Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku!
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze 3 10,71%
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy 4 14,29%
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się 6 21,43%
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci 5 17,86%
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" 1 3,57%
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" 9 32,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 14:39   #211
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Bry wieczór, ale dziś puchy.

Moje dziecko odkryło dziś ... kałuże I jak odkryło, to się w nich z zapamiętaniem taplało przez 15 minut. Tupał w nich nóżkami, grzebał rękawiczkami, w końcu usiadł i wodę chciał przelewać Dwie starsze panie (niezależnie od siebie) mi uwagę zwracały. Uwielbiam takie panie i ich uwagi

Poza tym kolejny dzień z rzędu przez większość dnia bawił się w gotowanie. Dać mu gary, kilka łyżek (w tym chochla obowiązkowo), trochę fasoli czy innego czegoś i dziecko ma zajęcie na całe popołudnie Oczywiście, żeby nie było - nie pozwala mi odejść na krok od siebie i ja też muszę "gotować" i próbować. Jak odchodzę albo choć głowę odwracam, to ciągnie za rękę i mówi "mama tu mniam". I tyle mam do gadania
Słodki Tymuś
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej!
Brumku, dziękuję, że pytasz Hanysa jakby lepiej. byliśmy we worek u kontroli i powiedział lekarz, że idzie w dobrym kierunku. antybiotyk do poniedziałku jednak trzeba utrzymać.
ale jak to mówią - jak nie urok to s...
dostaliśmy wczoraj wyniki z badań serduszka w szpitalu i stwierdzili,u Hani niedomykalność trójdzielną II stopnia. i ciągle obecna jest mikroprzetoka... kurczę znowu się stresuję...wcześniej nie było mowy o niedomykalności zastawki nie chcę czytać na necie nic na razie, żeby nie schizować. ale dzwonimy dzisiaj do naszej pani kardiolog. może coś wyjaśni. bo w szpitalu nic nie mówili.

a poza tym mam problem z Hanią, bo nie chce się kąpać. już nie wiem co robić. zawsze uwielbiała kąpiel, nie chciała wychodzić, główkę dawała umyć i spłukać bez problemu. a teraz nawet nie da się rozebrać w łazience. jest taki straszny płacz, histeria, ze strachu jakby nie chcę jej zmuszać bo tak rozpacza. ale wykąpać ją jakoś muszę i nie wiem co robić....
nie wiem skąd jej się to wzięło... do tej pory zawsze wszystko było tak samo, niczego nie zmieniamy, a tu takie akcje...

no to się wyżaliłam.

zdrówka dla chorujących dzieci
żanetko, marzenko śliczne opaski
Pieleszko, zdrówka dla Hani, oby z serduszkiem było dobrze

A z tą kąpielą spróbujcie wejsć razem do wanny, może to pomoże .. Ja się jakiś czas tak kąpałam z Amelką

Teraz z kolei moje dziecko ma inne wymaganie - kąpać może tylko TATUŚ ... Jak jest w domu i nie pojdzie jej kapać to jest albo wycie i wołanie "tata" albo uciekanie z wanienki. Jak go nie widzi (TZ ma 2gą zmianę) to ok, da się wykąpać. Jak TZ jest w domu, to nie ma szans - tylko tata.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:18   #212
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

hej

mme_audrey, mamuty są słodkie

Byliśmy z małym u okulisty, profilaktycznie ale też dlatego że mu oczko łzawi. Ogólnie wszystko dobrze, nic pani nie zauważyła nieprawidłowego
Ale biedaczek, żal mi go było, bo miał oczy zakropione, płakał że boli, widać było że potem ciężko mu było patrzeć. A poza tym byliśmy w porze drzemki, więc śpiącego wszystko bolało podwójnie...
A potem jeszcze jedziemy do pediatry, bo biedak kaszle od wieczora tak, że aż mi go żal. W nocy myślałam że płuca sobie wypluje...pewnie od mojej mamy złapał, bo ona też kaszle nieźle....

Pieleszka, trzymam dalej kciuki!

