|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Awf wrocław -kosmetologia 2013/2014
no ja właśnie uciekam z Poznania !
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
Też mam z tym problem ale jakoś dam radę, w zasadzie to tylko Wrocław bo miałabym zapewnione lokum poza tym jestem zakochana w tym mieście
. Tak jak mówiłam wcześniej Poznań odpada rozmyślam jeszcze nad Toruniem bo słyszałam, że dość dobry poziom jest na tym kierunku, ALE TO RACZEJ WYJŚCIE AWARYJNE
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
Tak na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika
|
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Teraz już widzę
. Mimo, że wcześniej patrzałam to nie zauważyłam, że jest tam kosmetologia. Tylko teraz wyświetliło mi się, że jest ten kierunek , ale nie mogę znaleźć jakie przedmioty biorą pod uwagę. Słyszał ktoś coś na temat kosmetologii w Toruniu? |
|
|
|
|
#217 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam to chemia, biologia, fizyka R LUB P . Rozszerzenie 1%-1pkt, podstawa 1% 0.6pkt.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Ja też się wybieram na kosmetologię.. Niestety, nie umiem się zdecydować: Wrocław czy Nysa
Którą uczelnię polecacie?
|
|
|
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Wro!
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w Nysie na I roku kosmetologii, zdawałam rozszerzoną biologię. Poziom jest na prawdę wysoki, cóż łatwo się dostać ale trudniej utrzymać. Jeśli zależy Ci na dobrym przygotowaniu to polecam Nysę i nie będziesz mieć stresa że się nie dostaniesz ;D A jeśli zależy Ci na fejmie 'dużego miasta' i pokonaniu ponad 400 osób to Wro. PS. ja np. planuje po kosmetologii w Nysie na biotechnologie kosmetologiczną do Opola-słyszałam, że Nyskie studentki kosmetologi nie miały tam problemów co świadczy o dobrym poziomie nauczania
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Vinati
![]() Nastawiam się od kilku miesięcy na Nysę, jednak mi troche smutno z tego powodu, że będę daleko od domu, znajomych, rodziny.. Wszyscy wokoło szykują się na Wrocław a ja sama- do Nysy . Jednak nastawiam się optymistycznie, że i w Nysie fajni ludzie. Szczególnie mnie przekonują specjalizacje- na AWF we Wrocławiu jest, że tak powiem "ogólna" kosmetologia, a w Nysie można sie ukierunkować, czy chce się wykonywać kosmetologię w praktyce czy czujemy się lepiej, mając na oku produkowanie kosmetyków .
|
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jestem na pierwszym roku w Nysie i baaardzo polecam tą uczelnie i kierunek kosmetologii jest ciężko, nie powiem ale da się przetrwać :P trzeba sie tylko uczyć, sprzęt jest bardzo dobry i profesjonalny, ćwiczenia praktyczne są rozbudowane i przyjemne w pierwszym semestrze na ćwiczeniach z technik relaksacyjnych był np. masaż relaksacyjny, którego się uczyłyśmy na sobie w drugim semestrze jest kosmetologia pielęgnacyjna ,na której właśnie robimy demakijaż na sobie (baaardzo przyjemny! ) będzie masaż twarzy , henna, manicure i coś tam jeszcze ,wiec fajne rzeczy. Bardzo polecam i jakbyś sie już zdecydowała na Nysę to oczywiście zawsze możesz się zgłosić o pomoc albo materiały do wyższych roczników np ją chętnie pomogę jakbyś czegoś nie wiedziała albo czegoś potrzebowała
|
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
A jak z mieszkaniem i opłatami? Czy mieszkasz w akademiku?
|
|
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
Ja akurat mieszkam 15 km od Nysy i mieszkam w rodzinnym domu ale duzo dziewczyn mieszka w akademiku i dużo tez dziewczyn mieszka na stancjach nie wiem jak z opłatami za stancje ale nie wydaje mi się zeby Nysa była drogim miastem
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
A może któraś z dziewczyn, która dostała się na kosmetologię na awf-ie we Wrocławiu się wypowie? Jak zajęcia? Jak poziom? Dużo godzin w tygodniu? Pracownie rzeczywiście takie beznadziejne czy rzeczywiście takie świetne? Bo opinii zaledwie kilka i bardzo skrajne.
I czy ktoś planuje zaoczną kosmetologię w tym roku? |
|
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama złożyłam na kier.zaoczny, do 17 września mówiono mi, że na 1000% kierunek zostanie otworzony.. i co? . Po 20 września, przyszło mi pismo, że niestety kierunku nie otwierają. Super - szybko się zdecydowali, jak tydzień później miał się odbyc pierwszy zjazd. Złożyłam papiery do Czamary i jak na razie jestem w 100% zadowolona
|
|
|
|
#227 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie. W tym roku też nie liczyłabym na otwarcie zaocznego kierunku. Chciałam iść na kosmetologię na AWF. Przesuwali termin chyba ze 3 razy, w końcu już nawet nie czekałam na ogłoszenie wyników i sama papiery zabrałam. Nie składałam nigdzie indziej, było już za późno na robienie nowych badań lekarskich, drukowanie wszystkich papierów. No i na studia nie poszłam. Wybieram się w tym roku, ale już nie na kosmetologię. Sama nie wiem na co, jestem w wielkiej kropce
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
I ja
co zdajecie na maturze ?
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Biologia podstawowa
![]() aleksandra905- Nysa czy Wro? Edytowane przez nuage18 Czas edycji: 2014-03-18 o 18:05 |
|
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Może wypowiem się jako studentka kosmetologii na AWF Ukończyłam pierwszy rok bez większych problemów, anatomia jest ciężka, tak samo chemia kosmetyczna i biochemia, ale wszystko jest do przejścia! Byłyśmy drugim rocznikiem kosmetologii w ostatnim roku kiedy można było studiować dwa kierunki za darmo, więc na początku przyjętych było ponad 40, ja dostałam się z odwołania, w dodatkowej rekrutacji. Po tygodniu, dwóch połowa osób zrezygnowała, ponieważ wykładowcy nie byli zbyt chętni jeśli chodzi o przepisywanie ocen z innych kierunków, np. fizjoterapii. Tak więc zostało nas 20. Byłyśmy bardzo zgraną, kameralną grupą, wszystkie się znałyśmy, razem imprezowałyśmy itd. Jeśli chodzi o warunki do nauki to tak: -budynki AWFu bardzo ładne i zadbane, - nowoczesne sale wykładowe - fajni wykładowcy, wymagający ale konkretni (wiadomo, że zawsze trafi się ktoś z innej rzeczywistości, ale tak jest chyba wszędzie )- pracownie kosmetyczne dobrze wyposażone, - organizowane pokazy różnych firm kosmetycznych, szkolenia itp. - nie miałyśmy zbyt dużo "prywatnych" wydatków, tylko na początku trzeba było kupić wyprawkę do pracowni, fartuszek, obuwie.. - biblioteka dobrze zaopatrzona, prawie wszystkie książki są dostępne do wypożyczenia - dziekanat trochę słabo ogarnięty jeśli chodzi o przekazywanie inf o tym, że np wykład czy zajęcia się nie odbędą, co może być upierdliwe w przypadku osób dojeżdżających - dwutygodniowe praktyki (lub trzytygodniowe) w dowolnie wybranym przez siebie zakładzie lub w zakładzie zaproponowanym przez uczelnię Niestety ze względu na ciąże musiałam wziąć urlop dziekański, ale od października wracam na drugi rok! W razie pytań piszcie
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Czy płaci się wpisowe przy rekrutacji? I czy na kosmetologii jest wf?
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Już sama nie wiem ;( ale planuję złożyć papiery na oba i później zdecydować. Ty?
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Myślisz, że z podstawową Biologią się dostanę? Mam nadzieję ze zdam na jakieś 80 %
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
może być ciężko, ale wszystko zależy jakie dziewczyny będą mieć wyniki, kto ma więcej ten się dostanie. W tamtym roku przyjmowali bodajże od 85 punktów czy jakoś tak
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jakaś forma ruchu na każdym semestrze, my miałyśmy gimnastykę i ju jitsu (tak wybrałyśmy, zawsze są zaproponowane dwie formy i albo są dwie grupy albo wygrywa większość głosów. Na pewno odbywa się też pływanie, biegi, taniec, golf, judo.) w naszym przypadku było tak, że samą obecnością można było zaliczyć przedmiot, jak chciało się "coś więcej" to trzeba było się postarać i nauczyć się porządnego przewrotu czy gwiazdy
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Ja nastawiam się bardziej na Nysę, choć składam też na AWF. Zobaczymy jak to będzie
Kosmetologia musi się udać, ważne, żeby się dostać.. miasto nie jest już dla mnie takie ważne- wielki Wrocław czy malutka Nysa
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
Która z dziewczyn, idąca do Nysy, będzie chciała wynająć mieszkanie na spółkę z lokatorką/ami?
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zastanawiam się czy pójśc na fizjo czy na kosm, bo w sumie obia kierunki są fajne
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
A wie któraś coś o Kosmetologi w Bydgoszczy, na Colegium Medicum? Ile miejsc na 1 roku?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

. Tak jak mówiłam wcześniej Poznań odpada rozmyślam jeszcze nad Toruniem bo słyszałam, że dość dobry poziom jest na tym kierunku, ALE TO RACZEJ WYJŚCIE AWARYJNE
. Po 20 września, przyszło mi pismo, że niestety kierunku nie otwierają. Super - szybko się zdecydowali, jak tydzień później miał się odbyc pierwszy zjazd.