|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Narzekamy na KWC :D
Tak sobie teraz przeglądam farby do włosów i bardzo brakuje mi podziału na farby drogeryjne i profesjonalne. To samo tyczy się odżywek, masek i wszelkiego innego ustrojstwa.
W każdej (możliwej) kategorii fajnie by było móc wybrać sobie do przeglądania zakładkę "tylko kosmetyki profesjonalne", "tylko drogeryjne" lub "tylko apteczne". Sama szukam jakiejś farby profesjonalnej i wyłowienie ich między morzem drogeryjnych farb, szamponów koloryzujących i szamponetek jest dla mnie ciężkie, bo nieraz "pojadę" myszką za daleko w dół, zauważę za późno i trzeba 10 razy wracać, żeby znaleźć. Albo to ja dziecko wojny i rozpaczy jestem i nie potrafię używać KWC
|
|
|
#212 |
|
Pani Mizantrop
|
Wklejona przez SALIX recenzja Mirage pierwsza klasa
|
|
#213 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Czy kupiłabyś ten produkt jeszcze raz? Nie, bo na razie mam 4 otwarte inne, muszę je skończyć, a ostatnio widziałam w promocji jeszcze inny, którego chcę użyć i jeszcze koleżanka polecała inny, a siostra kuzyna męża inny, a mama dostała taki, którego nie używa, więc chyba też będę używać.
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Parę razy się z tym spotkałam, takie @#%^&@# powinny mieć dożywotniego bana na recenzowanie kosmetyków na KWC z możliwością warunkowego zwolnienia po czterdziestu latach.
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40134846]
btw: aby watek powrocil na bardziej wesole tory chcialam zaprezentowac kawalek mojej ulubionej recenzji, ktora smieszy i zadziwia mnie od lat. Autorka tej recenzji jest wielka fanka offtopu, osobistych opowiesci i megawodolejstwa. Nie lubie jej recenzji. Czyta sie je fatalnie. Fragment ponizszej jednak zawsze wywoluje u mnie usmiech. To moje "KWC" recenzji .[/QUOTE]No proszę, ktoś jeszcze docenił moją "ulubienicę" . Wkleiłabym tu fragmenty jej recenzji bazy rozświetlającej La Prairie, ale któryś z moderatorów się zlitował i ją wreszcie usunął. Laska się wkurzyła, bo ktoś nawiązał do jej wypowiedzi i napisał coś w rodzaju " jak ktoś zużywa trzy opakowania bazy za xxx złotych miesięcznie i podreśla, że jest tania to brzmi bardzo nowobogacko". Na to wspomniana recenzentka edytowała swoją ocenę, dopisała, że jest prawnikiem i nie da się tak obrażać, że na to są paragrafy, że to jest zniesławienie/pomówienie (nie pamiętam już dokładnie ), że z tym pójdzie do sądu, nawklejała tych paragrafów, wyboldowała. Zakończyła to wszystko wywodem o tym, że Polska i wizaż to sto metrów mułu, jad i żałość a zagranico to jest kultura i klasa. Wszystko to napisane "stylem swoistym", rozwleczone na ~strone a4 tekstu. W sumie cytat pasowałby do tego wątku, bo personalne wycieczki w KWC to coś czego za cholere nie zrozumiem i uważam za żenujące.
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzaja mnie recenzje takie jak ta: olejek nie ma w sobie niczego co jest złe, ale i tak ponarzekamy bo do olejku dodano witamin
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=58834 A co do samego KWC to wkurza mnie brak dokładnego opisu kosmetyków i moim zdaniem brak działu tonik nawilżający, farba roślinna, podziału kremów pod oczy, równiez drażni mnie brak składu przy ocenianych kosmetykach, czasem nie kupie kosmetyku właśnie ze wzgledu na skład. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-04-05 o 13:57 |
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Denerwuje mnie to, że pędzle do makijażu są w akcesoriach. No zgoda, to są akcesoria, ale można je jakoś wyróżnić między tarkami do stóp czy grzebieniami stwarzając kategorię: pędzle do makijażu
|
|
#218 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.Nie umniejsza to jednak faktu, ze recenzje ma "swietne" .
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-04-05 o 14:12 |
||
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4012276 2]ale odejmowanie gwiazdki za scierajacy sie napis z opakowania to bylaby przesada wg mnie, oceniamy kosmetyk, jego przydatnosc a nie taki detal
