|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Mój jakby mógł to stałby między nogami moimi w czasie porodu ale stał za głową i do dziś się.śmieje z moich krzyków.
Po wczorejszym szczepieniu noc nawet ok, Mała budziła się o 2 potem o 7, teraz troszkę marudna ale chyba spać się jej troszkę chce. Waży 4200 i ma 58 cm. Szaja co myślisz o pieluszkowaniu bo polozna mi kazała że niby nóżka jedną Małej ucieka, ortopeda w poniedziałek więc się okaże jak to jest.
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
od wieczora 3 storny
wariatki nadrobie wieczorem jak małzon do pracy pojedzie takze bardzo Was prosze- dzisiaj nie szalejcie ![]()
|
|
|
|
#213 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40133276]Jadłam kiwi, jedyny efekt to ciut rzadsza kupa, no ale to kiwi tak robi normalnie
A polowałam długo, bo ciągle na twarde trafiałam. Wczoraj mientkie znalazlam, to wzięłam koszyczek.Ja drugiego wcale nie planowałam :d dopiero gdy Agatka miała 11mcy to mi się zachciało. Ale teraz przy Dorotce CAŁKOWICIE inaczej podchodzę do bycia mamą.[/QUOTE] chciałam zapytać jak inaczej ale już mnie ubiegly ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40137262]Zdecydowanie lepiej rozumiem potrzeby maluszka - i po Dorce to widać. Ona o wiele lepiej śpi, nie przeszkadza mi, że np. na klacie mi usypia albo przy piersi. Potrafię ją uspokoić własnie braniem na klatę - gdy Agatka płakała to ja nie wiedziałam, co robić, uspokajał ją mąż. Bywało, że wracał z pracy koło 22 i przejmował małą ode mnie ryczącą a ja siedziałam i ryczałam obok, bo nie umiałam uspokoić dziecka. Teraz to takie oczywiste - biorę, tulę Dzięki temu córa jest o wiele spokojniejsza. Zła na siebie jestem, że dla Agatki taka nie byłam - ale też nasłuchałam się: nie noś, dziecko się wypłacze, ma sama usypiać... Wiesz, ja strasznie długo czasu straciłam nim zrozumiałam,że to głupoty - dopiero gdy Agatka miała półtora roku wzięliśmy ją do nas do spania, i zaczęliśmy się wysypiać. Jaki to człowiek potrafi być głupi...[/QUOTE] u mnie jest identycznie, Mały cały dzień skrzeczy ja się wysilam, noszę, tulę, robię z siebie idiotkę (dobrze, że nikt mnie nie widzi) a on dalej skrzeczy, przychodzi mąż, kładzie go na łóżku i Kubuś najszczęśliwszy na świecie. I konczy się to moim rykiem ja się po prostu własnym dzieckiem nie umiem zająć Cytat:
Powiedz jak Ty np usypiasz Małego, bo u mnie nie ma opcji uśnięcia bez smoczka ![]() Cytat:
![]() u mnie też prawie padł przy partych, szczególnie, że w pewnym momencie zobaczył czerwoną masę wydobywającą się z krocza, wtedy udał się w okolice głowy, bo tamtego widoku nie mógł znieść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
On już go chyba nie chce Cytat:
jeszcze raz trzymam kciuki za wizytę ![]() dziewczyny padam... ja nie wiem co się dzieje z Małym przy cycku odchodzą takie spazmy i histerie jakby go ze skóry obdzierali, poje z cycka i nagle zaczyna się wyrywać, miauczy i płacze, biorę go na ręcę, tulę, przytulam, uspokaja się, więc daję mu znów cycka i znów wyrywanie się ihisteria, wkońcu po tysiącktórymś razie dałam go do ponoszenia tż i wiecie co? Ten mały złośliwiec usnął mu na rękach. Co jest grane? Bo ja już tępicy dostałam druga sprawa to ulewanie się Małego, on nigdy na piersi mi się nie ulewał, jak go karmiłam mm to wtedy zdarzało mu się ulać ale to zaraz po jedzeniu. A od wczoraj ulewa się ale nie zaraz po jedzeniu tylko np po godzinie albo po 1,5h, czasem poleci mu po takim czasie ślina z grudkami, nie wiem czy już wszczynać alarm czy to normalne po jedzeniu biorę go zawsze do pionu, pięknie mu sie odbija ale ulewa dopiero po jakimś czasie, normalne to?szaja jak przeziębienie? nawijko powodzenia na wejściówce, trzymam kciuki
|
||||||||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Pokazywali jak masowac sutki, zeby pozbyc sie wkleslych badz plaskich i sprawic, by z twardych staly sie miekkie. Poza tym byla gimnastyka relaksujaco-odprezajaca. Podobno jak sie jest spietym, to pokarm nie leci. I jeszcze byly tez cwiczenia antyzatorowe.
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy u mnie też taki cyrk przy cycku, ja zmieniam wtedy prawy ,lewy.i tak do skutku, trochę to trwa i męczące jest ale cóż. Wczoraj wieczorem pomogla butów z moim mlekiem, najpierw butów i potem cycek już na spokojnie.
Do pracy wracam we wrześniu tak.sobie wyliczylam, a z Malutka moja mama troszkę a tak to z Tz na zmiany. Chyba dostaniemy becikowe, po odjęciu wszystkich składek możliwych może się zalapiemy.
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też do pracy we wrześniu wracam ale zastanawiam się czy nie iść potem na wychowawczy a potem kolejne bejbiątko bo u mnie tylko żłobek wchodzi w grę
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za pieprzone allegro;/ Która to wczoraj pokazywała jak wejść inaczej? Little? |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
jaka? Juvit C?
ja też
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam was na bardzo szybko co by nie wypasc z obiegu
![]() spotkanie czarownic ![]() jestem za ![]() Lady, twój mąż wymiata tekstami Pstryczek, to po ile te kregosłupy chodzą? bo mnie sie wydaje, ze na tablicy taniej trafisz klusek, ciekawe ile wazy dzisiaj go wsadze na wage u tej pediatry a i wiesz, polskie znaki jednak sie przydają- dac ksiedzu laskę a łaskę to jednak róznica Silver- w klapkach mówisz a mogą byc japonki? ![]() Debrah- ja mam buty dla małego bo juz kombinezona dawno nie nosimy to ubieram mu spodnie+ kurtka na nogi buty i wio JUŻ ZĘBY dopiero sie dzidziole na swiat pchały a teraz zeby sie pchają ? chociaz jak czytam opicy to mi tez pasuje- rece najlepiej trzy na raz, sliotok zaawansowany, czasami marudzi sam z siebie bez powodu...spadam cos zjesc |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurde, jak czytam te opisy zabkowania to i u nas by sie zgadzalo
![]() jak dotknelam dziaselek to wyczulam cos takiego hmm ostrego tylko nie wiem czy to zabki czy dziasla twrade bo nie mam porownania ![]() Cytat:
![]() ja obserwuje bacznie twoje poczynania bo moj Kubusiek jest jakby nastepny w kolejce do wszelkich "nowości" ![]() a powiedz mi, jak ja karmie raczej piersia (+1,2 butle dziennie po max 90ml) to kiedy mam zaczac wprowadzac jedzonki. tak myslalm ze po 5 miesacu, krakowskim targem, bedzie chyba ok? co myslisz? i wprowadzac dania wg schematu kp? ja tez podaje, Cebion Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo kupiłam małej 3 zabawki :MZK Mini Beado OBALL MZK Miękka, gumowa piłka 10 cm OBALL brokatowy MZK Kostka edukacyjna SIMBA 4011125 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kosci...wiadomosc.html
no to do dziela Kochane
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, i tak w takich zimno będzie, ja ci proponuję:
http://allegro.pl/paputki-buciki-nie...076306536.html http://allegro.pl/futerkowe-mieciutk...097981077.html a do tego dziewczyny zakładają geterki: http://allegro.pl/hm-rozowe-welniane...150450217.html i tu podpowiedź - one są na większe dziecko, ale wyprałam w pralce 60 stopni i zrobiły się idealnie na Dorotkę normalnie w hm dostępne, kupowałam.A tu szał http://allegro.pl/getry-legginsy-dla...148741100.html skuszę się zapewne na któreś dla obu dziewczyn.Meduzza, teaz już taki etap, że dziecko w dzień potrzebuje ok. 3 drzemek - rano krótsza, w środku dnia dłuższa, po południu krótsza (przy czym krótsze mogą mieć i 30 minut i godzinę). Ale wiadomo, dzieci różne są i dni mają różne, czasem śpią więcej, czasem mniej, ale te 3 drzemki to taka norma. Koło 6 chyba miesiąca Agatka mi na 2 drzemki przeszła.Ja chora śmiesznie jestem, nie mam temp. wysokiej, za to w uchu - uwaga! 33,9 stopnia. W głowie mi się kręci cholernie, słaba jestem. Meneq, to widzę, że wszędzie dziewczynka ma róż mieć, nawet Japonia się nie uchroniła ![]() A miałam pytać - jest coś, co cię w Japonii/Japończykach drażni, do czego nie możesz przywyknąć? Hope, Sylwietta u takiego malucha ja bym do lekarza szła sprawdzać, a nie leczyła na własną rękę Witaminy C nie podawałabym, po co? to tylko przy przeziębieniach Ifwka, jestem przeciwna pieluchowaniu na wszelki wypadek, poczekaj na ortopedę, położna nim nie jest Nancy, mnie brakowało spokoju własnego. To trudne, ale spróbuj sama się uspokoić i nabrać przekonania, że małemu u ciebie jest dobrze, twoje serducho go uspokaja. Ja się nieraz z Dorką kładę na klacie gdy jest niespokojna, telefon w łapkę i coś czytam, a ona się uspokaja. I nie martw się smoczkiem, to najstarszy wynalazek mamy Dorka najczęściej też ze smoczkiem. Ale też nie robię problemu gdy mi usypia przy piersi czy na klacie.A taka histeria - może wcale nie chciał jeść, a tylko zmęczony był i chciał usnąć właśnie? też tak miałam. Lady, gdyby nie to, że mój ekx mieszka w Irl, to podejrzewałabym, że z nim jesteś po tym tekście Co do wprowadzania jedzenia - w 5 mcu będę. Wracam we wrzesniu do pracy i nie wiem, jak z kp będzie. Black, pięknie napisane o byciu bohaterką
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W KP można rozszerzać dietę po 6 miesiącu, bo wg. WHO pierś wystarcza dziecku do tego czasu. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Hejo.
U nas noc spoczko, młoda spała 22-2.30, a potem budziła się co godzinkę, i tak do 9. ![]() Za każdym razem jak mnie budził jej płacz, to leżała w poprzek, obok poduszki. Lecę do dziecia, wpadnę po południu, albo wieczorem. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-04-05 o 11:26 |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te zabawki, moze i ja sie skusze
![]() Kubus znow smial sie do mnie na glos |
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
4200 ? Czy można takiego małego przekarmiać? Mój Bartuś urodził się tydzień po Oliwce od Ifwki z taka sama waga urodzeniową i wczoraj byłam na chwilkę u znajomej z małym a ona ma wagę dla niemowlaków i zważyłam małego, ważył 4900.
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, jakie to wszystko trudne ja do pracy wracam niby od wrzessnia dopiero, moze na tydz, dwa na koniec czerwca. eh, moze powoli i ja bede juz wprowadzac te pokrmy.... a Ty wg ktorego schematu bedziesz podawac? wiem ze wklajalas tu linki, mam je zapisane ale ostatecznie na ktorym bdziesz jechac? no bo chyba nie z glowy????????????? kurcze, ja to zielono-zielona jestem w tej kwestii |
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ola jest już znudzona swymi zabawkami i musiałam jej coś kupić.
|
|
|
|
#235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Karuzelka ładna, ale nakręcana.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę się wspomagać schematem, c\ale będę robić jak mi intuicja podpowie. https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...0.html?print=1 |
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ile Twoje dziecie ma tyg? ok 6-7 tak? my jak bylismy na pierwszym szczepieniu to moj maly wazyl 5kg a urodzil sie 3550 wiec praktycznie tak jak u Ciebie. polozna jak go wazyla to powiedziala ze bardzo ladnie przybiera....
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Iffonka, tak jak Pstryczek pisze. Moja na szczepieniu 19.02., a więc w 7 tyg., ważyła też równe 5 kg.
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki szaja!
Kupię te kapciuszki a trampki poczekają jeszcze. I właśnie szukam jeszcze rajstpek i skarpetek, link się przydał - te legginsy nie mają stópek, prawda? |
|
|
|
#240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Znowu mi się zrobił zator
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i ja też
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

22.05.2008
14.08.2011
wariatki
nadrobie wieczorem jak małzon do pracy pojedzie takze bardzo Was prosze- dzisiaj nie szalejcie 
znalazlam, to wzięłam koszyczek.

ja się po prostu własnym dzieckiem nie umiem zająć
ale jestem w szoku bo zazwyczaj wychodzą dolne, a górne tak ok 7-8 miesiąca

dzisiaj go wsadze na wage u tej pediatry 

, bo kupiłam małej 3 zabawki