Kąpiel - u nas, póki co, uwielbia. Wrzask jest dopiero przy wyjmowaniu z wanny

Ale numer, wiecie co? dzwoni do mnie komendant z naszego posterunku, żeby się umówić na przesłuchanie okazało się że w kwietniu zeszłego roku zrobiłam na allegro zakupy, a teraz prowadzą śledztwo że facet handlował kradzionymi rzeczami.... nieźle, no nie? Facet ma ponad 400 komentarzy, same pozytywne, to mają co robić....W niedzielę przed południem podjadę, mam nadzieję że mnie nie zostawią

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-04-05 o 15:22
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:10   #213
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Byliśmy z małym u okulisty, profilaktycznie ale też dlatego że mu oczko łzawi. Ogólnie wszystko dobrze, nic pani nie zauważyła nieprawidłowego
Ale biedaczek, żal mi go było, bo miał oczy zakropione, płakał że boli, widać było że potem ciężko mu było patrzeć. A poza tym byliśmy w porze drzemki, więc śpiącego wszystko bolało podwójnie...
A potem jeszcze jedziemy do pediatry, bo biedak kaszle od wieczora tak, że aż mi go żal. W nocy myślałam że płuca sobie wypluje...pewnie od mojej mamy złapał, bo ona też kaszle nieźle....

Ale numer, wiecie co? dzwoni do mnie komendant z naszego posterunku, żeby się umówić na przesłuchanie okazało się że w kwietniu zeszłego roku zrobiłam na allegro zakupy, a teraz prowadzą śledztwo że facet handlował kradzionymi rzeczami.... nieźle, no nie? Facet ma ponad 400 komentarzy, same pozytywne, to mają co robić....W niedzielę przed południem podjadę, mam nadzieję że mnie nie zostawią

u nas szwagier miał taką samą sytuację z allegro. Ale policja przyjechała do domu, jego nie było i chcieli numer tel do niego. Ja już myślałam ze on coś przeskrobał
Biedny Adaś, aby mu przeszło to kaszlanie.

Agawo a czego Amelka musi iśc do żłobka? nie ma kto z nia siedzieć czy jak?

Iwa
super czapa, czekam na priv o danymi do przelewu.
Stary 2013-04-05, 16:13   #214
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
hej

mme_audrey, mamuty są słodkie

Ania może to chodzi o ten wózek, który tanio udało Ci się kupić
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:23   #215
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ania może to chodzi o ten wózek, który tanio udało Ci się kupić

jaki wózek?
Akurat to nie wózek, drobiazg - taki spray za 27 zł

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
u nas szwagier miał taką samą sytuację z allegro. Ale policja przyjechała do domu, jego nie było i chcieli numer tel do niego. Ja już myślałam ze on coś przeskrobał
Biedny Adaś, aby mu przeszło to kaszlanie.

dzięki mam nadzieję że przejdzie.

W pierwszej chwili pomyślałam, że przyszło może jakieś zdjęcie z fotoradaru o którym nie wiem

Stary 2013-04-05, 18:04   #216
jacieeeee
Wtajemniczenie

Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Mam wyniki.
Krztusca i glizdy brak
Ale kaszel dalej jest

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 18:29   #217
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]
jaki wózek?
Tak mi się przypomniała spacerówka
Stary 2013-04-05, 18:54   #218
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Oliweczko podasz mi na pw swoj adres e-mail? Przesle Ci kilka zdjec.

W ogole witam poswiatecznie. Wkleje Wam moje swiateczne wyroby i spacer w Lany Poniedzialek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 169.jpg (140,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 158.jpg (153,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 152.jpg (150,4 KB, 44 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:23   #219
iustyna1
Wtajemniczenie

Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Kupiliśmy maluchom książki, ulica czereśniowa ma ładniejsze ilustracje, ale mamoko jest ciekawsza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:49   #220
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Bry wieczór, ale dziś puchy.

Moje dziecko odkryło dziś ... kałuże I jak odkryło, to się w nich z zapamiętaniem taplało przez 15 minut. Tupał w nich nóżkami, grzebał rękawiczkami, w końcu usiadł i wodę chciał przelewać Dwie starsze panie (niezależnie od siebie) mi uwagę zwracały. Uwielbiam takie panie i ich uwagi
I odp. im coś?

