Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 16:24   #211
Arschen
Wtajemniczenie

Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV

i chyba zaczynam odczuwać negatywne skutki jedzenia codziennie otrębów owsianych...reumatyzm...c odziennie mam bolesci nóg... wczesniej miałam przez kawe ale to było raz na jakiś czas...a odkad codziennie jem owsianke to po paru godzinach zaczynają sie te cholerne skurcze...

Polecacie jakies konkretne tabletki/witaminki przy naszej diecie?
ja staram sie codziennie jesc skrzypowite ale to zamało...i zażywam magnez NEOMAG skurcz a mimo tego nogi bolą ostatnio wziełam 3 tabletki bo cierpiałam cały dzień i miałam uczucie skrecania w kolanie

Pije 2litry wody dziennie
ćwicze
Arschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:57   #212
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Arschen Pokaż wiadomość
i chyba zaczynam odczuwać negatywne skutki jedzenia codziennie otrębów owsianych...reumatyzm...c odziennie mam bolesci nóg... wczesniej miałam przez kawe ale to było raz na jakiś czas...a odkad codziennie jem owsianke to po paru godzinach zaczynają sie te cholerne skurcze...

ja staram sie codziennie jesc skrzypowite ale to zamało...i zażywam magnez NEOMAG skurcz a mimo tego nogi bolą ostatnio wziełam 3 tabletki bo cierpiałam cały dzień i miałam uczucie skrecania w kolanie

Ja ci nie pomoge, bo tez biore skrzypowite, ale na włosy- jest coraz lepiej z nimi....

Odstaw otręby- coś w nich musi byc :P A jakie jesz? Żytnie?

Dziewczyny, dzis kupiłam mąkę pełnoziarnista orkiszową. Kiedy stanęłam przed wyborem to nie wiedzialam jaką! Jaka jest najlepsza? Czy zrobilam błąd i trzeba bylo brać pełnoziarnistą pszenną? Nie myslalam, że tyle tego będzie !

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Fasolowiec w piekarniku- ugięłam się i posypalam go troche wiorkami (moja milosc!). Probowalam i bardzo słodki, ale w inny sposob- nigdy szybciej nie używama fruktozy i to zapewne stąd. Licze, ze po upieczeniu będzie pyszny :P
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 18:26   #213
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
W 100 g ma 26 g tłuszczu, jeden plasterek 6,8 g ma 1,8 g Trochę więcej ma tłuszczu niż można, bo można do 6g na porcję 30 g.
To kupię a co tam

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Kala możecie bic tylko za pieroga :P
no ta masz za pieroga !

Cytat:
Ciekawe czy mi się do maja uda zejsc chociaz do 5 z przodu.... a w czerwcu wyglądac cudownie, bo szykują mi sie wakacje w ciepłych krajach. Choc chyba gorzej niz wyglądałam rok temu to się nie da [COLOR="Silver"]
No ja jadę w sierpniu, ale mam nadzieję, że już w czerwcu będę zadowolona w pełni z efektów diety

Cytat:
i chyba zaczynam odczuwać negatywne skutki jedzenia codziennie otrębów owsianych...reumatyzm...c odziennie mam bolesci nóg...

Nie dobrze Kochana kup coś ze wskaznaiem na stawy, może tą glukozaminę co ?
I zredukuj otręby... Rób owsiankę z płatków owsianych jak już...

Cytat:
Dziewczyny, dzis kupiłam mąkę pełnoziarnista orkiszową. Kiedy stanęłam przed wyborem to nie wiedzialam jaką! Jaka jest najlepsza? Czy zrobilam błąd i trzeba bylo brać pełnoziarnistą pszenną? Nie myslalam, że tyle tego będzie !
Każda pełnoziarnista orkiszowa będzie dobra moim zdaniem

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 18:34   #214
Ladywithweapon
Zadomowienie

Wyjęłam z piekarnika i cudownie pachnie- ile trzeba odczekac?

