|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
Cytat:
A z tą kąpielą spróbujcie wejsć razem do wanny, może to pomoże .. Ja się jakiś czas tak kąpałam z Amelką Teraz z kolei moje dziecko ma inne wymaganie - kąpać może tylko TATUŚ ... Jak jest w domu i nie pojdzie jej kapać to jest albo wycie i wołanie "tata" albo uciekanie z wanienki. Jak go nie widzi (TZ ma 2gą zmianę) to ok, da się wykąpać. Jak TZ jest w domu, to nie ma szans - tylko tata.
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
hej
![]() mme_audrey, mamuty są słodkie ![]() Byliśmy z małym u okulisty, profilaktycznie ale też dlatego że mu oczko łzawi. Ogólnie wszystko dobrze, nic pani nie zauważyła nieprawidłowego ![]() Ale biedaczek, żal mi go było, bo miał oczy zakropione, płakał że boli, widać było że potem ciężko mu było patrzeć. A poza tym byliśmy w porze drzemki, więc śpiącego wszystko bolało podwójnie... A potem jeszcze jedziemy do pediatry, bo biedak kaszle od wieczora tak, że aż mi go żal. W nocy myślałam że płuca sobie wypluje...pewnie od mojej mamy złapał, bo ona też kaszle nieźle.... Pieleszka, trzymam dalej kciuki! Kąpiel - u nas, póki co, uwielbia. Wrzask jest dopiero przy wyjmowaniu z wanny ![]() Ale numer, wiecie co? dzwoni do mnie komendant z naszego posterunku, żeby się umówić na przesłuchanie okazało się że w kwietniu zeszłego roku zrobiłam na allegro zakupy, a teraz prowadzą śledztwo że facet handlował kradzionymi rzeczami.... nieźle, no nie? Facet ma ponad 400 komentarzy, same pozytywne, to mają co robić....W niedzielę przed południem podjadę, mam nadzieję że mnie nie zostawią ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-04-05 o 15:22 |
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Adaś, aby mu przeszło to kaszlanie. Agawo a czego Amelka musi iśc do żłobka? nie ma kto z nia siedzieć czy jak? Iwa super czapa,
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
jaki wózek? Akurat to nie wózek, drobiazg - taki spray za 27 zł ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
dzięki mam nadzieję że przejdzie.W pierwszej chwili pomyślałam, że przyszło może jakieś zdjęcie z fotoradaru o którym nie wiem
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Mam wyniki.
Krztusca i glizdy brak Ale kaszel dalej jest
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko podasz mi na pw swoj adres e-mail? Przesle Ci kilka zdjec.
W ogole witam poswiatecznie. Wkleje Wam moje swiateczne wyroby i spacer w Lany Poniedzialek: |
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Kupiliśmy maluchom książki, ulica czereśniowa ma ładniejsze ilustracje, ale mamoko jest ciekawsza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#220 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak H&M ma zawyżoną numerację, ale mniej więcej napewno dobierzesz A mówisz o tej czapce uszatce, co ma Mati? Na Niego nadal za duża, za szeroka-wieje w uszy, więc w niej niestety nie chodzi-będzie dobra na wakacje![]() A matą wodną zainteresowania nie było i jak schowałam do szafki, tak o niej zapomniałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to są jakieś specjalne kredki do wanny? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty to masz szczęście do policjantów ![]() Jak samopoczucie na finiszu? no i super, a kaszel minie Cytat:
prześlę. Hej. Idę spać, bo ostatnio Jula urządza sobie dwie pobudki w nocy( Mati ODPUKAĆ nie pamiętam już kiedy się budził w nocy ostatnio), a co gorsza jak idę do Niej z mlekiem, to tam zasypiam i czasem wstaję potwornie połamana, albo ręką nie moge ruszyć-bo spię tam na boku. |
||||||||
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Witam
Marinko, Beatko Wasze dzieciaki sa cudowne. Igi taki prawdziwy facet przy filigranowej Juleczce. Pieleszko Ja bylam u lekarza z ta moja noga. Po dokladnym obmacaniu paluchami mojej pędziny stwierdzil ze nie jest zlamana, ani skrecona ( jakis rentgen ma w oczach czy co???). Nie dostalam zadnych lekow ( w sensie antybiotyk czu jakas masc) Kazal tylko brac przeciwbolowe leki i wydrukowal przykladowe cwiczenia jakie powinnam wykonywac. Na jego szczescie stan nogi sie poprawia, ale do prefekcji jeszcze daleko. Mysle ze jakos sobie poradze na lotnisku w niedziele (najgorsze sa dla mnie do pokonania schody, nie dam rady zniesc i wniesc Wiktorii, a sama jeszcze nie umie). Najwyzej poprosze kogos o pomoc. Wierze ze znajdzie sie jakas dobra dusza i pomoze sierocie. Pisze tego posta juz pol godziny, czas chyba do lozka ... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2013-04-06 o 00:37 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
