, że może jednak to nie o to chodzi prowadzącemu.... w sali cisza, prowadzący sam odpowiada, a ja tylko w myślach narzekam, że czemu tego nie powiedziałąm..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39990068]Tak, kocham to
![]() Wiem, maruda ze mnie paskudna, a nie byłam taka. Na początku podchodziłam do tego kierunku z szalonym entuzjazmem.[/QUOTE] Pamiętam! Zmieniłaś chyba avatar, to nie poznałam ![]() Chyba każdy musi na samym sobie przetestować filologię i na własnej skórze przekonać się o jej "urokach" ![]() U mnie nadal - nuda, nuda, nuda ![]() ![]() ![]() Chciałabym się pochwalić bo napisałam już prawie cały I rozdział pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39989477]Linka_12 Czyzby UŚ, język rosyjski program: język biznesu? <3 Wita koleżanka z II roku tłumaczeniówki. Nim zobaczyłam, skąd jesteś, przeczytałam Twoje żale i pomyślałam, że mamy podobne odczucia co do uczelni. Jak widać, UŚ jest jedyny w swoim rodzaju.
A teraz oficjalne powitanie, witam serdecznie wszystkie panie filolog, kłania się studentka języka rosyjskiego programu tłumaczeniowego z najbardziej olewczego uniwersytetu, jakim jest UŚ. Biję się w pierś do tej pory i coraz mocniej, dlaczego wybrałam akurat filologię, akurat tu. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- ![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39990510] ![]() ![]() Tzw. "Lenistwo filologa" o którym mówił jeden z prowadzących na moich zajęciach ![]() Świat (wizaż) jest mały ![]() Jeszcze lepiej - trzeci rok tłumaczeniówki ![]() Co do twoich odczuć - dopiero kiedy jestem na trzecim roku to wszelkie zajęcia zaczynają jakoś wyglądać. Wszyscy prowadzący z rosyjskiego konsultują sie ze sobą i w końcu ta nauka jakoś idzie. Uwolniłam się od koszmarnie prowadzonego HLRu i nareszcie doszły jakieś lepsze przedmioty - RJB oraz TKiS, na których czuję, że coś robię. I moje zajęcia tez dałoby się upchnąć w trzech dniach (jeden dzień mam wolny, a w czwartek mam tylko godzinę angielskiego). Ale raczej nie bedę kontynuować rosyjskiego na tym uniwerku, bo już po prostu nie wyrabiam (jak mam być zaangażowana i zainteresowana, skoro większość prowadzących ma olewawczy stosunek, jak sama napisałaś) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
U mnie to samo. Odzywam się na każdych zajęciach, a i tak zostałam objechana, że za mało się udzielam. A są osoby, które nie otworzą ust, jeżeli pytanie nie jest skierowane bezpośrednio do nich.
![]() |
#239 |
Konto usunięte
|
Ja się nie odzywam, bo nie czuję potrzeby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
To moja strategia na ten semestr. Nie widzę sensu odzywania się. Pytanie o interpretację, dajesz tezę, cytujesz fragment, zanim zdążysz dodać swój komentarz, ironiczny uśmieszek i pytanie, które niby ma pogrążyć. A jak interpretujesz, okazuje się, że dobrze. To po co było robić głupie miny, skoro miałam rację?
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2013-03-27 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.