|
|
#211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Cytat:
Niestety, zupełnie inaczej odbieram również Pasterkę. Black Cashmere są na mnie miękkie, ciepłe, otulające, intymne, a Messe to chłodny, majestatyczny, wyniosły, żywiczny zapach. Kiedy je wącham, widzę wielką katedrę, podczas gdy BC przywodzi mi na myśl mały, drewniany kościółek. Nie wspominając już o kadzidle, które w MdM jest ewidentnie chrześcijańskie, natomiast w BC kojarzy mi się raczej ze Wschodem. Czyli wniosek jest jeden - jeżeli wycofają Czarny Kaszmir, żadne inne perfumy mi ich nie zastąpią.
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekam aż pojawi się setka, ale cała zafoliowana... Nie chciałabym kupić do połowy pustego flakonika, a przecież w przypadku BC nie widać ile jest perfum. Cena jest przystępna i to mnie cieszy, bo taniej na pewno nie będzie. Ewentualnie może być drożej ![]() Ostatnio przeżyłam szok jak w jednej z perfumerii w moim mieście, sprzedawali 30ml po 285 zł. przeciez to cena za 50ml ! Nie wyobrażam sobie ile by chcieli za setkę, której akurat wtedy nie było i 50 też nie mieli
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z NU mialam dosc dziwna sytuacje. Kupilam go dla siebie, ale jako ze spodobal się wyjatkowo chlopakowi.. podarowalam mu go..w koncu mam BC Pewnego razu podczas spotkania Tomek mi dziwnie pachnial na cytruski, wiez z zartem zapytalam czy zaczyna juz matce podkradac flaszki.. jednak jego odpowiedz brzmiala : NU EDP... NU pachnialo na mnie jak i na nim lekkim kadzidlem.. a nagle te cytrusy.. nie wiem skad NU EDP nie ma absolutnie nic wspolnego z BC...Predzej kojarzy mi sie z ultraviolett .. A teraz czekam na probeczki Messe . i 10 innych...
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie widze podobieństwa miedzy NU a BC. BC jestem zafascynowana,a NU są dla mnie zaledwie ładne i niczym mnie nie zafascynowały.
Za to Messe to zupełnie inna bajka Z całą pewnością nie przypominają BC. Mają swój oddzielny wątek, zaczynający się dość upiornymi refleksjami
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BC jest piękny, tajemniczy, kadzidlany i ciepły. Otula i wytwarza tym samym magiczną aurę. Jest absolutnie wyjątkowy i po prostu cudowny Jestem zachwycona tym zapachem Nu nie za bardzo mi się podoba... Jest zbyt męski i w dodatku czuję nieznośne ogórki kiszone i dużo, dużo pieprzu... ciekawy, intrygujący ale jakoś bardziej pasuje mi jednak do faceta niż do kobiety...
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Kadzidło?
Poza tym rzeczywiście, niewiele.Cytat:
. __________________
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nu są bardziej kobiece, choć oczywiście mają wyraźny męski akord, który dodaje im charakteru. W przeciwieństwie do BC są niejednoznaczne, tajemnicze Mogę się podpisać pod tym także,mam na myśli Nu edp,bo wersja edt to już nie to. |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie podziekowania dla kokakoli !!!!!!!!!!!!!!!
Moja setka BC juz u mnie ... dziekuje bardzo
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz fajnie, ja nie mogę się doczekać
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie (prawie
- przepraszam Demonika najmocniej, jedna 50ka zostala we Wloszech i dotrze z tygodniowym opoznieniem w stosunku do innych, strasznie przepraszam, strasznie mi glupio ) BC poszly wczoraj paczkami, wiec dzis/jutro powinny byc juz u Was. dajcie znac jak juz paczki dojda!
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
I do mnie doszła moja seteczka
, nie wiedziałem że flakon jest taki gigantyczny ..Kokakola dzięki wielkie : *
Edytowane przez dreamer4 Czas edycji: 2006-12-13 o 18:07 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszłam z pracy, a tu stoi sobie paczuszka!!! Nawet się jeszcze nie rozpłaszczyłam dobrze i spieszę z podziękowaniami.
Kola! Jesteś wielka! Niezmiernie Ci dziękuję! Chciałabym Ci się jakoś odwdzięczyć Wwąchuję się w nadgarstek... ludzie! To jest piękne! Co za piękny melancholijny zapach. Cieszę się, ze dotarł przed świętami
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Moje też dotarło!
Jeszcze raz serdecznie dziękuję Klaudio! |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak zestresowana faktem, że BC może zniknąć, że pierwszy zakup ze świątecznej premii to będzie z pewnością seteczka na zapas
.
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam na nowo
![]() Czy któraś z Was miała do czynienia z koszmarowym EDT? Czy różni się od EDP zapachem, trwałością w dostrzegalny sposób? Wydaje mi się, że któraś z Wizażanek kupiła na Allegro wersję EDT (chyba, że to uparcie powtarzana pomyłka w opisie aukcji), więc może się wypowie? |
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żyłam w przekonaniu, że jest tylko EDP... |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do niedawna też...
Ale zerknij choćby tu: http://www.slapiton.tv/acatalog/Donn..._Cashmere.html
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie wiedziałam, ale mnie obsługa uświadomiła. Edt jest już u nas niedostępna, a losy edp ważą się, bo słabo się sprzedaje.
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Basenotes nie ma ani słowa o dwóch wersjach, takoże na "KWC "Makeupalley. Hm... |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
to chyba jednak pomyłka, nawet na stronie producenrta nie było nic o edt pamietam że z perfum było tylko edp i ekstrakt.
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
O ile dobrze sobie przypominam, byla juz kiedys mowa na forum o 2 wersjach. Od razu lecialam sprawdzic moje flakony... wszystkie EDP..tez sądzilam ze BC wyszlo tylko w 1 wersji, ale ponoc jest i EDT.
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się bardzo, że wreszcie dzisiaj mi się to udało
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

Ostatnio na Allegro regularnie obecny jest BC, setki osiągają około 220 PLN. Nie jest to mało, ale w perfumeriach jest drożej.
i czekam aż pojawi się setka, ale cała zafoliowana...
przeciez to cena za 50ml !
Nie wyobrażam sobie ile by chcieli za setkę, której akurat wtedy nie było i 50 też nie mieli 
NU EDP nie ma absolutnie nic wspolnego z BC...
ciekawy, intrygujący ale jakoś bardziej pasuje mi jednak do faceta niż do kobiety... 

Poza tym rzeczywiście, niewiele.