super! nawet bym o niej nie pomyślała ale pamięć masz dobrą ![]() Cytat:
no nie? ![]() Dziękuję że pytasz, nie jest źle, jakieś skurcze mnie łapią jak tylko pochodzę trochę więcej, ale na razie spokój ![]() Cytat:
biedactwo a nie chcesz zrobić sobie gdzieś prześwietlenia, czy na pewno nic tam się nie dzieje? Pani dr stwierdziła u Adasia wirusowe zapalenie gardła, na szczęście tylko tyle, póki co. Jakby coś się zmieniało na gorsze, czy nie poprawiało to kazała tylko dzwonić do siebie w weekend. Dostał syrop + krople do ucha i do nosa na ten mega uciążliwy katar. O ile syropy pije bardzo chętnie, wręcz się domaga więcej, to zaaplikowanie czegokolwiek do uszu, oczu itp to już niezła gimnastyka. Brumek, z tymi paniusiami to nieźle. Miałam spytać to samo co Oliweczka - odpowiedziałaś coś? Mnie wczoraj w poczekalni u okulisty jakaś torba wkurzyła. Adaś płakał po tym zakropieniu oczu, a ta ręce do niego wyciąga "Jak będziesz niegrzeczny to będziemy cię brać". Powiedziałam chyba dość delikatnie biorąc go na ręce "powiedz że ty zawsze grzeczny jesteś, a płakać masz pełne prawo". Popatrzyła na mnie z byka, ale się zamknęła na szczęście. A dziś TŻ na razie w pracy, ale potem chce do teściów jechać :/
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-04-06 o 07:15 |
||
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gejów mamolków
Żanetko woooooow ale jesteś zgrabna. Naprawdę ślicznie Ci z tą ciążą Brumciu: stare babci z komentarzami są świetne, powinniśmy założyć wątek "złote myśli starych babć, bezmyslnie zwracających uwagę" A Tymuś ma kalosze? co do czapki ja ostatnio kupiłam kapelusik 80/86 i jest dobry wiec 92 powinien być w sam raz. Pieleszko fajnie że Hania zdrowieje mam nadzieje że myciowstręt minie Cytat:
Jasiu przekonał się do mamoko, tam jest wiecej szczegółów ale obie bajki są świetne sama uwielbiam oglądać Marzenko jak Haniołek?? Igi i Jula są juz tacy duzi! Marinko a potrafią się razem bawić? A my dzis idziemy na roczek do bajkolandii wczoraj tez byliśmy na kulkach i zasnełam razem z Jasiem Muszę się pochwalić że Jasiu mówi w świetny sposób tj nie zna wielu słówek, tym bardziej skomplikowanych ale wszystko nazywa 1 sylabą i wiele słów brzmi tak samo np KO oznacza mleko i jabłko KI to ptaszki, kluczyki i kwiatki(wiec to nasz słodki chodzący rebus) A jedno z naszych ulubionych zdan to DA MI ĆIĆ (daj mi pic)
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Dziewczyny cycki mi opadają Wczoraj wieczorem już był taki przygaszony, spokojny. W nocy zrobił się ciepły, a nad ranem już go chwyciło Pewnie ja go zaraziłam. Daję mu na razie pulneo i deflegmin bo mokro kaszle i zobaczymy. Ja w pracy siedzę, teście z nim zostali. Jeszcze Kufa
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Cytat:
![]() Niech ta zima już idzie w ******* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Jacieńku Aniu nie mam za bardzo jak zrobic tego przeswietlenia. Pytalam lekarza na wizycie to powiedzial ze niekonieczne. Zrobie w Polsce, jesli poprawy nie bedzie, ale widze ze jest lepiej. Zakupy Twoje doszly??? Lece sie pakowac powoli... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2013-04-06 o 09:52 |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny Karol ostatnio przechodzi sam siebie. Starszy zostawia kredki gdzie popadnie a mały po nim zbiera i wszędzie są jego autografy. Ale przylepa niesamowita. Mam wrażenie że on nie chce się oduczyć pieluchy i to na moję życzenie. Karol uwielbia sie myć. I kiedy zrobi kupę to juz woła: "myć" No to szorujemy do łazienki i siedzi we wanience. I tak co kazda kupa. Jak tak dalej pójdzie to mu się to za bardzo spodoba
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