![]() [/QUOTE] ja się nie zgodzę. W przypadku drogich kosmetyków wymagam, żeby wyglądały estetycznie, a nie jak psu z garła wyszarpane. W przypadku tanich jestem w stanie to przeżyc, ale z mojego korektora odłaziły napisy brudząc mi tym samym całe ręce, to naprawdę wkurzające.
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40147199]Zgadzam sie. Z kremu EL pod oczy schodza napisy i wpienia mnie to strasznie. Za taka kase napisy powinny do pelnoletnosci moich wnukow wytrzymac
.[/QUOTE]![]() Nie oczekuję pudru w złotej puderniczce, tylko opakowania które się nie łamie i nie ściera.
|
|
#223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40147819]Niektorym to rozumu brak. Skoro komus przeszkadza, ze produkt jest testowany na zwierzetach to niech nie kupuje. Kupowanie produktu i obnizanie oceny za testowanie to idiotyzm. Nijak sie ma to do jego uzytkowania i przeznaczenia.[/QUOTE]
|
|
#228 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40147819]Niektorym to rozumu brak. Skoro komus przeszkadza, ze produkt jest testowany na zwierzetach to niech nie kupuje. Kupowanie produktu i obnizanie oceny za testowanie to idiotyzm. Nijak sie ma to do jego uzytkowania i przeznaczenia.[/QUOTE]
Obniżanie oceny może niekoniecznie jest na miejscu, bo powinno się oceniać przede wszystkim działanie, ale samo napisanie o tym, że kosmetyk jest testowany na zwierzętach moim zdaniem jest przydatne. W końcu nie każdy zna na pamięć listę film testujących.
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Umowmy sie, poza niszczeniem idei KWC i utrudnianiem zycia wizazankom taka recenzja nic nie niesie. |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie toleruję testowania na zwierzętach= Nie kupuję, nie oceniam
|
|
|
#231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.[/QUOTE]no jasne, zgadzac sie nikt nie musi bo kazdy ma wlasne zdanie, ja po prostu uwazam, ze odejmowanie gwiazdki za scierajacy sie napis na pudelku nie wnosi niczego do oceny kosmetyku samego w sobie. Was to denerwuje, ale kosmetykowi i jego dzialaniu to nie umniejsza ja bym odjela gwiazdke za opakowanie gdyby np nie umozliwialo mi zuzycia calego produktu albo nie wiem - bylo nieszczelne, kosmetyk by z niego wylewal sie, lub bylaby okazja do uszkodzenia go poprzez to ze sie samo otwiera. Tez nie lubie jak opakowanie przestaje byc ladne i estetyczne, ale jak pisalam - zdrapany napis nie zmienia jakosci kosmetyku. No ale wiadomo, kazdemu przeszkadza co innego. ale co do tych minusow za kosmetyki testowane na zwierzetach.. macie racje. Po co kupowac cos czego sie nie popiera i pisac negatywna recenzje? Albo pozytywna z tym jednym minusem... |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Pani Mizantrop
|
Otóż to.
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno się tak nie ubawiłam, aż zajrzałam na profil autorki, niestety dostrzegłam tylko jedno interesujące zdanie
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40148429]Zajrzyj na profil tej, o ktorej pisalam strone wczesniej. Daje czadu w kazdej recenzji
.[/QUOTE]się robi ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- chyba powinno mnie zmieść z powierzchni tej ziemi, bo dla mnie krem za 325zł nie jest "bardzo tani". Widocznie to cud, że w ogóle żyję. Pan jest dla mnie łaskawy, wystarczy mi woda i powietrze, ewentualnie trochę trawy. Na więcej chyba mnie nie stać
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez PaulinciaKWC Czas edycji: 2013-04-05 o 15:38 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze denerwuje, jak ktoś wstawia kosmetyk i obszerny opis co zaleca producent + indywidualny opis, a brak jest składu
|
|
|
|
|
#240 |
|
Pani Mizantrop
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

), tylko czy produkt jest zadowalający na tyle, bo skorzystać z niego ponownie
.[/QUOTE]
. Wkleiłabym tu fragmenty jej recenzji bazy rozświetlającej La Prairie, ale któryś z moderatorów się zlitował i ją wreszcie usunął. 

tak czy siak, obczajcie. zaznaczam, że jest to tylko wycinek całości 

chyba powinno mnie zmieść z powierzchni tej ziemi, bo dla mnie krem za 325zł nie jest "bardzo tani". Widocznie to cud, że w ogóle żyję. Pan jest dla mnie łaskawy, wystarczy mi woda i powietrze, ewentualnie trochę trawy. Na więcej chyba mnie nie stać