Tak H&M ma zawyżoną numerację, ale mniej więcej napewno dobierzesz A mówisz o tej czapce uszatce, co ma Mati? Na Niego nadal za duża, za szeroka-wieje w uszy, więc w niej niestety nie chodzi-będzie dobra na wakacje
A matą wodną zainteresowania nie było i jak schowałam do szafki, tak o niej zapomniałam
Cytat:
hej!
Brumku, dziękuję, że pytasz Hanysa jakby lepiej. byliśmy we worek u kontroli i powiedział lekarz, że idzie w dobrym kierunku. antybiotyk do poniedziałku jednak trzeba utrzymać.
ale jak to mówią - jak nie urok to s...
dostaliśmy wczoraj wyniki z badań serduszka w szpitalu i stwierdzili,u Hani niedomykalność trójdzielną II stopnia. i ciągle obecna jest mikroprzetoka... kurczę znowu się stresuję...wcześniej nie było mowy o niedomykalności zastawki nie chcę czytać na necie nic na razie, żeby nie schizować. ale dzwonimy dzisiaj do naszej pani kardiolog. może coś wyjaśni. bo w szpitalu nic nie mówili.
Doczytałam że już dzowniliście-to dobrze że nic nie pokojącego się nie dowiedzieliście, trzymam kciuki za echo
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

Beti przesłałam Ci foto. Zaraz wstawię i tu kilka zdjęć.

pieleszko los Was nie oszczędza...ale będzie dobrze, musi być!

A mój Mini nadal katar. Kuruję go w domu póki co (mam nadzieję, że to wystarczy )

zdjęcia:
słodkie maluchy, a Jula chyba do taty podobna,co?
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mam na myśli, że na po południu w suchej wannie, a potem wieczorem już wodę nalejesz i kredki też dasz? myślę, że będzie skupiona na kredkach i rysowaniu a nie na myciu i wodzie ? Tak mi sę wydaje.

to są jakieś specjalne kredki do wanny?
Cytat:
I miałam Wam pokazać coś śmiesznego. Otworzyli kawiarnię ciekawa dla dzieciaków. Z ... kotami
http://dzieciecezakamarki.pl/kocia-bawiania-fiona/
jakoś koty za mną nie przemawiają
Cytat:

myślę, że spróbuję ja z nią wejść do wanny. chociaż podejrzewam, że to niewiele da...
możesz spróbować, aby żeby potem nie chciała zawsze się myć z mamusią
Cytat:

super, że ok z oczkami
Ty to masz szczęście do policjantów
Jak samopoczucie na finiszu?
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mam wyniki.
Krztusca i glizdy brak
Ale kaszel dalej jest
no i super, a kaszel minie
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Oliweczko podasz mi na pw swoj adres e-mail? Przesle Ci kilka zdjec.

W ogole witam poswiatecznie. Wkleje Wam moje swiateczne wyroby i spacer w Lany Poniedzialek:
Śliczne dziecieczki
prześlę.

Hej.
Idę spać, bo ostatnio Jula urządza sobie dwie pobudki w nocy( Mati ODPUKAĆ nie pamiętam już kiedy się budził w nocy ostatnio), a co gorsza jak idę do Niej z mlekiem, to tam zasypiam i czasem wstaję potwornie połamana, albo ręką nie moge ruszyć-bo spię tam na boku.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:36   #221
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...

Witam

Marinko, Beatko Wasze dzieciaki sa cudowne. Igi taki prawdziwy facet przy filigranowej Juleczce.

Pieleszko badzcie dobrej mysli. A kapiel sprobuj jak dziewczyny radza, wykapac sie razem lub w innym pomieszczeniu. U nas jest odwrotny problem. Wiki nie chce wylazic z wanny. Moze siedziec az woda jest calkiem zimna. Wielki krzyk, i lament przy wychodzeniu.

