![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli dobrze Ci sie z nimi pisze i Tobie sie podobaja warunki, nie mozemy byc materialistkami, wazna jest takze atmosfera w domu i stosunki z rodzina.
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Och och znalazłam kolejną idealną rodzinkę!
![]() ![]() ![]() ![]() A do mojej poprzedniej "idealnej" rodzinki napisałam wiadomość z zapytaniem, czy nadal są mną zainteresowani, bo mimo odczytania wiadomości nie odzywają się już ponad tydzień, a ja lubię jasne sytuacje. Edytowane przez redgramophone Czas edycji: 2013-04-14 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja się też pochwalę, jeśli pojadę, jak mój pokój będzie wyglądał. Na drugim zdjęciu widok z okna. Przy pokoju mam swoją łazienkę ![]() ![]() Edytowane przez heziola Czas edycji: 2013-04-14 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sprawdziłam skrzynkę odbiorczą na fejsie tak jak mówiłyście i... mam wiadomość od jakiejś rodziny włoskiej, co jest dziwne biorąc pod uwagę, że na fejsie nie jestem w żadnej au pairkowej grupie ani nic ![]() napisali mi "hello we are family valentini'm aupair from you?" czego trochę nie mogę rozszyfrować... Ale chyba już wiem kto to, mają zupełnie inne imię i nazwisko niż na APW, tylko czemu napisali do mnie na fejsie a nie na apw... Nie chciałabym żeby widzieli mój profil na fb, który... no, trochę się różni od tego na apw xD
--> wakacje 2013- oby summer aupair Włochy <3 It's gonna be legen...wait for it...dary! Edytowane przez Fiere Czas edycji: 2013-04-14 o 13:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
a ja już po pierwszej rozmowie
![]() ![]()
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh no i ta ich wiadomosc...chyba cos im sie zjadlo przy kopiowaniu i wklejaniu do roznych au pair...
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piękne pokoje i mega zazdroszczę ofert
![]() Ja się troszkę pocieszyłam ofertą od francuskiej rodzinki z 3 dzieci ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy istnieje możliwość że dopiero będą pojawiać się oferty na przełom sierpień-wrzesień z Londynu? Pytam się bo dostałam ciekawą ofertę z innego regionu UK ale bardzo chciałabym rozpocząć swoją przygodę właśnie w Londynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
na to niestety nie ma reguly...mozna przewidziec kiedy ogolnie beda sie pojawiac oferty sezonowo, ale...miasto czy nawet kraj raczej jest niemozliwym do przewidzenia...
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj mam rozmowę o 19 i w ogóle kurczę mam taki wysyp wczoraj też miałam nowe rodzinki, mam teraz 5 rodzinek w sumie MA-SA-KRA ;D a z tą rodzinką co dzisiaj gadam to ona jest z Cali, dzieci w super wieku - jedno koło roku a drugi ponad 2 lata no i bliziutku do Los Angeles ale nie mają auta!!! GRRRRR, a wszyscy mówią, że w CALI bez auta to nie da się żyć :< i jest mi tak smutno no... Tak pięknie wszystko tylko bez auta no... ![]() Wiadomo, ja rowerem uwielbiam jeździć i bym jeździła, ale same wiecie - nie zawsze to wchodzi w gre ![]()
![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak będę czekać na oferty z Londynu. Nie wiem czemu ale bardzo chcę tam pojechać. Nawet nie jestem w stanie wytłumaczyć moim bliskim, dlaczego akurat Londyn. Coś mnie tam po prostu ciągnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
no ja też mam podobnie, że mnie odpychają inektóre miasta a niektóre mnie przyciągają - i nie żebym miała jakiś powód, tylko tak po prostu :x
Myślę, że jakoś podświadomość działa - gdzieś kiedyś widziałyśmy filmi nagrany w tym miejscu, albo nasz znajomy tam był i to jakoś pamiętamy gdzieś tam w móżdżku ![]() a no i dziewczyny koniecznie idźcie do dentysty przed wyjazdem, bo leczenia ząbków na zachodzie są baardzo, ale to bardoz kosztowne ![]() a nigdy nie wiadomo kiedy nas zacznie boleć :< Pewnie wiecie o tym, ale tak sobie przypominam ![]()
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Zostało mi w portfelu 5 euro na bilet- bo jak się uda to w śr jadę zwiedzać Reichstag. Nie chciałam brać od hostki forsy przed wypłatą, ale jednak będzie mi musiała coś dać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wstaw tego bloga sobie w stopkę ![]() hoho ! dziewczyny, ta rodzinka, która wysłała mi tę masę zdjęć mnie osaczyła ![]() ![]() ![]() ![]() muszę im napisać, że nigdy nie zajmowałam się dziećmi w wieku ich najmniejszego (2 latka), ciekawe czy się zniechęcą |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- jak wrócę ze spacerku z psem to wezmę się za blogi hehe ![]()
![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie kiedys tak napalilam na Paryz...5 miesiecy szukalam i znalazlam idealna opcje. Ale jak juz wszystko mialam...zrezygnowalam ![]() ale to nawet lepiej, ze masz cel, wiesz gdzie chcesz i dazysz do tego ![]() Cytat:
fryzjer- wlasny najlepszy dentysta ( i kazdy inny lekarz w sumie)- polskich cen chyba zaden kraj nie przebije. Ostatnio musialam zaplacic u dentysty dokladniusienko 10 x tyle co za to samo u dentysty w polsce bym zaplacila. Nie przesadzam, mialam nawet dosc spora znizke...i mimo to wydalam majatek na dentyste.
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
ja przy okazji tej rozmowy i ogolnie sytuscji z hostami, zaczelam sie coraz bardziej napalac na niemcy
![]() ![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
haha your choice
![]() ![]() ![]()
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
wooohoooo jestem po dwóch rozmowach
![]() byłam umówiona na 20 z Włochami i na 20.45 z Hiszpanią, ale Hiszpania zadzwoniła o 19.50 i poprosiłam Włochy o przełożenie na pół godziny później, babeczka spoko się zgodziła, potem napisała, że mam zadzwonić o 21.15, no i dobrze, bo z Hiszpanią rozmawiałam godzinę i 10 minut ![]() potem Włochy mnie przepraszały, że na później przełożyły, a mi tak głupio było, ale cieszę się, że nie odebrali tego negatywnie no to tak Hiszpania: host dad baardzo spoko, ale ma hiszpański akcent, który czasami trudno zrozumieć, dziewczynki go nie mają w angielskim, rozmawiałam z nimi i nawet jedna zapytała mnie czy mam chłopaka, a inna zagrała mi piosenkę na pianinie ;3 słodziakiii, mają się odezwać jak "przejdę do następnego etapu", host mamy akurat nie było - 360 euro na miesiąc, własny pokój, Barcelona ;> Włochy: miałam problem ze skypem i nie mogłam skorzystać z kamerki ani ich widzieć ![]() generalnie jestem zadowolona, bo obie rodzinki wydają się super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
ta hiszpańska chyba brzmi dla mnie ciekawiej, nie wiem czemu xD a co do biletów na komunikacje to są drogie, uwierz
![]() wybór należy do Ciebie! ![]()
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nigdy nie rozmawiałam z rodiznka na skype ( o dziwo jak jechałam do Londynu to umawialiśmy się tylko przez maile - ach, ale ja głupia byłam ![]() Ale już na samą myśl rozmowy z kimś się denerwuję, głównie, że nie poradzę sobie z moim ingliszem. ![]() 2 dziewczynki, 9 i 2 lata, 300m do plaży, północ Hiszpanii, <3 Chcą porozmawiać na skype, bez wstępnych wiadomości. Modlę się, żeby terminy im pasowały i żebym nie poległa na tej rozmowie. I jeszcze jedno moje spostrzeżenie- jacy Ci ludzie są piękni!
![]() |
![]() |
#234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() EDIT: W czasie pisania tego postu odpowiedziała mi rodzinka!!!! na 99% we wrześniu jadę do Mediolanu!!! ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT2: Co oznacza, że rodzinkom z Hiszpanii muszę powiedzieć papa, a co do rodzinki z Włoch to nie wiem, w takim układzie w lato chciałabym pojechać gdzie indziej, do Londynu albo Hiszpanii, wolałabym dostawać negatywy niż dawać, bo wszystkie rodzinki mi się podobają ![]() Edytowane przez laczupakabra Czas edycji: 2013-04-14 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam w Mediolanie co prawda tylko 3 dni, ale byłam. Jestem zakochana w Mediolanie - Bergamo, gdzie znajduje się lotnisko. Udało nam się ze znajomymi złapać lot za 80 zł w tę i z powrotem. Była jeszcze jakaś promocja, ale tego nie udało nam się złapać, że ten sam lot kosztował 59 zł. Pamiętam do teraz, że autobus z lotniska Katowice Pyrzowice do Katowic kosztował 20 zł, więc 1/4 mojego lotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Laczupakabra , gratuluje tego Mediolanu
![]() ![]()
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Odp: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
a moze zrobimy liste, ktora gdzie jest? na pierwszej stronie
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- laczupakabra gratuluje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.