Cytat:
jeszcze nie, niby napisali że do 14 dni, więc na razie czekam cierpliwie ![]() Trzymaj się, mam nadzieję że będzie lepiej
|
|
|
#229 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Super Cytat:
![]() U nas pogoda identyczna ![]() Cytat:
![]() Tyle, ze jedna z nich powiedziała z oburzeniem "on ma mokrą pupę!". A ja na to: "nie, on jest cały mokry" ![]() Cytat:
Cytat:
- Wrrr, ludziom na starość rozum odbiera całkowicie. Chociaż nie, jestem nie fair, bo wśród dzisiejszych rodziców też nieraz słyszę takie teksty. Nie trawię tego. Zerowa znajomość psychiki dziecka ![]() A co do płaczu dzieci, to fakt że pokolenie naszych rodziców ma zupełnie inne poglądy. Płacz dziecka to coś najgorszego, co ich jakimś dziwnych przerażeniem napawa. Nieraz moja mama panikuje, jak Tymuś zaczyna płakać i koniecznie chce go zaraz uciszać, a jaj ja mu mówię, ze sobie może płakać, póki ma taką potrzebę, to nie rozumie co wyczyniam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymuś kalosze ma, ale jeszcze nie chodził w nich, bo za zimno. Teraz chodzi w tych primigach zimowych, ale one nic a nic nie przemiękają, nawet po takim staniu w kałuży. Na przyszły rok na pewno też chcę tej firmy buty. A Jasiek widzę zdaniami zaczyna mówić ![]() Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Brumek te kalosze mają ocieplacze w srodku, Sara w nich ciągle chodzi i nie ma zimnych stóp. Jaciee tule. Macie się. Sara spała całą noc, to już druga a tym tygodniu. Zaczyna się robić fajnie, wysypiam się.
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Sary Chrumku pewnie ze nie moglabym odzalowac. No i kasy szkoda za bilety. A starsze babcie... No coz. Taki juz ich urok trzeba przymykac oko Moja noga ma sie dzis o niebo lepiej. Za to druga zaczyna bolec. Miesnie sie przeforsowaly bo caly ciezar ciala na niej spoczywal. |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Teliczku, Hania ma się całkiem dobrze. Jedynie temperatura podwyższona, może to znowu trzydniówka? Potworów w natarciu nie odnotowałam, sama nie wiem co o tym myśleć...A Ty chyba masz już mieszkanko na błysk posprzątane, co? ![]() Robienie rebusów macie z Jaśkiem we krwi. Doczekamy się nowych zdjęć przystojniaka? ![]() Udanej zabawy roczkowej! Stronkczku, fajnie, że zdecydowałaś się na wyjazd. Jeśli będzie się coś działo, to przynajmniej będziesz mogła zrobić badania, a rodzina popilnuje Wiki. Wierzę, że na lotnisku ktoś na pewno Wam pomoże- zawsze możesz poprosić kogoś z obsługi. No i zdrówka, wracaj szybko do sił. ![]() Aga, ale masz cudną trójeczkę. ![]() Marina, ale oni cudni, Igor prawdziwy facet, aż nie chce się wierzyć, że je jak wróbelek. Wydaje mi się, że jest bardzo podobny do Twojego brata, co? A Juleczka, taka kruszynka- rzeczywiście wygląda jak aniołek. Brumku, oj ludzie potrafią wypalić coś głupiego, ja przestałam reagować na takie komentarze. Moi rodzice/teście są tacy jak Twoja mama, Hania nie może płakać- zaraz biegną ją pocieszać zabawiać, nic do nich nie dociera. Denerwuje mnie to niesamowicie, bo zmienia się przy nich w inne dziecko. Błahostka doprowadza ją do histerii, bo wie że zaraz ktoś przybiegnie na ratunek i będzie po jej myśli. A normalnie wyzłości się i przejdzie, a na takie małe problemy zazwyczaj w ogóle nie reaguje płaczem.Świetna kocia kawiarnia, Hania chyba by się posikała ze szczęście. Koty normalnie ubóstwia. ![]() Jacie, oj biedny Dominik. Chłonie choroby jak gąbka, strasznie Wam współczuje. Cieszę się, że badania wyszły dobrze. Zdrówka dla Was. Justyna, tylko mnie nie bij za te książki. Pieleszko, mam nadzieję, że to nic groźnego- chyba lekarz Was troszkę uspokoił? Co do kąpieli, to chyba norma- u Nas też był taki etap, trzeba przeczekać i próbować różnych zachęcaczy (dziewczyny dały fajne podpowiedzi). Żaneta, co do siedzącej modelki, to u Nas bez podstępów też ciężka sprawa na zrobienie statycznego zdjęcia. Muszę dać jej coś ciekawego, zagadywać, a na ostatnim zdjęciu przekupiona była biszkoptem.Po raz pierwszy zrobiłam zakupy spożywcze przez przez Internet i jestem baaaardzo zadowolona. Jeśli dostawcy są zawsze tacy uprzejmi i przystojni to raczej nie będzie ostatni raz.
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, ale przygoda z tym przesłuchaniem....
też pierwsze co to bym o fotoradarze pomyślała. dobrze, że okulista za Wami i super, że wszystko ok ![]() Patik zaraz CI PW wysmaruję ![]() Jacieee ale się macie z chorobami ![]() zdrówka i siły ! Aga super dzieciaki ![]() czapy bombowe ![]() Oliweczko do wanny są różne super sprawy ![]() kredki, pisaki, farbki ![]() tabletki musujące i barwiące wodę ![]() Stronczku oby leki pomogły. może o "tylko" jakiś stan zapalny w stawie? powodzenia na lotnisku! Marzenko ja tak zakupy w Tesco teraz przed świętami robiłam i wcześniej też kilka razy się zdarzyło. wolę osobiście jechać i coś sobie wybrać, ale czasami jak mam większe zakupy i musiałabym z dziewczynami jechać to wolę zamówić ![]() i u nas też panowie super uprzejmi i przystojni ciekawe czy jakieś castingi przechodzą ![]() no i skończyłam dzisiaj czapę dla Hani ![]() jestem mega zadowolona a Hania zachwycona
|
#235 | ||
|
Rozeznanie
|
Aga świetne dzieciaki, jak pozują każdy na swój sposób uroczo z czapami na głowie
Zdrówka dla chorowitków!! Stronczek dobrze, że z nogą to nic powaznego i wyjazd dojdzie do skutku! Dla Sary i Radka za bezpobudkowe nocki ![]() Witam, załączam filmik na z moją 21miesięczną rajdowczynią Co prawda w piżamie ale bez kasku nie jeździmy http://www.youtube.com/watch?v=k09Y8...ature=youtu.be P.S. nie zwracać uwagi na bałagan - nagranie przed sprzątaniem ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Zdrówka dla Hani, by nic poważniejszego się z tego nie wykluło!! Cytat:
Fajna czapa!!! A my dzisiaj odebralyśmy z paczkomatu " Wiosnę na ulicy czereśniowej", ale nie otwierałam ejszcze, czekam aż Ala się obudzi i wspólnie to zrobimy Pewnie kolejną zamówię mamoko skoro też tak polecacie ![]() W tle w tv leci u mnie "tap madl" i jedna uczestniczka przypomina mi z wyglądu telik (telik nie bij) http://topmodel.tvn.pl/uczestniczki,...wiak,2116.html
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2013-04-06 o 15:02 |
||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany super Ala radzi sobie na rowerku!
w lecie nie będziesz mogła jej dogonić ![]() fajny blog znalazłam http://mamalyga.org/
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Marzena bić za książki nie będę, Zuza zachwycona ulicą czereśniową a Kuba mamoko. W mamoko fajniej prowadzone są opowieści przez strony
. Dokupię Kubie resztę serii mamoko.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Hejo.
Alibany mnie też ona Telik przypomina Marzena a w jakim sklepie robiłaś te zakupy? Iwa czapa eleganka ![]() Patik za wyspanie się ![]() Przedstawiam dame z ulubionym ostatnio zajęciem ![]() chodzi i mówi "kozie mam, mam kozie" fajnie, nie? ![]() No i czapa ![]() I jak mówi "Ciiis" kiedy proszę o uśmiech do zdjęcia |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany dobrze sobie Ala radzi
Mi też przypomina Telika ta "modelka" Zaneta super Emi wygląda w tej czapie, na gazetowej tapecie. Czaje się na te 2 książki, na all znalazłam nawet sprzedawcę gdzie ma o 2 zł taniej na sztuce niz w arosie ( ale jeszcze nie zamówiłam)
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet myślałam, że to Telik i się nie przyznała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

I jak odkryło, to się w nich z zapamiętaniem taplało przez 15 minut. Tupał w nich nóżkami, grzebał rękawiczkami, w końcu usiadł i wodę chciał przelewać
Dwie starsze panie (niezależnie od siebie) mi uwagę zwracały. Uwielbiam takie panie i ich uwagi
nie chcę jej zmuszać bo tak rozpacza. ale wykąpać ją jakoś muszę i nie wiem co robić....

mam nadzieję że przejdzie.