Chyba zrobie dietetyczną nutelle i się będe rozkoszowac smakiem wszystkiego :P
Znalazlam super (a tak mi sie wydaje) ciasto jogurtowe do nutelli, ale to juz za tydzien, bo nie moge się tak obzerac :P
Stary 2013-03-15, 18:54   #215
guleczek
Rozeznanie

GG do guleczek Send a message via Skype™ to guleczek

ech dziewczyny... no po co żeście mi powiedziały że można gorzką czekoladę? no po co?
W napadzie bólu i ze łzami w oczach zjadłam nie dwie a 6 kostek czekolady ;( bijcie, nic mnie nie usprawiedliwia.

Zwlekłam się z łóżka i upiekłam fasolowiec. Nie mogłam znaleźć odpowiadającego mi przepisu i zrobiłam z puszki fasoli, pół kostki twarogu chudego, 4 jajek, proszku do pieczenia, kurkumy, lubczyku, oregano i soli. Wyszedł bardzo mokry w środku ale zobaczymy jak wystygnie

Pierwsza kromeczka czeka już na zjedzenie, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie zrobiłam zdjecia bo nie wygląda zbyt ciekawie.
Może jak wystygnie...

Umierania ciąg dalszy.
Nic mnie dzisiaj nie cieszy... ech...

Ładuję się do łóżka i włączam BrzydUlę.

Boże ale spuchłam

Dbam o włosy- pokochałam moje kręciołki! STOP prostownicy!

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun

Edytowane przez guleczek
Czas edycji: 2013-03-15 o 19:05
guleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 19:48   #216
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:18   #217
Ladywithweapon
Zadomowienie

Kochane w koncu podziele się moimi zdjęciami :P bo ciągle je robie i tak trzymam.... :P

1. Danie do ktorego w koncu będę mogła wrocic na 2fazie- łosos wędzony, podsmażony, z makaronem pełnoziarnistym i brokułami, polane jog nat (kiedys oczywiscie inaczej to robilam, ale wszystko zmienione dla dietki :P)
2. Pewnego dnia zakupiłam z tatą pstrąga i go upiekłam w piekarniku. Nie wiem zle to zrobilam czy to ryba nie dla mnie choc jak się trafi to na pewno będe dalej probowac cos zmieniac, bo rybki są super!
3. Na góre brokułów rzucony makaron i dlatego się wydaje, ze jest go tyle :P Zrobilam całą paczkę i musialam powoli go wszedzie dorzucac
4. Danie z restauracji- grillowane polędwiczki wieprzowe na borowikach z knedlami. Jak dla mnie bomba! Super smakowało!
5. A tutaj już SB się zaczyna :P Kolacja
6. Śniadanie- jajecznica na mleku z cebulką i szczypiorkiem, no i najważniejszy gosc talerza- domowa wędlinka Widac róznice, jesli się spojrzy na kupne? Dokladniej mówiąc to jest szynka
7. A to mój obiad- wiem, że buraczki nie są SB, ale mi pasowały. Lepiej tak się obżerac niz inaczej :P
8. Kolacja
9. Moj obiad- wybaczcie, ze nieostre... jem go zawsze i wszędzie. Szybkie danie, a jak dla mnie bardzo pożywne
10. No i krol dzisiejszego dnia- fasolowiec! Powiem wam, ze jest zaje-bisty! Moi rodzice też się zajadają :P I nikt nie mowi, ze to z fasoli Nie wiem ile kawałkow mozna zjesc, ale ja sobie na tyle pozwoliłam. I do tego nutella, ale na jog nat (dodałam pół łyżeczki miodu- wiem, że nie powinnam, ale niczym innym kwaskowości jog nie zabije). Na 100% będe to często piec.
Z drugiej strony to kogo trzeba kopnąc, że takie rzeczy proponuje? W diecie będe miala okresy "oczekiwanie na ciasto" "ciasto!" "gdzie moje ciasto?!" "hm... to ile jeszcze dni do pieczenia?" bo tylko w piątki/soboty sie będe na takie cos porywac.

Mam duzo innych zdjec jedzena :P

2faza juz jutro! To dopiero będzie sprawdzian. Ułozylam plan- sprawdzicie? Bo ja nie wiem w koncu ile to znaczy "porcja" i co mogę...