Ja bylam u lekarza z ta moja noga. Po dokladnym obmacaniu paluchami mojej pędziny stwierdzil ze nie jest zlamana, ani skrecona ( jakis rentgen ma w oczach czy co???). Nie dostalam zadnych lekow ( w sensie antybiotyk czu jakas masc) Kazal tylko brac przeciwbolowe leki i wydrukowal przykladowe cwiczenia jakie powinnam wykonywac. Na jego szczescie stan nogi sie poprawia, ale do prefekcji jeszcze daleko. Mysle ze jakos sobie poradze na lotnisku w niedziele (najgorsze sa dla mnie do pokonania schody, nie dam rady zniesc i wniesc Wiktorii, a sama jeszcze nie umie). Najwyzej poprosze kogos o pomoc. Wierze ze znajdzie sie jakas dobra dusza i pomoze sierocie.

Pisze tego posta juz pol godziny, czas chyba do lozka ...

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-04-06 o 00:37
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:07   #222
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..

Cytat:
Mam wyniki.
Krztusca i glizdy brak
Ale kaszel dalej jest

super!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniała spacerówka
nawet bym o niej nie pomyślała ale pamięć masz dobrą
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ty to masz szczęście do policjantów
Jak samopoczucie na finiszu?

no nie?
Dziękuję że pytasz, nie jest źle, jakieś skurcze mnie łapią jak tylko pochodzę trochę więcej, ale na razie spokój

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja bylam u lekarza z ta moja noga. Po dokladnym obmacaniu paluchami mojej pędziny stwierdzil ze nie jest zlamana, ani skrecona ( jakis rentgen ma w oczach czy co???). Nie dostalam zadnych lekow ( w sensie antybiotyk czu jakas masc) Kazal tylko brac przeciwbolowe leki i wydrukowal przykladowe cwiczenia jakie powinnam wykonywac. Na jego szczescie stan nogi sie poprawia, ale do prefekcji jeszcze daleko. Mysle ze jakos sobie poradze na lotnisku w niedziele (najgorsze sa dla mnie do pokonania schody, nie dam rady zniesc i wniesc Wiktorii, a sama jeszcze nie umie). Najwyzej poprosze kogos o pomoc. Wierze ze znajdzie sie jakas dobra dusza i pomoze sierocie.

biedactwo
a nie chcesz zrobić sobie gdzieś prześwietlenia, czy na pewno nic tam się nie dzieje?

Pani dr stwierdziła u Adasia wirusowe zapalenie gardła, na szczęście tylko tyle, póki co. Jakby coś się zmieniało na gorsze, czy nie poprawiało to kazała tylko dzwonić do siebie w weekend. Dostał syrop + krople do ucha i do nosa na ten mega uciążliwy katar. O ile syropy pije bardzo chętnie, wręcz się domaga więcej, to zaaplikowanie czegokolwiek do uszu, oczu itp to już niezła gimnastyka.

Brumek, z tymi paniusiami to nieźle. Miałam spytać to samo co Oliweczka - odpowiedziałaś coś?

Mnie wczoraj w poczekalni u okulisty jakaś torba wkurzyła. Adaś płakał po tym zakropieniu oczu, a ta ręce do niego wyciąga "Jak będziesz niegrzeczny to będziemy cię brać". Powiedziałam chyba dość delikatnie biorąc go na ręce "powiedz że ty zawsze grzeczny jesteś, a płakać masz pełne prawo". Popatrzyła na mnie z byka, ale się zamknęła na szczęście.

A dziś TŻ na razie w pracy, ale potem chce do teściów jechać :/

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-04-06 o 07:15
Stary 2013-04-06, 09:14   #223
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów mamolków

Żanetko woooooow ale jesteś zgrabna. Naprawdę ślicznie Ci z tą ciążą
Brumciu: stare babci z komentarzami są świetne, powinniśmy założyć wątek "złote myśli starych babć, bezmyslnie zwracających uwagę"
A Tymuś ma kalosze?
co do czapki ja ostatnio kupiłam kapelusik 80/86 i jest dobry wiec 92 powinien być w sam raz.
Pieleszko fajnie że Hania zdrowieje
mam nadzieje że myciowstręt minie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy maluchom książki, ulica czereśniowa ma ładniejsze ilustracje, ale mamoko jest ciekawsza

też tak myślę
Jasiu przekonał się do mamoko, tam jest wiecej szczegółów
ale obie bajki są świetne sama uwielbiam oglądać

Marzenko jak Haniołek??

Igi i Jula są juz tacy duzi!
Marinko a potrafią się razem bawić?

A my dzis idziemy na roczek do bajkolandii
wczoraj tez byliśmy na kulkach i zasnełam razem z Jasiem

Muszę się pochwalić że Jasiu mówi w świetny sposób
tj nie zna wielu słówek, tym bardziej skomplikowanych ale wszystko nazywa 1 sylabą i wiele słów brzmi tak samo np KO oznacza mleko i jabłko
KI to ptaszki, kluczyki i kwiatki(wiec to nasz słodki chodzący rebus)
A jedno z naszych ulubionych zdan to DA MI ĆIĆ (daj mi pic)
Stary 2013-04-06, 09:17   #224
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Dziewczyny cycki mi opadają Dominik jeszcze z zapalenia płuc nie wydobrzał, a już dziś rano złapała go gorączka.
Wczoraj wieczorem już był taki przygaszony, spokojny. W nocy zrobił się ciepły, a nad ranem już go chwyciło Mam już po dziurki w nosie.
Pewnie ja go zaraziłam.
Daję mu na razie pulneo i deflegmin bo mokro kaszle i zobaczymy.
Ja w pracy siedzę, teście z nim zostali. Jeszcze dogaduje Kufa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:37   #225
iustyna1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.

Cytat:
Dzień dobry.

Dziewczyny cycki mi opadają Dominik jeszcze z zapalenia płuc nie wydobrzał, a już dziś rano złapała go gorączka.
Wczoraj wieczorem już był taki przygaszony, spokojny. W nocy zrobił się ciepły, a nad ranem już go chwyciło Mam już po dziurki w nosie.
Pewnie ja go zaraziłam.
Jacieńku tule wirtualnie
Niech ta zima już idzie w *******

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-06, 09:50   #226
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...

Jacieńku

Aniu nie mam za bardzo jak zrobic tego przeswietlenia. Pytalam lekarza na wizycie to powiedzial ze niekonieczne. Zrobie w Polsce, jesli poprawy nie bedzie, ale widze ze jest lepiej.

Zakupy Twoje doszly???

Lece sie pakowac powoli...

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-04-06 o 09:52
Stary 2013-04-06, 10:09   #227
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

dziewczyny Karol ostatnio przechodzi sam siebie.
Starszy zostawia kredki gdzie popadnie a mały po nim zbiera i wszędzie są jego autografy.
Ale przylepa niesamowita.

Mam wrażenie że on nie chce się oduczyć pieluchy i to na moję życzenie.
Karol uwielbia sie myć. I kiedy zrobi kupę to juz woła: "myć"
No to szorujemy do łazienki i siedzi we wanience.
I tak co kazda kupa.
Jak tak dalej pójdzie to mu się to za bardzo spodoba
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:19   #228
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..

Cytat:
Aniu nie mam za bardzo jak zrobic tego przeswietlenia. Pytalam lekarza na wizycie to powiedzial ze niekonieczne. Zrobie w Polsce, jesli poprawy nie bedzie, ale widze ze jest lepiej.

jeszcze nie, niby napisali że do 14 dni, więc na razie czekam cierpliwie

Trzymaj się, mam nadzieję że będzie lepiej

Stary 2013-04-06, 10:56   #229
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Aniu, też od razu pomyślałam, że to jakiś fotoradar, znając Twoje zamiłowanie do hmm... satysfakcjonującej jazdy samochodem

Cytat:
Mam wyniki.
Krztusca i glizdy brak
Ale kaszel dalej jest
Super

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ale ekstra czapy! A Antosia podoba mi się naj najbardziej
U nas pogoda identyczna

Cytat:
I odp. im coś?
Cytat:
Brumek, z tymi paniusiami to nieźle. Miałam spytać to samo co Oliweczka - odpowiedziałaś coś?
Nie, w sumie nie. Olałam właściwie, choć z dobrodusznym uśmieszkiem, coby wiekowych pań nie urazić
Tyle, ze jedna z nich powiedziała z oburzeniem "on ma mokrą pupę!". A ja na to: "nie, on jest cały mokry"

Cytat:
Tak H&M ma zawyżoną numerację, ale mniej więcej napewno dobierzesz A mówisz o tej czapce uszatce, co ma Mati? Na Niego nadal za duża, za szeroka-wieje w uszy, więc w niej niestety nie chodzi-będzie dobra na wakacje
Nie, to też uszatka, ale nie zamszowa tylko cała z futerka. Kiedyś kilka z nas takie kupiło.

Cytat:

Pani dr stwierdziła u Adasia wirusowe zapalenie gardła, na szczęście tylko tyle, póki co. Jakby coś się zmieniało na gorsze, czy nie poprawiało to kazała tylko dzwonić do siebie w weekend. Dostał syrop + krople do ucha i do nosa na ten mega uciążliwy katar. O ile syropy pije bardzo chętnie, wręcz się domaga więcej, to zaaplikowanie czegokolwiek do uszu, oczu itp to już niezła gimnastyka.

Mnie wczoraj w poczekalni u okulisty jakaś torba wkurzyła. Adaś płakał po tym zakropieniu oczu, a ta ręce do niego wyciąga "Jak będziesz niegrzeczny to będziemy cię brać". Powiedziałam chyba dość delikatnie biorąc go na ręce "powiedz że ty zawsze grzeczny jesteś, a płakać masz pełne prawo". Popatrzyła na mnie z byka, ale się zamknęła na szczęście.
- Jej, ale biedaczek
- Wrrr, ludziom na starość rozum odbiera całkowicie. Chociaż nie, jestem nie fair, bo wśród dzisiejszych rodziców też nieraz słyszę takie teksty. Nie trawię tego. Zerowa znajomość psychiki dziecka

A co do płaczu dzieci, to fakt że pokolenie naszych rodziców ma zupełnie inne poglądy. Płacz dziecka to coś najgorszego, co ich jakimś dziwnych przerażeniem napawa. Nieraz moja mama panikuje, jak Tymuś zaczyna płakać i koniecznie chce go zaraz uciszać, a jaj ja mu mówię, ze sobie może płakać, póki ma taką potrzebę, to nie rozumie co wyczyniam

Cytat:
Też myślę, ze jakoś Ci się uda Bo jakbyś nie przyjechała, to byś potem długo odżałować nie mogła

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu: stare babci z komentarzami są świetne, powinniśmy założyć wątek "złote myśli starych babć, bezmyslnie zwracających uwagę"
A Tymuś ma kalosze?
No, na pewno szybko by taki wątek przyrastał
Tymuś kalosze ma, ale jeszcze nie chodził w nich, bo za zimno. Teraz chodzi w tych primigach zimowych, ale one nic a nic nie przemiękają, nawet po takim staniu w kałuży. Na przyszły rok na pewno też chcę tej firmy buty.

A Jasiek widzę zdaniami zaczyna mówić

Cytat:
Pewnie ja go zaraziłam.
Bardzo mi przykro, Jacieńku
Stary 2013-04-06, 12:30   #230
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Brumek te kalosze mają ocieplacze w srodku, Sara w nich ciągle chodzi i nie ma zimnych stóp.

Jaciee tule. Macie się.

Sara spała całą noc, to już druga a tym tygodniu. Zaczyna się robić fajnie, wysypiam się.
Stary 2013-04-06, 12:45   #231
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

dla Sary

Chrumku pewnie ze nie moglabym odzalowac. No i kasy szkoda za bilety.
A starsze babcie... No coz. Taki juz ich urok trzeba przymykac oko

Moja noga ma sie dzis o niebo lepiej. Za to druga zaczyna bolec. Miesnie sie przeforsowaly bo caly ciezar ciala na niej spoczywal.
Stary 2013-04-06, 13:31   #232
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Sara spała całą noc, to już druga a tym tygodniu. Zaczyna się robić fajnie, wysypiam się.
wiem co to za uczucie U nas trwa od dwóch tygodni
Stary 2013-04-06, 13:44   #233
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry

Teliczku
, Hania ma się całkiem dobrze. Jedynie temperatura podwyższona, może to znowu trzydniówka? Potworów w natarciu nie odnotowałam, sama nie wiem co o tym myśleć...
A Ty chyba masz już mieszkanko na błysk posprzątane, co? Tak Ciebie tu malutko, a ostatnio mówiłaś że to Ci czas zabiera.
Robienie rebusów macie z Jaśkiem we krwi. Doczekamy się nowych zdjęć przystojniaka?
Udanej zabawy roczkowej!

Stronkczku, fajnie, że zdecydowałaś się na wyjazd. Jeśli będzie się coś działo, to przynajmniej będziesz mogła zrobić badania, a rodzina popilnuje Wiki. Wierzę, że na lotnisku ktoś na pewno Wam pomoże- zawsze możesz poprosić kogoś z obsługi. No i zdrówka, wracaj szybko do sił.

Aga, ale masz cudną trójeczkę. Czapki wymiatają, mi również ta Antosiowa najbardziej przypadła do gustu.

Marina, ale oni cudni, Igor prawdziwy facet, aż nie chce się wierzyć, że je jak wróbelek. Wydaje mi się, że jest bardzo podobny do Twojego brata, co? A Juleczka, taka kruszynka- rzeczywiście wygląda jak aniołek.

Brumku, oj ludzie potrafią wypalić coś głupiego, ja przestałam reagować na takie komentarze. Moi rodzice/teście są tacy jak Twoja mama, Hania nie może płakać- zaraz biegną ją pocieszać zabawiać, nic do nich nie dociera. Denerwuje mnie to niesamowicie, bo zmienia się przy nich w inne dziecko. Błahostka doprowadza ją do histerii, bo wie że zaraz ktoś przybiegnie na ratunek i będzie po jej myśli. A normalnie wyzłości się i przejdzie, a na takie małe problemy zazwyczaj w ogóle nie reaguje płaczem.
Świetna kocia kawiarnia, Hania chyba by się posikała ze szczęście. Koty normalnie ubóstwia.

Jacie, oj biedny Dominik. Chłonie choroby jak gąbka, strasznie Wam współczuje. Cieszę się, że badania wyszły dobrze. Zdrówka dla Was.

Justyna, tylko mnie nie bij za te książki.

Pieleszko, mam nadzieję, że to nic groźnego- chyba lekarz Was troszkę uspokoił? Co do kąpieli, to chyba norma- u Nas też był taki etap, trzeba przeczekać i próbować różnych zachęcaczy (dziewczyny dały fajne podpowiedzi).

Żaneta, co do siedzącej modelki, to u Nas bez podstępów też ciężka sprawa na zrobienie statycznego zdjęcia. Muszę dać jej coś ciekawego, zagadywać, a na ostatnim zdjęciu przekupiona była biszkoptem.

Po raz pierwszy zrobiłam zakupy spożywcze przez przez Internet i jestem baaaardzo zadowolona. Jeśli dostawcy są zawsze tacy uprzejmi i przystojni to raczej nie będzie ostatni raz.
Stary 2013-04-06, 14:10   #234
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Ania, ale przygoda z tym przesłuchaniem....
też pierwsze co to bym o fotoradarze pomyślała.
dobrze, że okulista za Wami i super, że wszystko ok

Patik zaraz CI PW wysmaruję

Jacieee ale się macie z chorobami
zdrówka i siły !

Aga super dzieciaki
czapy bombowe

Oliweczko do wanny są różne super sprawy
kredki, pisaki, farbki
tabletki musujące i barwiące wodę

Stronczku oby leki pomogły. może o "tylko" jakiś stan zapalny w stawie?
powodzenia na lotnisku!

Marzenko ja tak zakupy w Tesco teraz przed świętami robiłam i wcześniej też kilka razy się zdarzyło.
wolę osobiście jechać i coś sobie wybrać, ale czasami jak mam większe zakupy i musiałabym z dziewczynami jechać to wolę zamówić
i u nas też panowie super uprzejmi i przystojni ciekawe czy jakieś castingi przechodzą

no i skończyłam dzisiaj czapę dla Hani
jestem mega zadowolona a Hania zachwycona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4060450.jpg (25,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4060452.jpg (32,1 KB, 47 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:55   #235
alibany
Rozeznanie

Aga świetne dzieciaki, jak pozują każdy na swój sposób uroczo z czapami na głowie

Zdrówka dla chorowitków!!

Stronczek dobrze, że z nogą to nic powaznego i wyjazd dojdzie do skutku!

Dla Sary i Radka za bezpobudkowe nocki

Witam,
załączam filmik na z moją 21miesięczną rajdowczynią Co prawda w piżamie ale bez kasku nie jeździmy
http://www.youtube.com/watch?v=k09Y8...ature=youtu.be
P.S. nie zwracać uwagi na bałagan - nagranie przed sprzątaniem

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Po raz pierwszy zrobiłam zakupy spożywcze przez przez Internet i jestem baaaardzo zadowolona. Jeśli dostawcy są zawsze tacy uprzejmi i przystojni to raczej nie będzie ostatni raz.
Ja ostatnio przed świętami zabrałam się za zakupy online i finalnie połowy potrzebnych produktów nie było przez co nie uzbierałam minimalnej kwoty na zrealizowanie, co skutecznie mnie zniechęciło do tej formy zakupów. Ale zauwazyłam, że robiąc w ten sposób zakupy, człowiek bardziej się kontroluje. Widzi jak cena w koszyku wzrasta, przez co bierze się TYLKO potrzebne rzeczy a nie jak to bywa przy tradycyjnych zakupach, że oczy z orbit wychodza gdy widzi się sumę nabita na kasie
Zdrówka dla Hani, by nic poważniejszego się z tego nie wykluło!!

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

no i skończyłam dzisiaj czapę dla Hani
jestem mega zadowolona a Hania zachwycona

Fajna czapa!!!

A my dzisiaj odebralyśmy z paczkomatu " Wiosnę na ulicy czereśniowej", ale nie otwierałam ejszcze, czekam aż Ala się obudzi i wspólnie to zrobimy Pewnie kolejną zamówię mamoko skoro też tak polecacie

W tle w tv leci u mnie "tap madl" i jedna uczestniczka przypomina mi z wyglądu telik (telik nie bij) http://topmodel.tvn.pl/uczestniczki,...wiak,2116.html

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2013-04-06 o 15:02
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:06   #236
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Alibany super Ala radzi sobie na rowerku!
w lecie nie będziesz mogła jej dogonić

fajny blog znalazłam
http://mamalyga.org/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:12   #237
iustyna1
Wtajemniczenie

Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Marzena bić za książki nie będę, Zuza zachwycona ulicą czereśniową a Kuba mamoko. W mamoko fajniej prowadzone są opowieści przez strony . Dokupię Kubie resztę serii mamoko.

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-06, 19:31   #238
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.

Hejo.

Alibany mnie też ona Telik przypomina

Marzena a w jakim sklepie robiłaś te zakupy?

Iwa czapa eleganka

Patik za wyspanie się

Przedstawiam dame z ulubionym ostatnio zajęciem
chodzi i mówi "kozie mam, mam kozie" fajnie, nie?
No i czapa
I jak mówi "Ciiis" kiedy proszę o uśmiech do zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg damaa.jpg (114,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg damaaaa.jpg (55,6 KB, 41 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:35   #239
patik87
Zakorzenienie

Alibany dobrze sobie Ala radzi
Mi też przypomina Telika ta "modelka"

Zaneta
super Emi wygląda w tej czapie, na gazetowej tapecie.

Czaje się na te 2 książki, na all znalazłam nawet sprzedawcę gdzie ma o 2 zł taniej na sztuce niz w arosie ( ale jeszcze nie zamówiłam)
Stary 2013-04-06, 21:19   #240
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
W tle w tv leci u mnie "tap madl" i jedna uczestniczka przypomina mi z wyglądu telik (telik nie bij) http://topmodel.tvn.pl/uczestniczki,...wiak,2116.html
Mi też!
Nawet myślałam, że to Telik i się nie przyznała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości