|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
Bo jednak szukam czegoś na wakacje, nie na cały rok. Cóż, będę szukać dalej! Chyba, że mi odpiszą, że 'okej, tylko dla dzieci' czy coś.
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli dobrze Ci sie z nimi pisze i Tobie sie podobaja warunki, nie mozemy byc materialistkami, wazna jest takze atmosfera w domu i stosunki z rodzina.
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Och och znalazłam kolejną idealną rodzinkę!
kto chce zostać na dłużej (ahh te moje studia! ![]() A do mojej poprzedniej "idealnej" rodzinki napisałam wiadomość z zapytaniem, czy nadal są mną zainteresowani, bo mimo odczytania wiadomości nie odzywają się już ponad tydzień, a ja lubię jasne sytuacje. Edytowane przez redgramophone Czas edycji: 2013-04-14 o 13:54 |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja się też pochwalę, jeśli pojadę, jak mój pokój będzie wyglądał. Na drugim zdjęciu widok z okna. Przy pokoju mam swoją łazienkę Już mówię jak o swoim, a nie mam pewności czy jadę. Ale się wkręciłam ...
Edytowane przez heziola Czas edycji: 2013-04-14 o 14:36 |
|
|
|
|
|
#216 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
sprawdziłam skrzynkę odbiorczą na fejsie tak jak mówiłyście i... mam wiadomość od jakiejś rodziny włoskiej, co jest dziwne biorąc pod uwagę, że na fejsie nie jestem w żadnej au pairkowej grupie ani nic napisali mi "hello we are family valentini'm aupair from you?" czego trochę nie mogę rozszyfrować... Ale chyba już wiem kto to, mają zupełnie inne imię i nazwisko niż na APW, tylko czemu napisali do mnie na fejsie a nie na apw... Nie chciałabym żeby widzieli mój profil na fb, który... no, trochę się różni od tego na apw xD
--> wakacje 2013- oby summer aupair Włochy <3 It's gonna be legen...wait for it...dary! Edytowane przez Fiere Czas edycji: 2013-04-14 o 14:45 |
||
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już po pierwszej rozmowie
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh no i ta ich wiadomosc...chyba cos im sie zjadlo przy kopiowaniu i wklejaniu do roznych au pair...
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piękne pokoje i mega zazdroszczę ofert
![]() Ja się troszkę pocieszyłam ofertą od francuskiej rodzinki z 3 dzieci Narazie wymieniliśmy się pierwszymi wiadomościami i ogólnymi informacjami . OBY
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy istnieje możliwość że dopiero będą pojawiać się oferty na przełom sierpień-wrzesień z Londynu? Pytam się bo dostałam ciekawą ofertę z innego regionu UK ale bardzo chciałabym rozpocząć swoją przygodę właśnie w Londynie
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
na to niestety nie ma reguly...mozna przewidziec kiedy ogolnie beda sie pojawiac oferty sezonowo, ale...miasto czy nawet kraj raczej jest niemozliwym do przewidzenia...
|
|
#222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co zamierzasz mieć au pair ;>ja dzisiaj mam rozmowę o 19 i w ogóle kurczę mam taki wysyp wczoraj też miałam nowe rodzinki, mam teraz 5 rodzinek w sumie MA-SA-KRA ;D a z tą rodzinką co dzisiaj gadam to ona jest z Cali, dzieci w super wieku - jedno koło roku a drugi ponad 2 lata no i bliziutku do Los Angeles ale nie mają auta!!! GRRRRR, a wszyscy mówią, że w CALI bez auta to nie da się żyć :< i jest mi tak smutno no... Tak pięknie wszystko tylko bez auta no... ![]() Wiadomo, ja rowerem uwielbiam jeździć i bym jeździła, ale same wiecie - nie zawsze to wchodzi w gre
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak będę czekać na oferty z Londynu. Nie wiem czemu ale bardzo chcę tam pojechać. Nawet nie jestem w stanie wytłumaczyć moim bliskim, dlaczego akurat Londyn. Coś mnie tam po prostu ciągnie |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
no ja też mam podobnie, że mnie odpychają inektóre miasta a niektóre mnie przyciągają - i nie żebym miała jakiś powód, tylko tak po prostu :x
Myślę, że jakoś podświadomość działa - gdzieś kiedyś widziałyśmy filmi nagrany w tym miejscu, albo nasz znajomy tam był i to jakoś pamiętamy gdzieś tam w móżdżku ![]() a no i dziewczyny koniecznie idźcie do dentysty przed wyjazdem, bo leczenia ząbków na zachodzie są baardzo, ale to bardoz kosztowne ![]() a nigdy nie wiadomo kiedy nas zacznie boleć :< Pewnie wiecie o tym, ale tak sobie przypominam
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Zostało mi w portfelu 5 euro na bilet- bo jak się uda to w śr jadę zwiedzać Reichstag. Nie chciałam brać od hostki forsy przed wypłatą, ale jednak będzie mi musiała coś dać
Poszłam dziś na spacer do Mauerpark- taki park, a właściwie b. duża przestrzeń z trawą(bo drzew tam prawie nie ma) i zobaczyłam 3 dziewczynki, które na kocu sprzedawały swoje lalki, książki, kasety video i gry za 50 centów
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wstaw tego bloga sobie w stopkę hoho ! dziewczyny, ta rodzinka, która wysłała mi tę masę zdjęć mnie osaczyła napisali mi na fejsie i na au pair world "you are our girl" bo mam urodziny tego samego dnia, co ich córka ![]() muszę im napisać, że nigdy nie zajmowałam się dziećmi w wieku ich najmniejszego (2 latka), ciekawe czy się zniechęcą |
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- jak wrócę ze spacerku z psem to wezmę się za blogi hehe
|
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie kiedys tak napalilam na Paryz...5 miesiecy szukalam i znalazlam idealna opcje. Ale jak juz wszystko mialam...zrezygnowalam ![]() ale to nawet lepiej, ze masz cel, wiesz gdzie chcesz i dazysz do tego ![]() Cytat:
fryzjer- wlasny najlepszy dentysta ( i kazdy inny lekarz w sumie)- polskich cen chyba zaden kraj nie przebije. Ostatnio musialam zaplacic u dentysty dokladniusienko 10 x tyle co za to samo u dentysty w polsce bym zaplacila. Nie przesadzam, mialam nawet dosc spora znizke...i mimo to wydalam majatek na dentyste.
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy okazji tej rozmowy i ogolnie sytuscji z hostami, zaczelam sie coraz bardziej napalac na niemcy
chociaz wizja translacji offline z Gorzałą kusi, oj kusi
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
haha your choice
jak ta rodzinka bardziej Ci odpowiada, to wiesz co masz robić No i względnie blisko masz
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
wooohoooo jestem po dwóch rozmowach
![]() byłam umówiona na 20 z Włochami i na 20.45 z Hiszpanią, ale Hiszpania zadzwoniła o 19.50 i poprosiłam Włochy o przełożenie na pół godziny później, babeczka spoko się zgodziła, potem napisała, że mam zadzwonić o 21.15, no i dobrze, bo z Hiszpanią rozmawiałam godzinę i 10 minut ![]() potem Włochy mnie przepraszały, że na później przełożyły, a mi tak głupio było, ale cieszę się, że nie odebrali tego negatywnie no to tak Hiszpania: host dad baardzo spoko, ale ma hiszpański akcent, który czasami trudno zrozumieć, dziewczynki go nie mają w angielskim, rozmawiałam z nimi i nawet jedna zapytała mnie czy mam chłopaka, a inna zagrała mi piosenkę na pianinie ;3 słodziakiii, mają się odezwać jak "przejdę do następnego etapu", host mamy akurat nie było - 360 euro na miesiąc, własny pokój, Barcelona ;> Włochy: miałam problem ze skypem i nie mogłam skorzystać z kamerki ani ich widzieć (to samo z Hiszpanią, rozmawialiśmy bez wideo, szkoda), host mama wydaje się baardzo miła i super nastawiona do au pair i w ogóle taka pozytywna i pomocna, mamy porozmawiać z kamerką niedługo, bo chcieli mi pokazać dom, mnie zobaczyć, etc. -> 60 euro tygodniowo + bilet komunikacji miejskiej (który kosztuje 30 euro, jakiś drogi, ona mówiła coś o bilecie pociągowym, ale nie do końca ogarnęłam), Turyn, a no i chcą do końca lipca, więc na sierpień musiałabym znaleźć inną rodzinkę albo wrócić do Polskigeneralnie jestem zadowolona, bo obie rodzinki wydają się super
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
ta hiszpańska chyba brzmi dla mnie ciekawiej, nie wiem czemu xD a co do biletów na komunikacje to są drogie, uwierz
wszędzie się cenią z tym jak nie wiem.. :P wybór należy do Ciebie!
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje owocnych rozmów! Ja jeszcze nigdy nie rozmawiałam z rodiznka na skype ( o dziwo jak jechałam do Londynu to umawialiśmy się tylko przez maile - ach, ale ja głupia byłam ). Ale już na samą myśl rozmowy z kimś się denerwuję, głównie, że nie poradzę sobie z moim ingliszem. A jak dobrze pójdzie to będę musiała to przełamać bo dostałam genialną aplikację, na pierwszy rzut oka.2 dziewczynki, 9 i 2 lata, 300m do plaży, północ Hiszpanii, <3 Chcą porozmawiać na skype, bez wstępnych wiadomości. Modlę się, żeby terminy im pasowały i żebym nie poległa na tej rozmowie. I jeszcze jedno moje spostrzeżenie- jacy Ci ludzie są piękni!
|
|
|
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() EDIT: W czasie pisania tego postu odpowiedziała mi rodzinka!!!! na 99% we wrześniu jadę do Mediolanu!!! aaaaaaaaa!!!EDIT2: Co oznacza, że rodzinkom z Hiszpanii muszę powiedzieć papa, a co do rodzinki z Włoch to nie wiem, w takim układzie w lato chciałabym pojechać gdzie indziej, do Londynu albo Hiszpanii, wolałabym dostawać negatywy niż dawać, bo wszystkie rodzinki mi się podobają
Edytowane przez laczupakabra Czas edycji: 2013-04-14 o 23:26 |
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam w Mediolanie co prawda tylko 3 dni, ale byłam. Jestem zakochana w Mediolanie - Bergamo, gdzie znajduje się lotnisko. Udało nam się ze znajomymi złapać lot za 80 zł w tę i z powrotem. Była jeszcze jakaś promocja, ale tego nie udało nam się złapać, że ten sam lot kosztował 59 zł. Pamiętam do teraz, że autobus z lotniska Katowice Pyrzowice do Katowic kosztował 20 zł, więc 1/4 mojego lotu. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Laczupakabra , gratuluje tego Mediolanu
) ja jestemw kontwkcie z moja rodzinka z Niemiec, ale dzis aplikowala do mnie rodzinka rowniez z niemiec i tak na wszelki wypadek odpowiedzialam pozytywnie fakt, ze miszkaja w duzo mniejszym miescie, ale gdzies blisko jest duze i tez jest tam kurs, pogadam x nimi moze warunki beda lepsze
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
a moze zrobimy liste, ktora gdzie jest? na pierwszej stronie
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że z Gliwic jesteś, więc najprościej byłoby na TG i z TG busem na pyrzowice, wjeżdża podobno na samo lotnisko, ale o tym to nie wiem, wiem, że przedostatni przystanek jest pod Subwayem ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- laczupakabra gratuluje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Bo jednak szukam czegoś na wakacje, nie na cały rok. Cóż, będę szukać dalej! Chyba, że mi odpiszą, że 'okej, tylko dla dzieci' czy coś.

kto chce zostać na dłużej (ahh te moje studia! 
hahaha

Ja to chyba zatrudnie najbrzydsza jaką znajdę