Ś: owsianka: 4łyzki płatkow, mleko (niecała szklanka), migdały, małe jabłko
II: 3małe plastry sera pleśniowgo,papryka
O: kurczak curry zapiekany z brokułami
P: fasolowiec (jesli zostanie, a czarno to widze...)
K: łosoś wędzony, 2łyzki oliwy, warzywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130225_164620.jpg (44,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130227_145123.jpg (52,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130301_180351.jpg (47,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130302_133519.jpg (62,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130311_064359.jpg (37,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130313_100639.jpg (41,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130313_152538.jpg (78,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130314_190816.jpg (39,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130315_150828.jpg (56,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130315_201626.jpg (55,0 KB, 15 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 20:18   #218
asmenaa
Zakorzenienie

mam na kolacje omlecik ala Arschen hihi
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:20   #219
Ladywithweapon
Zadomowienie

Ostatnio chyba Arschen miała problem ze słonecznikiem.... ja rowniez jem na sucho, ale znalazlam fajny przepis na paste
Składniki:
1 szklanka słonecznika
2 łyżki czosnku niedźwiedziego
2 łyżki oliwy
4 łyżki wody
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka octu winnego

Słonecznik upraż na suchej patelni, wrzuć go do malaksera i bardzo mocno rozdrobnij, dodaj resztę składników i zmiksuj na gładką masę.
Stary 2013-03-15, 20:43   #220
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane w koncu podziele się moimi zdjęciami :P bo ciągle je robie i tak trzymam.... :P

1. Danie do ktorego w koncu będę mogła wrocic na 2fazie- łosos wędzony, podsmażony, z makaronem pełnoziarnistym i brokułami, polane jog nat (kiedys oczywiscie inaczej to robilam, ale wszystko zmienione dla dietki :P)
2. Pewnego dnia zakupiłam z tatą pstrąga i go upiekłam w piekarniku. Nie wiem zle to zrobilam czy to ryba nie dla mnie choc jak się trafi to na pewno będe dalej probowac cos zmieniac, bo rybki są super!
3. Na góre brokułów rzucony makaron i dlatego się wydaje, ze jest go tyle :P Zrobilam całą paczkę i musialam powoli go wszedzie dorzucac
4. Danie z restauracji- grillowane polędwiczki wieprzowe na borowikach z knedlami. Jak dla mnie bomba! Super smakowało!
5. A tutaj już SB się zaczyna :P Kolacja
6. Śniadanie- jajecznica na mleku z cebulką i szczypiorkiem, no i najważniejszy gosc talerza- domowa wędlinka Widac róznice, jesli się spojrzy na kupne? Dokladniej mówiąc to jest szynka
7. A to mój obiad- wiem, że buraczki nie są SB, ale mi pasowały. Lepiej tak się obżerac niz inaczej :P
8. Kolacja
9. Moj obiad- wybaczcie, ze nieostre... jem go zawsze i wszędzie. Szybkie danie, a jak dla mnie bardzo pożywne
10. No i krol dzisiejszego dnia- fasolowiec! Powiem wam, ze jest zaje-bisty! Moi rodzice też się zajadają :P I nikt nie mowi, ze to z fasoli Nie wiem ile kawałkow mozna zjesc, ale ja sobie na tyle pozwoliłam. I do tego nutella, ale na jog nat (dodałam pół łyżeczki miodu- wiem, że nie powinnam, ale niczym innym kwaskowości jog nie zabije). Na 100% będe to często piec.
Z drugiej strony to kogo trzeba kopnąc, że takie rzeczy proponuje? W diecie będe miala okresy "oczekiwanie na ciasto" "ciasto!" "gdzie moje ciasto?!" "hm... to ile jeszcze dni do pieczenia?" bo tylko w piątki/soboty sie będe na takie cos porywac.

Mam duzo innych zdjec jedzena :P

2faza juz jutro! To dopiero będzie sprawdzian. Ułozylam plan- sprawdzicie? Bo ja nie wiem w koncu ile to znaczy "porcja" i co mogę...

Jakie pysznosci Ja tez uwielbiam robic fotki mam ich pełno
Cytat:
Napisane przez asmenaa Pokaż wiadomość
mam na kolacje omlecik ala Arschen hihi
ajjjjj I jak wrażenia?

Cytat:
Ostatnio chyba Arschen miała problem ze słonecznikiem.... ja rowniez jem na sucho, ale znalazlam fajny przepis na paste
Składniki:
1 szklanka słonecznika
2 łyżki czosnku niedźwiedziego
2 łyżki oliwy
4 łyżki wody
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka octu winnego

Słonecznik upraż na suchej patelni, wrzuć go do malaksera i bardzo mocno rozdrobnij, dodaj resztę składników i zmiksuj na gładką masę.
Szczeze nie podchodzą mi takie pasty

ZJadłam parówki zgodne z SB z ketchupem i dalej byłam glodna to zjadłam JAbłko 3 juz dzisiaj I oczywiscie na kolacje Musze zacząć myslec bo coraz czesciej jem na kolacje owoc
Ale gdyby nie to jabłko to pewnie bym zjadła ciacha ktore od wczoraj stoja mi na stole i patrzą na mnie Jakoś sie trzymam mam napady głodu

ćwicze
Stary 2013-03-15, 20:52   #221
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:

ZJadłam parówki zgodne z SB z ketchupem i dalej byłam glodna to zjadłam JAbłko 3 juz dzisiaj I oczywiscie na kolacje Musze zacząć myslec bo coraz czesciej jem na kolacje owoc
Ale gdyby nie to jabłko to pewnie bym zjadła ciacha ktore od wczoraj stoja mi na stole i patrzą na mnie Jakoś sie trzymam mam napady głodu
Sama z czasem wyprobuje tę pastę i powiem z czym najlepiej łączyc i czy jest dobra.
Chce koniecznie zrobic paste z kurczaka i curry- jadlam kiedys gotową i byla pyszna! A taka domowa to juz w ogole będzie super.

Parowki można na SB? Na wizazu jest fajny przepis na ketchup, albo cos takie ala sos pomidorowy. Ja na pewno sobie zrobie, bo ciężko mi życ bez tego składnika...

Jabłko lepiej niz słodkie! Na pewno nie masz czym sie martwic Pomysl, że ja zjadlam 5kawałkwow fasolowca Ale jest taki dobry, ze nie moge przestać!
A napady to roznie moze byc: @, gorsze samopoczucie, organizm świruje....
Może sprobuj jesc duże posiłki, zgodne z SB. Przeciez się chyba nic nie stanie jak np. zjesz kromke więcej czy cos

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

smak-zdrowia.blogspot.com/2011/10/pizza_31.html

Co myślicie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 21:01   #222
Kretka666
Zakorzenienie

Ladywithweapon, pysznie wygląda jedzonko, lubię oglądać takie zdjęcia I podrzuciłaś mi pomysł na łososia z brokułami i makaronem

Arschen, Ty jabłkożerco U mnie dziś na kolację były dwie kromki z ogórkiem i twarożek z ogórkiem i koperkiem, taki z Biedno. Smaczny, nawet kawałki ogórka są, a nie tylko smak Upiekłam poza tym sernik dukanowy (sam twaróg, jaja, mleko i 3 łyżki otrębów - w sumie mogłam bez nich, ale w przepisie były to dałam) w nowej silikonowej keksówce zakupionej wczoraj w Biedno Jutro będzie na II śniadanko.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Sama z czasem wyprobuje tę pastę i powiem z czym najlepiej łączyc i czy jest dobra.
Chce koniecznie zrobic paste z kurczaka i curry- jadlam kiedys gotową i byla pyszna! A taka domowa to juz w ogole będzie super.

Parowki można na SB? Na wizazu jest fajny przepis na ketchup, albo cos takie ala sos pomidorowy. Ja na pewno sobie zrobie, bo ciężko mi życ bez tego składnika...

Jabłko lepiej niz słodkie! Na pewno nie masz czym sie martwic Pomysl, że ja zjadlam 5kawałkwow fasolowca Ale jest taki dobry, ze nie moge przestać!
A napady to roznie moze byc: @, gorsze samopoczucie, organizm świruje....
Może sprobuj jesc duże posiłki, zgodne z SB. Przeciez się chyba nic nie stanie jak np. zjesz kromke więcej czy cos

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

smak-zdrowia.blogspot.com/2011/10/pizza_31.html

Co myślicie?
Ja muszę w końcu zrobić pastę z makreli, makrelę kupiłam i czeka w lodówce

Parówki można, ale takie mające mniej niż 10 g tłuszczu. U nas są popularne takie mające 25 g

Arschen to miała zrezygnować z owoców wieczorem, bo to może na jej wagę wpływa

Kromkę więcej to nie można, bo zamiast 3 porcji skrobii będą 4

Pizza ok, ale tylko kawałeczek byś mogła zjeść. 1 porcja otrębów to 3 łyżki (30g), a tutaj masz z 150 g, czyli 5 porcji. A wiem z doświadczenia, że taka pizza to mała będzie. Też kiedyś upiekliśmy pizzę na pełnoziarnistym spodzie i jakoś nie podeszła nam za bardzo, nie dość, że nie urosła w ogóle, to była malusia, a i tak miałam po niej zgagę (jak po tych z pizzerii). Za to kocham na fasolowym
Stary 2013-03-15, 21:05   #223
Arschen
Wtajemniczenie

Koniec od jutra nie jem owocków na kolacje
TŻ mnie wkurzył a jak on mnie wkurza to automatycznie z nerwów chce mi sie jeść i co z tego ze mi teraz nie dobrze po parówkach połączonych z jabłkiem Nerwy robią swoje
Ja własnie tyle sie stresowałam jak tu sie przeprowadziłam i dla tego przyttyłam

ćwicze
Stary 2013-03-15, 21:11   #224
Kretka666
Zakorzenienie

To musisz się nie denerwować
Stary 2013-03-15, 21:13   #225
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
To musisz się nie denerwować
no tak by było najlepiej

ćwicze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 21:16   #226
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
Ladywithweapon, pysznie wygląda jedzonko, lubię oglądać takie zdjęcia I podrzuciłaś mi pomysł na łososia z brokułami i makaronem

Ja muszę w końcu zrobić pastę z makreli, makrelę kupiłam i czeka w lodówce

Parówki można, ale takie mające mniej niż 10 g tłuszczu. U nas są popularne takie mające 25 g

Kromkę więcej to nie można, bo zamiast 3 porcji skrobii będą 4

Pizza ok, ale tylko kawałeczek byś mogła zjeść. 1 porcja otrębów to 3 łyżki (30g), a tutaj masz z 150 g, czyli 5 porcji. A wiem z doświadczenia, że taka pizza to mała będzie. Też kiedyś upiekliśmy pizzę na pełnoziarnistym spodzie i jakoś nie podeszła nam za bardzo, nie dość, że nie urosła w ogóle, to była malusia, a i tak miałam po niej zgagę (jak po tych z pizzerii). Za to kocham na fasolowym
To taki przyklad- wychodzę z założenia, że jeśli już ma się głoda to lepiej zjesc więcej czegoś zdrowego niż zwykle, puste kalorie

Co do łososia: ja używam wędzonego, kroje na kawałki, wrzucam na patelnie i czekam aż hm... no najpierw sie robi biały, ale nie cały... ciezko to okreslic, ale wyczujesz :P Probowalam z surowym, ale nie jest takie dobre.
Całe danie, wraz z ugotowaniem makaronu, zajmuje mi 30min

Co do pasty z makreli to mi nic nie mów ostatnio zapisalam na nią przepis i jak rano wstalam to mialam tuńczyka i myslalam, ze zapisalam przepis na paste z tuńczyka i z głowy robilam, aż spojrzalam w zeszyt i przeżylam szok Ale dobre tez było :P

Pizza na fasolowym spodzie?

A co z ciastem francuskim? Mozna czy nie?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

PODBIJAM

Dobrze wprowadzam porcje węgli czy nie?
Stary 2013-03-15, 21:20   #227
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
To taki przyklad- wychodzę z założenia, że jeśli już ma się głoda to lepiej zjesc więcej czegoś zdrowego niż zwykle, puste kalorie

Co do łososia: ja używam wędzonego, kroje na kawałki, wrzucam na patelnie i czekam aż hm... no najpierw sie robi biały, ale nie cały... ciezko to okreslic, ale wyczujesz :P Probowalam z surowym, ale nie jest takie dobre.
Całe danie, wraz z ugotowaniem makaronu, zajmuje mi 30min

Co do pasty z makreli to mi nic nie mów ostatnio zapisalam na nią przepis i jak rano wstalam to mialam tuńczyka i myslalam, ze zapisalam przepis na paste z tuńczyka i z głowy robilam, aż spojrzalam w zeszyt i przeżylam szok Ale dobre tez było :P

Pizza na fasolowym spodzie?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

PODBIJAM

Dobrze wprowadzam porcje węgli czy nie?
W takim wypadku lepiej zjeść twaróg czy serek wiejski, a nie chleb Bo białka można bez ograniczeń.

Wypróbuję przepis, nie jadłam nigdy smażonego wędzonego łososia

Robisz normalne fasolowe ciasto na wytrawno, dodajesz przyprawy pizzowe typu oregano, bazylia, czosnek (czy gotową mieszankę do pizzy Kotanyi, jest bez cukru i glutaminianu sodu), robisz w formie do tarty na przykład, no żeby okragłe i płaskie wyszło. Jak się upiecze wyjmujesz, nakładasz co tam chcesz na spód i pieczesz dalej - pychota

Dobrze, ale porcja płatków to 3 łyżki

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ciasto francuskie z tego co kojarzę nie jest pełnowartościowe, więc odpada.
Stary 2013-03-15, 21:30   #228
kala2505
Zakorzenienie

Ale mam wisielczy humor dzisiaj.... Masakra jakaś...
Jestem zła, napuchnięta, niby głoda ale sama nie wiem czego chce...
Robiłam frytki z pietruszki....
Nie pytajcie co mi wyszło... wszystko wywaliłam....
Chce mi się wyć

Cytat:
ciasto jogurtowe do nutelli, ale to juz za tydzien, bo nie moge się tak obzerac :P
Poka przepis ???

Cytat:
Napisane przez guleczek Pokaż wiadomość
ech dziewczyny... no po co żeście mi powiedziały że można gorzką czekoladę? no po co?
W napadzie bólu i ze łzami w oczach zjadłam nie dwie a 6 kostek czekolady ;( bijcie, nic mnie nie usprawiedliwia.
To ja Przepraszam...
Ale w Twoim stanie to zrozumiałe, i mam nadzieję że pomogła ta czekolada...

Cytat:
Foty super
tego łososia zrobię sobie na pewno też...

Cytat:
Na wizazu jest fajny przepis na ketchup, albo cos takie ala sos pomidorowy. Ja na pewno sobie zrobie, bo ciężko mi życ bez tego składnika...
A łatwy ten przepis na ten keczup ? Bo ja już kilka razy się do tego zabierałam ale jakoś nie mam weny...

Laski.... To chyba przez ten okres taka jestem zła i w ogóle rozbita...
Co za dupa....

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Odpada....

Stary 2013-03-15, 21:45   #229
Ladywithweapon
Zadomowienie

Kretka robie bardzo gęste owsianki i 4łyzki to już moj standard. Trudno- nie wpisze się w zasady SB, ale w moje zapotrzebowanie tak.
Ja się nie nadaje do bycia 100% na jakies diecie :P Nie ma szans. Ale staram się w większosci zachowac zasady.
Fajny pomysl z pizza- przemysle go :P

Kala głowa do gory! Ja tez puchne i dodatkowo nie wiem co mam zrobic z moim nosem, bo leci z niego jak nie powiem z czego....
wizaz.pl/kulinaria/przepis,3688,dietetyczne-ciasto-jogurtowe-dukan-protal-i-inne
wizaz.pl/kulinaria/przepis,2239,ketchup-awaryjny-gdy-zabraknie-sklepowego
Jak sama zrobie to powiem czy moge polecic. Ale na pewno wyprobuje. Moze jutro zrobie ketchup to powiem czy warto Wydaje się prosty, bo ja wszystko wrzuce do blendera (nie chce mi się bawic w ugniatanie i w ogole)- zobaczymy co z tego wyjdzie. Warto czytac komentarze, bo jest duzo dobrych rad.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 21:52   #230
kala2505
Zakorzenienie

ten keczup jest meeeega i jaki łatwy !!!
Dziękuję

A ja jutro sobie na śniadanie zrobię pancakesy chyba
i nuttele

Stary 2013-03-15, 21:55   #231
Kretka666
Zakorzenienie

kala, Okres to menda, a zwykle wszystkie faile kumulują się jednego dnia i trzeba to jakoś przeżyć. Jutro będzie już git

Ladywithweapon, według mnie lepiej być na diecie według zasad, bo w takim wypadku - na co być w ogóle na jakiejś konkretnej diecie? Rób owsiankę z 4 łyżek, to nie problem, po prostu jak wprowadzisz drugi węgiel to dodaj w takiej ilości, żeby nie była cała porcja, a troszkę mniejsza, o tą 1/3. Żeby Ci nagle nie wyszło 5 porcji skrobii w ciągu dnia, co zgodne z SB nie jest. Ja jem na stabilizacji 6 porcji
A w ogóle, a propos stabilizacji. Jestem już po okresie, waga mi nie wzrosła po tych sześciu porcjach, które jem chyba ze 2 tygodnie, wprowadzić siódmą? Asmenaa, pomóż!
Stary 2013-03-15, 21:58   #232
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
kala, Okres to menda, a zwykle wszystkie faile kumulują się jednego dnia i trzeba to jakoś przeżyć. Jutro będzie już git

Ladywithweapon, według mnie lepiej być na diecie według zasad, bo w takim wypadku - na co być w ogóle na jakiejś konkretnej diecie? Rób owsiankę z 4 łyżek, to nie problem, po prostu jak wprowadzisz drugi węgiel to dodaj w takiej ilości, żeby nie była cała porcja, a troszkę mniejsza, o tą 1/3. Żeby Ci nagle nie wyszło 5 porcji skrobii w ciągu dnia, co zgodne z SB nie jest. Ja jem na stabilizacji 6 porcji
A w ogóle, a propos stabilizacji. Jestem już po okresie, waga mi nie wzrosła po tych sześciu porcjach, które jem chyba ze 2 tygodnie, wprowadzić siódmą? Asmenaa, pomóż!
Staram się trzymac zasad Ale nie moge tez obcinać sobie po kaloriach To jest dla mnie śniadanie- najwazniejszy posiłek dnia i nie martwie się o łyżkę płatków
Z obcieciem drugiej porcji nie będzie problemow- dzięki za pomysł

Kala proszę Ciekawy jak w smaku wychodzi
Stary 2013-03-15, 22:03   #233
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Ale okres dopiero przyjdzie za 2-3 dni...
A już teraz się czuję jak g**no...

Sorry że tak marudzę...

Stary 2013-03-15, 22:09   #234
Kretka666
Zakorzenienie

Znalazłam na blogu Cheesecakes Serniki... (dzięki kali przeglądam teraz bloga w poszukiwaniu fajnych przepisów ) wpis o SB i jest spis dozwolonych produktów. Tam jest napisane, że jedna porcja to:
płatki owsiane nie błyskawiczne - ½ szkl
płatki jęczmienne - ½ szkl
otręby pszenne - ½ szkl

A nie 1/4 szklanki? Reszta rzeczy się zgadza z tymi znalezionymi przeze mnie w innym źródle, ale te płatki...?
Stary 2013-03-15, 22:10   #235
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam na blogu Cheesecakes Serniki... (dzięki kali przeglądam teraz bloga w poszukiwaniu fajnych przepisów ) wpis o SB i jest spis dozwolonych produktów. Tam jest napisane, że jedna porcja to:
płatki owsiane nie błyskawiczne - ½ szkl
płatki jęczmienne - ½ szkl
otręby pszenne - ½ szkl

A nie 1/4 szklanki? Reszta rzeczy się zgadza z tymi znalezionymi przeze mnie w innym źródle, ale te płatki...?
Podoba mi się to

Stary 2013-03-15, 22:13   #236
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się trzymac zasad Ale nie moge tez obcinać sobie po kaloriach To jest dla mnie śniadanie- najwazniejszy posiłek dnia i nie martwie się o łyżkę płatków
Z obcieciem drugiej porcji nie będzie problemow- dzięki za pomysł
Doskonale Cię rozumiem, sama jem owsiankę z 6 łyżek płatków Do tego orzechy / masło orzechowe i owoce, zawsze około 500 kcal mi wychodzi na śniadanie.

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
Ale okres dopiero przyjdzie za 2-3 dni...
A już teraz się czuję jak g**no...

Sorry że tak marudzę...
Marudź sobie, marudź, współczuję Ci z tym samopoczuciem

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Podoba mi się to
Właśnie mi też i dlatego tak niepewnie do tego podchodzę Kurcze, nie mam książki przy sobie, któraś z Was może ma? Albo w pdfie czy coś? Doktorek pisze o dozwolonej ilości płatków, bo ja nie pamiętam?
Stary 2013-03-15, 22:15   #237
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Marudź sobie, marudź, współczuję Ci z tym samopoczuciem

idę spać żeby ten dzień już się skończył...

Oby jutro było lepiej

Dobranoc chudzinki

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Właśnie mi też i dlatego tak niepewnie do tego podchodzę Kurcze, nie mam książki przy sobie, któraś z Was może ma? Albo w pdfie czy coś? Doktorek pisze o dozwolonej ilości płatków, bo ja nie pamiętam?
Ja niestety książki nie mam... ale też się chętnie dowiem...

Stary 2013-03-15, 22:16   #238
guleczek
Rozeznanie

GG do guleczek Send a message via Skype™ to guleczek

kala nie Twoja wina, chciałaś dobrze ech widzę że obie mamy dzisiaj do dupy dzień. Zakichana @... małpa wredna...

Dbam o włosy- pokochałam moje kręciołki! STOP prostownicy!

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
guleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:25   #239
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:

idę spać żeby ten dzień już się skończył...

Oby jutro było lepiej

Dobranoc chudzinki

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ja niestety książki nie mam... ale też się chętnie dowiem...
Dobranoc

Zaraz poszukam w innych źródłach, pokopię trochę

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Niestety nigdzie nie ma informacji ile można płatków. Jest pół szklanki ugotowanej kaszy, ryżu, makaronu, kromka 30 g chleba i... płatki owsiane Może też pół szklanki ugotowanych? Czyli te 3 łyżki faktycznie? Pewnie tak, nie ma co się oszukiwać
Stary 2013-03-15, 22:44   #240
Ladywithweapon
Zadomowienie

Kretka zalezy jakie kto ma łyżki :P
Jak dla mnie wazne jest to o jakiej porze to jemy. Jak rano to raczej nie musimy obgryzac paznokci, ze zjemy o łyzke za duzo- ja np. wstaje normalnie o 6, wiec do tej 22 jak kłade się spać o tej jednej łyzce zapomne
Wiem, ze zasady diety sa takie i takie, porcje takie i takie, ale jak dla mnie jedzenie z głową jest najwazniejsze
6łyzek? wow! Ja zawsze 4 :P Kiedys robilam z 3 i do tego otręby, no ale skoro ich nie jem to dorzucilam łyzke płatkow.
Nic mi nie mow.... ja potrafilam sobie fundowac takie bomby kaloryczne w postaci owsianki- komus się moze wydawac to dziwne, bo podobno to takie zdrowe :P Kiedys zrobilam taka: (wyjezdzałam na 3dni, wiec płatki spakowalam ze sobą w pojemnik): płatki, wiórki,migdały,żurawina,k ilka śliwek wędzonych,aromat pomaranczowy i to wszystko na budyniu. Po prostu smakowało obłędnie! Jak ktos chce sobie świętowac to jest to idealne danie! Z racji tego, ze płatki miały czas tym wszystkim przejsc to po prostu wszystko się rozpływało w ustach....
Taaa... kiedys mi tak owsiaki posmakowały, ze po prostu cały czas cos z nimi kombinowalam, w ogole nie patrząc na kalorie.

Kala Przeciez kazda z nas to przechodzi, wiec cię rozumiemy Oj żeby jak najszybciej ci przeszedł ten humor!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości